![]() |
da. şi peste faptul că trenurile au o anumită lungime.
|
Suma dintre timpul necesar intalnirii cu primul tren si cel al intoarcerii catre al doilea ar trebui sa fie egala cu timpul necesar intalnirii celor doua trenuri. Concluzie: trenurile se intalnesc, logic, la jumatatea drumului, asta insemnand 160 km. 160 km cu 40 km/ora inseamna 4 ore. Musca are nevoie de 4 ore. 4 ore cu 60 km/ora = 240 km
|
de la "concluzie" încolo, răspunsul logic.
prima parte nu face sens. până la a doua întâlnire (cea cu T1) musca zboară 192 km şi apoi încă 38.4 km. total 230.4 km, adică 3 ore 50 minute şi 24 de secunde (sic!) |
Musca se striveste cand se intalnesc cele 2 trenuri. Cele 2 trenuri se intalnesc la km 160 si au nevoie de 4 ore pentru asta. Incepusem si eu sa calculez, dar e inutil. Raman cu raspunsul meu :D
|
păi răspunsul tău e bun. 4 ore. prima propoziţie nu e...
în privinţa calculatului, tocmai asta era întrebarea: să fie rezolvată logic şi nu calculând (cât parcurge fiecare până la prima întâlnire, cât până la a doua, etc) |
Originally Posted by paul_aramis:
|
Originally Posted by anaemona:
Cand te-am intrbat daca era inel de plafon, mi-ai spus ca nu :)). Cu ajutorul inelului de plafon se deschide parasuta de rezerva. Daca imi raspundeai corect, problema era rezolvata de mult. |
Rapture, mii de scuze, cu siguranta m-am gindit la cu totul altceva si nu stiam ca se numeste inel de plafon, cel de la parasuta. Imi pare rau ca nu te-am intrebat atunci ce fel de inel e ala :) Important e ca te-ai gindit la asta.
|
nici inelul ăla nu intră în calcul... aşa că Ion tot nu putea să arunce inelul.
|
Intr-o duminica, in jurul orei 12:00, un senator este gasit mort in propria casa. In urma interogarilor politia a strans urmatoarele probe:
- bucatarul pregatea masa - sotia dormea - gradinarul planta un pom - omul de serviciu curata WC-ul - menajera era la posta sa ridice corespondenta Cine e criminalul? |
poate omul s-a sinucis :-?
|
Originally Posted by indiferrent:
Nici un criminal.Probabil omul a murit in somn, in urma unui infarct.Cazuri asemanatoare se intampla des.Nu ai specificat ce varsta avea senatorul. |
sotia
Cine doarme la ora 12? |
menajera. posta nu e deschisa duminica.
|
Eu spun ca e menajera. Pare suspecta. Cred ca e un alibi faptul ca era sa ridice corepondenta:))
|
Hmmm... Menajera aia e chiar suspecta :P corespondenta nu o primesti acasa? :-?
|
Raspunsul corect este al lui Kramer. Duminica posta este inchisa.
|
In inaintea arenelor ticsite de spectatori, imparatul ii ofera gladiatorului ultima sansa de a scapa de moarte - sa extrag[ una dintre cele doua hartii aflate intr-un saculet. Imparatul ii anunta pe spectatori ca pe una dintre hartii sta sta scris cuvantul "moartea" si pe una "libertate". Iubita gladiatorului, care este chiar sotia imparatului, reuseste sa-l anunte pe ambele hartii scrie "moarte". Cu toate acestea gladiatorul isi castiga libertatea. Cum a procedat?
|
gladiatorul inghite una din hartii, spunand ca nu vrea sa-si cunoasca soarta. Atunci, regele se uita pe celalalt bilet pe care scria moarte. Din moment ce pe acel bilet scria moarte, e clar ca cel inghitit de gladiator continea cuvantul viata.
|
Originally Posted by Kramer:
Gladiatorul il denunta pe imparat ca a vrut sa faca o viclenie? |
All times are GMT +2. The time now is 22:42. |