![]() |
Iesi de la un film de Ken Loach. Cum simti diferenta dintre film si realitate? E chestia asta vitala pentru ca un film sa aiba valoare?
|
Hera, cand ai buget de 350000 de euro si scoti un reportaj dramatizat, minimalismul reprezinta o scuza transparenta pentru deturnarea de fonduri, in cel mai fericit caz. ;)
|
Originally Posted by Windom:
eu cred ca da, este vitala. de aceea intram in sala de cinema. daca vreau doar chestii "ca-n viata", ma uit pe otv. cine spunea, (Jean Cocteau?), ca filmul e un vis trait cu ochii deschisi de catre spectatori? filmul e vis, e poveste, e plasmuire, e tot ceea ce nu putem atinge cu mana. e visul chelneritei din "Trandafirul rosu din Cairo". |
Originally Posted by Judex:
asta-i altceva. e o politica paguboasa pentru stat de care profita cine e mai hotoman. de-aia e cazul sa se termine odata cu finantarea productiei de filme de catre stat. cine are chef si bani, sa faca enspe filme. da' ,s-o faca pe banii lui, nu pe banii altora. si-atunci, sa vezi ca-l doare burta, sa scoata si profit. uite, Chisu este un exemplu: a facut omul un film, adica si-a satisfacut damblaua. a furat banii cuiva? ai statului? voi sa spuneti, ca sunteti la curent.. si MDL nu e reportaj dramatizat. asta chiar a meritat banii, aia care i-o fi luat. |
Dar de neorealism ai auzit? Ala de ce l-or mai fi inventat, sa ne bage in depresie?
|
Originally Posted by Windom:
|
Bäi, da' îngerii are sex, sau n-are...?
Da' câti îngeri încape pe-un vârf de ac, dom'le? |
Originally Posted by Pitbull:
|
Originally Posted by rvn:
Pe vremea studentiei mele circula o vorba, anume ca Daneliuc si altii la fel ca el fac filme pentru ei si familia lor. I-am aratat unui amic de sange germanic "Prea tarziu". Reactia: senzational, uluitor!!! Apoi i-am aratat "Marfa si banii". Reactia: wtf was that??? =)) |
Faci pe prostu'.
Nemtii sunt magistrali ca administratie, societate, civilizatie - dar la aprecieri critice, o iau la muie. Nici nu mä mir cä i-a pläcut decalotarea preatârzieascä, iar din miracolul marfasibaniist n-a pricipit nimic. Revino dupä mahmurealä. Azi ai debitat numai tâmpenii pe-aici. L.E. Nu numai azi. |
jude, eu nu contest priceperea ta in ale filmului. daca MDL a fost facut cu bani de la stat, cel putin a adus Romaniei un beneficiu, adica putina reclama pe Coasta de Azur. problema eu as pune-o asa: cine dracu' verifica din partea statului daca preturile au fost umflate sau nu,sau daca banii s-au scurs prin intermediul diverselor firme, aiurea in tramvai? asta inseamna jaf si furaciune.d-aia nu intereseaza pe nimeni ce se intampla mai departe cu filmul. fiindca nu trebuie sa dea nimanui socoteala, adica exact ce spuneam anterior:banii trebuie cheltuiti,doar au fost prevazuti in buget, nu? |
|
|
1 Attachment(s)
Attachment 519
Criza, frate, de unde bani pentru filmul romanesc?:-< |
Numai tampenii debitezi tu si sustinatorii ultraofensivi ai 'minimalismului' pe sute de mii de euro bucata. Si n-am dupa ce mahmureala sa-mi revin - apa minerala nu imbata. Nici macar daca e rece. Revino si reveniti toti cu picioarele pe pamant! Nu suntem buricul pamantului in materie de cinematografie. Nici pe departe! Eu, ca tractorist, as fi jenat sa fiu numit un Schumacher al ogoarelor, chiar daca ma misc bine pe tarlaua de langa Silverstone. |
poanta asta-i tare rau! jude, te asigur eu: nu numai apartamentul, ci si masina . in schimb, totul pana la Hera! mititica nu e de vanzare, nici macar pentru MDL. |
ba poti sa contesti priceperea lui intr-ale filmului :)) dar cel mai important lucru ii asta: MDL a dat inapoi cncului fiecare euro oferit proiectului (pentru a ramine in proprietatea mandragora drepturile asupra filmului) ! de-asta recomandam acu' citeva pagini sa treceti pela cnc sa vedeti ce filme au inapoiat granturile ;) lucrurile ar fi un pic mai clare atunci, daca tot era vorba de cifre :) |
Hm... Te asigur, Gionloc, ca nu poate sa conteste. ;)
E bine daca a returnat banii, iese din calcul deturnarea de fonduri. Ramane doar cu bad management. >:) |
Originally Posted by gionloc:
din cate stiu eu mandragora e firma lui Bobby Paunescu, da? pai, e logic si normal: s-a gandit ca e mai bine sa inapoieze banii, ca sa castige probabil mai mult din vanzarea drepturilor de autor. bussines, nimic altceva. |
@Judex:
Normal cä nu poate sä conteste un lucru care nu reiese de nicäieri. :P Stim amândoi cä tu ai venit în topicul ästa sä te joci, arunci numai caterinci... :)) Numai cine nu te cunoaste te-ar lua în serios. ;) |
All times are GMT +2. The time now is 14:14. |