![]() |
am inceput azi in sfarsit "through the wormhole" (il aman de cel putin doua luni)
adia chestia asta, daca nu il stie toate lumea http://www.imdb.com/title/tt1513168/ un documentar stiintific despre rahaturile alea de enigme tip "cine darcu suntem, de unde venim si quo vadis"... e misto, e interesant, desi montajul ultra-comercializat insotit tot felul de triluri banale si inutilei ca sa nu se plictiseasca idiotii iti cam da vertijuri... morgan freeman e dat in pibipzda ma-sii cu talentul sau de narator, l-ai asculta in nestire primul episod s-a numit "is there a creator?", si enumera rapid ipotezele prin care se screm savantii sa explice existenta unui univers capabil sa sustina viata si alte bla bla-uri de-astea.. insa e chiar interesant, recomand |
Carl Segan reloded. Ca emisiune nu ca profesie. Cred ca singura concluzie posibila la sfarsitul celor doua serii este ca in doua decenii altcineva va face o noua serie cu noi teorii, probabil in 3Dsi cu efecte pe care azi nu ni le imaginam. A...si evidentul de fapt nu stim nimic, facem scenarii.
Se uita cineva la Bored to death ? Sunt la al treilea episod si incepe sa ma prinda. |
American Horror Story anyone? This show kicks ass, man!
|
Originally Posted by Windom:
OZ,Sopranos,Game Of Thrones(pacat ca nu o sa mai fie Sean Bean)The Wire,Luther(2010),cele mai tari seriale posibile care le-am vazut. Seriale foarte frumoase,unele in derulare,unele merg in spre bine,unele mai in in spre rau....Dexter,Breaking Bad,Supernatural,The Walking Dead,Fringe,Bordwalk Empire,The Borgias,Grey Anatomy,The Tudors,Rome,Deadwood,Entourage si nu in ultimul rand American Horrror Story. |
Tocmai ce-am inceput sa vizionez Twin Peaks acu' cateva zile. Dumnezeule, e absolut! cum de nu l-am vizionat pana acum?!
Pur si simplu am inceput sa ma hranesc cu arta lui Lynch, nu-mi mai trebuie altceva. |
^Dap. Twin Pixu e MO-ul lui, imo. Daca e sa-l rezum pe Lynch intr-o scena, aia ar fi finalul primului sezon din TP.
|
Originally Posted by Rapture:
da? ce anume iti place? concret vorbind
Originally Posted by Chambord:
da, asta, visul, si peregrinarile prin the balck lodge din ultimul episod (si the very ending tot din ultimul episod, faza cu oglinda) mie se par unele din putinele (daca nu singurele) rabufniri cu adevarat lyncheene ale "filmului". in rest (cre'c-am mai zis-o) un soap opera patetic cu dpresiuni ce frizeaza imbecilitatea pe alocuri |
Originally Posted by Federico:
|
Recap:
Charlie Kaufman - geniu Bresson - retardat Lynch - imbecil ... va urma =)) Nu ca-i total baiatu asta, Federico ? Cum credeti ca il considera Federico pe Tarkovski ? a. tampit b. batut in cap c. idiot d. dus cu pluta Dati SMS la 1234 ... Seriously dude, tre sa-ti faci un check-up la sistem. Nu de alta dar arata ca pomul de Craciun (plin de luminite rosii. Sub care scrie "Critical alarm") |
Dudes, Federico are idei proprii si le exprima fara perdea, fara sa se teama ca distruge mituri si provoaca rani, so what? Voua chiar va bate inima la unison cu toate capodoperele declarate de critici? Eu recunosc spasit ca n-am ajuns la nivelul asta de intelegere si multe capodopere ma lasa undeva intre perplex si nepenetrabil de-asta mi-e si frica sa vad filmele lui Ray, Eisenstein, Camus si altii, pentru ca n-as vrea sa le pun stampile necorespunzatoare dar nici sa ma entuziasmez de ceva ce nu inteleg. City of women, al lui Fellini mi s-a parut o mare prostie si sper sa-l revad intr-o buna zi, poate cu alti ochi si alta intelegere, asta inseamna ca-n viziunea mea Fellini e prost, timpit, idiot, samd?
