![]() |
da, auzisem si eu despre fobia lui salinger fata de ziaristi si, in special, fotoreporteri....
nu stiu daca a acordat vreodata vreun interviu... mi se pare stupid comportamentul sau, cu tot respectul pentru capodopera "de veghe in...." |
Originally Posted by erectia eunucului:
Sa-nteleg ca ai citit-o? Zi-mi doua-trei argumente care sa ma determine sa ma apuc de ea, tinand cont ca am 3 carti pe care le citesc momentan. Recomand cu caldura o carte si celor ce cred (in D-zeu) dar si ateilor: "Sufletul dupa moarte" - Serafim Rose Pentru cei care au citit despre moartea clinica, despre numeroasele conflicte dintre religii, marturii si multe altele care va vor face sa vedeti viata cu alti ochi ;) |
dinciclul lansat mai sus de carti ce nu pot fii scrise:
Un guvern cinstit cu postfata scrisa de C.P.Tariceanu Razboi si pace. Pacificarea Irakului :(( promit sa mai vin cu creatii |
Victor Kernbach - Penumbra dedicaþiilor, gãsitã cu 3 lei weekendul trecut în anticariat la Universitate (dupã ce o cautasem, orebecaind, ani de-a randul)
Un soi de istorie subiectiva a întîlnirilor autorului cu "intelighentia" inter&postbelica, scrisã alert, ironic, cu mult umor si - evident - intens portretizatã. Sunt acolo nume grele ( Gala Galaction, Al. Rosetti, Sadoveanu, Arghezi, Calinescu, Lovinescu, Preda, Caraion, Gellu Naum, Nichita, etc. etc.) plus o suma de poeti si scriitorasi efemeri si - o data cu ei - evocari savuroase, amalgamate, schiþe de politruci, metehnele scriitorilor, boemiile vremii, viata cazonã de gazetaraº, profile bolovãnoase de cenzori rusofili, plus o întreagã panoplie de figuri ºi situaþii care întregesc neconventional istoria literaturii... |
mda
cartea de credit clar :)
|
"Reportajele mele" - Felix Brunea Fox, cel mai mare reporter interbelic al Romaniei.
"Palaria pe noptiera" - Teodor Mazilu. |
Cartea asta o citea personajul Ana Coman in "Ingerul necesar" :) |
Originally Posted by keepwalking:
si - vba bancului - la c i-a folosit?? :lol: |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
da, ca si omul din tecuci care avea un motor si nu-i folosea la nimic :) |
am citit in aceste zile doua carti de nobelul turk - Orhan Pamuk:
1. Ma numesc Rosu 2. Viata cea noua - aparute la Editura Curtea veche. mi-a placut. recomand. rabdare si atentie, ca sunt voluminoase, mai ales cea despre miniaturisti... |
Vanatorii de zmeie de Hosseini, filmul vine in Romania pe la sfarsitul anului
Posibilitatea unei insule de Houellebecq, cartea se ecranizeaza acum, cu autorul pe post de regizor, scenarist. In rolul principal: Benoit Magimel. |
Originally Posted by keepwalking:
oricum, isi semna reportajele F. Brunea-Fox |
a citit cineva "Arsa de vie"-Suad???? nu e beletristica dar mie mi-a placut foarte mult... alta carte care mi-a placut "Travesti"- Cartarescu
|
Originally Posted by lady_mystyque:
:shock: la Budila e locul acestui mare geniu al :w00t: postmodernismului :w00t: romanesc... |
Da' de ce tocmai acolo? :?
