View Full Version : Oscar, 2011
Pitbull
07 Oct 2010, 15:25
Doi actori români au şanse la Oscar
Alexandra Olivotto
Filmul "The Way Back", de Peter Weir, cu Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean, va rula în Los Angeles de pe 29 decembrie, la timp pentru a putea obţine nominalizări la Oscar.
Sursa: EVZ
Nigel Sinclair, CEO şi co-preşedinte al Exclusive Media Group şi Newmarket Films, şi Chris Ball, preşedinte şi CEO al nou-formatei Wrekin Hill Entertainment, au anunţat pe 6 octombrie că, deşi "The Way Back" va avea premiera în cinematografele americane pe 21 ianuarie, lungmetrajul va rula în Los Angeles începând de pe 29 decembrie, conform "The Hollywood Reporter". Astfel pelicula ar respecta regula necesară pentru eligibilitatea la Oscar. Distribuitorul Newmarket achiziţionase filmul la începutul lunii septembrie.
Cineastul Peter Weir este un veritabil magnet pentru premii, însă faptul că ultimului său lungmetraj i-a trebuit mult timp pentru a găsi distribuitor american le-a dat de gândit specialiştilor, care se îndoiau că filmul – care a avut premiera la Festivalul de la Telluride - va rula la timp pentru a respecta regulamentul Oscarurilor şi pentru a avea parte de o campanie consistentă.
Ultimul film regizat de Peter Weir este o ecranizare a unei cărţi autobiografice, de Slavomir Rawicz, intitulată "The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom". Autorul, ofiţer de cavalerie polonez, a fost închis în gulagul siberian în 1939 şi a reuşit să evadeze un an mai târziu, în compania a şase alţi prizonieri. Scenariul îi aparţine tot lui Peter Weir, iar designul costumelor, soţiei cineastului.
"Suntem şapte demenţi care pleacă din Siberia până-n India. Or, ca să nu vezi doar şapte nătângi care umblă pe acolo, Peter Weir a luat decizia să-i diferenţieze: unul, care era preot leton, se ruga mereu, avea Biblia cu el, eu desenam, altul, care juca un american, meşterea tot timpul. De exemplu, Colin Farrell joacă un criminal de rând, nu politic sau ceva, un cuţitar pur şi simplu, tot timpul avea cuţitul la el şi se tot juca", povestea Alexandru Potocean într-un interviu acordat la puţin timp după ce încheiase filmările, în iunie 2009.
Ritmul de muncă la "The Way Back" a fost copleşitor: "Se trăgea 12 ore standard şi apoi până la 20. Dar eu n-am avut norocul ăsta, m-am oprit la 19 într-o zi, deşi am făcut over-time-uri dese", punctează amuzat actorul. Nici nu se aştepta la altceva: "Ni s-a zis că va fi un ritm susţinut. Însă nu ştiai la începutul zilei cât vei lucra, a filmat foarte mult, acoperea toate secvenţele: tiparul general, apoi venea strâns, apoi pe fiecare, ăsta e stilul lui. Are ore întregi... A început cu perioada de gulag, când suntem noi închişi, apoi evadarea şi grosul filmului, tot drumul nostru. Or, din câte am înţeles, îi iese un lungmetraj numai cu secvenţele din gulag", preciza Potocean.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/doi-actori-romani-au-sanse-la-oscar-908244.html
Federico
07 Oct 2010, 15:31
oscar - un, doi, trei si: =)) :-& (:|
dragonfly_drk
07 Oct 2010, 16:36
ce e frederico?... romanii nu pot sa castige Oscarul pentru ca sunt: ... ROMANI?... sau RROMI? (cum sunt catalogati de italieni)... sau de ce?
Sunt curios sa vad filmul, dar nu pot sa trec peste ceea ce-a devenit deja o obsesie: americanii iar folosesc romani pentru a interpreta personaje de limbi slave. Dragos Bucur este Zoran, iar Alexandru Potocean este Tomasz. 'Tu-ti gatii ma-tii, Iliescule, cu engleza ta cu tot! :-&
Disciple
07 Oct 2010, 19:22
Deci Dragos Bucur apare pana la urma in el?
omudindulap
07 Oct 2010, 19:35
Potrivit imdb-ului, da. (http://www.imdb.com/title/tt1023114/)
miercuri
07 Oct 2010, 23:27
Dar repede au mai sarit astia de la evz la concluzii. Nu au sanse la Oscar, au sanse sa fie nominalizati si oricum si alea-s mici.
