PDA

View Full Version : Proteste actuale

ghost90
15 Jan 2012, 18:58
S-au desteptat romanii.Sper sa nu fie doar praf in ochi si ca protestele sa ia amploare.Apropo,iiii,esti si tu cu galeria in Piata Universitatii?

Cristina_
15 Jan 2012, 19:05
S-au desteptat romanii.Sper sa nu fie doar praf in ochi si ca protestele sa ia amploare.Apropo,iiii,esti si tu cu galeria in Piata Universitatii?
De acord! Un singur lucru ma deranjeaza fanii de fotbal care declanseaza violente astfel lumea serioasa pleaca acasa.Si pe urma apar voci ca cei care protesteaza sunt niste huligani.

iiii
16 Jan 2012, 09:15
deci....

ghost, logic ca am fost si la universitate si la unirii. la unirii a iesit jihad, ma jur.
ardeau tomberoane, au carat din parcul unirii o ghereta , care au pus-o pe foc. zburau pietre peste tot, erau urcati pe masini, capote indoite, pietre peste tot, sediul unei banci raiffeisen cu geamurile sparte, au devastat un magazin de telefonie... deci totala anarhie.

am fugit apoi pe la hanu lu manuc, cu ideea sa ma duc in fire, era ora 11, si era inchis! nu mai primeau clienti... am reusit cu greu sa ma retrag , tusind in team pub, unde am stat in fata unui tv si vedeam cum au ajuns jandarmii pana la selari.. cu greu am reusit sa ajung pe calea victoriei unde am oprit un taxi si tzust acasa.
cannd cobor pe calea victoriei, la intersectia cu elisabeta... nebunie, lume fugind, jandarmi , scutieri, aproximativ 15 persoane puse la zid cu mainile ridicate..

ca sa nu fiu off-topic, sunt fericit ca mi-am luat doza de adrenalina

ghost90
16 Jan 2012, 10:07
Aici la Cluj a fost protest pasnic.Oricum cat mai iese lumea in strada,si io-s acolo.Sper sa iasa din ce in ce mai multi,pana o sa se intample ceva cu jegurile guvernamentale.Chiorule,ti-o dam la ....!

iiii
16 Jan 2012, 10:29
asa sa faci ghost... banuiesc ca daca, urmeaza si astazi proteste in toata tara, e posibil sa iasa violente si in alte orase..
am vazut pe net ca in alte orase chiar a fost chill, la modul pasnic.. dar aici jihad

vave
16 Jan 2012, 14:37
Mi-am permis să fac un nou topic. Discutați aici, dar vă rog temperat, ce ține de revoltele actuale.

iiii
16 Jan 2012, 14:43
sarn'na vave
am auzit ca s-au adunat si astazi la universitate, si aud la radio cum politia, jandarmeria, fac apeluri la proteste pasnice... dar sa vedem ce o sa fie diseara

jansic
16 Jan 2012, 14:58
iiii, ne vedem pe zona :)

iiii
16 Jan 2012, 14:59
sa ma suni. eu in jur de 7 sunt in lipscani

AndreiStefan
16 Jan 2012, 16:17
A inebunit Bucurestiul...dar imi...place:"> (ador haosul uneori) Cauza protestelor o inteleg...insa alternativa in cazul unui succes al protestelor(demisia guvernului+Base), nu o vad...dai jos raul si pui ce in loc? In 2008 era Base-frenezie...acum cine ne umple inimile si sufletele de sperante:-/ Aud prieteni care se duc sa protesteze ca sa vina...regele Mihaita si sa reinstauram Monarhia:)) De aceea ma declar oficial doar un "curajos" sustinator...moral :)

iiii
16 Jan 2012, 16:26
andrei , ai ajuns aseara sa vezi ce er ala urinii?

AndreiStefan
16 Jan 2012, 16:33
am trecut pe la Romana doar...defapt am incercat sa trec:) Vreau sa mai iau ceva bani pe masina asta...nu sti de unde sare "iepurele" ;)

iiii
16 Jan 2012, 16:46
ahaaa
am auzit ca au iesit iar la univ.... sa vedem daca si azi ies violente

AndreiStefan
16 Jan 2012, 16:52
asta cu "violente" e cam nasoala...violenta e necesara in unele cazuri, poate si in cazul asta...insa de ce cu jandarmii?! Daca tot au venit "barmanii" si vor sa arunce cu cocktailuri si alte minunatii, macar sa dea cu ele in cine trebuie, nu in niste oameni care sunt pusi acolo sa mentina ordinea...

iiii
16 Jan 2012, 16:56
sti bine cum e... toata furia protestatarilor se revarsa pe fortele de ordine.
iti dai seama ca daca venea bashescu sau boc la universitate sa calmeze multimea , iesiea si mai urat?
la univ ieri erau unii care protestau impotriva fazei cu rosia montana, alte persoane ca au miscorat salariile bugetarilor, suporterii erau cu legea referitoare la violentele din stadioane etc...

dar cand am plecat din fire spre unirii am ramas paf ce era acolo.

ghost90
17 Jan 2012, 16:10
Stiam ca e prost,dar acum depaseste culmile prostiei.

http://www.gandul.info/politica/gigi-becali-despre-protestele-pentru-raed-arafat-mi-e-scarba-de-romanii-care-au-iesit-in-strada-9148188

iiii
17 Jan 2012, 16:29
deci....

aseara a fost multa lume... am fost si eu cam o ora in multimea de la arhitectura, aproximativ pe la ora 22:00... si apoi lumea incepea sa plece spre unirii in speranta repetarii violentelor de duminica seara.... si in zona Sf.Gheorghe, unde era sheriff inainte... hop tzop cordon de scutieri, norocul meu ca am vazut si am mers imediat pe gabroveni si am aterizat in fire unde la un pah de bere si ne uitam cum ii verifica pe aia in mini piateta aia.
in rest : aseara politie , jandarmerie peste tot la unirii, au prevenit bine de tot...
sa vedem ce o sa iasa si in seara asta...

anaemona
17 Jan 2012, 18:38
Nu stiu de ce n-am nici o speranta cu toate manifestarile astea :( Nu ca n-as vrea sa se schimbe ceva, din contra, numai ca nu vad schimbarea posibila acum si asa.

SakuraBlack90
17 Jan 2012, 19:07
@anemona simti bine . Poate experienta vietii sau poate te-ai nascut inteleapta :D
Schimbare =)) . Poate isi schimba hainele intre ei . Sau numele partidului .
Solutii sunt dar s-ar putea sa nu va placa ce o sa spun , ma abtin si plec in questul meu de a gasi inteligenta pe Marte . Pe Pamant nu am gasit :))

omudindulap
17 Jan 2012, 19:16
Dar cum vezi tu schimbarea? Cel putin, acum s-a tras un semnal de alarma, iar cei ce ii vor urma celor care ne conduc acum se vor gandi de doua ori inainte de a lua vreo decizie care ne-ar putea prejudicia. Astfel de proteste au dus, de curand, la demisia nu stiu carui ministru, parca Berlusconi. Chiar ma gandeam, atunci cand vedeam la tv sutele de mii de protestatari englezi, francezi, italieni, spanioli, greci etc., cand naiba ne vom trezi si noi, cat naiba mai putem indura abuzurile pe care le fac nesimtitii astia. De ce dracu la altii se poate si la noi nu?
Ii felicit pe cei care au iesit in strada, chiar daca putini, in pofida gerului, si au manifestat pasnic pentru ei, dar si pentru drepturile celorlalte milioane de romani care, din pacate, prefera, din comoditate si/sau conformism, caldura propriei lor odai.

Disciple
17 Jan 2012, 19:18
Din punctul meu de vedere mi se pare ca totul a degenerat in conflictul intre suporterii wannabe green street hooligans (se vede ca s-au uitat la film, dar au perceput mesajul gresit, acolo tot ce se intampla e in interior, politia e de forma, e o conventie) si jandarmi.
Ei au venit sa isi exprime opiniile "anarhiste" in numele unor echipe de fotbal care din punctul meu de vedere (judecand obiectiv si la situatia din fotbal) nu prea dau doi bani pe conflictele lor.
Mai mult mi se pare bizar faptul ca sunt destul de multi "pustani", "studenti", "tineri" care in general ii poti vedea in weekend prin cluburile din Centrul Vechi si cu iPhone la purtator.
Eu nu am nici iPhone si nici nu ma duc in fiecare saptamana in club, dar nu vad de ce as merge ca sa urlu ca un bou in numele unei cauze care pt. mine nu exista in conditiile in care nu am un loc de munca si inca sunt un amarat de student la o facultate cu loc la buget.

omudindulap
17 Jan 2012, 19:24
Imaginea asta spune totul despre noi ca popor:

http://img41.imageshack.us/img41/6815/newpicturesx.png (http://imageshack.us/photo/my-images/41/newpicturesx.png/)

SakuraBlack90
17 Jan 2012, 20:22
@Disciple nu rata ocazia . Viitorul tau va fi masurat in sange . Al tau sau al dusmanilor tai >:)

Pe Basescu nu puteti "sa-l dati jos" decat daca il omorati . Iar sa-l omori nu prea este legal :))
Poate ii inscenati ceva - o sirena blonda si un vapor plin cu sticle de brandy
Sunt curios daca s-a gandit cineva la asta .

@omul... Foarte buna imaginea . Vezi daca lipsesc micii si berea . Sau o tuica fiarta !
Pe frigul asta sa faci revolutie !

Eu nu sunt in Ro si nici din B , dar fac tot posibilul sa vin (prin martie asa) sa prind si eu pensie de revolutionar pe viata . Pana atunci revolutie placuta si sa-mi pastrati un loc liber .

PS. Imi place mult filozofia de sant nu ma luati in serios

anaemona
17 Jan 2012, 20:35
Disciple, in toate protestele moderne, vorbesc dupa al doilea razboi, tinerii de care zici tu au fost primii sa protesteze. Mi se pare foarte normal sa fie asa. Un om cu familie care are copii de intretinut acasa tot ce poate face e sa participe la o greva in curtea intreprinderii lui. Somerii de virsta a doua s-ar mai putea alatura, altfel nu vad cine, sincer.

omudindulap
17 Jan 2012, 20:57
Foarte buna imaginea . Vezi daca lipsesc micii si berea . Sau o tuica fiarta !
Pe frigul asta sa faci revolutie !

Eu nu sunt in Ro si nici din B...

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lxe8amGYli1r5598go3_500.gif

Keep trolling!

ghost90
17 Jan 2012, 21:57
Eu nu sunt in Ro si nici din B , dar fac tot posibilul sa vin (prin martie asa) sa prind si eu pensie de revolutionar pe viata . Pana atunci revolutie placuta si sa-mi pastrati un loc liber .

Ba te rog eu stai acolo.De oameni miserupisti cu atitudine de flower power,m-am saturat.Daca esti pe meleaguri straine,si batjocoresti oamenii simpli care au tras zeci de ani pentru o pensie cat o sticla de ulei,stai in pana mea acolo,desolidarizeaza-te de tara asta si uita ca esti roman.

SakuraBlack90
17 Jan 2012, 22:24
Fiti voi romani adevarati (in fata calculatorului) !
Lasati-ma pe mine sa "trolez" ...

ghost90
17 Jan 2012, 22:40
Prietene,nu ti-am raspuns la aberatiile scrise mai devreme pentru ca eram in centru,ore in sir,si nu din cauza efectului de turma,ci din cauza ca-mi iubesc patria cu bune si cu rele.Poti fii troll cat vrei,desi nu-i necesar nici macar putin.

iiii
18 Jan 2012, 09:46
deci asta e buna... isi da cu parerea unu care e in strainatate... NO COMMENT

aseara, am petrecut cam o ora la universitate... cand am urcat din pasaj, m-au luat 2 tzestosi, m-au legitimat, m-au intrebat daca am arme sau obiecte contondente asupra mea... apoi control corporal si pa!

dupa aproximativ 1 ora de citit mesaje de pe pancarte,am plecat spre o carciumioara rockeristica si m-am infruptat cu cateva berici. totul pasnic, dar foarta multa politie,jandarmerie etc...

ghost90
18 Jan 2012, 16:57
http://www.youtube.com/watch?v=7FJRB3fUN8w

Cred ca il scapa o treaba la buda.

Kriss_Kringle
18 Jan 2012, 17:15
http://www.youtube.com/watch?v=7FJRB3fUN8w

Cred ca il scapa o treaba la buda.

=))=))=)) LMAO!!

danonino
20 Jan 2012, 03:23
Dar cum vezi tu schimbarea? Cel putin, acum s-a tras un semnal de alarma, iar cei ce ii vor urma celor care ne conduc acum se vor gandi de doua ori inainte de a lua vreo decizie care ne-ar putea prejudicia. Astfel de proteste au dus, de curand, la demisia nu stiu carui ministru, parca Berlusconi. Chiar ma gandeam, atunci cand vedeam la tv sutele de mii de protestatari englezi, francezi, italieni, spanioli, greci etc., cand naiba ne vom trezi si noi, cat naiba mai putem indura abuzurile pe care le fac nesimtitii astia. De ce dracu la altii se poate si la noi nu?
Ii felicit pe cei care au iesit in strada, chiar daca putini, in pofida gerului, si au manifestat pasnic pentru ei, dar si pentru drepturile celorlalte milioane de romani care, din pacate, prefera, din comoditate si/sau conformism, caldura propriei lor odai.

Bis. Sunt complet de acord cu ce ai zis tu, mai putin folosirea lui "din pacate", atat, in rest complet de acord.

Pentru aia care tot zic asta: "Dar cu cine ii schimbam? Dar daca ii dam jos, cu cine ii inlocuim?" Cu Michael Schumacher.
Bine, poate nu chiar cu MIchael Schumacher, dar sigur sigur ei vor fi schimbati cu cei pe care ii vom vota. Vine ca un soc, dar asa e cu democratia.

vave
20 Jan 2012, 08:27
Nu îmi place să discut politică, oricât ar fi de omniprezentă, totuși tind să cred că lumea uită un lucru: președintele de îl avem azi, nu va mai putea fi votat. Bineînțeles că asta nu înseamnă (din păcate) că puterea lui va ajunge o nulitate, și totuși sunt foarte, foarte curioasă care va fi procentul celor ce vor merge la vot.

Cred că George Carlin (http://www.youtube.com/watch?v=07w9K2XR3f0) zice cel mai bine: "Garbage in, garbage out!" (deși nu sunt de acord cu a nu merge la vot)

iiii
20 Jan 2012, 09:32
ieri la proteste, am ajuns la pe la un 19 si am stat pana la orele 21 aproximativ.. si situatia am vazut-o asa :
fix la facultate, suporteri, de la diverse echipe bucurestene... am remarcat cateva persoane de la dinamo, steaua etc... care tipau si care sareau. la un moment dat se tipa : "USL , alta mizerie!!" ..
si am vazut si pancarta pe care scria : " CHUCK NORRIS HELP!!! " si trebuie sa recunosc ca m-a amuzat.

si sa vedeti minte ingusta , in organizarea jandarmeriei :

mare cordon la universitate.. erau aproximativ 7-8 jandarmi unul in spatele celuilalt, intre gurile de metrou de la universitate si de la tnb... incercand sa protejeze piata unirii, sa nu se mai intample ce a fost duminica... dar, si aici trag un mare dar ... spre romana nimic, si stau si pun urmatoarea intrebare... daca ieseau violente ca duminica, multimea exploda, si se retragea spre romana? cum putea sa arate piata romana ?

Paraiah
20 Jan 2012, 10:44
Sunt de acord cu protestele pana la un punct. Sa vedem ce ramane daca scadem:
1. Huligani .... astia au venit sa fure sa distruga ... sunt patrioti in viziunea lor distrugand pe banii poporului.
2. Revolutionari. O mare parte dintre ei au stat la table cand era revolutie au dat spaga si au luat pensii enorme si acum nu mai au ce manca ca nu au facut nimic toata viata ( nu toti dar majoritatea)
3. USL-isti astia fac campanie pe fata... sunt adusi cu autocarele de partide sa asculte promisiuni ce nu vor fi niciodata indeplinite
4. Bugetari concediati. Aici devine interesant ... Romania este o tara de bugetari ceea ce nu vezi prin alte tari.. oameni care aveau familli intregi cu o stampila in mana si un post fictiv cu salarii imense. In nici o alta tara bugetarii nu au salarii mai mari ca privatii.

