![]() |
Michel Tournier - Piticul Rosu, Editura Univers Colectia Cotidianul 2006
super povestiri, cred ca dupa oricare dintre ele se pot face scurtmetraje |
Originally Posted by cornel:
corneluº...vino sã te pup |
:x pai da ca eu tocmai terminasem de citit Lullaby si acum aflu ca e tradusa.
La fel am patit si cu Haunted . Pariez ca daca ma apuc de Rant ... :happy: |
re: 'america' lui baudrillard (si constient off-topic!): in 95 am curatoriat o expo d grup la centrul cult american din buc, cu vreo 6 artisti kre nu fusesera niciodata in sua...
expozitia s kema 'my own private america' propria mea contributie a fost un 'altar' marilyn si un panou cu 2 txte unul linga altu, unul xerografiat f mare (prima pag din 'america' lui baudrillard) si altul f mic (prima pag din 'america' lui kafka), cu un scaun in fatza lor - k la oculist. tinind cont k america lui baudrillard este 'ameriQue' iar cea a lui kafka - 'ameriKa', instalatia s kema 'Can u C ameriCa?' ;) |
Originally Posted by erectia eunucului:
Apropo de scriitori care si-au pus singuri capat zilelor: romanul lui Stig Dagerman, "Urme de pasi sub apa'', cine l-a mai citit si daca i-a placut... La mine carticica e printre preferintele din literatura de gen si as fi curios de un 'schimb de impresii' aici (observ ca se vb. mai putin aiurea decat prin alte 'zone' ale forumului). :) |
un oarecare E. Hemingway??????? :shock: nu ai auzit de Hemingway????? :shock: |
dak nu ar trebui sa-ti fie rusine.. :oops: :oops: ca nu stii cine este Hemingway |
Originally Posted by lady_mystyque:
Stai linistita, se pare ca eunucul chiar a auzit, dar a fortat o ironie:) a facut aluzie la "zapezile de pe kilimanjaro". |
tin sa va atrag atentia ca ati omis-o tocmai pe scriitoarea mea favorita - Virginia Woolf
|
@erectia eunucului
Liviu Rebreanu? esti sigur? (...n-ar fi prima data cand aud bazaconii la 'enciclopedistii' aia.) Revenind, despre romanul amintit de mine poti citi ceva aici: http://www.aol.ro/2005/septembrie/ga...aleriaaa01.htm. Stig Dagerman s-a stins din viata la o varsta f. tanara si consider cazul sau asemanator celui al autoarei cartii 'De ce fierbe copilul in mamaliga', Aglaja Veteranyi, adica aceeasi decizie aparent tampita de a renunta la viata intr-o vreme cand incepeau sa devina figuri demne de atentie in peisajul literar. Cartea e formidabila, gandeste-te te rog doar la urm. lucru: unul dintre subcapitole se intituleaza 'Cand infloreste pustiul' si vb. despre revenirea eroului la viata si 'in viata'(=societate), o splendida pledoarie anti-suicid a la "Hotel du Nord" (filmul lui Marcel Carne din anii '30) - asta asa, sa avem aici si o referinta cinematografica :) . (Din toata cartea cel mai mult m-au atins paginile 'In lumea cateilor', dar n-are rost sa continui acum divagatia fara sa stiu ca pot vorbi cu cineva 'la obiect'. :D ) |
si un oarecare alexandru odobescu... |
john kennedy toole(pe care ma mir ca nu l-a trecut nimeni),mishima,celan,esenin si maiakovski,ion stratan si un oarecare georg trakl.
nici la filosofi nu e mai bine... |
Originally Posted by ulrich:
cineastii sunt mai ekilibrati ;) . probabil ca "imaginea" e un refugiu paradisiac.... |
Originally Posted by marx:
umm...da,cred ca doar fassbinder imi vine acum in minte.care mai sunt? |
Originally Posted by ulrich:
benny hill co-regizorul de la 'Whisky', mort anul trecut, nu stiu cum il keama.... |
in afara d rwf - jean eustache ('la maman et la putain')
pt marx juan pablo rebella; ar fi trebuit totusi sa stii... iar urmuz fusese dja citat mai sus |
Si ar mai fi si acest regizor japonez: Juzo Itami - http://www.imdb.com/name/nm0411631/ .