Mai bine vorbim de Oscar, 2011 si de filmele cu sanse reale.
The Social Network? The King's Speech? James Franco pentru 127 Hours?
StefanDo
08 Oct 2010, 11:13
si tehnic si practic, titlul e corect. Si eu, daca joc la loto si hasurez bine cele sase numere, am sanse sa castig milioane de euro, nu? :D
Pitbull
08 Oct 2010, 11:50
Deci Dragos Bucur apare pana la urma in el?
Nu "pânä la urmä" - apärea din start, da' n-o stiam decât noi. ;)
Federico
08 Oct 2010, 15:14
ce e frederico?... romanii nu pot sa castige Oscarul pentru ca sunt: ... ROMANI?... sau RROMI? (cum sunt catalogati de italieni)... sau de ce?
1. federico, nu frederico
2. virgula dupa "ce e"
3. abuzezi rau de punctele de suspensie. inceteaza!
4. majuscule folosite nejustificat
dar sa trecem peste asta... :P
ce incercam eu sa sugerez e ca s-ar putea sa exista totusi o diferenta intre un artist si un cal de curse...
copila_satanista
08 Oct 2010, 15:25
ok ... poate ca romanii nu au resursele necesare pentru a face filme in stil american, dar artistii se nasc oriunde, indiferent de generalizarile pe care le fac unii sau altii. trebuie sa fii prea superficial sa spui treburi de genul.
Federico
08 Oct 2010, 15:38
ori dragonfly si copila au probleme de logica ori eu de exprimare. :D
intrepretarea mura-n gura a primului meu post e urmatoarea:
- oscarul e o aberatie penibila care: sau ma amuza foarte tare ( =)) ) sau imi provoaca scarba si greata ( :-& ) sau ma lasa rece precum azotul lichid ((:| )
acum ne-ntelegem?
copila_satanista
08 Oct 2010, 15:41
dap :) greseala mea ca am citit oblic. la asta nu zic nimic :D
buticut
08 Oct 2010, 20:27
http://www.awardsdaily.com/2010/10/the-way-back-trailer/
A aparut deja trailerul...la fel ca trailerele de la The King's Speech si The Fighter, pare sa fie facut sa atraga privirile membrilor Academiei :D. Looks promising, ma intreb insa daca Dragos vorbeste in general engleza cu acel accent sau si l-a "fortat" pentru film :P. Ce intrebari profunde imi pun si eu :)).
De aici pana la Oscaruri mai e insa cale lunga...si de 432 se vorbea la un moment dat ca ar putea primi nominalizari pt actori si nu a primit nici macar pt Film Strain.
Sunt curios sa vad filmul, dar nu pot sa trec peste ceea ce-a devenit deja o obsesie: americanii iar folosesc romani pentru a interpreta personaje de limbi slave. Dragos Bucur este Zoran, iar Alexandru Potocean este Tomasz. 'Tu-ti gatii ma-tii, Iliescule, cu engleza ta cu tot! :-&
Si pe mine ma deranjeaza asta la culme, dar mai bine vedem partea buna a lucrurilor:
1) Actori romani joaca din nou intr-un film al unui regizor cunoscut
2) Hey, could have been worse (witches&gypsies)
dragonfly_drk
08 Oct 2010, 22:30
1. federico, nu frederico
2. virgula dupa "ce e"
3. abuzezi rau de punctele de suspensie. inceteaza!
4. majuscule folosite nejustificat
dar sa trecem peste asta... :P
ce incercam eu sa sugerez e ca s-ar putea sa exista totusi o diferenta intre un artist si un cal de curse...
