View Full Version : (De)Generatia noua
danonino
15 Nov 2010, 20:47
121312
chuckyfan
15 Nov 2010, 21:30
Ca mare dreptate ai. Momentan la ora de sport in scoala mea vad ca fiecare clasa are 20 de baieti si fetele sunt ca si inexistente, normal de ce ar face sport toate vacile ca doar mai bine trag o pipa in spatele scolii si poate mai sunt si "trase in teapa" de alti drogati.
Cum zice profu' de biologie - Las' ca pe voi va lua dracu':)
FreakDoll
15 Nov 2010, 21:32
Dar tu ce sport practici, draga chuckyfan?
omudindulap
15 Nov 2010, 21:36
Omul e vanator. ;)
FreakDoll
15 Nov 2010, 21:38
A, da.Uitasem.:-&
Rapture
15 Nov 2010, 22:14
Eu n-am mai facut la scoala timp de 2 ani. Asta e al 3-lea. 3 profi diferiti, insa toti la fel de ignoranti .
Ce-i drept, nimanui nu-i mai place sa faca sportul la scoala, multi prefera sa-l practice in privat. Eu in vara faceam jogging in jur de 30 min-1 h pe zi, insa acum m-am lasat din cauza lipsei de timp.
Si al naibii de mult astept primavara! Imi voi lua o bicicleta (noua) si cu ea voi merge spre liceu!
andreiu7z
16 Nov 2010, 09:45
Lasand la o parte orele de sport, care, importante fiind, pentru unii sunt doar ore de pierdut vremea, putem aduce in discutie si educatia alimentara. Majoritatea isi potolesc foamea cu un fast-food si o cola, lucru deloc sanatos - generatia McDonald's/KFC e in floare. Cu certitudine acest lucru ia amploare, populatia Romaniei si nu numai va fi formata din oameni obezi. Chiar daca pe toate canalele media sunt prezentate fel de fel de spoturi anti-fumat, pro-sport etc. acestea nu sunt tratate ca atare.
copila_satanista
16 Nov 2010, 10:03
sa nu mai vorbesc de degenerarea psihica accelerata... cum auzisem ieri o vorba, era ceva de genul: "inteligenta unui popor este mereu constanta, doar ca numarul de oameni creste" :D
faptul ca traim intr-o lume vitezomana ne face din ce in ce mai superficiali :-<
spuneti p-aci de sport, dar sa fim seriosi... nici pe restul nu prea se mai dau 2 bani
andreiu7z
16 Nov 2010, 10:14
Intr-adevar, totul se face cu o superficialitate iesita din comun.
dragonfly_drk
16 Nov 2010, 10:58
pentru ca nu mai avem timp sa fim noi insine, sa fim reali, sa fim adevarati. am ajuns sa fim constransi de necesitatea de a ne satisface propriile interese... atat. mai mult nu stim sa facem.
si culmea, ca interesele astea, majoritatea au de a face cu planul financiar... ce ne pasa ca nu suntem sanatosi daca avem contul gras?
ce ne pasa ca cei din jur sufera daca noi am gasit o modalitate de a ne satisface propriile nevoi? (chiar daca nevoile astea ii ranesc pe cei din jur... si nu cat nevoia in sine ci mai mult modalitatea in care ne-o satisfacem.)
fiecare e pe cont propiu... constient ca trebuie sa fii sociabil daca vrei sa supravietuiesti. asa ca, pupi in fund, castigi si dupaia dai picioare in fundul pe care l-ai pupat. mergi mai departe, e secolul vitezei, treci si tu cu o viteza ametitoare la urmatoarea persoana. o seci de energie, pentru ca e slaba. niciodata nu iti vei alege langa tine o persoana mai puternica decat tine. profiti cat poti, pana ramai fara resurse... apoi, ca un salbatic, iti cauti urmatoarea victima. asta ne invata netul, televiziunea si cei din jurul nostru.
totul se dezvolta cu o viteza ametitoare... insa nu in directia care trebuie.
cam asta e protretul omului in general, in anul 2010...
exceptiile....? sunt facute sa intreasca regula.
in scoli nu se mai face sport. de ce? pentru ca ministerul Educatiei si Cercetarii (sau cum so fi numit acum) nu isi da interesul. de ce alte materii sunt importante dar sportul nu?
eh, e si asta o forma de manipulare:
daca elevii nu fac sport, sunt sedentari. daca sunt sedentari se uita numai la tv. daca se uita numai la tv, ii putem manipula mai usor.
simple as that.
si in plus, cum sa se faca educatie fizica in scoli, cand cei de sus cauta o modalitate sa fure, cei din conducerea scolii cauta "finantare", profesorii sunt neinteresati din cauza salariilor, si uite asa, copiii prinsi la mijloc, au cel mai mult de suferit.
sa faca singuri sport? cine sa ii educe cand au ramas singuri? parintii pleaca dincolo ca sa faca bani... tara e obsedata de bani. iar pustanii stau si muncesc pe rupte ca sa aiba ce manca...
deci, nu. cu asemenea mentalitate, nu prea ai cum sa rezolvi situatia.
totul trebuie sa inceapa de cand sunt mici copiii. sa invete inca de la gradinita sa se miste. sa inceapa sa le placa miscarea. sa faca sport, sa se inscrie in cluburi sportive, sa aiba merite si sa simta ca au facut ceva in viata.
scuze sunt destule. nu fac sport pentru ca ma doare piciorul, am astm, etc. sau cea mai tare: nu fac sport pentru ca nu am un viitor. sunt prea mic de inaltime si colegii rad de mine. sunt un/o nepriceput/a. nu reusesc sa fac exercitiile cum le fac ceilalti asa ca mai bine nu mai fac sport.
spun asta pentru ca asa am fost si eu. in generala faceam sport de imi iesea pe nas si pe ochi. imi placea. jucam handbal in curtea scolii cu fetele. fiecare ora de sport era o competitie acerba intre cele doua echipe care se formau. intr-o zi, a venit profu de sport in clasa:
"care sunteti ba, stangace?"
fiind ambidextra, am zis, deh, hai sa incerc.
s-a uitat profu la mine si mi-a spus:
"esti cam mica de inaltime... sigur poti sa arunci cu stanga?"
am zis ca da... si cum nu era ceva profesionist ce faceam acolo, am intrat in echipa... a durat pana am ajuns la liceu. in momentul ala, lucruile s-au dus pe apa sambetei.