(Intreb, cä-n garä la Budila am filmat gara "Zorileni" din "F.L.D.P.", douä zile la rând, läsând peste noapte decorul instalat, normal. A doua zi-n zori, în tren era unu' care venea prima oarä la Budila cu-o treabä, a väzut täblia cu "Zorileni" si n-a coborât pân-la Intorsura Buzäului! - Gata cu off-topicu'!) |
:D domnu Pitbull, nu ati citit travesti...firul narativ se desfasoara, precum un ghem a lui mamare, la Budila, intr-o tabara...
on topic: nu stiu de ce il iubesc pe Cartarici femeile, dar stiu de ce nu il iubesc intelectualii...atata mostra de antitalent rar mai vezi, nu neg, poezia 80/ista isi avea farmecul ei, cu chiuveta indragostita si alte obiecte neinsufletite, dar nenea ar fi trebuit sa se limiteze la atat...cel putin acum vad ca mai scrie doar pt Elle..imi pare rau sa denigrez cititoarele publicatiei, dar he gets what he deserves.. |
N-am citit "Travesti", ce-i drept... :oops:
Si-i la fel de drept cä nu cunosc opera cärtäricianä atât de bine încât s-o judec. Desi, întradevärmente, de poezia optzecistä fui si eu amorezat, la acea vreme (si-acuma recit cu aceeasi voluptate "Garofita"!) Cât despre actualele-i, cel mai frapat mä simt de un eseu în care descria trecerea lui Vadim, flancat de bodyguarzi, prin Cismigiu. Bile aurii (:):happy:): percutante observatii si comentarii. Bile ros-verzulii (:oops::sick:): scria "trebuiau". Cärtärici, Cärtärici... ;) |
Originally Posted by devil_doll:
|
Precum doar la eseistica mai da si cartarici cu parerea in ultimii ani e de bine..cartile compuse din pamflete iarasi i se potrivesc, fictiunea nu e ceva la care moncherul sa exceleze. Pe mine nu atat lipsa lui de talent ma enerveaza (asta o vad in atatea parti incat la un moment dat devii vaccinat impotriva ei), cat aceasta impostura in care se balaceste de cateva decenii: el nu e postmodernist indiferent cat s-ar da cu partea lui ganditoare de pamant si oricat ar incerca francezii sa ni-l reintroduca noua pe gat. Acea etapa au atins-o altii cu alte doua decenii inaintea lui. Si e chiar pacat sa iesim cu un Cartarici in lume (da, e contemporan si ce? avem un Ecovoiu, un Stanca mult mai rasariti daca vrem scriitura actuala), care scrie de-ampicioarele, atat din punct de vedere a subiectului cat si a gramaticii...
|
|
Cartarescu e un mare creator, e si un om admirabil... nu fiti ridicoli. |
:lol: :lol: asa e, si manelel sunt muzica ambientala de inalta relaxare, tara noastra merge intr-o directie mirifica in care cainii vor fugi cu colacii in coada si tu ai dreptate...
|
mi s pare absolut ridicol sa negi talentu lui cartarescu
adik cum: atitia oameni inteligenti, cititi, culti si d gust il ridik in slavi, il premiaza si-l propun pt nobel (no less!) si vine cutarik si zice k n-are talent!? haida-de: TOTI e prosti, domne!?? :shock: i don't buy that! |
si il asigur pe acest cutarica ca bine facem sa iesim in lume cu cartarescu fiindca cei care s-au incumetat sa-l citeasca nu l-au mai lasat din mana. si nu numai gagicile (asta chiar ca e o aberatie) :shock: |
am eu o problema cu calculatorul sau pagina asta chiar nu poate fi accesata? e drept ca laptopul asta ma cam curenteaza,... :?
|
ohh mon Dieu, ce inepþii...cît de sãtul sunt de furibunzii anticãrtãrescieni ºi de eternele lor turpitudini ...Cãrtãrescu, dragã pãpuºa_dracului, scrie Dumnezeieºte... |
|
cartarescu transformat in vitel gras, aurit si inzorzonat, de catre idolatrii sai imi pare un pigmeu ce se zbate sa atinga recordul la saritura in inaltime...
|
@ als: daca mergem pe argumentul ca daca atatia oameni gusta entertainmentul de masa ce este Cartarescu (can anybody say Romanian Paulo Coelho, cu o singura diferenta, Cartarescu nu vinde cat a vandut Alchimistul doar in cele cateva sute de tari publicate dintr-un motiv foarte simplu, nu avem marketing, caci in schimb la categoria talent bat cam in aceeasi directie>o) te contrazici....sa ne amintit ca s-a mai folosit odata argumentul: daca e sa ne luam dupa bo, atunci Titanic este incununarea productiei cinematografice si a celei de-a saptea arte. E, in aceasi directie merge si Cartarecu, doar ca el ar lua bronzul, din motive de marketing mentionate mai sus.
