![]() |
din "acum pe ecrane":
Originally Posted by Alex Leo Serban:
ooooooo, DA!!! Absolut de acord! am terminat ieri de citit cartea! it's brilliant... chiar si la nivelul scriiturii mi se pare geniala....nu mai vorbesc de aspectele evocate... e o cu totul alta lume...highly recommended! Citind Omar Khayyam sau doamna Shonagon, atat de mult dispretuiesc pe prostii de europeni care acu fix un mileniu traiau in pesteri artificiale (a se citi castele), se imbracau in tabla&piele, ardeau pe rug pe orice emitea o parere oarecum divergenta cu dogma...and so on and so forth.... bine, a existat si in europa cate ceva izolat....dar oricum, la nivelul culturii & impact asupra ei, evul mediu european SUX big time! |
.ma prinde cumva de la subsuori un val de melancolie...
.va aduceti aminte de cartile copilariei? nu vorbesc de abecedarele alea gretoase ci de cartile adevarate (multe din ele scrise de rusi, si cit de bine scrise!) .adica eu si acum imi amintesc de iuri olesa (a.k.a. yuri olesha) - trei grasani (a.k.a. three fat men) - ce carte frumoasa, Dumnezeule Mare, si ce ilustratii...si cind ma gindesc cum acum citeva luni ma uitam ca prostu sa vad ce e nou prin librarii si vedeam carti de povesti cu coperti parca din hartie de ziar si ilustratii lucrate cu briceagul in paintbrush. zi de zi mi se intareste crezul: lumea asta a noastra, saraca( vorbesc de mapamond) se duce pe pula. iar romanica din apcate, nu stiu ce-i facuram, da parca ar vrea locuri in randul 1 la armaghidon. |
armurierul prospero si gimnastul tibul, mari smecheri si papusa mostenitorului tutti, am cartea aia in 3 exemplare, ba, tu observi ca sintem tristii cinemagiei impreuna cu als? sintem doar noi trei online, impreuna cu addy-the-bot si din cind in cind mai apar, la fel de pascal, airlight setat pe visible si pitbull pe ascuns. pai de pasti asta facem noi, raptore?
|
.aoleu maica! e pastile, deja? eu stau ca mai vorbesc cu soramea si ea imi tot povesteste ce bunataturi papa ei acasa si eu o tot bag in p. m-sii (mama, sper ca nu citesti cinemagia) ca mie aici imi ghioraie matele prin cipsuri si fantauri si alte fecale din astea.
.asta e. odata ce am acceptat situatia, se cheama ca suntem pe drumul cel bun. adica pina la prima rascruce, ca apoi iarasi pula. |
"Spuma zilelor",Boris Vian,there s magic in the air
|
da, trist.
a murit la timp saracu - la nebunia care e-acum in franta, e singurul lucru pe care-l putea face un intelept... 8) RIP |
alessandro baricco - oceano mare... pt ca la altii ar fi iesit o salata de povestiri fara nici un gust, si pt ca dupa novecento sufar de o slabiciune pt el
pirandello - uno, nessuno e centomila, ca sa nu uit ca totul ma sperie si ca nimic nu e stabil bohumil hrabal - o singuratate prea zgomotoaza... pt ca uneori reusesc sa cumpar carti dupa impulsul momentului si in functie de un titlu care mi se pare interesant, si nu intotdeauna ajung sa regret (on the contrary, in this case) |
ultimele lecturi:
1. particulele elementare - michel houellebecq - cugetari filosofice & cinism. superba. 2. sus, deasupra lumii - paul bowles - sub ceai in sahara, sub si under vulcano a lui lowry (mi s-a parut ca seamana cumva). m-a obosit putin manierismul... 3. o biografie - andrei serban - o scriitura superba si eleganta a unui mare regizor. 4. dying animal - philp roth - un erotism extrem de rafinat (gen elogiu mamei vitrege, a lui llosa). mai bine cititi ultimul articol a lui cosasu, pentru a va convinge 8) . |