WTF! esti cumva profu' de romana si nu stiu eu?... uite.................. pun cate puncte vreau eu................................... si cate majuscule: FEDERICO........................ NUME DE PROTAGONIST DE TELENOVELA........................................ ... amu' i mai cald afara sau am scapat iar o virgula?
dar sa trecem peste asta. si ajungem la asta:
- oscarul e o aberatie penibila care: sau ma amuza foarte tare sau imi provoaca scarba si greata sau ma lasa rece precum azotul lichid
asta e parerea ta si nu te-a rugat nimeni sa ne-o impartasesti. imi cer mii de scuze. am scos emoticoanele alea de toata coma din pstul tau, nu de alta dar nu isi aveau rostul. si daca tot ai o parere proasta despre Oscar, de ce o spui acum cand sunt si romani implicati? n-ai putut sa iti expui parerea inca de cand ai inceput sa o ai? sau ai ceva si cu romanii. ca vad ca numele tau e de origine aaa aaa aaa spaniola (?) sau de care o fi, ca nu ma pasioneaza
buticut
08 Oct 2010, 22:52
Whoa whoa, usurel, usurel, nu va agitati.
I am somewhat attracted to Spaniards & Latin Americans, asa ca Federico suna bine pentru urechile mele, desi tind sa cred ca vine de la Italianul Fellini :-). Daca toti ar trebui sa isi impartaseasca parerile doar daca persoana care deschide topicul ar scrie: va rog sa va impartasiti parerile...well, asta ar fi cam sec, nu-i asa? Suntem pe un forum de DISCUTII, cine deschide un topic o face automat pentru ca asteapta reactii/raspunsuri de la ceilalti, in caz contrar si-ar tine propriile opinii pentru el, fara sa simta nevoia a le scrie undeva, nu-i asa?
Tu ai spus-o, e parerea lui si doar pentru ca nu esti de acord cu ceea ce spune, nu inseamna ca trebuie sa-l ataci. Intr-adevar, si el a sarit oleaca pe tine, dar nu trebuia nici tu sa te aprinzi. "Nu te-a rugat nimeni sa ne-o impartasesti" <- asta e ca si cum ai spune ca trebuie sa scriem pe forum doar cand suntem rugati sa o facem.
Nici eu nu iau Oscarurile prea in serios, ci mai degraba le consider un eveniment entertaining. Nu cred sa aiba comentariul lui de-a face cu faptul ca se discuta despre romani, pur si simplu a considerat ca acum e ocazia potrivita sa o faca.
Calm down, take a deep breath! Nu ma impuscati, I'm the pacifier! O:-)
Back on topic, cum vi se pare trailerul cu puitul fara picioare :D?
dragonfly_drk
08 Oct 2010, 22:56
buticut, daca a vrut sa isi exprime parerea nu a deranjat pe nimeni, insa in momentul in care spui ceva trebuie sa te astepti la reactii pozitive si negative. e normal asa caci in fond, nu poate fi toata lumea de acord cu tine.
buticut
08 Oct 2010, 23:00
Pai da, dar parca prea agresivi sunteti unii cu altii, I'm all about peace and love :)).
miercuri
08 Oct 2010, 23:01
buticut, daca a vrut sa isi exprime parerea nu a deranjat pe nimeni, insa in momentul in care spui ceva trebuie sa te astepti la reactii pozitive si negative. e normal asa caci in fond, nu poate fi toata lumea de acord cu tine.
Da, chestia asta e valabila si pentru tine. Uita-te la ce post isteric ai scris deasupra mesajului lui buticut si gandeste-te de doua ori inainte sa-i judeci pe altii ca reactioneaza nu stiu cum la 'reactii' negative. Iar Federico mai mult ca sigur vine de la telenovelistul Federico Fellini. ;)
dragonfly_drk
08 Oct 2010, 23:08
ya, me too... pana vine unu si ma calca pe coada. in fine. nu am nimic cu omu si nici cu nickul lui. doar ca deh, in fine. poate am fost prea recalcitranta. se mai intmapla uneori. oricum, pana la cearta mai este mult si bine. si nici nu o sa se ajunga acolo. sunt lucruri mult mai importante de dezbatut in afara de parerile personale.
