![]() |
wedding crushers 1/5
:sick: :sick: :sick: in afara de "lig lezbian mule" si "william doesnt give a shit about mu tits" nimic worth seeing frankenfish 2/5 nici destul de imbecil cat sa fie bun, nici destul de ne-mediocru cat sa fie vizionabil |
1. factotum - mult mai bun decat barfly. dillon are mersul lui bukowski, fata lui bukowski (pana si acneea lui), glumitele lui bukowski. ceea ce mickey rourke dadea impresia ca se joaca pe sine, aici avem un bukowski mai putin gratios, dar mult mai veridic.
foarte misto si muzica, pe versurile scriitorului 8) . 2. cache - foarte destept, te tine cu sufletul la gura fiecare moment, suspansul e genial...singura chestie ce nu am inghitit-o a fost morala din spate: vai, vai...baietelul orfan algerian ce nu a beneficiat de educatia celor bogati: vezi si cadrele de final cu rapirea si apoi cu scoala...bleah :sick: 3. three burials....(e prea lung titlul) a lui tommy lee jones - foarte barbatesc, fara a cadea intr-un machoism de 2 lei. splendid. |
Originally Posted by Bulumulu:
thx |
Munich -- bunicel-curatzel, insa forgettable. Spielberg cel melodramatic. mie mi s-a parut mai degraba pro-israelian, desi unii zic pe dos
Brokeback Mountain-- bun-bun, si foarte emotionant spre sfarsit (a se citi: am plans ca proasta :)); Romeo and Juliet, varianta gay; Heath Ledger joaca extraordinar rolul de cowboy care suiera cuvintele printre dinti si e scump la vorba, si timid in apucaturi, dar dominat puternic de sentimente. per total insa filmul nu mi s-a parut chiar o capodopera. mai mult un film bun, si din pacate, din cauza ca e asa in mare voga, parca anumitor scene li s-a tocit farmecul. |
Eu nu inteleg de unde aveti Munich si Brokeback Mountain.
|
Originally Posted by KORBEN:
impresionat de raspunsurile colorate ale lui kakaKORBEN, alias muad'ib. halal akbar, HAHAL! |
isteria Brokeback a inceput de vreo doua sapt., probabil le-a scapat ca o sa ia Gloaba de aur, sau din cauza nr mare de nominalizari, sau ca e o tema mai detasata si neexploatata fata de altele, politica, etc, in orice caz trendul productiilor cu subiecte gay in plin avint avant, deja s-au mai anuntat vreo cateva brokebakuri, iar de Brokeback zic ca e super date-movie for straights.. :? psihoterapeutii il recomanda la cupluri cu probleme pt...good sex, which is kinda risky, considerand posibilele reactii adverse :shock: also apparently related, Isaac Mizrahi va comenta toaletele vedetelor la Golden Globe tonight. :)
|
Originally Posted by KORBEN:
la Atena, in film doar agentii rusi care erau tovarasi cu palestinienii sunt victime colaterale, nu localnicii, i.e. batrinul care e "salvat" din shooting si compensat pentru damage...iar rusii sunt impuscati doar in legitima aparare, cand se apuca si ei sa traga; stinga-liberala americana (aproape pleonasm, stanga e prin definitie liberala) adica general-perceputa ca open-minded si inclined spre political correctness as opposed to dreapta conservatoare si nesimilar cu taxonomia dambovitzeana liberali-dreapta, conservatori-stanga; |
:) Depinde de care parte a oglinzii te afli.