era un liceu in care se juca preponderent volei, baschet, fotbal. dar handbal... no way. mai ales ca elevii erau mult mai autaciosi. in generala parca am fost mai uniti. in liceu, pitzipoancele si cocalarii stateau pe margine si comentau. cui ii place sa fie criticat asa? asa ca, am inceput sa urasc orele de sport. in primul an de facultate, stateam mai mult pe banca.
in al doilea an, deja s-a scos educatia fizica... asa ca:
lame din nou...
lameee!!!
copila_satanista
16 Nov 2010, 11:14
in asemenea situatie, cand copilul este bombardat de elemente care ii subrezesc grav personalitatea, ramane ca parintii sa trateze totul mult mai serios, sa-si deschida proprii ochi si apoi sa incerce sa ii deschida si pe cei ai copilului (si sub nicio forma sa nu incerce din rasputeri sa il apere ei de ce e in jur, ci doar sa ii ascuta uneltele necesare)...
dragonfly_drk
16 Nov 2010, 11:16
cam greu in ziua de azi, asa ceva... :(
copila_satanista
16 Nov 2010, 11:19
eh, there there ca nu e totul chiar pierdut, unii au inceput deja sa se mai dea si cu capul de pereti si eu tot cred ca va trece si valul asta la un moment dat si lumea va incepe sa redescopere adevaratele valori. sper doar sa mai fim in viata pana atunci :))
dragonfly_drk
16 Nov 2010, 11:22
it only remains the hope...!!!
miercuri
17 Nov 2010, 01:15
Eu m-am scutit in a 10, a 11a si a 12a si asta in primul rand pentru ca mi-era lene/greu sa-mi car echipamentul o ora dus si o ora intors pe troleu. Nu pot sa zic ca regret cine stie ce, iar din clasa mea (de fete) nu erau decat vreo 5 scutiti.
chuckyfan
17 Nov 2010, 13:31
Dar tu ce sport practici, draga chuckyfan?
Aruncatul cu privirea si baschetul:|
buticut
17 Nov 2010, 15:07
Ioi, da' curios mai esti :P. In liceu am facut sport pe cat de mult posibil, chiar imi placea, in specialul voleiul si fotbalul (portar de profesie :D...si unul chiar destul de bun). Un an cred ca am facut baschet in loc de volei, dar nu prea e de mine, am un joc prea agresiv :)). Si la noi absentau multi, pe motiv ca nu au chef sa mai stea. De obicei sportul era ultima ora si deh, nu strica sa ajungi acasa cu o ora mai repede. Stiu ca intr-un an am avut prima ora sport si acolo se punea problema sa dormi cu o ora in plus. Nu m-am ferit vreodata de miscare, desi aveam motive intemeiate pentru a-mi face scutire. Mi-am facut insa scutire la facultate, din simplul motiv ca sporturile pe care vreau sa le practic ori se suprapun cu seminariile/cursurile mele, ori sunt puse la ore tarzii cand nu mai am dispozitia necesara si decat sa fac ceva care nu ma atrage deloc, gen aerobic, mai bine nu mai fac nimic.
EDIT: Acu' pe bune, what difference does it make daca fac o ora de sport pe saptamana sau nu? I mean, nu o sa ma ajute sa-mi fac niste pachetele de muschi. Personal, sunt pro Educatie Fizica, fiindca nu strica, dar nici nu-i bai daca lipseste. Mult mai multa miscare fac eu urcand zilnic cate 7 etaje de vreo 4 ori, asa ca in cazul meu, o ora/saptamana de Sport <<<< urcatul/alergatul/coboratul scarilor. Intr-adevar, profii au dreptate in a spune ca materia lor e mai importanta decat sportul, doar nu vrei sa-mi spui ca Ed Fiz > Matematica. Inclusiv la facultate ni s-a spus ca din pacate ne intalnim cu unele materii doar un semestru, ceea ce e strigator la cer pentru ei, avand in vedere faptul ca Ed Fiz facem in fiecare an.
FreakDoll
17 Nov 2010, 18:54
@buticut
La facultate se mai face sport?:-O Nu stiam.La mine, cel putin, nu se face :-?.
buticut
17 Nov 2010, 18:57
Yup, se face, se face :).
buticut
17 Nov 2010, 21:27
Nu ma intelege gresit, daca faci sport in timpul liber, te poti lipsi de ora scolara daca vrei.
Mersi de lamuriri, asa mai merge. Daca intr-adevar in afara de ora aia de sport nu mai intreprinzi nimic, atunci e necesara. I am always on the run, deci ma pot lipsi :D.
miercuri
17 Nov 2010, 21:44
Eu m-am scutit in a 10, a 11a si a 12a si asta in primul rand pentru ca mi-era lene/greu sa-mi car echipamentul o ora dus si o ora intors pe troleu. Nu pot sa zic ca regret cine stie ce, iar din clasa mea (de fete) nu erau decat vreo 5 scutiti.
acum, practici ceva?
Alerg prin parc o data de doua ori pe saptamana si in mod normal am abonament la sala, dar n-am mereu bani sa mi-l reinoiesc la timp. In rest, nu ma dau in laturi de la mers pe jos si urcat scari (mai ales ca sunt un pic speriata de lifturi).
dragonfly_drk
17 Nov 2010, 22:14
nu, dar daca ai fi vazut "supersize me", ai fi stiut de ce cumpara lumea de la fast-food.
andreiu7z
22 Nov 2010, 07:59
Tentația e mare; gust bun, mâncare ieftină și la îndemâna oricui. Probabil și din comoditate, oamenii preferă fast-food-ul.
În orice caz, acest fenomen a luat amploare.
andreiu7z
22 Nov 2010, 08:17
Nu e chiar ieftina, nu e un chilipir. Comoditatea e iluzorie. In multe magazine gasesti alimente care seamana a mancare. Carnea aia de la McDonalds, ti se pare a fi apartinut unei vaci?
Am citit asta (http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/bataie-la-mcdonalds-138039.html)
Pentru că nu aveau la vânzare Chicken McNuggets, angajaţii unui restaurant McDonald's din Ohio, Statele Unite s-au trezit cu o ploaie de pumni din partea unei cliente supărate.
=)) =)) =)) =))
Hahaha. Clienta fidelă.
Păi, cam oricine își permite să își cumpere un hamburger, shaorma etc (10-15 lei). Deși suntem un popor sărac, când e vorba de mâncare, românul renunță la altceva să fie cu burta plină.
Legat de proveniența cărnii de la Mc/KFC, acesta rămâne o enigmă :|
dragonfly_drk
22 Nov 2010, 10:05
Păi, cam oricine își permite să își cumpere un hamburger, shaorma etc (10-15 lei).
