![]() |
Originally Posted by BeNnY:
ne mai vedem noi ... benny la Harry Potter! |
Incep sa cred tot ma tare ca am devenit "marul discordiei" pe forumul asta... As avea multe de spus, dar sper la spun toturor in fata ce am de spus, nu pe forum la PM, la topice LOTR, HP sau altele sau mailuri. Scrieti la topic. Nu mai exista interes pentru topic, emanuel sau daniel pot sa il inchida la fel de usor, cum a fost deschis. Nu e greu! Si cred ca asa o sa si fie. LA URMATORUL POST OFF-TOPIC, SUBIECTUL VA FI INCHIS! Shi cu asta basta...
|
salut.. as dori si io dictionarele acelea de elfa , imi puteti da un ajutor p [email protected] as dorii cat mai repede va rog! multumesc mult!:)
|
Din pacate am gasit tarziu acest forum cu fanatici LoTR :(( ... De ce nu s-a mai postat nimic de 2 ani? As vrea sa o intreb pe Demona, daca mai intra pe acest forum de unde a invatat sindarina? Adica ce materiale ai folosit si de unde le-as putea lua? Eu am deja un dictionar de vreo 250 pag. pt. quenya, in format .pdf si mai am si 370 pag. de lectii de quenya, numai ca in engleza cu exercitii si vocabular cu tot... as vrea sa stiu de unde pot invata sindarina, care e mai usoara dupa parerea mea decat quenya, desi aceasta se spune ca e limba nobila a elfilor.
Cui vrea sa ma ajute i-as ramane profund indatorat :D 8) |
Ce coicidentza, intru dupa o luuuuuuunga perioda de timp pe forum shi azi fix topica asta reinviata. Raspunsul la intrebarea ta e in paginile anterioare, am spus ca am invatzat elfa din cartzile lui Tolkien. Cu verbe shi tot bla bla-ul... Anyway... Cam asta e... :shock:
|
Ar trebui sa continui sa postezi in sindarina... it's very useful :D . Cum am mai spus o sa incerc sa invat quenya, dar as vrea la fel de mult sa stiu si sindarina.
Care limba ti se pare mai usoara? :) :oops: |
slobozina
|
Mae govannen, mellyn! As avea o mica intrebare: cum s-ar traduce in Sindarina "exilat/a". Hannon lle.
|
Hard-work
este greu sa invetzi ceva de genu' elfa...in primul rand are o alta pronuntie,scriere shi este o fuziune intre mai multe dialecte reale[engleza..scotish..bla bla].Am vazut pe un site o carte a lui Tolkien despre limibile din Middle-Earth[cred ca este cel mai potrivit sa inveti de la cel care a inventat conceptul de sindarina,quenia shi altele] singura problema este ca siteul nu este din romania[mi se pare normal] ci din SUA.Cine vrea sa intre sa vada site-ul este www.tokientown.com.
Enyn Durin,Aran Moria;pedo mellon a minno!![inscriptia de pe poarta Moriei]. De altfel cine vrea sa mai vb despre lotr in general id-ul meu este psiho_terror |
ELF
Demona as vrea sa shtiu daca ai invata elfa doar din cartile lui Tolkien..ma refer la trilogie,hobitul shi silmarilion...sau ai shi alte carti.As vrea sa ma ajutzi si pe mn sunt disperat dupa tot ce inseamna LOTR shi mai ales elfa. :(
|
Apropo de middle earth,ati jucat seria The battle for middle earth??? :)
|
All times are GMT +2. The time now is 03:22. |