Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Muzica (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=81771)

nightsorrow 31 Oct 2004 15:10

Originally Posted by keyzer soze:

mda... linkin krap

Lasa i ma, ca s buni asa la inceput... acum dupa cativa ani de pauza am ascultat un concert de a lor si s au descurcat f bine... e doar vorba aia ca LP sunt pt pokemoni,dar nimeni nu incearca sa gandeasca,numai sa se dea pe brazda...
Nu zic ca is de aruncat,fiindca as intra in contradictie cu ce spuneam mai demult,dar foarte multi "versati" o fac...

Nae 31 Oct 2004 17:52

@Leonard...
vad ca stii destul de multe din domeniu' asta. restecpa.
dar din nou nu vorbim pe aceiasi lungime de unda :D . acordajul instrumentelor ramane la fel. fiecare nota este aia 'clasica'. avem deci c,c#,d,d#,e,f,f#,g,g#,a,a#,h, b si c. deci astea raman asa, fara sa se schimbe nimic.
avem un cantec normal (am ales ceva la nimereala) e, g, a... eh, la jazz (din cand in cand) gasesti cantece care sunt altfel. nota de baza, care in normal ar fi e-scale (sau a-scale) la jazz este un pic diferita: ai un acord Amol7/C9 de exemplu... ce faci pe asta? canti normal in A mol, sau treci in C? si de aia exista (nu stiu dece, si cum sa-ti explic) in jazz o jazz-scale, care in cazul asta ar fi dimE9... (cred...).
dar exista si cantece care nu au de exemplu nota plina (E in cazul asta).. si atunci, trebuie sa canti un E-F (sau E-D#) in solo... adica canti amandoua notele de o data.
in orice alt tip de muzica, asta ar fi tare urat, dar in jazz, suna perfect... trebuie sa stii insa toata gama bazata pe 'tonul' asta E-F sau E-D#.

p.s. leonard... sorry, dar nu stiu cum se numesc toate chestiile astea in romana. eu le-am invatat in engleza (deci c,d,e in loc de do, re, mi)... si nu prea am avut un prof care sa ma invete, ci mai multi 'mentori' care incetul cu incetul m-au invat toate chestiile astea. crede-ma.. la jazz ai notele astea, pe care eu nu le-am mai gasit in nici un alt gen de muzica.

keyzer soze 31 Oct 2004 18:16

linkin krap...prefer garbage! :w00t:

lollipop 31 Oct 2004 18:34

shi eu :)

dRag0sh 31 Oct 2004 18:56

Originally Posted by WraIth:

Originally Posted by dRag0sh:

io's cu rock'u adik:nightwish,evanescence,3 doors down,hoobastank,yellowcard,linkin park and a lot more...
cine vrea sa faca skimburi de opinie in leg. cu cele scrise...just 'call' me ;)

i call thee.........
numa' atata asculti? sau aste sunt dintre preferatle tale?

Oricum in leg cu rock-ul -rulz

nu ascult numai rock dar cand vine vb. de genu asta de musiq kam astea-s formatiile.... ;)

Leonard 31 Oct 2004 20:25

@Nae: intr-adevar nu sunt familiarizat cu termenii englezesti; care este corespondentul lui 'nota intreaga'? cred ca traduci gresit un anumit termen englezesc. In limba romana acest termen are alta semnificatie decat cea pe care o explici tu (se refera strict la ritm). din ceea ce mi-ai explicat, banuiesc ca e vorba de anumite moduri (scale), care normal ca difera de la un gen la altul de muzica.

