Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Articolul zilei - viata bate filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85009)

Carmine Galante 24 Feb 2007 19:07

Originally Posted by marx:

nu admit raspunsul ca "Ada Roseti se crede normala cand deverseaza ineptii".

Eh, ai si tu pretentii prea ridicate. Problemele vietii.... Macar o pune in cotidianu' nu in Libertatea, ziar de camionagii din unirea.

Carmine Galante 01 Mar 2007 06:51

http://www.jurnalul.ro/articol_73340..._faliment.html

Supastar 01 Mar 2007 18:25

From: Comunicare TVR
Sent: Thursday, March 01, 2007 12:57 PM
Subject: drept la replica - articolul “TVR este in faliment” (Jurnalul national)

Dragi colegi,

Pentru o informare corectã a publicului dvs., vã transmitem dreptul la replicã trimis de TVR cotidianului Jurnalul Naþional în urma articolului denumit “Televiziunea Românã este în faliment”. Dacã aveþi nevoie de informaþii suplimentare, vã stãm la dispoziþie.
Cu mulþumiri,

Departamentul Comunicare ºi Relaþii Internaþionale

Pentru publicare imediatã

Bucureºti, 1 martie 2007

În urma articolului „Televiziunea Românã este în faliment”, publicat de Jurnalul Naþional, în ediþia din data de 1 martie 2007, vã transmitem, în temeiul art. 69 ºi al art. 70 din Legea presei nr. 3/1974, precum ºi al Codului deontologic al jurnalistului, urmãtorul drept la replicã, cu solicitarea de a-l publica în aceleaºi condiþii ca ºi articolul la care facem referire:

„Articolul intitulat «Televiziunea Românã» publicat în Jurnalul Naþional din data de 1 martie 2007, cuprinde, pe lângã tonul tendenþios, o serie de invenþii ºi afirmaþii mincinoase legate de situaþia financiarã a TVR ºi de activitatea instituþiei sau a conducerii. Ne surprinde cã publicaþia care se laudã cu audienþa cea mai mare, la categoria publicaþii serioase în rândul cititorilor din România practicã un tip de jurnalism de tip senzaþionalist ºi total neconform cu realitatea.
Sã explicãm:
1. Conform Jurnalului Naþional, «TVR este în faliment».
Falimentul este, potrivit DEX, Bucureºti - 1998, situaþia de insolvabilitate în care se aflã un comerciant, un industriaº etc., declaratã de o instanþã judiciarã. Ca urmare, afirmaþia nu are nicio legãturã cu situaþia financiarã a TVR.
2. «TVR nu mai are bani nici sã plãteascã salariile».
Televiziunea Românã a onorat la timp plata salariilor. Ieri (28 februarie 2007) a fost virat pe cardurile angajaþilor avansul lunii februarie, conform graficului normal de plãþi.
3. «la ora actualã instituþia publicã se aflã la al doilea împrumut bancar».
TVR nu a apelat pânã în prezent la niciun împrumut bancar. Nici pentru plata salariilor, nici pentru a onora alte obligaþii financiare. TVR nu exclude posibilitatea apelãrii la credite bancare în viitorul apropiat, pentru demararea unor investiþii sau pentru retehnologizare ºi nu vedem de unde atâta urã de tip proletcultist faþã de ideea creditului. Toate companiile mari apeleazã la credite când au diferite nevoi de dezvoltare, inclusiv companiile de media.
4. «TVR are facturi restante ºi penalizãri la mai multe contracte cu firme din afarã. În aceste condiþii, contractele cu Formula 1 ºi Walt Disney sunt pe cale de a fi pierdute».
TVR deþine în continuare drepturile de difuzare pentru Formula 1, plata cãtre deþinãtorul licenþei s-a facut în termenul prevãzut în contract. Drepturile pentru difuzarea producþiilor companiei Walt Disney sunt la TVR ºi nu sunt pe cale de a fi pierdute.
5. «Tudor Giurgiu este proprietar a patru sãli de cinema».
Tudor Giurgiu este doar asociat într-o firmã care face exploatarea ºi managementul unor sãli de cinema, ca urmare nu le deþine, ceea ce este perfect legal ºi nu reprezintã niciun conflict de interese.
6. «Ioana Moldovan produce ºase emisiuni la TVR».
Firma Format Factory care aparþine Ioanei Moldovan produce doar emisiunea „Lumea citeºte” pe TVR 1.
7. «o ediþie din Lumea citeºte costã nu mai puþin de 8000 E…mai ales cã este produsã în TVR (toatã echipa este plãtitã deja de instituþie)».
Contravaloarea unei ediþii a emisiunii invocate este de 4.687 de euro pe ediþie, acest cost incluzând ºi cesiunea de drepturi patrimoniale de autor ºi conexe pe durata contractului pentru 5 ani ºi un numãr nelimitat de radiodifuzãri pe teritoriul României ºi în afara þãrii. În plus, TVR mai plãteºte pentru aceastã emisiune 48,20 euro, reprezentând cheltuieli cu casetele, recuzita ºi telefonul.
8. «o altã emisiune produsã în ºi integral de TVR este Dis de searã, care costã „doar” 650.000 E pe sezon».
9. Emisiunea „Dis de searã” este o coproducþie TVR-REC PRODUCTION la care TVR contribuie cu recuzitã, telefoane, echipã editorialã: 1 producãtor, 1 ºef producþie, 1 redactor, secretar de redacþie + echipa tehnicã ºi artisticã a studioului, 50% contravaloarea premiilor oferite în cadrul emisiunii; figuraþie, casete etc.). REC PRODUCTION contribuie cu 3 reporteri, 2 operatori, 2 monteuri, 1 producãtor, 2 realizatori/prezentatori, 2 co-prezentatori. Costul emisiunii este 4.000 de euro pe ediþie plus cheltuieli directe de 216,76 euro pe ediþie.
10. «achiziþii tehnice aberante – laptopuri Macintosh, nejustificat de performante ºi de scumpe pentru angajaþi».
TVR nu a ahiziþionat niciodatã computere marca Macintosh. Existã anumiþi angajaþi ai TVR care lucreazã pe astfel de echipamente, dar pe care ºi le-au achiziþionat singuri.
11. «achiziþii de filme la suprapreþ de la Transilvania ºi Libra Film».
TVR nu a achiziþionat niciodatã licenþe de film de la compania Libra Film ºi nici nu existã contracte în curs de negociere cu aceasta.
Cu compania Transilvania Film, TVR a încheiat 2 contracte de achiziþii de filme (unul în 2005 ºi unul în 2006), la preþuri similare cu cele achiziþionate de la alte companii distribuitoare de film naþionale sau internaþionale, iar suma totalã plãtitã de TVR în 2006 reprezintã 0,69% din totalul bugetului alocat pentru licenþe de film în 2006 ºi cea mai micã valoare achitatã unei companii de distribuþie din România care activeazã pe piaþa localã ºi care are relaþii comerciale cu TVR.
12. «fondul de salarii pentru cei 19 consilieri – un milion de euro/lunã».
Preºedintele – director general al TVR are un aparat de lucru format din 5 consilieri, iar fondul de salarii pentru aceºtia este de 10.083 E/lunã (brut, adicã sunt incluse în aceastã sumã ºi obligaþiile la bugetul de stat).
13. «Tudor Giurgiu ar trebui sã ºtie cel mai bine ce achiziþii are Televiziunea Românã, din moment ce a participat la fiecare licitaþie publicã, în calitate de preºedinte al comisiei».
Televiziunea Românã a organizat în perioada iulie 2005 – martie 2007 aproximativ 110 licitaþii publice; în plus au mai fost numeroase proceduri de comparaþii de oferte.
Tudor Giurgiu a fost preºedinte de comisie în cadrul a cinci licitaþii/proceduri, considerând cã sunt de importanþã majorã pentru instituþie:
· Achiziþionarea de servicii de gestionare ºi vânzare a spaþiului publicitar (Licitaþie deschisã).
· Servicii de planificare, creare ºi plasare a mijloacelor publicitare (campanii marketing pentru lansarea grilei de primãvarã/varã TVR 1; licitaþie deschisã).
· Servicii de planificare, creare ºi plasare a mijloacelor publicitare (campanii marketing pentru lansarea grilei de primãvarã/varã TVR 2; licitaþie deschisã);
· Concurs concept scenografic ºtiri. A fost la deschiderea ofertelor ºi a fost ulterior înlocuit de o altã persoanã din TVR.
· Realizare pachet grafic al site-ului TVR. Cerere de ofertã.
14. «desene animate: 30.000 de euro/orã».
Costul unei ore de desen animat este sub 3.000 euro/orã. Poate doar un lung-metraj sã ajungã la suma vehiculatã de Jurnalul Naþional.