Sa ma scuteaza cu patriotismul lor.... fiecare e pentru el acolo. Cand plec de la munca dupa 8 ore si vad numai masini straine cu duiumul .... oras plin de mizerie.....geamuri sparte pereti scrisi ..... politisti ce iau spaga si altii care sunt luati la misto de oameni cu cunostinte... pe cine sa dau vina pe guvern? Noi ca popor trebuie sa ne schimbam guvernu este plin tot de romani care au norocul sa fure mai mult ca restu.
Adevaratii protestatati nu ii vezi in Universitate sunt la metrou se duc la munca in fiecare zi si apoi acasa sa se odihneasca pentru ziua urmatoare.

Cristina_
20 Jan 2012, 11:07
Sunt pro schimbare ii clar cu Basescu situatia merge foarte prost.Ceea ce nu imi place la PSD este ca au in partid tot felul de panarame ca Vanghelie, Mazare care nu fac decat sa scada increderea in USL.Indiferent cine vine dupa Basescu daca nu confisca din averiile facute pe bani necinstiti si sa ia la bani marunti pe cei care au furat din 1989 pana in prezent,tot degeaba vine.

iiii
20 Jan 2012, 11:20
intai sa ne gandim cine vine, si prin ce mod vine... mai sunt 3 ani pana la alegerile prezidentiale..

si lumea tot in strada o sa fie... cri cri cri

omudindulap
20 Jan 2012, 12:28
Adevaratii protestatati nu ii vezi in Universitate sunt la metrou se duc la munca in fiecare zi si apoi acasa sa se odihneasca pentru ziua urmatoare.

:)) Ciobanasul moldovean este idolul tau, este? E ca si cum cineva fucks your ass (suna urat in romana) zi de zi, iar tu protestezi cumparandu-i lubrifiant si betisoare parfumate. Unora le place doggy style...

Protest. (http://www.youtube.com/watch?v=_oTqICb0sbk) :x

Apropo de prostia de mai jos (http://www.decatorevista.ro/portrete-piata-universitatii/)

1. Huligani .... astia au venit sa fure sa distruga ... sunt patrioti in viziunea lor distrugand pe banii poporului.
2. Revolutionari. O mare parte dintre ei au stat la table cand era revolutie au dat spaga si au luat pensii enorme si acum nu mai au ce manca ca nu au facut nimic toata viata ( nu toti dar majoritatea)
3. USL-isti astia fac campanie pe fata... sunt adusi cu autocarele de partide sa asculte promisiuni ce nu vor fi niciodata indeplinite
4. Bugetari concediati. Aici devine interesant ... Romania este o tara de bugetari ceea ce nu vezi prin alte tari.. oameni care aveau familli intregi cu o stampila in mana si un post fictiv cu salarii imense. In nici o alta tara bugetarii nu au salarii mai mari ca privatii.

Uite huliganii:

Andreea, 25, doctorandă în ştiinţe politice

Am venit târziu –luni – pentru că am văzut ce s-a întâmplat duminică. Duminică au fost toate prietenele mele gazate aici şi eram foarte confuză de tot ceea ce se întâmplă în piaţă şi nu eram foarte hotărâtă. A contat foarte mult şi solidaritatea. Am venit cu un grup de prietene, dar nu a fost onest ce s-a întâmplat şi am vrut să vin şi eu la faţa locului să văd cum e. Am văzut şi am spus că de atunci vin în fiecare seară. Trebuie să apreciem democraţia – şi dac-o apărăm să venim aici.
Protestul este o formă democrată de a pune piciorul în prag şi de a spune „nu” atunci când guvernanţii sar calul şi nu fac politici. Fiind activistă într-un ONG feminist, am parcurs mai multe proteste printre care şi unele împotriva violenţei domestice – ajungem foarte greu la politicieni.
Cred că Băsescu e o persoană inteligentă. La modul în care e inteligent şi un câine – ştie să supravieţuiască, dar nu este o persoană înţeleaptă. Pentru că dacă era, ar fi făcut ceva ca să legitimeze toate voturile pe care le-a primit. Ne-ar fi ascultat, dar nu a făcut-o până acum. E cazul să iasă la apel.

Alexandra Popovici, 41, proprietar ceainărie

O prietenă a fost cu ideea „hai să dăm ceai gratis la oameni în piaţă”. I-am spus că eu singură nu mă descurc pentru că am un fierbător mare de 20l. Mi-a spus „nicio problemă, împărţim cheltuielile şi venim cu el”. Ca să dăm la cât mai multă lume, n-am dat paharele pline, am umplut jumate de pahar. Oricum e foarte fierbinte câtă vreme stă înăuntru.
Eu n-am venit pentru Băsescu. El nu e în cercul meu limitrof şi nu-l percep în niciun fel. Sincer. Pe mine mă bucură solidarizarea umană. Se întâmplă şi cu oamenii din piaţă, se întâmplă şi cu jandarmii care sunt nişte oameni super OK şi cred că de asta aveam nevoie: să ne trezim puţin. Să ne dăm seama că făgaşul pe care a intrat viaţa acum nu e în regulă.
Nu-mi fac iluzii că va dispărea corupţia din ţara asta. Poate din cauza asta am şi ieşit din business-ul clasic (industrial) şi m-am hotărât să fac altceva, pentru că mi se pare un domeniu mai soft.

Laurenţiu Carusa, 42, multinaţională

M-a păcălit Iliescu. Zicea „eşti student, fugi să înveţi pentru viitorul patriei”. Am plecat liniştit şi m-am dus în 96 la el: „Dom’ne, acum sunt la doctorat, am terminat masteratul!” „Păi acum vii, prietene? Nu mai am loc şi pentru tine.”
Sunt o fire altruistă. Nu mai am familie, toţi mi-au murit – părinţi, bunici. Personal trăiesc bine pentru că sunt directorul unei multinaţionale care echipează de la Renault până la Mercedes şi BMW. Dar nu pot să sufăr ca-n jurul meu să văd oameni amărâţi care trăiesc prost, care n-au nicio şansă. Sunt ceea ce sunt datorită norocului. Am fost în multe companii unde toate posturile se dau pe pile şi relaţii. Pur şi simplu accidental am ajuns unde sunt. Şi lupt pentru binele altora, ca să nu trăiască drama pe care am trait-o eu în ultimii 20 de ani, în care am luptat pentru supravieţuire.
Băsescu nu poate fi numit conducător de ţară atâta vreme cât nu luptă pentru binele acesteia. El a făcut parte din fostul FSN – să ţină lumea minte! Toată clasa politică din ultimii 20 ani a distrus România. Nu numai Băsescu. Ghinionul lui că este în prezent.

Chambord
20 Jan 2012, 13:17
Prin huligani cred ca se referea totusi la ciomagarii din galeriile de fotbal care nu aveau nici o treba cu protestul in sine ci erau iesiti la spart magazine, ciordit, aruncat cu garduri, pitit dupa femei si copii ca sa nu-i poata bate jandarmii, etc. Their usual. Mi-e sila de urangutanii aia. Ce vina are un jandarm sau un reporter care vine la serviciu si se intoarce acasa cu fata sparta de un animal de galerist ?

omudindulap
20 Jan 2012, 13:23
Stiu, dar am vrut sa evidentiez faptul ca nu au iesit in strada doar huligani, revolutionari si ce-a mai zis el acolo.

Alte exemple. (http://www.gandul.info/revolutions/video-gandul-care-ne-misca-le-am-dat-microfonul-oamenilor-care-au-iesit-la-universitate-ce-au-ei-de-spus-9160065)

Cinste lor, cinste lor, cinste ciumpalacilor! <):)

iiii
20 Jan 2012, 13:24
cham :
1. tu crezi ca jandarmi aia, nu au si ei ofuri? crezi ca ei o duc bine? crezi ca ei nu au rate sau orice fel de datorie? crezi ca lor nu le vine sa strige?

2. ai vazut cat de blindati sunt jandarmii? arata ca niste testosi.

SakuraBlack90
20 Jan 2012, 13:26

Sa ma scuteaza cu patriotismul lor.... fiecare e pentru el acolo. Cand plec de la munca dupa 8 ore si vad numai masini straine cu duiumul .... oras plin de mizerie.....geamuri sparte pereti scrisi ..... politisti ce iau spaga si altii care sunt luati la misto de oameni cu cunostinte... pe cine sa dau vina pe guvern? Noi ca popor trebuie sa ne schimbam guvernu este plin tot de romani care au norocul sa fure mai mult ca restu.

Am discutat aseara pe cineva care lucreaza intr-o fabrica cu peste 10 000 angajati pe un post destul de bun :
- Nu protestati ?
- Ca sa mai protesteze saracii (muncitorii) ca ies rupti de la munca . Vor sa protesteze dar cum . Sunt zilnic terorizati ca pot ramane fara locurile de munca .

deci asta e buna... isi da cu parerea unu care e in strainatate... NO COMMENT
Deja ai comentat . Esti cel mai patriot "roacker" (cel putin la faza asta) pe care nu l-am cunoscut si crede-ma nu am nici o intentie sa te jignesc .
Atat timp cat am cetatenie romana si imi platesc taxele si impozitele in Romania am aceleasi drepturi ca tine oricat de patriot ai fi si "imi dau cu parerea" si daca plec pe Marte .

Originally Posted by omudindulap:

Bis. Sunt complet de acord cu ce ai zis tu, mai putin folosirea lui "din pacate", atat, in rest complet de acord.

Pentru aia care tot zic asta: "Dar cu cine ii schimbam? Dar daca ii dam jos, cu cine ii inlocuim?" Cu Michael Schumacher.
Bine, poate nu chiar cu MIchael Schumacher, dar sigur sigur ei vor fi schimbati cu cei pe care ii vom vota. Vine ca un soc, dar asa e cu democratia.

Am raspuns prin PM "omului" acum cateva zile cum se putea face schimbarea PRINCIPALA . S-ar putea sa stii deja . Schimbarea se poate face la modul ideal rapid si oricand cu ajutorul parlamentului . De ce zic ideal pentru ca parlamentul nu este reprezentanul nostru asa cum s-ar crede . Diferenta dintre ei si marea prostime este ca au fost si sunt mult mai vicleni decat restul populatiei .
La felul cum decurg lucrurile acum shimbarea v-a consta in noi promisiuni . Si cum poti sa speri la o schimbare cand majoritatea celor care voteaza sunt dependenti de mici , bere si galeti .
Paraiah are dreptate traim intr-o societate de tip "fiecare pentru el" .
Michael Shumacher are contract in 2012 cu Mercedes GP dar Dan Diaconescu este disponibil :))

Nu îmi place să discut politică, oricât ar fi de omniprezentă, totuși tind să cred că lumea uită un lucru: președintele de îl avem azi, nu va mai putea fi votat. Bineînțeles că asta nu înseamnă (din păcate) că puterea lui va ajunge o nulitate, și totuși sunt foarte, foarte curioasă care va fi procentul celor ce vor merge la vot.

Cred că George Carlin zice cel mai bine: "Garbage in, garbage out!" (deși nu sunt de acord cu a nu merge la vot)
Nu stiu cine e Carlin dar are dreptate . Oricum are o varsta e normal sa gandeasca asa .
"democracy was founded by a single rule , get out and vote cause i mother fucker kill-you"
Citez din memorie s-ar putea sa nu fie 100% corect . Sper ca intelegi democratie :)

vave
20 Jan 2012, 13:29
Lucrurile astea (http://www.stiridecluj.ro/social/ungurii-fac-lant-uman-in-jurul-statuii-lui-matei-corvin?fb_comment_id=fbc_10150602912611399_2180333 2_10150602946601399#f1d0b3bbf500438) nu îmi plac când vine vorba de proteste, fiecare își amintește ce îl doare și nu îi trece prin cap că poate afecta imaginea întregii revolte sau măcar a grupului din care face parte. Acoperit de mulțime, ești mult mai curajos, dar un astfel de curaj nu face niciun bine, aș spune eu.

"un grup de suporteri ai echipei U Cluj au scris cu un spray "M..e UDMR!" pe soclul statuii Matei Corvin" (e de acum două zile știrea)

Nu stiu cine e Carlin dar are dreptate . Oricum are o varsta e normal sa gandeasca asa .
"democracy was founded by a single rule , get out and vote cause i mother fucker kill-you"
Citez din memorie s-ar putea sa nu fie 100% corect . Sper ca intelegi democratie :)

Cu o micuță completare, Carlin e mort de câțiva ani. :)

ghost90
20 Jan 2012, 13:53
un grup de suporteri ai echipei U Cluj au scris cu un spray "M..e UDMR!" pe soclul statuii Matei Corvin

:)) eram fix acolo cand i-au luat,vroiau sa ma ia si pe mine ca aveam fularul cu "U".Se revolta ungurii pentru ca au scris pe statuia regelui,care de fapt era roman.Sa nu mai fiu civilizat,imi bag eu ceva in istoria,natia si lantul lor.

SakuraBlack90
20 Jan 2012, 13:54
@vave: La naiba , ma inteleg bine numai cu mortii :)) E un semn :))

vave
20 Jan 2012, 14:04
un grup de suporteri ai echipei U Cluj au scris cu un spray "M..e UDMR!" pe soclul statuii Matei Corvin

:)) eram fix acolo cand i-au luat,vroiau sa ma ia si pe mine ca aveam fularul cu "U".Se revolta ungurii pentru ca au scris pe statuia regelui,care de fapt e roman.Sa nu mai fiu civilizat,imi bag eu ceva in istoria,natia si lantul lor.

Îi detest pe ungurii care nu vor să înțeleagă că locuiesc în România în aceeași măsură în care îi detest pe românii care nu vor să priceapă că țara asta (ca toate celelalte, de altfel) are și minorități. Recunosc că mai fac și eu glumițe nepotrivite (cu cei care le pot lua ca atare), dar nu aș fi în stare să ponegresc o statuie/un monument orice ar însemna el.

Și dacă tot am adus vorba, ne place ideea de "Cluj, capitală culturală europeană" (în 2020 dacă bine știu), dar pe de altă parte nu vrem alte culturi printre noi. Consider că este o contrazicere destul de gravă.

@vave: La naiba , ma inteleg bine numai cu mortii :)) E un semn :))

Cât de mult crezi în semne?

ghost90
20 Jan 2012, 14:11
Nu am absolut nimic cu minoritatile care respecta tara si poporul asta.Dar pe aia pe care nu-i poti civiliza(tiganii),sau pe cei cu scopuri odioase(multi unguri) nu ii suport.Mai arata-mi o minoritate in lumea asta care are atatea drepturi ca si ungurii in tara noastra.

iiii
20 Jan 2012, 14:15
in uk, problema irlanda de nord , IRA .
in bascia... probleme.

omudindulap
20 Jan 2012, 14:21
[IMG]http://img706.imageshack.us/img706/356/newpicturejz.png (http://imageshack.us/photo/my-images/706/newpicturejz.png/)

ghost90
20 Jan 2012, 14:24
Nu poti compara situatia asta cu cea din UK.Aia seamana mai mult cu Iugoslavia,noi nu suntem state unite impreuna cu ungurii.Inca o tara din lume,unde minoritatea e reprezentata in Parlament,scoli in care istoria si geografia respectivului stat se invata in limba minoritara,si revendicari teritoriale.

iiii
20 Jan 2012, 14:36
AAAaaaaa
deci e vb de autonomie da? ungurii din ro vor autonomie da? dar sti bine ca se poate si mai rau, in UK ai exemplul de autonomie la irlanda de nord, tara galilor si scotia.... vezi in cealalta parte a europei zona transnistria... acolo ce e? ca teoretic tine de moldova...

ghost90
20 Jan 2012, 14:48
Tarile din Regatul Unit sunt popoare diferite,cum era si Iugoslavia:Serbia,Croatia,Bosnia,Muntenegru,Macedo nia,Slovenia.Rusii nu-s cu nimic mai prejos decat ungurii,istoria ne-o confirma.

iiii
20 Jan 2012, 14:59
pai da ghost... si asta vor sa faca si maghiari din romania. zona autonoma, steag, numai limba lor vorbita, limba secundara : romana

ghost90
20 Jan 2012, 15:05
Pai asta ziceam mai sus.Respectam minoritatile atata timp cat respecta si ei patria noastra.In caz contrar nu dau doi scuipati pe ei si pe scopurile lor.

iiii
20 Jan 2012, 15:06
parca vazusem o harta a judetelor in care lumea iesise in strada... despre saptamana asta vorbesc... si covasna si harghita pas!

sergiuseling
20 Jan 2012, 15:18
Au ieșit și harghitenii ieri. Cu ceva întârziere, dar au ieșit:
http://www.realitatea.net/harghita-la-protest-200-de-persoane-scandeaza-romani-maghiari-traiasca-la-multi-ani_905832.html

vave
20 Jan 2012, 15:19
Nu transformați topicul ăsta în altceva!
Nu cred că m-am făcut înțeleasă ce spuneam. Nici mie nu îmi convin pretențiile crescute și de neoprit ale unei minorități, dar asta nu ne dă dreptul (oricât de democrați am fi) să pătăm monumente cu vorbe de ocară. Unde mai pui că bietul monument de abia ce fusese renovat!