(Marturisesc insa ca nu i-am vz. nici un film si am 'informatia' doar pt. ca mi-am facut la un moment dat un dosarel cu cinema-ul japonez al ultimilor 20 de ani. :) ) Dar e ok sa vorbim de regizorasi pe topicul asta?... :hmm: |
Originally Posted by Faber:
nu doar d la eustache & fassbinder in sus 8) |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
(off-topic:) pai daca punem prbl. asa nu vad de ce Juzo Itami nu 'rezista'. Intr-adevar, opera lui e modesta in comparatie cu a celor doi, dar faptul ca e pomenit in dictionarele de profil (la litera 'I', fix dupa Otar Ioseliani 8) ) ii da dreptul sa fie amintit in paranteze de genul asta. ('regizorasi' era un alint pt. toti, nu-l viza doar pe jap. :D ) |
was a joke
poti sa zici d cine vrea mushkii tai - incl d cristina nikitush! cum, ea nu s-a sinucis?! da filmu ei ce-i? :lol: |
Aoleu!! da' poti sa te sinucizi de mai multe multe ori?! (nu cred ca avem voie sa uitam de 'liliac'...) ;)
|
dk nu reusesti din prima... ;)
|
Originally Posted by Faber:
am citit-o cu multi ani in urma (fo' 15), in colectia Globus. plotul nu mi s-a parut cine stie ce, dar scriitura m-a dat gata la vremea respectiva: o combinatie de Beckett (Prima iubire), Hamsun (Foamea) si Strindberg (Camera rosie) din vremea tineretii lor, tema rupta din existentialism, dar cu un touch de sensibilitate feminina, caci se vede cu ochiul liber ca autorul nu a suferit in zadar de schizofrenie. frumos, simplu sfisietor, dulce-amarui... da' am imbatrinit, n-as reciti-o. |
Caltabosul, Torgny Lindgren - o lectura de vacanta delicioasa.
Criticii au vz. in Caltabos (si alegatura dupa el) o metafora a cautarii perfectiunii, dar pana sa ajungi la asemenea 'interpretari'' mai sigur e ca vei cauta sa-ti astamperi pofta de viata pe care cartea ti-o inspira. (iar pofta vine mancand!', nu? :P ) |
Originally Posted by cat ballou:
mai ce aveti de vorbiti asa de negatvi si mohorati? eu una acum mi-am schimbat orizontul de a vedea lucrurile daca mai demult eram indiferenta cu mine acum am inceput sa ma iubesc mai mult si sa imi apreciez mai mult viata. acum vreau sa fiu sanatoasa sa imi revin sa traiesc cat se poate mai mult si mai sanatos si fericita si taote cel..e imi place sa vad si sa ascult sa interactionrez si sa simt tot ce-i frumos si bun ca o viata in paradis ASa ca mai bine cautati carti care sa iti dea un tonus optimist si tot ce-i mai frumos ,fericire etc viata |
Originally Posted by irene marlyne monroe:
draga IMM, iti recomand o carte de Emil Cioran... oricare carte... care iti pica prima in mana! :happy: |
d ex 'pe culmile disperarii' sau 'tratat de descompunere' :lol:
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
pt IMM (gheiºa noastrã cogitabundã) recomand.... Amurgul Gândurilor
-: |
aparut(la polirom)"dragostea e un caine venit din iad"-bukowski-in traducerea lui dan sociu si cu desene de gorzo.60 de poezii scrise foaaarte detasat si complet lipsite de patetism.le recomand cu caldura.
|
Pentru cine vrea mai multe poezii de Bukowski (pe care de o saptamana incoace nu ma satur sa-l citesc zilnic), dar si pt (aproape) orice alt poet, mai clasic sau mai dadaist, mai romantic sau mai suprarealist, vizitati www.poemhunter.com Puteti descarca volume de poezii. Eu mi-am facut o colectie adorabila de autori de avangarda, Paul Eluard, Andre Breton, Tzara, Desnos s.a.m.d.
