Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Sergiu Nicolaescu - Tunarul no. 1 al filmului romanesc! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85321)

Pashpix 14 Aug 2008 09:21

inca o barfa, povestita pentru Evenimentul Zilei de Shoni, unul dintre veteranii statziunii 2 Mai.

Amintirile acestora se învârt cu efect de tirbuºon, de la anii dinaintea Revoluþiei, când „Casa Albã“ (n.r. - WC-ul de pe plajã) era tocmai pe deal, iar un drum dus- întors echivala cu un chin sisific, pânã în zilele noastre, marcate de „nesimþire“. În topul listei „fãptaºilor“ din aceastã ultimã categorie, nimeni altul decât un fost membru al comunitãþii din 2 Mai: regizorul Sergiu Nicolaescu.

„Sergiu era de-al nostru la început, pânã când a dat tonul la vile, aici. El ºi-a construit-o pe prima. Dupã el au venit toþi. Apoi a cumpãrat activele unitãþii militare de aici prin Centrul Naþional al Cinematografiei. Aºa se face cã ne trezeam stând cu fundul pe nisip cu vinul în faþã ºi un fum de nu mai puteam respira venea dinspre studiouri, unde filma ãla.“

Dincolo de nervii de rigoare, cei doi prieteni au ºi teorii cu iz de fãrãdelegi imobiliare. „A vrut sã vândã locul ºi sã facã un fel de cartier de vile aici, cu ponton privat pentru iahturi. Pânã la urmã, ne-am împotrivit ºi s-a rezolvat problema“, spune ªoni.

În rest, în perioada de dupã ruptura dintre Sergiu Nicolaescu ºi foºtii sãi prieteni din 2 Mai, regizorul a fost supus unui tratament numai bun pentru o crizã continuã de sughiþ. În cuvintele aceluiaºi ªoni, „îi învãþam pe ãºtia mici, când îl vedeau pe Sergiu trecând pe lângã ei, sã-i zicã atât: «Serge, sugi p…»“. ªi sã scrie asta pe stâlpul de beton de pe plajã.

mafalda 12 Sep 2008 14:35

Mos Sergiu Nicolaescu a fost vreodata acuzat de plagiat?

nume 12 Sep 2008 16:03

Cam 99 % din ce a facut e plagiat, asa ca nu s-a mai obosit nimeni. Exista copiatori prosti si altii inspirati. Ghici din care face el parte? Cele mai flagrante exemple : cizmele "vesnic curate" ale comandantului neamt sin Ringul, dansul evreicii care e femeie de serviciu, si amanta pentru neamt. bla bla bla

Pashpix 13 Sep 2008 13:30

"Comisarul Moldovan” vrea sã se întoarcã în Parlament
Regizorul Sergiu Nicolaescu va candida din partea PSD, pentru un scaun de senator de Arad la alegerile din toamnã, a anunþat liderul organizaþiei locale, Marius Lazãr. „În urma unei discuþii, domnul Sergiu Nicolaescu mi-a confirmat intenþia de a candida în judeþul Arad. Încã nu am stabilit în ce colegiu. Vom vedea vineri colegiul în care domnul Nicolaescu va candida“, a menþionat Marius Lazãr. Sergiu Nicolaescu a mai fost parlamentar în toate legislativele din 1990 pânã în 2004.

Proletar 14 Sep 2008 10:14

mai nasol e cand plagiezi un lucru nedat inca publicitatii.
cand iei dintr-un scenariu aflat inca in sertarul altcuiva lucruri pe care le folosesti in filmul tau.

si "remake-urile" mi se par o forma perversa de plagiat, chiar daca ele sunt legale, ca sa zic asa.
de pilda, cu mult timp in urma, vazusem "cape fear", cu nick nolte si robert de niro.
am ramas impresionat de film si mi-am zis: "uau, ce tari sunt astia,,,ce idee tare au avut!".
in incultura mea cinematografice de atunci, nu stiam ca era un remake dupa "cape fear"-ul cu robert mitchum si gregory peck!
si ca mine probabil multi spectatori si-au inchipuit si au ramas sigur convinsi ca au vazut un film original cu nolte si de niro.
mai sta cineva sa le explice ca de fapt ideea apartinuse candva altcuiva?
de aia zic ca remake-ul e o forma subtila de plagiat.
cel care il face beneficiaza de ignoranta unor spectatori pentru a castiga imagine.

Disciple 14 Sep 2008 10:32

Amice nume cred ca te duci prea departe cu 99%.
Ca Sergiu a copiat si inca la greu asta nu e o noutate,dar totusi
"Capcana Mercenarilor" sau "Nemuritorii" nu sunt idei originale?