Cristina_
20 Jan 2012, 15:19
Au ieșit și harghitenii ieri. Cu ceva întârziere, dar au ieșit:
http://www.realitatea.net/harghita-la-protest-200-de-persoane-scandeaza-romani-maghiari-traiasca-la-multi-ani_905832.html
Mai sunt si romani nu doar unguri in Harghita.

Chambord
20 Jan 2012, 15:59
A propos de unguri, nu vreau sa pun paie pe foc si sunt contra generalizarii ca toti ungurii trebuie luati la pl, dar s-a mai luat vreo masura cu idiotii aia din echipa nationala de hochei (juniori) a Romaniei care au cantat imnul Ungariei si l-au batut pe singurul etnic roman din echipa ? Pe moaca alora merita scris ceva cu spray-ul, nu pe o statuie.

zeno.marin
20 Jan 2012, 21:23
Imi place textul care insoteste comentariile lui iiii:
„Când pescărușii îl urmăresc pe năvodar, este pentru că își închipuie că vor fi aruncate sardine în mare.” [Cantona]
Lumea din Piata Universitatii il urmareste pe navodar pentru altceva... Cred... Sper...:D

Cristina_
21 Jan 2012, 12:32
Daca tot suntem la subiectul proteste, chiar nimeni nu se sesizeaza impotriva lui Tiriac care macelareste sute de porci mistreti?? De ce nu face acest lucru in alta tara?

SakuraBlack90
21 Jan 2012, 13:28
A propos de unguri, nu vreau sa pun paie pe foc si sunt contra generalizarii ca toti ungurii trebuie luati la pl, dar s-a mai luat vreo masura cu idiotii aia din echipa nationala de hochei (juniori) a Romaniei care au cantat imnul Ungariei si l-au batut pe singurul etnic roman din echipa ? Pe moaca alora merita scris ceva cu spray-ul, nu pe o statuie.

Trebuiau lasati in Ungaria daca tot isi iubesc tara asa de mult . Iar pentru ceilalti patrioti sa facem cheta sa le dam si lor bilete gratuite de avion spre Budapesta .
Sa nu incepeti iar ca aberez . Francezii asa fac cu tiganii "nostrii" si UE nu este impotriva . Ei nu accepta decat sclavi si slugi(cazul meu) in UE .
Am un "prieten"(sper sa nu intre pe acest forum) care chiar vrea cetatenie si s-ar bucura nespus mai ales daca ar primi si un bilet gratuit .

Daca tot suntem la subiectul proteste, chiar nimeni nu se sesizeaza impotriva lui Tiriac care macelareste sute de porci mistreti?? De ce nu face acest lucru in alta tara?
Pentru ca Romania este singura tara UE care permitea asta . In plus la noi sunt si mai ieftini ....

Imi place ca toata lumea a inceput sa protesteze impotriva tuturor politicienilor . In sfarsit !!!

EDIT
:)) Observati jos in partea dreapta un protestatar adevarat . Are o perna dar doarme tot in zapada :))

http://www.flickr.com/photos/74914120@N08/6735734411/in/photostream

ghost90
21 Jan 2012, 15:34
Trebuiau lasati in Ungaria daca tot isi iubesc tara asa de mult . Iar pentru ceilalti patrioti sa facem cheta sa le dam si lor bilete gratuite de avion spre Budapesta

Tu crezi ca ii primesc ungurii de dincolo?Ii trateaza ca pe niste tigani.Chiar stiu o familie din Cluj care a plecat in Budapesta,dar s-a intors dupa cateva luni pentru ca nu mai suportau sa fie bataia de joc a ungurilor de peste granita.

ghost90
23 Jan 2012, 20:10
http://www.youtube.com/watch?v=0BlqUWqMH2w

Pe astia ii ancheteaza cineva?Ii trage cineva la raspundere?

iiii
06 Feb 2012, 09:40
Si a cazut si guvernul Boc!!!! =))

Liviu-
06 Feb 2012, 09:59
Sigur din cauza protestelor :P

Chambord
06 Feb 2012, 10:07
Nasol ca nu mai avem contra cui striga acuma. Ma gandesc cu groaza la momentul cand o sa plece si Basescu si Antena 3 va fi nevoita sa-si intrerupa emisia pe motiv de lipsa obiectului muncii.

iiii
06 Feb 2012, 11:22
pai e simplu... protestatarii o sa aiba o mica bucurie... o sa creada ca din cauza protestelor lor a cazut guvernu boc.... or sa treaca 2-3-4 luni... si apoi se muta iar la universitate cu pancarte noi, cu jos antonescu, jos ponta...

zgubi
06 Feb 2012, 12:31
Eu cred ca plecarea lui Boc va fi doar praf in ochi pt poporul roman (pt ca intr-adevar Boc a plecat dar Base n-o sa se desprinda de scaun prea curand).Din nefericire pt noi Base cunoaste foarte bine mutarile si trage in favoarea lui niste sfori cu consecinte groaznice pt tarisoara asta.

Intr-o alta ordine de idei,Antena 3 nu se va inchide ci isi va continua seria de dezbateri penibile.Gadea are oameni pregatiti cu care sa vorbeasca pt ca daca ar fi doar el la trei vorbe si patru prostii pe care le scoate nu s-ar mai uita nimeni.

vave
06 Feb 2012, 13:11
Toate se leagă... parcă văd ca acum Boc va (re)candida la primăria Cluj. De aia a trebuit Apostu să facă loc. :))

Ce ți-e și cu paranoia asta! X_X

zgubi
06 Feb 2012, 13:25
Sau poate doreste sa ramana la Catedra de Drept ca sa mai invete studentii alte enormitati a la Boc :))
Oricum,tot ce prezinta astia la tv sunt doar informatii brute,nefinisate.Problemele au mult mai multe substraturi care trebuie luate in considerare.
Sunt atat de multe variante de luat in calcul de te doare creierul :))

iiii
06 Feb 2012, 13:49
1. sunt sigur ca boc v-a pleca la cluj

2. daca , candideaza la primaria Cluj-Napoca... si lumea il voteaza si iese primar, nu o sa fie de bine.

3. daca revine la catedra.... ce poti invata generatiile urmatoare? despre esecurile tale sau despre cum un tata ciocneste oul de paste in capul fiului ( direct la TV ) .

si acum... sa vedem cine o sa fie numit prim ministru, si cu ce sleahta de hoti vine dupa el.

Cristina_
06 Feb 2012, 16:05
politicienii=bunch of scumbags

redmen
06 Feb 2012, 16:52
Elena Udrea premier.The show must go on!

bremen1980
06 Feb 2012, 18:11
Stai ca la ora 20:00 o sa scoata Base din palarie un nou Boculet .

aniela07
06 Feb 2012, 19:21
Avand in vedere ca eu si primul ministru am fost la acelasi liceu (adica suntem buddies, ce mai...) nu il voi pomeni in protestele mele stradale pe urmatoarea luna.
Am decis: saptamana asta protestez impotriva ACTA.

iiii
06 Feb 2012, 20:40
aniela draga mea... aici e topic de proteste actuale, deci , cred ca ai voie sa protestezi despre ce vrei tu.... evident

@redmen, sa sti ca si eu ma gandeam la madam din plescoi, dar uite ca nu a fost sa fie dansa....

aniela07
06 Feb 2012, 21:44
aaaa. trebuie sa protestez chiar aici aici aici? nuuu. pentru ACTA ma duc sambata in piata. acum strang idei de pancarta. virtual nu protestez decat pe FB ca e mai amuzant.

iiii
06 Feb 2012, 21:51
am inteles am inteles
waleooo daca nu mi-au bubuit facebooku toti cu mesaje anti acta, sau mesaje, caricaturi etc impotriva noului prim ministru ungureanu....

SakuraBlack90
06 Feb 2012, 22:27
impotriva acta puteti protesta aici (http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp)

pe facebook nu stiu daca are efect , nu am cont acolo

@aniela07 Cum era Boc in liceu ? Nu ma refer la inaltime :))

Cristina_
06 Feb 2012, 23:15
Am decis: saptamana asta protestez impotriva ACTA.

Dar de ce sa protestezi impotriva ACTA? Cineva lucreaza pentru ceva si pe urma sa vina alta persoana si sa ia gratis? Pirateria nu va dispare dar ACTA mai protejeaza copyrights.

ghost90
06 Feb 2012, 23:27
Nu consta numai in asta.Daca se voteaza ACTA,operatorii sunt indreptatiti sa-ti verifice mailurile,si orice sait ai accesat.De asemenea,te poate opri nenea politai in gara,si sa-ti verifice telefonul,tableta etc.In caz ca ai ceva downloadat,ti-l confisca imediat.Chestia asta cu oprirea pirateriei e doar un pretext.

redmen
07 Feb 2012, 02:30
@redmen, sa sti ca si eu ma gandeam la madam din plescoi, dar uite ca nu a fost sa fie dansa....

Ar fi fost aroganta maxima din partea lu` Basescu.Atunci sa fi vazut lume in strada.Hahah.

aniela07
07 Feb 2012, 07:36
Dar de ce sa protestezi impotriva ACTA? Cineva lucreaza pentru ceva si pe urma sa vina alta persoana si sa ia gratis? Pirateria nu va dispare dar ACTA mai protejeaza copyrights.

Legi care sa protejeze drepturile de autor exista deja. Legi care sa-mi scormoneasca in chiloti daca nu cumva mi-am bagat in c... vreun dvd piratat cu varianta mai lunga cu 30 de minute a lui Metropolis nu sunt inca. Si nici nu vreau sa fie. De ce sa accept legi care imi intra cu bocancii in viata privata? Pentru bugetul meu, imi cumpar legal destule carti si ma duc la suficiente filme. Dar accesul (cel putin in Romania) la noile aparitii literare si la filmele vechi este foarte limitat (pentru ca suntem, ca si multi altii, o natie care nu stie sa aleaga ce sa consume, asa ca halim tot ce ni se arunca). De ce sa dau 25 de lire pentru o comanda mizera de pe Amazon? Sau de ce sa dau 20 de euro la Fnac pentru carti de 30 de euro?
Cei care se simt neajutorati si vor un big brother in viata lor sunt invitati in State. Pe acolo voi calca si eu atunci cand o sa vreau sa mi se apere drepturile de catre niste legi abuzive. Pana atunci, i'm an only child!

zgubi
07 Feb 2012, 12:26
@aniela07

m-am surprins surazand amar la ironiile tale fine.foarte revigorant ultimul post :) ce buna ar fi Romania si ce bine am trai in ea daca ar gandi mai multi ca tine.

aniela07
07 Feb 2012, 12:36
Multumesc, esti un dragut. Dar sa stii ca lumea ar fi mai plictisitoare daca toti ar gandi ca mine. E mai bine sa ai si oameni de alta parere ca sa te mentii in forma. :)

sergiuseling
07 Feb 2012, 12:51
Chestia asta cu verificatul telefoanelor și al nu știu mai ce e puțin cam mult, dar țin minte cum m-am dus prin Franța, Germania în lunile de după 11 septembrie 2011 și la intrarea în orice magazin mi se controla geanta care o aveam la mine. Și n-am văzut pe nimeni să comenteze.
Și eu zic că e cam mult, dar ceva trebuie făcut.

Legat de ACTA eu sunt aproape în totalitate de acord. Dacă nu s-ar mai pirata atâta și toți am plăti bani pe divertisment poate ar ajunge și la noi servicii ca Netflix, xbox live. Și de ce nu chiar mai multe filme prin cinematografe.

Eu așa văd: scade pirateria => cresc vânzările, crește concurența => scad prețurile și avem mai multe servicii.

Kriss_Kringle
07 Feb 2012, 12:56
Bine ca semneaza marionetele astea din guvern orice act li se pune in fata fara sa aiba vreun cuvant de spus sau macar sa se consulte cu populatia tarii.Trebuie sa se ia masuri in legatura cu voyeurii astia ca prea vor sa stie totul.Asta e doar primul pas cu pirateria,dupa aia ne trezim ca ne baga chip-uri in noi sa stie ce facem si unde suntem tot timpul.
Vorba Anielei,doar n-o sa ma las controlat de fiecare data daca am filme,muzica,programe,carti piratate de parca-s vreun traficant de droguri.
Sa iasa lumea in strada,sa fie anarhie!Imi iau masca de V for Vendetta si ma duc kamikaze in ei!:))

Kriss_Kringle
07 Feb 2012, 13:09
Chestia asta cu verificatul telefoanelor și al nu știu mai ce e puțin cam mult, dar țin minte cum m-am dus prin Franța, Germania în lunile de după 11 septembrie 2011 și la intrarea în orice magazin mi se controla geanta care o aveam la mine. Și n-am văzut pe nimeni să comenteze.
Și eu zic că e cam mult, dar ceva trebuie făcut.

Legat de ACTA eu sunt aproape în totalitate de acord. Dacă nu s-ar mai pirata atâta și toți am plăti bani pe divertisment poate ar ajunge și la noi servicii ca Netflix, xbox live. Și de ce nu chiar mai multe filme prin cinematografe.

Eu așa văd: scade pirateria => cresc vânzările, crește concurența => scad prețurile și avem mai multe servicii.

De unde sa platim bani pe divertisment daca salariul minim pe economie e 700 de lei?Practic,ce spui tu e ca cine nu-si permite o carte,un film,un cd cu muzica e condamnat sa ramana pe dinafara.
Eu ma indoiesc in totalitate ca n-ai apelat niciodata la piraterie, si fara ea foarte multi de pe forumul asta,inclusiv eu n-am fi avut ocazia sa vedem filme clasice sau ascultam o muzica buna.Mi se pare corect ca dupa ce ai vazut/auzit ceva piratat si ti-a placut,sa faci un efort si sa cumperi originalul ca sa fie respectat si autorul pana la urma dar practic tu sustii ca doar cei privilegiati(financiar) sa aiba acces la informatie.:-q

Liviu-
07 Feb 2012, 13:28
Bine ca semneaza marionetele astea din guvern orice act li se pune in fata fara sa aiba vreun cuvant de spus sau macar sa se consulte cu populatia tarii.

Una e ca poate a fost rea intentie cand au votat sau poate ca n-au stiut bine ce voteaza, dar, facand abstractie de aspectul asta nefericit al legii, e ca si cum ti-ai intreba populatia daca vrea sa fure. Pana la un punct legea sau ideea unei astfel de legi e cat se poate de logica si de bun-simt, chiar daca noua nu ne convine asta.

practic tu sustii ca doar cei privilegiati(financiar) sa aiba acces la informatie.:-q

Atat timp cat apartine cuiva mi se pare si normal. Acum depinde pana unde se merge cu ideea de informatie, dar daca ramane in legile bunului-simt, adica sa fie vorba de un film sau de o carte, e logic sa dai bani pe ea. Nici mie nu-mi place faza ca banii nu ajung decat intr-o mica masura la artist, dar asta e o alta problema (care ar trebui corectata de altfel).

omudindulap
07 Feb 2012, 13:39
Haide, ma, e de bun-simt pe dracu! Cum naiba poate fi de bun-simt o lege care le permite astora sa ne verifice si-n cur?!
Desi nu mi-e foarte drag, uneori le spune bine.

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/01/30/mircea-badea-despre-acta-si-guvernul-mondial-video/

sergiuseling
07 Feb 2012, 13:43
Kriss_Kringle eu vreau să pot închiria filme înainte să le cumpăr.
Momentan nu pot, practic în Cluj magazinele de închiriere a filmelor sunt ca și inexistente, dacă sunt 1-2 și ce au au doar filme noi, majoritatea care au fost și la cinema. Nici eu nu vreau să dau 50 de lei pe un DVD așa dintr-o dată, însă 20-30 de lei pe lună să văd vreo 5 filme dintr-o selecție mare aș da. Și apoi dacă îmi plac mult mai dau 40-50 de lei pe fiecare film. Dar momentan nu am această opțiune și dacă toți piratează nici n-o să am acea opțiune.

