![]() |
"Some say the world will end in fire,
Some say in ice. From what I've tasted of desire I hold with those who favor fire. But if it had to perish twice, I think I know enough of hate To say that for destruction ice Is also great And would suffice. " (Robert Frost) |
I wanna wake up with you
I wanna be there when you open your eyes I want you to be The first thing that I see I wanna wake up with you I wanna lay by your side, baby I wanna feel every beat of your heart And throughout the night I wanna hold you tight I wanna wake up with you All the love inside me has been sleeping Waiting till the right one came along You can share the love that I've been keeping, baby You can put the music to my song I wanna wake up with you I wanna reach out and know that you're there I want you to be The first thing that I see I wanna wake up with you And throughout the night I wanna hold you tight I wanna wake up with you All the love inside me has been sleeping Waiting till the right one came along You can share the love that I've been keeping You can put the music to my song I wanna wake up with you I wanna reach out and know that you're there I want you to be The first thing that I see I wanna wake up with you I wanna lay by your side, baby I wanna feel every beat of your heart And throughout the night I wanna hold you tight I wanna wake up with you All the love inside me has been sleeping Waiting till the right one came along You can share the love that I've been keeping, baby You can put the music to my song I wanna wake up wïth you I wanna reach out and know that you're there... Ana. :-* |
Bono recită Bukowski...
http://www.youtube.com/watch?v=v0e9q...eature=related Roll the Dice by Charles Bukowski if you’re going to try, go all the way. otherwise, don’t even start. if you’re going to try, go all the way. this could mean losing girlfriends, wives, relatives, jobs and maybe your mind. go all the way. it could mean not eating for 3 or 4 days. it could mean freezing on a park bench. it could mean jail, it could mean derision, mockery, isolation. isolation is the gift, all the others are a test of your endurance, of how much you really want to do it. and you’ll do it despite rejection and the worst odds and it will be better than anything else you can imagine. if you’re going to try, go all the way. there is no other feeling like that. you will be alone with the gods and the nights will flame with fire. do it, do it, do it. do it. all the way all the way. you will ride life straight to perfect laughter, it’s the only good fight there is. |
A very very nice poem!
|
Ca tot veni vorba de Bukowski, unul dintre scriitorii mei preferati...
Căderea prea gras prea slab sau nimeni. râs sau lacrimi duşmani iubiţi străini cu feţe ca unghiile de la degetele mari armate alergând prin râuri de sânge fluturând sticle de vin înjunghiind cu baionetele şi violând virgine sau un tip în vârstă într-o cameră ieftină cu o poză a lui M. Monroe în această lume există singurătate atât de multă încât o poţi vedea în mişcarea lentă a limbilor unui ceas. oameni atât de obosiţi mutilaţi fie de dragoste fie de lipsa ei. oamenii nu sunt buni unii cu alţii bogaţii nu sunt buni cu bogaţii săracii nu sunt buni cu săracii ne este frică sistemul nostru de învăţământ ne spune la toţi că putem fi cu toţii învingători de super-căcat. nu ne-a spus despre şanţuri şi sinucideri. sau teroarea unui om îndurerat, undeva, singur neatins de nimeni căruia nimeni nu-i adresează nici un cuvânt oamenii nu sunt buni unii cu alţii. oamenii nu sunt buni unii cu alţii. oamenii nu sunt buni unii cu alţii. cred că nu vor fi niciodată. nu le cer să fie. dar uneori mă gândesc la asta. mărgelele se vor clătina norii se vor înnora iar criminalul va decapita copilul ca şi cum ar muşca dintr-o îngheţată pe băţ. prea mult prea puţin prea gras prea slab sau nimeni. mai mulţi cei care mă urăsc decât cei care mă iubesc oamenii nu sunt buni unii cu alţii poate dacă ar fi morţile noastre nu ar mai fi aşa de triste. între timp mă uit la fetele tinere lujere flori de posibilităţi. trebuie să existe o cale. în mod sigur trebuie să existe o cale la care nu ne-am gândit încă. cine mi-a pus creierul ăsta înăuntru? urlă cere spune că există o şansă nu va spune „nu”. |
Îhî, The Crunch. http://www.youtube.com/watch?v=Ai_bG...eature=related Traducerea... ta?