Considerãm cã articolul publicat de Jurnalul Naþional în data de 1 martie 2007 reprezintã o gravã prejudiciere a imaginii TVR. Înþelegem interesele de trust ºi comerciale (poate uneori ºi politice) cãrora trebuie sã se supunã aceastã publicaþie, dar nu înþelegem sã acceptãm denigrarea, calomnierea ºi decredibilizarea Televiziunii Române din aceste motive.
Ne întrebãm dacã prezenþa recentã în poziþii de conducere în trustul Intact (confirmatã de câteva surse) a Doamnei Sabina Petre, fost director economic al TVR, demisã de cãtre actuala conducere a Televiziunii Române pe motive disciplinare ºi aflatã în prezent sub urmãrire penalã de cãtre Parchet pentru sãvârºirea infracþiunilor de înºelãciune, delapidare ºi fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, nu are legãturã cu retorica pseudo-comunistã a acestui articol, similarã cu aceea a multor anonime ºi mesaje obscure transmise pe diverse cãi în media, în perioada ulterioarã demiterii doamnei Petre.
Regretãm cã articolul ne dezvãluie o lipsã totalã de profesionalism ºi o ignorare a elementarelor norme de deontologie jurnalisticã. Recomandãm redactorilor Jurnalului Naþional sã solicite informaþiile de care au nevoie Televiziunii Române ºi sã nu se bazeze pe cele oferite de surse îndoielnice, unele urmãrite penal tocmai pentru înºelãciune ºi fals.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ªI RELAÞII INTERNAÞIONALE

Carmine Galante 01 Mar 2007 18:48

Eu nu pun botu' la astfel de dari de seama. In tvr se fura ca in codru. Sumele adunate de la noi lunar pt. abonament sunt imense. Ca sa nu mai vorbim de ceea ce primesc de la buget +reclama, banii incasati din ea, la fel ca orice televiziune privata. HUO !

aayana 03 Mar 2007 06:32

Mistah J
Imi imaginez deja cozi de batranei, lesinuri, bani scosi de la saltea :P

Alex Leo Serban 09 Mar 2007 18:17

megaLOL:

http://209.85.129.104/search?q=cache...k&cd=149&gl=ro

Pitbull 09 Mar 2007 18:47

Vai de mine si de zilele mele!!! :(
Grid mi-a fost coleg, mi-e prieten, da' väd cä s-a senilizat complet! Mamä ce misto am sä mai fac de el, la prima vizionare unde ne mai vedem!

Carmine Galante 09 Mar 2007 19:14

Originally Posted by Alex Leo Serban:

megaLOL:

Articolul e de tot rahatul, dar cu urmatoarea faza sunt de acord :
Premiile Uniunii Cineastilor pe anul 2006 i-a scos înca o data la rampa pe oportunistii care dezbina cinematografia româna
Deci tu in ce categorie te incadrezi, premiant fiind?

Alex Leo Serban 10 Mar 2007 07:37

la exceptii.

la 'lupi tineri' nu ma pot incadra, k ma apropii d 50 d ani, 'oportunist' - nu vad in c fel, cit priveste 'dezbinarea cinematografiei ro' - sa fim seriosi: adik alde nikitush & stuff reprezinta 'cinematografia ro'?! doamne fereste! astia n-au treaba cu cinematograful (si cu cinematografia in gneral), ci sunt asha, un fel d casa d cultura a sindicatelor :lol:

Carmine Galante 10 Mar 2007 09:57

la exceptii.

Sa fim seriosi.

la 'lupi tineri' nu ma pot incadra, k ma apropii d 50 d ani, 'oportunist' - nu vad in c fel, cit priveste 'dezbinarea cinematografiei ro' - sa fim seriosi: adik alde nikitush & stuff reprezinta 'cinematografia ro'?! doamne fereste! astia n-au treaba cu cinematograful (si cu cinematografia in gneral), ci sunt asha, un fel d casa d cultura a sindicatelor :lol:

De acord cu tine, Nichitus nu are nimic de-a face cu cinematograful.

p.s.
Vad ca locul asta te atrage precum musca e atrasa de diverse mirosuri, totusi ti-ai anuntat retragerea de pe forum de cel putun cinci, sase ori.

