![]() |
Io prefer asul de trefla. Mare carte, mare de tot...
|
musil - "omul fara insusiri"
hafiz - "poezii" |
Originally Posted by capitain:
cartea pot oricum sa ti-o si dau sa o citesti...mie mi-a placut foarte mult modul in care e scrisa...la inceput naratorul este destul de distant fata de personaje...lucrurile sunt clare si pentru cititor si pentru copii...fiecare pare sa-si cunoasca rolul...pe masura ce actiunea avanseaza si conflictele se declanseaza, lucrurile devin confuze si pentru cititor si pentru personaje...era un capitol pe care il citeam si efectiv nu-mi dadeam seama daca reuseam sau nu sa inteleg ce se intampla...oricum era scris din punctul de vedere al unui baiat care era foarte speriat si isi imagina diferite lucruri in momentul ala...m-a impresionat foarte mult partea respectiva!oricum mi-a placut foarte mult ideea cartii in sine...citind (in comparatie cu a vedea filmul) iti dai seama ca e mult mai probabil sa reactionezi asa cum au reactionat copiii in comparatie cu Robinson Crusoe, de exemplu... |
pe bune acuma: eu n-am citit nici o carte de acest paulo coelho... :cry:
dar va recomand (o sa apara in curind, cred ca la polirom) 'platforma' lui houellebecq (cel cu 'particulele elementare' - 'platforma' e kiar mai misto!) si 'the corrections' (nu stiu cum o sa fie titlul in romana) al lui jonathan franzen. dintre cele aparute deja, eu m-am delectat - si-am imprumutat-o cu folos si altora - cu 'eseuri de indragostit' (alain de botton, humanitas, cartea de pe noptiera). iar dintre alea vechi & clasice - the usual: dumas ('cei 3 muschetari'), jules verne ('calatorie spre centrul pamintului'), laclos ('legaturile primejdioase'), dickens ('marile sperante'), gogol ('suflete moarte'), flaubert ('educatia sentimentala'), henry james ('ambasadorii'), g.k. chesterton (povestirile), hesse ('jocul cu margele de sticla'), agatha christie ('crima lui roger akroyd'), g. calinescu ('enigma otiliei' & 'bietul ioanide'), beckett ('molloy'), calvino ('orasele invizibile'), nabokov ('pale fire'), borges (povestirile)... cred ca-s kiar mai mult de zece (de-un top), da n-as pleca fara ele pe faimoasa insula! |
andrei
iar mie imi mai place si Andrei Alexandru Dumitrescu- If for honesty you want apologies... sau macar parte din ea...
|
Albert Camus - Strainul.
|
Just remebered,
cartea de bucate... always a favourite. :D |
Philip K Dick - Omul din Castelul Inalt, Do Androids Dream of Electric Sheep
Robert Harris - Vaterland, Arhanghelsk Orson Scott Card - Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor, Xenocid Frank Herbert - seria Dune Mircea Eliade - Noaptea de Sanziene Hanny Alders - Amurgul Templierilor FS Fitzgerland - Great Gatsby Jules Verne - 20000 de leghe sub mari |
Nu esista carte preferata. Depinde de cartile pe care le ai deja in mina. Degeaba iti vine un as daca tie iti trebuia 3 de karo ca sa faci care (asa se scrie?).
