Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent film vizionat. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84967)

keyzer soze 14 Nov 2004 10:15

e_e, nu sunt fan coen brothers, dar mi-au placut absolut toate filmele celor doi, cu mentiuni speciale pt big lebowsky si fargo
am vazut cam toata productia 'fratilor', mai putin finalul de la 'the man who wasn't there', difuzat la o ora imposibila pe tvr1...

alexedi 14 Nov 2004 13:24

Originally Posted by europe_east:

Hai sa dau si eu o nota aici: The Incredibles - 9/10 adica Excelent! Eu 10 dau mai greu... Filmul e total hilar. Funny as hell, cum zice romanul. A, revazut a 14?-a oara The Big Lebowski. Asta da script! Te intrebi ca prostu' ce iti trebuie sa scrii o astfel de chestie... Nimic nu e intamplator... Cred ca ii dau 10/10.

p.s. Korben, tu suni a connaisseur in Fassbinder, ce zici nu ne incanti si pe noi astia nestiutorii in cum si cu ce se mananca Fassbinder - dincolo la rubrica Iconoclast - Clasic - to-be? Patria ti-ar fi etern recunoscatoare...

ADICA TU VREI SA SPUI CA DEJA A FOST RIPUIT THE INCREDIBLES???

jackpot 14 Nov 2004 13:40

The Forgotten 7/10
Training Day 8/10

nume 14 Nov 2004 14:20

Hearts in Atlantis-r Scott Hicks, 8/10

notorious 14 Nov 2004 16:40

Originally Posted by keyser soze:

pe aripile vinului - 7

ori sunt eu beat, ori rumenii chiar au inceput sa faca Filme adevarate...

'pe aripile vinului' ?? am citit eu bine??

notorious 14 Nov 2004 16:46

am vazut ieri la 'elvira popescu' 'rane' de srdjan dragojevic.

ii dau un 9/10 - a fost senzational, un fel de 'cidade de deus' meets 'thelma and louise'. trebuie neaparat vazut - are imagintia debordanta a lui meirelles, dar si ceva romantic si afabil... pacat ca a fost in proiectie unica...

keyzer soze 14 Nov 2004 19:05

da rumene, ai citit bine...pe aripile vinului! :D

astazi cred ca am avut cel mai mare orgasm cinematografic al ultimelor luni - 2046, regizat de wong kar wai - nota 10/10 fara nici o ezitare!
cum spunea als in vremurile bune (si asta ca sa ma asortez cu citatele lui notorious :P ) :"Atentie, capodopera!"

europe_east 14 Nov 2004 19:16

Quote:

ADICA TU VREI SA SPUI CA DEJA A FOST RIPUIT THE INCREDIBLES???

Domle, eu de 'ripuit' n-am auzit. Sa fie oare de la 'rip off'? Doesn't make sense. Eu am vazut filmul in US, daca asta era intrebarea. Si dupa o prima vizionare, mi s-a parut excelent, am ras de m-am stricat.

keyzer soze 14 Nov 2004 19:57

don't try this at home 8)
europe east, se vede treaba ca nu stii ce inseamna cinemateca mok de acasa :D
'ripuit' means: iei frumusete de dvd si il piratezi, obtinand un 'dvd rip' - copie .avi a continutului... acum iti poti bucura toti prietenii cu capodopere!

europe_east 14 Nov 2004 21:11

Originally Posted by keyzer soze:

e_e, nu sunt fan coen brothers, dar mi-au placut absolut toate filmele celor doi, cu mentiuni speciale pt big lebowsky si fargo
am vazut cam toata productia 'fratilor', mai putin finalul de la 'the man who wasn't there', difuzat la o ora imposibila pe tvr1...

Keyzer, finalul acela este unul din cele mai geniale finale vreodata facute, dupa parerea mea. Fraza de la sfarsit -n-o spun aici, ca nu vreau sa iti stric placerea- este una din cele mai frumoase pe care le-am auzit vredoadat intr-un film...

Despre ripuri, ha, interesant, multumesc ca m-ai luminat. Daca e o chestie accesibila, m-ar interesa si pe mine sa vad 2046... Poate facem un schimb, ceva?

