Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Arta gătitului (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96837)

copila_satanista 24 Oct 2011 14:44

E simplu. Fierbi separat conopida, apoi o scoti din apa in care a fiert si o lasi sa se scurga bine. Pregatesti un amestec din chestii gen oua, branza si smantana. Pui intr-o tava unsa conopida scufundata in amestecul minune si o bagi la cuptor. Pe la sfarsit poti pune cascaval ras deasupra. Merge servita cu putin patrunjel ca sa fie mai cu farmec si la gust si la look ;) si cam asta e. Din nou cantitatile le-am pus dp ochi.

rvn 24 Oct 2011 21:22

3 Attachment(s)
Originally Posted by MariaMona:

si sfecla rosie cleioasa (dupa ce ma chinuisem sa o tai cu razatoarea cu forme .

nici prin gand nu mi-a trecut vreodata sa pierd timpul cu razatoarea cu forme.
in schimb, ani de zile am experimentat combinatiile de legume, condimente simetode de conservare.
cred ca sfecla rosie e cel mai usor de conservat. nu-ti trebuie decat un cutit si putina rabdare s-o tai in ce forme vrei tu. apoi, asezi bucatile in borcane, pui o jumatate de lingurita de sare, 3 lingurite de zahar si otet pana la dunga de jos a borcanului. completezi cu apa de la robinet,strangi capacele bine si sterilizezi borcanele 15 minute. uite rezultatul:
Attachment 1561
Attachment 1562
Attachment 1563
am inceput sa fac conserve ghidandu-ma dupa doua carticele pe care le-am cumparat din intamplare, cand eram studenta, chiar din magazinul de la facultate, de unde-mi cumparam uneori si cursurile litografiate.pe vremuri, de la Editura Tehinca, vedeau tiparul excelente carti de specialitate din toate domeniile, inclusiv despre arta gatitului. Mona, daca ai drum prin anticariate, nu ezita sa cumperi astfel de carti, daca iti cad in mana. sunt cele mai utile si valoroase dupa mine. nu neaparat retetele, cat mai ales sfaturile gasite acolo, stiu ca internetul este mult mai facil si la moda, dar crede-ma, daca azi stiu sa gatesc, este in mare parte meritul acestor carti de bucate vechi.

MariaMona 24 Oct 2011 21:32

Si eu tot din carti vechi de bucate ma inspir - am vreo 2 de la mama de prin anii '60 si apoi inca vreo 3 cumparate de tata prin anii '80 - plus un retetar tot optzecist de restaurante. Dar cu pusul conservelor tot nu ma impac - eu am facut sfecla cam asa cum zici tu, dar multi mi-au zis ca trebuia sa pun hrean ca sa nu se strice - iar eu n-am pus ca ziceam ca o fi prea iute si n-or manca fetele...:"> La fel am patit si cu castravetii... Dar pana la urma m-am gandit ca la cele 2 borcane de sfecla rosie, castraveti murati sau zacusca sau gem pe care le-am manca intr-o iarna - tot n-are rost sa fac fiindca am atatea rude si prietene care fac - tot gasesc pe cineva sa ma cadoriseasca. :P

anaemona 27 Oct 2011 00:03

Originally Posted by marllenn:

Arata foarte bine gogonele:) dar de ce ai pus borcanele cu capacul in jos, Ana??

Asa am citit ca asa se face la altele, dulceturi, ca sa sigilezi capacul, sa nu mai intre aer. In cazul meu lichidul nu era fierbinte, as fi putut sa le las normale, dar le-am si agitat cu ocazia asta. Mi s-au parut mai dragute asa.