:((... ce parere buna ai tu despre neamul asta
andreiu7z
22 Nov 2010, 10:34
Cam asa este... sau???
dragonfly_drk
22 Nov 2010, 18:49
sau nu... multi tineri din ziua de azi nu isi permit Happy Mealul ala. dar asta e un lucru bun, nu? macar nu mai cumpara lumea porcarii... :)
andreiu7z
22 Nov 2010, 19:14
macar nu mai cumpara lumea porcarii... :)
Bine zici...
un subiect foarte interesant. copiii si tinerii se indreapta intr-o directie cel putin trista. sportul nu trebuie sa fie exclusiv scolar. de fapt, ar trebui sa fie in primul rand voluntar.
insa dincolo de aceste aspecte de genul "sa fie bine sa nu fie rau", pe mine m-au frapat cateva chestii concrete legate in mare de problema thread-ului.
si anume: cum de au succes produsele de la teleshopping si reclamele idioate care au reusit sa indobitoceasca atatia oameni? de ce o persoana e dispusa sa creada ca daca se da cu nu stiu ce gel sau isi lipeste nu stiu ce electrozi pe burta, va slabi in timp ce sta la pc sau in timp ce doarme sau.. in timp ce mananca?!. e de bun simt, vrei sa slabesti, nu dai milioane pe sf-uri de la tv, faci sport si esti atent cu alimentatia..
o alta faza care m-a surprins a fost la un coleg de munca, care are 27 de ani si a ales sa tina un regim bazat pe pastile?! care ii inhiba si pofta de mancare printre altele. surprinzator, nu are probleme cu inima, nu ii lipseste nimic fizic (maini, picioare), la cap il banuiesc de ceva. de ce are o aura atat de sumbra si out of reach ideea de sport, nu pot sa pricep...
andreiu7z
24 Nov 2010, 10:22
"Omul se degradeaza de la o generatie la alta.
Adevăr grăieşte gura ta.
În ziua de azi, omul are la dipoziţie toţi factorii nocivi pentru a se autodegrada: tv, fast-food, droguri, ... etc.
a.. si mai e o chestie pe care am tot auzit-o... (am citit-o si in thread parca). mitul mersului pe jos. jos cu el! face mai mult rau decat bine!
e adevarat, sa mergi o ora pe jos pe zi e mai bine decat sa nu mergi deloc. insa e doar putin mai bine... putin ruda cu insignifiant. si NU E MISCARE/SPORT. tot in vecinatea mea am auzit o tipa care si-a facut un traseu zilnic complicat.. in asa fel incat sa mearga nu stiu cati km si care dureaza spre 3 ore. pai daca tot vrea sa faca miscare, sa o faca domne organizat, sport adevarat (fie ca e alergat, bicicleta whatever)... si in juma de ora/zi obtine rezultate mult mai bune decat in juma de zi de mers.
dragonfly_drk
24 Nov 2010, 14:40
poate unora le place sa se plimbe doar... asta nu inseamna ca sunt lenesi sau nu duc o viata sanatoasa...
daca ai timp sa te plimbi, de ce sa nu o faci? macar intre timp, iti mai pui si mintea si ochii la contributie. observi, gandesti, vin idei, te relaxezi... bla, bla...
e o modalitate prin care cineva scapa de iuresul prin care trece zi de zi. in fond, sa fim seriosi. alergam la munca, ne stresam, alergam la scoala, ne stresam... alergam acasa, facem ce avem de facut...
faptul ca gasesti un pic din timpul tau sa te relaxezi plimbandu-te si punandu-ti in miscare sangele, e un lucru foarte bun...
e ca si la faza cu trenul versus masina.
de ce sa mergi cu un tren de mare viteza, sa nu vezi nimic pe geam, cand poti sa mergi cu masina, sa te opresti cand ai chef, sa observi natura si ce e in jurul tau?
io ziceam de mitul "mergi pe jos, deci faci sport"
alt tip de mers pe jos e ok din punctul meu de vedere. daca relaxare inseamna mersul piticului din dristor in drumul taberei, fine. desi tehnic e mai mult sport implicat :P
iar exemplul pe care l-am dat e al unei tipe care vrea sa slabeasca sanatos... tine regim&stuff si merge pe jos in completare :D
nu sunt vreun avid dupa sport, dar unele reactii si gandiri contemporane legate de asta sfideaza logica mea.
dragonfly_drk
24 Nov 2010, 15:10
si va slabi... iti garantez... daca are grija. insa va dura... mult de tot pana sa ajunga unde vrea ea... mai ales ca va da jos cateva kile iar apoi nu va mai putea slabi... sa mergi pe jos e de ajuns pentru persoanele farte pline care vor sa dea ceva kile jos inainte sa se apuce serios de treaba. un fel de tranzitie. pentru ca la un moment dat, isi va da seama ca degeaba se plimba, ca nu mai slabeste...
va slabi fiindca tine si regim. ca sa slabesti de la mersul pe jos... ar trebui sa fie o activitate careia ii dedici la fel de mult timp pe zi ca si serviciului.
mersul pe jos nu e sport. e mai degraba o dezmortire :)
a alege sa mergi pe jos ca sa faci miscare e ca si cum ai alege sa te duci de la bucuresti la giurgiu prin alba.
cine vrea sa slabeasca are 2 lucruri clare de facut: atentie cu alimentatia si sport. paradoxal multora le surad mai mult variante (inchipuit) alternative cum ar fi pastilele sau gadgeturile hi-tech cu efect placebo
copila_satanista
24 Nov 2010, 17:53
Asta cu abdomenele cred ca e partial. Pentru ca totusi consuma ceva calorii facandu-le, deci mai scade si din grasime.
Rapture
24 Nov 2010, 18:21
Ah, si din cate stiu, abdomenele (cel putin alea lungi) afecteaza coloana.
dragonfly_drk
24 Nov 2010, 22:47
Deci tu consideri ca alergatul intr-un parc e stresant?
nu... ziceam ca viata in general e stresanta si ca unii oameni gasesc in plimbari o relaxare.
Tu ti-ai miscat vreodata fundul de pe scaun?
normal. in fiecare zi cobor si urc de cel putin 3 ori 4 etaje. fara lift. si oriunde ma duc, ma duc pe jos.
