![]() |
Daca sunteti curiosi ce puteti gasi prin capul unora:
.................................................. .................................................. .............. Şi ce-au văzut! O grotă cât un imperiu sur, Plăci de grafit, şi-n tristă-mpletire reciprocă, Contururi tandre, umbre de foi şi de velur, Desene pure, toate strivite-acolo-n rocă, Întruchipând figura de-adolescent tăcut Cu întrebare-n frunte şi-n inimă cu milă, Mlădiţă de departe ce, arbor, n-a crescut, Ci prăbuşită-n straturi s-a împietrit, fosilă. Se ridicau deasupra coloşi de sulf în bolţi Ivind tăioase cercuri şi limbi de iatagane, Pereţii înăuntru se ariceau cu colţi, Nemişcătoare curbe şi unghiuri lungi şi stranii. Şi nişte ţevi sucite, ca nişte vene, poate, Se-ncolăceau pe colţii aceştia să se suie, Lăsând în străvezimea lor verde să înoate, În loc de sânge,-o apă subţire şi gălbuie. Din când în când afară mai iese clănţănind Şi-apoi între jivine-n adânc din nou revine, De răutate slabă, cu colţi ce se desprind, Căţeaua laşă-a dragostei de sine. Iar golful ca-ntr-o scoică definitiv suna, Pe când pe pardoseala pe care pare-a geme Strivit adolescentul, îşi mişcă unda rea Fosforice reptile împreunate-n gheme. Poate-au fost geamuri, poate timpane spre afară Şi pătrundeau prin ele oraşe ori poieni. Dar plumbul din vitraiuri lăţit, le astupară; Timpanele strâmbate sunt grele de licheni. Şi evident nu grindini, nici trăsnet a ucis Această lume; frântă, ea singură căzuse, De prea puţină vlagă, prea mult văzduh închis, De-un dor de parvenire zvâcnită, ca de tuse. Pe clădăria spartă un craniu se preface Cu dinadinsul proaspăt, cu dinadinsul bun, Ca-n putredele târguri când târfele sărace În zi de sărbătoare au miros de săpun. .................................................. .................................................. ................................................. |
dedicaţiile literare chiar s-au închis? nu prea a fost longevivă taraba.
nu e poezie, dar îmi place ce spune o. paz despre f. pessoa: Angloman, miop, curtenitor, timid, îmbrăcat în culori sumbre, reţinut şi familiar, cosmopolit predicînd naţionalismul, investigator solemn al lucrurilor neînsemnate, umorist care nu surîde niciodată şi ne îngheaţă sîngele, inventator de alţi poeţi şi distrugător de sine însuşi, autor de paradoxuri clare ca apa şi, tot ca apa, vertiginos (...) misterios ca luna în amiaza mare, fantomă taciturnă a sudului portughez, cine este Fernando Pessoa? un fel de monteiro lipsit de perversitate. |
Buddy Wakefield - We Were Emergencies
We can stick anything into the fog and make it look like a ghost but tonight let's not become tragedies. We are not funeral homes with propane tanks in our windows, lookin’ like cemeteries. Cemeteries are just the Earth’s way of not letting go. Let go. Tonight, poets, let’s turn our wrists so far backwards the razor blades in our pencil tips can’t get a good angle on all that beauty inside. Step into this with your airplane parts. Move forward and repeat after me with your heart: “I no longer need you to fuck me as hard as I hated myself.” Make love to me like you know I am better than the worst thing I ever did. Go slow. I’m new to this. But I have seen nearly every city from a rooftop without jumping. I have realized that the moon did not have to be full for us to love it, that we are not tragedies stranded here beneath it, that if our hearts really broke every time we fell from love I’d be able to offer you confetti by now. But hearts don’t break, y’all, they bruise and get better. We were never tragedies. We were emergencies. You call 911. Tell them I’m having a fantastic time. |
They are neither man nor woman -
They are neither brute nor human - They are Ghouls: - And their king it is who tolls |
[B as in Bullshit]
B kind B a good listener B able to engage in physical combat B a lover of classical music B a tolerator of children B an agnostic B generous on the freeways of the world B a good sleeper B not fearful of death B unable to beg B able to love B able to feel superior B able to understand that too much education is a fart in the dark B able to dislike poets and poetry B able to understand that the rich can be poor in spirit B able to understand the the poor live better than the rich B able to understand that shit is necessary B aware that in every life a little bit of shit must fall B aware that a hell of a lot more shit falls on some more than on others B aware that many dumb bastards crawl the earth B aware that the human heart cannot be broken B able to stay away from the movies B able to sit alone in a room and feel good B able to watch your cat cross the floor like a miracle B able to recognize bullshit even when you hear it from B ukowski. |
Cam bâlbâit fuse poetul...