uite, eu de exemplu vad Oscarul ca pe o modalitate de informare a publicului asupra filmelor/actorilor/regizorilor buni. vad ca a castigat cutare, deci trebuie sa fie un film bun. desigur, sunt si unele exceptii in care oricate premii ar castiga un film, daca il vad, exista posibilitatea sa nu imi placa. ce ma deranjeaza cel mai mult e ca se face foarte multa (prea multa) publicitate acestor genuri de evenimente. reactiile de genul, "actrita cutare a fost stralucitoare pe covorul rosu in noua sa rochie marca versace", ma lasa rece. e nasol cum un astfel de eveniment a fost transformat intr-o parada de moda. si desigur, mai sunt si barfele : "vaaaiii, ai vazut cu cine s-a infatisat x pe covor?" buf, prima pagina a tabloidelor. hai sa fim seriosi. pe majoritate nu ii intereseaza aspectele astea. vor sa vada shoul pentru filme si nu pentru viata personala a actorilor. cand ii vezi cat sunt de fitzosi si cum isi etaleaza avutia prin tot felul de accesorii si haine, mai ca iti vine sa schimbi canalul.
Bootie, vrajitoarele si tiganii sunt autentici - chiar as vrea sa vad un individ de orice natie in stare sa redea cum trebuie intr-un film bine facut atmosfera de la margine de Buftea. >:)
Problema acestui film este una clasica pentru MAE plus aia de la cultura - romanii vorbesc o engleza cu accent aproape italienesc! Daca tot ai luat o facatura ghost-written si vrei sa-ti joace neaparat romani, pune-i macar sa fie romani ca personaje!!! Ma voi pisa pe Weir cu ocazia asta, desi sunt convins ca Dragos si Alexandru au reusit interpretari minunate, caznindu-se sa scoata pe goarna o engleza tip Ilici.
LE
Libelulo, ce patisi??? :-O
Federico
09 Oct 2010, 15:31
dragonfly, nu mai intru-n detalii inutile, dar TE ASIGUR ca orice urma de atac e doar plodul fantazarilor tale egotice si nu al intentiilor mele reale. :)
si acum on-topic: pt mine oscarul e un fel de mos craciun. e ok pana la o anumita varsta (culturala mai ales) . semnificatia sa oficiala cica e axiologica, dar chiar si asa, de la un anumit nivel pur simplu nu mai ai nevoie sa aleaga altii pt tine. in realitatea sensul sau pur par pragmatic, comercial. iar celelalte festivaluri mai selecte nu sunt nici ele departe. oricum daca vrem totusi ssa ne prefacem ca vrem sa scoatem ce-i bun in fata, sa ne rezumam la Palme d'Or.
bine ca obsesia asta pt confirmarea operelor lor de catre jurii si academii e doar in capul publicului, nu si in cel al autorilor cinstiti.
dragonfly_drk
09 Oct 2010, 21:25
Libelulo, ce patisi??? :-O
la ce te referi, ca nu te inteleg. mi-am exprimat opinia. e ceva gresit in asta?. la fel faci si tu si la fel fac toti. nu numai tu ai dreptate, si nu numai federico. toti au dreptatea lor, asa ca nu ma lua cu deastea.
@Federico, am zis eu ceva de atacuri? am raspuns cum ai raspuns si tu. chiar intr-un post anterior am mentionat ca nu ne certam. so, lasa spumele ca nu te caracterizeaza.
on: ziceai ceva de genul: "e ok pana la o anumita varsta (culturala mai ales)"
cam care ar fi varsta aia?:-/
Ba te iau cu de-astea, atata vreme cat aberezi. :P
Federico
10 Oct 2010, 16:28
[
@Federico, [1] am zis eu ceva de atacuri?
[2] am raspuns cum ai raspuns si tu. chiar intr-un post anterior am mentionat ca nu ne certam.
[3] so, lasa spumele ca
[4] nu te caracterizeaza.
