Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Scurt-metraje (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84606)

onutza_ 28 Jun 2004 21:12

Lasand deoparte ce s-a scris in acest topic inainte vin eu cu o propunere. Exista un concurs destinat amatorilor si in special studentilor lansat de o companie al carei nume nu-l precizez dar la care participa echipe din toata lumea: Imagine Cup.
http://www.imaginecup.com/
Anul acesta la sectiunea Scurt metraj au ajuns in primii 30 (din cei cateva sute sau mii care au participat) 3 filmulete romanesti. Publicul a votat (poate ar fi fost frumos sa postez acest topic mai devreme) si in primii 5 s-a clasat si unul romanesc realizat de 3 studenti. Finala e in brazilia si ar putea castiga un premiu de mii de dolari.
Se adreseaza amatorilor (deci nu va asteptati sa vedeti arta cinematografica de inalta calitate). Cele 5 filme (printre care si ala romanesc) le puteti downloada la adresa de mai sus.
As fi curioasa ce parere aveti si voi.[/url]

Alice_Fluture 29 Jun 2004 01:28

:( nu le pot downloada...

O alta idee era, dar nu stiu daca se mai face o a doua Caravana Stella Artois, sa propunem din partea forumului sa difuzeze cele citeva scurte romanesti ultra-mega-super premiate...

Serghei 30 Jun 2004 06:40

Vazui in sfarsit Un cartus de Kent...(sau Cigarettes and Coffee :lol: )

Nu-i rau.Schimbare de situatie destul de interesanta,totusi cam fortata,dialog inspirat,Rebengiuc se descurca bine(partenerul e cam morcovit).
Singurul lucru negativ(eterna problema) e imaginea.Iti vine sa te tai,si aia la 1920 aveau imagine mai buna.Hai ca tehnica de filmare
nu se cerea deosebita da calitatea imaginii e excrecabila.

Freaak 30 Jun 2004 11:12

Alice, am reusit sa descarc trei filmulete de pe "imaginecup": al romanilor de la Midia, care s.n. tot "Midia", al canadienilor de la uwo care s.n. "From Everything" si al americanilor de la Spit-level Productions care s.n. "After Prom".

Mi-a placut cel al canadienilor, care au avut o idee interesanta si anume transpunerea in imagini a unei maxime. Animatia romaneasca (da, ati auzit bine e animatie) m-a impresionat pe jumatate. Pe parcursul celor 5 minute si ceva (in comparatie cu cel de 1,44 al canadienilor) am avut impresia ba ca ma uit la un Ice Age (nomazii erau foarte bine realizati), ba ca ma uit la un filmulet creat pentru jocuri de calculator, unde se pierdeau detaliile si luminozitatea era ca si inexistenta. Am ceva de zis si despre cel al americanilor, insa nu stiu cata lume l-a vazut si nu vreau sa va stric o eventuala surpriza. Un singur lucru o sa mentionez: m-a enervat bazaitul de la inceput.

Alice_Fluture 30 Jun 2004 11:48

Pai bine, si de ce-mi zici mie? :? Eu in locul tau downloadam TOT ce puteam de acolo. Si pe urma dadeam si la prieteni, ca sa comentam impreuna...

Ilila 04 Jul 2004 10:18

Originally Posted by Serghei:

Vazui in sfarsit Un cartus de Kent...(sau Cigarettes and Coffee :lol: )

Un scurt metraj care a reusit sa concentreze legatura dintre generatii (umilinta si puterea), sa te faca sa zambesti dar amar...

Jay 26 Oct 2004 21:47

"Un cartus de Kent si un pachet de cafea", in regia lui Cristi Puiu, si-a adjudecat premiul la categoria scurt metraj a Festivalului de Film de la Zagreb, ce s-a desfasurat intre 12 si 16 octombrie, informeaza Centrul National al Cinematografiei. Filmul lui Puiu a concurat cu pelicule din Franta, SUA, Suedia, Japonia, Belgia, Spania, Irlanda, Australia si Slovenia. Juriul a fost compus din patru membri: trei castigatori de anul trecut ai premiilor, numite Golden Bib - Cristian Nemescu, Pjer Zalica si Jade D'Cruz, si Vinko Bresan, cel mai de succes regizor croat al momentului. in competitia celei de-a doua editii a festivalului de la Zagreb a mai participat si lung metrajul "Maria", in regia lui Calin Netzer.

keyzer soze 27 Oct 2004 11:31

my all time favourite - the nightlooser hanno hoffer
a prezentat acum cativa ani in Club A 3 scurte absolut geniale
stiti daca a mai scos ceva de atunci ?

