![]() |
Originally Posted by Leonard:
In rest, din ce-am vazut si eu week-end-u' asta, pe le TV or otherwise: Taxi Driver - 9/10: always an enchantement... Cu mentiuea ca, de data asta, am mai inchis ochii din cand in cand ca sa ascult doar muzica lui Hermann (wow!) [b]Le grand chef [b]- 2/10: cu Fernandel... Almost a total waste of my time. Frankenstein (1931 - Whale) - 4/10: De obicei, nu imi place sa campar filmele cu cartile dupa care sunt inspirate, dar de data aceasta... :hmm: This movie sucked balls... Mi-a placut cum arata, cu jocurile de lumini si umbre si mai erau una sau doua scene care aminteau de filmul mut (Frankenstein si creatura urmarindu-se in moara la sfarsit, de exemplu), dar parerea mea e ca subiectul este de cacart, nu doar in comparatie cu opera lui Shelley! Personaje neverosimile (Frankenstein si baronul ar fi exemplele care sar in ochi), Creatura redusa la un monstru fara motivatie, dar - ceea ce m-a enervat cel mai mult - numele personajului principal este schimbat... Acum da-o-ncolo! Henry Frankenstein suna banal, spre desosebire de Victor Frankenstein, care are o alura mai sinistra (cred eu...) Si un documentar: Virtual History: The Secret Plot To Kill Hitler pe Discovery: daca v-ati saturat de Hitler si World War II, macar uitati-va la documentarul asta (cand se reia) pentru fetele reconstituite digital... :o |
The Shipping News (2001) - distributie de exceptie, dar totusi cam lung si plictisitor: 6/10
|
am vazut ieri un film fooooooooarte simpatic, Raising Victor Vargas, in regia lui Peter Sollett... dupa o serie de filme greucene, filmuletul asta simplu si frumos m-a uns la suflet...
|
1 rue de plaisirs...laetitia casta face un rol parca scris pt ea....sau pt un frigider, ca`s la fel de expresive 6/10
2 un film de michael ninn (pe xxl) interesant vizual dar nu prea inventiv ca pozitii 7/10 3 un episod din sitcom britanic pe bbcprime, cu un rockstar batran si sotia lui tanara si blonda si fiul lui retard 9/10 |
Der Blaue Engel ('30, Josef von Strenberg) a fost mai sensibil decit crezusem in primele 15 minute, cind ma asteptam la o poveste clasica (deci plicticoasa). Nu mare filosofie in film, dar intrepretarea lui Emil Jannings, nu a Marlenei Dietrich sic!, m-a apropiat de film. Sonorizarea a fost destul de proasta, iar in conditiile in care filmul a fost subtitrat in maghiara, am sentimentul ca am pierdut unele replici ce contau. Nu ma asteptam ca Marlene ca cocodaceasca si sa rida isteric atit de placut urechii.
|
Misto faza cu lenjeria intima , in clasa ; fastaceala , umilinta profesorului indragostit, care nu stie ce sa mai faca + rasetele isterice ale copiilor.
|
academia de politie 2 - 5/10
|
nocturne - lars von trier 9.5/10
revazut se7en - david fincher 9/10 |
Escape From Alcatraz - 7/10
|
Amintiri de Irji Menzel, pe TVR Cultural. O comedie lirica simpatica. Pentru un film cehesc din anii 80 este excelent. M-a bine dispus.
|
Originally Posted by lynx:
vezi ca cei de la TVR Cultural mai dau si un alt film de Jiri (!) Menzel, si anume Closely Watched Trains, tot o comedioara draguta cu actiunea in timpul nazistilor, pentru care Menzel a luat cateva premii... |
Multam de informatie. Stilul lui Jiri (!) Menzel mi se pare interesant, asa ca nu voi rata nici filmul semnalat de tine. :)
|
anger management - ? 6.5/10
- un biloi alb pt nicholson, cateva bilute albe pt guzman, woody harrelson & john turturro, o avalansa de bile negre pt scenariu... plus doua bile ceva mai alungite pt marisa.... revazut the doors - oliver stone 8/10 - probabil cel mai bun stone ever, pacat insa de fazele cu witchcraft-ul and all those bollocks... memorabila intalnirea lui jim cu andy warhol, the god's telephone included ! |
ciudade do deus
revazut a 4a oara still a perfect 10 |
Originally Posted by KORBEN:
i agree 100% |
Cidade de Deus, un film interesant, dar parca prea multa violenta, una naucitoare as zice: imaginea copilului de cinci ani cu pistolul in mana este socanta. M-a uimit interpretarea remarcabila, dar nu cred ca as putea sa-l revad.