Originally Posted by MariaMona:

Dar pana la urma m-am gandit ca la cele 2 borcane de sfecla rosie, castraveti murati sau zacusca sau gem pe care le-am manca intr-o iarna - tot n-are rost sa fac fiindca am atatea rude si prietene care fac - tot gasesc pe cineva sa ma cadoriseasca. :P

Ferice de tine Mona :)

rvn 02 Nov 2011 22:28

4 Attachment(s)
iar a stagnat topicul meu preferat din cafenea asa ca nu ma lasa inima sa-l las sa moara.
drept urmare, va ademenesc cu o ciorba banala de vacuta si doua snitele pe care le-am asezonat cu ceva muraturi puse acum doua saptamani.
Attachment 1572
Attachment 1573
Attachment 1574
Attachment 1575

zeno.marin 02 Nov 2011 23:16

The Chinese Cook from Shaolin is Back

...with a tocanita de ciuperci & mamaliguta:

:D

rvn 02 Nov 2011 23:19

cam moale. cred ca ti s-a lipit de stomac exact ca guma de mestecat.

zeno.marin 02 Nov 2011 23:23

Naughty naughty...

Originally Posted by rvn:

cam moale. cred ca ti s-a lipit de stomac exact ca guma de mestecat.

In primul rand nu obisnuiesc sa inghit guma de mestecat, dar te cred pe cuvand ca poate fi neplacut sa ti se intample asa ceva. In al doilea rand chestia din imagine s-a lipit de stomacul meu personal, ceea ce nu m-a deranjat catusi de putin pentru ca pana sa se intample asta, gustul a fost foarte bun. ;)

rvn 02 Nov 2011 23:32

bun. bun. gustul ca gustul, dar cum ramane cu terciuletul acela diuretic care se vede in farfurie pe post de mamaliguta? si mai are si cocoloase in el...

propun sa facem intrecerea preparatelor care se halesc cu mamaliga.
incepem cu niste sarmale? ce zici?

zeno.marin 02 Nov 2011 23:39

Hmmm... Se strang norii...

bun. bun. gustul ca gustul, dar cum ramane cu terciuletul acela diuretic care se vede in farfurie pe post de mamaliguta? si mai are si cocoloase in el...

Singurul defect al "Terciuletului acela diuretic" cum il numesti tu (si care se numeste in literatura de specialitate mamaliga) a fost ca era un pic prea sarat. Se intampla, dar asta nu se vede in poza.
Te asigur ca nu a avut cocoloase in el deoarece am bunul obicei sa amestec mamaliga tot timpul cat e pe foc si o tin destul, cat sa nu fie nici grunjoasa. Un alt avantaj al acestei operatiuni usor istovitoare este ca nu ti se lipeste de fund (ma refer la oala) si nu trebuie sa cureti si sa racai dupa aceea cu "buretele de sarma"...
Ah, poate acum e momentul sa precizez: n-am gresit niciodata o mamaliga. ;)

rvn 02 Nov 2011 23:46

ohhhhhh..respira adanc si scoate facaletul!
Zeno, cu malaiul care se gaseste acum pe piata, n-ai cum sa ratezi mamaliga, dintr-un motiv foarte simplu. ea se prepara exact ca si grisuletul pentru bebelusi. malaiul expandeaza in apa fierbinte. trebuie sa fii doar atent, adica sa nu fii atat de bou incat sa pui malai prea mult in apa si in felul acesta sa te trezesti cu un mare turtoi.
in ceea ce priveste fundul, iti dau un sfat foarte util, tie si altora, pentru a evita lipirea : FA MAMALIGA INTR-UN VAS DE TUCI!!!!!:)) :)) :)) :))

zeno.marin 02 Nov 2011 23:57

Vase de tuci

rvn, intr-adevar nu e greu sa faci mamaliga. Cu un minim de atentie oricine poate realiza acest banal preparat intrat in obiceiurile bucatariei romanesti. Vei ramane insa surprinsa ca exista si persoane care "rateaza" aceasta misiune simpla, desi nu sunt la prima incercare...

Inteleg valoarea traditiilor culinare romanesti, dar crede-ma locuiesc intr-un bloc de patru etaje dintr-un oras muncitoresc si n-am intentia sa ajung la desavarsirea tehnica necesara prepararii tuturor aliementelor respectand 100% retetele si folosind uneltele stramosesti. Inca un pic si ai sa imi spui cum sa prepar "oaie la groapa" pe balcon...

