![]() |
today in HR:
dawne adams, -assume nothing Autopilot, -albumul omonim Flunk, -all day and all of the night remixes trippin', - Groove Merchant compilation ocazional, architecture in helsinki si rinneradio. pretty fuсking big playlist uh ? |
Yonderboy, Vesna, Dj Shadow vs. Pulp, Placebo, Muse, primele Radiohead
|
(cam prea in subsol a ajuns acest thread)
Elton John --- Love Songs J. Sibelius --- Concertul pentru vioara (primele doua parti) Nightlosers --- Rythm & Bulz |
stereophoponics - ultimul
don mclean athlete tori amos damian rice - ca a plouat afara |
Natasha Atlas: Halim :love:
|
Creedence Clearwater Revival - Chronicle
Aerosmith - Greatest Hits |
DEADMAU5
|
Chicks On Speed - Kriedler Sessions
Chicks On Speed - 99 Cents Peaches - Teaches Of Peaches Kinobe - Wide Open Zongamin - Zongamin Pulp - His'n'Hers Lacrimosa - Satura |
Direct din playlist...
Bach - Air Bach - Toccata D-moll Beethoven - Marsch (Fidelio) Brahms - Hungarischer Tanz nr. 5 Brahms - Hungarischer Tanz nr. 6 Brahms - Walzer Delibes - Czardas (Coppelia) Delibes - Festtanz und Stundenwalzer Dvorak - Melodie Dvorak - Slawischer Tanz nr. 8 Gounod - Walzer (Margarethe) Grieg - Arabischer Tanz (Peer Gynt) Grieg - Ich liebe dich Grieg - Solveigs Lied Haydn - Serenade J. Strauss - Pozzicato Polka Liszt - Ungarisches Rhapsodie nr. 2 Lortzing - Holzschuhtanz Mendelssohn - Hochzeitmarsch Mendelssohn - Intermezzo Mendelssohn - Italienische Sinfonie (Allegro) Mozart - Eine kleine Nachtmusik (Allegro) Mozart - Kontretanz KV 609 Mozart - Turkischer Marsch Offenbach - Bacarole Offenbach - Pariser Leben Rimsky-Korsakov - Hummelflug Rossini - Temporale (barbierul din sevilia) Rubinstein - Melodie in F Sarasate - Zapateado Schubert - Standschen Schumann - Traumerei Smetana - Furiant (Die verkaufte Braut) Suppe - Leichte Kavallerie Tchaikovsky - Tanz der Rohrfloten Tchaikovsky - Walzer (Dornroschen) Tchaikovsky - Walzer (Streicherserenade) Verdi - La Traviata (Uvertura) Wagner - Lohengrin (Vorspiel Akt 3) Weber - Abu Hassan (Ouverture) |
MinRep e oldskool :w00t:
|
The Monkees - I'm a believer.
|
Pink Floyd:
--- A Momentary Lapse of Reason Si doua compilatii din "Musica JAZZ": --- Soul Note Story --- Jazz a Cinecitta... cele mai memorabile teme de jazz din filme precum "Clanul sicilienilor", "Amarcord" sau "La Notte", compozitii de Nino Rota, Ennio Morricone, Armando Trovaioli, Manuel De Sica, Girogio Gaslini etc. |
ca tot ai adus vorba de Pink Floyd, au anuntat ca se reunesc pentru un concert live:
'It has been confirmed that Roger Waters will join Pink Floyd to perform at the Live8 concert in Hyde Park on 2nd July. David Gilmour made the following statement: "Like most people I want to do everything I can to persuade the G8 leaders to make huge commitments to the relief of poverty and increased aid to the third world. It’s crazy that America gives such a paltry percentage of its GNP to the starving nations. Any squabbles Roger and the band have had in the past are so petty in this context, and if re-forming for this concert will help focus attention then got to be worthwhile" http://www.pinkfloyd.com/home/26.html (ferice de cine o sa fie acolo) |
Originally Posted by cherryblossom:
|
Tricky- i be the Prophet !!!!