Nae 31 Oct 2004 23:44

bine... atunci am gasit solutia si unde a fost greseala... cu 'nota intreaga' nu ma refeream la ritm. de aici cred ca a inceput confuzia.
si da, ma refer la scales... exista anumite jazz-scales, care se bazeaza pe notele astea care sunt in orice ritm (adica 1, 1/2. 1/4. 1/8 1/16. 1/32...), dar care nu sunt intregi ca sunet. adica nota cantat se afla undeva intre c si c#.
este greu de explicat, si nici nu vreau acuma sa umplu forumu' asta, unde sunt asa de multi oamni care mai au chef sa scrie si ei ceva despre mari mastri ca 'linkin park' etc., cu chestii despre muzica pe care numai cei mai putini le cunosc. ma bucur insa ca am ajuns la discutia asta, si daca vrei Leonard, scrie-mi un mp ca sa discutam mai departe. totusi am vrut sa scriu chestiile astea aici, ca sa se mai potoleasca aia care zic 'jazz is crap', pentru ca macar muzical, jazzu' este una dintre cele mai grele forme de muzica care a existat vreo data.

K's 01 Nov 2004 16:03

Prima Gaina Cosmonaut ;)

jackpot 01 Nov 2004 16:11

Cucuriguuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!

Jay 01 Nov 2004 16:48

Originally Posted by dRag0sh:

parerea ta......si apropo,gusturile nu se discuta ;)

Asta sa o crezi tu bai... gusturile nu se discuta? Da noi ce facem aici? dicutam ... gusturi... este o expresie prea complicata oare? Nu.. este foarte simpla... nu se impun... nu ca nu se discuta.... Daca ai curaj sa spui... mi-e nu-mi place aia si ma pis pe(de obicei cu argumente)... atunci bravos... nu te ascunde dupa labareli traduse prost....P.S. Linking Pork
Nae si Leonard ... daca nu ati fost la Trilok Gurtu... sa va fie rusine... ca va jazzuiti pe aici si ati pierdut cel mai tare percutionist in jazz... plus indian stuff, groove, funk si alde mai multe... De retinut... canta cu mana dreapta la bongo, cu mana stanga la baterie, cu piciorul drept la toba mare si cu cel stang la ..am uitat cum se cheama... lapsus... si sa nu uit... si la voce.... A fost mocca....

Nae 01 Nov 2004 17:22

Originally Posted by "Jay:

[...] Nae si Leonard ... daca nu ati fost la Trilok Gurtu... sa va fie rusine... ca va jazzuiti pe aici si ati pierdut cel mai tare percutionist in jazz... plus indian stuff, groove, funk si alde mai multe... De retinut... canta cu mana dreapta la bongo, cu mana stanga la baterie, cu piciorul drept la toba mare si cu cel stang la ..am uitat cum se cheama... lapsus... si sa nu uit... si la voce.... A fost mocca....

copilu'... mai liniste... sunt destul de sigur ca am vazut si auzit mai mult jazz si funk si groove decat tu filme... asa ca ciocu' mic.
si nu, pe trilok gurtu nu l-am vazut, dar zi-mi, tu cumva pe billy cobham? ala frate, cel mai tare percusionist de jazz. a cantat fenomenal un solod e vreo 4 minute numai cu 1/64... nu stiu cum, dar nu mi-a venit sa cred... asa, numai el si bateria lui, pentru ca restu' nu mai putea tine ritmul... :D

Jay 01 Nov 2004 18:04

Originally Posted by Nae:

copilu'... mai liniste... sunt destul de sigur ca am vazut si auzit mai mult jazz si funk si groove decat tu filme... asa ca ciocu' mic.

Nu-mi vine sa cred ce retard poti sa fi.. eu am incercat sa fac o mica gluma cu "sa va fie rusine"... era un ton foarte prietenesc si amabil... daca tu vrei sa fii jmecher... eu am incheiat discutia... degeaba "vezi" atata jazz daca nici macat nu stii sa porti o conversatie... ciocu mic? cum adica? sa nu mai vorbesc despre jazz? sa nu mai vorbesc deloc?
daca vrei sa "dai" in mine cu prostii din astea.. te rog fa-o pe mp, ca te faci de cacat in fata oamenilor astia..... Gramul de respect sa stii ca nu se gaseste la Mega Image!!!