Macar sa te duci sa incui si sa descui usa?
nu... n-am usa la casa... traiesc intr-un cort. in fiecare zi trag fermuarul si e ok... e si asta un sport, nu? :))
Te plimbi e un lucru adiacent, un detaliu de care te poti dispensa daca faci sport. Eu urc scari in loc sa ma urce liftul. In nici un caz nu e un sport, nu are cum sa fie.
nici nu are cum sa fie. si totusi urci pe jos, pentru ca e mai sanatos asa... ;)
Asta cu plimbatul e o vrajeala pentru cei slabi, fara pic de vointa si determinare. Hai sa ma plimb 9 ore pe zi pentru a scapa de calorii. Pentru aceleasi calorii m-ai bine as "baga" 1 km de sprint, beneficiile fiind mai multe.
cine zice ca ma plimb ca sa scap de calorii? am scapat de ele... si culmea... OMG... plimbandu-ma... paradoxal, nu?:-O
Alt mit abosul cretin. "Fa multe abdomene daca vrei sa dai burta jos" E un lucru imbecil. Acele exercitii iti intaresc musculatura abdomenul, aceea musculatura nu se poate vedea de grasime. Sunt unii care fac sute de abdomene in fiecare zi, tot grasimea revarsandu-se pe abdomen.
aici ai dreptate. nu te pot contrazice.
in the end... nu cred ca am zis vreodata ca nu fac sport. pur si simplu il fac atunci cand am timp. cand nu am timp, ma multumesc sa merg pe jos in loc sa iau o masina sau un troleu.
Alt mit abosul cretin. "Fa multe abdomene daca vrei sa dai burta jos" E un lucru imbecil. Acele exercitii iti intaresc musculatura abdomenul, aceea musculatura nu se poate vedea de grasime. Sunt unii care fac sute de abdomene in fiecare zi, tot grasimea revarsandu-se pe abdomen.
foarte adevarat.
muschii abdominali sunt foarte mici (in comparatie cu muschii spatelui, pieptul, biceps, triceps) .. deci presupunand ca sunt corect antrenati, ei pot fi de stanca, dar datorita dimensiunii vor fi mereu acoperiti de grasime (mai ales ca la barbat, burta e prima tinta de depunere), daca stratul nu se subtiaza. asa se explica faptul ca bodyguarzii de intimidare si zmardoii de coltul blocului sunt niste bivoli pasionati de shaorma, cu burta, ceafa si gusa, dar cu brandul mare, ca deh, muschii aia sunt mari si se umfla repede.
deci patratele + shaorma de miezul noptii # love.
apropo de cealalta observatie, sunt iarasi de acord, pentru slabit = ardere de calorii, cel mai eficient este efortul aerob (energia musculara ia nastere in prezenta oxigenului), cum ar fi alergat, inot, bicicleta etc si NU eforul anaerob (energia musculara ia nastere in lipsa oxigenului). cel din urma tip este bun pentru dezvoltarea izolata a unor grupe musculare, iar exemplele sunt multe. cel mai cunoscut exemplu il reprezinta exercitiile de la sala de forta, inclusiv abdomenele :D
LE:
cine zice ca ma plimb ca sa scap de calorii? am scapat de ele... si culmea... OMG... plimbandu-ma... paradoxal, nu?:-O
....
in the end... nu cred ca am zis vreodata ca nu fac sport. pur si simplu il fac atunci cand am timp. cand nu am timp, ma multumesc sa merg pe jos in loc sa iau o masina sau un troleu.
tocmai aici era problema mea de logica: daca vrei sa faci sport, o poti face in asa fel incat sa fii eficient, adica sa nu iti ia mult timp.
omudindulap
25 Nov 2010, 14:13
http://www.youtube.com/watch?v=Lksf9iFpxPU&feature=player_embedded#!
miercuri
17 Feb 2011, 16:23
Iara trolluiesti? :P
Un Bac neluat nu prevesteste apocalipsa, dar spune multe despre capacitatile tale de asimilare, intelegere si redare.
Singurul motiv pentru care as putea sa spun ca urasc scoala (cel putin sub forma ei romaneasca) este pentru ca se dovedeste in majoritatea cazurilor total ineficienta.
Cat absolventi de liceu nu stiu de fapt sa-si exprime o parere coerenta in limba materna? Exmplele sunt cu duiumul chiar pe site-ul asta.
miercuri
17 Feb 2011, 16:58
Nu m-am referit la tine in special, mi-am dat seama ca vorbesti la modul general. :)
AndreiStefan
30 Apr 2011, 13:56
Piesa cea mai apreciata, in acest moment. (http://www.youtube.com/watch?v=mwq-T2CrJRU)
Spune multe despre generatia de azi.
Si mai exact ce spune?! Ca nu numai generatia 14-22 se distreaza pe genul asta de piese...sau mergem pe ideea "spune-mi ce muzica asculti, ca sa-ti spun ce fel de om esti"?!
Eu de exemplu ascult orice, de la Red Hot Chilli Peppers, U2, Coldplay etc pana la muzica de club...daca atmosfera este placuta si cei de care sunt alaturi sunt se simt bine, de ce sa fac pe interesantul si sa ma fac ca nu ma pot distra pe o melodie facuta pe calculator cu 3 versuri adaugate gen "WTF?!"...pt mine conteaza momentul si compania de care sunt alaturi, nu fac "nazuri unde nu sunt cazuri"...una e ce asculti acasa de unul singur si alta e ce se asculta intr-un grup, club etc.
Mai mult, chiar aseara am avut un mic party acasa...gen o reuniune cu intreg grupul de prieteni....am stat la vb ce-am stat...am ascultat melodii "placute urechii" si pe cat se adunau sticlele goale sub masa si din caterinca in caterinca, fetele aveau chef de dans si am schimbat muzica pe din-astea mai simpliste/pur-comerciale...si pot sa spun a iesit chiar super misto:)
Printre mai multe melodii am ascultat si cea pe care ai dat-o exemplu mai sus...ba mai mult am ascultat varianta Hai ia-o ca mor/Viorele,Viorele ce faci Viorele?Aoleu eu Aoleu (http://www.youtube.com/watch?v=gVIiNxelZyU) :))...o varianta mai stupida decat originalul...dar daca ne-am simtit bine prea putin ne-a interesat de mesajul piesei sau de natura ei...
Singurele doua genuri care nu le suport sunt black-metal si manele...dar nu pot sa fiu ipocrit in a caracteriza pe cineva doar pt muzica pe care se simte bine in cadrul unui eveniment...
Piesa cea mai apreciata, in acest moment. (http://www.youtube.com/watch?v=mwq-T2CrJRU)
Piesa asta spune foarte putin despre O generatie. E imposibil sa cuprinzi fiecare individ dintr-o anumita generatie intr-un roman, ce sa mai zic despre o piesa. Eventual ea spune mult despre cultura persoanelor care asculta cu placere astfel de sunete si apreciaza astfel de manifestari. Ei sunt pur si simplu oameni simpli, banali si complet dezumanizati carora nu le trebuie decat micul in intestin, o bere, femei (la care sa se uite si dupa care sa fluiere) si orice gen de sunet compus din 3 note pentru a se simti bine. Mai scapa si ei de munca si, sub scuza "uit de probleme", isi da drumul la prosteala.