Alex Leo Serban 10 Mar 2007 10:25

1 sa-nteleg k revenirea mea (periodik) t deranjeaza?
2 sa-nteleg k locul acesta e pt tine un rahat?! dk nu, d c m-ai comparat cu o musk - dintr-un impuls obscur ushor psihanalizabil? k puteai sa ma compari cu o albina, d ex, si nu s mai supara nimeni
3 acum am revenit pt k vroiam sa-i las malei o inimioasa roshie pt c a scris dspr 'marie antoinette'... iar apoi m-am luat cu vba ;)
4 STIU cine esti

Pitbull 10 Mar 2007 10:34

Päi, vorba aia: on reviens toujours!
Da' lasä, cä-i numa' spre binele tútulor, stim toti cä forumul trece cam de vreun an printr-o perioadä tulbure, a pierdut o mânä de oameni, altii s-au luat cu treburi, useri noi vin mai încet... E normal ca noi, ästia, daiharzii, sä proptim umäru' la tinut stindardu'. Cum zicea si Creangä:
Cele rele sä se spele,
Cele bune sä se-adune,
Vrajba dintre noi sä piarä
Ca neghina din ogoarä!
(Pupäza din tei - Amintiri din copilärie, II)

* * *

Apropo, n-am rezistat si i-am scris lu' Grid. ;) M-am fäcut cä ploo, i-am läudat articolul, cä ce m-am amuzat, cä chestii, si cä poanta cea mai marfä e c-a fost atât de subtil, încât oamenii nu i-au prins ironia si chiar l-au luat în serios! Si drept exemplificare, i-am trimis linkurile la cronicile mele pentru "Si totul era nimic", "Azucena", plus "C.N.C.-ul fatä cu Revolutia Puitocalie". Acu' sä vedem ce zice! :D
(Apropo de asta cu C.N.C.-ul, curând am sä vä mai dezvälui una dulce de tot - da' mai stati nitel; sä vedem cum evolueazä. ;) )

Mala Portugal 10 Mar 2007 12:52

3 acum am revenit pt k vroiam sa-i las malei o inimioasa roshie pt c a scris dspr 'marie antoinette'... iar apoi m-am luat cu vba ;)

:oops: :love:

Carmine Galante 10 Mar 2007 19:34

1 sa-nteleg k revenirea mea (periodik) t deranjeaza?

Nu, era o observatie facuta in trecere.

k puteai sa ma compari cu o albina, d ex, si nu s mai supara nimeni

Musca a fost mai la indemana.

3 acum am revenit pt k vroiam sa-i las malei o inimioasa roshie pt c a scris dspr 'marie antoinette'...

Foarte bine. Oricum s-a dovedit ca forumul poate supravietui si fara un nume ca al tau, si ca declinul cinemagiei s-a tras de la scindarea de anul trecut. Un forum e tinut de forumisti, nu de un ratacit cu pretentii. Unii pleaca, altii vin. Deocamdata il avem pe Mihai Fulger, ca e f. ok, si care a scris cat unii in ani (vezi numai exemplu Riciotto) doar in doua saptamani.

STIU cine esti

Si ce propui?
Fa un topic / poll in care sa te scandalizezi si in care sa-ti anunti iar retragerea.

Mala Portugal 10 Mar 2007 20:06

Originally Posted by Carmine Galante:

Foarte bine. Oricum s-a dovedit ca forumul poate supravietui si fara un nume ca al tau, si ca declinul cinemagiei s-a tras de la scindarea de anul trecut.

Cred ca lobbyul facut de Leo pt cinemagia si prezenta lui aici au contat mai mult in devenirea siteului decat eforturile vechiului sau noului management . Prima data am intrat p forum datorita unui link de-al lui in Dilema . Tin minte ca din cauza lui ai ajuns si tu . So no bully needed . Thank you.

Carmine Galante 10 Mar 2007 20:21

Originally Posted by Mala Portugal:

au contat

La trecut, ca si site-ul ala cu vechituri de pe vremea impuscatului.

Tin minte ca din cauza lui ai ajuns si tu ..

Nop, esti in eroare, nu era vorba despre je. Cautam un film, motoarele de cautare m-au trimis din greseala si catre aceasta pagina si citind p-aici am zis sa-mi fac cont. Crede-ma, Leo era ultima mea grija p-atunci... ca si acum, btw.

Mala Portugal 10 Mar 2007 20:46

lier lier pants on fire :lol:

Andy69 10 Mar 2007 21:35

@ Galantu and ALS
mam gandit ca IAR incepe meciu... 8)
dc nu va intreceti voi in niste domenii mai constructive: poker, biliard, counterstrike, sah? online evident... :D

Alex Leo Serban 11 Mar 2007 06:37

s pare k 'galantului' ii stau in git... one more reason to stay! :P

Carmine Galante 11 Mar 2007 11:15

Da stai batrane, e o tara libera. Daca la 50 de anisori iti da mana sa arzi timpu' p'aici e treaba ta.

