![]() |
The Polar Express - 8.50/10 un film foarte bine realizat...un film foarte bun in jurul sarbatorilor de Craciun...
|
Dark City - 8.8/10 Un SF cel putin definitoriu.
|
Jesus Christ Superstar - 9/10: asa, ante-pascal... :D
|
Sistemul Nervos - Mircea Daneliuc - un film cu nebuni si despre nebuni. Un film despre traumele pe care le traiesc batranii din ziua de azi din cauza lui Mircea Radu. Realist cat se poate dar subiectul deprimant.
|
Be Cool.
Dance scene Travolta - Uma. Nu se ridica la nivelul pulp fiction dar oricum nice touch. |
Be Cool - 6/10 nota pe care o merita...o incercare de a face un film care totusi, aparent i-a lipsit ceva...
|
hori, ma panenko - o comedie strigatoare la cer, un elogiu adresat umorului absurd, realizata in doar cateva decoruri (dintre care principalul este sala mare in care se desfasoara balul), de o inventivitate sublima a situatiilor si incarcata pana la refuz de o galerie de personaje teribil de pitoresti (dincolo de apucaturile 'din popor', fizionomiile vorbesc de la sine !), desi schitate destul de sumar si usor confundabile...
9/10 (initial, vroiam sa-i dau mai mult, dar am zis sa nu ma fure entuziasmul) p.s.: milos forman rules ! :P |
Originally Posted by notorious:
rooooaaaarrrrr! sau, in circumstante comuniste buna dimineata soare! |
Mortadelo Âși Filemon - 6/10 ... comedie extraordinara...adik o mai mare panarama de comedie nu ai mai vazut...deci sincer acu...chiar nu ai vazut...
P.S. l-am vazut pe HBO... |
Lemony Snicket - 1/10 - :sick:
Jim Carey - gr8 withthe dinosaur thing ... rest - bullcrap! |
Richard Linklater - Before Sunrise (1995) - 8/10
Revazut. Placut. Etc. Shane Carruth - Primer (2003) - 7/10 Placut si asta, desi pe alocuri devine obositor. Genul de film care l-ar face pe Philip K. Dick sa-si pape dick-ul de ciuda. Si sa ramana Philip K. Grand Jury Prize Sundance, 2004 Werner Herzog - Mein liebster Feind (1999) - 8/10 Louie, this is the end of a beautiful friendship. Adica povestioare si cancanuri, pretext pentru Herr Werner de a se mai trambala odata prin Peru. Dar, dincolo de vrajeala, raman chestiunile serioase: fotografiile lui Thomas Mauch sau dansul fluturelui. Touchy. A se vedea doar dupa vizionarea celor 5 colaborari Kinski-Herzog. |
Originally Posted by keyzer soze:
Vizionarea documentarului se impune numai dupa parcurgerea celor 5 colaborari. Chestia asta o spusesem si eu pe raposatul topic Herzog si Kinski. L-am pastrat pe undeva (cel putin articolul din Procinema) si am sa-l redeschid la cafenea. |
Robert Rodriguez, Frank Miller - Sin City (2005) - 6/10
Vazut juma de ora, injurat mama, dat eject, baut o bere. Pointless. Sigur, vizual e miez din chizda, dar intelectual e plain bullshit. M-a 'nervat stupiditatea cu care, din nou, se incearca gonflarea bd-ului pe marele ecran. La ce bun? Ca fost (in copilariile mele) amator si realizator de bd-uri, il sfatuiesc pe Rodriguez ca data viitoare sa ia Photoshopu si o damigeana de tequila si sa-l invite pe Tarantino la mazgalit bedeuri. Pe hartie. Ca tot fun e. |
Tape - 5/10 - un dialog de 1h si 26 de minute intre 2 indivizi si Uma Thurman care spun lucruri aparent interesante. Film independent, simplu si coagulat. Tot dialogul este atent portionat dar finalul de 3 minute si cateva zeci de secunde distruge tot.