@klein Scuza-ma, ce anume nu este de inteles la Cartarescu, unde anume se afla acea profunzime absolut imposibil de cuprins de mintea mea ingusta si idioata? 1.Exista multe cazuri in care recunosc pur si simplu ca desi mie nu imi place ceva, are o valoare pe care eu nu o gust. True, Cartarescu nu gust, dar orice om cu o oarescare pretentie de la literatura pe care o citeste vede cu ociul liber ca oricare dintre urmatoarele Orbitor, Travesti, De ce iubim femeile, Visul (Nostalgia)- da, uimitor, pe aceeasi argumentatie cu als le-am citit pe toate, in speranta sa vad undeva sclipirea. It escapes me. 2. Eu nu i-am dat nimanui in cap pt ca ar citi Cartarescu, dar sa il ridici la mare literatura este ilar si impropriu. Si this is what ticks me off> avem si alti scriitori, scriitori din aceeasi generatie cu el, care au o latura mult mai profunda decat eseistica de ce iubim femeile. Once again: doar fiindca este mai mediatizat decat altii asta chiar il face cel mai bun? Iar sa sustii ca acel domn scrie dumnezeiste sa imi fie cu iertare e blasfemie. Provoc pe origine care i-a citit in intregime maretul opus sa imi dea doar o mostra de scriitura inteligenta, care nu cade in ridicol absolut din motive de metafore prost folosite si o imagine distorsionata asupra propriului eu a creatorului. Si nu vreau exemple din poezie, am recunoscut ca acela era singurul domeniu in care Cartarescu era decent (nu extraordinar, nu genial, doar decent). |
OMG!
dar esti tenace. si ridicol. daca te fascineaza proza religioasa, mistica a lui Dan Stanca, atunci e clar. chiar lasa-ne pe noi in "desertul postmodern" al lui Cartarescu - ne simtim bine. punct. |
paralela cu coelho e incredibil de fortata!chiar revoltatoare! exista numeroase diferente fundamentale intre cei doi la aproape toate nivelele: tema, subiect, stil, estetica, intentie etc. tu i-ai bagat direct in aceeasi oala din cauza popularitatii, care, la randul ei, nici ea nu este prea asemanatoare (poate doar izolat cazul "de ce iubim femeile")
poezia cartaresciana este mult mai mult decat "decenta"! de exemplu, "Levantul" este (pentru cine stie ;) ) o carte unica si chintesentiala pentru postmodernismul .ro oricum dezbaterea asta este futila pentru ca pe tine nu te deranjeaza cu adevarat opera pe care fie n-ai citit-o, fie n-ai inteles-o, fie ai tu o neintelegere cu postmodernismul pe care eu n-o inteleg! problema ta este k un artist nu poate fi popular (vezi aluzia ta la manele) si, in acelasi timp, sa fie si de o valoare incontestabila! AIUREA!
Originally Posted by herbert:
chiar asa!
|
Nu ai inteles, comparam ca si fenomen, desi fortat, si am explicat de ce (deficiente de marketing) nu ca si tematica. II apropiam de zero fiindca nu contine nici unul vreo substanta..of any kind.