Nightwane 14 Nov 2004 21:17

Three Extremes - trei scurtmetraje exrtraordinare, unul de Takashi Miike, unul de Fruit Chan si unul de Park Chan Wok (japonez, chinez si coreean - The Holy Trinity).
Primul scurtmetraj, al lui Takashi Miike, BOX, este pura poezie in imagini. E o povestioara horror foarte stilata si foarte bine pusa in scena. Al doilea scurtmetraj, al lui Fruit Chan, Dumplings , transforma avortul in cea mai poetica "lucrare" a omului. Al treilea scurtmetraj, al lui Park Chan Wok, CUT , aduce thriller-ul pe noi culmi, nascand un nou gen de psycho-killer, cel care omoara oameni doar pentru ca sunt buni. Nota? 10/10

Rane - vazut cu Notorious, in cadrul festivalului Balkan Boom. Thelma & Louise meets Stand By Me. Destul de bun filmul, are momente memorabile (batranica drogata). Nota 8/10

Frida - dementiala intercalarea picturilor cu bucatile din film. 9/10

cherryblossom 14 Nov 2004 21:48

The Isle (Kim Ki Duk) - un film tampit de-a binelea... am zis, gata, de azi inainte nu mai mananc peshte... in viata mea n-am vazut atatia pesti chinuiti ca in The Isle... pestii ca pestii, dar sa vezi personajele, si alea chinuite de libodou... traind numai pe lac alaturi de pesti, imprumutasera multe chestii de la ei, nu vorbeau, nu-si spuneau "te iubesc", iar ca sa-si transmita sentimentele se automutilau, isi bagau cate un carlig ba in gura, ba in alte parti moi si sensibile si trageau tare, ca sa intre acul si sa curga sange... unde mai pui ca se mai si trageau unul pe celalalt cu undita pe lac, carligul fiind undeva in buza/ gura... si eu care credeam ca dragostea nu are nici o legatura cu durerea fizica... maestre Warhol, te-ai inselat si tu... Kim Ki Duk e de alta parere...

totusi, muzica si peisajele sunt absolut feerice ... dar ele te duc cu gandul la cu totul altfel de film...

BeNnY 14 Nov 2004 23:00

Leon - 9/10

nume 14 Nov 2004 23:06

revazut leon pe pro, la a 2 a vizionare nu l-am mai gasit ca la prima, 7/10

keyzer soze 14 Nov 2004 23:15

Originally Posted by cherryblossom:

The Isle (Kim Ki Duk) - un film tampit de-a binelea...

sper ca 'tampit' in sensul iconoclast al termenului :P
pe mine m-a surprins deosebit de placut... dimpotriva, eu chiar ma asteptam doar la 'm*** si sange', si s-a dovedit a fi mai mult 'sex and sensibility' :D

@europe-east: schimb? why not? eu chiar pusesem botul ca te bucuri prin state :?

capitain 14 Nov 2004 23:39

Les quatre cent coups - super atmosfera + poveste, asta spre deosebire de Wild Strawberries, care e facut cam in aceeiasi perioada in Europa (de regizori total diferiti, asa e) dar care m-a cam plictisit...era foarte previzibil. Apreciez insa faptul ca el a initiat smecheria personajului care se intalneste cu el insusi...mort.

europe_east 15 Nov 2004 06:08

Mi se pare intersant ca desi Bergman, cu putine exceptii, pare a fi relativ ignorat pe pagina unde i s-a deschis subiect special, in schimb toata lumea face referire la el si la filmele lui... :)

@europe-east: schimb? why not? eu chiar pusesem botul ca te bucuri prin state :?

Ha? Cum adica nu ma bucur? Vreau si eu 2046, asta-i tot.

keyzer soze 15 Nov 2004 06:15

hai sa ne ascundem in 'private', europe-east, ca ne baneaza astia pt piraterie :P

Gaandalf 15 Nov 2004 11:35

The Dirty Dozen - 10/10

ogto 15 Nov 2004 13:10

Leon 9/10 Film bun, interesant, actori buni, tot ce vrei...

