![]() |
Originally Posted by costobocus:
Voi încerca să contribui la forum cu materiale pe care le-am citit. Am văzut că există undeva pe aici un "colţ bibliografic", dar pare pustiu şi abandonat. Când apuc, voi face o listă cu ce am. Am adunat vreo 400 de scenarii, vreo 200 de articole, câteva cărţi de scenaristică, toate electronice şi în engleză. (Mi-am amintit de urarea de bun venit al lui Pitbull. Voi încerca să "îmbogăţesc" atelierul cu astă contribuţie) Poate cei din atelier le-au "fumat", dar poate cineva are totuşi nevoie, şi le voi trimite. Mie mi-a folosit fiecare cuvânt citit. E fain să găseşti într-o carte rezolvarea unei probleme pe care o ai la un scenariu, să-ţi genereze o idee nouă, sau să ai confirmarea, ulterior scrierii, că ai procedat "ca la carte". Deşi, până la urmă, nu contează ce şi cât citeşti, ci ceea ce faci cu ceea ce citeşti ;) Sigur că am cerut şi părerea altora, şi feedbackurile sunt ok, nu mă pot plânge :) Bineînţeles că alerg! Asta am făcut toată viaţa! Asalto cubanos! ;) Da, am făcut mai multe filme "virtuale" cap-coadă. Aşa îmi scriu scenariile. ;) În timp ce mă plimb, în timp ce aştept la o coadă etc. De toţi timpii morţi, care pe alţii îi înnebunesc, eu profit şi mă bucur. Îmi imaginez filmul, personajele, dialoguri... Apoi mai trebuie doar să le scrii. Oricum, cea mai mare parte, şi cea mai grea, e gânditul. E mai uşor să redactezi dacă ai totul în minte. Practic, doar transcrii şi descrii. Nu mi s-a întâmplat niciodată să stau în faţa foii albe (monitorului) şi să mă întreb despre ce voi scrie... De asta cred că "writer's block" e un nonsens. Adică, nu te pui să scrii, dacă nu ştii ce! Desigur, mă refer la specs, nu la muncă dată, ca în seriale tv. |
Originally Posted by keepwalking:
Toată lumea vrea cu statul! E un reflex. După 50 de ani de filme cu statul, şi în absenţa unor producători (fie şi de carton) la ce te poţi aştepta? Chiar şi resursele financiare minime sunt prea scumpe :( Fără stat, n-ar mai rămâne nimic în plus ;) Fondurile alea două n-ar schimba nimic. Să vezi ce de valori de patrimoniu naţional ar apărea! :D Cred că cea mai bună soluţie ar fi ca statul să nu mai dea nimic! Să vină cu legi! Impozit zero, TVA zero pentru casele de producţie de scurt şi lung metraj, impozit zero pentru drepturi de autor (în cinematografie) pentru scenarişti, actori, regizori, compozitori şi ce s-ar mai încadra. Şi poate alte măsuri pe care alţii le ştiu mai bine. Ideea ar fi să stimulezi producţia de film, în general, nu proiecte singulare. Şi să laşi piaţa (spectatorii) să "jurizeze".! "Tu, regizor câştigător de premii majore la festivaluri internaţionale" ai face bine să-ţi găseşti finanţare în străinătate! :D "Tu, regizor câştigător de premii majore la festivaluri internaţionale ai face bine să te pişi pe banii statului! |
Originally Posted by c.ghevara:
oho, da! si producatorul. pentru ca mi se pare frustrant ca, din moment ce un producator iti accepta scenariile pentru cnc, soarta proiectului sa depinda de cei cinci membri ai juriului! practic, la noi, un scenarist are doua praguri de trecut. primul este al casei producatoare. producatorul iti citeste scenariul si spune: "uau, e misto! as face un film din chestia asta!" cu alte cuvinte, scenariul tau este viabil, a trecut examenul cel mai important, al producatorului. ei, acum urmeaza stupizenia numita cnc, al doilea prag. scenariul tau trebuie sa placa unor cinci indivizi, cu gusturi diferite, cu aptitudini diferite, cu inteligente diferite. iar ei hotarasc destinul tau! ei hotarasc in numele cui, de fapt? al unui coproducator, numit cnc? va dati seama, 90% din productia romaneasca de film este hotarata, anual, de catre doar cinci oameni, prin rotatie. |
keep, producatorul zice: "uau, as face un film din chestia asta", dar l-ar face pe banii statului :))
Quote:
E mult spus că hotărăsc destinul tău. Ce să faci? La fel ar fi dacă coproducătorul majoritar (ăla care dă bani, cu adevărat) ar fi un partener privat. Reprezentanţii lui ar decide. Necazul e că reprezentanţii cnc nu decid pe banii lor ci ai boborului :(( Coproducătorul privat i-ar întreba "Băi, ce-aţi făcut cu banii mei?" Ce e cu restul de 10% din producţia de film? Chiar e un procent atât de mare? |
Originally Posted by costobocus:
Fatä de toate luärile de pozitii din mesajele recente, eu mi-am spus pärerile în trecut, iar acum nu sunt destul de informat ca sä mai am vreo contributie nouä. Ar însemna sä mä repet - lucru pe care-l detest. Mai bine tac. Stii bine - atunci când chiar AM ceva de spus, nu mä las rugat. |
Ok! Got it!