Iar Bukowski e delicios in poezia "A radio with guts"... |
|
|
the curious incident of the dog in the night-time - mark haddon.
nu stiu daca s-a tradus la noi, nu cred, dar daca o gasiti, nu o ratati....de nota 11 |
tocmai am citit Henri Troyat-- Sfarsit de vacanta...hmmm hmm dragutzica cartea in principiu
|
"Orbitor. Aripa dreapta", de Mircea Cartarescu - roman polifonic, roman-matrioºcã, metafizic, fantastic, mitologic, biblic, hologramatic, cuantic, parodic… , aha, si cu fractaliii... Dar e ºi un roman realist, istoric, despre comunism, revoluþie…, despre Ceauºescu, despre artiºtii ºi scriitorii colaboraþioniºti…, despre poeþii de curte…
recomand cu incredere! |
aa iesit "aripa dreapta"?? super de-abia astept sa o citesc. in ultimul timp Cartarescu nu mai scotea nimic nou si editura ii tot publica fragmente din cartile precendente sub alta forma. ceea ce mi se parea pe jumatate impostura, mai ales ca am si luat o teapa cumparand o carte pe care o mai publicase si o citisem...
dar acum imi retrag nervii. oricum nu erau impotriva lui cartarescu ci a editurii. pe cartarescu il ador :love: |
Originally Posted by herbert:
|
Bump cä nu väd.
|
:sick: nu am ceva cu el..el este o parodie umana, un copil intarziat care nu a stiut s smasturbeze la vreme si andropauza l-a pocnit ca un marfar. Acum produce plozi cu cateva decenii mai mici decat primul lui copil si s crede intinerit, cam greu din moment c nici nu te-ai copt.
Si ca vine vb d Orbitor..is there any point further to discuss it? Nu imi place..Refuz pe ce am mai sfant sa mai deschid vreun tom ( :lol: vb vine) de-al lui..ma face s ma gandesc cu tristete la cati copaci au cazut k el s s screama pe o pagina velina. Let bygons be bygons. |
Originally Posted by devil_doll:
devil_doll dar tu de unde stii ca nu s-a masturbat la vreme ? ai fost tu acolo langa el ca sa vezi? :huh: of ca tare inversunata mai esti lasa domle omu sa scrie ce vrea ca de aia e o tzara libera... ai tu treaba cu ce scrie el sau cu cati copii face ? pe bune dak pricep... :hmm: |
Quote:
Doua pareri diametral opuse. devil_doll e primul user care are tupeu sa zica ceva despre onanistul absolut al literaturii ro. Acest cartarescu e un kkt. |
Originally Posted by Carmine Galante:
uite ce contributie valorica aduce carmine pe acest forum. poarta cu el permanent un miros de kkat. numai insulte, injuraturi, atacuri la persoana... cer banarea definitiva a acestui specimen, care dezonoreaza CineMagia, care e sursa tuturor scandalurilor. daca Gloria va ezita sa faca acest lucru si de acesta data, imi anunt retragerea DEFINITIVA de pe acest forum. |
:lol: :lol: :lol:
|
subscriu iniþiativei lui herbert...cacarmine vieþuieºte o josnicie inimaginabilã: e resentimentar, neºlefuit, lipsit de scrupule, de conºtiinþã, ipocrit, gregar ºi ( cel mai grav) previzibil...dacã cinemagia îºi cunoaºte interesul n-ar trebui sã accepte plecarea unor useri de talia lui als or herbert pt. cineva (în ultimul timp) din ce în ce mai onomatopeic, mai prolix, mai ºters, mai plin de urã cum e carminume...
nu e un abuz sã ceri (în definitiv, cât se poate de simbolic) banarea unui specimen pentru care viaþa intimã a celuilalt e prilej de paradã ieftinã ºi ºantaj, care se itereazã veºnic cu aceleaºi bãºini puturoase...( cã el face bani, cã ala nuº ce meclã avea...cã el a dat bere, pere, mere - ce sã-þi povestesc - uite unde era Filantropu poolii, ºi tot soiul ãsta de þãrãnisme de kkt...afarã cu "carmina patogenã"... |
Bun, acum cä ne-am usurat, putem s-o bifäm si pe-asta si sä revenim on topic.