Sau vreau să mă joc un joc pe XBOX. N-am chef așa din senin să scot peste 200 de lei să cumpăr un joc și apoi mă joc o dată și putrezește pe raft. Și efectiv n-am de unde să închiriez jocuri.

Vreau mai multe servicii și mai ieftine, iar dacă banii nu ajung la cei care le oferă n-o să ieșim în câștig nici noi, nici ei.

Liviu-
07 Feb 2012, 13:43
Pana la un punct legea sau ideea unei astfel de legi

Oare la ce ma refeream aici? Ce rost puteau avea cuvintele astea?

Kriss_Kringle
07 Feb 2012, 13:48
Ideea unei asemenea legi ar putea fi considerata de bun simt numai si numai daca autorii ar mai renunta la pretentiile financiare care sunt exagerate,lucru care evident,face multa lume sa recurga la piraterie.

omudindulap
07 Feb 2012, 13:54
Pai nu exista deja o lege in sensul asta? :-?

ProfetulTau
07 Feb 2012, 13:56
bre dai in pusca mea pe politai=))

Liviu-
07 Feb 2012, 14:01
Pai nu exista deja o lege in sensul asta? :-?

Exista? Pe hartie parca e intr-o anumita forma, dar tu ai simtit ca exista o astfel de lege?

@Kriss - Pai asta e altceva. Ideea unei legi care sa opreasca pirateria e de bun-simt, la fel cum ar trebui sa fie si modalitatea ei de aplicare.

ProfetulTau
07 Feb 2012, 14:04
Multumesc, esti un dragut. Dar sa stii ca lumea ar fi mai plictisitoare daca toti ar gandi ca mine. E mai bine sa ai si oameni de alta parere ca sa te mentii in forma. :)
pro piraterie :-bd restul o suge:P

omudindulap
07 Feb 2012, 14:12
Nu conteaza daca o simt eu sau nu, stim in ce tara traim si cum se aplica LEGEA, dar daca deja EXISTA una (au si fost arestati si condamnati oameni pe baza ei), deci de ce ar mai fi nevoie de inca una?!

sergiuseling
07 Feb 2012, 14:16
Pentru că e ineficientă și trebuie modificată în raport cu noul context. Dacă am merge pe ideea ta am avea încă legea educației de pe vremea lui Cuza. Doar învățau și atunci oamenii nu?

Liviu-
07 Feb 2012, 14:30
Eu nu zic ca ar fi nevoie de una noua (pentru ca nu am citit-o pe cea veche), ci doar ca e de bun-simt sa existe o astfel de lege. Nici ACTA n-am citit-o inca, desi o am in calculator de cateva zile, dar am zis ca o citesc odata ce termin cu sesiunea. Pare destul de clar insa ca e o forma aberanta si n-are ce cauta, dar daca legea o sa arate ok in cele din urma nu pot decat sa o accept.

omudindulap
07 Feb 2012, 14:32
Cred ca legea educatiei de pe vremea lui Cuza era mai eficienta decat cea din ziua de azi. Glumesc. Chiar nu intelegeti ca legea asta nu reprezinta decat un pretext care sa le confere astora dreptul de a da buzna in viata privata cand si cum vor ei?! Tara arde si baba se piaptana. Bine, fiti voi de bun-simt.

Liviu, putin le pasa lor de piraterie, e o lege camuflata, ce naiba? Nu au niciun interes ca legea sa treaca asa cum o vezi tu.

Liviu-
07 Feb 2012, 14:39
Liviu, putin le pasa lor de piraterie, e o lege camuflata, ce naiba? Nu au niciun interes ca legea sa treaca asa cum o vezi tu.

Dar n-a zis nimeni ca legea in forma asta trebuie acceptata. Ce tot zic de atatea mesaje? Ideea unei legi antipiraterie e de bun-simt, nu ACTA, nu in forma existenta acum cu abuzurile permise. Atat timp cat legea nu o sa fie intr-o forma de bun-simt ea o sa fie respinsa, dar cand ajunge la o forma de bun-simt (pentru ca e inevitabil), ce o sa mai zicem atunci?

omudindulap
07 Feb 2012, 14:49
Nu stiu ce-o sa ziceti voi, dar eu imi voi urmari cu nesimtire interesul. N-as putea trai fara filme (no money, no fun), dar astia din industrie ar supravietui, asa cum au facut-o si pana acum, si fara o astfel de lege.

Kriss_Kringle
07 Feb 2012, 15:13
Nu stiu ce-o sa ziceti voi, dar eu imi voi urmari cu nesimtire interesul. N-as putea trai fara filme (no money, no fun), dar astia din industrie ar supravietui, asa cum au facut-o si pana acum, si fara o astfel de lege.

Gordon Gekko: "Greed is good".NOOT!

zgubi
07 Feb 2012, 18:28
Eu prefer sa nu ma imbat cu iluzia ca in urma adoptarii unei astfel de legi (ACTA) preturile la filme,jocuri,etc vor scadea considerabil pt ca toti oamenii sa-si permita sa achizitioneze ce vor.In plus,nu pot sa dau bani pe ceva fara sa stiu exact ce contine.
Iar cat priveste magazinele de inchiriat nu as avea timp sa fac liste cu filme apoi sa le caut si daca nu le gasesc sa iau altceva total indoielnic (:| ...prea multa bataie de cap si prea mult timp pierdut...

zgubi
07 Feb 2012, 22:08
Cu siguranta vom avea parte in urmatoarea perioada de multe site-uri lichidate.
O mare dezamagire pt seara asta a venit de la btjunkie care deja a iesit pe tusa :|

http://btjunkie.org/goodbye.html

Eu nu cred ca o sa le pese de niciun protest,abuzurile acestei legi sunt inghitite fara prea multe comentarii (din cate am inteles ACTA nu va fi dezbatuta ci aprobata tacit de toate tarile semnatare).

Liviu-
07 Feb 2012, 22:24
A aparut chestia asta pe fb de pe undeva (cred ca era o pagina de la un festival romanesc de film or something like that): http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/01/internet-awash-in-inaccurate-anti-acta-arguments.ars A citit cineva asta? Eu n-am avut timp sa trec peste ea ca lumea, o sa o fac mai tarziu, la fel cum o sa fac si cu legea de altfel. Dar daca are dreptate articolul ala si toata paranoia asta e degeaba atunci deja nu stiu ce sa mai cred legat de lumea asta, recent simt o tristete din ce in ce mai mare legat de modul de gandire (cuvant oarecum impropriu) al oamenilor. Sper ca totusi ce se zice despre ACTA sa fie adevarat, as prefera sa existe cativa oameni de rea intentie in pozitii inalte decat o turma de mari proportii care nu poate gandi singura si urmeaza instinctual pe altii care poate sunt chiar mai putin inteligenti decat cei care-i urmeaza.

Chambord
08 Feb 2012, 11:25
Articolul ala de pe arstechnica are niste argumente amuzant de infantile (asta cand nu sunt de-a dreptul diabolic de cinice).

Quote:
Forcing ISPs to actively monitoring their customers' traffic might be one way to comply with this requirement. Implementing a "three strikes" regime might be another. But there are also innocuous ways a country could comply, like holding conferences on copyright enforcement, sending literature to businesses encouraging them to respect copyright (nm: right :)) ), and setting up an anonymous tipline for suspected copyright or trademark infringement (nm: ar fi intr-adevar superb sa inceapa o mare si frumoasa turnatorie universala. s-ar duce draq si democratie si tot).

Cat despre "as prefera sa existe cativa oameni de rea intentie in pozitii inalte decat o turma de mari proportii care nu poate gandi singura si urmeaza instinctual pe altii care poate sunt chiar mai putin inteligenti decat cei care-i urmeaza." ... e plina Istoria de oameni de rea intentie in pozitii inalte care au facut muci planeta asta si ideea de Om. Razboaiele mondiale, Inchizitia, Holocaustul, Genocidele sunt toate produsele unui grup restrans care a detinut puterea. Nu sunt de stanga sub nici o forma, dar prefer ca deciziile importante sa fie luate de multi, nu de putini. Dar nu-mi fac iluzii ca asa ceva se va intampla. Multii au un defect pe care putinii il speculeaza intotdeauna. Majoritatea sunt fraieri. Presupun ca dezideratul de multi si destepti care sa ia decizii e putin utopic. Dar merita luptat pentru asta.

Liviu-
08 Feb 2012, 14:56
Nu-i chiar ce am zis eu. Eu am zis ca prefer sa fie cativa oameni de rea intentie si multimea sa nu fie imbecila de-a dreptul in cea mai mare parte a ei decat sa fie cativa oameni cu o intentie ok si oameni imbecili care sa se opuna, iar pe acei oameni imbecili sa-i urmeze o multime asemenea. Asta era ideea :P In fine, n-am citit nici articolul, nici legea, eu doar l-am pus acolo pentru informatie. Cred (pardon, sper) ca avem cu totii inteligenta sa distingem cine are dreptate, asta in cazul in care chiar nu e o situatie foarte confuza.

omudindulap
08 Feb 2012, 17:18
http://www.minind.ro/acta/ACTA_ro_01022012.pdf

http://assets.diylol.com/hfs/d08/914/184/resized/this-is-sparta-meme-generator-this-is-actaaaaa-c4cafc.jpg

charles
08 Feb 2012, 17:59
We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.>:)

sergiuseling
08 Feb 2012, 18:16
Eu văd niște cifre interesante pe facebook pentru protestele de sâmbătă.
30 de mii de bucureșteni http://www.facebook.com/events/178989628875856/
22 de mii de clujeni http://www.facebook.com/events/318417421533389/

Și ăștia sigur cică vin, mai punem că sunt destui care poate vin și mai sunt și alte orașe. Și ăștia numai din cei care au cont de facebook și au aflat de chestia asta. Chiar sunt curios ce o să iasă.
Guvernul a picat și nici măcar n-au fost atâția...

iiii
08 Feb 2012, 18:56
am sa merg si eu sambata la universitate , si inca nu am idee ce pancarta sa imi fac....

aniela07
08 Feb 2012, 19:28
Trecand peste caracterul suspect de secret al discutiilor din trecut despre ACTA (nu stiu daca acum s-ar mai fi arborat aceeasi “transparenta” daca actul cu pricina nu ar fi fost dezvaluit de wikileaks), este adevarat ca multe din prevederile initiale ale ACTA au fost eliminate (altfel scandalul ar fi fost imens).
Dar (recunosc ca eu nu am cine stie ce cunostinte extinse in materie de drept) nu-mi plac unele omisiuni din acest act.
De exemplu, definirea scopului comercial al materialelor contrafacute sau piratate mi se pare destul de generoasa (cum adica un avantaj economic indirect?). Dupa cum au mai fost declaratii in Parlamentul European, mi-ar fi placut ca ACTA sa stabileasca clar faptul ca folosirea sau copierea unor materiale (in format electronic, in format hartie etc.) in scopuri de critica literara, pedagogice, de cercetare si alte asemenea nu reprezinta un act infractional.
De ex. ACTA specifica urmatorul lucru: A Party may provide criminal procedures and penalties in appropriate cases for the unauthorized copying of cinematographic works from a performance in a motion picture exhibition facility generally open to the public. Aici nu se mentioneaza nimic despre intentiile cu care este savarsit un asemenea act. Aspectul comercial nu mai este reluat.

Ce nu-mi mai place in ACTA este ca nu mentioneaza in nici un fel ca si acuzatul are drepturi. Dimpotriva, spune ca o instanta de judecata poate lua masuri fara sa audieze partea incriminata, ceea ce nu mi se pare ok. In plus, mi se pare ca lasa la latitudinea functionarilor vamali sa considere ei cam ce ar putea fi o incalcare a legii, ceea ce mi se pare nejustificat.

De asemenea, ACTA nu specifica nici o masura punitiva in caz ca “evidentele” colectate de autoritati sunt folosite in alte scopuri decat cele privind acuzatiile de incalcare a drepturilor de autor sau in caz ca aceste “evidente” sunt “pierdute” catre persoane nepotrivite.

Pentru ca eu cred ca ACTA are un caracter unilateral, specificand numai drepturile acuzatorilor, cu formulari destul de vagi pe alocuri (aia cu alleged infringement ma cam scoate din sarite) si avand in vedere secretomania din trecut asupra acestui document, eu voi iesi frumos sa protestez impotriva lui ca nu cumva sa ii vina cuiva idei cum ca ar putea face pe viitor ca lucrurile sa fie mai clare si mai urate in aceasta privinta.

sergiuseling
08 Feb 2012, 19:45
Scopurile de critică literară sau pedagogice sunt prea simplu de atacat. Adică așa putem copia orice manuale fără să le plătim sau puteam să vedem orice film că doar suntem și noi ceva critici.

Conform articolului 4 e destul de clar că datele nu pot fi folosite în alt scop decât cel pentru care au fost colectate. Sigur vă puteți panica după modelul de la recensământ dacă vreți, dar n-ar trebui să existe probleme din acest caz decât dacă cineva încalcă legea.

Cât despre chestia cu vameșii care cică ar decide ce constituie o infracțiune, eu înțeleg că se lasă la latitudinea părților semnatare să prevadă prin niște legi și norme ce e suspect și ar putea constitui o încălcare a legilor. Și pe baza acelor legi poți fi acuzat și te poți apăra.

Înțeleg că ne-a ajuns de cum merge treaba pe la noi cu guvernul adoptând legi după legi fără dezbatere publică, dar nu cred că e cazul să fie criticată această convenție doar pentru că n-o înțeleg unii bine.

Cristina_
08 Feb 2012, 20:34
Trebuie sa fie ceva anti-piraterie, nu vorbesc numai de ACTA se poate numi si altcumva ,deoarece nu este corect ca cineva sa iti fure munca.De exemplu faci o melodie lucrezi la ea si altcineva nu stiu din ce tara sa zicem Tanzania ti-o fura de pe net gratis si tu castigi mai putin.Nu esti obligat sa cumperi ceva ce nu stii ce contine de aceea exista sample, verifici continutul.

zgubi
08 Feb 2012, 21:10
Cristina, fara suparare,dar eu nu inteleg cum ai putea sa-ti dai seama de adevarata valoare a unui film dupa un sample de cateva minute.Poti fi foarte usor pacalit cu cateva scene interesante,iar filmul sa fie per ansamblu un dezastru.Ca sa nu mai vb de faptul ca si review-urile sunt subiective, deci nu pot avea certitudinea ca respectivul film va fi pe placul meu.
Nici eu nu sunt de acord cu piratarea in scop comercial,dar in scop personal nu vad care este problema.Pana la urma daca imi place foarte mult un film prefer sa cumpar dvd-ul original pt colectia personala.
Multe lucruri pot fi folosite si in scop educativ.Odata cu interzicerea acestora sunt curioasa cat de "culte" vor fi generatiile viitoare.

bornfree
08 Feb 2012, 23:15

Dar n-a zis nimeni ca legea in forma asta trebuie acceptata. Ce tot zic de atatea mesaje? Ideea unei legi antipiraterie e de bun-simt, nu ACTA, nu in forma existenta acum cu abuzurile permise. Atat timp cat legea nu o sa fie intr-o forma de bun-simt ea o sa fie respinsa, dar cand ajunge la o forma de bun-simt (pentru ca e inevitabil), ce o sa mai zicem atunci?

`You cannot guarantee freedom of speech and enforce copyright law`
so...

Liviu-
08 Feb 2012, 23:27
Says who? :)

Multe lucruri pot fi folosite si in scop educativ.Odata cu interzicerea acestora sunt curioasa cat de "culte" vor fi generatiile viitoare.