Sa nu-mi spui acum ca n-ai folosit niciodata cuptorul cu microunde si iti incalzesti ceaiul cu lemne taiate direct din padure... >:)

rvn 03 Nov 2011 00:03

ha ha ha
zeno, pe vremea cand si eu locuiam intr-un bloc muncitoresc, tot de 4 etaje, unii dintre vecini aveau obiceiul sa faca mici la gratarul din balcon, nici macar nu se mai oboseau sa-l scoata afara, in curtea din spatele blocului.
inventivitatea romanului e fara margini cand vine vorba de potol si cred ca da, ai fi in stare sa prepari ovina cu pricina in balconul tau...asta daca iti inviti nelipsitii tai prieteni si o condimentati cu nitel vinisor...

P.S. cuptorul cu microunde l-am aruncat. cica are acelasi efect ca si celularul. sper ca stiai...

anaemona 03 Nov 2011 00:06

Sau te uiti la Amintiri din epoca de aur ;)

dragonfly_drk 03 Nov 2011 01:06

Originally Posted by zeno.marin:

Un alt avantaj al acestei operatiuni usor istovitoare este ca nu ti se lipeste de fund (ma refer la oala) si nu trebuie sa cureti si sa racai dupa aceea cu "buretele de sarma"...

şi dacă nu ai vase de tuc poţi lăsa oala în apă fierbinte la muiat un timp. Nu se supără să stea în chiuvetă şi tu poţi liniştit să te uiţi între timp la serialul favorit. Apoi o iei frumos şi o speli, fără a fi necesară prea multă intervenţie din partea "buretelui de sârmă."

P.S. O mămăligă ca la carte e aia pe care o faci şi apoi o poţi "răsturna" pe o suprafaţă plată iar ea păstrează forma vasului în care a fost făcută. (Ştii tu, ca atunci când erai mic şi făceai castele de nisip folosindu-te de tot felul de recipiente). Iar dacă e îndeajuns de moale să o poţi tăia cu aţa, wow, eşti expert.

A mea iasă întotdeauna prea tare (din exces de zel, probabil). Da nu-i niciun bai. De cele mai multe ori mămăliga rămasă de la tocăniţă ajunge trântită într-un bol cu lapte:x

anaemona 03 Nov 2011 05:11

Libe, nici tu, nici zeno, nici rvn nu stiti ce e bun, dati cu piciorul la bunatatile ce va sint scoase in cale :) Cel mai bine e cind se lipeste mamaliga de peretii oalei. Atunci se pune lapte la incalzit in ea si se riciie de pe pereti... miammiam

zeno.marin 03 Nov 2011 14:42

ha ha ha
P.S. cuptorul cu microunde l-am aruncat. cica are acelasi efect ca si celularul. sper ca stiai...

Nu te cred, dar daca e asa cum spui, sa ma anunti cand iti arunci telefonul ;)

zeno.marin 03 Nov 2011 14:47

Indeed...

Originally Posted by anaemona:

Libe, nici tu, nici zeno, nici rvn nu stiti ce e bun, dati cu piciorul la bunatatile ce va sint scoase in cale :) Cel mai bine e cind se lipeste mamaliga de peretii oalei. Atunci se pune lapte la incalzit in ea si se riciie de pe pereti... miammiam

Asa face maica-mea careia i se lipeste mamaliga in mod frecvent. Realitate este ca dincolo de o lene generica, patenta, specifica entitatii biologice pe care o reprezint, urasc sa curat cratite si tigai soioase. Stau sa ma intreb cui ii place...

zeno.marin 03 Nov 2011 14:49

Sau te uiti la Amintiri din epoca de aur ;)

WOW! Unde cand? Pe ce post?... Sau e numai pe YouTube? :D

zeno.marin 03 Nov 2011 15:13

Originally Posted by dragonfly_drk:

şi dacă nu ai vase de tuc poţi lăsa oala în apă fierbinte la muiat un timp. Nu se supără să stea în chiuvetă şi tu poţi liniştit să te uiţi între timp la serialul favorit. Apoi o iei frumos şi o speli, fără a fi necesară prea multă intervenţie din partea "buretelui de sârmă."