|
Voi trebuie sa va duceti la terapie de cuplu :P
Si de Tarkovsky n-are cum sa se ia. Tarkovsky is God :D |
Originally Posted by Liviu-:
Sper ca te-ai referit la Chamb si Federico, ei au probleme :)) Normal ca nimeni nu se poate atinge de Tarkovsky. |
Ce-i drept, cand am vazut primul episod mi-am pus semne de intrebare legate de premiza in sine, de felul in care se intampla totul. Dar nu dupa mult timp, am inceput sa ma indragostesc de personajele usor persiflate, de anumite situatii dramatizate sau neverosimile, de coloana sonora fara de care serialul nu ar fi avut acelasi farmec, si, fireste, de scenele in care si-a pus foarte limpede Lynch amprenta. Imi pare perfecta combinatia dintre acele "depresiuni ce frizeaza imbecilitatea", care, in opinia mea realizeaza un comic de situatie deliberat, frumos construit, si misterul Lynchean. |
Originally Posted by anaemona:
|
E foarte simpatic, se ia de Tarkovsky pentru ca nu i-a urmat viziunea lui. Bremen ai tu alte link-uri?
Quote:
Daca e un topic adecvat subiectului asta eu zic sa mutati acolo ce-i de mutat. |
Originally Posted by Chambord:
i-ai uitat pe chaplin si hitchcock. ;) dar inainte de toate da-l jos pe lynch de-acolo (daca nu vrei sa paralelizezi realitatea) fiindca eu respect absolut tot ce am vazut din ce a facut omul asta (si am vazut aproape tot). n-am spus ca e imbecil. am spus ca serialul are momente cand tinde spre imbecilitate. e o diferenta. plus ca (si asat e un plus baban nu gluma) implicarea lui in realizarea filmului e aia care e. adica l-am cam durut in pbibula de el, :) regizand cu mana lui doar o fractiune din episoade (si doar acolo respira filmul) si nescriind mai nimic, ramanand responsabil doar de conceptia bazala a proiectului. restul lasandu-l curva pe mana a vreo 7-8 neaveniti (printre care a avut probabil privilegiul sa se-nnumere si ingrijitorul de platou B-) ). also, merita sa amintita chiar si reactia "autorului" insusi fata de un anumit tronson al lucrarii: dezamagire, oficial; sictir, pt. cunoscatori. B-) punctele alea "mai putin forte" - ca sa fim politicosi - la care ma refeream sunt de genul: ideii de a o baga in hora pe verisoara Laurei sub interpretarea aceleiasi actrite si deghizate patetic (curat telenovelistic. inca se practica cu sarg motivul asta pe acasa tv :x ), sau mergand mai in detaliu, scena in care gordon se amorezeaza de chelnerita si stau asezati pe o canapea din resturant si se pregatesc sa se mozoleasca si chiar in momentul ala navaleste inauntru concubinul oficial al muierii cerandu-le socoteala iar replica lui gordon din clasa celor care te duc cu gandul la faptul ca viata nu merita traita si ca nu mai e nicio speranta in umanitate. zi si tu acuma! eu, unul, asa am vazut chestiile aste and that's a fact, n-am de ce sa-l ascund.
I know, m-a batut gandul sa las un disclaimer la adresa ta dar credeam ca erai deja la curent cu opinia mea fata de film pe care-o lasasem in urma timp pe topicul lui lynch de la inconoclasti.
in sensul ca nu mai da nimeni doi bani pe el in ziua de azi? nu stiu ce sa zic, nu cred ca sunt de acord...