Alex Leo Serban 11 Mar 2007 12:20

nu, e placerea mea!
s sesizeaza nuanta?

mihai chirilov 11 Mar 2007 13:54

ETERNUL PAPAGAL ALS

IAR SE BAGA ASTA SA COMENTEZE FILME

Alex Leo Serban 11 Mar 2007 14:00

rog administratorii forumului sa s autosesizeze: constituie o frauda sa preiei k nick nume-le real al unei persoane cunoscute, in viata, provocind confuzii regretabile!

Pitbull 11 Mar 2007 14:18

Mda, si ce sä facem, sä-l fugärim pe la net cafe-urile din Constanta? Apropo, si-a zis si "Mihnea Columbeanu", printre altele...

Alex Leo Serban 11 Mar 2007 14:21

d c 'constanta'??
incercati buftea

Pitbull 11 Mar 2007 14:29

Dragä, ästa-i pulifriciul de Peter Jackson. In scurtul rästimp cât fusese user normal, prin mai 2006, îsi pusese "Constanta" la profil. Ulterior, IP-urile lui de troll au fost localizate tot acolo.
Apropo, e complet improbabil sä fie Carmine Gallante dându-se drept P.J. Mesajele lui P.J. sunt complet discreditate - ba chiar, s-a ajuns la efectul invers! Dacä te-njurä P.J., înseamnä cä esti un om respectabil! E cam ca Rosca Stänescu, Felix Voiculescu, sau Vadim.

StefanDo 11 Mar 2007 14:57

dragii mei, de cand ati inceput voi discutia, spammer-ul a intrat cu nickurile mihai chirilov, alex leo, dobrin 83, nume, , mihaelatudor. De fiecare data a fost bannat atat pe ID cat si pe IP. Daca ati primit mesaje private de la ID-urile de mai sus, nu le bagati in seama. :)

Pitbull 11 Mar 2007 15:00

Intr-adevär, i-am observat nickurile alea. E stilul lui, mie-n sutä! Corespunde si ora, si tactica, si tot.

Alex Leo Serban 11 Mar 2007 16:31

eu sustin in continuare k este nume aka carmine galante:
1 evident, a preluat 'stilul pj' (scriere cu majuscule, propozitii scurte etc), dar nu d la-nceput: mp-ul semnat 'mihai chirilov' (p kre l-am pastrat) este scris 'normal', d la 'semnatura' si pina la textul propriu-zis; abia cind si-a dat seama k asta nu seamana cu 'stilul pj', a-ntors-o;
2 este acelasi modus operandi k d fiekre data cind nume s lua d mine p ac forum: dupa insultele la vdr primeam - imediat & invariabil - insultele p mp;
3 'coincidenta' dintre cele 2 actiuni (inceputul 'razbelului' p forum si invazia spamurilor) dovedeste o minte comuna..

sincer, mie mi s rupe.
n-am facut decit sa provoc reactia - previzibila! - a lui nume galante, kre s-a arunkt k fraieru sa raspunda unor postari de-ale mele: jur k, pina sa primesc acele raspunsuri, nici prin cap nu mi-a trecut k e una si ac persoana!
si nici nu mi-a pasat - decit, cum spuneam, pt efectul d 'revelator' ;)
quod erat demonstrandum!
am petrecut o duminik dupa-amiaza f nostima.

Pitbull 11 Mar 2007 16:51

1 evident, a preluat 'stilul pj' (scriere cu majuscule, propozitii scurte etc), dar nu d la-nceput: mp-ul semnat 'mihai chirilov' (p kre l-am pastrat) este scris 'normal', d la 'semnatura' si pina la textul propriu-zis; abia cind si-a dat seama k asta nu seamana cu 'stilul pj', a-ntors-o;.

N-am väzut, nu mä pronunt; precizez, totusi, cä si P.J. e capabil sä simuleze mesaje normale, mai ales pe privat - uneori, chiar si public: o fäcea ca sä-si batä joc de noi, sä-l credem scurt timp un user legitim, înainte de a-si da iar masca jos.

3 'coincidenta' dintre cele 2 actiuni (inceputul 'razbelului' p forum si invazia spamurilor) dovedeste o minte comuna...