Tricky- Anti matter mult radiohead. tool-aenima. kasabian-for "untensing". et puis orff. toujours orff. |
the white stripes - get behind me satan.
mai inclinat spre blues decat "elephant", un fel de "tear in beer", dar cu multe twisturi de iti ingheata inima : "re-gal" (ca sa fiu in ton cu revista 8) ) |
si io am ramas :w00t: :(( :happy: , in speranta ca o sa paraseasca britania si poate acosteaza macar in Germania, daca in Ungaria nu, ca de Romania... ce naiba, 30 de ani de la WIsh you are here... Waters parea mai incantat de poveste decat Gilmour dupa declaratiile date de ei. da poate facem o petitie :lol: sa-i chemam p-aci prin zona. pe de alta parte, au cam 60 de ani, ce sa te mai apuci la varsta asta sa faci turnee europene. anyway, as da destul de mult ca sa-i vad o data live pe undeva, intr-un concert al lor. in Londra am impresia ca vor canta doar o piesa in concertu asta... is cam 20 de artisti care canta in LIVE 8 si am vazut un astfel de concert din '86 unde fiecare invitat canta o singura piesa. s-ar putea sa fie in direct pe vreun post TV, pe internet sigur va fi, da trebe legatura puternica si ceva bani pentru a-l vedea. |
Originally Posted by gionloc:
|
hmmm, Pink Floyd reunited...
nu-mi pot imagina asa ceva. s-au certat mult prea rau cand s-au despartit, si toate turneele pe care le-au facut d-atunci au fost numai niste turnee din orgoliu, ca sa-si arate reciproc ca mai sunt in stare de ceva. Roger Waters a fost live la Praga acu' catva timp, la fel si Pink Floyd fara el, si i-am vazut. voce nu mai au, dar concertele a fost geniale... poate toti batraneii impreuna fac un show misto, desi nu cred c-o sa se inteleaga in ceea ce priveste melodiile pe care le-ar canta. Waters e prea mult pe ego-trip-ul lui, la fel ca Gilmour, care insa nu are succes. deh, cine stie, m-as bucura chiar daca ar canta numai ceva din Atom Heart Mother, din Ummagumma, sau Meddle... sau ANIMALS... ar fi genial, and i'd sell my house to see them. |
eu voi fi acolo, dar nu voi prinde, din pacate, concertul... stau doar prima saptamana la Wimbledon, pana pe 26 iunie. voi lasa, totusi, un semn discret, din partea CineMagiei, in Hyde Park... poate chiar un exemplar din rev. "CineMagia" (Romania) - nu raspund de calitate! - sau vreun biletel ceva... am ascultat - in draci! - la acest inceput de saptamana Pink Floyd. bine ca n-am batut sau, doamne fereste, omorat pe cineva in starea in care ma aflu... :) |
Originally Posted by Nae:
Waters tre sa fi fost cu In the Flesh prin 2000-2001 dar Floyd (Gilmour, Mason, Wright + invitati) nu au mai concertat nimic de la PULSE din '94. dom'le mi se pare interesant ca in finalul PULSEului Gilmour ii multumeste lui Waters ca i-a oferit sansa de a canta Dark side of the Moon, iar dupa Wish you were here, Waters (In the Flesh) isi exprima dorinta ca baietii sa fi fost acolo (pe piesa Set the Controls for the Heart of the Sun pe ecranu din spate se deruleaza imagini din vremurile de inceput ale Floyzilor). naiba-i stie :lol: , orgoliosi intr-adevar, dar si cand se intalnesc doi sau trei artisti deosebiti (Waters Gilmour si Wright) greu reusesti sa tii spiritele zburdalnice-n frau. De cantat e imposibil sa cante piese scoase dupa The Wall: la The Final Cut, Gilmour plecase din PF, iar dupa Waters nu a mai fost. dar asta e bine! sper sa-mi brain damage Saucerful of secrets si sa-mi ia toti money inainte de a-mi da Eugene una cu axu intr-un live serios, chiar si batrani, bolnavi si cu vocile obosite (desi nu e chiar cazu!) |
Originally Posted by MinRep:
si astia ar fi numai buni! si U2 is in turneu acum, dar nu se apropie de Bucuresti nici muscati de sarpe... :hmm: se pare ca doar Phil Collins (pentru fanii genului) va ateriza la Bucuresti (daca nu i se va raci cainele, ori matza) prin octombrie. altfel, ne mai destindem, poate vor organiza astia mari si frumosi intr-ale muzicii un concert de intrajutorare pentru maimuta lui Michael Jackson, care poate va fi trimisa inapoi in jungla fiindca omu e falit! falit, dar LIBER! ce isterice erau femeile din fata tribunalului, urland INNOCENT!!!! Michael... :alien: brrrr. |
slava lu' doamne-doamne si lu' hristosu' din avatarul meu. |
Anouar Brahem Trio
Morcheeba |
Originally Posted by Serghei:
Morcheeb-e bune de repetat in playlist: Otherwise si Rome wasn't built in a day (at least these two songs). adaug (daca pana acum nu s-o fi pomenit...) AIR - Moon Safari si Premiers Symptomes |
pai la concertu din 94 ma refer, si la din 2000 a lu' Waters...amandoua au fost bune, dar n-au fost Pink Floyd, asa cum am crezut ca vor fii. adica marea parte din cantecele cantate de Waters au fost cantate de un pusti cu o vocea asamanatoare ca a lu' Gilmour, si in 94, cel mai tare cantec a fost The Great Gig in the Sky.