Da, adevarat, dar detest sa am oale si vase in chiuveta. Uneori e inevitabil, dar totusi incerc sa evit pe cat posibil chestia asta, deoarece serialul meu favorit tine mai putin decat dureaza muiatul.

fără a fi necesară prea multă intervenţie din partea "buretelui de sârmă."

"Buretele de sarma" este asemeni trupelor de soc ale lui Iliescu - minerii. Cand mijloacele democratice precum muiatul cratitei, emulsia de curatat etc. nu mai fac fata, la cine recurgi?...

P.S. O mămăligă ca la carte e aia pe care o faci şi apoi o poţi "răsturna" pe o suprafaţă plată iar ea păstrează forma vasului în care a fost făcută.

Am auzit chestia asta, desi n-am incercat niciodata. Succesul depinde de geometria si dimensiunea vasului precum si de momentul la care se efectueaza operatiunea...

(Ştii tu, ca atunci când erai mic şi făceai castele de nisip folosindu-te de tot felul de recipiente).

Cand eram mic foloseam galetusa de plastic STAS 8192/A - 72.

Iar dacă e îndeajuns de moale să o poţi tăia cu aţa, wow, eşti expert.

De taiat mamaliga o tai cu aceeasi coarda de pian cu care imi strangulez victimele.

A mea iasă întotdeauna prea tare (din exces de zel, probabil).

Hmm, nu indraznesc sa dau sfaturi, dar poate pui prea mult malai...? Just a thought...

Da nu-i niciun bai. De cele mai multe ori mămăliga rămasă de la tocăniţă ajunge trântită într-un bol cu lapte:x

Buna idee! E gustoasa asa.

rvn 03 Nov 2011 20:04

5 Attachment(s)
pana sa inceapa "turneul mamaligilor" , va bombardez cu o alta varianta a salatei din care anaemona, ar fi mancat nu demult, 2 portii:
Attachment 1577
Attachment 1578
Attachment 1579
Attachment 1580
Attachment 1581

Zeno,
mai tii minte ca mi-ai explicat in detaliu, la telefon, cum se prepara bulzul?
teoretic, ar trebui sa fii mai pregatit decat mine, in tehnica realizarii acestui deosebit preparat din bucataria autohtona. pacat ca, prin magazinele de la noi din oras, nu gasesc branza "de Brasov" (parca v-am mai zis ca astia au un fix cu Sibiul), dar o sa fac tot ce pot ca sa-mi reuseasca si mie preparatul. deci, daca esti "barbat adevarat" (atentie la ghilimele!) nu te vei speria de propunerea mea de seara trecuta. uneori, barbatii pot iesi si pe locul doi, adica pot rata coronita, ca oricum ar fi ridicoli cu ea pe cap, fiind un accesoriu care infrumuseteaza NUMAI chipul femeilor.
p.s. am aruncat cuptorul cu microunde fiindca la un moment dat, am observat o flama puternica, de culoare albastra, inauntru, in timp ce functiona. norocul meu ca n-am facut imprudenta sa-l deschid in timp ce era in priza. n-am mai vrut sa cumpar altul, fiindca oricum nu gateam in el decat floricele la punga....
p.p.s. telefonul nu-l arunc nici moarta! nu pot lasa ascultatorii fara obiectul muncii lor. ar fi nedrept sa mai contribui si eu la somajul bugetarilor...

anaemona 03 Nov 2011 20:18

rvn, arata meserias, dar chiar acum maninc o varianata a salatei absolut personala. De fapt nu-i varianta, e o salata :) Mi-e lene si n-am timp si nici nu mai e prea multa :D sa fac poza dar va zic cum se face. E de vis!

1 sfecla rosie mica
1 morcov mic
1 mar mic
1 radacina de telina mica

Sa da totul pe razatoarea mare, se stoarce lamiie si se pune ulei de masline dupa gust. E o salata de radacinoase absolut excelenta pentru toamna si iarna. Eu i-am pus si niste semnte de dovleac crude pe de-asupra.

