![]() |
Originally Posted by nume:
da mah, si eu m-am saturat de atatea audieri/procese, dar daca asha a fost in realitate acuma ce sa-i faci? chiar o mare parte din footage-ul de arhive studiat pentru research-ul filmului, a fost (cel putin asa zice in making of-uri) cu imagini de la audierile alea, deci scena aia e una din putinele din film, despre care se stie in mare parte ce se intamplase de fapt atunci. mie mi-a placut aviator, dar, in fine, daca e adevarat ce zici cu filmul ala mai vechi care are subiectul la fel, atunci se mai schimba putin problema. nu foarte mult, dar se schimba. la partea cu actorii, minrep a zis mai bine ca mine. |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Nu vreau sa ia Oscar. Problema e ca asta e exact filmul care ar lua oscar si nu vreau sa-l ia. Prefer sa ia Sideways, un film care in general n-ar lua oscar. M-am plictisit sa ia numai filme gen Gladiator oscar... |
cateva observatii
1 cate as kate e superbuna si nu numa ca actrita nu inteleg cum poate avea careva pretentia ca hepburn sa fie/sa fi fost sexi 2 cu sau fara mustata, alcaprei, cu toate ca joaca tot e antipatic si cam not fit 4 da part 3 un oscar pt scorsese e ceva ce trebuie/trabuia facut de mult si il marita mai mult decat eastwood, dar un oscar pt aviatoru ar fi total haiuristic, gen stim noi care obez care a plecat anu trecut cu un sac de ocari deci anu asta go eastwood, daca altii nu vi se par mai competenti 5 si nu as da mai mult de 5/10 sau 2/5 pentru ca sa faci un film cumplit de conformist e ok daca te cheama altfel decat scorsese si daca nu ai la dispozitie un personaj senzational gen hughes |
Originally Posted by keyzer soze:
3. Nu e "corecta", e doar dezlanata si adormitoare. Lung film. :sleep: |
filmu' "mai vechi" e "Tucker: the man and his dream" al lui FFC (I gather that's the right abbreviation 'round here), cu Jeff Bridges, biopic despre Preston Tucker, car-maker-ul modelului omonim si revolutionar. Il vazusem si eu si am sesizat asemanarile de plot cu Aviator. Dar daca e totusi vorba de coincidente biografice, ce sa-i faci (incidentally, si Hughes si Tucker au probleme cu US govt. cam in acelasi timp si din aceleasi motive, ceea ce-i insa o problema de istorie americana, nu de cinema).
|
daca luam in considerare DOAR filmele nominalizate anul acesta, Scorsese n-ar merita statueta pt regie. Dar o s-o primeasca pentru ca "asa e mai bine". Daca va castiga, va fi mai mult un "lifetime achievment award"
|
Originally Posted by tailgunner:
Ba eu zic ca e de cinema toata ziua. Ar fi putut sa evite "asemanarile" astea. In fond nu ecranizam stenograme. Intr-un an cinematografic sanatos, Aviatorul trecea neobservat, asa cum s-a intamplat si cu The man and his dream. |
Originally Posted by nume:
Totusi, comparatia cu "Tucker" nu mi se pare "corecta" (;)). "The Aviator" e mult mai bun. |
l-am prins si eu la 'scala'. adevarul este ca ma asteptam sa-l pasez si eu: auzisem ca scorsese urmareste numai perioada de glorie a lui hughes (si, dupa ce am vazut 'ray', tot ceva de genul asta, am zis ca o sa-l rastingesc pe scorsese, di caprio si tot restul echipei de 'aviatori parasutisti'), cand, de fapt, ce a urmat DUPA e de urmarit (problema cu testamentul, izolarea intr-un hotel din las vegas - partial reprodusa in film - urmata de cumpararea rspectivului hotel la insistentele personalului de a-l da afara pe cineast).
