Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent film vizionat. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84967)

Bulumulu 19 May 2005 19:39

vazut "muxmäuschenstill" al lui Marcus Mittermeier, Germania 2004
un film impresionant. adica spre ce aspira el: fake documentarism.. nu chiar in genul dogma 95, documentatia vietii intime, private etc,... ci depasind forma (filmatul 'din mana' etc) si cucerind continutul. explicit iti este spus k scenele sunt reale, k toate personajele sunt la randul lor reale si ca s-a renuntat la cenzurarea sferei lor private for deterrence reasons...OLE!!..
despre continut: un tip aplica imperativul categoric al lui kant asupra societatii in care traieste pedepsindu-i pe cei ce incalca legea (de la murdarirea locurilor publice si exhibitionism pana la viol si crima) in his way, in acelasi timp inregistrand tot acest proces cu o camera de filmat de amator, cu scopul de a crea candva un video pt o educare etica si morala a oamenilor, un manifest. a hard-boiled idealist k sa zic asa...
mai mult nu zic, k se pierde :D

9/10

a luat premiul pt cel mai bun film nemtesc in 2004

Longshot 19 May 2005 19:40

Originally Posted by notorious:

deci ce nota-i dam ? :w00t:

ah. deci asta era. 8) hm.... "good solid" 7.5

Bulumulu 19 May 2005 19:40

Originally Posted by notorious:

eu vroiam sa vad cine citeste !

acu stii :D
no offence... nu vroiam sa-i las pe cei ce citeste si poate nu stie in intuneric :lol:

notorious 19 May 2005 19:46

mi-ai stricat mood-ul. offff ! :(

keyzer soze 19 May 2005 19:54

Erik Smith Meyer - Svidd neger(2003) - 8/10

Obscuritate norvegiana neasteptat de amuzanta si cu o flamboianta demna de junele Kusturica si de magicienii sud-americani. Film acid, genul pain in the ass (in engleza titlul s-ar traduce 'Burnt Nigger'), cu un scenariu beton si o pleiada de personaje unul mai scrantit ca altul - un puradel negru imbracat in costum traditional groenlandez si cu o oala sparta in cap (fiind negru, normal ca se si pisa in aceeasi oala) si care seara ii scrie poezii de dragoste lui Dolly Parton (!), un cap de familie muci tot timpul si gatit intr-o minunata rochie cu volanse, un vrajitor macho cu geaca tintuita si figura glam, un preot imprumutat din 'black cat white cat' si cazat intr-o privata cu inimioara, etc. Totul evolueaza din pastoral in tragicomic, pentru a poposi in final in una din cele mai absurde scene vazute in ultimul timp - o urmarire cu topoare, drujbe si iatagane finalizata cu interventia in forta a bravului soldat american (negru). Bang, bang! Hai sa emigram in America... Mai puneti si un soundtrack Ulver, si un casting foarte bun, si o fotografie digitala meserias lucrata. And, more than that, un manifest anti-dogma95 lansat cu mare tamtam :D

M0n0 19 May 2005 22:06

Bang Bang, You're Dead - 8.50/10 F***ing briliant... :((

Ambra Blu 19 May 2005 22:37

In cinstea celor mai recente filme vizionate de koizer acum o luna, din care ne mai da din cind in cind cite un xerox, cu aceleasi glume:

http://www.doodie.com/herosload.php

Lui BeNnY i-a fost rusine sa ti-o spuna, mie mi-e lene, il las pe Doodie Man.

Nae 19 May 2005 22:38

katzelmacher, r. w. fassbinder. ce inseamna titlul nu am putut intelege, dar ideia filmului este foarte buna. un film care descrie mediocritatea societatii germane de la sfarsitul aniilor 60, cu acea tristete ascuna a oameniilor tineri, cu acea obsessie pentru bani si dragoste, care insa nu este inteleasa. un film despre singuratea si iluzia vietii moderne, intr-o germanie care trece prin perioada "wirtschaftswunder"-ului.
fassbinder arata in film un mediu cunoscut, un cartier, unde generatiile stau separate, unde prietenii, gasca, e cea din scoala, si unde fiecare il cunoaste pe vecin, dar avand grije sa-si pastreze imaginea proprie. viata este aratata intr-un fel realist, fara artificii, fara actiune, fara mult dialog. in acelasi stil este si compozitia imaginii si montajul. un film simplu, mediocru, dar care surprinde in cel mai frumos fel imaginea societatii incestuoasa de atunci. dragostea si banii sunt doua chestii fara care nu se poate traii, insa diferenta intre acesti doi termeni nu se mai cunoaste: "Liebe hat immer mit Geld was zu tun.".aceasta mentalitate este lucrata frumos, aratata in toate feluriile, si ironizata atunci cand apara un intrus, care strica rutina vietii de zi cu zi: un grec.
cu el apare ideia unei vietii diferite, si de o data toate reguliile gastii sunt puse cu curu-n sus. personajul grecului este lucrat genial... un tip care nu stie sa zica in germana decat "nix verstehen" si "ich, ficky fick fick!!!". prin acest personaj reuseste fassbinder sa arate ca de fapt toata generatia aia este una naiva, inconstienta, care nu stie ce inseamna viata, care lucreaza juma de zi, unde ele sunt "hausfrauen", si unde valoriile vietii numai au nici o importanta. totusi, niste principii raman valabile, insa semnificatia lor nu mai are putere: "Eine Liebe braucht Jeder in Leben". de principiu' asta se tin toti, desi pentru unii asta devine numai un pretext pentru asi dovedii puterea, pentru altii un motiv de gelozie, si pentru ceilalti devine o iluzie.
critica aratata de filmul asta este pe intelesul prostiilor... daca stii si germana, filmul asta devine o placere. 9,2/10

