![]() |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
Originally Posted by giulkiuz:
asta e comentariul tipic al inca unui frustrat care a incercat sa intre la unatc de vreo 100de ori si n-a reushit... (never mind, e off topic...continuatzi) |
Sa revenim la Bricabrac. Am auzit ca masivul volum al lui Pintzi (sa nu se confunde cu Pitzi - baciul stelist) figureaza la categoria "debut" pentru Premiile Uniunii Scriitorilor pe anul 2003. Eu ii urez succes tanarului debutant, desi cartea e cam compozita, un produs al industriei colajelor. Cu... ceva pagini care se citesc cu interes. Cand apare cartea lui ALS&Chirilov despre von Trier?
ALS-ule, daca intri pe aici, te rog sa precizezi, daca, evident, nu crezi ca strici strategia de lansare (glorioasa) a editurii. |
se va lansa la tiff.
fiti pe faza. stocul e limitat :wink: |
Valeu!!! Va trebui sa castig concursul TIFF si sa ajung in orasul funariot.
ALS, vei deveni miliardar in lei paralei! Poate editezi tu o adevarata revista de cinema :lol: |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
Nu am avut rabdare sa dau search prin toata sectiunea romaneasca dupa Terminus paradis. Daca exista topicul respectiv, il rog pe moderator sa plaseze acolo interventia mea.
Neasteptat de bun filmul, chiar daca too local (insa aportul tehnic al francezilor e lesne vizibil, vezi in primul rind calitatea imaginii). De data asta realitatile romanesti - in special armata si bede-ul - par mult mai interesante si daca ar fi vazute de un outsider, spre deosebire de, sa zicem, "Un cartus de Kent...'. Interesanta filozofia porcarului - neverosimil de erudit, totusi; vocea lui Aldulescu, deh - si atitudinea lui, de singur impotriva tuturor, de nebun cu acte. Cu exceptia lui, care mi s-a parut prea strident si ingrosat, restul personajelor reusesc sa fie suficient de pitoresti pentru a te face sa zimbesti si suficient de neaose pentru a te face sa strimbi din nas. Ca puncte forte ale filmului, remarc conversatia celor doi frati la intoarcerea unuia in America - replici de genul 'si mai du-te-n puIa mea cu cravata ta de papagal' urmate de dans si voie buna si actul cu batalionul disciplinar. De asemenea, comandantul mascatilor, cel cu mustata, si tonul sau la portavoce, atunci cind il incercuiesc: 'Cafanule...unde esti tu, mai, Cafanule...'. Repet, neasteptat de bun pentru un film romanesc. |
Ce zici de faptul ca Terminusul nu are muzica ? Asta nu mi-a placut deloc.
Secventa cu trenul prin padure si cu comando-ul de mascati mi s-a parut luata din sergiu. Furtului tancului ...etc In rest un Pintilie pe care eu il accept neconditionat. |
Originally Posted by nume:
Dar Dorina Chiriac fredonand Spice Girls in baie nu se pune drept muzica? Sau tie ti-a placut asa de mult filmul ca vroiai sa-ti tragi si Original Soundtrack-ul aferent? Una peste alta, desi nu e filmul meu preferat de la Pintilie, e cu siguranta cel care m-a emotionat cel mai mult. |
Originally Posted by EgoN:
In rest vorbe multe si culori indoielnice. :hmm: |
Da, Trop Tard e mai bun decat Terminus Paradis. Iar Balanta e mai bun decat Trop Tard. Iar Tortionarul e mai aproape de inima mea decat doctorul cu bicicleta bulgareasca. In alta ordine de idei, cine-mi ofera 'O vara de neuitat' ? 8)
|
eu - daca-l vrei pe dvd!
|
Sau eu - dacä-l vrei pe VHS, tras din televizor
|
well, well, well, uite ca Alex se gandeste sa-mi ofere o vara de neuitat.
:lol: apoi, toamna, direct in salonul nr.6? |
Originally Posted by keyzer soze:
|
'balanta' (1992) - l. pintilie;
m-am uitat la el fix 43' 54'' o fi bine, n-o fi bine, pentru palmares? PS: Had I finished watching this film in its entirety I would have been like Heller's Clevinger: cultivating boredom so much, that people would think me dead. |
bai nene, de ce nu se gaseste nici unul cu atat curaj s-o zica: e trecuta, e fumata, e outdated! Excursul lui Pintilie, laudabil la vreme, e un efort personal al individului, nu "o reusita a scolii cinematografice romanesti" si a fost valid in conjunctura si la nivelul de atunci !
Ei bine, cravasati de complexul culturilor mici, romanii de dupa isi fac din recunoasterea unei valori relative la piata momentului un sistem de referinta. Care sistem va ramane la fel pana cand o alta recunoastere exterioara ii va blagoslovi pe numitii exegeti, obligandu-i sa faca update cu un set de referinte noi si tot asa.. Eu unul vreau sa vad minte limpede si sange tanar - ingredientele cu care cred ca trebuie revitalizat filmul romanesc azi. Si mult mai multa moralitate. Si pana n-o sa le vad pe astea, nu pot sa-mi permit sa zambesc nostalgic- insurgenta acestui moment nu-mi permite. |
Originally Posted by Airlight:
|
Dincolo de sentimentul de posesie, larg psihanalizabil ("avem, n-avem, nu vom avea", noi - cine?), e de precizat altceva, ceea ce era fondul textului meu: nici pe asta nu-l avem!
L-am avut la vremea respectiva fara doar si poate, dar pentru timpul prezent tre' sa avem cumva altceva, care sa rimeze cat de cat in conjunctura actuala. Valorile timpului s-au schimbat, am face bine sa ni le schimbam si noi. Altfel suntem niste tristi care mangaie medaliile nadiei din 76. |
Originally Posted by Airlight:
|
All times are GMT +2. The time now is 04:29. |