Originally Posted by anaemona:
nu, eu n-am nicio problema cu el si n-am avut niciodata. dimpotriva. insa, din pacate, se pare ca el are o problema cu mine si a avut intotdeuna mitraliindu-ma cu atacuri la persoana fara ca eu sa-l fi atacat vreodata =((
Originally Posted by Rapture:
aha, deci se vad "depresiunile" si din dreptul tau, inteleg... apropo de "amprenta" lui lynch, vezi mai sus: el n-a regizat decat vreo 5 episoade din toata sandramua asa ca ai grija la efectul placebo ;) bine c-ai amintit de muzica - da, muzica e de exceptie, e una din reusitele filmului. aici sunt de acord |
Da, si s-a vazut clar care au fost ale lui..de fapt, s-a simtit, mai mult. Asta nu schimba cu nimic ce am zis vis-a-vis de scenele in care si-a pus amprenta. De restul n-am sa ma mai leg... |
Feddy, est foarte nedrept in cazul de fata. TP a fost un proiect de suflet pentru Lynch si n-a fost nici un moment in care sa-si fi ”luat mina de pe el”, nu in totalitate, cel putin. Si nicidecum, „sa-l doara la pitbula de el”. Primul sezon l-a supravegheat indeaproape, inlusiv episoadele pe care nu le-a regizat. Apoi a intervenit Wild at Heart si, intr-adevar, a lasat-o putin mai moale, dar in nici un moment nu s-a dezis de serial (chiar sint curios sa aflu unde ai citit tu chestia asta). Legat de „imbecilitate”, hai sa ne domolim un pic si sa ii facem dreptate, numind-o o „naivitate asumata”. De care avem parte si in Blue Velvet (vezi visul lui Dern cu pasaralele), si in MD (vezi intreaga atitudine a lui Watts din prima parte) etc. Singurul element de soap-opera, daca ar fi sa aleg unul, e triunghiul amoros Andy-Lucy-Dick, care, intr-adevar, pare un pic nelalocul lui...
Iar amprenta Lynch nu e prezentă doar in draperiile de la final, ea te insoteste de la primul cadru si pina la ultimul leatz care apare in cadru.;) |
a fost de suflet in comparatie cu ce? cu lungmetrajele? nici vorba. in bv ai vazut, merge pana la munca de jos si pune mana pe baros! aici lasa o halca dolofana din sarcinile regizorale pe mana altora, el avand - deducand logic, nu? - altceva mai bun de facut. ce fel de atasament e asta? in ce priveste presupusa apostazie a lui L., poate e cam durul cuvantul pe care l-am folosit eu ("sictir" - dar nah, ce sa-i ceri unui coleric?!) insa ma refeream la faza cu gasca. o stii sigur. e pe toate gardurile webului. cica L. a zis ca dupa ce si-au bagat coada the big shots with the money impunandu-i sa dezvaluie identitatea ucigasului atat de devreme, el a zis ca a fost ca si cum ar fi omarat gasca care facea oua de aur. stii? adica de l-a momentul ala, subinteleg, ca domnul L. recunoaste ca edificiul colapseaza.
oricum, eu ceva ceva naivitate am creditat deja in afara de astea - daca ar fi sa-l iau in serios pe cooper prea de tot ar incepe sa scartaie si pe latura asta filmul. ideea visului, revelatia gigantului, momentele alea minuscule absolut cu iz de supra-natural de o subtilitate delicioasa (cand cooper sta cu harry in birou in momentul sosirii lui albert, si sunt pe cale de a fi anuntati de lucy prin telefon, si cooper o intrerupe ca sa ghiceasca; alta: soseste gordon si il asteapta pe cooper in cafenea langa intrare iar cand acesta intra, se opreste fara sa priveasca in lateral, intinde mana, pocneste din deget si ii striga numele)... astea-s nise minunatii draglase pe care, daca n-as lasa de la mine putin, nu le-as putea savura. ps: insa imi place Fire Walk With Me! ma mai scot? :D imi place super mult. l-am vazut de trei ori. de doua ori inaintea serialului. la premiera cand am facut cunostinta prima oara cu BOB am fost aproape sa fac infarct de frica. are tota gravitatea care-i lipseste serialului si cred ca e cel mai sumbru op al lui Lynch. |
Fiind vorba de un serial, nu cred ca putem pretinde din partea lui Lynch o implicare asemanatoare cu aceea din cazul lung-metrajelor. O „delegare a responsabilitatilor” a fost, prin urmare, inevitabilă. Da, mahării și-au băgat coada și în cazul de față, însă nu avem aici de-a face cu un al doilea Dune, din punctul ăsta de vedere. Dimpotrivă, TP „și-a permis” anumite libertăți nemaiîntîlnite pînă atunci într-un serial de televiziune (violence & all) - de altfel, din cîte știu, „mîna liberă” a fost condiția esențială pe care Lynch a pus-o înainte de a se apuca de proiect.