nu era nevoie - scorsese reproduce portretul lui hughes cat se poate de 'exact': genial, perfectionist, tiran, afemeiat, sarit de pe fix. iar 'caderea in nebunie' e jucata de di caprio cu mare dezinvoltura. scena zborului avioanelor, pt 'hell's angels', pe muzica de bach, este incredibil filmata si montata perfect (taieturile survin la mai putin de 5 secunde unele de altele) - demonstreaza perfect forta de convingere a lui marty. nu stiu daca o sa castige scorsese la oscaruri - ideea este sa il castige pe merit, nu pt ca i-l datoreaza academia ! iar daca nu l-a meritat pt 'taxi' sau 'goodfellas'... |
Originally Posted by notorious:
pãi pe merit o sa-l cîstige de data asta! :) iar dacã n-o sã-l cîstige, mai sparge un set de farfurii si-i trece. Hitchcock a fost nominalizat de cinci ori la Oscar si niciodata nu l-a cîstigat; |
Pacat :)
In orice caz, mi-a parut bine ca nu a luat oscarurile "principale", ar fi fost pacat sa le dea asa, din mila. |
Re: The Aviator
Originally Posted by tailgunner:
Extraordinar comentariul tailgunner, total de acord cu tine. Filmul e fascinant prin cum surprinde atmosfera aceea de glamour din Hollywood, si anii cei nebuni... (Momentele 'muzicale' sunt toate geniale, prin muzica si prin cum sunt prezentate.) Cu ce nu sunt de acord e fraza de mai sus, cum ca dupa ce dai la o parte excentricitatile, Hughes nu mai ramane cu nimic.... Well, un om poate fi fascinant prin propria persoana, chiar daca n-are 'opera'... Viata lui e o 'opera'... Nu stiam prea multe despre el, dar acum ma fascineaza personajul. Si DiCaprio incepe ca un copilas, dar termina in mare forta... Si chiar seamana cu adevaratul Hughes... O chestie, Ava Gardner nu mi s-a parut ca a fost 'reinviata' de Kate Beckinsale... No way! Gardner era o frumusete care avea asa o personalitate ca te facea sa pici lat... Nu se intampla chestia asta cu Beckinsale care pare mai degraba o pisicuta cu toane. All in all, eu am plecat de la acest film cu senzatia ca pentru doua ore am fost smulsa din lumea reala si aterizata in plin VIS... Cum zicea Walter Chaw (citat de ALS la subiectul Oscars)-- : 'A great film and great filmmaking, The Aviator plays like an ode to needing to make movies, and to needing to watch them. ' Si inca unul care mi-a placut: 'This is a shrine to individualism and a critique of the dreadful cost of individuality, an ambiguous and ambitious picture that, for its epic scope and towering craft, never for a moment feels anything but intensely personal'... So true... |
:sick:
|
:x
|
mie aviatorul mi s-a parut un film exagerat. personajului principal ii sunt duse in extrema nebuniile. adik dak era chiar asa d nebun nu cred ca era in stare dupa o criza d aia sa-si revina aproape atat d bine incat sa-si poate sustine cauza in fata guv. si mai ales asa d usor (ca vine ava si-i explica ca in apa nus unt microbi).
faza cand se prabuseste avionul mi se pare mult prea violenta. parca incearca sa se impuna prin shocu' p care il creaza si mi se pare ca se cam chinuie sa faca filmul sa para un film d arta. singurul lucru care mi-a placut a fost hepburn adik nu o stiu p actrita in realitate (sunt mai noua in ale cinematografiei) da mi-a placut personaju si mi se pare o schimbare draguta pt blanchet... cat despre josie maran...nici nu stiam ca e ea pana nu am citit p forum. si cum spuneam mai sus...is mai nou...so cine o fost howard hughes?? eu nu am auzit d el pana la "Aviatorul" :oops: |
Originally Posted by SunsetG|rl:
it shows :) da nu-i bay |
Aviatorul nu este film de oscar !!!!4/10
|
buna argumentare. :sleep:
google? sau cauta printre ultimele nr. din cinemagia p'aici pe undeva. era un articol acolo despre el. ;) |
era kiar mai nebun decat in film si mai bataios cand ishi revenea din nebunie. filmul e genial, printre cele mai bune ale lui scorsese si mult peste ce ar putea face clint eastwood, fie si la 90 de ani. |
Aviatorul. Da mi-a placut pentru felel in care a fost realizat. O poveste interesanta care te pune putin pe ganduri. Are de asemenea o distributie de "marca" cum s-ar spune si un regizor de exceptie. Cu toate acestea asteptam mai mult de la el la Gala Premiilor Oscar. Oare faptul ca s-a crezut invingator sa fie un motiv pentru care a luat numai atat la Oscar?
|
All times are GMT +2. The time now is 17:50. |