Ai vreo vaga idee ce este ecefalopatia ca sa folosesti acest adjectiv? Eu doar catalogam pe o scala cum se prezinta poezia. Nu ne face cinste ca Stelute in genele ei este graitoare pt postmodernismul romanesc (iar Cartarescu este un postmodern intarziat). Aiurea intr-adevar, am citit toate volumele epopeice pe care le-a scornit, cred k nu ai citit tu mai sus c am spus. Ca sa incheiem odata pentru totdeauna, betie de cuvinte, pustiu de idei nu intra nici la categoria postmodernism, nici la cea...cu talent. Dau ca sigur exemplu acel capitol din Travesti unde domnul descrie panza unui paianjen in culori curcubeice..daca era un fragment din trainspotting cand un personaj era in trip mai intelegeam ..recititi, superstar, peentru o scunfundare in derizoriul si risipa unor pagini intregi. Si pardon me, tocmai ai sugerat ca manele au o valoare incontestabil? Atunci asa sa fie si nu mai zic nimik, dar vezi tu, peste decenii nu vor dainui nici una nici altele, and I say amin to that.
va las, god forbid, nu ii poti lua unui om coltul d epaine de la gura, e inuman.
|
chances are k eu sunt mai tanar k tine and i am buying "that" ("author", not "crap" obviously! :P ) |
devil-doll eu cred ca motivul pt care tu nu gusti cartarescu este stilul in care scrie Anticalofil iar de la un stil anticalofil nu poti sa ceri figuri de stil metafore sau alte chestii :? .... in fine parerea ta ...nu te-a obligat nimeni sa iti placa cartarescu dar asta nu inseamna ca trebuie sa spui ca e un scriitor prost si pana la urma si literatura asta de entertainment are si ea rolul ei.... doar din cand in cand mai citim si asa ceva nu numai literatura super premiata si profunda... ;)
|
pt devil_doll
'argumentul' tau cu 'titanic'-ul & coelho cade: eu am precizat clar k este vba d oamenii cultivati kre-l gusta p cartarescu - nu turma! e o mik-mare diferenta ;) pt marx frustrarea s-a nascut la craiova |
:lol: am strania impresie ca nu sunt destul de elocventa, dar mai specific odata si am incheiat subiectul, eram convinsa ca se va sari din sosoni la criticarea lui Cartarescu, nu din motive de apreciere extrema a autorelui, ci doar din spirit de..stim cu totii ce.
@donsoara mistificatoare: NU ma deranjeaza ca domnul este literatura de masa ci ce ma deranjeza este deghizarea ei in literatura serioasa--nu e. And that is final. Acum daca mi-ai spune ca e mai ok sa citesti o Bridget Jones, o Diavolul se imbraca de la Prada i would say a-ok, fiindca alea sunt siropele fara pretentii. Iar cand vine vorba de metaforele le foloseste, dar prost. @supastar: Daca nu stii ce scrie mai bine te mai uiti odata, criticai argumentul meu cu manelele, si ai sugerat ca nu vezi de ce daca este gustat de bobor se exclude valoarea incontestabila. Valoare incontestabila? Doar fiindca a ajuns material de textbooks pt cl a 12-a, asta nu il face viabil. Si Ceasca apare in cartile de istorie. Fragmentul de care iti spun apare ca o discrepanta totala, iar sa ii compari pe marii hispanici cu mititicul nostru cam scartaie. Eu ii pun eticheta si cu asta basta: betie de cuvinte (si imagini), Pustiu de idei. @als:Nu zic nu, cati oameni cultivati nu mi-au zis ca le-a placut Titanicul (cinefili, care pana una alta si pe Kusturica il cam priveau de sus) si pe cati entelectuali nu i-am vazut unduindu-se pe manele. Aici e presupunerea absurda ca astia nu sunt oameni care mai simt din cand in cand nevoia sa se distreze. Iarasi ma indoiesc sa il fi citit vreunul pe Cartarescu cu creionul in mana, pentru a extrage panseuri celebre. Pe plan comercial da, Cartarescu has made it, dar explic inca odata what ticks me off: AVEM SI ALTI AUTORI. Tara (la nivel literar, nu se ridica sau se scufunda cu el). As prefera sa iesim in exterior cu cadavre (Eminescu,Eliade, Nichita) decat cu jalea asta. |
zi din ce spirit daca tot ai inceput..