Factotum de Bukovski;
Chinaski e unul dintre acele personaje care te-ndeamnã sã-l urãºti ºi sã-l iubeºti în acelaºi timp. E primul meu contact cu Bukovski, deci nu-i cunosc stilul. Oricum, mizer de frumos romanul :D . |
Cartile mele preferate este urmatorii:
Best Kept Secrets by Sandra Brown Led Astray by Sandra Brown Devil'S Own by Sandra Brown Mirror Image by Sandra Brown Fanta C by Sandra Brown Adam's Fall by Sandra Brown Breath of Scandal by Sandra Brown Slow Heat in Heaven by Sandra Brown Texas! Lucky by Sandra Brown Texas! Chase by Sandra Brown Texas! Sage by Sandra Brown Tempest in Eden by Sandra Brown Where There's Smoke by Sandra Brown Sunset Embrace by Sandra Brown Another Dawn by Sandra Brown Hawk O'Toole's Hostage by Sandra Brown Shadows of Yesterday by Sandra Brown Long Time Coming by Sandra Brown Thrill Of Victory by Sandra Brown In a Class by Itself by Sandra Brown Love Beyond Reason by Sandra Brown Tomorrow's Promise: Can the Heart Let Go of Yesterday? by Sandra Brown Two Alone by Sandra Brown Above And Beyond by Sandra Brown Eloquent Silence by Sandra Brown da' nu ie puse in ordinea iezacta. adica poa sa ie cum vreti voi. |
shit is Brown
|
Originally Posted by Cinemania:
|
o hoo, raptor, Trei grasani ... ce-ai trezit in mine! Am ferfenitit cartea aia, asa imi placea...
Piticul Cipi? careva? |
jonathan franzen, 'how to be alone' - cea mai buna carte de eseuri pe care am citit-o in a long, long, long time...
|
Originally Posted by tailgunner:
.nu era ciopirtila cumva? parca ii ziceau si cipi...si mai era o carte cu doi cocosi care se duceau la circ sau cam asa ceva si faceau boroboate...replica memorabila" de unde ai bomboanele astea?" "de acolo" ii insfaca puiului bomboanele-"inseamna ca stii de unde sa iti cumperi alt pachet" 8) |
am citit azi noapte A Moveable Feast de Hemingway.... e a 3-a carte de Hemingway pe care nu am putut-o lasa din mana (eventual adormit cu ea si trezit dimineata sa o termin)
highly recommended pt atmosfera Parisului boem de prin 1920+ si pentru cateva portrete de artisti printre care Scott Fitzgerald iese puternic in evidenta! there's just something 'bout Hemingway that i simply adore! :love: |
Nighty-Nighty-Nightysor,
Ghici cine-a tradus usor "Led Astray" si "Devil's Own" Dintre-ale lui Sandra Brown? ;) |
UN DISTRUGATOR DE TOPICURI!!!
|
Originally Posted by Supastar:
Cu comportamentismul lui,Hemingway scrie de parca ar fi un detectiv ce ia notite despre fiecare actiune a urmaritului.Da',din cand in cand,e placut sa l citesti. |
.isi mai aduce aminte cineva de vlad musatescu?
|
wtf is vlad m?!
poate tudor musatescu... |
.nu,nu...e vorba de vlad musatescu...dar nu te astepta la cine stie ce shakespir sau cargiale...e doar un scriitor simplu, marunt, din pacate decedat, ale carui carti le citeam cu placere acum vreo 6-7 ani...o placere sincera.
|
Ceva cu Babane si Babacu?
|
-ma-noi am copilarit cumva impreuna si nu stiu eu? ;) vad ca in afara de tine nu am alti cunoscatori ai titlurilor/autorilor pe care le/ii ofer...
|
Cre' ca doar noi citeam cind eram mici.