Nu. Valurile de invazii ale lui P.J. sunt foarte frecvente; oricând ar fi început "räzbelul", probabilitatea de a coincide cu un asemenea val era covârsitoare.
(Plus încä o precizare: existä cel putin douä detalii tactice, azi, pe care C.G. n-avea de unde sä le stie, P.J. le folosise rar - poate chiar inconstient - înainte de revenirea lui C.G. pe forum. Nu spun ce anume, e mai bine sä le tinem în buzunar.)

am petrecut o duminik dupa-amiaza f nostima.

Pentru mine a fost stresantä. Mä bägati la mijloc, si nu-i frumos.
(Acuma sä n-aud "singur te-ai bägat la mijloc", etc. Loialitatea e loialitate - de-aia, când devine bidirectionalä, te prinde în dileme ireductibile. Parcä n-ati sti, a scris si un frantuz despre asta, unu' Corneille.)
Si rämâne în aer întrebarea: de ce sä-l imite C.G. pe P.J., când orice atac al äluia e în beneficiul atacatului? Uneori, chiar eu m-am atacat pe mine însumi, chipurile din partea lui P.J., la derutä, în speranta de a-l zäpäci si a-l face sä renunte (n-am reusit; ca orice psihopat, e imun la multe).

Pitbull 11 Mar 2007 18:28

Gata, s-a dovedit.
A revenit si în jurul orelor 18:30, sub numele "chacho", cu diverse mesaje. Practic, era imposibil ca un om care pânä luna trecutä a avut ban de IP sä-l imite asa de detaliat si subtil, cu atâtea elemente folosite anul trecut (si vizibile, de regulä, doar câteva minute, pentru cä mereu facem curat imediat). PLUS mania m.p.-urilor, care nu sunt vizibile public! (Mi-a trimis si mie unul, acu' vreo orä, intitulat "Mihai Chirilov").
Dar proba irefutabilä e alta:
La un moment dat, a revenit si C.G. Erau logati simultan, cu IP-uri diferite. Chestia asta doar äia din "Prestij"-u' lu' Nolan o pot!

RIP 11 Mar 2007 20:12

Originally Posted by Mistah J:

Originally Posted by Pitbull:

La un moment dat, a revenit si C.G. Erau logati simultan, cu IP-uri diferite. Chestia asta doar äia din "Prestij"-u' lu' Nolan o pot!

:lol: :lol: :lol: :lol: Asa crezi tu...
Hai sa-ti zic un secret: pe un forum oarecare al carui nume incepe cu Vama si nu se termina cu Nouã, cineva purta o discutie cu el insusi, intr-un topic, acu' o vreme... La un moment dat a intervenit un al treilea care s-a bagat in vorba... Si-acu' fii atent (are you watching closely?): toti trei erau pe forum simultan si toti trei aveau IP-uri diferite...

:D :D :lol: :lol: , mama dar e plina tara, sau ma rog netul de , exprimam-as, diplomatic sa ma tot exprim , dar nu-mi iese, specimene domne! Toti trei pe forum..cumva erau in tratative pentru sequel la "Me , myself and Irene", mioritic style.

Pitbull 11 Mar 2007 20:13

Dacä tu-ti închipui cä mi-au scäpat scamatoriile alea, te înseli, bre Exhale aka Rubius aka dracu' mai stie cum!
Mai fä-le, mai fä-le. De fiecare datä când ai încercat cu mäscärile pe-acolo, tocmai eram pe cale sä-ncep sä-ti iert obräzniciile. Dacä-ti închipui cä asta-i calea spre a-mi vedea filmul, a afla päreri despre scenariile tale, si-n general a lega o relatie bunä cu mine, you are in for a biiig baaad surprise...

Carmine Galante 11 Mar 2007 20:30

Originally Posted by Pitbull:

Dacä-ti închipui cä asta-i calea spre a-mi vedea filmul, a afla päreri despre scenariile tale, si-n general a lega o relatie bunä cu mine, you are in for a biiig baaad surprise...

Toate clonele, infectiile pe pm, aberatiile de pe forum etc apartin lui mistaj h. Parerea mea.

Alex Leo Serban 11 Mar 2007 22:09

nume aka carmine galante trebuie extirpat d p acest forum

ToDenyASound 12 Mar 2007 09:21

:lol:

herbert 14 Mar 2007 22:31

din nou Patapievici cu un comentariu excelent.
imi place ideea "discriminarii morale"
asta o practic in viata mea, inclusiv pe acest forum...