Exact, ca sa ingramadeste lumea in a pirata filme de Tarkovski si carti de Dostoievski. Nu zic ca n-ai dreptate, dar chestia asta e intr-o proportie atat de mica incat nici nu poate fi luata in serios ca argument, mai ales cand tu vorbesti de generatii, deci de mase de oameni.

paul_aramis
09 Feb 2012, 08:16
hai c-a devenit distractiv.. aţi sărit de la lupta acerbă împotriva hoţilor din guvern la front strâns unit în faţa legii în apărarea hoţilor de cultură.

tare aş vrea să vă aud atunci când o să vă crape vreunu' capu' pe stradă ca să vă şutească neşte mărunţiş, că doar (pe baza aceluiaşi principiu în care aprobaţi pirateria) are şi ei dreptu' să trăieşte şi dacă el n-are şi tu ai e ok să ia de la tine. că tu mai ai destul sau îţi mai faci.

ori pe drăguţele de doamne şi domnişoare de-or ieşi la miting, atunci când le-o lua vreunu persica-n par, că nu aveţi de ce să vă plângeţi, că doar sireacu' nevastă n-are şi la curve e prea scump şi el n-are de un' să plătească. şi doar are şi el drepturi, nu?

LE: măi copchii moşului, care dreacu e diferenţa între pirateria comercială şi aia necomercială? din punct de vedere al autorului, dacă mă-nţelegeţi.

aniela07
09 Feb 2012, 10:31
Din punctul de vedere al autorului, nu e nici o diferenta intre pirateriile de orice fel. Autorul vrea piraterie. Pentru ca pe el il intereseaza sa fie cunoscut. Tu iti imaginezi ca vreun muzician se imbogateste de pe urma albumurilor vandute? Nu. Concertele sunt profitabile. De pe urma cartilor, traducerilor, CD-urilor cu muzica etc se imbogatesc corporatiile. Nu artistii. Ei isi iau bani de pe urma conferintelor, reclamelor, cursurilor etc (de ex. vine Amos Oz la Bucuresti -eu nu am dat bani pe nici o carte de-a lui, dar voi da bani, mai multi decat as da pe cateva carti de-ale lui, pe bilet ca sa ma duc sa-l vad discutand cu Liiceanu, desi mie nu prea-mi place Liiceanu).
In consecinta, artistii nu cred ca au ceva impotriva pirateriei, corporatiile au ceva impotriva pirateriei si mai ales cei care vor sa limiteze accesul publicului la informatie sau nu vor sa platesca persoane creative care sa le puna la punct campanii de promovare a produselor intr-un mediu atat de competitiv ca cel creat de circulatia libera a diverselor materiale pe net.

Pentru cei care sustin necesitatea unor legi anti-piraterie, exista deja TRIPS. Eu nu am inteles de ce e nevoie si de ACTA? ACTA introduce mai multa confuzie cu formulari de genul "pot fi luate masuri" acolo unde TRIPS spune clar "se vor lua masuri in situatiile x y z" sau (si cu asta am eu o problema personala) adauga pe langa "infractori" si "presupusi infractori". La cata lume vad dandu-si cu presupusul aiurea in jurul meu, eu nu vreau sa dau libertatea nimanui sa presupuna pe pielea mea. Sa presupuna fiecare la el acasa cu telecomanda in mana, nu monitorizandu-mi mie documentele de pe net.

Chambord
09 Feb 2012, 11:37
http://www.mediafax.ro/economic/candidatul-pentru-ministru-al-comunicatiilor-textul-acta-are-o-ambiguitate-ce-permite-suspiciuni-privind-eventuale-abuzuri-9217486

sergiuseling
09 Feb 2012, 11:57
Văd că e destul de sigur: „cu siguranţă lucrurile vor fi puse pe drumul cel bun şi nimeni nu are motive de îngrijorare”

Ei, acuma că ați primit asigurări de la eventualul viitor ministru sunteți mulțimiți?

Cât despre autorii care vor piraterie e o aberație. Dacă chiar ar vrea doar să fie cunoscuți ar pune gratis la dispoziția oamenilor ceea ce au produs.

zgubi
09 Feb 2012, 12:56
@Liviu-
E adevarat ce spui,sunt foarte putini care descarca filme si carti clasice.Dar totusi ar fi pacat de tinerii care ar vrea sa faca asta si nu pot pentru ca nu-si permit sa cumpere originalele.Intr-adevar nu e un argument serios,dar e pacat sa li se taie creanga de sub picioare celor care ar dori sa se culturalizeze.

@sergiuseling
Unele mesaje trebuie sa ramana subliminale.Doar n-o sa spuna toti artistii in mod deschis ca sunt de acord cu pirateria.

sergiuseling
09 Feb 2012, 13:22
Nu știu ce mesaje subliminale visezi. Uite mesajul lui Paul McCartney: 'You can keep free streaming for the birds and bees, now give me money'
Ce e subliminal acolo?

zgubi
09 Feb 2012, 14:14
Deci vrei sa insinuezi ca Sir Paul McCartney este extrem de sarac din cauza piratarii si ne cere sa-l imbogatim cumparandu-i albumele.Ma faci sa rad.Ar fi mult mai multe de explicat dar sunt presata de timp si trebuie sa scriu pe scurt.
Parerea mea e ca ori cu piratare ori fara, toti artistii ar fi falimentari daca nu ar fi platiti generos pt fiecare concert sustinut/campanie de imagine etc.Practic piratarea nu inseamna altceva decat extinderea imaginii si a faimei, ceea ce este in beneficiul artistului asa cum bine a punctat si Aniela.In concluzie acest fenomen nu-i afecteaza nicidecum in masura in care vor unii sa ne faca sa credem.

aniela07
09 Feb 2012, 14:29
Cât despre autorii care vor piraterie e o aberație. Dacă chiar ar vrea doar să fie cunoscuți ar pune gratis la dispoziția oamenilor ceea ce au produs.

Cei care nu au diverse contracte incheiate cu niste corporatii lacome fac asa ceva. Ex.: Suie Paparude. Coelho (ma vad nevoita sa-l dau drept exemplu, desi imi este antipatic). Si Noam Chomsky si-a pus pe net foarte multe dintre articolele si cartile sale.

paul_aramis
09 Feb 2012, 14:31
ete ai naibii ăştia, au schimbat unităţile de măsură la succesu' la artişti şi nouă nu ne-au zis nimic: deci acu' cineva devine faimos după număru' de descărcări de pe net (alea piratate evident şi nu alea oficiale, pe bani) şi nu după numărul de albume vândute sau după câte exemplare dintr-o carte s-au vândut. mişto!

bornfree
09 Feb 2012, 20:02
tare aş vrea să vă aud atunci când o să vă crape vreunu' capu' pe stradă ca să vă şutească neşte mărunţiş, că doar (pe baza aceluiaşi principiu în care aprobaţi pirateria) are şi ei dreptu' să trăieşte şi dacă el n-are şi tu ai e ok să ia de la tine. că tu mai ai destul sau îţi mai faci.

ori pe drăguţele de doamne şi domnişoare de-or ieşi la miting, atunci când le-o lua vreunu persica-n par, că nu aveţi de ce să vă plângeţi, că doar sireacu' nevastă n-are şi la curve e prea scump şi el n-are de un' să plătească. şi doar are şi el drepturi, nu?

LE: măi copchii moşului, care dreacu e diferenţa între pirateria comercială şi aia necomercială? din punct de vedere al autorului, dacă mă-nţelegeţi.

aham, asa ca de dragul comparatiei asteia fortate - hai sa lasam 5 firme cu sediile pe Westcoast ,pe care le doare undeva de altceva decat de propriul profit - sa impuna un agrement in urma caruia castiga puterea legala- ca sa ti inchida netul cand vor muschii lor . si cu ocazia asta sa i dam si isp-ului dreptul sa ti citeasca mailurile si sa vada ce asculti , poate o pune de un sondaj ceva.

Chambord
10 Feb 2012, 15:28
Nu știu ce mesaje subliminale visezi. Uite mesajul lui Paul McCartney: 'You can keep free streaming for the birds and bees, now give me money'
Ce e subliminal acolo?

Nesubliminal:

Liam Gallagher has said he's not concerned about people who download music illegally.

The former Oasis singer said file-sharing was only comparable to when he used to tape songs broadcast during the weekly chart show as a youngster.

Instead, he criticised musicians who complained that their music was being stolen and said they should take it as a compliment.

Gallagher told Shortlist magazine: “Downloading’s the same as what I used to do – I used to tape the charts of the songs I liked [off the radio]. I don’t mind it.

“I hate all these big, silly rock stars who moan – at least they’re ****in’ downloading your music, you c*nt, and paying attention, know what I mean?”

He added: “You should ****in’ appreciate that – what are you moaning about? “You’ve got ****in’ five big houses, so shut up.”

http://www.gigwise.com/news/55722/Liam-Gallagher-I-Dont-Mind-Illegal-Downloading

Kriss_Kringle
10 Feb 2012, 16:37
Wise words,top man.:D

paul_aramis
10 Feb 2012, 16:52
aham, asa ca de dragul comparatiei asteia fortate - hai sa lasam 5 firme cu sediile pe Westcoast ,pe care le doare undeva de altceva decat de propriul profit - sa impuna un agrement in urma caruia castiga puterea legala- ca sa ti inchida netul cand vor muschii lor . si cu ocazia asta sa i dam si isp-ului dreptul sa ti citeasca mailurile si sa vada ce asculti , poate o pune de un sondaj ceva.

i-auzi dom'le. unde zice cheştiile astea în ACTA?

sergiuseling
10 Feb 2012, 16:53
@Chambord
Nu downloadarea e problema, problema e uploadarea.

Dacă cineva îți dă la radio/TV/youtube un film, o piesă poți să faci ce vrei cu ea, dar tu personal. Artistul câștigă de pe urma acelei difuzări.
Doar că tu nu ai voie să o dai mai departe că doar nu e a ta. Bine dacă o faci discret, nu public și cu puțini prieteni nu ar trebui nici atunci să ai probleme.

Dacă în schimb pui tu pe youtube, pui tu muzica la o petrecere în club, folosești programe de tip torent atunci devine ilegal.

SakuraBlack90
10 Feb 2012, 19:24
wrong topic

paul_aramis
10 Feb 2012, 20:51
@Chambord
Bine dacă o faci discret, nu public și cu puțini prieteni nu ar trebui nici atunci să ai probleme.

In state civilizate ca SUA ai probleme !

Din partea mea daca voteaza legea renunt la internet si ma intorc usor la citit
Viata a existat pe pamant si inainte de aparitia www .
Dar nu are cum sa fie votata cand s-au adunat milioane de semnaturi .

ce lege să se voteze, puişorilor?

şi ce probleme ai în SUA?

SakuraBlack90
10 Feb 2012, 21:31
wrong topic

paul_aramis
11 Feb 2012, 08:29
zău? tratatul ăla e lege? ce şcoli juridice aţi urmat de v-au învăţat aşa ceva? barim aţi citit textul tratatului? vă recomand de asemenea, ca lectură ajutătoare să citiţi aici (http://www.mcgogoo.ro/povestea-drobului-de-sare-ion-creanga.html).

şi zi aşa, ai probleme? acuma io ce ar trebui să fac, să mă duc să mă predau sau să aştept să-mi bată caralii-n uşă?

PS: ia ghiciţi voi unde are sediul (şi serverele) cea mai tare companie rămasă în piaţa de sharing. hai lasă, nu vă mai bateţi capul, că vă spune moşu: în Statele Unite ale Americii... oare de ce s-o fi dus justiţia americană după o companie de la mama dreacului şi nu şi-o fi făcut curăţenie în propria ogradă mai întâi?

bornfree
11 Feb 2012, 21:37
mda ,pai ghici unde au radacinile BSA, RIAA si alte asemenea aberatii orweliene ..

cosmin742000
11 Feb 2012, 22:47
Parerea mea e ca ACTA nu are nicio legatura cu copywrightul. Faza cu copywrightul e ca sa ii prosteasca pe prosti.( si se stie prostii"e" multi) In Germania exista lege a copyrightului care se aplica ( cred ca e singurul stat unde se si aplica) si acolo toti stiu ce ii paste daca incalca legea ( o amenda)ACTA e NUMAI si NUMAI despre spionarea userilor, folosind ca pretext copyrightul.Bineinteles ca sunt destui prosti care zic " ha ha ha si ce daca ma spioneaza , nu am nimik de ascuns" .Pe astia ii las deoparte ca sunt irecuperabili.Revenind la Germania , voua nu vi se pare ciudat ca singura tara din lume unde se aplica si se sanctioneaza incalcarea copyrightului nu a semnat ca va participa la discutii despre ACTA?Ce inseamna asta ? Exact ce ziceam ca incalcarea copyrightului e un pretext bun de prostit ( numerosii) prosti , pt a spiona in mod legal.Acum sa zic si despre situatia de la noi in particular.Vad ca sunt cativa care se dau viteji , ca asa e drept , ca autoru sa incaseze banii. Dupa cum bine zicea un antevorbitor , autorii nu castiga mai nimic din vanzarea operelor lor(ei avand ca modalitate de castig din asta o suma fixa plus un foarte mic procent din vanzari) , doar companiile de distributie fiind cele pagubite.Acum eu inteleg necesitatea din alte tari cu venituri pe cap de locuitor mari , cu sali de cinema in toate catunele ,unei legi a copyrightului.Adica e de bun simt cand castigi o gramada de bani ai jde cinemauri la 2 pasi sa iti cumperi , cd uri sau DVD uri originale , sa te duci la film ,sa cumperi o carte fara sa dai pt asta salariul pe juma de an cum ar fi la noi. In ce priveste Romania daca se va adopta vreodata aici , si se va respecta o lege a copyrightului , casele producatoare , nu vor avea NICIUN beneficiu din asta.Nu cred ca dupa aplicarea unei astfel de legi , se va ingramadi lumea din Focsani la cinemaul din Bacau , sau ca se vor face cozi la CD-uri sau DVD uri. Cei care au semnat acordul sa discute ACTA din partea Romaniei , daca ati observat , nici nu stiau despre ce e vorba in el .Ei s-au bucurat ca pot sa ne spioneze legal si de aici in colo li s-a rupt firul.
Cel mai aberant pasaj din ACTA , si e greu de facut un top intre asa niste exemple de aberatii , mi se pare cel despre amenda sau inchisoare in caz ca postezi pe youtube un clip de la o petrecere (?!) si pe fundal se aude muzica pentru care nu ai drept de autor..Prin muzica pentru care nu ai drept de autor intelegandu-se orice muzica , indiferent , daca e de pe cd original sau piratata ..Cat de idiot sa fii sa concepi asa ceva?

paul_aramis
12 Feb 2012, 03:15
...Cel mai aberant pasaj din ACTA , si e greu de facut un top intre asa niste exemple de aberatii , mi se pare cel despre amenda sau inchisoare in caz ca postezi pe youtube un clip de la o petrecere (?!) si pe fundal se aude muzica pentru care nu ai drept de autor..Prin muzica pentru care nu ai drept de autor intelegandu-se orice muzica , indiferent , daca e de pe cd original sau piratata ..Cat de idiot sa fii sa concepi asa ceva?

şi că care e articolul ăla din acta care zice aşa ceva? sau ceva de genul ăsta.

mda ,pai ghici unde au radacinile BSA, RIAA si alte asemenea aberatii orweliene ..

io zic să mai încerci odată: deci justiţia SUA umblă după cai verzi pe pereţi la antipozi în timp ce la ei acasă sharing-ul e bine mersi. mănăstire-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i?

Liviu-
12 Feb 2012, 03:20
...Cel mai aberant pasaj din ACTA , si e greu de facut un top intre asa niste exemple de aberatii , mi se pare cel despre amenda sau inchisoare in caz ca postezi pe youtube un clip de la o petrecere (?!) si pe fundal se aude muzica pentru care nu ai drept de autor..Prin muzica pentru care nu ai drept de autor intelegandu-se orice muzica , indiferent , daca e de pe cd original sau piratata ..Cat de idiot sa fii sa concepi asa ceva?

şi că care e articolul ăla din acta care zice aşa ceva? sau ceva de genul ăsta.

Ala din RObotzi ;)

paul_aramis
12 Feb 2012, 03:24
Eu văd niște cifre interesante pe facebook pentru protestele de sâmbătă.
30 de mii de bucureșteni http://www.facebook.com/events/178989628875856/
22 de mii de clujeni http://www.facebook.com/events/318417421533389/

Și ăștia sigur cică vin, mai punem că sunt destui care poate vin și mai sunt și alte orașe. Și ăștia numai din cei care au cont de facebook și au aflat de chestia asta. Chiar sunt curios ce o să iasă.
Guvernul a picat și nici măcar n-au fost atâția...

btw, câţi au ieşit la manifestaţie? care a fost scorul?

sergiuseling
12 Feb 2012, 08:16
Spre 2000 de persoane la Cluj Napoca.
În rest, din ce am citit în presă, inclusiv în capitală, maxim 300 de persoane.

