Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Petitia publicä pentru Concursul CNC - decembrie 2008 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94128)

Led-Ze-Pencil 20 Feb 2009 09:57

Originally Posted by zapata:

Originally Posted by Proletar:

hai, mai bagati ceva... :)

cred ca si-au bagat toti... :D

nasol e ca se cam termina "ante portas" :huh:

nu mai zic nimic, k iar ma pune Led la coltz, pe coji de nuca...

Hai mai... Vorbeam si noi discutii :D

Da-i tare ca nu mai zic nimic!
Promit sa intervin doar cu emoticoane.

zapata 20 Feb 2009 10:37

O sa mai zic diseara, k acu scriu pe tel si e nashpa. :D da' am auzit ca rez le dau luni sau marti, cel tarziu

Proletar 20 Feb 2009 13:48

salut prezenta pe forum a domnului Laurentiu Bratan, membru al unuia dintre precedentele jurii CNC.

StefanDo 20 Feb 2009 13:53

nu o mai saluta :)

laurentiu aproape sigur se logheaza doar ca sa vada programarea vizionarilor de presa ;)

Proletar 20 Feb 2009 13:55

Originally Posted by StefanDo:

nu o mai saluta :)

laurentiu aproape sigur se logheaza doar ca sa vada programarea vizionarilor de presa ;)

dar poate ca mai trage cu ochiul si la noi... :P

Pitbull 20 Feb 2009 14:32

Din câte stiu, în subsolul forumului apar doar userii logati EFECTIV PE FORUM, nu doar pe site, unde se vede Cine-Press-ul. Deci, cred cä trage cu ochiul.

@Mafalda
N-am înteles nimic. Ce legäturä are petitia noasträ cu înscrierile älora la concurs? :?

farabeuf 20 Feb 2009 21:07

Originally Posted by Pitbull:

Deci, cred cä trage cu ochiul.

A existat o vreme cand cei mai multi din domeniu citeau forumul (sau macar le erau povestite in amanunt discutiile). Lucrul asta nu se mai intampla. E evident dc.

Cand am intrat eu prima oara pe forum se discuta evlavios despre pizza si danieluc, nu mai prididea lumea sa se prosterneze in fata capodoperelor facute de ajtia 2. Tin minte o replica GENIALA de atunci: "cum iti permiti sa deschizi gura in fata unui regizor de film ?!" :)))))

Proletar 20 Feb 2009 21:13

Originally Posted by farabeuf:

Tin minte o replica GENIALA de atunci: "cum iti permiti sa deschizi gura in fata unui regizor de film ?!" :)))))

aici e o chestie.
trebuie sa recunoastem ca unii regizori chiar inspira acest respect.
si il si merita.
e vorba de acei regizori a caror personalitate este potentata de o inteligenta vie.

Proletar 20 Feb 2009 23:39

apropo de finantarea sinopsisurilor...cazul in care ai la dispozitie 4 sesiuni sa te prezinti cu lungmetrajul.
daca nu reusesti, dai banii inapoi.
pe de o parte, pare firesc sa returnezi banii, dar daca totusi nu-ti iese scenariul, nu castigi, iar tu ai intrat deja binisor in suma aia.
ce faci? vii cu bani de-acasa? plateste casa de productie?

farabeuf 21 Feb 2009 03:25

Initial bursa asta de dezvoltare era substantiala, mai ales raportat la nivelul de trai de acum 10 ani. Era gen 2500-3000$ la un salariu mediu de 120$. Parea o chestie pe care dc o apucai la 2-3 ani ai fi avut o viata foarta frumoasa. Mai ales ca tot ce aveai de facut era sa sa scrii in ritmul tau (parca max 1 an) un scenariu pentru care, pe masura ce aduceai din el, primeai si transe de bani (3 cred).

In timp CNC-ul a constatat ca s-a ales cu un mare vraf de texte scrise la misto, aduse dupa o saptamana de la afisarea rezultatelor (adica umplute 90 de pagini cu orice ca sa se deblocheze banii) sau cu care autorii nici nu se mai prezintau vreodata la concursul de intrarea in productie (nu era obligatoriu atunci). Deci un cimitir (platit) al scenariilor. Iar la inselatoria asta intelectuala NU au luat parte producatori sau firme de productie, ci exclusiv persoane fizice: regizori, scenaristi, scriitori/dramaturgi.

Iata dc acuma esti obligat sa te prezinti cu un producator de la inceput si ulterior sa castigi concursul (in 4 ture). :?

Proletar 21 Feb 2009 13:05

pai sa presupunem ca scenaristul X si casa Y au castigat bani pt un proiect de dezvoltare...zic si eu 25.000 ron.
au trecut 3 ture si inca nu s-au prezentat la concurs cu lung metrajul.
se apropie a patra tura si ultima.
pentru a nu fi nevoita sa dea banii inapoi, casa y nu va face presiuni pentru a castiga?

