![]() |
Originally Posted by Mutu:
iar azi nu se mai fac asemenea gen de filme din cauza anemiei financiare. ps: Osanda nu e epopee. |
Si Zizi Bostan e mai premiata decat Serj... ps: stii prost, conu serj e un ahtiat dupa recompense, dar n-a putut mai mult... |
poate ca ai dreptate...ok, poate din punct de vedere critic unele dintre filmele sale scartaie, sa zicem....dar ce facem cu oamenii care au venit sa le vada...ce facem cu DVD-urile shi VHS-urile vandute de-a lungul vremii?
Totusi, capodopere precum Dacii, Mihai Viteazul, Osanda, Comisarii...au fost apreciate in toata lumea....difuzate in zeci de tari... |
da, ai dreptate in privinta filmului Osanda. Totusi, meritele sale sunt incontestabile in dezvoltarea cinematografiei autohtone, palmaresul e inegalabil, asadar mi se pare ca i se cuvine fara doar si poate prima pozitie in topul celor mai buni regizori.
P.S: votul publicului a fost intotdeauna in favoarea sa. Deci...cine e mai bun...ala care ia 7 premii sau ala care vinde mai mult? Imediat dupa Nicolaescu pot veni si ceilalti: Mungiu, Muresan de care aminteai (regizorul super-serialului TOATE PANZELE SUS!), Pintilie, Mircea Dragan, plus talentatul Cristi Puiu. Dar, asa cum spunea celebrul dicton latin: SA-I DAM CEZARULUI CE-I AL CEZARULUI! P.S: Mereu, in Romania avem o problema generala cu aprecierea valorilor. Astazi esti bun, dar prea repede maine esti aruncat la gunoi! |
Sergiu Nicolaescu continuã recuperarea la Spitalul Elias
Purtãtorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenþã "Elias", Dr. Valentin Calu, a transmis un comunicat privitor la starea de sãnãtate a regizorului Sergiu Nicolaescu.Dr. Valentin Calu afirmã cã regizorul Sergiu Nicolaescu a evolueazã favorabil ºi a fost transferat în cursul zilei de ieri din compartimentul postoperator în rezervã unde continuã procedurile de recuperare. (ROMPRES) Asta este ceea ce conteaza! |
De ce nu puteti accepta ideea ca NICOLAESCU e numarul 1?
Cum apare unul care sa-l aprecieze..hop! cu jignirile gen "putzulica"...:-( e frumos? |
Quote:
|
Marx, eu inteleg ceea ce vrei tu sa-mi spui...Clisee sau nu, filmele sale atrag publicul...Mie unuia, mi-au placut foarte mult 80% dintre ele...
Eu nu am spus ca maestrul Sergiu Nicolaescu e un inovator, ci ca e cel mai bun regizor roman, un nume cunoscut peste hotare, un om cu o cariera impresionanta...un om care a reusit sa faca multe lucruri bune pentru cinematografia romaneasca. Atata tot! Nu cred ca e "tunar" sau cum il faceti voi...pur si simplu...un om de succes...legendar as zice! |
|
|
Da, mi se pare just...Din creatia lui Saucan am vazut 100 de lei...E corect, Saucan e bun, sunt si altii de valoare, doar ca Nicolaescu e CEL MAI BUN. Nimic altceva.