Cu alte cuvinte un mare fâs. Poate între timp a citit lumea tratatul și l-a înțeles.

cosmin742000
12 Feb 2012, 09:47
In Cluj ,au fost cam 2000 ( cu niste bannere foarte inteligente) , in Bucuresti la A3 au zis 3000 la Realitatea au zis 300.Am vrut si eu sa ma duc in orasul meu (Focsani) , dar erau -15 grade ieri la ora 17.Shame on me.

Liviu-
12 Feb 2012, 10:04
Pe pagina de fb a evenimentului majoritatea persoanelor care sustineau ca ar fi fost acolo ziceau ca n-au fost nici 1000, iar la modul in care politiza protestul cel care era in legatura directa la A3 si tinand cont de activitatea lor extrem de onesta as tinde sa cred pe cele cateva zeci de oameni care sustin ca au trecut pe acolo (sa protesteze) si ca nu depaseau nici 1000. Si ma intreb cati din aia de acolo s-au dus doar sa-si faca poze cu niste masti si apoi sa plece acasa...

sergiuseling
12 Feb 2012, 10:05
Uite și pe a3 tot de 300 e vorba: http://www.antena3.ro/politica/peste-300-de-persoane-protesteaza-la-piata-universitatii-contra-acta-155024.html

La Cluj așa apare în presă.
Uite o poză de la Cluj unde sigur sunt 1000, poate chiar 2000
http://www.cluj-am.ro/images/gallery_articole/jos-guvernul-stop-acta-salvati-rosia-montana-protest-comun-la-cluj/acta-17jpg.jpg

Sigur raportat la cei aproape 30.000 de pe facebook care ziceau că vin e puțin.

bornfree
12 Feb 2012, 10:30
Spre 2000 de persoane la Cluj Napoca.
În rest, din ce am citit în presă, inclusiv în capitală, maxim 300 de persoane.

Cu alte cuvinte un mare fâs. Poate între timp a citit lumea tratatul și l-a înțeles.

300 ? la fantana la universitate - erau cam 500-600 poate mai mult - , si trebuiau sa sara la fiecare 5 minute ca era super frig

Liviu-
12 Feb 2012, 10:34
300 ? la fantana la universitate - erau cam 500-600 poate mai mult - , si trebuiau sa sara la fiecare 5 minute ca era super frig

Pentru un protest e ca si cum ai spune ca nu a fost o singura persoana, ci doua. DIn pacate numerele astea sunt mult prea mici, atat de mici incat televiziunile si-au permis sa le ignore aproape total, mai ales in contextul a ceea ce se intampla in unele parti ale Romaniei.

cosmin742000
12 Feb 2012, 10:54
Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a declarat pentru Mediafax că aproximativ 300 de persoane s-au adunat în zona fântâni de la Universitate, pentru a protesta faţă de ACTA.
Ori se stie jandarmeria numara mereu invers fata de Roberta Anastase.La jandarmerie trebuie sa inumultesti cu 10 , iar la Roberta sa imparti la 10.
Oricum toata stima mea pentru cei care s-au dus sa protesteze. (Adevarul e ca la Cluj nici nu prea era zapada multa , la mine la Focsani, zapadalaul e siberian)

bornfree
12 Feb 2012, 12:31
Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a declarat pentru Mediafax că aproximativ 300 de persoane s-au adunat în zona fântâni de la Universitate, pentru a protesta faţă de ACTA.
Ori se stie jandarmeria numara mereu invers fata de Roberta Anastase.La jandarmerie trebuie sa inumultesti cu 10 , iar la Roberta sa imparti la 10.
Oricum toata stima mea pentru cei care s-au dus sa protesteze. (Adevarul e ca la Cluj nici nu prea era zapada multa , la mine la Focsani, zapadalaul e siberian)

:) eh mai greu cu numaratul si alte chestii

paul_aramis
12 Feb 2012, 14:06
haloeo, dacă-n poza aia sunt 1000 de persoane... or fi numărat ăştia ca-n Caragiale. ştiţi voi, steagurile lu' Ghiţă Pristanda.

şi bineînţeles, ăia din filmuleţ ţin să ne arate cum că din nou, în România manifestatul e meserie. şi ca orice meserie i se aplică zicerea meserie te halesc. la care meseria zice haleşti coada că nu cunoşti.

cosmin742000
12 Feb 2012, 14:42
haloeo, dacă-n poza aia sunt 1000 de persoane... or fi numărat ăştia ca-n Caragiale. ştiţi voi, steagurile lu' Ghiţă Pristanda.

şi bineînţeles, ăia din filmuleţ ţin să ne arate cum că din nou, în România manifestatul e meserie. şi ca orice meserie i se aplică zicerea meserie te halesc. la care meseria zice haleşti coada că nu cunoşti.

Na sa vada si necredinciosul ca au fost 1979 de protestatari la cluj (pe numarate) si ca au avut si niste bannere foarte inspirate:

http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/6y5G.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/dTUsl.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/jQCp.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/go67p.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/90nlU.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/4nL7E.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/cLS8.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/WG3s.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/Db4jM.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/KVrX.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/IFlnq.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/iTHC.jpg
http://bt.eutorrents.com/imagehost/images/0Yak.jpg

paul_aramis
12 Feb 2012, 14:46
no, că nu trebuia să confirmi prin poze ce-am zis io prin vorbe.

PS îmi inchipui că s-or făcut liste de prezenţă, cu numere de ordine, de-or ieşit aşa fix la numărat...

LE: s-au lau în calcul şi copii, homleşii şi gură-cască?

cosmin742000
12 Feb 2012, 15:12
Aha aramis , acum am observat (citindu-ti o postare anterioara din acest topic) ca tu faci parte din categoria celor care au fost prostiti cum ca in ACTA e vorba despre piraterie.:))

paul_aramis
12 Feb 2012, 15:19
moşule, mă confunzi cu şăfu gării. ori cu vreunu' din ăia 1979 de-au ieşit la manifestaţie...

cosmin742000
12 Feb 2012, 15:33
hai c-a devenit distractiv.. aţi sărit de la lupta acerbă împotriva hoţilor din guvern la front strâns unit în faţa legii în apărarea hoţilor de cultură.

Asta nu e postarea lui aramis? sau o fi a sefului de gara?Oare seful de gara a zis " apararea hotilor de cultura?"

paul_aramis
12 Feb 2012, 15:39
am zis eu că m-ai confundat. dacă tu asta ai înţeles din ce am scris eu acolo, atunci e bine. zău dacă nu.

cosmin742000
12 Feb 2012, 15:42
E clar , deci nici tu nu ai inteles ce ai zis :))

paul_aramis
12 Feb 2012, 15:45
desigur că pentru tine e clar. nici nu mă aşteptam să fie altcumva...

Liviu-
12 Feb 2012, 16:03

Ai uitat o categorie, ceva mai noua ce-i drept. Ma refer la activistii de facebook, adica aia care vin (eventual cateva minute) sa-si faca poze salvand tara si apoi se duc pe facebook sa arate lumii ce patrioti, ce cetateni constiinciosi sunt ei.

paul_aramis
12 Feb 2012, 16:04
mea culpa!

cosmin742000
12 Feb 2012, 17:10

Ai uitat o categorie, ceva mai noua ce-i drept. Ma refer la activistii de facebook, adica aia care vin (eventual cateva minute) sa-si faca poze salvand tara si apoi se duc pe facebook sa arate lumii ce patrioti, ce cetateni constiinciosi sunt ei.

Tu si aramis in schimb sunteti (dupa numarul de postari) activisti pe cinemagia si in timpul liber (care cred ca e mult) carcotasi..

chuckyfan
12 Feb 2012, 17:14
@cosmin..........de ce esti hater?

http://www.youtube.com/watch?v=N4CETPdgzlY

ghost90
12 Feb 2012, 17:25
Ba nicicum nu-i bine.Cand oamenii stau in casa fiind bataia de joc a unui sistem suntem penibili ca nu avem pic de demnitate.Cand ies in strada sa-si spuna pasurile si sa-si verse ura cumulata de atata vreme,ii faceti de cacat,cum ca ar fi homelesi,prunci si feisbucisti.Ie-te ca eu nu-s nici fara casa(inca),nici copil mic(teoretic) si n-am nici feisbuc.Si au fost o gramada de oameni cat se poate de respectabili.

cosmin742000
12 Feb 2012, 17:39
Ba nicicum nu-i bine.Cand oamenii stau in casa fiind bataia de joc a unui sistem suntem penibili ca nu avem pic de demnitate.Cand ies in strada sa-si spuna pasurile si sa-si verse ura cumulata de atata vreme,ii faceti de cacat,cum ca ar fi homelesi,prunci si feisbucisti.Ie-te ca eu nu-s nici fara casa(inca),nici copil mic(teoretic) si n-am nici feisbuc.Si au fost o gramada de oameni cat se poate de respectabili.

Bravo ghost ! Ai dreptate.!
M-am saturat de cei care isi dau cu parerea aiurea-n tramvai , si ii baga pe toti in aceeasi oala, si se cred asa de inimaginabil de destepti , ca nu s-ar mai invarti Pamantul in jurul Soarelui fara desteptaciunea lor.

paul_aramis
12 Feb 2012, 17:46
Tu si aramis in schimb sunteti (dupa numarul de postari) activisti pe cinemagia si in timpul liber (care cred ca e mult) carcotasi..

şi te oftici, ai?

Chiar si asa , desi eu am numarat si ai avut intr-o saptamana peste 7000 de puncte din poze , 500 pe saptamana e foarte mult .Mie mi-au aprobat pana acum din peste 80000 trimise , toate foarte bune ( eu fac si upload si stiu ca numarul celor care trage un film e proportional cu , calitatea screenshooturilor) mi-au aprobat 837 in 6 luni..

și tu ce dreaqu ești?

vezi ceva în neregulă în postarea ta? dacă da, e bine. dacă nu, iar e bine.

în rest ia benoclează-te puțin la pozele alea postate de băiețaș și zi-mi că toți ăia de acolo se aflau în stradă pentru un motiv bine determinat și știau ce fac. mai ales ăia respectabili.

cosmin742000
12 Feb 2012, 17:53

şi te oftici, ai?

Chiar si asa , desi eu am numarat si ai avut intr-o saptamana peste 7000 de puncte din poze , 500 pe saptamana e foarte mult .Mie mi-au aprobat pana acum din peste 80000 trimise , toate foarte bune ( eu fac si upload si stiu ca numarul celor care trage un film e proportional cu , calitatea screenshooturilor) mi-au aprobat 837 in 6 luni..

și tu ce dreaqu ești?

vezi ceva în neregulă în postarea ta? dacă da, e bine. dacă nu, iar e bine.

în rest ia benoclează-te puțin la pozele alea postate de băiețaș și zi-mi că toți ăia de acolo se aflau în stradă pentru un motiv bine determinat și știau ce fac. mai ales ăia respectabili.

Dupa cum ziceam prosti ,da multi si impertinenti si ipocriti: vezi citatul:
Mitocanul s-a născut jignit.
Şi o floare îl poate jigni.

ghost90
12 Feb 2012, 17:55
Nu trebuie sa deduc nimic din pozele alea pentru ca am fost acolo.Au fost multi care au fost si la protestul pentru Rosia Montana,au fost profesori,au fost studenti si au fost si elevi de liceu(probabil la aia te referi cand spuneai "copii").Deci chiar daca pare foarte greu,eu zic sa le acordam putin respect celor care au un cuvant de spus,stand la -15 grade,in strada sa protesteze.Numa' bine!

cosmin742000
12 Feb 2012, 18:00
Nu trebuie sa deduc nimic din pozele alea pentru ca am fost acolo.Au fost multi care au fost si la protestul pentru Rosia Montana,au fost profesori,au fost studenti si au fost si elevi de liceu(probabil la aia te referi cand spuneai "copii").Deci chiar daca pare foarte greu,eu zic sa le acordam putin respect celor care au un cuvant de spus,stand la -15 grade,in strada sa protesteze.Numa' bine!

Lasa-l mai ca el se prinde mai greu ca ai fost acolo, el vede numai homelessi ,facebookisti , prunci si gura-casca.(trecand peste faptul ca astia sunt si ei oameni , ceea ce e greu de afirmat despre anumite alte persoane)

paul_aramis
12 Feb 2012, 18:11
în ceea ce îi privește pe ăia care au ieșit în stradă pentru că întradevăr avea ceva de spus care avea legătură cu ACTA, nu cred că are nimeni nimci de zis împotriva lor. restul însă...

și nu mă refeream la elevii de liceu. ci la (de exemplu) cele două personaje marcate în fotografia următoare. uită-te bine la ele și zi-mi că ăia doi se încadrează în vreuna din categoriile enumerate de tine sau știau de ce se află acolo.

http://inlinethumb07.webshots.com/49926/2017762820104321694S600x600Q85.jpg (http://good-times.webshots.com/photo/2017762820104321694jPNjUZ)

sau că ăia cu banerul erau acolo pentru a manifesta împotriva ACTA.

ghost90
12 Feb 2012, 18:21
Deci din pozele vazute de tine ai reusit sa deosebesti doi putoi?Desi la cum evolueaza lumea(imi place sa cred ca totusi,evolueaza)nu m-as mira sincer ca si un copil de 14 ani sa stie ce reprezinta ACTA.Ia uita-te ce-i mai in spate.Si referitor la primul post al meu neregula la care te refeareai era feibucisti?Eu unul asa le zic,ca nu stiam ca este un termen.Atunci sa fie feisbuci,na.

Lasa-l mai ca el se prinde mai greu ca ai fost acolo, el vede numai homelessi ,facebookisti , prunci si gura-casca.(trecand peste faptul ca astia sunt si ei oameni , ceea ce e greu de afirmat despre anumite alte persoane)

Nu-i adevarat,din ce mi-am dat eu seama din ceea ce am urmarit pe saitul asta,e un om cat se poate de cultivat si respectabil si nu ma asteptam la astfel de jigniri aduse,repet,din punctul meu de vedere unor oameni care nu au iesit din cort,sau nu vaneaza sobolani cu arcul.De aia sunt mai frustrat.

Liviu-
12 Feb 2012, 18:21
@ghost - Stai linistit, n-a zis nimeni ceva de aia care stiu despre ce protesteaza si aici ma refer la aia care au citit tratatul si nu tipa "Jos pirateria" pentru ca sunt constienti ca nu mai pot descarca "fara numar". Sunt persoane, ca Aniela din cate se pare, care mai si gandesc si nu protesteaza pentru ca asta e ultima moda. Din pacate, majoritatea nu par sa faca parte din categoria asta insa. Cum sa nu fiu ironic cand cea mai mare parte din cei care protesteaza, pe net cel putin, o fac pe baza a ceea ce stiu de pe RObotzi sau alte clipuri extrem de sumare, apocaliptice si paranoice (ca de obicei)? Nu vreau sa fiu indiscret, zici ca ai iesit la protest... ai citit tratatul inainte de a o face?

@cosmin742000 - N-ai vreo seminta de spart, vreun tratat de citit? :)

cosmin742000
12 Feb 2012, 19:00
[QUOTE=Liviu-

@cosmin742000 - N-ai vreo seminta de spart, vreun tratat de citit? :)[/QUOTE]

De ce, cu asta te ocupi tu de obicei in timpul liber?(pe langa carcoteala).Desi tare ma indoiesc ca citestii , avand in vedere felul cum scrii (seminta)

Liviu-
12 Feb 2012, 19:14
Asta-i tot? :) Mai mult de atat nu poti? (:| Cum sa nu fie lumea ironica apropo de protestatarii care "gandesc" pentru populatia care nu o face...

cosmin742000
12 Feb 2012, 19:20
Asta-i tot? :) Mai mult de atat nu poti? (:| Cum sa nu fie lumea ironica apropo de protestatarii care "gandesc" pentru populatia care nu o face...

Tot e bine fata de tine care nu poti nimic.Vorba aia " Ce esti tu? "" Branza " " De ce? " " Stau si put "
Tu numesti vorbele pe care le arunci printre dinti (odata cu "seminta" probabil) ironii?:))))

Liviu-
12 Feb 2012, 19:24
Mai zi, mai zi. Imi place glumele tale ;) Te-ai gandit vreodata la o cariera de comedian? Dar sa fie clar, nu cumva sa participi cu glumitele din ultimele mesaje, ci cu alea de le numesti tu argumente.