|
[quote=c.ghevara]
daca statul ar scuti pe toti de plata taxelor,n-ar fi mai bine??? colacul si lumanarea nu le vreti? |
Ahhhhhh, cand oi ajunge presedinte.... :D
Tocmai am discutat niscai probleme zilele trecute la un chef. :P |
am vazut in seara asta Colivia si Derby, plus un pic din Lord.
nu le voi comentat, pentru ca, sincer, nu am ce comenta. doar ca m-au distrat ipostazele celei care a jucat rolul de nevasta atat in Colivia, cat si in Derby, Clara Voda. saraca actrita a stat numai la cratita, a impletit, a stat cu nasul in jos, a calcat rufe, a mormait, nu stiu daca i s-a vazut fata 3 secunde in ambele filme. si doar au fost regizori diferiti. dar atata lipsa de imaginatie, atata conventionalism minimalist, mai rar gasesti! daca mai aveam dubii in privinta spiritului limitat al lui sitaru, acum m-am convins ca omul chiar n-are ce sa spuna. paul negoescu mai are o sansa, ca-i tanar, dar nu m-as baza pe ea. |
Keep, ai văzut "Joi"? Sper că nu e prea riscant să discuţi pentru că nu ştiu identităţile adevărate ale forumiştilor! :-S
|
Care ar fi riscul...?
|
Să dai peste vreun autor, şi să superi fără să vrei. Experienţa (de viaţă) m-a învăţat că unii o iau foarte personal.
|
am vazut si Joi...cu unul care venea de la fabrica, spunea niste baliverne, se culca cu prietena la ea acasa si gata...:) cred ca tot de Negoescu a fost facut. |
Ăla-i! Nu mai ţin minte dacă nu era cumva verişoară, în loc de prietenă, dar ai rezumat filmul. ;)
|
Nu, era de Hadrian Marcu, si era destul de bun. Mi-a pläcut mai mult decât "Bricostore" (nici el tocmai räu) si "Megatron" (care stim cum si de ce s-a stricat pe drum), împreunä cu care le-am väzut la I.C.R. Paul Negoescu are un cu totul alt stil.
Când criticäm, n-ar fi räu sä stim despre ce vorbim. @C.: Chiar dacä nu activeazä ca forumisti, multi autori ne citesc forumul. Nu trebuie sä ne temem cä i-am supära. E de ajuns sä-i criticäm obiectiv si competent. |
mai, si acelasi tipar de personaj masculin, atat in Derby, cat si in Colivia: sotul ursuz, mitocan, nesimtit.
nici o variatie, nici o sclipire de originalitate. aceleasi "mese in familie" din bucatarie, acelasi plescait de ciorba, aceleasi strachini trantite, aceleasi maieuri, aceleasi usi de apartament, acelasi "tremurat" de camera care chiar nu stiu la ce foloseste. |
Mda, am vazut si eu Colivia, Derby (a doua oara) si Lord. Numai de bine :)
|
Mie Joi mi s-a părut slab. Nu ştiu de ce nu a pus la început "După o întâmplare adevărată". Doi tineri se fut, în sensul că fac sex. Şi? Apropo de femeile crăcite. Bun, mă uit şi zic "Da, exact aşa se întâmplă şi în viaţă!" Multe chestii gratuite, doar de dragul realismului, dar fără să spună nimic. Dacă nu te enervez Pit, de ce spui că a fost bun?