Led-Ze-Pencil 21 Feb 2009 13:32

pai depinde cine a cheltuit banii.

daca i-a luat scenaristul, el va fi strans de oute de catre producator sa faca treaba bine, altfel da banii inapoi producatorului care-i da inapoi cnc-ului.

daca au impartit banii sau daca i-a luat pe toti producatorul, da, e posibil. Dar nu uita ca nu aia 25.000 sunt in joc cand se depune proiectul ci cei Nsute de mii care inseamna finantarea. Daca poate face presiuni (nu prea inteleg ce inseamna asta) le va face de la prima participare, e vorba sa castige nu sa nu piarda.
Asta e varianta cea mai trista, sa dea banii inapoi, dar si-a asumat-o.

Proletar 21 Feb 2009 23:35

@maamatia

vreau sa te intreb cum percepi diferenta aia intre cinci si ceva in prima notare a proiectului si 9.15 in a doua...adica 9.15 coincide cu aprecierea ta?

zapata 23 Feb 2009 09:07

deci, oricum, la aceastã orã existã niºte dosare în fiºetele CNC.
care merge în seara asta sã aruncãm o privire, cu lanterna? :sleep:

Gata, m-am hotarat, vin io! :D
am sunat dimineata la cnc, cu intrebarea: se dau saptamana asta? Raspuns: ooooooo.... nuuuuuu.... nu stiu..... se va publica pe sait cand..... :x
am lanterna profi, francghie, cuie si piolet.
daca nu merge, apelez la o injectie sql in admin login centrul-cinematorafiei.ro
o sa fiu arestat? :((

Proletar 23 Feb 2009 09:16

deci, oricum, la aceastã orã existã niºte dosare în fiºetele CNC.
care merge în seara asta sã aruncãm o privire, cu lanterna? :sleep:

Gata, m-am hotarat, vin io! :D
am sunat dimineata la cnc, cu intrebarea: se dau saptamana asta? Raspuns: ooooooo.... nuuuuuu.... nu stiu..... se va publica pe sait cand..... :x
am lanterna profi, francghie, cuie si piolet.
daca nu merge, apelez la o injectie sql in admin login centrul-cinematorafiei.ro
o sa fiu arestat? :((

adevarul e ca, dupa ce urmaresti o ceremonie Oscar, misterul rezultatelor de la CNC e o basina rasuflata.

illotempore2002 23 Feb 2009 10:27

a participat cineva de pe forumul asta la CNC acuma?

zapata 23 Feb 2009 10:35

Originally Posted by illotempore2002:

a participat cineva de pe forumul asta la CNC acuma?

da :D

Pitbull 23 Feb 2009 11:23

Originally Posted by mafalda:

@Mafalda
N-am înteles nimic. Ce legäturä are petitia noasträ cu înscrierile älora la concurs? :?

Asa cum e formulat in petitie, se intelege ca cerem ca alora care au facut filme slabe pe banii CNC-ului, sa li se interzica sa mai participe la concurs sa obtina finantare si nu au decat sa faca filme din fonduri private nu din bani publici, daca ii chinuie talentul!
Nu poti sa le intezici participarea la concursul asta, mai ales ca platesc si o taxa de participare!. Sunt cetateni romani, platesc impozite statului roman, are dreptul sa participe la un concurs de genul asta. Oricine are dreptul sa participe la orice concurs din tara asta!

Maffy dragä, ce-i cu tine? :?
N'ICA din textul petitiei nu duce, mäcar vag, spre o asemenea aberatie! Petitia e conceputä totalmente si indubitabil în spiritul legii, si formulatä atât clar, cât si diplomatic, adresându-se MEMBRILOR COMISIEI (care jurizeazä proiectele deja depuse), nu personalului administrativ (care opereazä înscrierile) - si, ca atare, se referä la ACORDAREA SUBVENTIILOR (pentru proiectele deja înscrise în concurs), nu la o eventualä "interzicere" a participärii.
Pe scurt:
- Functionari! Inscrieti-i!
- Jurati! Respingeti-i!

Gloria 23 Feb 2009 11:35

Se mai amana inca o saptamana afisarea rezultatelor; am sunat de dimineata la CNC.

Led-Ze-Pencil 23 Feb 2009 11:40

Pe scurt:
- Functionari! Inscrieti-i!
- Jurati! Respingeti-i!

pai aici cred ca a deranjat petitia, ca presupune discriminarea din start a concurentilor (nu la inscriere, evident, la jurizare) De parca li s-a pus o lista neagra in fata juratilor si li s-a zis: pe astia aveti-i in vedere, sa nu care cumva sa ia. Ceea ce nu suna foarte echitabil.
De fapt petitia vroia sa zica: nu-l mai treceti clasa pe Daneliuc sau Pita numai pt ca sunt cine sunt, bagati ochiul mai atent la ce propun si decideti corect. Nu va lasati influentati de faima unor participanti.
Se pare ca n-a fost perceputa chiar asa.

Oricum, ceva efect se pare ca a avut: uite ce greu se decid cu rezultatele.

All times are GMT +2. The time now is 22:32.