Nae 02 Nov 2004 14:08

jay prietene :huh: ... poate ca am avut un ton mai acid, dar nici tu n-ai trebuii sa te simti asa de agresat. ciocu' mic... nu am vrut sa te jignesc sau asa.... a fost si un film, si folosit intr-un context de forum si nu de parlament, nu cred ca ai trebuii sa te simti agresat...
totusi, dupa cate vad te-ai simtitin felul asta... sorry. crede-ma ca nici eu nu am chef sa ma cert pe forum.... si oricum nu undeva unde se vorbeste despre jazz...
p.s. si am pus si un smily la sfarsit, tocmai ca sa vezi ca nu am vrut sa jignesc... si uite inca unu' :D

Gaandalf 02 Nov 2004 14:15

pentru cei ce asculta Usher - Confessions .... l-am luat aseara l-am ascultat shi mi se pare total crap. In afara de my boo, yeah shi bad girl ... numai melodii la sentiment. Deja exagereaza ...
8701 este de 1000 de ori mai bun k asta. Shi a mai shi fost vandut in nu shtiu cate mil. de copii... :sick:

Pacat k Usher - i like!

Jay 03 Nov 2004 13:59

vesnica precipitare...

Nae 03 Nov 2004 16:30

jay, chiar imi pare rau daca te-ai simtit agressat de mine... chiar n-am vrut. sper ca nu o iei asa in serios, si sper ca poti trece cu usurinta peste chestii dina stea... :D

KORBEN 04 Nov 2004 00:33

dat fiind segmentu pe care-l reprezinta Confessions mi s-a parut un album bun
nu vreo minune dar cert ceva ascultabil
chiar daca pe post de chill out....
daca nu reusesc sa ma opresc din ascultat in bucla this is my truth tell me yours si know your ennemy ajung la vreo instituie mentala...
am capu plin de 'if u tollerate this than ur children will be next...u stolke the sun from my heart....so please stay awake so we can take some ocean sparay...replace the things that u dispese...intravenous agnostic..."
o sa incerc un cattaneo...poate un beat imi face bine la pisic
8)

KORBEN 04 Nov 2004 00:36

btw, ati vazut careva clipu la manson de la personal jesus?
io nu inca si vreau sa stiu daca nu cumva ma uit la ineptia de mtv degeaba
ca pe vhi ni se 'recomanda' adica e in heavy rotation ultimu u2 care s-au rablagit de tot
sa fii mare band si sa scoti un nou sound care suna ca rasmuns..,.
trist si iritant
adik la rasmuns e ok soundu` de numetal cross rahat cum vreti sa-i ziceti...
da nu la u2 grup cu mare greutate (nu porea inteleg de ce)

Lady_Skar 04 Nov 2004 07:01

da, si pe mine ma enerveaza manson cu remixurile lui.
si mai are si tupeul intr-un cantec de-al lui sa spuna "This is the new shit".

In schimb imi place remixul de la "Enjoy the silence" al lui Mike Shinoda.
Probably cause I'm such a Linkin Park whore. :)

Jay 04 Nov 2004 10:45

Originally Posted by KORBEN:

btw, ati vazut careva clipu la manson de la personal jesus?
io nu inca si vreau sa stiu daca nu cumva ma uit la ineptia de mtv degeaba
ca pe vhi ni se 'recomanda' adica e in heavy rotation ultimu u2 care s-au rablagit de tot
da nu la u2 grup cu mare greutate (nu porea inteleg de ce)

Manson... am vazut un documentar pe VH1 era vedeta inainte de a pune piciorul pe scena si sa dea din gura... tocmai de asta nu-mi place ... ea si reface piese deja consacrate si le baga sunetul lui ragusit si un videoclip de-ti bati copiii.... Personal... he's too "famous" for me... Mai degraba ar da videoclipul la postul ala dupa Minimax...

De la U2 ma asteptam... de ce? Ei bine sunt deja ruginiti... ceva mai nou nu se poate.. ei sunt un fel de Iris.. care mai bine s-ar lasa dar nu cred ca stiu sa faca altceva...

All times are GMT +2. The time now is 15:25.