[5] on: ziceai ceva de genul: "e ok pana la o anumita varsta (culturala mai ales)"
cam care ar fi varsta aia?:-/
1. Nici nu era nevoie. ;)
2. Da, da. :P
3. Care spume?! =))
4. Cat tupeu! :-O
5. Ei, "care varsta? " ... Nu se masoara in ani, o sa stii cand o sa o atingi.
PS: Asta trebuie sa fie primul tau mesaj care nu contine puncte de suspensie. :)
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 17:23
@Judex. de parca tu nu aberezi. ha, ce gluma buna. m-am intins pe covor si l-am lins de placere. ma lasi?
@federico. invat si eu, ce sa faci. nimeni nu se naste perfect. important e sa inveti din greseli.
cat referitor la varsta aceea, sunt absolut sigura ca pentru a atinge o anumita varsta culturala ai nevoie de timp (si implicit si varsta biologica atinge un anumit nivel). asa ca nu se poate spune despre un tanc de 15 ani ca are cultura cinematografica. chiar daca, intradevar, depinde foarte mult si de interesul pe care cei care vor sa aiba cultura, si-l dau. probabil tu, cand ai supus de Oscar ca e ok pana la o anumita varsta, te-ai referit la faptul ca doar in momentul in care vom invata sa privim un film (caci multi se uita la filme si vad doar niste personaje care se misca de colo colo pe ecran sau panza), vom sti cu adevarat ce inseamna Oscarul (care in opinia ta e o mare porcarie)
Libelulo, despre film niciodata nu aberez! Si oricum, tu nu ai nici cea mai mica cadere sa discuti despre asta cu mine. Clar?
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 17:51
da despre ce film am discutat eu cu tine, mai?... Judex, nu stiu ce s-a intamplat cu tine, dar eu zic sa te calmezi. nu e prima data cand ma jignesti fara sa iti ceri scuze. dar iti spun, de data asta, daca mai spui ceva despre mine, o sa iti para rau. eu zic sa ai grija ce fel de cuvinte folosesti. nu vreau sa fii si tu caracterizat ca fiind misogin.
Nici eu nu vreau sa fii caracterizata ca analfabeta. >:)
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 18:02
nici eu nu vreau sa fii caracterizat drept un betiv violent... X(
stii cu cine semeni? ia sa vad daca ghicesti. cand te vad asa, badaran.
ori te trezesti, ori dau cu tine de pamant.
si de ma mai faci vreodata analfabeta, iti rup ceva... analfabeti is aia, stramosii tai, care habar nu aveau sa semneze un document. deaia am ajuns noi asa de rau.
Iisus Hristos nu era analfabet. :P
PS
'deaia'??? =))
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 18:13
da ce ma, stramosul tau a fost Iisus Hristos?
de unde pana unde?
stramosii tai au fost niste tarani ce stateau si pupau picioarele stramosilor mei care erau boieri.
Ei, proceseaza. Boierii stramosi ai tai se-nchinau la stramosii mei. :P
PS
Padurea Snagov e a mea. :D
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 18:35
poa sa fie. de parca noi nu avem paduri. o gramada de hectare. nu te da mare ca nu iti sta bine. daca vrei sa facem aici o lista cu tot ce aveau stramosii nostrii te bat. caci pe langa paduri, avem si terenuri. nu ma enerva, ca in starea mea sunt in stare sa te injur.
Sa ma injuri e blasfemie. :P
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 18:50
asa cum si sa injuri o femeie e blasfemie.
Depinde de femeie. Oricum, ai o problema cu misoginismul. =))
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 19:01
daca toti sunteti misogini... :)) depinde de femeie? deci inseamna ca eu sunt de joasa speta daca ma injuri?
Nu. Inseamna ca ti-o ceri. :P
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 19:12
poate o vrei tu si nu stii cum sa spui ca ti-o doresti. ;)
Hai ca suntem off de vreo doaj' de mesaje! =))
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 19:19
da, chiar ca. sper sa fie sterse. ca sunt cam aiurea. oricum, cert e, ca te-ai cam prins cine are dreptate intotdeauna. >:)
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 19:21
:-O :-O :-O BLASFEMIEEE!!! hai, stop joc. o sa il rog pe Pitt sa stearga mesajele. zbye zbye.