L-am descoperit pe Sergiu Cioiu, după câteva zeci de ani în care îl ştiam doar drept un cântăreţ minor - «Scrisoare din Paris... despre esenţa dragostei» (Vladimir Maiakovski, 1928) http://www.youtube.com/watch?v=GoRa8pLbDA4 |
Originally Posted by c.ghevara:
Nu. Voi care vă întoarceţi acasă şi după ce-aţi închis uşa spuneţi “bună seara” voi nu ştiţi ce-nseamnă să intri pe uşă tăcînd. (O. Paler, Singuratate) Inca una de la maestrul Buk, cred ca se potriveste de minune aici.. Writing often it is the only thing between you and impossibility. no drink, no woman's love, no wealth can match it. nothing can save you except writing. it keeps the walls from failing. the hordes from closing in. it blasts the darkness. writing is the ultimate psychiatrist, the kindliest god of all the gods. writing stalks death. it knows no quit. and writing laughs at itself, at pain. it is the last expectation, the last explanation. that's what it is. |
Un mic clip şi interviu despre "Writing". http://www.youtube.com/watch?v=5PtTi...eature=related
|
Care este legatura dintre el si Sean Penn? :-?
|
Pe cararea veche
Trec cate o data Cu speranta vaga De-a te intalni Ne cunoastem parca De o viata intreaga Neavand puterea De a ne vorbi. Prin albastrul moale, Linistea se aduna Si prin diafanul De apus vegheat Ochii tai de aur, Ochi de zana buna Cand aprind in mine Un ecou ciudat. Ref.Dragoste la prima vedere, Cine-ar fi crezut? Sa iubesc cu atata putere, Ca la inceput. bis Ca mi-a fost tarzie Intalnirea in vreme Si tarzie clipa Versuri Ilie Micolov - Dragoste la prima vedere de pe http://www.versuri.ro De-a ne fi vazut, Pe cararea veche La rascruci de vanturi Numai timpul stie Ce e de facut. Amintirea vie Mai traieste inca As da ani din viata sa te regasesc Ne cunoastem parca De o vesnicie, De o vesnicie Parca te iubesc. Ref bis. N-o sa afle nimeni Poate niciodata Poate niciodata N-am sa te-ntalnesc. As da ani din viata Sa te am alaturi, Sa iti simt faptura, Sa-ti spun te iubesc.(bis ult 4 versurï) |
NEBUN DE ALB
Acum sunt mai pustiu ca totdeauna De cand ma simt tot mai bogat de tine Si-mi stau pe tample soarele si luna Acum mi-e cel mai rau si cel mai bine Si uite n-are cine sa ne-ajute Abia-si mai tine lumea ale sale Si-ntr-un perete alb de muze mute Nebunii negri cauta o cale Refren x 2: Si te iubesc cu mila si cu groaza Tot ce-i al tau mi se cuvine mie Ca un nebun de alb ce captureaza Regina neagra pentru o vesnicie Prin gari descreierate accidente Marfare triste vin in miezul verii Iar eu sunt plin de gesturi imprudente Ca sa te apropii si ca sa te sperii Jur imprejur privelisti aberante Copii fragili ducand parinti in spate Batrani cu sanii gri de os pe pante Si albastrosi venind spre zari uscate Refren x 2 Mi-e dor de tine si iti caut chipul In fiecare margine a firii In podul palmei daca iau nisipul Simt un inel jucandu-se de-a mirii I-aud prin batalii din vreme-n vreme Ostasii garzii tale ti se-nchina Iubita mea cu foarte mari probleme Cu chip slavon sinume de regina mai Judexule... REVINOOOO-TI !!! |
Mă învelesc de frig…
Nichita Stănescu Mă învelesc de frig într-o speranţă cum se-nveleşte soba nou zidită în relieful de faianţă cu focul pururi logodită. Nu pune mâna peste mine dacă-i vară căci n-ai să înţelegi nimic stimată doamnă-domnişoară din frig. Ci vino când nu merge nimeni, când nu avem picioare, vino dar mai ales când voi fi orb, lumino. |
deci, vrei să fii un scriitor