|
Ultimele filme pe care leam vazut sunt:
Anything Else - 8 Shark Tale - 6 |
d'accord, 'cidade de deus' este bolnavicios de misto...
dark water - hideo nakata 7.5 - chiar foarte bun, desi nu ma asteptam la cine stie ce... pacat de ultimele 10-15 minute complet gratuite (fazele de peste ani si ani) si care imi strica impresia altfel mai mult decat favorabila |
THE VILLAGE 9.5/10
THE OTHERS (ERA ATAT DE CEATA AFARA...)10/10 YOUNG ADAM 6/10 NU E ATAT DE PROST SAU NU STIU CUM DA NU MI-A PLACUT DELOK |
sky captain - 9/10
shark tale - 8/10 tais tois (parca asa se scrie :P ) - 8/10 the forgotten - 9/10 |
The Others- era ceata, dar si Nicole Kidman cu accent englezesc atit de neat, cu morti care traiesc alaturi de vii prin intermediul pozelor post-mortem (facute artistic!). Da' pe Kidman si pe ai ei copii cine ii pozase?!...
À la folie... pas du tout ('02)- film regizat si scris de Laetitia Colombani (deci nu prea bun :) ), cu depresiva artista Audrey Tautou distrugatoarea de vieti, in baza unei iubiri nevrotice. Blabla, super cliseu, exceptind fast-rewindul de la mijlocul filmului (singura chestie care mi-a palcut), dupa care povestea e reluata din perspectiva cardilogului (cel care se ocupa cu inimile...:) ). |
Gothika (2003) - doamne ce durere de cap! ce final total aiurea! mare plictiseala la filmul asta in afara de vreo 2 scene mai scary si Halle Berry care isi face datoria ok
|
TAXI BLUES , aseara pe tvr 1, rusia 1990. In genul filmelor romanesti de dupa revolutie, bunicel dar cu doza de patetism gratuit de rigoare.
|
taxi blues se numea...
mi s-a parut ingrozitor doar dupa cateva cadre eram convins ca e cehoslovac :shock: |
gothika e ingrooozitor de prost :sick:
collateral 7/10 - mult mai slab decat precedentele michael mann-uri |
revazut:
-amarcord (frederico felini)... 10/10... un film splendid, si cu mult in fata timpului sau. -oblomov (nikita mikhalkov).... 9.5/10.. ce personaj genial, ce bine pus in scena, si ce frumos filmat. un film dupa care te apuci sa inveti ruseste, pentru ca in filmul asta suna superb. -citizen kane (orson welles)....10/10.. no words needed. perfect! acuma: -all about my mother (allmoldovar)... 6.5/10... not my style... nu mi-a placut. o poveste morbida si urata asa... |
It's Halloween baby asa ca...pentru a fi in concordantza cu sarbatoarea idiot de americana am revazut (pentru a cata oara?) :
Halloween 1 10/10 (it's still the best) Halloween 2 7/10 (oh well...putea fi si mai bun) |
'la mala education (vazut joia de saptamana trecuta) - 7/10. cu indulgenta. ii lipseste in mare masura touch-ul lui almodovar.
'monster' - 8/10 - inutil de brutal, lasa un gust amar si deprimant pe care il lasa si 'boys don't cry'. charlize theron este absolut senzationala. '13 going on 30' - 4/10 - rahat 'the butterfly effect' - 6/10 - slab, ma asteptam sa aiba mai multa imaginatie. totul s-a rezumat la intrebarea: 'acuma ce anume o sa mai mearga rau?'. pacat, pt ca aveam chiar asteptari de la el... 'the village' - 5.5/10 - cea mai fasaita idee de la cel mai recent-fasait regizor 'anti'hollywood-ian. cateva scene de facut parul maciuca, imaginea lui roger deackins. atat. 'wrong turn' - 4.5/10 - aproape suportabil de urmarit. |
american history x - 7/10
hart's war(din nou) - 9/10 |
The Others - 8.5/10 (wierd shit)
The Village - 9/10 (genial) |
Tires sur la pianist(1960)-Truffaut - 7/10
Le charme discret de la bourgeoisie(1972)-Bunuel-8/10 Bande a parte(1964)-Godard-8/10 A bout de souffle(1960)-Godard-9/10 Vacas(1991)-Medem-8.5/10 |
wow, Serghei... super avatarul!