|
O zi din viata lui Vasile Marinus
excelent scurtmetraj...ceva destul de fresh pt ceea ce se face in Romania Alina - 2004 de Paul Negoescu bun si asta...nice message daca stam prost cu lungemtrajele, macar cu astea scurte ne mai descurcam |
Noapte lunga cu scurt metraje:
1. Advertising-ul lu' Florinel - cum sa va zic io'...ca o tipa misto cu care ti-ai mai tras-o. so: 8/10 2. O zi din viata lui Vasile Marinus - regia Ivo Baru, Scenariul George Moise ( premiul juriului Cinemaiubit) - corespondentul vizual al unui text din Catavencu: bine "scris", alert, inteligent, cu substrat si poanta la final. 9/10 ( singurul minus: timbru vocii din off) 3. Bored -Ioachim Ciobanu - usor manierism tematic, over all 8/10 (faina imaginea) 4. SampleCity- Catalin Dan : Slabutz 5/10 5. Pe aripile vinului - Corneliu Porumboiu - Filmul Dyonisiacilor , funny& fain 9/10 6. Spune-mi Ana.Triptikul unei morti anuntate - Vlad Fenesan - Excelenta imagine, excelent montaj+ sunet, un plus asijderea pt. Ana Ularu si tristetea ei ingenuua Story-ul a little cam Weah 8/10 |
Quote:
|
Originally Posted by st3fan:
hm...la faza cu Amelie nu m-am gandit..la ce te referi exact? |
Originally Posted by Cinemania:
La momentele in care apare peste imagine text, gen "Ciorap de dama", sau "Vasile e arestat".La fel e si in Amelie, cand ni se prezinta personajele, dar efectele obtinute sunt total diferite. |
Grizzly Man - 7/10
Documentarul lui Herzog despre cum a trait Timothy Treadwell 13 veri cu ursii in Alaska si cum in a 13-a vara a fost omorat de un urs - el si prietena lui, dar ea e mai putin importanta. Tipul asta putea fi descris - in general - ca un ratat, un alcoolic si un narcoman care incepuse sa faca ceva afaceri ilegale marunte dupa ce a avut un soc ca Woody Harrelson a obtinut un rol pe care-l voia el. Apoi tipul face o supradoza si decide ca vrea sa se imprieteneasca cu ursii. Si in cei 13 ani de imprietenire cu ursii devine din ce in ce mai alienat de societate si din ce in ce mai apropiat de ursi, exprimand foarte clar ca ar vrea sa fie un urs si ca ar fi foarte impacat cu gandul sa moara printre ei. Filmul lui Herzog este despre cat de deziluzionat este omul asta si spune clar ca era nebun, dar ceea ce mi-a placut a fost ca nu il critica, ci o spune cu o oaresicare admiratie. Apoi, e frumos pentru ca incepe cu moartea lui si dupa aia arata imagini in care asta zburda pe campii verzi printre ursii foarte mari si foarte maro. Si ca nu ii e frica sa arate pe cineva care spune "He had it coming, he got what he deserved". Pe masura ce filmul se desfasoara, tipul innebuneste din ce in ce mai tare si repeta incontinuu ca guvernul ar trebui sa-i fie recunoscator pentru ca el apara ursii astia - nu se stie de ce-i apara, la un moment dat Herzog ii ia un interviu unui tip care zice ca, tocmai, nu sunt braconieri in zona. Insa personajul, din pacate, nu mi se pare destul de significant ca sa se faca un film despre el. Avand in vedere trecutul lui cat se poate de subred si avand in vedere ca asta a decis sa fie bear-lover tree-hugger dupa ce aproape a murit, pur si simplu nu cred in dragostea lui pentru ursi si pentru ce mai era pe-acolo. Cred ca e pur si simplu un refugiu din societatea care l-a refuzat si l-a dat afara si chestia cu "apara ursii" imi pare mai degraba ca se apara pe sine. Iar asta imi demonteaza personajul si il lipseste de orice fel de credibilitate si astfel il face mai degraba neinteresant, cel putin in ochii mei, pentru ca indivizi care o iau razna in genul asta sunt cu sutele. Apoi filmul este mult prea lung si pe alocuri plictiseste si lipsit de personajul asta ramane doar cu... sugestia ca exista o bariera foarte mare intre oameni si animalele salbatice. Da, exista. So what? Pun pariu c-o sa ia oscar. |
cred ca am sa incep sa scriu si eu in topicul asta:)...nu de alta dar asa mai afla lumea despre un film bun/rar/chiar si prost (ca sa'l ocoleasca) si uite asa apar idei de vizionare.
Din pacate aseara am ajuns pe la 11 acasa si nu am mai vazut nimic, am vazut in schimb alaltaseara Oliver Twist (2005) al lui Polanski. O experienta OK, filmul nu prea exceleaza decat poate la capitolul atmosfera timpurilor in care se petrece actiunea, si poate jocul lui Ben Kingsley, care sincer sa fiu nu stiu cum a putut sa stea atat de cocoshat in fiecare secventa in care aparea in picioare:) Hai sa ii dau si o nota asa...as pune un 7/10 pentru ca e Polanski si pentru ca este un remake al unui best picture si pentru ca te introduce in atmosfera Londrei de acum.. doua secole, as we speak:) (ceea ce isi si propune cred) Gata, back to work, am treaba...:) |
Originally Posted by st3fan:
mda...nu e o tehnica patentata de Amelie...il iertam pentru asta :D |
Rocky - 8.5/10: vazusem doua dintre continuari pana acum (III si V parca) si - cu toata reputatia lui - nu credeam ca o sa-mi placa. Si totusi, "Rocky I" e un film foarte bine scris, perfect logic de la un capat la celalalt, actorii joaca sincer si deschis, iar intregul este bine filmat si pus cap la cap. Insa muzica lui Bill Conti reuseste sa fure pana si secventele marii infruntari!
(Dar sa ia Oscar-ul in fata lui "Taxi Driver"... :? nici chiar asa...) |
um...
office space pentru a... sasea oara? oricum, minunat. a, si robots. foarte prost. |
Originally Posted by MinRep:
da da, bine zici!! |
All times are GMT +2. The time now is 17:28. |