@AndreiStefan: Tipul de muzica pe care il asculta spune foarte multe despre un om. Sigur, nu il putem crucifica deoarece calitatea unei persoane nu poate fi masurata prin preferintele sale artistice, dar de obicei ne alegem prietenii in fucntie de gusturile comune, prin urmare un sistem de filtrare tot exista.
AndreiStefan
30 Apr 2011, 15:46
Piesa asta spune foarte putin despre O generatie. E imposibil sa cuprinzi fiecare individ dintr-o anumita generatie intr-un roman, ce sa mai zic despre o piesa. Eventual ea spune mult despre cultura persoanelor care asculta cu placere astfel de sunete si apreciaza astfel de manifestari. Ei sunt pur si simplu oameni simpli, banali si complet dezumanizati carora nu le trebuie decat micul in intestin, o bere, femei (la care sa se uite si dupa care sa fluiere) si orice gen de sunet compus din 3 note pentru a se simti bine. Mai scapa si ei de munca si, sub scuza "uit de probleme", isi da drumul la prosteala.
@AndreiStefan: Tipul de muzica pe care il asculta spune foarte multe despre un om. Sigur, nu il putem crucifica deoarece calitatea unei persoane nu poate fi masurata prin preferintele sale artistice, dar de obicei ne alegem prietenii in fucntie de gusturile comune, prin urmare un sistem de filtrare tot exista.
O sa ne vindecam vreodata de ipocrizia asta tipic romaneasca...mai exact aceea de a pune "stampila" pe cineva chiar si dupa o simpla privire sau strangere de mana?!:-?
"Ador" genul de persoane care se dezic de la un mod de comportament/gen muzical dar cand merg la o nunta(spre ex.) uita de orice prejudecati/principii si sunt sufletul petrecerii indiferent de ritmul/mesajul sau genul muzicii...
Intr-adevar sunt niste limite de bun simt in "a te manifesta"...spre exemplu, aprob ca este cu adevarat penibil stilul unora de a trai muzica...de la cei cu manelele la maxim in trafic in daciile vopsite cu pensula si marcate cu tot felul de "mesaje", pana la gratarele acompaniate de aceleasi simpliste...manele. Si tot aici as include si acele petreceri Rock cu "saltareti" de isi rup capetele intre ei, isi scutura podoaba capilara pana li se face rau, sau se izbesc de pereti pana cedeaza...de obicei peretii.
Dar in nici un caz, nu as clasifica o persoana ca fiind inculta, prost crescuta etc doar pt ca nu aprob modul lor de a se manifesta...desigur, imi lasa o prima impresie proasta dar pana la a-l clasifica...pana a decide daca merita atentia mea, este nevoie de mai mult decat o parere formata in urma gusturilor muzicale sau modul de a se manifesta.
Am ramas de multe ori placut surprins de personalitatea placuta si chiar cultura a unora pe care la prima impresie nu dai doi bani pe ei...
Toti cei alaturi de care am petrecut aseara...acei "banali si complet dezumanizati" la care ai facut probabil referire, au joburi stabile, unii dintre ei sunt deja cu familii...de la arhitectul la care apelezi cand doresti o casa a ta, pana la inginerul auto caruia ii incredintezi prea-iubita-scumpa masina dupa ce o rupi in gropile lasate de izbeliste de prea cunoscutii "Dorel".
Noi suntem una dintre generatiile care am trait si ne-am bucurat de micile placeri ai anilor 90'...am crescut cu aproape toate genurile de muzica...dar n-am facut niciodata din distractie, bautura si femei un "act de cultura"...prea putin ne pasa ce scrie pe eticheta sticlei de sampanie, fie ea Moet&Chandon, Dom Perignon,Lelac sau falsa Angelli tot in acelasi loc ajunge...sau ce conteaza pe ce ritm se misca corpul femei cu care doresc sa-mi petrec noaptea daca tot ce-mi doresc in seara aia, este sa ma simt bine alaturi de ea...si nimic mai mult! Prefer sa ma distrez si sa ma simt bine acum, nu cand voi avea un copil pt care ma voi dedica complet in cresterea si educarea lui.
Ce e cu adevarat grav, daca vrei sa vorbim de genuri muzicale si generatiile afectate de ele...ce aste cu adevarat trist, este sa vezi un tanar de 15 ani drogat, machiat, cu unghiile facute si hotarat sa renunte la viata pt cele mai banale motive...mai degraba as vedea cu ochi buni un pusti-cocalar "frezat-ciufulit" ce se crede clubber, decat un EMO pregatit sa-ti indoaie bara de la masina pt ca nu se poate simti implinit decat daca nu mai respira.
dragonfly_drk
30 Apr 2011, 16:10
eu cam asa vad lucrurile:
http://www.youtube.com/watch?v=mNG5KGEVMjU
(si mi-e rusine sa recunosc ca fac parte din cea de-a doua categorie... dar n-am ce face. m-am nascut cand nu trebuia >:) )
AndreiStefan
30 Apr 2011, 16:42
eu cam asa vad lucrurile:
http://www.youtube.com/watch?v=mNG5KGEVMjU
(si mi-e rusine sa recunosc ca fac parte din cea de-a doua categorie... dar n-am ce face. m-am nascut cand nu trebuia >:) )
Tare :) ...ma apuca nostalgia cand ma gandesc la cate s-au schimbat si desi poate ma insel, nu cred ca s-au schimbat in bine...
Nu imi dau seama cand au disparut strigatele acelea cand stateam si imi faceam temele "Mama lui Andreeeeeeeeeeei, il lasati pe Andrei afara?!":)) ... din minut in minut parca auzeai un copil strigand sau urland...acum daca ai auzul extrem de fin si pereti subtiri...se aude doar "Alo, ce plm faci ma...nu te lasa mata sa intri pe mess?!" :-?
Inainte luam bataie sau eram pedepsiti ca veneam murdari si cu genunchi rupti la fotbal...sau uzi si transpirati dupa bataie si tavaleala in zapada....acum mamele panseaza copii pt bataturi de la mouse si tastatura.