In fine: American Graffiti - 7/10: m-a cam dezumflat la a doua vizionare Amintiri - 8.5/10: nici nu stiu ce sa zic. Filmul lui Jiri Menzel este grozav. Mai amintesc poantele cu dentistii beti si cu copilul Isus... Pentru amatori, saptamana viitoare, tot de Menzel, tot pe TVR Cultural si tot martea: "Satucul meu". The Village - 8/10: mult mai bun decat ma asteptam. The Royal Tenenbaums - 6/10: cred ca e a cincea oara cand il vad... incepe sa para mai bun... |
cu ce ai pacatuit ca sa-i vezi pe Tenenbaums de 'enspe ori?
@serghei: good taste, man |
Originally Posted by keyzer soze:
|
Originally Posted by MinRep:
Stai linistit,cade la cenzura! |
Originally Posted by Serghei:
|
TRAFIC cu michael douglas pe pro cinema . Cu ce ramai? copiii din tijuana-mexic se aleg in final cu o instalatie de nocturna pe terenul de baseball ,care o sa-i impiedice sa devina traficanti de heroina....
|
big fish - 6.5
not really so much to talk about |
Milionari de weekend - 10/10
Vanilla Sky - 10/10 Black Hawk Down 10/10 The Royal Tenenbaums - 8/10 |
The village-9 Pt jocul actorilor,culorii,ideii in general...
The terminal-7.50 Pt regie si T.Hanks Fratia lupilor- 7.53 ... |
toata lumea da note aici, de parca le-ar lua cineva in seama... mai bine scrieti si voi o propozitie, doua despre filmele pe care le vedeti... s-ar putea sa fiti mai convingatori...
|
Ca si chestia cu topurile , care ne-a cam prins pe toti ...
|
Suprematia lui Bourne 9/10
|
Originally Posted by cherryblossom:
|
Originally Posted by K's:
K's, sunt intr-adevar cativa meseriasi pe forum, dar aia nu prea dau note... parerea alora ma intereseaza si pe mine... |
Spre "iluminarea" prostimii, care ar fi aceia - "meseriasii" ?
|
Originally Posted by nume:
tu, de exemplu, esti unul dintre cei care-mi place cum scrie... Frank de asemenea... Ambra Blu, desi ne-am cam ciufulit, recunosc ca scrie bine... |
It Happened One Night (Frank Capra, 1934)- pacat ca nu s-a intimplat sa imi placa glumitele din film. Fiica unui bancher (Claudette Colbert) fuge de viata pe care i-o ofera tac-su, la New-York, iar in drum Peter Warne (Clark Gable cu joc interesant), ziaristul glumet, o invata valori primare si viata omului obisnuit.
|
Originally Posted by cherryblossom:
Si fara sa fi recunoscut tu, eu tot bine scriam. Still, "ciufulit"? Eu nu ma ciufulesc cu nimeni. Si eu cred ca a acorda note unui film, indiferent ca o face Berardinelli, Ebert sau KORBEN, nu este bine. Prefer sistemul stelutelor (as in pula), or, better yet, un comenatriu transant care sa te situeze clar de o parte sa de alta a baricadei: ti-a placut/ nu ti-a placut. E bun/nu e bun necesita un spirit mult mai analitic decit al meu. PS: de dragul lui Celine, schimba-ti si tu semnatura aia cu cea originala. |
Ambra are dreptate cu notele. Eu cred ca in fiecare dintre noi se afla un elev de scoala generala, frustrat ca dirugu' de sport nu i-a dat zece ci doar 9. Frustrarea asta iese la iveala pe aici si se manifesta prin nevoia de a da note .Sau poate e o dorinta ascunsa a unora de a fi dascali . :D
|
All times are GMT +2. The time now is 21:20. |