Va provoc s-o incercati si sa puneti pozele.

rvn 03 Nov 2011 20:25

e asemanatoare cu asta a mea. eu am pus telina, morcov, varza alba si rosie.si pui, evident...

anaemona 03 Nov 2011 20:28

Marul o face dulceaga si nu m-am chinuit cu sos alb cind lamiia si uleiul de masline sint excelente pentru orice salata.

In continuare as minca 2 portii din salata ta :) doar ca nu m-as apuca s-o fac. :))

rvn 03 Nov 2011 20:34

Marul o face dulceaga si nu m-am chinuit cu sos alb cind lamiia si uleiul de masline sint excelente pentru orice salata.

In continuare as minca 2 portii din salata ta :) doar ca nu m-as apuca s-o fac. :))

1. stiam ca o face dulceaga, fiindca si eu fac, de obicei, aceasta combinatie, dar fara sfecla rosie. apoi, lamaia peste mar, este un pic cam...seaca. de regula, dresingul de baza e format din iaurt. si cum este acru "punga", am renuntat la el, in schimb, am adoptat ideea sosului alb care se prepara extrem de rapid si usor, doar in cateva minute.
2.orice are un un inceput. mai greu e cu finalul.
si eu as gusta muraturile tale de peste ocean. din pacate, sunt la mii de km distanta...

anaemona 03 Nov 2011 20:46

Nici eu nu ma incumet sa gust muraturile :)

Lamiia si uleiul de masline sint mai sanatoase decit sosul alb si-n cazul de fata si mai simple. Mie-mi plac gusturile naturale. N-am mai pus vegeta in mincare de 100 de ani, prefer sa n-aiba gust.

rvn 03 Nov 2011 20:51

te asigur ca sosul alb e foarte sanatos. inteleg unde vrei sa "bati": e mai "dietetic" asa cum ai facut tu, dar sosul alb are o savoare deosebita. tocmai de-aia am si pus poze cu el, ca sa arat ca nu am trantit o maioneza ordinara, din tub, care se gaseste in supermarket si care e plina de conservanti. cu putina faina si smantana, apa, un catel de usturoi si verdeata, prepari acest sos pe care il recomand pentru toate salatele de radacinoase sau frunze.este foarte bun, crede-ma!

zeno.marin 04 Nov 2011 00:02

Zeno,
mai tii minte ca mi-ai explicat in detaliu, la telefon, cum se prepara bulzul?
teoretic, ar trebui sa fii mai pregatit decat mine, in tehnica realizarii acestui deosebit preparat din bucataria autohtona. pacat ca, prin magazinele de la noi din oras, nu gasesc branza "de Brasov" (parca v-am mai zis ca astia au un fix cu Sibiul), dar o sa fac tot ce pot ca sa-mi reuseasca si mie preparatul. deci, daca esti "barbat adevarat" (atentie la ghilimele!) nu te vei speria de propunerea mea de seara trecuta. uneori, barbatii pot iesi si pe locul doi, adica pot rata coronita, ca oricum ar fi ridicoli cu ea pe cap, fiind un accesoriu care infrumuseteaza NUMAI chipul femeilor.
p.s. am aruncat cuptorul cu microunde fiindca la un moment dat, am observat o flama puternica, de culoare albastra, inauntru, in timp ce functiona. norocul meu ca n-am facut imprudenta sa-l deschid in timp ce era in priza. n-am mai vrut sa cumpar altul, fiindca oricum nu gateam in el decat floricele la punga....
p.p.s. telefonul nu-l arunc nici moarta! nu pot lasa ascultatorii fara obiectul muncii lor. ar fi nedrept sa mai contribui si eu la somajul bugetarilor...

Draga rvn, hai sa o luam pe rand:

1. multi barbati celebri au purtat coronite de laur. Daca ma refer la toata seria de imparati romani, de filozofi si poeti e ok?...