|
culmea e ca Vlad Musatescu a fost, printre altele si redactor la revista "Cinema"
Mi-l amintesc din revistele vremii (Flacara anilor 80, colaborari la Moftul Roman) si volumul la Sud de Lacul Nairobi, pe vremea cand citeam cu pasiune carti de calatorii the best of the best la capitolul asta ramane insa expeditia Kon-Tiki a norvegianului Thor Heyerdahl...alaturi de nuvelele lui Jack London (ahh...nuvelele lui Jack London...) sunt ani de zile de cand caut linistea de a re-citi din nou, cu aceeasi pasiune, cartile de calatorii...what the fu.ck is rong with me... ps. recomand tuturor biblio-cinefililor autobiografia lui Charlot. Pur si simplu, fabuloasa... |
detectivul Conan ii apartine lui Vlad Musatescu?
Daca da, am citit cartea cand eram mic mic crezand k are legatura cu Conan Barbarul! :w00t: |
mai tine minte cineva cum era botezata masinuta... era un fiat, parca... m-a lovit la ora asta :?
|
Bubulina.
ps: mijto ca exista un fan-club vlad musatescu. kiar merita un remember. eu l-as plusa si pe mircea santimbreanu cu "recretia mare" :love: |
Originally Posted by marx:
poate 'excretia'?? |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
pt cei dominati de colici, fac rectificare: "recreatia mare". |
;) :)codul lui da vinci chiar mi-a placut..
|
@fly_2peu
Fly, ba, 1peu de aici! adica, "zboara,ba, un pic de aici!" adica, nothing personal, nick-ul mi-a sugerat.... :P |
SAMI SUGI POOLA ASTA SCULATA DACA AI TREABA CU MINE
|
Originally Posted by fly_2peu:
genial... chiar eram curios cum vei reactiona cand am vazut k ai mai scris ceva in topic-ul asta... dar la asta nu ma asteptam.... judecand putin la rece: tu de obicei cand intri pe forum-uri o ai sculata sau numai cand citesti mesajele mele?? :w00t: |
supastar nu cred k vrea, dar amatori ar mai fi, dk te uiti in jur... ;)
|
@als LOL!!!
Mie asa-mi trebuie daca incerc "nick-based subtle multilingual jokes" pe "homo erectus" over here! :hmm: |
Supastar, ai nick de pusti cordit. Da-te ca-mi bag copii vii in mortii ma-tii de spiritual.
|
Originally Posted by Ambra Blu:
asa poti sa te iei de mana cu musca aia (pardon! sunt prea spiritual daca fac asocieri din astea, cu fly_2peu, vroiam sa zic), iti fac eu schiuri din crucea ma-tii si poti sa te duci pe alt topic unde rin tin tin si cu essor poarta o conversatie "spirituala" despre mame... (schiurile erau ca sa ajungi mai repede si ca sa fiu eu mai spiritual!) Si daca tot ti-am facut o pereche frumoasa de schiuri, poti s ajungi undeva unde e multa zapada si daca iti dai jos chilotii si stai 4 minute cu fundu in zapada, imi schimb nick-ul! ;) PS.Spiritual, huh? ;) |
Originally Posted by Supastar:
Jenant. La categoria fisuri anale. Belesti coclenderul. Si tu, si ma-ta. |
vad ca sunt foarteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee on-topic (la faza cu fisurile anale)... ati ghicit?
da .... e chiar cartea.... Brokeback Mountain, of course..... (de fapt e povestire BUT(T) who cares) |
Originally Posted by Ambra Blu:
Si cu detectivul Artur Conan Doi ... si cu bombita ... :P Hai ca erau amuzante si usor de citit volumele cu pricina ! :) |
Originally Posted by Coshava:
|
"craiul muntilor" "filiera francezu" "gheri cupar"
... ;) ok, da-nea vlad a fost mai incantator decat o fondanta cumparata din banii furati de la tata din poseta intr-o zi de salariu...da' sa nu batem prea mult apa-n piua... Yates-Irish Folk and Fairy Tales---cred ca n-a fost carte care sa imi dea mai mult decat aceasta impresia ca totusi romanu e frate nu doar cu codrul ci si cu...irlandezul(frate din flori-de mina-bineinteles) |
Angela Carter - The Bloody Chamber and other stories... pt eu una m-am saturat de rescrieri moderne ale povestilor clasice in desene, de la Shrek pana la recentul Hoodwinked... si Carter e numai buna cand ai nevoie de o doza sanatoasa si intunecata de sange...