Legat de FWWM, total de acord cu tine, avem de-a face cu cel mai nedreptațit film al lui Lynch și, în același timp, unul dintre cele mai reprezentative pentru stilul sau. |
Sper ca glumesti. Daca nu, se pare ca esti mai fragil ca un portelan. Si atunci mai bine evit sa mai indrept vreun cuvintzel in directia ta, ca sa nu te spargi. |
...spuse bula de sapun, cel mai suparacios membru de forum din istoria internetului
da, coaie, sunt de portelan. adevarul e ca nici alba-ca-zapada nu ar fi vazut un ad hominem in constructii de tip "obtuza trista si paranoica". ha! ha! ha! ha! daca ti-as fi livrat eu asemenea bijuterii mi-ai fi luat la pula tot arborele genealogic de la adam si eva incoace. pe cand reactia mea care a fost? nimic. intotdeauna m-au lasat rece atacurile tale si n-am dat niciodata semne ca m-ar fi lezat cumva, nici macar acum. insa ce nu intelegi tu e ca faptul ca atacul nu-si atinge tinta nu face atacul mai putin atac. nici acum nu m-ai enervat si nu vreau sa te atac, dar daca tot dai impresia ca posezi o maduva din fibra de carbon am zis ca o sa adori sa-ti vorbesc ceva mai abrupt. hai noroc! |
1 Attachment(s)
If any of you cun...gentlemen doesn't behave himself...
Attachment 1648 |
@Federico: =D> Asa da, dom'le.
|
O surpriza placuta pare a fi, la Pro TV, serialul "Las fierbinti". Primul episod mi-a lasat o buna impresie, sa mai vedem.
|
serialele tv sunt toate niste cabipcaturi penale pe care-i pacat sa-ti irosesti viata. m-am mai uitat in ultimul timp la cateva din cele mai - gretos de - bine cotate titluri de imdb ca sa mai intru si io in rand cu lumea ca prea oblivios eram fata de 'cultura' tv; de unde, acelasi overratedness apocaliptic pe care-l anticipam; no thanks, orice film de nota 6,5 de pe imdb will do ten times better.
le: (kinda) trolling |
Pai zi-ne care-s serialele alea gretos de bine cotate care le-ai vazut,nu mai fii si tu asa de secretos.:-?
|
Eu sunt de acord cu Federico în ce privește cultura TV, că e departe de cea a lungmetrajelor.
Dar din punct de vedere strict al entertainmentului serialele au destule avantaje. După o zi de lucru când vrei doar să te relaxezi, un episod două cu personajele favorite, cu glume/situații familiare care nu-ți pun mintea prea mult la contribuție sunt cum nu se poate de mai bine venite. Și, părerea mea e că (serialele mele favortite) sunt chiar mai bune decât comediile sau filmele de acțiune de la cinema fie ele și de nota 7-8 pe imdb. În schimb dacă ai mai mult de 2 ore la dispoziție și nu ești obosit serialele sunt categoric pierdere de vreme, lungmetrajele sunt mai bune cam tot timpul. |
Depinde si de subiectul serialului,daca e vorba de vreun sitcom si ai timp la dispozitie atunci da,un film ar fi mai indicat,dar conteaza si starea de spirit ca nu tot timpul ai chef de lungmetraje.Daca vorbim de seriale ca Breaking bad,The wire,Sopranos,OZ,Freaks and geeks etc,atunci poti sa vii tu cu cele mai puse la punct cronici negative ca nu poti sa ma convingi ca sunt slabe,overrated sau nu se ridica la nivelul unor lungmetraje bine cotate.
|
Originally Posted by Kriss_Kringle:
Arrested Development (tot) Homeland (doua episoade) Game of Thrones (10 minute) |
Doar atat? De ce? :P |
Ma plictisea.