2. In general daca un cuptor cu microunde scoate flacari, inseamna ca s-a stricat. Deciziea de-al arunca la gunoi este binevenita, evident in conditiile in care ai platit taxa de poluare si respecti normele ecologice, legislatia in vigoare etc.

3. Tot legat de cuptorul cu microunde (si flacarile sale albastre), Mircea Geoana a decis sa-si pastreze un cuptor cu microunde avand un defect similar cu al cuptorului tau. Si uite cum a ajuns: un prost si mai mare... Deci la unii (recte Geoana), cuptoarele defecte catalizeaza niste procese naturale, defiinite de trasaturi caracteristice avute din nastere.

4. Guvernantii nostri au venit cu ideea de a face cadou somerilor cate un telefon mobil + cartela pentru a putea fi contactati la orice ora de catre oficiul fortelor de munca... Nu stiu daca aberatia asta a fost dusa la indeplinire sau nu, dar vuiau stirile acum cateva luni. Iti amintesti?...
Deci nu esti departe cu "ar fi nedrept sa mai contribui si eu la somajul bugetarilor.."...

5. Ma enerveaza ingrozitor cand nu am ce critica. "Ma dispera", ca sa folosesc o expresie gresita, dar foarte populara in randurile generatiilor post-revolutionare. De exemplu nu am ce critica la salata ta...

dragonfly_drk 04 Nov 2011 00:03

Originally Posted by zeno.marin:

Stau sa ma intreb cui ii place...

Mie. Ador să spăl vase. De orice fel, de orice tip, oricât de soioase ar fi, pur şi simplu, îmi place. În schimb, detest să tai pâinea.X( Nu ştiu cum se face că niciodată nu reuşesc să tai feliile drepte. Şi nah, cum să spun, eu sunt perfecţionista perfecţionistelor. Stau 5 minute pe un castravete doar pentru că îmi place ca feliile să fie perfect egale. (bine, nici chiar 5 minute:"> )

Quote:

Hmm, nu indraznesc sa dau sfaturi, dar poate pui prea mult malai...? Just a thought...

Daaa... ştiu. Dar nah, aşa e când visezi băieţi în bucătărie. Mai scapi sarea, mai mălaiul, eh, fetele astea.:))

P.S. La ce foame am în mine, mămăliga aia îmi face rău de tot cu ochiul. Ce să mai spun de preparatele lui rvn la care nici nu îndrăznesc să mă uit. Vă rog, aveţi milă de cei care momentan nu au bani nici de pâine.:((

rvn 05 Nov 2011 22:20

4 Attachment(s)
n-am rezistat sa nu va arat din nou ispravile mele culinare, inca o data bazandu-ma pe "resturi" :
-una bucata de morcovas ramas curatat de la ciorba de acum trei zile.
-o jumatate de salata verde cumparata de marti...
-niste masline cumparate odata cu branza din care am facut placinta aia pe care v-am aratat-o acum vreo luna...
-o jumatate de ceapa rosie taiata acum trei zile..
-o lamaie cumparata pe principiul "sa fie"....de...nici nu mai tin minte exact, dar cred ca de cel putin o luna de zile..
-conserva de ton e antica, dar asta chiar nu conteaza. se stie foarte bine ce termen de valabilitate are...
-porumbelul e putin mai prospecior. nici n-am avut idee daca e bine sa-l pun, dar chiar a fost delicios in combinatie...
Attachment 1585
Attachment 1586
Attachment 1587
Attachment 1588

rvn 06 Nov 2011 19:06

5 Attachment(s)
eu nu prea am vrut , dar Zeno m-a provocat cu niste sarmale.ca urmare, m-am conformat, ca sa fie liber consimtamant!
before:
Attachment 1589
Attachment 1590
after (nu shave!):
Attachment 1591
Attachment 1592
stiu, o sa vi se para ca sunt grenade, dar nu e chiar asa....
Attachment 1593
ei,
si-acum astept cu nerabdare sa vad si sarmalele softiste siemensiste, simulate sau nu, pe computerul personal...