Solidaritatea in rau
15 Martie 2007
Horia-Roman Patapievici

Saptamina trecuta am scris despre vecinatatile respingatoare.
Ma intrebam ce valoare are pretentia de onorabilitate a cuiva care, intr-o publicatie („Ziua”, de pilda), accepta sa apara alaturi de persoane care sunt in mod obiectiv detestabile - persoane care mint cu nerusinare, care calomniaza lucrativ si care linseaza moral in scopuri crapuloase? De ce trebuie oare sa ne salutam cu totii, inclusiv cu cei nefrecventabili? De ce nu le intoarcem, ostentativ si nepoliticos, spatele?
De ce jucam comedia civilizatiei cu oameni care nu sunt civilizati? De ce trebuie sa coabitam cu marlanii, cu gujatii, cu escrocii, cu nesimtitii, cu nerusinatii? De ce acceptam sa stam cot la cot cu jegul moral? Caci, te intrebi: ce valoare mai are libertatea, daca uzantele ei ne interzic sa ne alegem vecinii? E adevarat, nu ne putem alege nici epoca in care traim, nici lumea in care ne nastem. Dar putem pune distanta, putem sa ne separam, putem sa facem vizibila deosebirea.
Ideea neexprimata a articolului meu era aceea ca, fara discriminare morala, democratia cade in populism. Fara curajul de a respinge, fara posibilitatea de a refuza, fara dreptul de a spune nu, democratia se reduce la aglomeratie. Iar in absenta indraznelii de a dispretui ceea ce merita dispretuit, atunci cand majoritatea nu o face (ori o interzice), si fara impulsul de a discrimina ceea ce merita discriminat, chiar si cu riscul de a ofensa (atunci cand a nu ofensa inseamna a te dezonora), ei bine, in absenta acestor virtuti dificile (pentru ca sunt asociale), totul, inclusiv binele comun, vireaza spre promiscuitate.
Aceasta promiscuitate o vedem azi, dizgratios si pestilent etalata, peste tot. De la scandalul biletelului incoace iese continuu la iveala o adevarata metastaza politica, pe care numai putini dintre noi, si anume cei mai pesimisti, o banuiau inainte (se dovedeste inca o data ca, la noi, pesimismul este realism pur si simplu). Ce este aceasta metastaza politica? Este unificarea sferei politice in jurul unor solidaritati politice joase, daunatoare si agresive, care reflecta in oglinda modul in care administratia tarii a fost deja solidarizata politic si economic in jurul baroniilor locale (recentul caz Morega, liderul PNL Gorj care facea cheta institutiilor publice din judet in folosul partidului, dovedeste ca metastazarea administratiilor locale de politicienii de prada este sistemica).
Peisajul este dezolant. Nota e data de cei mai respingatori, iar uniformitatea demisiunilor morale e aproape perfecta. Televiziunile ni-i etaleaza seara de seara, ca sa-i tinem minte si sa nu-i mai uitam (este partea buna a intoxicarii cu talk show-uri politice, la care ne supunem, hipnotizati). In momentul de fata, impotriva rezultatului alegerilor si a literei regulamentelor, Parlamentul Romaniei este condus de Dan Voiculescu (in orice caz, el ii fixeaza atmosfera morala), iar unitatea politicii parlamentare, reflectata servil de un guvern tehnic bun, dar fara busola politica, este consecinta celei mai sordide aliante pe care a cunoscut-o tara dupa 1989.
Niciun proiect legat de binele comun nu a unit vreodata fortele parlamentare cu forta cu care le uneste acum ura fata de programul presedintelui tarii. Se va spune: da, dar macar exista acum un remediu la disolutia indusa de permanenta conflictului politic intre palate. E fals. Intai, pentru ca actiunea de acum a parlamentului nu este un remediu, ci e o tentativa de a legaliza metastaza politica. Apoi, pentru ca unitatea rezultata din ura nu seamana niciodata cu cea suscitata de bine. Solidaritatea in rau are intotdeauna nivelul raului, iar intre rai, eficienti sunt cei mai rai - ceea ce inseamna ca agenda unitatii in rau este fixata de revendicarile cele mai joase. Faptul se vede atat in selectia purtatorilor de cuvant ai momentului, cat si in neputinta celor normali de a face plauzibil discursul normal (in fata majoritatilor rele).
Rezultatul? Partidele parlamentare care au ajuns sa faca politica guvernului desfacand politica tarii nu sunt unite la nivelul politicii PSD ori PNL (ceea ce, potrivit programelor, nici nu ar fi atat de rau), ci sunt tinute laolalta de scopurile unui Corneliu Vadim Tudor, cu ajutorul spiritului unui Dan Voiculescu. Astfel, Partidul Social Democrat (ce impostura!), Partidul Conservator (ce blasfemie!), Partidul Romania Mare (ce nerusinare!) si Partidul National Liberal (ce dezamagire!) formeaza cu adevarat un patrulater negru, deoarece scopurile lor sunt intunecate, manevrele lor sunt sumbre, iar rezultatele nu pot fi decat negre.