Ambra Blu 01 Nov 2004 13:06

a mai luat porumboiu cu 'calatorie la oras' 4000 de euro pentru cel mai bun scurt-metraj de la 26e Festival Cinéma Méditerranéen Montpellier. tot la festivalul asta se calificase nemescu (pt development grant) cu california dreaming. nu a luat nimic.

herbert 01 Nov 2004 18:22

Originally Posted by keyzer soze:

in contextul cinematografiei romanesti e inca destul de penibil sa folosesti cuvantul genial

capitain 02 Nov 2004 07:35

Originally Posted by herbert:

Originally Posted by keyzer soze:

in contextul cinematografiei romanesti e inca destul de penibil sa folosesti cuvantul genial

si mai ales cand e vorba de prezentari in club a
:w00t:

Ambra Blu 26 Nov 2004 17:26

Pierdute intr-o duzina de rebuturi pe 16 mm A/N, am vazut doua chestii nu asa rele: Zapada mieilor a lui Netzer (cu mielul taiat pe bune - si inutil din punctul meu de vedere, pen'ca mi se pare o cruzime sa tai tu animale doar sa iti iasa filmu' realist), cu poveste previzibila si tigani - (doua do not's dupa mine), dar cu scena fugii miersei cu rochia plina de singe si muzica acompaniatoare miscatoare. Si glumita thriller a Andreei Paduraru - Activitate psihica nedirijata.

nume 26 Nov 2004 20:56

cu mielul taiat pe bune - si inutil din punctul meu de vedere, pen'ca mi se pare o cruzime sa tai tu animale doar sa iti iasa filmu' realist

big deal.....

faza cu mireasa parca a mai fost pe undeva.

Leonard 27 Nov 2004 07:41

Originally Posted by Ambra Blu:

cu mielul taiat pe bune - si inutil din punctul meu de vedere, pen'ca mi se pare o cruzime sa tai tu animale doar sa iti iasa filmu' realist

de acord cu tine. e foarte uºor ºi ieftin sã omori animale pe bune atunci cînd ai nevoie de asta în filme. Mult mai greu este sã-þi pui mintea la contribuþie (ca regizor) ºi sã faci sã parã realist, folosind trucuri regizorale deosebite sau efecte speciale. Mi se pare neprofesionalism de fiecare datã cînd se sacrificã animale doar de dragul filmelor. Ãsta e unul din motivele pentru care nu-mi place Insula lui Kim-Ki Duk, deºi ideea generalã a filmului mi se pare genialã. Probabil cã i-aº fi dat cu 2 puncte mai mult dacã nu erau fazele cu peºtii tãiaþi pe bune. Inutil.

Nae 27 Nov 2004 12:36

Originally Posted by Leonard:

Probabil cã i-aº fi dat cu 2 puncte mai mult dacã nu erau fazele cu peºtii tãiaþi pe bune. Inutil.

leonard... ai uitat de scena cu colivia aruncata in apa... dar de alta, effectul vizual era f. frumos.

Ambra Blu 28 Nov 2004 17:14

Originally Posted by Leonard:

e foarte uºor ºi ieftin sã omori animale pe bune atunci cînd ai nevoie de asta în filme. Mult mai greu este sã-þi pui mintea la contribuþie (ca regizor) ºi sã faci sã parã realist, folosind trucuri regizorale deosebite sau efecte speciale.

Mi-a placut cum ai judecat.

Mala Portugal 28 Nov 2004 23:31

Mai era un domn care a taiat niste vacute sa-si faca filmul. Macelul cu pricina n-a ajuns la ochii spectatorului decat la vreo 25 de ani distanta iar filmul in toata splendoarea lui e atat de dement incat vacutele alea TREBUIAU taiate - Apocalypse Now Redux

nume 01 Dec 2004 17:17

Vazut azi Trafic al lui mitulescu , ce Porcarie :sick:
"-Ma uit la parul tau.
-Si?
-Flutura.
-E de la ventilator." :w00t:

Danny 02 Dec 2004 00:15

Ehh..despre Trafic (si nu numai) s-a vorbit deja...nu cred ca merita reluata discutia.

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...start=0&hist=0
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...start=0&hist=0

nume 02 Dec 2004 00:29

bine mey , nu stiam.

All times are GMT +2. The time now is 02:11.