Cam bâlbâit fuse poetul
Cu B-uri mari și-a scris duetul Dar B-B-Bine că s-a terminat Poemul cel alamBicat! =)) ![]() |
Lupul rus--nu e de râs- îi în piele de oaie!
Lupi în piei de Oi
Din veac, din Nistru pân' la Tisa, Tot românul plânsu-mi-sa... La Moscoviți se duse vestea Că lupu-și schimbă azi povestea: Din lacom, rău și-nfumurat, În oaie s-ar fi transformat... Dar de la Nistru pân' la Iași: ,,Da-vai, da-vai" tot ce-adunași! Iar de la Nistru pân' la Don: ,,Da-vai ceas, da-vai palton"! Pierdurăm ieri, pierdem și mâni, Tezaure-n Kremlin, cel învechit de ani! ![]() |
Secretele iubirii
Secretul Dragostei
Nu căuta să le spui despre Iubirea Ta O Dragoste ce nu poate a fi nicicum descrisă, Pentru că asemeni vântului, Iubirea se mișcă tăcută, invizibilă. I-am spus, sigur că i-am spus, Dragostea mea, Iubitei mele din toată inima, Tremurând, rece de frica aspră. Dar Ea plecă! Apoi când Ea dispare, Un trecător imediat veni , În tăcere, tot invizibil Și mi-o luă c-un suspin!...
Quote:
,,Love’s Secret " de William Blake Never seek to tell thy love, Love that never told can be; For the gentle wind doth move Silently, invisibly. I told my love, I told my love, I told her all my heart, Trembling, cold, in ghastly fears. Ah! she did depart! Soon after she was gone from me, A traveller came by, Silently, invisibly: He took her with a sigh |
Continuare... în tăcere!
Re:
Originally Posted by bornfree:
:(
Quote:
Povestea lui Saturn din ,,Hyperion"-- Din Istoria Soarelui
Quote:
|
Wislawa Szymborska- Posibilităţi
Prefer cinematograful. Prefer pisicile. Prefer stejarii de pe Warta. Pe Dickens îl prefer lui Dostoievski. Prefer să iubesc oamenii în locul omenirii. Prefer să am alături ac şi aţă. Prefer culoarea verde. Prefer să nu afirm că toate au o motivaţie. Prefer excepţiile. Prefer să plec mai devreme. Prefer să discut cu medicii despre altceva. Prefer ilustraţiile vechi. Prefer absurditatea scrierii versurilor absurdităţii de a nu le scrie. Prefer, cînd vine vorba de iubire, aniversările sărbătorite-n fiecare zi. Prefer moraliştii care nu-mi promit nimic. Prefer bunătatea vicleană naivităţii. Prefer pămîntul în civil. Prefer ţările cucerite celor cuceritoare. Prefer să am reţineri. Prefer iadul haosului iadului ordinii. Prefer poveştile fraţilor Grimm titlurilor de ziar. Prefer frunzele fără flori florilor fără frunze. Prefer cîinii cu cozi netăiate. Prefer ochii luminoşi pentru că ai mei sînt întunecaţi. Prefer sertarele. :)) Prefer multe lucruri nemenţionate aici multor lucruri nici ele menţionate. Prefer zerourile risipite întîmplător celor aşezate în coada altor cifre. Prefer scurta existenţă a insectelor eternităţii stelelor. Prefer să bat în lemn. Prefer să nu întreb cît timp şi cînd. Prefer să ţin cont chiar şi de faptul că existenţa îşi are raţiunea sa. Mmmmdea..:) |
Mi-am amintit ca acum mai multi ani m-am jucat si eu cu cuvintele, nu chiar ca nenea de mai sus, mai simplu.
vis pribeag de emigrant vis alert de impotent vis stupid de apatrid vis smerit de raspopit vis cuminte de parinte vis in zbor de-aviator vis in zi deunazi vis de dor asurzitor vis maret de indraznet vis narod de miriapod vis nebun de vagaun vis curat de-adulmecat vis breton de filfizon vis peren de pahiderm vis tezist de anticrist vis marunt de muribund |
Tanti :P
Astea simple, dar cu talc, is cele mai faine. Simpatica si-a ta, numa' fa ceva cu miriapodul ala, ca parca i-ar taia ritmul :-? |
La miriapod m-am oprit si eu. :P As baga un antipod, pastreaza ideea.
