![]() |
|
de fapt poezia apartine marthei medeiros, fireste fara dubioasele versuri din final.
|
|
|
|
Emil Botta - La Frumuseţea Ei
Dincolo erai de clarul stelelor si luna, sfioasa, te urma. O, cu mult mai frumoasa era cristalina, lacrima ta! Fereastra stie cum ardeai, ca un lan, ca un val te leganai, dogoritu-mi brat cum te frîngea, ca o azima, asa te frîngea. Prin parul tau tremurator trece tematoare Primavara. Înca departe-i Vara. Toamna grea ca un aur pe frunte-ti va sta. Si iarna cîndva de vei fi, ma voi înfasura în frigul tau; ci fii Primavara mereu, stralucitoare, fii limpede zi! |
Academia suedeza si postmodernofobii habotnici poa' sa suga lupa. Cu doua maini. :-*
![]() |
Postmodernismul scares the shit out of me.
I somewhat envy this naturally beautiful man He never knew or encountered the hatred and shame that I bare The doubt The cloak of disgust And the all-devouring dread And if I told him about it...he might only shake his head With kindly amused, melodious laughter, he then would perhaps merely smile At my -oh, so stupid -silliness … and the beast that is raging inside. |
Ce-ţi spune unul dintre morţii tăi
cei mai dragi, cel mai iubit dintre morţi, când te lasă inima să-l visezi : „Dragule, aici a început deja. Nu mai poate dura mult până începe şi la voi. Cubuleţele de pământ sar zi şi noapte ca dopurile de şampanie de pe răposaţii pe care-i învelesc. Cele acoperite de iarbă prea uscată se aprind şi luminează ca trasoarele. Al meu cel puţin aşa s-a aprins. Noi, sinucigaşii, ne-am trezit fiecare aşa cum ne-am făcut felul. Unul cu un cuţit în inimă, altul cu glonţul în creier, altul cu venele deschise. Însă se lucrează din greu la imagine. Eu am primit acelaşi maiou flendurit în care m-am spânzurat şi te aştept tot cu ştreangul la gât, dar rafiei i s-a poruncit să înflorească, iar Dumnezeu pictează fluturi pe fiecare petală din ştreangul de flori, atent de parcă mi-ar fi cel mai bun prieten bărbierindu-mă pentru nuntă”. R. Vancu |
Quote:
Quote:
![]() You didn't, vave. Please tell me you didn't really just do that and I'm hallucinating or smth. Las-o-n plua lu' Michael Fassbender de treaba... :)) |
Marin Sorescu - Boala
Doctore, simt ceva mortal Aici, in regiunea fiintei mele Ma dor toate organele, Ziua ma doare soarele Iar noaptea luna si stelele. Mi s-a pus un junghi in norul de pe cer Pe care pana atunci nici nu-l observasem Si ma trezesc in fiecare dimineata Cu o senzatie de iarna. Degeaba am luat tot felul de medicamente Am urat si am iubit, am invatat sa citesc Si chiar am citit niste carti Am vorbit cu oamenii si m-am gandit, Am fost bun si-am fost frumos... Toate acestera n-au avut nici un efect, doctore Si-am cheltuit pe ele o groaza de ani. Cred ca m-am imbolnavit de moarte Intr-o zi Cand m-am nascut. Geo Dumitrescu- Romantism Suntem oameni inteligenţi – ţi-e mai mare dragul ! prietene, versul e otravă şi pâinea e scumpă şi rea ; altădată şedeam de vorbă şi scuipam şi nu ne părea rău că timpul trecea. Astăzi, în birou e prea frig şi oamenii sunt uscaţi şi galbeni – fiecare e plin de milă şi toţi au un gând meschin. Nopţile sunt sticloase ca ochii morţilor şi ca să te mai îmbeţi trebuie să bei spirt, nu vin. Altădată eram mai proşti şi ne vedeam de treburi ; aveam bani, timp, nostalgia foamei – şi era bine, ştiam doar că în Japonia se vând becuri ieftine şi că zilele ne sunt teribil de puţine. Suntem oameni inteligenţi – ţi-e mai mare dragul ! ... Vom avea şi noi să povestim de un război frumos, mare, epopeic, nemaivăzut, la care, ehe ! am luat parte şi noi !... Prietene, îţi spun, versul e otravă şi pâinea e scumpă, O să te întreb totuşi peste cinci ani, fără pic de pedanterie (când vom fi iar proşti şi vom avea vreme) : ... « Înainte sau după marea bătălie ?» Mâine o să vie primăvara cu flori multe şi inutile – dar fetele sunt dactilografe şi luna e pătată de venin, nopţile sunt sticloase ca ochii morţilor şi ca să te mai îmbeţi trebuie să bei spirt, nu vin ... |
Originally Posted by Federico:
Ba da.:-* |
Falling leaves
hide the path so quietly haiku |
Originally Posted by bornfree:
exceptional ! premiul Nobel pt pace si literatura...si tinand cont de cat de perfect ai masurat versurile cred ca ai folosit si un algoritm nou! o sa inventam si nobelul pt matematica si ti-l dam. pi.es : de ce toti poetii amatori scriu ceva legat de moarte ? e cool? |
Vezi ca nu e vorba de moarte. :))
|
Originally Posted by Twinsen:
nu ma refeream la el / ea.. @frate , poti mai bine decat o strofa cu 8-9 cuvinte. |
|
Dedicatie speciala lui reivan:
Toamna noroasa pe stadionul rece e o umbra rea. |
Originally Posted by reivan:
my friend - hai sa te lamuresc -haiku e o forma mai speciala de poezie - asa e ea facuta sa aiba maxim trei versuri. -nu sunt eu autorul deci nu imi poti da premiu nobel -din contra mie nu mi exprima aia de loc oricat as citi-o, imi spune alte lucruri |
stiu si eu ce-i haiku , si nu-mi place...e un fel de cenzura...scade calitatea grav.
Si da , ieri pe stadion a fost frig , dar aveam bajetii cu mine si saream si cantam de nebun la 0 grade , da' macar nu scriam poezii fara subiect de 5 cuvinte si nu dadeam replici geniale ...deh daca-mi exprim parerea tre' sa fiu pus la zid si executat. " comunismu a murit dar spiritu' a ramas in tara ne-ndreptam cu pasi rapizi spre-o parodie nationala " |
All times are GMT +2. The time now is 16:49. |