PS: Esti politician? Pentru aia e specifica distragerea atentiei de la subiect cu abureli fara miza. Ai citit sau nu ACTA pana la urma?

LE: Eu ma retrag, las protestatarul bine intentionat sa vegheze pentru mine ;)

cosmin742000
12 Feb 2012, 19:40
Mai zi, mai zi. Imi place glumele tale ;) Te-ai gandit vreodata la o cariera de comedian? Dar sa fie clar, nu cumva sa participi cu glumitele din ultimele mesaje, ci cu alea de le numesti tu argumente.

PS: Esti politician? Pentru aia e specifica distragerea atentiei de la subiect cu abureli fara miza. Ai citit sau nu ACTA pana la urma?

Ma bucur ca iti " place" glumitele mele .Poate vii intr-o zi sa iti dau un autograf..Sau sa te invat si pe tine , mai stii?(asta e ironie)
Am citit ACTA Politician , nu sunt , dar se pare ca tu ai stofa de asa ceva (te retragi cand nu mai ai argumente (nu ca pana acum ai fi avut)).

danonino
12 Feb 2012, 20:24
Exact, ca sa ingramadeste lumea in a pirata filme de Tarkovski si carti de Dostoievski. Nu zic ca n-ai dreptate, dar chestia asta e intr-o proportie atat de mica incat nici nu poate fi luata in serios ca argument, mai ales cand tu vorbesti de generatii, deci de mase de oameni.
Esti prost. Trebuie sa recunosc, chiar esti. Stay with me, follow my lead. O sa iti demonstrez.

Intai: cine esti tu sa decizi ce lucru e cult si ce nu e? Observ ca ai valente de dictator, doar tu sa decizi ce bun si ce rau. Cat despre felul cum incerci tu sa te dai tu drept mare intelectual, mare om de cultura, am mai spus, esti un papagal si un complexat. Plus, sa nu uiti si prima propozitie pe care ti-am adresat-o, adica: "Esti prost."

Eu zic ca si oamenii bolnavi de sindromul down sunt mult mai putini de cat milioanele de oameni sanatosi, proportia e mica. Eu zic sa nu ii mai luam in considerare, sa nu le mai dam nimic, nici un ajutor, nimic nimic. Prea putini ca sa fie luati in considerare.
Cateva mii de persoane sunt sinistrati acum, complet izolati, cu blocuri de zapada in jurul lor, Ma, dar sunt cateva mii, proportia e mica, zic sa nu ii luam in considerare, nu ii mai ajutam, nu nimica. Da-i in pula mea, prea putini.
Sper ca ai inteles demonstratia.

Si ma intreb cati din aia de acolo s-au dus doar sa-si faca poze cu niste masti si apoi sa plece acasa...
Ai fost cumva acolo?

Iar eu ma intreb cam cat de retardate mintal trebuie sa fi fost persoanele care te-au facut pe tine.

Cumva ai fost acolo?
Cati retardati sunt in fata calculatorului tau? Sigur exista cel putin unul.

Retrage-o si pe ma-ta odata cu tine. Ultima oara cand a fost lasata de capul ei, ai iesit tu. Nu vrem sa se repete aceeasi greseala.

Inca ceva, sa te linistesc. Nu a iesit nimeni pentru tine in strada, dar absolut nimeni. Protestatarii aia au iesit pentru ei, nu pentru papagalul ala de Liviu- aka "disectia filmului",

Liviu-
12 Feb 2012, 20:40
q.e.d.

sergiuseling
12 Feb 2012, 20:45
Acuma, sincer dpmdv aceste proteste sunt jenante, penibile de-a dreptul cum a devenit și discuția aici.

Am văzut cum se stiga pe stradă „PDL, USL aceeași mizerie”. Sau „Reformați partidele!” Ce pot să înțeleagă oamenii pe care i-ați votat? Acuma fac și ei schimbări de dragul de a face schimbări să nu se spună că n-au făcut nimic, dar oricum nu pot mulțumi pe cei care spun că nimeni nu e bun.

La fel și la ACTA, se strigă împotrivă, dar aproape nimeni nu știe ce se cere. Dacă ar fi fost clar zecile de mii de oameni care au spus că vor merge în stradă știau exact despre ce e vorba și mergeau. Așa numai vă faceți de râs.

Nu sunt nici cu Băsescu, n-am fost nici în 2004, 2007 ori 2009, chiar eram scârbit de pe atunci de el. Nu țin nici cu marile companii care pun copyright și pe colțurile rotunjite, dar dacă le iei produsul lor și-l dai mai departe fără voia lor mi se pare normal să fie considerat furt și au tot dreptul să se protejeze.

cosmin742000
12 Feb 2012, 21:12
Acuma, sincer dpmdv aceste proteste sunt jenante, penibile de-a dreptul cum a devenit și discuția aici.

Am văzut cum se stiga pe stradă „PDL, USL aceeași mizerie”. Sau „Reformați partidele!” Ce pot să înțeleagă oamenii pe care i-ați votat? Acuma fac și ei schimbări de dragul de a face schimbări să nu se spună că n-au făcut nimic, dar oricum nu pot mulțumi pe cei care spun că nimeni nu e bun.

La fel și la ACTA, se strigă împotrivă, dar aproape nimeni nu știe ce se cere. Dacă ar fi fost clar zecile de mii de oameni care au spus că vor merge în stradă știau exact despre ce e vorba și mergeau. Așa numai vă faceți de râs.

Nu sunt nici cu Băsescu, n-am fost nici în 2004, 2007 ori 2009, chiar eram scârbit de pe atunci de el. Nu țin nici cu marile companii care pun copyright și pe colțurile rotunjite, dar dacă le iei produsul lor și-l dai mai departe fără voia lor mi se pare normal să fie considerat furt și au tot dreptul să se protejeze.

Aproape nimeni nu stie ce cere ACTA., pentru ca cei care au formulat-o nu vor sa stie. Nu-i vorba ca nici ei nu stiu prea multe. Stiu doar atat , ca ii doare la basca de piraterie , ei vor sa spioneze.

sergiuseling
12 Feb 2012, 21:13
În acord se spune clar că datele colectate nu pot fi folosite în alt scop decât cel pentru care au fost colectate.
Și cum acordul e făcut pentru combaterea produselor contrafăcute e evident că datele se colectează pentru acest motiv, orice alt motiv pentru care s-ar folosi datele ar deveni ilegal.

Cât despre urmărire, din câte știu eu providerii de internet trebuie să rețină adresa ta de IP pentru toate conexiunile de internet din ultimele 3-4 luni. Așa că pot ști în orice moment cine este la un anumit IP. Practic deja știu cine ești pe net, doar că nu se folosesc acele informații. În ACTA nu se specifică nimic mai mult pentru urmărirea pe net. Asta e doar la latitudinea țărilor semnatare dacă vor sau nu o urmărire mai amplă, nu face parte din tratat.

iiii
12 Feb 2012, 21:18
sambata in bucuresti era o vreme de rahat, e adevarat ca mai mult de 300 de persoane nu au fost, am trecut si eu pe acolo cand am coborat din 137...

dar cand am ajuns in fire, si apoi prin alte localuri, am vb cu diversi cunoscuti care mi-au zis ca au fost pe acolo dar mai mult de 30 de minute nu au rezistat in frig.

ghost90
12 Feb 2012, 22:11
Nu vreau sa fiu indiscret, zici ca ai iesit la protest... ai citit tratatul inainte de a o face?

Nu.Am iesit ca am vazut ca iese lumea pe strada,si am auzit ca vin si jandarmi si m-am gandit ca-i o ocazie buna sa ne dam iar in gura,ca pe stadion m-am cam plictisit.

cosmin742000
12 Feb 2012, 22:16
În acord se spune clar că datele colectate nu pot fi folosite în alt scop decât cel pentru care au fost colectate. .

In acord (daca )scrie asa ca sa ii prosteasca pe prosti.Si prostii sunt multi , multi, multi

paul_aramis
13 Feb 2012, 03:46
Cumva ai fost acolo?
Cati retardati sunt in fata calculatorului tau? Sigur exista cel putin unul.

nu știu câți (ca număr) dar în mod sigur cu unul mai puțin decât în fața calculatorului tău.

Deci din pozele vazute de tine ai reusit sa deosebesti doi putoi?Desi la cum evolueaza lumea(imi place sa cred ca totusi,evolueaza)nu m-as mira sincer ca si un copil de 14 ani sa stie ce reprezinta ACTA.Ia uita-te ce-i mai in spate.Si referitor la primul post al meu neregula la care te refeareai era feibucisti?Eu unul asa le zic,ca nu stiam ca este un termen.Atunci sa fie feisbuci,na.

Nu-i adevarat,din ce mi-am dat eu seama din ceea ce am urmarit pe saitul asta,e un om cat se poate de cultivat si respectabil si nu ma asteptam la astfel de jigniri aduse,repet,din punctul meu de vedere unor oameni care nu au iesit din cort,sau nu vaneaza sobolani cu arcul.De aia sunt mai frustrat.

încă o dată, nimic de zis despre cei care știu de ce au ieșit îb stradă. chiar dacă greșesc. dar din ce văd până acum (mai ales aici) nu prea știu. exact ca în povestea drobului de sare, toată lumea știe cu exactitate ce se va întâmpla deși nimeni nu e în stare să dea o referință exactă din ACTA despre asta.

despre restul...

și nu era vorba despre feisbuci.

înainte de a duce discuția mai departe, am o întrebare: are careva habar de ce a fost închis megaupload?

redmen
13 Feb 2012, 06:38
What the fuck is ACTA?

cosmin742000
13 Feb 2012, 09:16
Nu vreau sa fiu indiscret, zici ca ai iesit la protest... ai citit tratatul inainte de a o face?

Nu.Am iesit ca am vazut ca iese lumea pe strada,si am auzit ca vin si jandarmi si m-am gandit ca-i o ocazie buna sa ne dam iar in gura,ca pe stadion m-am cam plictisit.

Ha ha ha ha ha ha .Super (ironia).Asa da , poate mai invata si altii procedeul.

bornfree
13 Feb 2012, 12:04
În acord se spune clar că datele colectate nu pot fi folosite în alt scop decât cel pentru care au fost colectate.
Și cum acordul e făcut pentru combaterea produselor contrafăcute e evident că datele se colectează pentru acest motiv, orice alt motiv pentru care s-ar folosi datele ar deveni ilegal.

Cât despre urmărire, din câte știu eu providerii de internet trebuie să rețină adresa ta de IP pentru toate conexiunile de internet din ultimele 3-4 luni. Așa că pot ști în orice moment cine este la un anumit IP. Practic deja știu cine ești pe net, doar că nu se folosesc acele informații. În ACTA nu se specifică nimic mai mult pentru urmărirea pe net. Asta e doar la latitudinea țărilor semnatare dacă vor sau nu o urmărire mai amplă, nu face parte din tratat.

frate ma uit la voi si ma intreb daca hollywoodul chiar mai avea nevoie de restul de 200 de mii de lobbysti care urla suav la urechile politicenilor din ue. Vad ca o tot dati inainte si clar habar nu aveti ce spuneti - tu sustii ca daca deja providerul iti pastreaza logurile pe 3 luni ( fapt care e relativ dubios ) daca tot se intampla asta e abosolut normal sa fim opaci si sa lasam sa treaca acest acord total ambigu care nu are specificatii clare, dar la care e foarte clar ca lasa interpertarea ca la prima plangere unei entitati comerciale sa poti fi lasat imediat fara posibilitatea de a folosi netul - ca asa vrea muchii companiei y - nu trece prin nici un filtru juridic -e atat de usor de folosit pentru altceva chestia asta incat ...

ghost90
13 Feb 2012, 12:12
Din cate stiu eu in Germania este o lege a copyrightului,iar pentru descarcarile fara numar,primesti o amenda destul de usturatoare.Daca actiunile ACTA se focalizeaza pe lucrul asta,atunci astia dupa ce dracu' mai protesteaza?

http://www.youtube.com/watch?v=OJ6qvCgaDGE&lc=KDclRzUFVpHGTifgv2orqBY_5eUv295W_lN3JgMJe8g&context=C3f32188ADOEgsToPDskIu8B6Ff0MktWvK3Z-KbunF

cosmin742000
13 Feb 2012, 13:32
Din cate stiu eu in Germania este o lege a copyrightului,iar pentru descarcarile fara numar,primesti o amenda destul de usturatoare.Daca actiunile ACTA se focalizeaza pe lucrul asta,atunci astia dupa ce dracu' mai protesteaza?

http://www.youtube.com/watch?v=OJ6qvCgaDGE&lc=KDclRzUFVpHGTifgv2orqBY_5eUv295W_lN3JgMJe8g&context=C3f32188ADOEgsToPDskIu8B6Ff0MktWvK3Z-KbunF

Asa e , dupa cum am zis intr-un post anterior in Germania exista lege a copyrightului , ca si in SUA de altfel , numai ca in Germania se si respecta si se si sanctioneaza ( cei mai multi pirati pe plan mondial sunt americanii) Poate ( ca sa ma pun la mintea lui Aramis) or fi si aia din Germania homelessi, gura-casca , facebookisti , sau copii ( eventual neintarcati).

paul_aramis
13 Feb 2012, 15:25
vezi că eşti pe lângă? citeşte tratatul, înţelege-l şi după aia mai vorbim. şi după aia încearcă şi să înţelegi de ce mediafire continuă să accepte materiale care încalcă legea copyright-ului în timp ce procurori americani se dau de ceasul morţii să închidă par de un exemplu megaupload (primul cu servere în SUA iar cel de al doilea undeva pe planetă...)

StefanDo
13 Feb 2012, 17:48
e trist cand cineva nu poate discuta in contradictoriu fara sa ajunga la injurii

cine continua conflictul primeste avertisment ;)

sabotage
13 Feb 2012, 18:02
Dreptul de a furniza si primi informatii va fi limitat.
Acesta poate fi primul pas catre o dictatura ce va limita libertatea
de exprimare si drepturile noastre.

Youtube şi Facebook,... etc în pericol.
Toate site-urile pe care se regăsesc lucrări fără drepturi de autor sunt închise imediat.

Pregătiţi-vă pentru cenzura pe internet.

Hotie ca-n parlament nu gasesti nici pe torrent .

paul_aramis
13 Feb 2012, 20:11
şi din nou ne întoarcem la aceeaşi problemă.: o să se închidă. o să se taie, o să ne urmărească... povestea drobului de sare se potriveşte perfect în context.

vă întreb din nou: are vreunul habar de ce a fost închis megaupload? ştie vreunul de ce rapidshare funcţionează bine-mersi? sau mediafire? până când nu o să înţelegeţi asta, nu faceţi decât să bateţi apa-n piuă.

Liviu-
13 Feb 2012, 20:29
Paul, lasa putin retorica cu oamenii care zic ca au citit tratatul si apoi vorbesc cu "(daca) scrie asta" in tratat. Eu sunt curios despre ce vorbesti si te rog sa spui direct, nu de alta, dar chiar as vrea sa stiu la ce te referi ca sunt in afara subiectului.

Geary
13 Feb 2012, 20:50
vă întreb din nou: are vreunul habar de ce a fost închis megaupload?.

Pentru ca urmau sa deschida Megabox.

sergiuseling
13 Feb 2012, 22:11
Paul să fie oare din cauză că ăia de la megaupload au făcut averi de peste 170 de milioane de dolari și stăteau în vile luxoase în țări exotice fără să răspundă în fața cuiva?

Ceilalți de care spui tu, probabil sunt mai umili, mai dau și pe la marile corporații bani din ce câștigă și nu sunt luați în colimator.

paul_aramis
14 Feb 2012, 07:42
chinezul de la rapidshare a făcut şi el milioane de verzişori şi nu l-au închis. la mediafire (repet, cu serverele în SUA) costul lunar e de $9. aşa că fac şi ăştia bani.

aştept să răspundă luptătorii pe baricadele dreptului la. după aia vă spun.