te rog, nu-l uita pe Mason, care face parte dintre cei mai buni tobosari/percussionisti pe care i-am auzit vreo data. e un geniu, si fara el, multe albume PF n-ar fi fost prea bune (adu-ti aminte de Pompei, unde solo-urile lui sunt mai mult decat geniale)
mda, presupun ca ar canta numai classicele Pink Floyd, adica tot pre-the wall. desi trebuie spus ca si the wall este de fapt capodopera lu' Waters, la fel cum si the final cut este un tribute to Mr. Waters, tatal lu' Roger Waters. vedem si speram sa avem posibilitatea sa-i vedem pe toti, reunited and playing the great gig in the sky pe undeva prin europa centrala (daca nu de est). din pacate chestia cu vocile obosite este adevarata. dar wtf, they're Pink Floyd, the living legends. |
Lamb - Fear of Fours
Lamb - What Sound Lamb - Daft Jazz Lamb - Between Darkness and Wonder (da, sunt fan) Massive Attack - Blue Lines Morcheeba - The Antidote (jeg) Tricky - Angels With Dirty Faces Tricky - Bowback Tricky - Juxtapose Tricky - Maxinquaye (singurul placut integral) Tricky - Nearly God Frou Frou - Details si melodia din Fallen Art - Fanfare Ciocarlia - Asfalt Tango Ca sa nu fie chiar plat topicul hai sa bagam si noi notele noastre. Gen Cine-sa-l-vrea? (prost), cine-il-asculta-e-iertat (mediocru) si cine-nu-l-asculta-nu-se-antureaza-cu-noi! (bun) |
asa e, Mason trebuia pomenit, dar dincolo de faptul ca is meseriasi toti 4, el e singurul care a dus Pink Floyd prin istorie, adica nu a lipsit de pe nici un proiect, ceea ce inseamna ca el nu era asa furios. am citit cu ceva vreme in urma ca atunci cand l-au chemat sa-l inlocuiasca pe Barrett, Gilmour a ezitat intre a alege o cariera de manechin si cea de pink floydist :w00t: cat priveste finalul mesajului tau, mai ma lamentez un pic zbierand din acest colt de forum: domnilor PF incercati sa va reculegeti si cantati cateva ore prin Europa! |
Mason a mai scos si o carte, foarte interesanta, care povesteste istpria Pink Flyzilor de laprimele lor concerte intr-un basement din Anglia, pana la marile lor concerte din Venetia sau Sydney. e o carte geniala, unde mai gasesti si poze cu ei, adica Pink Floyd impreuna la un jam cu Jimmy Hendrix, jam care nu a fost inregistrat, si pentru care Mason s-ar putea impusca acu'.