Cu forumiştii.. am glumit. :) |
Genul "felie de viatä" e foarte ingrat. Uneori iese excelent, dar de cele mai multe ori, cade în anodin. Am väzut (inclusiv la Timi-Short) nenumärate "felii ce viatä" fäcute de-amorul artei - si, ca atare, sterile, inutile.
"Joi" a fost unul dintre putinele cazuri reusite. E lucrat decent, sobru, echilibrat, reuseste sä surprindä inefabilul momentului de adevär dintre doi oameni stersi, depersonalizati, cel mult mediocri, care-si acordä si ei, într-o dupä-amiazä, defularea unui act sexual oarecare, färä a avea în ei nimic din ceea ce-ar reusi sä-l scoatä din rutinä, sä-l transforme într-o amintire ce meritä sä fie pästratä. Filmul este ca un instantaneu rece si nemilos al zädärniciei, al prozei cotidiene. |
Derby pare a fi un "home made".
sunt multe stangacii de aparat, greseli de montaj, sunt cel putin doua momente in care racordul intre secvente e brusc facut, se vede ca acolo a fost schimbat locul camerei. eu am crezut sincer ca e vorba de un film de absolvire de-al lui Negoescu, dar nu, e din 2010. ma intreb cate scurt metraje mai vrea sa faca omul asta si de ce. |
Ai spus frumos, poetic, un lucru care se rezumă la: un tip şi o tipă şi-o trag. Da, e o felie de viaţă. De ce aleg felia asta şi nu alta? La fel de descriptivist, se poate recreea orice altceva. Doi oameni fac sex, pur şi simplu. Femeile şi bărbaţii fac chestia asta tot timpul, peste tot pe glob, de mii de ani.
Mi se pare un instantaneu, şi atât. Eu nu simt nici răceala, nici zădărnicia, nici ceva nemilos. Nici măcar defulare. Doi oameni obişnuiţi fac sex, pentru sex. Nu îi văd depersonalizaţi, şterşi. Sunt doi oameni obişnuiţi. Probabil e decent, echilibrat, sobru, dar tot de amorul artei e. Poate ar fi potrivit ca lucrare de diplomă pentru a dovedi ce meşteşuguri a dobândit regizorul, dar nu simt că trebuie ridicat la rang de film vizionabil. Nu găsesc despre ce e vorba în propoziţie. Pui o femeie pe budă - uaa ce real! Face pişu şi gândeşte. Se şterge. Exact ca-n viaţă! Simt secvenţe care sunt acolo doar pentru asta. Fac toate astea un film? Ce vrea să spună? Dacă nu vrea să spună nimic, ci doar să imite fidel realitatea, (mă rog, o felie) de ce să mai faci filmul? Scuze, dacă-s cumva alambicat în exprimare! Zău, nu vreau să supăr autorul necunoscut mie, nici să-i tai aripile de care, sigur, are nevoie. Vorbesc doar de film, Ah, şi Pit, să nu mă faci plebeu pentru părerile astea, că mă supăr! :) Somn uşor, cinematografie românească, oriunde te-ai afla! Peste câteva ore trebuie să mă trezesc. |
Voi da un exemplu arhicunoscut: acum cincizeci de ani, un tehnician de aparaturä de la Sahia a ales sä facä un film poetic despre... cum se desfac si se închid florile! Da, despre fleacul ästa si nimic mai mult! Le-a filmat... si gata. A iesit o capodoperä unanim recunoscutä. Dupä aproape jumätate de secol, acelasi autor a abordat un subiect major, monumental, de o unicitate si o importantä capitale: ultimul an din viata Regelui Carol I. Sä vä mai spun ce a iesit? Scurt: nu conteazä CE filmezi, conteazä CUM filmezi. 2). Nici o grijä. Pärerea ta, desi nu sunt de acord cu ea, nu e în nici un caz te tip plebeian. * * * Incä un detaliu: filmul e bun si fiindcä are o duratä adecvatä. Dacä avea cu cinci minute mai mult, deja ar fi început sä se apropie de nivelul pe care i-l atribuiti voi. Iar la o orä jumate, chair as fi dat cu el de toti peretii! |
acum nu pot fi atat de ipocrit incat sa nu recunosc ca cei doi, sitaru si negoescu, au un anumit talent si, ce-i mai important, pasiune pentru film.