Şotronul,Frunza,Castelul,Ratele si Vanatorii,Telefonul fara fir...si cate si mai cate jocuri haioase de care foarte rar mai auzi,toate nefamiliare acum...dar cine stie, poate ceea ce acum e considerat ca vechi/banal/pueril va fi apreciat din nou pt generatiile ce urmeaza...dar asta depinde numai de noi, cei care ii crestem.
AndreiStefan
30 Apr 2011, 19:45
@AndreiStefan
ma lasi, ma, cu ipocrizia si astea. Morala de 2 lei.
Iri cu Moni fac audienta, "What The Fuck" e hitul lunii. Si tu imi spui mie sa nu mai judec lumea dupa ce asculta... ti-a obosit neuronul, vezi-ti de treaba.
Tu chiar nu realizezi cat de ipocrit(a) esti?! Cine iti da tie dreptul sa judeci pe alti ca se distreaza la evenimente pe melodii gen WTF?! Daca tie iti place sa faci "tea party" si s-o arzi "regulamentar" in pijamale cu baietii ascultand balade, sa fi sanatos/sanatoasa...nu ma deranjeaza ce faci si nici ce asculti atat timp cat nu mancam, bem si vorbim la aceasi masa.
"ma lasi, ma, cu..."
Si inca ceva MĂ, observ ca ai adoptat un stil agresiv de a posta, plin de aere de parca ai luat masa cu Iri si Moni(ca tot ai adus vorba de ei)...uite-te mai intai la modul in care abordezi un subiect inainte sa sugerezi ca dai pe-afara de inteligenta sau cultura, MĂ!:)
dragonfly_drk
30 Apr 2011, 20:09
Andrei... linisteste-te... danonino e carcotasul pe aici. e un el si uneori exagereaza. cea mai buna metoda de a nu fi atacat, e pur si simplu sa nu il bagi in seama... so, calm down please. nu o sa reusesti sa il "educi". au incercat altii mai mari, cu un psihic mai puternic si nu au reusit. e doar o cauza pierduta. nu are rost sa te consumi pentru el. ;)
Întotdeauna vor exista controverse între două generaţii. Lucrul care mă sperie este că odată cu trecerea timpului, distanţa de ani între cele două generaţii în contradicţie e tot mai scurtă.
P.S. Personal mă îngrozesc liceenii din ziua de azi şi nu a trecut chiar aşa multă vreme de când eram eu însămi liceeancă.
AndreiStefan
30 Apr 2011, 21:47
@danonino : Tot ce-ai inteles din ce-am postat e ca umblu in discoteci(sa-mi arati si mie unde am spus ca nu-mi amintesc)?!...
Mai mult, chiar aseara am avut un mic party acasa...
...si ca te corectez gramatical?!:)) abordezi o problema de cultura muzicala si te adresezi cu "mă lasi,mă..." :-?
Ma repet pentru ultima oara, cine iti da tie dreptul sa judeci sau sa clasifici pe cineva pentru ca asculta sau danseaza pe nu-stiu-ce melodie?! Stai in banca ta ca nu te-ai nascut cult si nici nu dai pe din-afara de cunostiinte in sfera muzicii!
Si cu asta am incheiat poti sa zbieri si sa faci pe mascariciul cat doresti, are dreptat dragonfly_drk, nu meriti efortul...esti numai bun de evitat!
Rapture
30 Apr 2011, 21:55
P.S. Personal mă îngrozesc liceenii din ziua de azi şi nu a trecut chiar aşa multă vreme de când eram eu însămi liceeancă.
Acum, probabil, depinde si la ce fel de liceu te uiti. Sunt licee in care educatia/bunul-simt e inexistent, si licee in care acestea sunt cat de cat valorificate. Eu, personal, sunt multumita de colegii pe care-i am (in mare parte).
dragonfly_drk
30 Apr 2011, 22:02
Întotdeauna vor exista controverse între două generaţii. Lucrul care mă sperie este că odată cu trecerea timpului, distanţa de ani între cele două generaţii în contradicţie e tot mai scurtă.
da, ai dreptate. am si eu doi veri. si uitandu-ma acuma la ei, realizez cat sunt de schimbati. ala mic e in clasa a 5-a si are deja telefon cu touch-screen plus cont pe facebook si vreo trei prietene. cel mai mare e deja versat. in clasa a 7-a umbla cu taxiul si are banii lui... ma sochez cand vad cat sunt de schimbati. cum se maturizeaza atat de devreme si fac niste chestii pe care eu le faceam in liceu nu in clase atat de mici. si culmea, au trait in acelasi mediu ca si mine... ce i-a schimbat, a fost anturajul, care de la o generatie la alta, de la un an la altul, se schimba vazand cu ochii. si incerc sa imi dau seama daca e bine sau nu ce se intampla. pe de o parte e ok, ca invata de mici sa fie responsabili. pe de alta, nu e bine pentru ca nu mi se pare varsta potrivita pentru niste copii sa invete valoarea banului. pentru ca banul i-a transformat in niste baieti cu aere... :(
dragonfly_drk
30 Apr 2011, 22:14
@AndreiStefan
Gata, iti iei jucariile si pleci acasa? Nu uita sa imi scrii. Mai, mic [Bparty[/B], de ce nu ai zis "buffoon" in loc de mascarici? La talentul si valoarea ta, te rog, nu te intrerupe din evitat, e mai bine pentru tine.
ce-ti mai place sa provoci... primesti satisfactie?>:)
AndreiStefan
30 Apr 2011, 22:34
cum a spus si rapture, depinde de licee...am facut si eu primii 2 ani de zile('99 - '01) intr-un liceu cu probleme...si incepusem sa ma adaptez stilului din liceu...dar dupa ce m-am mutat intr-un liceu mult mai bun din orice punct de vedere, ultimii 2 ani au fost chiar cei mai frumosi si datorita colectivului cu care sunt si astazi bun prieten.
da, ai dreptate. am si eu doi veri. si uitandu-ma acuma la ei, realizez cat sunt de schimbati. ala mic e in clasa a 5-a si are deja telefon cu touch-screen plus cont pe facebook si vreo trei prietene. cel mai mare e deja versat. in clasa a 7-a umbla cu taxiul si are banii lui... ma sochez cand vad cat sunt de schimbati. cum se maturizeaza atat de devreme si fac niste chestii pe care eu le faceam in liceu nu in clase atat de mici. si culmea, au trait in acelasi mediu ca si mine... ce i-a schimbat, a fost anturajul, care de la o generatie la alta, de la un an la altul, se schimba vazand cu ochii. si incerc sa imi dau seama daca e bine sau nu ce se intampla. pe de o parte e ok, ca invata de mici sa fie responsabili. pe de alta, nu e bine pentru ca nu mi se pare varsta potrivita pentru niste copii sa invete valoarea banului. pentru ca banul i-a transformat in niste baieti cu aere... :(
da...dar acelasi comparatii le facea si sora mea(mai mare cu 6 ani) cand eram eu la liceu..."ca ea n-a facut balul bobocilor in club", "ca ea nu chiulea de la ore sa joace biliard", "ca ea nu avea banii de buzunar pe care ii aveam eu" etc etc etc...
