![]() |
'trafic' mi se pare mult mai 'modern', mai 'pe trend' decit 'visul lui l' s.cl (cu exceptia 'apartamentului' - de departe, preferatul meu!).
iata topul meu: 1.apartamentul (l-am comentat deja in dilema - se poate citi pe site si pe liternet) 2. trafic (idem); usor sub '17 minute intirziere', dar - cert - amin2 mult mai bune ca ineptia de 'bucuresti - wien 8: 15'! 3. 'cartus de kent...' - in limitele unui gen pe care nu-l gust, adik 'sceneta tv'...; dar jucat f. bine; 4. 'visul lui l' (doar k, acolo, nu-mi place deloc, da deloc, finalul oniric-blabla, mi se pare k strica totul!); idem, comentat in dilema; n-am inteles de ce n-a fost preferata 'calatoria la oras' - dupa mine, mult superior acestuia din toate pdv (& mai scurt); 5. 'stejarii verzi' - bullshit! l-am vazut la un fest. elvetian (nu locarno - altul!) si mi s-a parut de o platitudine greu digerabila - stilul filmelor alea frantuzesti cu adoptii, care s-au dat si la tv-urile noastre si au enervat (4 the wrong reasons!) pe toata lumea... cum dracu a luat asta premii!? beats me... in orice caz, copchiii k copchiii - da ati vazut ce prost joaca adultii nostri actori? (nu cei 2 straini - romanii!); comentat in cronica despre festul de la solothurn - nu mai stiu insa daca in dilema sau obs. cult... cam atit. |
uitat ceva: toate comunicatele de presa dau pt 'stejarii verzi' informatia" premiu la locarno 2004! imposibil: festivalul are loc abia peste o luna... probabil 2003.
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
1. nu, asta e o greshala(de manipulare):--fata a luat cu un alt film, un premiuletz la locarno(nu era marele premiu) in 2002, si, in cadrul acelui premiu, a primit un "grant", din care a realizat stejarii verzi.(care a fost selectionat la locarno 2003)
nu trebuie sa te mire nr. de premii, pt ca sensibilitatziile te tipul asta sunt la mare trecere(+tema copiilor abandonatzi din romania). 2. mie bucuresti-wien, mi se pare mai bun decat 17min. intarziere...de gustibus... 3. in ceea ce priveste "preferatul", intre visul.... si calatorie..., dak te referi la distributzie, alegerea a fost facuta deoarece calatorie... e film studentzesc shi independentza film nu a vrut sa se bage in complicatele relatzii de distributzie ale unatc-ului... personal, desi, amandoua mi se par foarte reusite, prefer visul..., pt. k se apropie mult de ideea de lg. metraj. |
|
E mult spus premii. Marele premiu al Scolii de Film FAMU din Praga - acolo a studiat. Gold Dragon la festivalul de film de la Spiez, Elvetia - tara sa "adoptiva" (fatuca a emigrat la 14 ani in Elvetia). In plus, in "Stejarii" cei 2 straini sunt elvetieni... |
1. revazut - fara sa vreau! - 'bucuresti-wien' la elvira popescu, in avanpremiera 'fratelui sau': acelasi disconfort in fata 'revelatiei' unei 'poante' de 2 lei - kestia cu pasaportul...; e genul de 'glumitza' unatc-ista pe care n-o gust decit, eventual, dac-ar fi facuta - jubilator, meserias, fara cuvinte -ca-n 'apartamentul' ;) ;
2. daca spui ca 'visul lui liviu' ti-a placut mai mult 'pt ca se apropie de lgmetraj', o sa-ti raspund ca asta e motivul pt care mi-a placut mai putin decit 'calatoria la oras'! daca vroia sa-l faca lgmetraj, trebuia sa-l faca lgmetraj! scurt-metrajul are o logica & o economie a lui, nu este un lgmetraj avortat... |
pe mine m-a lasat rece faza cu pasaportul si nu mi se pare ca in asta sta filmul. dupa mine, spune multe despre culoarea locala, imi plac personajele...etc.
filmul care a luat oscarul anul asta pt scurt metraj are 45min. si este o repetitzie pt lg. metraj....si oricum ma f*** pe scurt metrajul tipic, cu glumitza de sfarshit care rastoana situatzia....oricum porumboiu' l-a facut foarte probabil k antrenament pt un lung--deci, pct. ochit, pct. lovit. |
Re: Scurt-metraje la cinematograf
Originally Posted by Jay:
|
Originally Posted by Holden:
|
Originally Posted by Mala Portugal:
|
Dea dea...e mult mai bine :D
|
All times are GMT +2. The time now is 02:54. |