![]() |
Originally Posted by cherryblossom:
Si eu! :lol: |
Din pacate Demona elfa-in oricare din dialectele imaginate de Tolkien- nu e tocmai la indemana oricui, nici macar a fanilor inraiti.. :P care mai posteaza pe aici cu toate side threadurile care o mai iau razna din cand in cand... :D . Probabil ca in afara de tine si inca una sau doua persoane nu exista alti cunoscatori cat de cat rezonabili de elfa. Personal la toate citatele multiculturale ale lui nume ma gandeam sa-i dau replica f. inspirata a lui Gimli din FOTR extended direct in Dwavish...cunoscatorii stiu de ce ;) ...dar m-am abtinut ca nu merita intotdeauna sa incurajezi trendu'.
|
Originally Posted by Demona:
p.s. eu am vazut album a lui VARZA minune: "MANELIX REINCARCAT" :shock: |
Originally Posted by Faenor:
|
Uitati ce zice Gimli cu adevarat:
Ishkhaqwi ai durugnul, in khuzdûl! ;) |
Originally Posted by SarumanTheWhite:
unde? cand? de ce ? |
In momentul in care Fratia e "la inaltime" pe unul din fleturile-platformele din copaci cu rol dublu de aparare si dormitor.. :lol: -din Lorien Aragorn, Legolas si Haldir vorbesc in elfa limba, pe care doar Frodo poate ca o mai intelege cat de cat in afara de ei. Gimli se enerveaza si le cere sa "speak a language we can all understand" la care la Haldir mai mai ca il arunca din copac-dar fiind un apolinic elf nu se manifesta altfel decat din mimica si priviri ;) - si ii raspunde glacial "We haven't had dealings with the dwarves since the dark days". Gimli: "Do u know what this dwarf has to say about this...si urmeaza replica pe care n-o mai traduc aici dar ar putea face multe domnite sa roseasca... :D . Replica nu e tradusa in film dar traducerea e pe net. In film vedem doar reactia lui Aragorn.."That was not very kind".
Mentiune: Replicile sunt transcrise aproximativ..asa ca scuze pentru eventualele mici inadvertente |
Originally Posted by WraIth:
Nu este chiar o injuratura; inseamna: A plague upon your necks! |
aaaaa.tin minte faza.
tot ii rau gimli asta :P |
Ganditi-va la ceea ce reprezinta elfii si ce le-a zis Gimli ... |
Poate era o injuratura gandita deoarece elfii vorbeau alta limba - stiu ca suna prostesc - cu gura (gatul) si din acea cauza Gimli li s-a adresat in modul asta.
|
elfii nu se imbolnavesc ... ever ... plague stii ce este si asta le "doreste" Gimli... e foarte simplu ... |
Originally Posted by Gaandalf:
mai bine ii baga in ma-sa hsi tac-su shi nu mai erau prb :P |
mai fanilor de lotr... explicati-mi si mie de ce daca elfii erau nemuritori de ce se mai complicau cu razboaie si lucruri din astea mai " fatale", si unde dracu' au plecat ei cu corabiile?....in america?
|
Originally Posted by apartamentu104:
nu mureau din cauza varstei,dar de sabie sau altceva da.. plecau acolo unde nu se moare...unde se traieshte tot timpul...unde nu ai cum sa dai coltzul :P |
2 - america? ceva de genu' ... |
plecau acolo unde nu se moare...unde se traieshte tot timpul...unde nu ai cum sa dai coltzul
deci plecau la "tinerete fara de batranete, si viata fara de moarte" de-ar fi vazut si ispirescu... :D |
|
Te sfatuiesc sa citesti The Silmarillion pentru mult mai multe detalii. |
smooth...faina de tot :lol: |
All times are GMT +2. The time now is 17:06. |