SakuraBlack90
14 Feb 2012, 20:17
ACTA (http://www.youtube.com/watch?v=MlmSv3wWZBM&feature=player_embedded) ?
=))

buticut
14 Feb 2012, 21:57
http://www.geekosystem.com/bittorrent-box-office-study/

Studiile arata ca pirateria nu afecteaza Box Office-ul. Cat despre muzica, artistii fac bani din concerte, gigs, reclame & co., nu atat din vanzarile de discuri. Inteleg dorinta de a proteja drepturile de autor, dar mi se pare o ipocrizie sa se planga de asta tocmai companiile cele mai mari care fac zeci, poate chiar sute de milioane din vanzari. Da, sunt pierderi, dar ce conteaza, daca au castiguri mai mari, adica sunt pe plus? In cazul meu cel putin, lipsa posibilitatii de a viziona un film piratat care nu reprezinta pentru mine un mare interes nu o sa ma faca sa dau bani pe el sa il vad la cinema, ci dimpotriva, o sa ma faca sa-l sterg de pe lista pur si simplu. Singura solutie este sa reduca preturile DVD-urilor si sa lanseze filmele peste tot in lume la date cat mai apropiate fata de data originala de lansare in tara mama :D. Cat despre filmele vechi, nu imi convine sa platesc in avans pentru ceva ce habar n-am daca o sa imi placa. Opinia criticilor de multe ori difera fata de a mea, asa ca de ce sa risc? Eventual daca as avea posibilitatea sa imi primesc banii inapoi la cinema, iesind de la vizionare pe la mijloc sau daca as returna DVD-ul...

Mi-am mai exprimat punctul de vedere mai pe larg asupra pirateriei si intr-un alt topic dedicat exclusiv pirateriei filmelor. Daca vreti, pot sa il scriu din nou aici, dar pana atunci va las pasajele din documentul ACTA care mi s-au parut mai importante.

Procedurile adoptate, menținute sau aplicate pentru a pune în aplicare dispozițiile prezentului capitol sunt loiale și echitabile și prevăd o protecție corespunzătoare a drepturilor tuturor participanților care fac obiectul acestor proceduri. Aceste proceduri nu trebuie să fie complexe sau să implice costuri inutile, termene nerezonabile sau întârzieri nejustificate.

Cel puțin în cazurile de încălcare a dreptului de autor sau a drepturilor conexe și în cazurile de contrafacere a mărcilor de comerț, fiecare parte prevede ca, în cadrul procedurilor judiciare civile, autoritățile sale judiciare să aibă autoritatea de a dispune sechestrarea sau altă formă de luare în custodie a mărfurilor suspecte, a materialelor și a instrumentelor relevante pentru încălcare și, cel puțin pentru contrafacerea mărcilor de comerț, a documentelor justificative, fie originale, fie copii ale acestora, relevante pentru încălcare

In contextul filmelor si mp3-urilor
Materiale si instrumente relevante pt incalcare = computere? :-/

Referitor la transporturi mici si bagaje personale
Oricare dintre părţi poate exclude din aplicarea prezentei secțiuni cantități mici de mărfuri de natură necomercială aflate în bagajele personale ale călătorilor.

Fără a aduce atingere legislaţiei unei părţi cu privire la protecţia vieţii private sau
confidenţialitatea informaţiilor:
(a) oricare dintre părţi poate autoriza autoritățile sale competente să furnizeze titularului dreptului informații despre expedieri specifice de mărfuri, inclusiv descrierea și cantitatea mărfurilor, pentru a contribui la detectarea mărfurilor care aduc atingere unui drept;

(b) oricare dintre părţi poate autoriza autoritățile sale competente să furnizeze titularului dreptului informații despre mărfuri, inclusiv, însă fără să se limiteze la acestea, descrierea și cantitatea mărfurilor, numele și adresa expeditorului, importatorului, exportatorului sau a destinatarului și, în cazul în care sunt cunoscute, țara de origine a mărfurilor și numele și adresa
producătorului de mărfuri, pentru a contribui la determinarea menționată la articolul 19
(Determinarea încălcării unui drept);

Prima referire directa la filmele piratate
(3) O parte poate să prevadă proceduri și sancțiuni penale, în cazurile corespunzătoare, pentru reproducerea neautorizată a operelor cinematografice în cadrul unei proiectări într-o sală deschisă, în general, publicului.

Si intr-un final, abia pe la articolul 27 se discuta despre aplicarea legii în mediul digital
Procedurile de aplicare a legii ale fiecărei părți se aplică
încălcării dreptului de autor sau drepturilor conexe asupra rețelelor digitale, care pot include
utilizarea ilegală de mijloace de difuzarea la scară largă în scopul încălcării. Aceste proceduri sunt puse în aplicare astfel încât să se evite crearea de obstacole în calea activității legitime, inclusiv comerțul electronic și, în conformitate cu legislația părții respective, respectă principii fundamentale precum libertatea de expresie, un proces echitabil și protecția vieții private1.
----------------------------------------
1
De exemplu, fără a aduce atingere legislației unei părți, adoptarea sau menținerea unui regim
care prevede limitări privind responsabilitatea furnizorilor de servicii online sau măsurile de
remediere disponibile împotriva acestora, păstrând, în același timp, drepturile legitime ale
titularului dreptului
.

Probabil ca acesta este pasajul cel mai controversat, dar pentru ca cei de la RDS sa ne taie netul, ar trebui ca cei de la 20th Century Fox sa depuna o plangere impotriva mea pentru ca am distribuit ilegal "Avatar" pe torrente, de ex.
(4) O parte poate să furnizeze, în conformitate cu actele sale cu putere de lege și cu normele sale administrative, autorităților sale competente autoritatea de a solicita unui furnizor de servicii online să divulge rapid unui titular al dreptului suficiente informații pentru a identifica un abonat despre al cărui cont se presupune că a fost utilizat pentru încălcare, atunci când respectivul titular al dreptului a depus o cerere, suficientă din punct de vedere juridic, cu privire la contrafacerea mărcilor de comerț sau la încălcarea dreptului de autor sau a drepturilor conexe și atunci când astfel de informații sunt cerute pentru a proteja sau a aplica drepturile respective. Aceste proceduri sunt puse in aplicare astfel încât să se evite crearea de obstacole în calea activității legitime, inclusiv comerțul electronic și, în conformitate cu legislația părții respective, respectă principii fundamentale precum libertatea de expresie, un proces echitabil și protecția vieții private

În scopul de a garanta protecția juridică corespunzătoare și sancțiunile juridice eficace
menționate la alineatul (5), fiecare parte oferă protecție cel puțin împotriva:
(a) în măsură în care legislația sa prevede acest lucru:
(i) neutralizării neautorizate a unei măsuri tehnice eficace, executate știind sau având
motive rezonabile pentru a ști; și
(ii) oferirii publicului, prin intermediul comercializării unui dispozitiv sau al unui produs,
inclusiv programele pentru calculator, sau al unui serviciu, ca o modalitate de a
neutraliza o măsură tehnică eficace; și
(b) fabricarea, importul sau distribuirea unui dispozitiv sau produs, inclusiv programe pentru
calculator sau furnizarea unui serviciu care:
(i) este conceput sau produs în principal în vederea neutralizării unei măsuri tehnice
eficace; sau
(ii) are numai un scop limitat din punct de vedere comercial în afara celui de a neutraliza o
măsură tehnică eficace1.
--------------------------------------------------------------------
1
În aplicarea alineatelor (5) și (6), nicio parte nu este obligată să solicite ca proiectarea sau
proiectarea și selecția părților și a componentelor pentru un produs electronic de consum, de
telecomunicații sau informatic să ofere un răspuns vreunei măsuri tehnice speciale, atât timp
cât produsul nu contravine în alt fel măsurilor sale de implementare a acestor alineate.

Gestionarea riscurilor la frontiere
(1) În scopul de a asigura o aplicare mai eficace a drepturilor de proprietate intelectuală la
frontiere, autoritățile competente ale unei părți pot:
(a) să consulte părțile interesate relevante și autoritățile competente ale altor părți responsabile de
aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală în scopul de a identifica și aborda riscuri
semnificative și de a promova acțiuni de atenuare a acelor riscuri; și
(b) să facă schimb de informații cu autoritățile competente ale altor părți privind aplicarea la
frontiere a drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv informații relevante pentru a
identifica și a viza mai bine, în scopul inspectării, expedieri despre care se suspectează că ar
conține mărfuri care aduc atingere unui drept.
(2) Atunci când o parte aplică sechestrul asupra unor mărfuri importate care încalcă dreptul de
proprietate intelectuală, autoritățile competente ale acesteia pot să îi furnizeze părții informațiile
necesare identificării părților și mărfurilor implicate în exportul mărfurilor sechestrate. Autoritățile competente ale părții care realizează exportul pot lua măsuri împotriva părților respective și a viitoarelor expedieri, în conformitate cu legislația părții respective

Deci e suficient sa SUSPECTEZE ca incalc niste drepturi, ca sa imi confiste bunurile, in genul legii din Arizona care le da politistilor dreptul sa ii puna pe capota masinii pe toti Mexicanii pe care ei ii suspecteaza a fi cu acte in neregula? Daca de exemplu am 100 de melodii cumparate de pe iTunes? Au dreptul sa mi le confiste doar pentru ca au impresia ca e ceva fishy la mijloc, returnandu-mi bunurile cine stie cand? Faptul ca e suficient sa te suspecteze ca sa iti confiste marfa le ofera posibilitatea de a face abuz in serviciu, fara a avea dovezi concludente si am ajunge la situatii absurde in care ar fi suficient sa te vada cu un iPod ca sa ti-l confiste, desi tu nu ai decat poze pe el.

ARTICOLUL 31
Sensibilizarea publicului
Fiecare parte promovează, după caz, adoptarea de măsuri pentru a mări sensibilizarea publicului cu
privire la importanța respectării drepturilor de proprietate intelectuală și efectele negative ale
încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

:(( :(( :((
Oh how sad!

Kriss_Kringle
14 Feb 2012, 22:08
Gandeste-te cat ar avea de suferit si providerii de internet de pe urma lui ACTA.
La un moment dat isi baga lumea p**a in el de internet daca o sa fie vizati in halul asta.
Fara filme,muzica si jocuri nu prea ai nevoie de abonament lunar la internet.Eventual poti sa te duci la o sala sa-ti verifici mailul si sa mai citesti noutatile.

buticut
14 Feb 2012, 22:12
Yes, nu e deloc in interesul lor sa isi ia userii la puricat si cu atat mai putin sa le taie netul, avand in vedere cati bani ar pierde din asta, mai ales intr-o tara precum Romania. Pe de alta parte, e putin probabil ca providerii sa fie implicati in asta, pentru ca ACTA spune ca cel care simte ca ii sunt incalcate drepturile de autor trebuie sa faca plangere si pentru asta trebuie sa se sape adanc sa se afle sursa de la care a pornit fisierul si e un drum prea anevoios. Bun, acum se poate si sa gaseasca un tap ispasitor, un erou de sacrificiu pe care sa il prinda distribuind filme si sa ii taie internetul, dandu-l ca exemplu. Asa n-ar mai fi nevoie sa taie netul oamenilor, daca ar fi destul de convingatori cat sa le provoace frica lumii care pirateaza. Au mai fost asemenea tentative, dar nu prea au functionat.

Ai putea spune ca si suspectii in cazul unei crime sunt luati pe sus fara a fi neaparat vinovati, dar pentru ca politistii sa faca asta, trebuie cat de cat sa existe probe mai solide care sa ii incrimineze si nu doar o simpla suspiciune, cum ar fi in cazul politiei de frontiera.

Kriss_Kringle
14 Feb 2012, 22:20
Acum daca stau sa ma gandesc,si internet cafe-urile pot avea de suferit.Vine x-ulescu cu un stick la el,se aseaza frumos la pc,intra pe un site de torrente si incepe sa downloadeze.Ajung astia din sala sa faca militarie cu toti?Li se poate taia netul in cazul in care providerii afla ca de acolo s-au copiat fisiere piratate.No net=no business=bankruptcy.

Kriss_Kringle
14 Feb 2012, 22:22
Ai putea spune ca si suspectii in cazul unei crime sunt luati pe sus fara a fi neaparat vinovati, dar pentru ca politistii sa faca asta, trebuie cat de cat sa existe probe mai solide care sa ii incrimineze si nu doar o simpla suspiciune, cum ar fi in cazul politiei de frontiera.

Pai normal,doar nu bat la tine la usa si iti zic: Am auzit de la o pasarica ca distribui filme piratate prin zona.Te superi daca-ti verificam pc-ul/laptopul?

buticut
14 Feb 2012, 22:28
^ Totusi, ACTA le-ar oferi posibilitatea de a abuza intr-un asemenea mod si asta este partea cea mai ingrijoratoare, faptul ca te pot trata precum un infractor fara sa se bazeze pe ceva solid. Ai un computer la bord? Uite, atunci esti suspect de piraterie si conform ACTA, avem dreptul de a-ti verifica informatiile. Ok, daca te prind cu mata in sac o sa spuna ca stiau ei ce stiau si daca nu, o sa isi ceara scuze (cine stie dupa cat timp, ca verificarea informatiilor dureaza :-? ), o sa te lase in pace si o sa iti ureze sa ai o zi faina.

Acum daca stau sa ma gandesc,si internet cafe-urile pot avea de suferit.Vine x-ulescu cu un stick la el,se aseaza frumos la pc,intra pe un site de torrente si incepe sa downloadeze.Ajung astia din sala sa faca militarie cu toti?Li se poate taia netul in cazul in care providerii afla ca de acolo s-au copiat fisiere piratate.No net=no business=bankruptcy.

Teoretic da, pentru ca si partile terte sunt la fel de vinovate datorita faptului ca nu au fost in stare sa controleze fluxul de informatii. Oricum exista posibilitatea ca acele cafe-uri sa blocheze total accesul la anumite site-uri mai populare. Cand faceam practica, intr-o pauza am intrat sa pariez la bet365. Ziua urmatoare, mi s-a blocat accesul la site :)).

Kriss_Kringle
14 Feb 2012, 22:34
Ar baga astia la parnaie 90% din populatie care detine un pc?Ca daca s-ar face controale din astea la intamplare mai mult ca sigur ar gasi fisiere piratate la mai toti.:))

buticut
14 Feb 2012, 22:37
^ De aceea DACA ar fi sa faca asa ceva, ar lua cateva persoane la nimereala, poate si unii care au doar o melodie pe PC, demonstrand ca oricine poate fi acuzat, indiferent de cat trafic a facut si s-ar asigura ca presa mediatizeaza la greu cazurile respective, ca sa bage frica in oameni. Desigur, s-ar putea sa nu le iasa, cum nu le-a iesit nici pana acum figura, dar probabil ca asa ar incerca sa remedieze problema. Nu a mers pana acum datorita faptului ca majoritatea stiu ca nu s-ar lega de pirati "marunti" si de persoane care iau filme doar pentru ei, fara sa le distribuie, desi seed-ul poate fi considerat o forma de sharing, dar daca DIICOT ar face FIX asta, poate-poate ca s-ar gasi niste pirati care sa dea inapoi.

paul_aramis
15 Feb 2012, 08:52
când o să înţelegeţi că nu ACTA face şi drege, ci legislaţia naţională? ACTA nu dă nici un drept nimănui să facă nimic, ci doar legile existente sau care urmează a fi promulgate stabilesc ce, cum, cui, cât, unde şi de ce.

Chambord
16 Feb 2012, 13:23
In sfarsit un om care explica foarte clar si pe intelesul nostru ce inseamna ACTA:

http://www.youtube.com/watch?v=SoCcsT7On-4&feature=player_embedded

=))

buticut
16 Feb 2012, 17:41
Yeah, postat mai sus :))
I tu? Voia sa zica Youtube sau iTunes?
Sheesh...

Kriss_Kringle
17 Feb 2012, 21:57
http://stirileprotv.ro/stiri/international/acta.html

cosmin742000
17 Feb 2012, 23:25
LOVITURĂ PENTRU ACTA dată de Curtea de Justiţie a UE: Administratorul de reţea nu poate fi constrâns să-şi supravegheze utilizatorii
detali: http://www.gandul.info/news/lovitura-pentru-acta-data-de-curtea-de-justitie-a-ue-administratorul-de-retea-nu-poate-fi-constrans-sa-si-supravegheze-utilizatorii-9240489

sabotage
20 Feb 2012, 21:14
The Pirate Bay îşi va ŞTERGE torrentele pe 29 februarie

http://www.realitatea.net/the-pirate-bay-isi-va-sterge-torrentele-pe-29-februarie_915263.html

Ce Este Link-Ul Magnetic ?

http://pctroubleshooting.ro/topic/14970-ce-este-link-ul-magnetic/