frumos este ca Mason nu vorbeste deloc urat despore Syd Barret sau despre Andy Fairweatherlow, care acuma este membru in formatia lu' Waters. din pacate nu am banii necesari ca sa-mi cumpar cartea aia, dar e fascinanta. |
io m-am tot gandit sa-i recomand lu frate-miu (care traieste pe meleaguri americane) sa dea o raita dupa ea prin librarii si sa o trimita incoace... ceea ce m-a facut sa am rezerve este faptul ca Mason nu ar vorbi despre clipele in care Gilmour si Waters se certau in draci sau despre procesele pe care le-au avut cu Waters pentru drepturi de autor, nume, etc. (am citit ceva cronici pe amazon). totusi, acum ca evenimentele au luat o intorsatura asa placuta, am sa vorbesc cu el zilele astea sa vedem ce iese. adevaru-i ca si eu as citit-o acum! ramanand tot la carti, un prieten mi-a vorbit odata ca in urma cu ani buni, a aparut la noi o carte de-a lui Pittis (nu cred ca era o traducere!??) despre Led Zeppelin, cu istoria lor, cu despartirea dupa moartea lui Bonzo, cu versuri traduse, ma rog... o are cineva dintre dumneavoastra? am cautat prin BCU UBB dupa Pittis, dar nu am gasit ceva relevant. |
He-he, Nae si gionloc! Bravo - frumoasa discutie...
Otherwise... Pink Floyd: "Animals" si "Atom-Heart Mother". |
Originally Posted by MinRep:
desi nu pot spune ca e vreun album de-al lor care imi place mai putin, astea doua si Wish you are here le ascult cel mai des. astea imi creeaza starea. in ceea ce le priveste pe celelalte, trebuie sa ma aflu eu intr-un anumit mood pentru a le savura la maximum. astfel urmeaza Dark Side, Wall, Meddle, Piper, More, Division, Momentary, Obscured by Clouds, iar cel mai rar asscult Ummagumma... poate fiindca e cel mai intuitiv (in al doilea volum) produs al lor. fiindca intinde nervii si rascoleste atmosfera. referitor la cartea lui Mason, mi-am mai amintit un detaliu expus in recenziile de pe amazon: inainte de a fi publicat, volumul a trecut pe la fiecare dintre membri, ei exprimandu-si opiniile legate de continut chiar la finalul textului tobosarului! interesant, poate Mason a incercat sa le faca un fel de anamneza ca prima etapa a unui proces de calmare a disensiunilor existente intre ei. Zeppelin von Rock !! de retinut si batut la usa lui MinRep ca sa ne impartaseasca elemente de-ale ei, mai ales ca pare a nu se afla unsor un exemplar. poate la Academia de Muzica! |
|
Ok, sa intervin si eu :).
Nu sunt mare cunoscator Pink Floyd dar albumul "Wish you were here" cred ca l-am ascultat de peste 100 de ori, integral....(poate mai mult, de 4 ani de zile de la prima auditie..am avut timp )...altele: The Wall, Ummagumma. Din prima lor perioada, cu Syd Barret vocal (parca asa il chema pe "crazy diamond") nu stiu prea multe...recunosc ca sunt destul de lenes..dar cred ca o sa fac un efort sa-mi procur toata discografia si sa o ascult...o sa tin seama si de sfaturile voastre, care albume merita atentie. |
daca tot ramane vorba de Pink Floyd, pe care i-am descoperit cu mare placere la varsta fragila de 12 anisori, prin albumul lor Meddle, vreau sa spun ca este formatia care este intagral la mine in playlist de atunci.
Animals m-i se pare cel mai reusit album, pentru ca are ideia aia lucrata din scoarta in scoarta, cu grije, cu leit-motive muzicale, si cu niste lyrics geniale. More, Atom Heart Mother si Meddle sunt albumele care ma ung pe suflet, pentru ca surprind si exprima viata normala, care pun semne de intrebare marunte de existenta in oarecare masura, si care te lasa linistit. The Wall, Wish You Were Here si The Dark Side of the Moon sunt albumele care imi place pentru ca au o parte Rock serioasa, cu mici bancuri mizicale, si cu o ideie unitara. insa ele sunt si cele mai comerciale, pe care le cunoaste tot prostu' si caredevin asa de "uzate"... Amused to Death, The Final Cut, The Pros and Cons of Hitchhiking, A Saucerfull of Secrets si Diviniton Bell sunt albumele pe care eu le vad ca incomplete, pentru ca intr-un fel nu mai au unitatea aia pink floydiana. celalalte albume sunt un fel de fill-in, si canta pe comp-ul meu tot timpul. mda, cam asta ar fi ordinea pe care o am eu cu albumele Pink Floyd. well, one can call me quite obsessed, dar Pink Floyd face parte din viata mea, apoi un pic de Jethro Tull si spre sfarsit au mai intrat si Led Zeppelin. |
i-am ascultat atit incit am devenit aproape imun la muzica floyzilor. ii stiu pe de rost. noroc cu niste raritati cum ar fi zabriskie point, smokin' blues sau alte bootleguri care mai au in ele ceva surprize.