Sm�agol-Gollum 19 May 2005 22:55

Little black book 7/10 i just love these backstabbing movies!!

keyzer soze 20 May 2005 06:23

Ridley Scott - Kingdom of Heaven(2005) - 5,5/10

Kingdom of Heaven se bate mai bine decat Troia si Alexander, are personaje mai misto decat Ultimul Samurai, este mai bine scris decat King Arthur si mai putin motivat decat Braveheart. Gladiatorul este in sandale, Kingdom of Heaven in British Knights. Si mai are si o mare calitate - exceptand samuraii lui Tom Cruise, este singurul pe care l-am vazut pana la capat, dintr-o cascatura. In rest, same old bullshit. Aaa, si daca mai sperati la ceva scene toride cu Eva Green, nope, ati luat teapa.

Denis_stelistu 20 May 2005 08:45

The sleeping Dictionary-8,5/10 O drama romantica foarte placuta.Jessica Alba si-a jucat foarte bine rolul de iubita a soldatului care venise pe insula sa caute ce facuse taica-su.A good movie.

BeNnY 20 May 2005 09:20

Originally Posted by keyzer soze:

Ridley Scott - Kingdom of Heaven(2005) - 5,5/10

Kingdom of Heaven se bate mai bine decat Troia si Alexander, are personaje mai misto decat Ultimul Samurai, este mai bine scris decat King Arthur si mai putin motivat decat Braveheart. Gladiatorul este in sandale, Kingdom of Heaven in British Knights. Si mai are si o mare calitate - exceptand samuraii lui Tom Cruise, este singurul pe care l-am vazut pana la capat, dintr-o cascatura. In rest, same old bullshit. Aaa, si daca mai sperati la ceva scene toride cu Eva Green, nope, ati luat teapa.

Vezi aici - Trimis: 20 Mai 2005 03:10; al tau Trimis: 20 Mai 2005 07:23. Ce coincidenta draguta.

Ambra Blu 20 May 2005 09:27

Kingdom of Heaven

Un bilet pentru papagal: daca stii ca nu poti comite ceva original, fa cioardele mai cu stil, ca doar nu esti crescut la casa de copii. Si, pentru ca mi-ai accidentat vorbele trecind cu xeroxul peste ele, iti trimit unele noi. Calchiaza si de-aici:

Now its all about versace
You copied my style
Five shots couldn't drop me
I took it and smiled
Now I'm back to set the record straight

keyzer soze 20 May 2005 09:53

Vad ca am doi fani care imi fac analiza pe texte, pun virgule, trimit scrisorele si dedicatii la teveu.
M-ar ajuta mai mult daca mi-ar spala vasele si mi-ar face piata.

cherryblossom 20 May 2005 10:13

Originally Posted by Nae:

katzelmacher, r. w. fassbinder.

bai, ce film e asta de mi-a scapat tocmai mie??..vad ca i-ai dat si nota mare.. hmmmm...

Ambra Blu 20 May 2005 10:14

Vad ca am doi fani care imi fac analiza pe texte, pun virgule, trimit scrisorele si dedicatii la teveu.
M-ar ajuta mai mult daca mi-ar spala vasele si mi-ar face piata.

Cu caterinci din astea poate merge la tiganii care vor sa isi construiasca palat. La mine, nu merge decit textul tau pe brinci. In alta ordine de idei, vezi ca vine echinoctiul de toamna pentru zilele tale pe Cinemagia. Copiaza cit mai poti, pentru ca dupa aia nu mai ramine sa te publici decit in carti de joc.

BeNnY 20 May 2005 10:30

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...&hist=0#101949

Check it out.

Pe viitor mesaje ca alea, keyzer, vor fi sterse, pentru ca noi comentam on-topic, iar spalatul vaselor e off-topic.

Sm�agol-Gollum 20 May 2005 15:14

Wimbledon 6/10 imi aminteste un pic de debutantul (faza ca an old pro vrea sa redevina ce a fost odata)
cam tampita faza cu parintii...se urau si dintr-o data se f** ca iepurii.. :D

Denis_stelistu 20 May 2005 17:27

Ozzie 1/10 Nu sunt eu de filme dastea.Un punct pentru Koala ca era dragut.
Hard Rain 6/10 Un film de actiune cu multe picaturi de apa nu prea interesant.
Malena 8/10 Un film de talie italiana si Monica Belluci rusinoasa si pasionala in film.Un copil are viziuni despre ea.

Denis_stelistu 20 May 2005 20:46

The Banger Sisters 8/10(2002). Un film interesant despre doua femei cu vieti diferite.Una hoinareste in cluburi(Goldie Hawn) si alta e putred de bogata(Susan Sarandon).Dar intr-o zi,cea care hoinareste pleaca in spre bogata.
Mai intai se urasc,si dupa aia una dintre se duce la cealalta si...incepe distractia.

All times are GMT +2. The time now is 23:36.