nedumerirea mea e de ce nu vor sa iasa din tiparul in care au intrat de vreo 3-4 ani. de aia am intrebat cat mai are de gand sa faca negoescu scurt metraje si de ce. la fel, ma intreb cum vor arata cele doua scurt metraje castigate de sitaru la sesiunea aceasta. daca vor fi la fel de impregnate de mojiciile casnice, atunci...mai bine nu. am inteles mesajul Coliviei, cum ca si familia ursuzului ala era tot un fel de colivie, o puscarie intr-un apartament, dar mi-as dori ca sitaru si altii ca el sa exprime astfel de mesaje intr-o maniera mult mai credibila, lipsita de clisee. |
Negoescu urmeaza cu strictete invataturile profesorului Damian - si citez:"Esti inca tanar sa faci lungmetraj,ai tot timpul,ramai in continuare la scurt-metraje".Si poate bine face!
La fel de bine face si Sitaru ca a imbracat mantia protectoare a scurt-metrajului ,care l-a consacrat,si cu care ii sta cel mai bine - referindu-ma,desigur,aici,la preistoricul exercitiu tehnic "Pescuit sportiv". Indraznesc sa cred ca menirea lui Sitaru e sa faca scurt-metraj. |
De citit articolul din Adevarul literar si artistic de astazi.Valul de dupa Noul Val.
http://www.adevarul.ro/cultura/liter...326967811.html |
cat mai multe. pana ies la pensie. si referitor la asa zisele stangacii... atat m-a dus capul. am vrut sa iasa hollywood si-a iesit chestia asta. imi pare rau. |
Pai vedeti mai,oameni buni,ca Negoescu (daca-i cu adevarat el!) o sa o tina tot asa?!;)
Si ,repet...:"Bine face!",ca nu mi-ar placea sa-l vad rupandu-si gatul de pe acum,si... deloc,sper eu. Anyway... Gorzo remarca la Next ca umorul din "Derby"nu e unul "cautat",ca in comediile americane comerciale,ci "spontan" si "natural". Eu am remarcat altceva,dar ce mai conteaza...! |
E cu adevarat el.
|
Inseamna ca am intuit bine. :))
|
Totusi...:D
Intr-un articol de al meu publicat dupa finele Nextu-lui,"Derby"a fost gasit astfel,de mine,of course... (...) Am cam strambat din nas la "Derby" (r.Paul Negoescu),film-realistic,static si sacadat in exercitarea presiunii unui tata pe prietenul fiicei sale (banuiti ca fac sex la o varsta prea frageda),in care inserand o adevarata tirada dialogala tata-baiat (despre fotbal),nu amuza cat starneste curiozitati. |
pentru ca n-am avut chef sa deschid topic separat la "cinematografia romaneasca" (oricum va fi deschis cu cronica filmului), nu pot sa nu remarc similitudinea afiselor ultimelor doua filme ale lui radu muntean.
daca in "boogie" ni-l arata pe dragos bucur in putza goala, in "marti, dupa craciun" ne-o arata pe maria popistasu in fundul gol. as fi vrut mai multa imaginatie de la radu muntean. daca se poate. |
Auleo, Keepy - eu mä bucur sä väd c-ai revenit, si tu cu din-astea-mi vii...?
Bagä si tu un comentariu cu miez, cu cap, cu sens, nu madam-staetisme d-astea! |
Originally Posted by Pitbull:
atata am vazut, atata spun. |
De-ar fi cum spui, jalnic ar fi!
Noroc cä nu-i asa. |
cineva comenta la pagina filmului: "un film in stilul lui radu muntean".
avem regizori romani cu un stil propriu? |
Da, stii bine.
El, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, si l-au definit clar. La altii se zäresc semne, dar mai avem nevoie de filme de-ale lor ca sä transparä limpede. Oricum, suntem off-topic. Mut mesajele astea în threadul de înjurat noul film românesc, si plec la vizionare. |
Eh, o fi vrând omul să atragă spectatorii cu fundul Măriei. Încă n-am văzut filmul şi n-am idee dacă e relevantă imaginea.