Un scriitor neapärat de urmärit: Lucian Dan Teodorovici. Romanele lui, "Cu putin timp înaintea coborârii extraterestrilor printre noi" si, mai ales, "Circul nostru vä prezintä:", constituie o surprizä extrem de pläcutä. Omul scrie inteligent, creator, profund, e inventiv, plin de umor, cu doze mari de absurd bine construit, splendidä acuitate a spiritului de observatie - si, last but not least (sau poate dimpotrivä!) mai e si un abil stilist. Cititi-l neapärat. Deocamdatä mä opresc aici, cäci pun la cale niste recenzii complete ale celor douä volume (prilej cu care îi voi taxa si minusurile - putine si minore, relative mai degrabä, deci le putem omite dintr-o asemenea prezentare sumarä, unde tonul pozitiv se impune si se justificä). De retinut cä "Circul nostru vä prezintä:" e unul dintre proiectele câstigätoare de anul trecut la C.N.C. - în regia lui... Barna! (Ayyy, ce crud al serii cinci! - Lorca). Atât din acest funest motiv, cât si pentru cä romanul e în esentä neecranizabil (adicä... mda, s-ar putea totusi, dar cu mari ajustäri si, dacä nu o färâmä de geniu, mäcar un munte de talent), privesc cu mult scepticism proiectul, si-l voi urmäri pas cu pas - ceea de vä invit si pe domniile voastre: avem sansa sä studiem din mers anatomia unui... dezastru sau miracol? Mä tem cä-virgulä-cale de mijloc nu existä. |
@baiatul_spelb
Eu zic ca e exact invers, cu ce drept ceri tu asta, sau cu ce motiv? Te doare adevarul ?Atunci eu cer sa te banam pe tine, contributiile tale sunt minimale la acest forum. Cu alte cuvinte esti un shpan (adica ce ramane din prelucrarea unor metale mai mult sau mai putin nobile). |
herbert, silver_boy, carmine, incetati
de-acum o sa sterg orice mesaj care nu este on topic si daca mai primesc multe cereri de bannare a ta, carmine, voi fi nevoit sa fac un poll cu subiectul "bannare definitiva pentru carmine?". Eu in locul tau as lasa lumea in pace, cine stie, poate rezultatul poll-ului n-o sa-ti placa... ;) |
@donsoara mistica:
Subliniam o trasatura psihologica de trecut la patologia individului. Daca l-ai cunoaste mi-ai da dreptate, nu imi racesc gura d pomana. Nu suntem intr-o societate orwelliana in care s s arda cartile doar fiindca ar contine (in acest caz) mostre monumentale de prostie/antitalent/lipsa flagranta de respect pt cititor daca il bombardezi cu o asemenea imagistica abjecta si puturoasa; departe de mine gandul si griva de iepure s pun mana pe benzina si the proverbial match. Si totusi ma apuca sila cand pui in marile librarii Aripa pasarii orbite in zbor :sick: cartea lunii. Cartarescu is product placement si daca nu s-ar fi gasit unii sa il bage pe el in fata ca marele autore ar avea cam aceeasi soarta ca si alti colegi de-ai lui, pe care i-am numit cu ceva vreme in urma si care il depasesc ca si scriitura. He's what J.Lo is for the portorican comunity in America: we need a bonified figure si daca nu s-a gasit altcineva we take what we get. I prefer the highway... @carmine Yes, mine are made of steel ;) |
|
All times are GMT +2. The time now is 07:33. |