1. Acest cuvant vine din latinescul „crapula”, care insemna betie; in franceza veche, „crapule” insemna betie desfranata, iar azi „crapuleux” desemneaza comportamentul persoanelor care sunt necinstite si care au ca mobil doar banii si afacerile proprii.

[

Carmine Galante 14 Mar 2007 23:03

Originally Posted by herbert:

din nou Patapievici

DA MAI LASA-NE MA CU ASTA CA NE-AI ACRIT CU EL.

Revenind. Tot primesc mesaje (2/3) pe zi in care sunt injurat, leo serban e injurat, pitbull e injurat etc. Chiar nu se poate face nimic cu baiatul asta, nu se plictiseste si el in postura asta de efemerida tampa ...

Originally Posted by herbert:

„crapula"

Pitbull 15 Mar 2007 00:07

N-ai ce sä-i faci.
Isi schimbä mereu IP-ul. A fost bannat cu peste o sutä de IP-uri si de nick-uri.
Ghinionul nostru cä am devenit obsesia lui. E dement, deci nu se plictiseste. Nebunia e sensul existentei lui.

Alex Leo Serban 15 Mar 2007 06:19

editorialul lui patapievici e o capodopera
dar cui ii pasa!?
traim in tara in kre capodoperele sunt trase in jos - intre noi, alaturi d noi, impreuna cu noi - si transformate-n borhot comunal :((
PS eu sunt dintre pesimistii = realisti d kre vbeste pata!

Carmine Galante 15 Mar 2007 09:53

capodopera

Capodopera + sala mare a senatului + Vadim + "pata" :sick: = kkat.

dar cui ii pasa!?

Numai lui herbert.

Alex Leo Serban 15 Mar 2007 18:07

un articol EXCELENT aici:

http://comanescu.hotnews.ro/de-ce-nu...au-inapoi.html

Mala Portugal 31 Mar 2007 17:01

Catholic fury at chocolate Jesus
The unveiling of an anatomically detailed sculpture of Christ made entirely out of milk chocolate has infuriated Catholic groups in New York.

Pitbull 31 Mar 2007 17:10

Mälutza, editeazä linku', i-ai uitat un "url" prins în coadä si nu se deschide (noroc cä m-am prins - si eu, da' nu-n coadä - l-am täiat si mi s-a deschis).

Altfel, ce sä zic? N-am eu sensibilitäti d-astea, fac bancuri cu subiect religios cât încape, în conceptul de "blasfemie" nu cred, da' asa zisa sculpturä e o vomä, iar alegerea momentului sare-n ochi si ea; iar au dat äia drumu' la atei si bolsevici frustrati.

Carmine Galante 31 Mar 2007 18:09

un articol EXCELENT

:sick: :sick: :sick: :sick:

Alex Leo Serban 31 Mar 2007 23:13

DA
ASHA E
dar tu esti din gashk loser-ului negricios d nicolau asha k i oftici :lol: :P ;)
ps cit te-a platit sa-i tii isonul?

aayana 31 Mar 2007 23:26

Catholic fury at chocolate Jesus
The unveiling of an anatomically detailed sculpture of Christ made entirely out of milk chocolate has infuriated Catholic groups in New York.

Mi se pare o mare lipsa de inspiratie. Nu stiu de ce ma duce cu gandul la faza cu Janet jackson si Justin, efectiv se vrea o iesire in fata, sub lupa mass-mediei 8)

Carmine Galante 31 Mar 2007 23:46

ps cit te-a platit sa-i tii isonul?

Mult.

Alex Leo Serban 01 Apr 2007 08:18

c rau ai ajuns
mercenaru unui escroc! :sick:

Carmine Galante 01 Apr 2007 08:44

Escrocu' o sa revina pe functie.

All times are GMT +2. The time now is 16:05.