2. dak sunt, metaforele acelea poate nu sunt proaste dar nu le intelegi(intelegem)
|
Levantul a fost foarte misto la vremea lui si inca mai e si azi. Imi lipsesc azi autorii romani care sa ia o idee neserioasa atat de in serios...
|
vekiul tau delir a ajuns lozinca! ps: imi place cand aud ca intrebi de mine in stanga si-n dreapta, kiar si pe la cannes, dar dragule als, de ce atata oboseala?! cum un frustrat ca mine care nu stie sa vada filme, care nu-l apreciaza pe marele maistru cartarescu (deh, imi place originalul Blecher nu copia sa levantina) si pe nevolnicul junior bucurenci te poate interesa atat de constant si intens?! revenind la tema razbelului: de ce un scriitor trebuie sa placa la tot boborul?! de ce cartarescu e musai sa fie un penes curcanul iconografic? doar nu e un produs vital fara de care pulmonul intelectual s-ar rigidiza?! |
eminescu se cam traduce in multe limbi de multi ani. in engleza si in franceza suna k ceapa... din cate am citit eu, numai in germana mai e cum mai e. dar germanii nu-l plac. nichita tradus n-am citit. sunt curios, dar sunt sanse minime sa iasa ceva bun. Green leaf of blue/ a magical horse hurts me (too) :shock: eliade, daca la beletristica lui te referi, e cam kitschos cu reciclarile lui (nepostmoderne!) de mituri "todo mondo"! (cu mentiunea k sintagma "todo mondo" e gresita pt k e si in spaniola si in italiana! :P ) |
pt marx
ai fost informat gresit, probabil d cinva kre a vrut sa t crute: am intrebat intr-adevar d tine O (1) data, kiar nu mai stiu p cine - dar nu la cannes, ci la cluj; u r not in the cannes league, don't flatter yourself :lol: recunosc k ma fac vinovat d o curiozitate nesatzioasa, kre s extinde la peisaje, plante, obiecte & insecte... |
de cluj nu stiu nimic, probabil ca vreo fata uitata de mine si iubita de tine ti-a facut un mic raport. probabil...
Quote:
nu te-ai saturat sa canti la blablalaica?! |
ah da, e adevarat.
si stiu si cine. uitasem (asta k sa vezi cit d important e pt mine)... la cj am facut doar un 'double-check'; curiozitatea mea nu e intrecuta decit d pofta d birfa (ceea c francezii numesc 'esprit d'escalier' :lol: ) |
"Ceai fierbinte cu lamaie si miere" -Catherine Devrye ( e cartea pe care o citesc acuma si e ok :) )
|
Charles Plisnier, «Faux passports» :love: :love: :love: (Tot de el - bunä, dar zero pe lângä prima: «Mariages».) Abia peste câteva luni, mobilizat de Koestler si Plisnier, aveam sä mä pun cu burta pe Soljenitîn. Eram în anul III de facultate - si Nae Caranfil: "Mai lasä, dom'le, literatura subversivä :o pune mâna si citeste Solohov! «Pämânt destelenit»! N-am citit Solohov. Nici chiar celebrul plagiat "Pe Donul linistit". Am preferat (a n-a oarä) Bulgakov. ;) |
Bump de vizualizare.
|
:)
eu mi-am luat "Drumul catre tine insuti" de M. Scott (editura Curtea Veche).. IL LIKE IT! pacat ca nu prea am timp s-o citesc, pentru ca seara sunt obosita si prefer sa citesc ceva mai usor. pentru cartea asta ma pastrez cand sunt fresh.. |
autorul este M. Scott PECK
(este ce spuneam cu oboseala :) |
- "Manualul intamplarilor" - Stefan Agopian
- toata colectia San Antonio ;) |
eu acu tocmai am terminat de citit cartea '"American Psycho" de Brett Easton Ellis si pot sa va spun ca filmu e mic copil pe langa carte :? iar ca nenea Brett e dus rau de tot adik are o imaginatie mai mult decat bolnava :lol: ... devine plictisitoare din cauza unor pasaje prea in detaliu in care descrie creme de fata formatii sau tinute :hmm: dar merge in general...
|
All times are GMT +2. The time now is 01:33. |