Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Marti,dupa Craciun" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97404)

nume 13 Jan 2011 15:50

Originally Posted by rvn:

ceea ce mi se pare interesant este faptul ca in ultima vreme,s-a apelat tot mai mult la nuditatea masculina in filmele romanesti ale noului val.iata,s-a amintit mai devreme si de scena din Boogie,acum vorbim desprea aceasta din Marti,dupa Craciun si cand se va lansa pe ecrane Aurora, cu siguranta multi vor comenta scena in care Cristi Puiu insista sa-si arate"podoabele",facand un dus prelungit intr-o baie in curs de renovare.
intrebarea mea ar fi:"de ce?".
poate n-avem actrite amatoare si capabile sa o faca?

Nu cred ca ai dreptate, maestrul nuditatii masculine neepilate, in exces si de cele mai multe ori gratuite e Lucian Pintilie. A se vedea secventa line up-ului de la dusurile minerilor din Prea Tarziu si aceesi nuditate din Terminus Paradis. Astea imi vin in cap acum, si acolo nu era vorba de moartea pasiunii. Inca ceva, din cate tin eu minte Terminus Paradis a fost cam primul film romanesc post revolutionar care n-are coloana sonora. Vad ca la generatia tanara e deja o obisnuinta (din ratiuni financiare de cele mai multe ori).

rvn 13 Jan 2011 18:44

Originally Posted by Windom:

Intr-adevar, secventa respectiva e formidabila. E incredibil cum se transforma Mirela sub ochii nostri dintr-un simplu figurant in casnicie, personaj aproape invizibil pina atunci, in acel vulcan de trairi si sentimente. Maria Popistasu paleste, in comparatie.

eu le-am vazut la premiera.
am fost surprinsa de cat de frumoasa e Mirela in realitate.e o femeie superba.
machiajul ei a fost destul de inspirat in film.
iar Maria, fiind in ultimele luni de sarcina......
nu stiu, senzatia a fost ciudata rau de tot....

nume 13 Jan 2011 18:48

machiajul ei a fost destul de inspirat in film.....

Machiajul, ochelarii aia de baba + faptul ca e filmata mai de la distanta, aproape ca nu conteaza, e ca o umbra, pana explodeaza in secventa amintita.

rvn 13 Jan 2011 19:12

Originally Posted by nume:

machiajul ei a fost destul de inspirat in film.....

Machiajul, ochelarii aia de baba + faptul ca e filmata mai de la distanta, aproape ca nu conteaza, e ca o umbra, pana explodeaza in secventa amintita.

total de acord.nici n-am zis altceva.dealtfel,secventa aceea e punctul forte al filmului si probabil datorita ei,Mirela a fost apreciata indeosebi.

Federico 14 Jan 2011 10:04

Cele trei momente de nuditate ostentativa din “Marti, dupa Craciun” au in opinia mea o explicatie strict estetica. Sunt varfuri de lance ale realismului. Lucrurile la care sunt supusi actorii fac parte din metodele supreme de sfidare a aparatului de filmat (=element intruziv generator de artificialitate). Aceste optiuni ale autorului sunt culmi ale tupeului (sens pozitiv) prin care incearca sa faca abstractie de povara camerei. Ceea ce noua ni se pare sensational si consternant, in conventiile filmului e ceva cat se poate de firesc. Atitudinile nediscriminatorii si indiferente ale regizorului fata de elementele senzationale-in-sine si cele banale-in-sine, dar toate firesti in contextual discursului sau, sunt gesturi necesare de auto-anihilare ale papusarului artificializator din persoana regizorului, in favoarea realismului si a vietii.

Chambord 27 May 2011 09:45

http://www.metacritic.com/movie/tues...critic-reviews

blonduradu 27 Sep 2011 13:17

Un film extrem de bun care chiar merita vazut!

margott 15 Feb 2012 22:36

E primul film pe care-l vad cu Mirela Oprisor, si ma surprinde ca nu are o filmografie mai bogata. Mi s-a parut atu-ul filmului "Marti dupa Craciun".

Disciple 15 Feb 2012 22:51

Unul dintre. Mai este si regia. Si Mimi Branescu. Scenariul se cam impiedica uneori. Mai ales in episodul de la Constanta.

margott 16 Feb 2012 15:32

Originally Posted by Disciple:

Unul dintre. Mai este si regia. Si Mimi Branescu. Scenariul se cam impiedica uneori. Mai ales in episodul de la Constanta.

Mie Mimi Branescu mi-a placut mult in Boogie, super replicile si cei 3 actori : Branescu, Bucur si Vancica. Cred ca publicul s-a impartit in doua : nevestele, care s-au recunoscut in Smaranda si i-au dat ei dreptate, iar barbatii - in Boogie. :D

Disciple 16 Feb 2012 15:59

Pacat ca nu a avut asa mult public. Ca merita cu prisosinta.

All times are GMT +2. The time now is 21:42.