![]() |
Occident
Mie nu mi/a placut occident pana sa ies din cinematograf. Am ras in timpul filmului insa cand am iesit mi/am dat seama ca filmu asta nu/mi spune nimic nou, ca personajele nu au imaginatie, sunt meschine, marunte, etc. Nu mi/a placut nici modul Tarantino al nararii incrucisate. Tocmai pentru ca nu afuce nimic nou. Cat despre poveste, m/am saturat de filmele despre mizeria colcaitoare. Totusi, oamenii ce traiesc in romania au cat de cat imaginatie si ambitie. In fine, a fost o mare dezamagire, mai ales cand am citit prin revistele culturale cronici mai mult decat pozitive. Si apropo de cronici, m/am bucurat sa vad cronica lui Andrei Gorzo la Maria a lui Netzer. E timpul sa spuna cineva adevarul despre starea actuala a filmului romanesc.
|
Nu fiti suparati scoate tatucu Sergiu Nicolaescu filme frumoase, cu actiune, mesaje profunde si fara mizerie domne! ca ne-am saturat de mizerie sau iese Garce si Olteni 2, asa ca nu va nelinistiti nu scapam noi asa usor de filmografia de "geniu" nicolaeasca sau garceasca. Fiti fara frica se ocupa tatucu Segiu ca filme ca Occident, Marfa si banii sa nu se
mai faca..... vorba aia "Ce filme e aste mincati-as?"...... |
Originally Posted by Oco:
Se scrie manca-mi-ai. ---------------------------- Viitorul suna ocupat. |
eu l-am revazut aseara si chit ca la prima vizionare mi s-a parut interesant, acum mi-a intors stomacul pe dos.... de ce noile filme romanesti se dau peste cap incercand sa prezinte o lume cat mai sumbra???
cum vi s-a parut prestatia lui alexandru papadopol? sau a ancai androne? mie amandoua rolurile mi s-au parut foarte prost jucate... |
Originally Posted by raven88:
|
Filmul asta se depreciaza rapid ca o leguma tinuta la caldura.
|
Si tu esti plin de seva, mai ceva ca o sfecla roshie. Vezi sa nu stai prea mult linga reshoul ala...
Occident e scris bine, filmat acceptabil, jucat destul de prost (cu mici exceptii). Mi-ar fi placut sa fie ultimul film romanesc in care se vorbeste de "inainte" cu nostalgie, in care socialul sa fie asa de... scuipat in ochi. Dar tinarul Mungiu a facut ceva ce nu multi reusesc in Romania. A FACUT FILM! Si, inainte sa criticati si sa spuneti ca ati dori altceva, ar fi bine sa va ginditi la cine da voturi pentru scenariile propuse la CNC. Gusturile lor ne dau filmele pe care le avem. Orice s-ar spune, anul cu Filantropica, Occident, Furia si Marfa si banii a fost mult mai bun pentru filmul romanesc decit anul trecut... |
iata o parere de bun simt; couldn't agree more.
|
Originally Posted by Alice_Fluture:
Furia, Filantropica si Occident au avut premiera in 2002, iar Marfa si bani in 2001. |
Sa te stropesc cu seva, in semn de dragoste, iubire... |
Originally Posted by crydead:
Ok. Anul cinematografic, draga crydead... :) |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Thank you. Si, ca sa continui ideea, pina sa ajunga in cinematografe, filmele romanesti trec prin metamorfoze si compromisuri nenumarate dupa ce li se aproba bugetul si nu mai e nici un secret ca stau in productie chiar si ani de zile. Din punctul asta de vedere, bila alba pentru echipa de la Proiect W care nu vrea sa faca nici un compromis. |
Draga Alice, ca sa parafrazez pe cineva, Occident e ca mamaliga romaneasca: satura, dar nu tzine de foame. :wink: ------------------------- Viitorul suna ocupat. |
Asa e, draga Crydead, dar din ce se facuse si mamaliga asta mai gustoasa, de-ti venea sa speri la un pui fript data viitoare, parca a dat in terci de-o maninca ambasadorii la cantina saracilor...
|
Draga Alice, pulpitza sau pieptutz nu shtiu daca o sa primeshti prea repede, dar nea carmazan pregateshte nishte "tacamuri". :o
------------------------- Viitorul suna ocupat. |
pt ca tot ne-am referit la capodoperele anului trecut, sunt si eu curioasa cum a ajuns "Ambasadori cautam patrie" sa fie filmul romanesc cu cele mai mari incasari din 2003...
|
Numele de Daneliuc inca mai avea potential de vanzare.
Da' de-acum s-a ispravit / Cri, cri, cri... |
Originally Posted by ricutza:
|
stiu asta...dar totusi, in aproape toate ziarele "Ambasadori cautam patrie" era prezentata ca un film foarte prost...de ce lumea s-a dus sa-l vada?
|
Pai cronicile au apartut dupa ce am fost eu la film....nu ca as asculta de cronici...
|
All times are GMT +2. The time now is 01:16. |