Originally Posted by sergiuseling:
Apropo, nu suntem singurii. Am dat peste asta dupa ce mi-am zis c-am terminat-o definitv cu serialele (s-ar putea totusi sa mai incerc si "Six Feet Under" candva anul asta) dar uite ce zicea recent si Steve McQueene: I think cinema has a responsibility. You’ve got HBO and AMC doing whatever they’re doing, but cinema has another way of doing things, which can actually be closer to how we live today than any nine-part series on television http://www.salon.com/topic/shame/ |
huh? Ce-s astea? Daca tot vrei sa te uiti la seriale, macar incearca si tu unele mai adevarate. Uite-te si tu la Prison Break, la House MD. ps. + familia bundy |
Prison break de la sezonul 2 incolo o ia pe cai nebanuite.Conspiratii,mai multe evadari,invieri si alte plot device-uri de 2 lei.
|
N-as spune. Si sezonul 2 e foarte bun, aproape la fel de bun ca primul. Nu mi se pare nimic imposibil in plot, in toata conspiratia de-acolo.
De la sezonul 3 incolo, serialul devine mai slab. Primele doua serii raman absolut minunate si creeaza o dependenta comparabila cu heroina luata intravenos in creier. |
Originally Posted by danonino:
Doar unele dintre cele mai bine cotate seriale de pe IMDb. Cum trebuia sa-mi dau seama care sunt alea adevarate? ps: not sure if serious... dar eu la familia bundy nu m-as uita nici batut. Am vazut la un moment dat cateva fractiuni de secunda accidental si abia am scapat cu viata de acolo. |
Ai incercat The Wire sau Band of Brothers?:-? mie astea mi s-au parut adevarate, nu m-au lasat sa ma plictisesc de ele ca netrebnicul de House...
|
Band of Brothers e primul serial/mini-serie pe care l-am incercat dupa ani buni de la Lost si Desperate Housewives pe care le-am urmarit cand eram mic si cretin, si eram inca scutit de prejudecati negative fata de seriale. A fost un dezastru. Nu in sine. In sine a fost doar o mediocritate, dar socul impresiei de suprareputare aproape m-a rapus.
The Wire - am vrut sa-l incerc in perioada asta recenta de care am pomenit dar dupa experienta cu cele 4 sus-mentionate mi-am pierdut aproape definitiv speranta in potentialul - scuzati cuvantul -aprioric al serialelor. Am vazut vreo 3 minute din el, totusi. Cred ca a fost cam mult sa-i cer sa ma convinga asa rapid, nu? Dar nu mai aveam rabdare. |
Sau Oz sau The Sopranos - best of the best - parerea mea. Dintre cele scrise de tine - merita Six Feet Under - cu totul altceva; similar poate fi si True Blood de acelasi producator, dar nu cred ca l-ar gusta oricine fiindca exista acum curentul anti-vampir... a, sau Boardwalk Empire.
|
The Wire m-a prins d'abia dupa al 6lea episod, practic sunt mai rezistenta decat tine, Fed. Cat despre BoB...it's all heart, man :(( suprareputare, auzi 8-| ai atins cumva nirvana in materie de seriale si toate ti se pare junk acum?tztztztz
|
Originally Posted by Pepper:
Originally Posted by MariaMona:
The Sopranos a avut aceeasi soarta cu The Wire. La fel, auzisem de el, si luasem cateva episoade sa testez terenul. Dar efectiv mi-am pierdut toata rabdarea dupa Breaking Bad. (si celelalte, dar intr-o masura mai mica). LE: Yay, 900 de mesaje. Tre sa fac o pauza sa savurez momentul. LE1:
Quote:
What the fuck is that shit? LE2:
Originally Posted by Namaste:
Fuck shit fuck shit, please spune-mi ca-i un titlul de film, si nu ce cred eu acum. |
Have you considered ADHD?