iiii 06 Nov 2011 21:11

mor :(

rvn 06 Nov 2011 21:56

Originally Posted by iiii:

mor :(

inca nu! ai putintica rabdare sa puna si Zeno sarmalele lui.
sa vin cu nitica morfina pana la tine?

zeno.marin 06 Nov 2011 22:03

eu nu prea am vrut , dar Zeno m-a provocat cu niste sarmale.ca urmare, m-am conformat, ca sa fie liber consimtamant!
before:
Attachment 1589
Attachment 1590
after (nu shave!):
Attachment 1591
Attachment 1592
stiu, o sa vi se para ca sunt grenade, dar nu e chiar asa....
Attachment 1593
ei,
si-acum astept cu nerabdare sa vad si sarmalele softiste siemensiste, simulate sau nu, pe computerul personal...

=D> Master rvn, your kung-fu is good. But is this enough to defeat my eagle-style?... Check this out:

rvn 06 Nov 2011 22:07

mai, am ramas cu gura cascata! ma asteptam sa-ti dai toata silinta, dar deja ai depasit orice asteptari! mmmmm...
cum ti-o sta cu coronita pe cap? ei, cred ca ai facut totusi proba, macar in clasa I.

zeno.marin 06 Nov 2011 22:17

mai, am ramas cu gura cascata! ma asteptam sa-ti dai toata silinta, dar deja ai depasit orice asteptari! mmmmm...
cum ti-o sta cu coronita pe cap? ei, cred ca ai facut totusi proba, macar in clasa I.

Ceva ceva premii am mai luat eu la scoala, dar niciodata premiul I. Maxim III, II si mentiune... :D
Dar asta se intampla intr-adevar prin scoala primara. Dupa aceea n-am mai fost asa de vrednic...
Oricum, multumesc mult pentru amabilitate. Cu maximum de sinceritate iti spun ca mi-ar placea sa gust din sarmalele tale care arata la randul lor deosebit spectaculos! ;)

ps: am ce manca o saptamana intreaga pana n-o sa mai pot (echivalentul unei ratii anuale pentru un trib de somalezi)...

rvn 08 Nov 2011 20:32

5 Attachment(s)
curatenia de toamna-iarna executata de data asta in congelator, a scos la lumina niste file de pangasius fara termen de valabilitate. sincera sa fiu, ma indoiam ca mai era comestibil, dar cu uimire am constatat ca a fost delicios. n-am rezistat sa nu-l garnisesc cu niscaiva legume coapte rapid pe gratar. este uimitor cat de repede se poate gati un fel de mancare foarte gustos.trebuie doar sa va urniti putin din loc si sa va luati avant. o sa constatati ca placerea servitului oricarui fel de mancare gatit de voi este cu atat mai mare cu cat este si satisfactia ca voi ati reusit minunea.
Attachment 1594
atentie! acesta este un peste destul de gras. evitati prajirea lui in ulei prea mult. doar ungeti tigaia atat cat credeti ca nu se va arde pana incepe el sa-si lase untura...
Attachment 1595
eu am pus pe gratar legumele pe care le-am avut in frigider, dar puteti garnisi pestele cu orice legume va plac voua. nu uitati ca dupa s-au copt,sa presarati sare si apoi cu o lingurita,dressingul preferat. eu am amestecat o lingura de ulei de masline cu otet balsamic, un catel de usturoi pisat si ierburi aromate uscate.
Attachment 1596
Attachment 1597
Attachment 1598

zeno.marin 08 Nov 2011 23:27

Of of of rvn, nu pot decat sa oftez admirativ. Combinatia de culori e spectaculoasa iar aranjamentul pe masura... =D> Felicitari!

rvn 09 Nov 2011 10:19

merci, merci...
dar nu uita ca vichendu' urmator am convenit sa ne aratam talentul in materie de....tochitura.

iiii 09 Nov 2011 10:30

deci... pot face cumva sa nu mai vad topicul asta?
sa il bag la ban sau la ceva de genu?