Charles Bukowski dacă nu vine explodînd din tine în ciuda a orice nu o face. numai dacă vine neîntrebată din inima şi mintea şi gura şi viscerele tale nu o face. dacă trebuie să stai cu orele holbîndu-te la ecranul calculatorului sau aplecat deasupra maşinii tale de scris căutînd cuvintele, nu o face. dacă o faci pentru bani sau faimă, nu o face. dacă o faci pentru că doreşti femei în patul tău, nu o face. dacă trebuie să stai acolo şi să o rescrii din nou şi din nou, nu o face. dacă e muncă grea doar gîndindu-te despre ea, nu o face. dacă încerci să scrii ca altcineva, uită de asta. dacă trebuie să aştepţi pentru ca să răcnească din tine, atunci aşteaptă răbdător, dacă nu mai răcneşte din tine, fă altceva. dacă dintîi trebuie să o citeşti soţiei tale sau prietenei sau prietenului sau părinţilor tăi sau oricărei alte persoane nu eşti pregătit. nu fi ca atît de mulţi scriitori nu fi ca atîtea mii de oameni care se consideră scriitori, nu fi nasol şi plictisitor şi pretenţios, nu fi consumat cu iubirea de sine bibliotecile lumii au căscat pînă la adormire din cauza acestui fel de scriitură nu te alătura la asta nu o face. numai dacă vine din sufletul tău ca o rachetă, numai dacă stînd nemişcat te-ar aduce la nebunie sau suicid sau crimă, nu o face. numai dacă soarele din interiorul tău îţi arde viscerele nu o face. cînd într-adevăr este timpul, şi dacă ai fost ales, se va face de la sine şi va continua să se facă pînă cînd vei muri sau va muri în tine nu există o altă cale şi niciodată nu a existat. |
Jackpot,Edgar Allan Poe:P Cred ca e singurul autor strain la care am avut rabdare sa citesc opera scrisa in alta limba decat romana.
Si totusi,ceva de la noi: Cand dintre pomi spre mare se rasucise vantul, Si-n catifeaua umbrei nisipul amortea, L-a scos un val afara cu grija asezandu-l Pe-un cimitir de scoici ce stralucea. La marginea vietii clocotitoare-a marii Sta nefiresc de teapan, trufas, insa rapus. Priveste inca parca talazurile zarii Cu gatul gales indoit in sus. Murdare si sarate-s aripile-i deschise, Furtuna ce-l izbise ii canta-un surd prohod Lucesc multicolore in juru-i scoici ucise Al caror miez caldurile il rod. De valuri aruncate pe tarmul sec si tare Murira fara lupta sclipind acum bogat, Le tulbura lumina lor alba, orbitoare, Aripa lui cu mal intunecat. Deasupra tipa-n aer dansand in salturi bruste, Sfidand nemarginirea, un tanar pescarus. Razboinicul furtunii zvarlit intre moluste Rasfrange-n ochiu-i stins un nou urcus. Cand se-nteteste briza aripa-i se-nfioara Si, renviat o clipa de-un nevazut indemn, Iti pare ca zbura-va din nou, ultima oara, Spre-un cimitir mai sobru si mai demn. |
One Wish Alone Have I One wish alone have I: In some calm land Beside the sea to die; Upon its strand That I forever sleep, The forest near, A heaven near, Stretched over the peaceful deep. No candles shine, Nor tomb I need, instead Let them for me a bed Of twigs entwine. That no one weeps my end, Nor for me grieves, But let the autumn lend Tongues to the leaves, When brooklet ripples fall With murmuring sound, And moon is found Among the pine-trees tall, While softly rings The wind its trembling chime And over me the lime Its blossom flings. As I will then no more A wanderer be, Let them with fondness store My memory. And Lucifer the while, Above the pine. Good comrade mine, Will on me gently smile; In mournful mood, The sea sings sad refrain ... And I be earth again In solitude. |
PSALM 5 (Nu-ţi cer un lucru prea cu neputinţă...)