In rest, foarte frumoasa. :) |
Steaua Aprinsă -- Bright Star
Steaua Aprinsă -- Bright Star
(de John Keats --cca. 1818; în traducere proprie) ![]() O stea aprinsă, de-aș fi și eu ca tine Stabil și singur strălucind în noapte, Privind printre genele tale eterne, Asemeni Naturii răbdătoare, Un Eremite care nu doarme Într-un fluviu cu datorii de preoție Pentr-un botez pur al malurilor omenirii pe Pământ, Sau uitându-te la masca cea nouă A zăpezii căzută pe munți și pe plaiuri. Nu-- tu nu ești doar stabilă, ci ești neschimbată, Cu pieptul meu plin de iubire fiindu-ți o pernă, Să simți pe veci cum pieptul meu suspină, Trezit pentru totdeauna de o neliniște dulce Tăcut, în liniște s-auzi suflarea ei ușoară Și astfel să trăiești veșnic--sau, dacă nu, Să cazi subit în neant. |
A citit cineva George Virgil Stoenescu?... :)
|
Sirius-The Dog Star --Steaua Constelației Câinelui
O, tu mărețe Sirius, Steaua Lumii spiritelor Lumina soarelui din spatele Soarelui Strălucind mai tare decât al nostru Soare Cine nu te vede noaptea oare? http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...1_H_5feogKxcTA |
Versuri latine
Versuri Latine
Ti voglio bene Si, Grazzia plene Sunt rime divine Doar pentru tine Cel cu nume latine Un Ave Maria O Mamma Mia, O Sole mio, O dolce Sole Din Via d’Amore Vidi Napoli E puoi muori Un po’ di fiore Questa di Amore Un po’ di bambini Un po’ divini Sunt doar pentru tini E pur si muove Mobilis in Mobilae Celeste Divino Sunt doar pentru tine O Mamma Mia, Ditto Ave Maria Un po’ divina Viva Italia! |
Here i am
Here I am - this is me
There's no where else on earth I'd rather be Here I am - it's just me and you And tonight we make our dreams come true It's a new world - it's a new start It's alive with the beating of young hearts It's a new day - it's a new plan I've been waiting for you Here I am Here we are - we've just begun And after all this time - our time has come Ya here we are - still goin' strong Right here in the place where we belong Here I am - this is me There's no where else on earth I'd rather be Here I am - it's just me and you And tonight we make our dreams come true Here I am - next to you And suddenly the world is all brand new Here I am - where I'm gonna stay Now there's nothin standin in our way Here I am - this ïs me |
Geo Bogza Orion Nici o corabie nu s-a intors vreodata Din marile sudului sau de la capricorn Atat de pura si eleganta fregata, Cum se intoarce toamna Orion. Peste paduri inverzite n-a stralucit nicicand Lumina lui alba. Nici pe pajisti de fin. Oceane si munti il vad primavara plecand si cerul nu-si mai afla multa vreme stapan. Octombrie urca din nou peste gradini inaltele-i catarge cu varfuri de platina si toata iarna, apoi, corabia de lumina Deasupra lumii uimite se clatina. Rege al constelatiilor din septentrion Mereu lunecand peste lumi inghetate Asa strabate noaptea marele Orion, Corabie leganata in eternitate. |
You waited,
Knowing yourself helpless in the tweezers Of the life that judges you, and I saw The flayed nerve, the unhealable face-wound Which was all you had for courage. I saw that what you gripped, as you sipped, Were terrors that killed you once already. Now I see, I saw, sitting, the lonely Girl who was going to die. That blue suit, A mad, execution uniform, Survived your sentence. But then I sat, stilled, Unable to fathom what stilled you As I looked at you, as I am stilled Permanently now, permanently Bending so briefly at your open coffin. Ted Hughes |
All times are GMT +2. The time now is 20:38. |