Intr-adevar diferentele sunt din ce in ce mai mari de la generatie la generatie si uneori avem impresia ca cei mai tineri nu stiu sa aprecieze ceea ce li se ofera...dar mai mult ca sigur la fel eram priviti si noi...;)
Cu adevarat problematic pt generatia actuala(de liceu) sunt magazinele de vise...desi exista lege sa fie la o distanta anume de institutii de invatamant, chiar la mine in cartier este un magazin situat intre 3 licee la o distanta mai mica de 1 km de fiecare
Cum ar fi peste cativa ani sa ii auzim pe cei de 15-16 ani de acum, comentand despre cei mai mici tot felul de chestii...nu m-ar mira ca peste cativa ani liceul sa fie o intalnire virtuala purtata de acasa intre elevi si profesori:-?
Pana la urma, cred ca fiecare generatie e OK in felul ei, atat timp cat isi pastreaza venele si nările intacte de droguri sau sanatatea lor si a altora departe de orice alte ganduri "necurate"...
Absolut magnific! Si inca ma tem ca si nivelul ala e mai ridicat decat in realitate. Acum doar doi ani dadeam si eu bacul, iar persoane care n-aveau absolut nicio treaba cu matematica au luat peste unul care era prezent in fiecare an la nationala si cu premii pe la alte concursuri importante.
Sorin87
03 Jul 2011, 17:28
sunt deacord cu Liviu si in Bistrita cand am dat eu Bacul era si oral, iar la final cei ce nu stiau mai nimic aveau note mai mari decat cei care erau olimpici si nu copiau la Bac.
Kriss_Kringle
03 Jul 2011, 18:34
Unii nu fac sportul datorita conditiilor din sali.La mine la liceu era sub orice critica sala de sport,daca bateai mingea de baschet se ridica praful de puteai sa-l tai cu cutitul si profu' de sport era tragator de elita,ii placea cogartu' la maxim deci motivatia de a face miscare nu exista.Adevarul e ca nici nu isi bateau capul sa renoveze sala si de acolo si dezinteresul elevilor dar sunt absolut de acord ca generatia asta devina supraponderala pe zi ce trece..De vina sunt parintii pentru ca nu-i invata ce sa manance,in schimb ii indoctrineaza chiar de mici cu McDonald's,KFC si alte fast food-uri pentru ca si ei la randul lor habar n-au de nutritie.Dupa cativa ani te trezesti ca plodul e cat malu' de mare si nu stii ce sa faci cu el.Sistemul de invatamant de la noi e praf,spagi,profesori necalificati care nu au rabdare sa explice incat sa inteleaga toata lumea,metode de predare care nu dau rezultate.Pe langa toate astea nici TV-ul nu ajuta cu nimic.Cum il aprinzi ce vezi?Zavoranu,Pepe,Columbenii si alte mizerii care nu fac decat sa prosteasca lumea si mai mult. Recunosc ca am dat si eu spagi prin liceu pentru ca eram lemn la matematica dar asta si pentru ca nu ma interesa absolut deloc materia,eu aveam inclinatii artistice ca sa zic asa pentru ca eram bun la desen si am ajuns la liceu de profil tehnic asta multumita repartizarii pe calculator.De vina am fost si eu ca n-am invatat incat sa ajung unde vroiam dar nici optiunile nu erau pe placul meu(liceul de arta).Acum ai mai multe sanse de a face ceva daca o arzi autodidact sau te duci la cineva calificat si inveti pentru ca de la scoala nu prea mai pricepi nimic.
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca toti se mandresc ca erau beti morti cu o seara inainte sau ca n-au mai citit o carte de cand erau mici.Intradevar,foarte maturi adolescentii de acum.:|
omudindulap
03 Jul 2011, 18:38
Intradevar.
chuckyfan
03 Jul 2011, 19:15
Unii nu fac sportul datorita conditiilor din sali.La mine la liceu era sub orice critica sala de sport,daca bateai mingea de baschet se ridica praful de puteai sa-l tai cu cutitul si profu' de sport era tragator de elita,ii placea cogartu' la maxim deci motivatia de a face miscare nu exista.Adevarul e ca nici nu isi bateau capul sa renoveze sala si de acolo si dezinteresul elevilor dar sunt absolut de acord ca generatia asta devina supraponderala pe zi ce trece..De vina sunt parintii pentru ca nu-i invata ce sa manance,in schimb ii indoctrineaza chiar de mici cu McDonald's,KFC si alte fast food-uri pentru ca si ei la randul lor habar n-au de nutritie.Dupa cativa ani te trezesti ca plodul e cat malu' de mare si nu stii ce sa faci cu el.Sistemul de invatamant de la noi e praf,spagi,profesori necalificati care nu au rabdare sa explice incat sa inteleaga toata lumea,metode de predare care nu dau rezultate.Pe langa toate astea nici TV-ul nu ajuta cu nimic.Cum il aprinzi ce vezi?Zavoranu,Pepe,Columbenii si alte mizerii care nu fac decat sa prosteasca lumea si mai mult. Recunosc ca am dat si eu spagi prin liceu pentru ca eram lemn la matematica dar asta si pentru ca nu ma interesa absolut deloc materia,eu aveam inclinatii artistice ca sa zic asa pentru ca eram bun la desen si am ajuns la liceu de profil tehnic asta multumita repartizarii pe calculator.De vina am fost si eu ca n-am invatat incat sa ajung unde vroiam dar nici optiunile nu erau pe placul meu(liceul de arta).Acum ai mai multe sanse de a face ceva daca o arzi autodidact sau te duci la cineva calificat si inveti pentru ca de la scoala nu prea mai pricepi nimic.
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca toti se mandresc ca erau beti morti cu o seara inainte sau ca n-au mai citit o carte de cand erau mici.Intradevar,foarte maturi adolescentii de acum.:|
This. Nu astept bac-ul cu nerabdare. Daca nu se schimba nimic in 2 ani va fi foarte urat. La matematica am probabil cel mai bun profesor din judet, la romana la fel. La contabilitate, care cica-i materie de baza la profilul meu am o vaca, care, mai mult ca sigur si-a luat bac-ul copiind iar facultatea a absolvit-o tot cu ajutorul spagii. Si ne mai intreaba diriginta de ce ne-am ales economic daca nu stim contabilitate.