de Tudor Arghezi Nu-ţi cer un lucru prea cu neputinţă În recea mea-ncruntată suferinţă. Dacă-ncepui de-aproape să-ţi dau ghes, Vreau să vorbeşti cu robul tău mai des. De când s-a întocmit Sfânta Scriptură Tu n-ai mai pus picioru-n bătătură Şi anii mor şi veacurile pier Aci sub tine, dedesubt, sub cer. Când magii au purces după o stea, Tu le vorbeai – şi se putea. Când fu să plece şi Iosif, Scris l-ai găsit în catastif Şi i-ai trimis un înger de povaţă – Şi îngerul stătu cu el de faţă. Îngerii tăi grijeau pe vremea ceea Şi pruncul şi bărbatul şi femeea. Doar mie, Domnul, veşnicul şi bunul, Nu mi-a trimis, de când mă rog, nici-unul... |
Eternul EMINESCU
Ziua lui Mihai Eminescu Astazi 15 ianuarie se implinesc 161 de ani de la naşterea sa. Romania.Eminescu.Poezii http://www.youtube.com/watch?v=V3w0I32KwVQ ODA IN METRU ANTIC-M.EMINESCU http://www.youtube.com/watch?v=AVE7i7Yh8r4 MIHAI EMINESCU - Revedere http://www.youtube.com/watch?v=PTN6J...eature=related ONE WISH ALONE http://www.youtube.com/watch?v=Wa0_nfHGYfY Mihai Eminescu-Adio http://www.youtube.com/watch?v=oHI7R...eature=related Mihai Eminescu - Glossa http://www.youtube.com/watch?v=QUMAg...eature=related |
Tu cu cruzime m-ai respins cand am voit,copila,
Sa devastez frumusetea ta cea dulce , far' de mila- Si totusi corpul tau e plin de-o coapta tinereta, Tu , al amorului duios demonica prasila! Eu am plecat purtind in piept durerea-mi toata scrisa, Precum al primaverei vint duce-n vazduh o fila; Dar noaptea, cand am adormit, atunci durerea-mi toata Se ghemuieste-n inima-mi, o arde si-o impila; Parea din somn ca m-am trezit si te-am vazut pe patu-mi, Botind cearsaful meu cel alb cu ,mina ta gentila; Abia al hainei tale gaz de umaru-ti se tine Si sinii tai s-au liberat de-al hainei cruda sila Si proaspeti, albi, rotunzi si tariei se ridic, se lasa Si ochii tai in lacrimi ard, in lacrimi dulci de mila. La rasuflarea cald-a ta se coace-uscata gura, Se vad frumosi margaritari ce-ntredeschisi defila. Cu bratul meu eu selele ti le-clestai salbatec Si-am vrut sa-ti musc gurita ta de tremurai febrila; Si tu te aperi surizind, c-o man-acoperi sinii, Privirea ta inoata ud,cand blinda, cind ostila, De bunavoie lingezind,te lasi de sold rapita, Dar retrezita de amor tu te desfaci cu sila Si de turbare s-a-nclestat, s-a strins gurita-ti creata; Tu de pe frunte paru-ti dai, plingi tremurind ,copila, In solduri boiul ti-l indoi si-ai vrea sa-mi scapi din mina, Precum se-ndoaie ,vrind s-o rupi, in degete-o zambila, Dar singele tau dulce-acum ca mierea cea de struguri In vine-ti fierbe nebunit si mintea o exila. Atunci cazusi pe pieptul meu , o sarcina in friguri, Un fruct rascopt de-amorului caldura fara mila, Ai mai gemut o data clar ca omul care moare, Apoi te lasasi patimei ce te ardea, Sibylla, Si-n lupta noastra te-am adus sub greul vietii mele, Pecete-am rupt ce pin-acum junetea ti-o sigila- Un corp am fost ingemanat traind o viat-obscura, Demonic-dulce ,amoros-spasmotica, febrila, Si sufletele noastre-atunci pe buze atirnate S-au contopit in sarutari, in dezmierdari, in mila, Parc-am trecut noi amindoi in noaptea nefiintei, Ne-am zugrumat in sarutari, ne-am omorit, copila! GAZEL MIHAI EMINESCU POEZIA SUFLETULUI MEU..........O ADOR! |
preferata mea :)
Mihai Codreanu (1876-1957)
Iisus veni si-n casa mea-ntr-o seara: Era-ntr-un tainic si suav apus... Si-am stat in casa singur cu Iisus... Si-afara era blinda primavara. Atunci mi-a spus cu vocea Lui cea clara Ca oamenii sunt buni, desi L-au dus Sa-L bata-n cuie pe Golgota, sus, Fiindca i-a iubit din cale-afara. Si mi-a mai spus ca poate fi iertat Chiar Iuda ce-L vindu cu-n sarutat, Ca sa-si sporeasca cu treizeci argintii. Apoi, plecind, din prag mi-a spus asa: Comoara sufletului ca si-a mintii E sa iubesti, pentru-a putea ierta. |
Originally Posted by Judex:
O ador!!! |
All times are GMT +2. The time now is 22:43. |