ramin la perioada dintre saucerful of secrets si animals. odata cu the wall au luat-o intr-o directie care nu prea ma intereseaza. la fel, albumele solo mi s-au parut sub asteptari, in afara de pros and cons of hitchhiking [chitara lui clapton, parca]. n-am ascultat duo-ul waters-geesin din 1970, cred ca body se cheama. stie cineva ceva de el? careful with that axe, eugene [varianta live-ummagumma] e piesa mea de suflet, ca sa ma exprim in limbajul de lemn al sentimentelor, sau mai exact piesa care ma reprezinta cel mai bine in relatia mea cu muzica pink floyd. |
Sunt de acord si cu crissis, faza in care trupa a intrat dupa "The Wall" nu ma prea intereseaza. "The Division Bell" e o exceptie, dar - la fel ca alte albume - il vad ca fiind inconsistent. |
wow, crissis, recunosc o parte din mine in tine. si eu cunosc toate cantecele, si le cant la fiecare ocazie, cand pasul meu de mers pe strada merge cu un ritm de-al lor.
anyhooz, sunt de acord ca miciile cantece, adica cele din zabrisky point si alte bootleg-uri sunt bune de tot, insa nu se compar cu cantecele cu concept mare (vezi Shine on you crazy Diamonds) sau cu albumele astea (de la Animals pana la The Wall). adevarul este ca deja din timpul The Final Cut Roger Waters a intrat in alta directie, adica muzica cu sens politico-social. de aici au intrat si certuriile intre membrii, si s-a destramat Pink Floyd. albumele solo insa nu sunt reusite, desi ascult cu mare placere din cand in cand Amused to Death sau alte solo-uri geniale a lu' Gilmour and friends. insa ai dreptate cu ce-ai spus fata de Carefull with that Axe Eugene, care da, este o capodopera. Ummagumma este in general misto, dar asta e cel mai bun de pe album, la fel ca si versiunea de pa Pompei, care si vizual este geniala. albumele comerciale (desi nu le poti numii asa) au fost ceea ce i-au scos in fata pe Pink Floyd, si le-au adus faima aia de superstars. si de aici au iesit si probeleme. intre Waters si Gilmour, dar si intre ceilalti membrii (vezi relatia intre Gilmour si Snowy White, chitaristul nr 2, sau intre Andy Fairweatherlow si Wright), care au vrut sa cante cate un alt cantec in timpul concertelor. orgoliile fiind insa imense, nu a existat decat destramarea ca solutie. |
Michael Franks.
|
TRICKY.
|
TRICKY TRICKY as well
si Portishead - Dummy |
now who would have expected that?
Pink Floyd - pentru noaptea asta m-am gandit la Meddle si Pompei Jethro Tull - hmmmm, Aqualung, si Stormwatch Led Zeppelin - And the Song remains the Same si cate un Pearl Jam de la o prietena... |
Laid Back, daca-i mai tineti minte.
|
Dj Project - Privirea ta.
Videoclipul f. reusit. |
Erroll Garner, Lester Young, Count Basie, Duke Ellington si Billie Holliday... Iar acum, Pablo Casals - Beethoven.
|
Portishead - Portishead
Parca mai bun decat Dummy |
king crimson - red
ceva intre free jazz si hard rock, ultimul album mare dinaintea deraierii frippertronice din anii 80-90 stephane grappelli - le toit de paris debussy - preludii cu michelangeli sostacovici - cello concertos 1&2 etc, etc |
Urma - first time ever right now, praised be Mr. Collins.
Sounds good. Nice discovery. |
Originally Posted by Pitbull:
|
Les grands ésprits se rencontrent toujours!
|
All times are GMT +2. The time now is 02:55. |