Off-topic:sunt nou pe acest forum si as ruga un moderator sa imi puna un link catre un topic gen"sa ne cunoastem" daca bineinteles exista vreunul.Multumesc :)

Pitbull 14 Sep 2008 16:30

Intâmplator, aici nu s-a creat un asemenea topic - poate si fiindcä multi dintre noi preferä sä-si pästreze confidentiale majoritatea datelor reale. Dar nu-i nimic, posteazä cât mai mult, si te vom cunoaste în orice caz ca valoare, dacä nu si ca identitate.
Welcome to CineMagia - si dä-i bice! :)

nume 14 Sep 2008 20:27

Originally Posted by Disciple:

Amice nume cred ca te duci prea departe cu 99%.
Ca Sergiu a copiat si inca la greu asta nu e o noutate,dar totusi
"Capcana Mercenarilor" sau "Nemuritorii" nu sunt idei originale?

Off-topic:sunt nou pe acest forum si as ruga un moderator sa imi puna un link catre un topic gen"sa ne cunoastem" daca bineinteles exista vreunul.Multumesc :)

Amice disciple, topicu' asta e facut de je acum vreo 4 anisori. Citeste, ai functia search, nu vreau sa-mi tocesc literele tastaturii la fiecare nou venit. Sergiu e un gunoi.

mafalda 15 Sep 2008 12:48

La cat e de injurat mos Nicolaescu, eu incerc sa-mi imaginez care vor fi reactiile la moartea lui!

Pashpix 25 Sep 2008 10:23

Sergiu Nicolaescu va candida ca independent în București

Regizorul Sergiu Nicolaescu, care vrea sã revinã în Senat dupã o pauzã de patru ani, aºteaptã ºi acum un rãspuns de la PSD: „Am vrut sã particip la alegeri ºi, cum era ºi normal, m-am adresat PSD. Nu am primit un rãspuns clar nici acum. În aceste condiþii, probabil, nu-mi rãmâne decât sã candidez ca independent“, spune regizorul, care ar vrea sã devinã senator de Bucureºti: „Nu mã tem de nici un contracandidat. Cred cã am, la rândul meu, o personalitate în care-i bat pe oamenii politici“.

mafalda 25 Sep 2008 10:42

Ce bine ca nu ma duc sa votez! :P

Pitbull 25 Sep 2008 10:43

Nu läsa votul täu sä se piardä!

mafalda 25 Sep 2008 10:49

Arata-mi tu un partid onest, cu politicieni care chiar le pasa de popor si vrea sa facea ceva bun pentru tara asta nu pentru buzunarul lor si votez cu el!

Pitbull 25 Sep 2008 10:54

Cel mai mic dintre toate relele: P.D.-L.
(E vot negativ, desigur: nu pro-P.D.-L., ci contra P.S.D. - cu curvistinele lor: traseistii de la P.N.L.)

Am votat chiar si la prezidentialele din 2000: cu Vadim, dar de data asta invers - am ales CEL MAI MARE dintre douä rele (sau, cel mai cu mot dintre doi cäcati) în speranta cä un presedinte atât de dezastruos ca el ar pica pe drum - nu ca Tätuka, kare a rezistat bine-mersi încä patru ani, si uite unde-am ajuns.

...Si mai e ceva, lucrul CEL MAI IMPORTANT: absenteismul ästa e factorul pe care mizeazä ei - cu cât e mai mare, cu atât lasä o marjä de manevrä mai largä, pentru fraude. Uitä-te ce s-a-ntâmplat la primärie, cu nea Autostradä-prin-Hiperspatiu - sau acu' patru ani, cu turismele electorale (voturi furate pe fatä, pentru care NIMENI n-a intrat nici mäcar în anchetä!) Deci, dacä stai cu palma-n cur, poate cä-ti gâdili mândria, da' sigur le faci lor jocurile!
Adicä, dacä stäm acasä cä noi, mä-ntelegi, "n-avem cu cine vota, cä toti e hoti" - atunci chiar MERITAM toti Nästasii si Mitrii si Pontii si Täricenii si Patricii si Felicsii si Vadimii si (Doamne-fé) Becalii! (Da' noi, ästia fraierii care tot ne ducem sä votäm, fie si cu pedelistii - noi de ce sä-i meritäm? Sau credeti poate cä, dacä voi nu votati, de la voi n-au sä mangleascä? Well, news for you - o sä v-o tragä si vouä, ca si nouä! Mult îi doare pe ei cä i-ati ignorat!)

redmen 25 Sep 2008 12:15

Nu votezi,nu contezi(comentezi) !

Pitbull 25 Sep 2008 12:16

Adevärat, dar sä nu ne reducem numai la sloganuri.

redmen 25 Sep 2008 12:18

Pai nu ne`am redus numai la sloganuri pentru ca tu explicasei deja cum sta treaba cu voturile.

Pitbull 25 Sep 2008 12:19

Corect. Am vrut doar sä precizez.

mafalda 25 Sep 2008 12:29

De la Revolutie incoace am votat SCHIMBAREA, adica am votat de fiecare data cu altii decat cu cei care erau deja la putere si m-au dezamagit si PDSR-ul, si Conventia lui Emil Constantinescu si ceilalti cu care am mai votat. As vota... MONARHIA!

Pitbull 25 Sep 2008 12:35

EXACT scenariul ästa l-am parcurs si eu, EXACT Monarhia o vreau si eu - si deocamdatä, faute de mieux, je couche avec Bäsescu.

All times are GMT +2. The time now is 21:55.