ProTV-ul avea versiunea in franceza, dar am inteles ca actorii francezi vorbeau franceza si cei englezi in engleza, si au facut o vers (total in eng) pt america si o vers (total franceza) pt. franta etc... Ciudat. Chiar ma gandeam: "Gary Oldman vorbeste franceza?" :happy:

christi 15 Nov 2004 13:36

Shaun of the Dead - 9/10. O parodie excelenta, una din putzinele in care chiar exista un subiect coerent shi personaje interesante. Funny & scary in acelashi timp.

grig 15 Nov 2004 14:03

leon in franceza suna ca ceapa..... si asta si-au dat seama si cei care au facut dublarea. in ultima replica a lui oldman zice: "shit" si in varianta franceza. s-au prins si ei ca suna ca curu un franceza si au lasat-o asa

doar vocea lui reno este aceeasi in varinata franceza,... TOTI ceilalti actori sunt dublati de actori francezi. nu e vocea lor. si hai ca fetitza mai suna cumva,.. da' aielo si oldman nu pusca nici-cum.

poate singurul loc in care dialogul suna mai bine in fr decat eng este cel dintre fetita si receptioner cand ea ii zice ca leon nu e tatal ei ci 'amantul' ei

lynx 15 Nov 2004 14:31

Oricum, la Oldman se vede de la o posta ca nu vorbea frantuzeste, deschidea o gura! :) Intrebare: ce film va place mai mult, Nikita sau Leon? Personal, votez pentru Nikita.

grig 15 Nov 2004 15:38

personal: leon :P

nu ca as avea ceva cu nikita,... e beton !

beson rules,.. ce mai !

keyzer soze 15 Nov 2004 18:08

Originally Posted by grig:

personal: leon :P

nu ca as avea ceva cu nikita,... e beton !

beson rules,.. ce mai !

beson beton breaking the waves, care este!
iti trimit un 's' caca dow de bun venit pe forum 8)

jackpot 15 Nov 2004 18:48

U Turn (Ocol periculos) 10/10.
Leon ............................8/10.

KORBEN 15 Nov 2004 20:38

u-turn
revazut si placut...
totusi 9/10 sau 4/5
leon 10/10
natalie portman....de mica promitez, zgatia...
cat dsp subiect, cam sopa, da serrvit impecabil

KORBEN 15 Nov 2004 20:42

era sa uit
secrets&lies
"realismu social al lui mike leigh"....
ovverrated dar nu de aruncat
cateva faze geniale, cateva penibil de lacrimogene
not my kindda movie
3/5
amelie
in general nu as fi tolerat viziuni rozalii ale vietii da... fac o exceptie pentru o poveste plina de subploturi minunate
5/5

Jay 15 Nov 2004 21:15

Leon... 10... pacat de vocile alea din studiou care nu prea se lipeau ..:)
iar despre Natalie Portman... one of my favorite... ce tare a fost si in Beautiful Girls!! :love:

keyzer soze 15 Nov 2004 21:38

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...?t=4782&hist=0

and here's for luc besson - Leon - 7.5/10

notorious 15 Nov 2004 22:03

'21 de grame' - 9.5/10 - sfasietor. remarcabila forma (nu ca n-as fi stiut despre ea dinainte), aici il contrazic pe andrei gorzo: ba da, asta era SINGURA forma in care innaritu putea povesti filmul...

acum o vedem pe naomi watts drogandu-se, o epava, un suflet mutilat aflat pe marginea rapei. in urmatorul, o vedem tot pe ea, sufland in lumanari, alaturi de sotul si copilul ei.

acum il vedem pe del toro in sanul familiei, in scena urmatoare acelasi del toro devine un puscarias macinat de o crima, lasandu-se naiv in mana domnului in care crede cu totala orbire...

innaritu ne atrage atentia asupra faptului ca aceste suflete sfasiate de o tragedie au fost (au putut fi) odata fericite...

nume 15 Nov 2004 22:07

Chestia asta de care pomenesti mai sus am vazut-o in Alearga Lola alearga. Cand Lola se uita la diversii indivizi pe langa care trecea si le vedea intr-un sir fulgerator de stop cadre flash back tot viitorul. Numai ca la ei se termina rau. Crapau.

herbert 15 Nov 2004 22:30

nu ma plictiseste inca Leon. 9/10 - intre cele mai bune pe gen in Europa.
admirabila tripleta: Natalie, Reno, Oldman...
si Sting cu "Shape of my heart" in final, ca-ti vine sa declansezi "debarasarile"...