Care stil? Poţi stabili stilul unor regizori după unul, două lung metraje? |
pai tocmai aici e cancerul cinematografiei romanesti.
filme bune, dar normale, devin repere superlative. am ajuns sa ne fixam drept obiectiv atingerea unei performante medii, iar filmele lui radu muntean sunt intruchiparea perfecta a acestei cinematografii de tip agheazma, care nu face nici bine, dar nici rau. mie mi se pare ridicola si mentionarea pe afis a unei selectii la "un certain regard". ne place sa ne punem tichii de margaritar. lucru nociv pentru modul de percepere a valorilor noastre. da, avem oameni talentati, dar de nivel mediu. ei sunt regi in tara orbilor, doar pentru faptul ca sunt chiori. nu e suficient. a fi mai bun decat zero sau minus 1 nu e o performanta. |
deci, esti culmea! e un fapt real. de ce sa fie ridicol? macar prin asta sa se faca o bruma de publicitate. eu asa o vad. keepy, incep sa cred ca zici toate astea din invidie. si o mare frustrare. pe care le inteleg, dar pana la un punct. |
Originally Posted by rvn:
Eu încä mai cred cä bunul nostru Keepy se va vindeca, la un moment dat. Numai pe sine însusi se räneste. Radu nu-si va pierde nici talentul, nici recunoasterea, în urma acestor mici cârcoteli gratuite - dar Keepy îsi pierde väzând cu ochii respectabilitatea. Pe cât e de greu sä faci räu unor valori, pe atât de usor e sä-ti faci räu tie însuti. Nebänuite sunt cäile psihicului uman. |
nu, zau, voi doi sunteti ridicoli de-a dreptul!:)
ar trebui sa vi se ridice o statuie pentru meritele deosebite in apararea mediocritatii. compromiteti breasla criticilor de film, oameni buni, sau cel putin a cinefililor. am facut o greseala ca am revenit in mijlocul vostru. pe bune daca nu o sa ma rezum la ghicirea hartilor postate de judex. m-am saturat ca la orice opinie contra anumitor regizori, sa fiu luat in balon si pus la colt. e penibil. speram ca pitbull sa fi inteles ceva din interviul dat de cristi puiu, in care acesta facea misto de laudatorii de serviciu, de care nimeni n-are nevoie! |
daca vrei sa te comporti ca la gradinita, n-ai decat. poate o sa aveti si carti ilustrate la cafenea.pacat ca a plecat Ipu. el initia astfel de topuri.. |
Keepy, n-ai priceput nimic.
N-am zis: "Riposteazä, contraatacä, ia-te de noi, foloseste figuri de stil, clisee si reprosuri ridicole, scoase din burtä." Am zis cä sper sä te vindeci. Este o conditie esentialä pentru a-i construi cariera de scenarist realizat si recunoscut pe care ti-o doresti si o meriti. Cu cârâieli de-astea de gäinä la menopauzä, te îndrepti fix în directia opusä - dar dacä devii lucid, obiectiv, rational, sigur vei avea numai de câstigat! Hai cä poti! Incä mai cred în tine! ...Si cautä sä întelegi: când cineva elogiazä ceva ce tie-ti displace, nu-i musai sä fie "laudator de serviciu". La fel de posibil e CHIAR SA-I PLACA ACEL LUCRU! Stiu cä e greu de crezut - si totusi, se întâmplä destul de des! |
si inca ceva, pitbull.
te rog sa nu mai faci aprecieri la adresa psihicului meu. ai o modalitate aparent subtila de a insulta oamenii, dar, dupa un timp, devii foarte previzibil. |
am revenit aici din placerea de a fi alaturi de cativa oameni pasionati si inteligenti, precum c.ghevara, judex, redmen, hellsteed, ipu, cu care am si schimbat cateva cuvinte in particular.