|
Nu cred ca-i un titlu de film :))
PS: The Wire is the shit. Stiu ca altii nu-s de acord, dar pentru mine e cu o clasa peste toate celelalte seriale pe care le-am vazut, printre care Oz, Sopranos(nu le-am terminat, dar am trecut de jumatate), Breaking Bad (am vazut aproape 2 sezoane), Game of Thrones (care mi s-a parut chiar foarte captivant si abia astept sa inceapa sez 2). Nu mai zic de-alde House sau Prison Break. House poate fi misto, dar nici in cel mai misto moment nu se ridica la nivelul altor seriale de pe aici. Prison Break e extraordinar de captivant in primul sezon, ramane misto in al doilea, dar pica groaznic in al treilea. Al patrulea nici nu l-am vazut pana la sfarsit... era pur si simplu mult prea slab. Dar ar trebui sa stii cum merge treaba cu serialele. In filme actiunea e mult mai concentrata, dar pana si acolo trebuie sa astepti ceva uneori ca sa aiba vreo relevanta povestea. Asa e si la seriale, doar ca e posibil sa mergi si mai mult ca sa vezi in ce directie vrea sa mearga. |
Q.e.d.? :P |
La sezonul 4 din Prison Break am vazut doar primul episod si o dadeau mult prea tare pe conspiratii si cutia Pandorei dupa care am renuntat.
House n-am vazut decat pe la tv cate juma' de episod din cand in cand. Federico,prea repede renunti omule la un serial,3 minute,1 episod,3 episoade,ce-s astea?Daca n-ai rabdare sa te uiti la mai multe episoade n-o sa prinzi niciodata ce-i bun din el si mai bine renunti la ideea asta pentru ca te autosabotezi daca judeci dupa doar cateva minute sau un episod.Esti ca aia care vin la cinema si intra la filmul care are cel mai misto poster. Apropo,nu mai compara serialele cu filmele,pentru ca nu stai 2 ore in fata ecranului in care ti se baga informatie pe gat cu polonicul,se face treptat totul,deci trebuie rabdare.Unele incep mai greu,altele din primul episod. Din ce ai spus pana acum pari sa nu ai rabdare pentru seriale asa ca mai bine te lasi sau incerci miniserii.In cazul in care o vei face atunci iti recomand Luther |
Kriss, mersi ca mi-ai amintit de Luther :| mai am ultimele 4 episoade de vazut; am uitat complet de el dupa primul minisezon. And 'fcourse il recomand si eu! is curioasa cate secunde va rezista Fed la asta :))
|
Cu placere.:D
Apropo,s-a confirmat ca o sa apara si sezonul 3 care va fi alcatuit din 4 episoade de cate 1 ora fiecare. Idris Elba is the shit and Ruth Wilson is a twisted adorable redhead.:x Ar trebui sa incepem cu pariurile sa vedem cat rezista Federico la el.Place your bets!:)) |
La BrBa te-ai oprit dupa doua sezoane, sau inca-l mai frecventezi?
Originally Posted by Kriss_Kringle:
Serialele se pot compara cu filmele (ale in care NU ti se baga informatie pe gat cu polonicul lol, filmele sunt de 100 de ori mai "asezate", mai tardigrade - de-aia serialele sunt 100 de ori mai accesibile si poate casca gura la ele orice filistin sau cocalar. No offense, nu vreau sa spun ca toti fanii serialelor apartin acestei multimi, sa fie clar). Apelul la rabdare e complet nelalocul lui daca vorbesti din perspectiva ritmului si a debitului de informatie explicita, dat fiind faptul ca Haneke e unul din cineastii mei favoriti, sau Elephant unul din filmele favorite, sau ca am vazut filme minimaliste de 3-4-5 ore in one sitting.
Originally Posted by Namaste:
Namaste, don't fuck with me, son. Ca te pun sa intri cu mine la un film extrem-minimalist de 5-6 ore si vedem care cedeaza primul... |
The fuck?!... |
Sorry, ma tot iau cu alte lucruri... nu-l mai frecventez. Am patit acelasi lucru ca si cu Oz &The Sopranos, seriale cu care am intrat in sesiune si dupa ce s-a terminat sesiunea mi-am gasit alte lucruri de facut. Toate mi-au placut, poate mai mult Oz si Sopranos, dar pur si simplu nu le-am mai reluat. Si sincer mai degraba as revedea The Wire, ceea ce probabil o sa fac, dar in vacanta de vara ca sa ma pot uita linistit.
|
All times are GMT +2. The time now is 22:10. |