Ok. Watch some films and write some screenplays first. :P
dragonfly_drk
10 Oct 2010, 19:30
ha, ha... si marmota?
@Libe
Senzational!!!! =))
Pe bune, potoleste-te! >:)
ricutza
11 Oct 2010, 16:37
dar propunerea Romaniei pentru Oscar pentru film strain care e?
Eu am vazut pana acum doar filmul care va fi propus de Belgia, Illegal. Dupa cum ii sugereaza si titlul, filmul vorbeste despre drama unei imigrante ilegal care isi doreste sa ii ofere baiatului ei o viata mai buna in Belgia. E un film impresionant cu o problematica la care si americanii cred ca pot rezona foarte bine, si nu m-ar suprinde deloc sa prinda o nominalizare.
StefanDo
11 Oct 2010, 16:44
am vazut si eu illegal, sincer sa fiu Eu cand sa fluier, fluier (propunerea Romaniei) mi-a placut mai mult
buticut
21 Oct 2010, 23:02
http://goldderby.latimes.com/awards_goldderby/2010/10/johnny-depp-oscars-academy-awards-news-story.html
:D
buticut
29 Nov 2010, 22:29
James Franco si Anne Hathaway vor gazdui Oscarurile? WTF :|
This is just...odd.
miercuri
29 Nov 2010, 23:20
Really??? Pai nu ramasese ca Franco sa fie nominalizat? What is this fuckery????
omudindulap
30 Nov 2010, 00:06
Va fi nominalizat, dar nu va castiga. Sa fie anul lui Colin Firth?!
buticut
30 Nov 2010, 00:50
^I hope so :D
Miercuri, o sa fie si una si alta. Dar sincer nu-i vad pe cei doi intr-o asemenea postura. Ce stiu sa faca? Nu sunt nici entertaineri, nici cantareti, nici nimic. Pacat ca Hugh Jackman a refuzat oferta, fusese chemat iar la datorie, insa programul lui era incarcat datorita filmarilor.
http://www.nextmovie.com/blog/franco-and-hathaway-oscar-hosts/
Ciudata alegere, fiecare parte, dar cu atat mai mult cand prezinta amandoi.
Cat despre rolul lui Franco, e bun, ajunge pentru nominalizare, dar n-ar merita sa castige... poate doar daca competitia e slaba. Practic toata frumusetea rolului sta intr-un monolog de vreo 5 minute.
danonino
30 Nov 2010, 08:23
Oscar - competitia in care Crash a castigat premiul "Cel mai bun film al anului"
Care e marele fas? Pe masura ce timpul trece, filmele sunt din ce in mai slabe.
Ala cu genistii care nu folosesc robotei, a reusit sa castige. Avatar a fost nominalizat.
Chiar, mai e un reper viabil Oscarul? Nu cred.
miercuri
30 Nov 2010, 12:12
Ciudata alegere, fiecare parte, dar cu atat mai mult cand prezinta amandoi.
Cat despre rolul lui Franco, e bun, ajunge pentru nominalizare, dar n-ar merita sa castige... poate doar daca competitia e slaba. Practic toata frumusetea rolului sta intr-un monolog de vreo 5 minute.
Ai vazut filmul la Dakino? Eu inca suspin ca l-am ratat :(
Imi cam dau seama ca e anul lui Colin Firth, dar tot mi se pare ciudat sa nominalizezi gazda.
La Best Actor I'm thinking Clooney for The American and Bridges for True Grit. Si, de ce nu Casey Affleck?:D Pina la urma mi se pare cel mai bun rol din cite am vazut so far anul asta. Daca The Tree of Life intra in carti, as miza si pe Sean Penn. Din pacate, nici Malick, nici Aronofsky nu prea sint pe placul Academiei, desi s-ar putea sa vina cu doua dintre cele mai interesante filme din competitie.
Ai vazut filmul la Dakino? Eu inca suspin ca l-am ratat :(
Imi cam dau seama ca e anul lui Colin Firth, dar tot mi se pare ciudat sa nominalizezi gazda.