Nu astept bac-ul cu nerabdare. Daca nu se schimba nimic in 2 ani va fi foarte urat.
Ce sa se schimbe si de ce va fi urat?
miercuri
03 Jul 2011, 20:43
Nu astept bac-ul cu nerabdare. Daca nu se schimba nimic in 2 ani va fi foarte urat.
Mie tocmai mi se pare ca anul asta s-a schimbat in bine metoda de evaluare. In anii trecuti prea trecea toata lumea. Sa treaca cine merita si sa merite cine invata.
Mie tocmai mi se pare ca anul asta s-a schimbat in bine metoda de evaluare. In anii trecuti prea trecea toata lumea. Sa treaca cine merita si sa merite cine invata.
Exact. Tocmai de asta ma intrebam in ce sens sa se schimbe, asta dupa o schimbare in bine... ca nu cred ca vrea sa schimbe la cum era in anii trecuti :P
Kriss_Kringle
03 Jul 2011, 21:57
Nu bacul e problema.Bacul e rezultatul a 4 ani de liceu,4 ani in care nu se face carte.Dezinteresul pentru invatamant la noi vine si din cauza ca dupa ce termini liceul sau eventual o facultate nu iti gasesti un loc de munca decent iar cei care invata si sunt elevi/studenti eminenti pleaca in afara dupa pentru ca aici in tara nu pot progresa.Din cauza asta nu mai e nimic bun in Romania pentru ca ne batem joc de oamenii de valoare si promovam leprele care nu fac nimic decat sa fure pana nu mai pot.
sa nu crezi nimic din ce spun astia. La BAC-ul asta s-a copiat la fel de mult, s-au dat bani, nu a fost nimic schimbat.
Rezultatele indica ca a fost o schimbare. Ca tot s-a mai copiat si s-au dat bani e total adevarat, probabil daca nu s-ar face asta deloc s-ar ajunge poate pe la <20%. E un pas totusi, incomplet, dar e. Problema e ca toata lumea trateaza cu indiferenta liceul ca-si permite, iar pana acum isi permiteau asta si la bac. Din cate se pare altfel decat cu frica nu se poate, asa ca macar de bac sa aiba frica de acum, poate asa mai invata ceva. Pana sa se rezolve lucrurile mai e mult, dar e un pas important si asta...
@Kriss - Sa fim seriosi, dezinteresul nu vine de acolo. Dezinteresul e pur si simplu dezinteres. De ce ai invata atunci cand poti sa te distrezi tot timpul si sa faci ce vrei? Liceenii numai la slujba pe care ar avea-o peste nu stiu cati ani nu se gandesc. Chestiile de care vorbesti tu sunt cazuri mai izolate.
miercuri
03 Jul 2011, 22:09
perfect valabil.
@miercuri
sa nu crezi nimic din ce spun astia. La BAC-ul asta s-a copiat la fel de mult, s-au dat bani, nu a fost nimic schimbat. Mie mi se pare a fi un bac usor de promovat. Fara note la examenele orale, in care toata lumea e admisa, scoaterea examenului scris la o materie de contra-profil. E tzatza de matza BAC-ul
Si cu toate astea, jumate din copiii astia n-au trecut. Asa ca foarte bine, chiar daca poate in conditiile din alti ani, n-ar fi trecut nici macar un sfert, tot este bine ca NU se impart diplome in dreapta si in stanga.
Kriss_Kringle
03 Jul 2011, 22:37
sa nu crezi nimic din ce spun astia. La BAC-ul asta s-a copiat la fel de mult, s-au dat bani, nu a fost nimic schimbat.
Rezultatele indica ca a fost o schimbare. Ca tot s-a mai copiat si s-au dat bani e total adevarat, probabil daca nu s-ar face asta deloc s-ar ajunge poate pe la <20%. E un pas totusi, incomplet, dar e. Problema e ca toata lumea trateaza cu indiferenta liceul ca-si permite, iar pana acum isi permiteau asta si la bac. Din cate se pare altfel decat cu frica nu se poate, asa ca macar de bac sa aiba frica de acum, poate asa mai invata ceva. Pana sa se rezolve lucrurile mai e mult, dar e un pas important si asta...
@Kriss - Sa fim seriosi, dezinteresul nu vine de acolo. Dezinteresul e pur si simplu dezinteres. De ce ai invata atunci cand poti sa te distrezi tot timpul si sa faci ce vrei? Liceenii numai la slujba pe care ar avea-o peste nu stiu cati ani nu se gandesc. Chestiile de care vorbesti tu sunt cazuri mai izolate.
Nu am zis ca e cauza principala dar e una din ele.Daca nu-i inveti de mici sa-si dea interesul nu poti sa ingrasi porcul in ajun.Vazusem un reportaj la tv si aratau ca in Suedia sau Danemarca elevii se duc la scoala,mananca acolo,fac temele tot acolo si deabia dupa aia se duc acasa.La noi asa ceva suna deja a SF.
mvpsebi
04 Jul 2011, 22:14
Haz de necaz! (http://www.youtube.com/watch?v=joGlR1Ra5a0)
Daca nu-i inveti de mici sa-si dea interesul nu poti sa ingrasi porcul in ajun.
De asta cel mai important factor in educatia unui copil este parintele. Decisivi sunt cei 7 ani de acasa impreuna cu scoala generala. Abia apoi vine importanta profesorilor, ministerului etc.
Vazusem un reportaj la tv si aratau ca in Suedia sau Danemarca elevii se duc la scoala,mananca acolo,fac temele tot acolo si deabia dupa aia se duc acasa.La noi asa ceva suna deja a SF.
Sa nu ne comparam cu state mult prea dezvoltate fata de noi.
@mvpsebi =))
anaemona
04 Jul 2011, 23:12
http://www.youtube.com/watch?v=31pQOiclaTo
Kriss_Kringle
05 Jul 2011, 04:12
Haz de necaz! (http://www.youtube.com/watch?v=joGlR1Ra5a0)
EPIC!!=)) =)) =))
sergiuseling
05 Jul 2011, 12:03
Știi de ce-mi amintește mesajul tău?
De niște predici de la biserică, doar că în loc de copii se zice că nu ne ocupăm de suflet.
Cristina_
05 Jul 2011, 14:47
Știi de ce-mi amintește mesajul tău?
De niște predici de la biserică, doar că în loc de copii se zice că nu ne ocupăm de suflet.
Haha!:))
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.