|
Originally Posted by drudu:
Jocurile detectivului Conan: "De-a pu.ia gaia" :lol: [Later edit] (Nu-mi vine sä cred cä laba asta de word-censor bagä stelute si-n "pu.ia". :huh: Emi, dezactiveazä-l naibii, cä tot nu foloseste la nimic - lumea bagä puncte si-njurä într-o veselie continuä!) Am râs de m-am präpädit. Asta era aia cu pensiunea coanei Maritza Nachtingal, cu Isaia Finichi, cu gemenii äia, si cine mai era pe-acolo... "De-a baba oarba" :D Am râs binisor si la asta. Cu Guliver Naiba, Tully Pompadur (pe Teicä-l vedeam în rolul ästuia), Polina Tzilimindriu, si cele trei tzatze nätäfletze: Tzatza Cataritza, Fina Frusina si Cina Moshca. "De-a bâza" :) Amuzant, da-ncepeau sä se repete poantele (mai ales aia cu profiterolu' pe care-l aruncä-n chiuvetä de vreo zece ori). ASTA era aia cu cei trei pusti nudisti: Babane, Biba si Babacu. "De-a v-ati ascunselea" :? Aia din Deltä. N-am mai râs. Se autopastisa, din päcate... |
Intreaga serie "Vampire Chronicles" de Anne Rice
"Out of Africa" de Karen Blixen "Tarzan" de E.R. Burroughs "Shogun" James Clavell ...or mai fi, dar nu-mi vin in minte acum... |
@pitburg
.aidoma. deja la a treia carte situatia nu mai era chiar asa de vesela-deja era obvious portia zdravana de repetabilitate...doar ca eu le-am citit in alta ordine. ;) |
Barbu Fundoianu - Imagini ºi cãrþi , absolut fabuloasã, un simþ critic ºi-o scriiturã eminamente ieºitã din comun.
Nu-mi amintesc sã fi citit în altã parte pagini atât de frumoase despre Rimbaud. Tipu ãsta cu un destin atât de nefericit (deportat ºi gazat la Auschwitz), admirat ºi elogiat de Cioran, (existã în Exerciþii de admiraþie un portret memorabil ) bate la fund, cu vagi excepþii, toatã pleiada de critici inter&postbelici. later edit: Florin Lãzãrescu (bunicel tipu, l-aº încadra în top 5-ul autorilor din noul val de la Polirom, încã aºtept marele tînãr autor comparabil cu Cãrtã..cel despre care Liiceanu, luat la rost cã nu publicã tineri, se vãita cã n-a apãrut ) aºtept prozã de la airlight, marx ºi herbert,ambra chiar...ºi mai sunt câþiva în care mi se pare cã între-vãd, atît cât mã duc dioptriile, valenþe ºi potenþe...cã als-ul e pierdut pt. o cauzã mai "nobilã" citit ºi proza de Rãzvan Rãdulescu în Dilemateca nr. 2 ( fragment din "Partida generalilor") ok overall but not blazing aici e jurnalul virtual al lui F.Lãzãrescu (fain, meritã "cetit") http://lazarescu.reea.net./jurnal.html |
Kafka: America, Procesul, Castelul
Anne Rice: Cronicile vampirilor, Cronicile Vrajitoarelor Thomas Mann: Muntele vrajit H.P. Lovecraft - tot |
All times are GMT +2. The time now is 08:02. |