|
Quote:
Lucruri de bun simt! |
Nici vorba ca Serge Nicolaesco al nostru este cel mai bun regizor roman nu doar dintr toti...senatorii, ci si dintre toti regizorii...ceausisti! De trista amintire. Se stie ca'n fiecare domeniu al SSMD a existat (cel putin!) cate'un Ceausescu: in viata bisericeasca Teoctist-se-curist, in TVR al de Marinescu, Soloc, si multi altii; in proza al de Barbu, in poezie Paunescu, Vadim si (foarte) multi alti (ceausesti), in pictura Sabin Balasa, in muzichie al de Voicu junior, si tot asa - pana in cinematografie unde au ramas ca...paduchii, incepand cu Serge si terminand cu Bostanca... Iar lucruri bune, si...Ceausescu a facut! O groaza! Si Paunescu! Si Eugen Barbu! etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc Despre asta e vorba?! Daca faci ceea ce face si...dracu - zilnic - adica "lucruri bune"?! Problema (pe care - probabil din lipsa de...terminologie - ca deh! practica - cinematografica - ne omoara, nu o poate exprima "marx"-ul nostru), este una singura: daca ai facut...bine (sau...rau! <Un concept mai rar folosit pe malurile dambovitei...> PS Atrag respectuos atentiunea tuturor persoanelor ce se simt oarecum vexate in prezenta unor asemenea comentarii sintetice - de o cu totul alta concentratie decat obisnuitele peltele nesfarsite (precum si cea de mai sus), ca acest disconfort alminteri rar intalnit, urmeaza a fi eliminat definitiv odata cu...banarea subsemnatului - banare la care pot chiar si participa prin vot in acest moment toti cei ce se simt, cum zic - lezati in aceasta privinta: vezi topicul ad-hoc "Banarea lui Mel" PS P'aici inca nu s'a auzit de banala si elementara distinctie dintre valoarea comerciala si valoarea artistica a oricarei opere de arta?! Asta ca sa nu mai vorbesc de cele mai elementare distinctii filozofice-etice etc. ce se invata inca din primii ani de liceu... |
Originally Posted by Mel:
|
Asa cum (n)ati facut si pana acuma:
Alex Leo Serban Conectat la: 14 Mai 2003 Mesaje: 3791 Trimis: 04 Ian 2008 07:36 Titlul subiectului: sa pupi pantera roz fix in cur http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...sc&sta rt=125
Originally Posted by un Novice:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...asc&sta rt=25 |
Originally Posted by Pashpix:
of-of-of ce juriu. nu zic nimic de Iaru, dar ceilalti trei...tot o apa si-un pamint. oameni mai cu gust nu se gasesc in breasla? |
eu as adauga regizorul nepereche si omul total (regizor, scenarist, operator si Draga Olteanu Matei) al cinematografiei romanesti. fara aceste metafore agatate de numele lui il jignesti pe maestru. vezi cum te-nvirti sa-l nasti pe un 15 ale lunii, oricare. are liber sa moara oricind, cit mai repede daca se poate. |
Starea de sãnãtate a regizorului Sergiu Nicolaescu se îmbunãtãþeºte pe zi ce trece
Joi 31 ianuarie 2008, 00:48 Starea regizorului Sergiu Nicolãescu evolueazã favorabil. Reprezentanþii spitalului Elias din Bucureºti, unde acesta este internat, au anunþat cã regizorul a fost transferat ieri din compartimentul postoperator, într-o rezervã unde continuã procedurile de recuperare. Sergiu Nicolaescu, în vârstã de 77 de ani, a suferit, luna aceasta, douã intervenþii chirurgicale pentru îndepãrtarea unui hematom apãrut în urma unui traumatism cranio-cerebral. Sursa: Realitatea TV |
A murit marele scriitor VINTILA CORBUL (91 de ani), cel care a scris scenariile de la Un comisar acuza si Revansa, impreuna cu Eugen Burada si Sergiu Nicolaescu, precum si scenariul filmului Nea Marin Miliardar.
|
Dumnezeu sä-l ierte. Era un scriitor destul de bun - i-am citit un thriller, scris împreunä cu Burada, «La Peau d'un mafioso,» publicat la Paris prin 1980... Ca thriller, romanul era excelent. Il am cu dedicatie (dar nu pentru mine, ci pentru mätusa de la care mi-a rämas).
Dar locul acestor informatii era la "Cronica unei morti (ne)anuntate", sau la "Cartea preferatä" (unde tocmai s-a discutat recent despre Corbul). |
All times are GMT +2. The time now is 15:32. |