![]() |
Aia cu "At least you could have told me." era adresata catre Silence,care era mut.
Get it?How can a mute tell you he can't speak?:)) |
So m-am uitat si eu la The Pevert's Guide to Cinema...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Excelent. Nu inteleg de unde hatereala. Am fost tot timpul pe mode-ul 'ochi de sarpe'. ) |
nu ş dacă hatereală. correct me if i'm wrong: majoritatea filmelor culese de zizek în doc sunt americane, mai puţin blue (cred că despre el vb mai sus) şi o scenă din persona, explicit kinky, pe care zizek nu mai trebe să o descifreze ca făcînd parte dintr-un scenariu erotic.
poate domnu zizek secretly wants to see the shit cînd se uită la filme - nu asta era duma lui scoasă din scena cu conversation al lui coppola? - dar eu nu prea. when i want to see the shit, merg la budă, contemplez o juma de oră sau cît îmi trebe, după aia mă bag la film. apoi mie mi se pare puţin trasă de păr chiar extinderea pe care o dă teoriei sale. freud fusese primis cu braţele deschise în hollywoodul anilor 50 (poate chiar 40, dar nu ştiu sigur). societatea americană a fost fondată de puritanism, vederile căruia despre elecţiunea divină încă din timpul vieţii degenerează în una din cele mai funeste forme de capitalism ever known. e normal ca o societate clădită pe dubla teroare a religiei şi a banului să nască o dorinţă uriaşă de emancipare, care se vede şi în film şi e psihanalizabilă, cum nu? dar a lua modelul unei societăţi şi de a-l aplica peste tot, hm, mi se pare cam mult. |
Malombra, correct me uf I'm wrong dar nu tocmai iti deconstruiesti teoria expusa in teoria filmului acoli? Esti pentru supra-interpretare si folosirea libera a imaginatiei in pivestea asta cu vorbitul despre film sau nu? Ca am impresia ca deja contrazici de dragul contrazicerii. Ceea ce nu-i neaparat rau.
|
imaginaţie ca asociere validă de idei, nu ca a spune că china şi malta sunt acelaşi lucru. poate mă deconstruiesc, who knows.
zizek zice în doc "ăsta e filmul" sau variaţiuni pe aceeaşi temă, deci nu îşi ia rezerva că e o prezentare să-i zic regională a fenomenului. |
Aduci acelasi argument pe care l-a adus bremen si pe care l-ai combatut cu abnegatie... Cel putin de unde stau eu..
|
bremen spunea că ce se vede, aia se vede.
zizek în doc (eu îl văd altfel în eseu) spune că ce se vede e lacan. în fond, mie mi se pare că e acelaşi monism - o modalitate, una şi aceeaşi, de a vedea, subsumabilă altei idei. eu spun că asocierea de idei este plurală, pentru că, la nivel de conţinut, filmele rareori au identitate ideatică. e drept că diversitatea asta nu e teorie, e un program de amator. aşa se vede de la mine. |
Ti-ai sters ultimul post... Pacat :-( Era fain. No bine.
|
pff, l-ai văzut..
era fain că mă prindea iar careva cu uşa :| na bine, asta este, azi e ziua stîlpului infamiei.
Quote:
|
Well known...
![]() |
"Well...what's up?"
"It was my mother. Dad's dead. He's killed himself. And there was something else, too. I don't remember. But I have to go." "My sweetheart's getting sentimental in her old age. Have another whiskey and forget the whole thing. Who has a family nowadays? Who, I ask you? And at your age! You're as free as a bird. Have another drink before your next number. Then we'll go home and fuck like rabbits...and tomorrow, everything will be forgotten." Mutter Küsters' Fahrt zum Himmel |
"I know. I know it is so impossible but you did it. You did it!"
http://www.youtube.com/watch?v=WSLJ2bhgHNQ |
Goosfraba!!! (Anger Management)
|
How to treat a lady
![]() ![]() ![]() ![]() |
Curtis: (vorbind despre Hanna,fiica lor surda) I still take off my boots not to wake her.
Samantha: (soptind) I still whisper. (film - "Take Shelter") |
Bill to Sookie:"You think it's not magic that keeps you alive? Just 'cause you understand the mechanics of how something works doesn't make it any less of a miracle. Which is just another word for magic. We're all kept alive by magic". (True Blood)
|
Charlie: Why do nice people choose the wrong people to date?
Bill: Are we talking about anyone specific? [Charlie nods] Bill: We accept the love we think we deserve. Charlie: Can we make them know they deserve more? Bill: We can try. (The Perks of Being a Wallflower) |
Rebengiuc în "Balanța":
"Dă-i în Paștele mă-sii de enoriași, că-i arestez io pă toți. Băăăăă enoriașilor, băăăă, futu-vă Paștele și Evanghelia mamelor și taților voștri!! La muncă, ortodocșilor!!!!" |
Absentia(2011)
Callie :Fuck me |
We know it, you know it, quit bitchin'. >:)
![]() [Sommarnattens leende] |
All times are GMT +2. The time now is 14:23. |