lynx 16 Nov 2004 13:23

Revazut Amelie. La sfarsit a cam inceput sa-mi desplaca individa : cu toate ideile ei sadice: l-a pus pe saracul Kassovitz sa uce pana la naiba in praznic, doar ca sa coboare de acolo ”in stil romantic”, imprastiind stoluri de porumbei! :)

jackpot 16 Nov 2004 17:32

Along came the spider 8/10

keyzer soze 16 Nov 2004 22:22

lhada 16 Nov 2004 23:00

A Slipping-down Life
Vazand "Plot Outline" pe IMDB (A young woman becomes obsessed with a small-time North Carolina rock singer) am crezut prima data ca e inca un film cu adolescenti cretini (nu conteaza de unde erau, dar am INCEPUT unul asa acu cateva luni), o comedie care incearca sa fie moralizatoare in final, cunoasteti genul. Nu a fost asa si ma bucur acum ca l-am urmarit. E o poveste destul de interesanta, nu e deloc plictisitoare...poate unii veti comenta jocul actorilor si unele greseli (la toti ne place asta). Merita 2 ore (aproape) si poate cei pasionati de "drama/romance", cum e caracterizat tot pe imdb, ii vor da probabil o nota mai mare decat mine. 7/10

lynx 17 Nov 2004 14:16

Revazut Opera Cerºetorilor de Menzel. Mai plictisitor decat alte filme ale regizorului ceh. Mi-a amintit un pic de ....Filantropica. :)

jackpot 17 Nov 2004 18:28

revazut:
The Edge (Anthony Hopkins & Alec Baldwin).10/10.

cherryblossom 17 Nov 2004 19:14

"Shakespeare in Love" - jaleeeeeee, jale mareeeeeeeee...

@ lynx: ai facut o pasiune pentru Menzel? :)

cherryblossom 17 Nov 2004 19:33

Originally Posted by cherryblossom:

The Isle (Kim Ki Duk) - un film tampit de-a binelea...

sper ca 'tampit' in sensul iconoclast al termenului :P
pe mine m-a surprins deosebit de placut... dimpotriva, eu chiar ma asteptam doar la 'm*** si sange', si s-a dovedit a fi mai mult 'sex and sensibility' :D

nuuuuuuuuu, The Isle e "tampit" in sensul clasic al cuvantului... "tampit" in sensul iconoclast mi s-a parut Salo... :)

Nightwane 17 Nov 2004 20:00

The Point - nu ma satur de filmul asta... extraordinar... 10/10

August Underground's Mordum - the american response to Guinea Pig. 8/10 (tot nu e mai mishto ca Guinea Pig 2 - Flowers of flesh and blood)

Men Behind The Sun - oooh another japanese exploitation flick. are cateva momente interesante. 8/10 (in sistemul de notare al filmelor horror :P )

Zombie Holocaust - un rahat cu perje flambate. 2/10

keyzer soze 18 Nov 2004 00:06

Bogie 18 Nov 2004 08:34

jumatate de ora de carnagiu pe ritmuri de Ratos de Porao

Mai traiesc sobolanii astia? :)

Gratie lui Serghei am vazut si eu "Idiotii" . 7/10...mi s-a parut cam infantila cautarea acelui "inner idiot".

lynx 18 Nov 2004 14:44

Vazut Frida pe HBO. Mi-a placut mult coloana sonora a filmului. Selma seamana intr-adevar cu pictorita mexicana Frida Kahlo. Mi-a placut modul in care regizorul aduce personajele de film in tablourile reale ale Fridei Kahlo. /De exemplu ”Autoportret cu parul taiat”/. Interesante sunt si inserturile de animatie, care acopera perioade mai lungi de timp.

keyzer soze 18 Nov 2004 16:51

jackpot 18 Nov 2004 17:34

Naufragiatul 9/10

Mala Portugal 18 Nov 2004 17:40

Gabbeh(1996) sau rapirea din serai povestita pe limba ei
Dupa inversunarea cu care se arunca cu rosii , si aici si in alte parti , in filmul iranian in general si in familia de cineasti Makhmalbaf in special , nu m-as fi atins de Gabbeh asta pentru nimic in lume.
Am patit-o ca Schultze din Schultze Gets the Blues- am dat de el zappand si nu m-a mai lasat inima sa schimb canalul. Are ceva din inocenta si prospetimea filmelor din anii 30 + feeria si exotismul orientului asa cum n-am vazut sa surprinda inca un ochi de cineast occidental. Daca tot filmul iranian e asa eu chiar inteleg de ce a fost atat de premiat.
8.5/10

keyzer soze 18 Nov 2004 21:28

keyzer soze 18 Nov 2004 23:33

All times are GMT +2. The time now is 06:24.