|
catev filme vizionate:
Dark City au fost foarte multe filme bune si chiar geniala in anii '90, iar dark city este unul din favoritele mele. Povestea si atmosfera captivanta, imaginea si decorurle geniale, niste 'bad guys' care arata de parca ar fi inspirat agentii din matrix (aparut cu an mai tarziu), muzica atmosferica si actori simpatici (Richard O'Brien este intruchiparea baiatului malefic with cahplin-like hat). prima oara il vazusem in 2001, pe bucati si am retinut anormal de mult din el (a avut un impact foarte mare asupra mea) si acum ca il revad imi dau seama ca nu m-am inselat cand am spus tuturor cat de bun e. Un s.f. de exceptie, unul dintre cele mai bune zic eu, la mica distanta de perfectie. finding neverland am savurat din plin acest film. trecerea de la realitatea la imaginatie este foarte bine facuta, iar in ultima parte cele doua se confunda si nu prea esti sigur care e care. Depp e senzational, inca o nominalizare meritata (daca era dupa mine ii dadeam oscarul pt piratii din caraibe) iar winslet parca a fost mai buna in sunshine dar nici aici nu e rea, doar nu remarcabila. un film foarte simpatic, singura problema e ca daca nu ai o pozitie FOARTE confortabila, tot filmul o sa te misti intr-o parte si-n alta... nobody's fool niciodata n-am fost MARE fan paul newman si n-am prea vazut filme cu el, dar a fost filmul acesta la national si m-a convertit... I am now, a paul newman fan 8) ... joaca superb aici, a imbatranit si, in consecinta, joaca roluri de om batran, ceea ce arata ca el CHIAR este un actor foarte bun. desi filmul e pus la "drama", e foarte cald, nu moare nimeni, mult umor autentic, este in mod real un film foarte 'cald'. Loved it. million dollar baby multi au zis ca filmul acesta e mediocru, iar eu nu inteleg asta... foloseste cliche-uri, si? spune o poveste neremarcabila, si? spre deosebire de alte filme care incearca sa para destepte si iese un kkt, filmul acesta nu se complica si e realizat impecabil. Eastwood spune o poveste simpla si o spune cat de bine a putut. e vorba despre ceva simplu, dar bine facut. nu m-am plictisit, am savurat din plin rolurile actorilor si am simtit a slight "chill" cand swank (care mi-e antipatica in general) a cazut pe scaun, si mai tarziu moare. ce poti sa ceri mai multe de la un film? nu merita oscarul, true, dar era pe second place dupa sideways |
Matrix-Revolutii 9/10.Bine l-am mai vazut :D
|
Remember the Titans (2000) - 9/10
Rat Race (2001) - 7.5/10 Ray (2004) - 9/10 |
Brad Anderson - The Machinist (2003) - 8/10
Da. Filmul e super ok, misto filmat, bine interpretat, gloomy atmosphere, tensiune in crescendo care imi aminteste pe alocuri de Hitchcock, scenariu beton, in fine, toate ingredientele pentru un thriller de calitate. Finalul insa este dezamagitor, cu un twist care nu (mai) surprinde pe nimeni si care ucide din fasa vizionarile ulterioare. All in all, un film reusit, mai putin plictisitor decat 'Spider' si mult mai coerent decat suratele asiatice. Sundance style. Jonathan Glazer - Birth (2004) - 9/10 Brici. Regie, actori, scenariu, imagine, montaj, muzica, toate de nota 10. Ii dau doar 9 pentru ca simt ca Glazer poate mai mult. I-a facut de rusine pe clipangii cu mici bijuterii ca 'Virtual Insanity', ‘Kharma Police’ sau ‘Universal’. Le-a aruncat manusa amicilor Jonze si Gondry cu 'Sexy Beast'. A luat carca de premii cu reclamele la Guiness, berea noastra preferata. Iar acum alearga spre maturitate cu cel mai inchegat produs al sau, un film stapanit perfect, plin de subtilitati si de momente memorabile - planul secventa de inceput, cu alergatorul si umbra sa; prim planul de la opera, cu o Nicole Kidman transfigurata de emotie; marea de sentimente din final, and so on... De remarcat si ost-ul lui Alexandre Desplat (responsabil si pentru 'Girl With a Pearl Earring') si la fel casting-ul care-i face cu ;) lui von Trier: Nicole Kidman, Lauren Bacall si Peter Stormare. Am pus-o aici si pe asta. - BeNnY |
"Night of the Living Dead" (G. Romero - 1968) 8.5/10 - L-am descoperit pe Duane Jones, mai cool decat D. Washington si W. Snipes la un loc si m-am convins ca pivnita ramane unul dintre cele mai sigure locuri in caz ca o sa ma trezesc intr-o zi cu o armata de zombie in fata casei. In plus de asta, mi-am dat seama ca ar trebui sa cumpar mai multe cuie si un ciocan mai solid care sa poata sparge capul oricui ar dori sa intre neinvitat in casa mea (I'm half kidding). Ma pregatesc pentru "Onibaba" (Kaneto Shindo - 1964).
|
a series of unfortunate events (lemony snicket) 9/10
da, mi-a placut toata atmosfera de gotic filtrat prin romantism, decorurile, costumele, copii lam detestat pe carey care da (din nou) cu mucii in fasole si in film (desi are cel putin 2 faze tari, cand vorbeste despre turn si cand reia dialogul despre moartea parintilor) e un film pentru copii si nu inteleg de ce nu v-a placut stiu ca nu e original, ca e copy/paste dupa tim burton si ca nu e delok ok sa copiezi, dart in cazul de fata e nederanjant lipitorile nu erau prea bine facute pe pc, dar cand maryl streep si dustin hofman se inghesuie sa joace intr-un film, anumite lucruri pot fi trecute cu vederea (adica jim carey si lipitorile) 28 days later 7/1o 7 cu mare indulgenta, pentru ca mr boyle imi e antipatic de la the bitch incoace, tocmai pentru chestia pe care o face si in tot filmul asta: in loc sa filmeze oamenii turbati, individu cauta disperat unghiri si incadraturi senzationale a stiut totusi sa ia cateva cadre din romero dar nu a inteles ca secretul e filmarea "zombiilor" in "timp real"; romero lasa un mort viu sa traverseze cadru in 40 de secunde, boyle arunca trei fotograme si zburataceste camera...not ok braindead (aka evildead) 10/10 killbillu filmelor cu morti vii (mai corect kill bill e braindeadu filmelor cu batati) mult prea mult sange si mate, te intrebi cand o sa se opreasca si peter jakson Nu Se Opreste mult prea mult, tocmai de aceea minunat shawn of the dead 3/10 am cedat dupa 20 de minute bully 9/10 re-re-re-vazut tot e impecabil mai putin finalul cam moralizator |
All times are GMT +2. The time now is 14:47. |