dar, repet, am facut o greseala. nu pot face parte dintr-o comunitate din care doi indivizi imi contreaza permanent parerile, facand referiri jignitoare la adresa sanatatii mele mintale. inteleg ca e vorba de o comunitate virtuala, in care totul poate fi interpretat ca un joc, dar totul are o limita. |
singur te dai in stamba....asa ca... dar, nu te inteleg. de ce nu astepti sa vedem filmul?si dupa aia vorbim... punem in cumpana fiecare ce ne-a placut si ce nu... la sfarsit, tragem linie..si poate descoperim ca sunt aceleasi chestii si intr-o parte si in alta. ce zici? te opresti cu acuzele pana saptamana viitoare? |
De ce sä nu fac aprecieri la adresa psihicului täu, Keppy? Tu nu esti un caz clinic, ci un om normal; iar eu fac aceste aprecieri strict în limita cunostintelor mele de psihologie - nu mä întind la mai mult decât stiu. Si nu te insult cu nimic. Invidia, frustrarea, cârcoteala, sunt apucäturi firesti, nu exceptionale sau patologice. Eu însumi o am pe una dintre ele (frustrarea), iar dacä invidia si cârcoteala îmi lipsesc, în schimb compensez cu prisosintä prin altele, la fel de nepläcute. Identificä-mi-le obiectiv si corect, ajutä-mä sä mi le îndrept, asa cum fac si eu cu tine, si-ti voi multumi, nu-ti voi reprosa cä mä "insulti subtil". Fii bärbat, nu mironositä!
...Si întelege cä mai prieten ti-e acela care te ajutä sä te perfectionezi, decât cel ce-ti cântä-n strunä sau stä indiferent. L.E. Psihologia se ocupä de oamenii SANATOSI MINTAL. Pentru bolnavi e psihiatria, la care nici nu mi-a trecut prin minte, Doamne fereste, sä mä refer. Guess what? SI EU am probleme psihologice! TOTI AVEM, cä suntem oameni vii, nu roboti. Si nu mai exagera. Nu te contrazicem decât când n-ai dreptate - nicidecum permanent. Cine te-a apärat, când cäcänarii te atacau pe nedrept apropo de "Ho, ho, ho"? |
bai da-o dracului de treaba, pe cine crezi ca prostesti??
dar chiar n-am voie sa spun nimic negativ la adresa unor regizori ca imediat trebuie tu sa ma taxezi drept frustrat?! ce frustrare sa am eu vizavi de muntean sau negoescu sau dracu mai stie cine? tu nu vezi ca esti un diversionist si ai metode securiste de a deturna discutia? eu spun un lucru, tu te legi de "nebanuitele cai ale psihicului uman". da-o naibii de treaba, chiar crezi ca toata lumea e tampita? |
Nu, chiar cred cä toatä lumea e umanä, cu calitäti si defecte, cu puncte tari si släbiciuni.
Ai recunoscut tu însuti, aici pe forum, de câteva ori, în niste admirabile momente de sinceritate, cä te roade invidia si frustrarea pentru cä ei s-au realizat, iar tu încä nu. Ba mai mult, ai spus, spre marea noasträ bucurie: "Sper sa-mi treaca, dupa ce voi debuta si eu." (Si ai debutat, dar de cuvânt nu te-ai tinut...) Esti binevenit sä faci observatii critice la adresa oricui, dar sä fie impartiale, competente, profesioniste - nu pizmase, gratuite, amatoricesti. Repet: nu te mai zbârli ca mâta când o laträ un câine! Invatä sä suporti demn, receptiv, puternic, criticile. Lumea asta a filmului, în care vrei tu sä räzbesti, e durä, crudä, agresivä. Dacä esti slab si vulnerabil, n-ai fäcut nici o brânzä. (Ti-o spun din proprie experientä! Acum mä aflu aici unde mä aflu, tocmai fiindcä si eu am avut släbiciunile mele, în mai multe rânduri - si sunt primul care sä le recunoascä. Fä si tu la fel, si vei avea numai de câstigat! In loc de a înväta din propriile tale greseli, învatä din ale mele - sau, confrorm zicalei: fii mai mult decât inteligent; fii întelept!) |
Sara bună! :)
Doamne unde se ajunge de la o simplă remarcă despre un fund de femeie pe un afiş =)) Bine că nu sunteţi regii a două ţări vecine! Aşa încep războaiele, de la nimicuri :-S Keepy, keep cool! ;) Nu te supăra, şi să nu dea dracu să pleci iar. >:D< Pit, fraza ta (Nu te contrazicem decât când n-ai dreptate ) mi-a adus aminte de o profă de franceză, femeie inteligentă de altfel, care după o ceartă pe un subiect teoretic ne-a argumentat în redacţie: "Eu mă contrazic cu cineva numai când sunt sigură că am dreptate" =)) |
All times are GMT +2. The time now is 11:26. |