|
Originally Posted by MinRep:
On topic: cu ceva timp in urma facusem o pasiune pentru Cronin... dintre cartile mai recent citite (si trecute la colectia de suflet :) ) Richard Bach - Pescarusul Johnatan Livingstone |
Originally Posted by Ilila:
De ce nu ai vrut sa stii cum se termina? (oricum, finalul cam strica cartea, deci e mai bine asa...) |
Dar cum se termina? :D
Eu am ajuns pe la partea romantica cind el a invitat-o acasa la el. |
SPOILER ahead (daca nu va pasioneaza Coelho prea tare puteti sa cititi linisititi)
Finalul cartii "11 Minute": Ea, brazilianca, sta un an in Geneva(parca...) unde practica cea mai eche meserie din lume, infiripand o relatie amoroasa cu El, pictorul si o prietenie cu o bibliotecara. La sfarsit (in ultima sau penultima zi a sederii ei acolo), El si Ea se dezlantuie intr-un act sexual descris prin cuvintele Ei, din jurnalul propriu. Apoi, Ea, fiindca are destui bani, pleaca inapoi in Brazilia cu intentia de a-si face o ferma... Avionul are, insa, escala la Paris, unde El o reintalneste, abordand-o cu un citat din "Casablanca" (lain, siropos, cum vrei sa-i spui) si they live happily ever after! Cu alte cuvinte, finalul nu e chiar previzibil, dar e prea optimist, tocmai cand aveai impresia ca ceva POATE sa se termine naspa intr-o carte de Coelho. (don't get me wrong, no disrespect to the man, da' e mult prea optmist si baga finalurile astea fericite mult prea brusc... - "Alchimistul" e o exceptie placuta...) |
Quote:
Exista cartea asta? N-am auzit de ea. :o Eu incerc sa citesc autori, nu carti: Llosa, Marquez, Sabato, Borges, Cartarescu, Preda, Rebreanu, Camil Petrescu, Calinescu, Gogol, Dostoievski, Tolstoi, Cehov, Bulgakov, Eco, Proust, Flaubert, Stendhal, Balzac etc. Ideal ar fi sa citim literaturi, in totalitatea lor: franceza, engleza, sud-americana, nord-americana, rusa, romaneasca. Intelegem altfel un autor dupa ce-i citim si pe contemporanii sai. |
deci...cartile mele favorite sunt......lord of the rings shi crima si pedeapsa
|
Originally Posted by MinRep:
In legatura cu cartea... finalul nu are nici o importanta (nu e valabil si pentru alte carti) :), cred ca toata frumusetea povestii consta in Lumina pura pe care o vede El in Ea. |
Originally Posted by bogie:
Alegerea mea: Julio Cortázar - Rayuela (Shotron) & restu' Ernesto Sábato - Tunelul, Despre eroi si morminte Mario Benedetti - aproape orice din ce am apucat sa citesc |
Iubesc Terry Pratchett!!! Am citit cateva din cartiile lui si le consider pe toate favoritele mele. Si le-am citit in eng. ca sa le savurez din plin. Daca puteti, cititile! Sunt unice si Terry are un umor si o imaginatie nemai-intalnita (nu cred ca am scris bine...). Terry ROCKS!!!
|
careva (boogie?) zicea ca citeste autori, nu carti
take a minute to think about it in alta ordine de idei lit ro 1 nostalgia, orbitor (aripa st si trupul), travesti- cartarescu 2 craii d curtea veche- mateiu cargiale 3 cartea realitatiulor fantastice- alice botez 4 caietele lui cioran( si tot ce a mai scris< desi este cam... eseistica) 5 calpuzanii- silviu angelescu 6 groapa- eugen barbu 7 biserica neagra- a baconsky 8 cronica de familie- p dimitriu 9 volumele de povestiri ale lui eliade 10 enigma otiliei si scrinul negru- calinescu lit in general 1 cronica... un veac... si cam tot ce a scris marquez 2 rules of attraction- brett easton ellis 3 serge brusollo- carnavalul de fier & more 4 frank herbert- seria dune( in special cartea burundurilor) 5 cloderlos de laclos- les liasons dangereux 6 sarte- cuvintele(* tot teatrul) 8 nina berberova- acompaniatoarea si cartea fericirii 9 marguerite yourcenar- obolul visului si memoriile si.... la draq tot 10 michel tournier- meteorii si piticul rosu 11 gerald klein- seniorii razboiului si sceptrul hazardului |
subscriu la Cartarescu, Matei Caragiale, Cioran si Marquez din lista lui KORBEN.
|
All times are GMT +2. The time now is 20:04. |