rvn 09 Nov 2011 10:34

@iiii,
nu inteleg ce te nemultumeste. pozele nu sunt "deocheate" ca sa fie interzis privitul lor de catre anumite persoane.
vrei sa le scot? o s-o fac, daca asta te face sa te simti mai bine, dar n-ar fi pacat ca ceilalti cinemagicieni sa fie privati de acesta mica bucurie?

iiii 09 Nov 2011 10:36

eram ironic.. ca de cate ori vad ca postezi, intru si vad bunatati, de zici ca sunt de pe masa regilor sau imparatilor... si imi curge bala...

rvn 09 Nov 2011 10:42

mi-am dat seama. iar eu incercam sa glumesc cu tine...
nu sunt cine stie ce mancaruri sofisticate. tocmai de-aia si insist in commenturile atasate pozelor sa spun ca oricine poate prepara aceste feluri de mancare, chiar si o persoana care nu gateste frecvent, ca sa nu folosesc alta expresie...
totul depinde de vointa si putina imaginatie. si mai ales, trebuie sa te anime placerea de a prepara cu mana ta, ceea ce iti place. sincera sa fiu, nu prea ma omor dupa mancarea din restaurant si fara sa ma laud, cred ca a mea este de sute de ori mai buna, nu pentru ca folosesc cine stie ce ingrediente scumpe sau rare, ci fiindca am siguranta ca ceea ce este in farfurie este pus cu grija chiar de mana mea...

iiii 09 Nov 2011 10:47

iti dai seama ca cea mai buna mancare e cea gatita in casa...

si da, trebuie sa recunosc ca ai dreptate la faza cu vointa. dar de ce nu povestesti tu putin, draga revene, de unde pasiunea asta a ta...
de la cine ai furat ? de unde te inspiri? carti? net?

rvn 09 Nov 2011 10:52

hobby. exact asa cum iti place si tie sa te duci in cluburi. amandoi o "ardem" intr-un fel. eu gatesc, tu te zbantui si bei berica...

iiii 09 Nov 2011 10:57

ahaaa
dar eu intrebasem de unde te inspiri. daca nu sti de exemplu ceva.. unde citesti? net? sau intrebi pe cineva?

rvn 09 Nov 2011 11:05

a trecut demult faza "intrebatului pe cineva". si in ultima vreme n-am mai apelat la alte surse de inspiratie, gen "Practic in bucatarie" sau "Good food". de fapt, nici n-am prea facut-o deloc. am intr-adevar, cateva carti de bucate de dinainte de 89 si cand vreau sa-mi reimprospatez memoria cu anumite retete, sunt nevoita sa le rasfoiesc....
iar internetul...nu. cu parere de rau spun, dar din punctul meu de vedere, nu poate fi o sursa sigura. intr-adevar, pozele gasite acolo arata spectaculos, photoshopul profesionist isi face datoria, dar atat...in rest, e departe de a gasi retete simple, practice....de cele mai multe ori, nu gasesti in magazine cel putin unul dintre ingredientele necesare, iar prepararea dureaza pana se duce naibii si pofta de a manca...
combinatiile exotice care au aparut in ultima vreme, nu prea le agreez. nu sunt economice. risti sa arunci banii pe fereastra, daca gustul ingredientelor iti este strain...
asta nu inseamna ca nu sunt amatoare de a incerca lucruri noi. sunt, de ce nu, adepta inovatiilor, dar numai atunci cand stiu sigur, din experienta mea in ale bucataritului, ca acea combinatie noua este intr-adevar deosebita, depaseste clasicismul, ca sa zic asa, dar fara excentricitati care nu-si au rostul...

iiii 09 Nov 2011 11:07

am inteles am inteles
oricum trebuie sa recunosc ca arata genial... nu vreau sa ma gandesc cum mirosea in bucatarie cand au fost gata

rvn 09 Nov 2011 11:13

iti doresc sa ai parte si tu,cat de curand, de aceste mirosuri,in bucataria ta.

iiii 09 Nov 2011 11:14

:)))
asta doar daca ma apuc de gatit... si daca reusesc sa am rabdare dar no chance, nu curand :P

All times are GMT +2. The time now is 22:58.