Dap. Parerea mea ca Gloria a fost cam severa cu el, mie mi s-a parut un film bun, mai ales scena monologului. Per total a fost putin sub asteptari, dar nu m-a dezamagit, ba chiar mi-a placut destul de mult. Ce m-a dezamagit insa a fost rolul lui Franco, e bun, dar ma asteptam la ceva cu adevarat special, cel putin dupa tot ce auzisem. In cea mai mare parte nu iese cu nimic in evidenta.
The tree of life nu cred ca are vreo sansa sa participe, nu trebuie sa ruleze macar intr-un cinematograf pana la 1 ianuarie? Sau care e data limita?
Mie mi se pare ca e o competitie mult mai interesanta anul asta. Am vazut multe voci cum ca ar fi un an slab, dar, strict legat de americani, pare sa fie un an mult mai consistent.
miercuri
30 Nov 2010, 13:19
The Tree of Life ar avea sanse doar la Oscarurile din 2012. Altfel, sunt convinsa ca Aronofsky o sa aiba ceva nominalizari, inclusiv Best Picture, avand in vedere ca sunt zece sloturi.
La Best Actor Colin Firth e oricum overdue, iar Bridges a castigat anul trecut. James Franco si Jesse Eisenberg o sa fie si ei pomeniti, ca asa se cade. Poate si Ryan Gosling pentru Blue Valentine, plus cineva din The Way Back...
Probabil si Javier Bardem are ceva sanse pentru rol principal, asta daca n-au uitat deja de el.
buticut
30 Nov 2010, 13:42
Si eu am impresia ca Gloria a fost cam dura cu filmul, desi eu nu l-am vazut inca. Ea il critica pe motiv ca personajul e depparte de a fi vreun erou. Din clipurile vazute + cele citite, se pare ca filmul nici nu incearca sa il prezinte astfel: Aron nu e un hero, ci un survivor. E doar un tip dominat de impulsuri si de sete de aventura, care ajunge prins (de-a binelea :D) in an ooups-kind-of-situation, ajungand sa constientizeze greselile comise.
Apropo de 127 Hours, cat de grafica e secventa care i-a facut pe mai multi sa lesine? Pe un site am citit ca secventa in sine nu e grafica, ci mai degraba sunetul provocat de ruperea oaselor deranjeaza, iar prin alte parti am citit ca intr-adevar, there is blood :D. I'm just curious....
Probabil cei 5 nominalizati pentru Best Actor vor fi Colin Firth, James Franco, Robert Duvall, Javier Bardem si Jesse Eisenberg, daca e sa ne luam dupa buzz. Pe mine m-ar bucura si o nominalizare pt DiCaprio, insa nu pt Inception, cum apare pe majoritatea listelor, ci pt Shutter Island.
Win, am pus data lansarii filmului Tree of Life in topicul cu trailerele parca, daca imi amintesc bine era Martie 2011. Oscarurile se vor tine pe 27 Feb., asa ca no chance :D.
Sunt curioasa de cum va fi primit The Tourist, desi mai nimeni n-a vorbit de el. E chiar refreshing sa vezi filme Hollywoodiene filmate in Europa (Venice). Obviously, Sony a avut destula incredere in film, cat sa ii schimbe data de lansare, astfel incat sa fie inca eligible pt Oscaruri, deci ceva-ceva tre' sa fie :-?.
Intr-adevar, pe parcursul filmului nu pare prezentat astfel, ba chiar se autoironizeaza la un moment dat pe tema asta. Nu stiu cati ar avea curajul sa faca lucrul respectiv, desi poate un erou ar reprezenta o persoana care faca sacrificii pentru cei din jur si nu pentru propria persoana, de unde si termenul ceva mai bun de "survivor". La sfarsit sunt unele imagini cu diferite grupuri de persoane, precum si la inceput de altfel, e foarte posibil sa ma insel, dar eu le-am luat ca o comparatie intre multime si Aron, prezentandu-l cumva ca un erou, ceea ce e cumva daca ne gandim ca un astfel de lucru inspira multa dorinta de a trai.
Nu e cine stie dpdv grafic, nici sunetul nu mi s-a parut deloc deranjant, probabil sunt oameni cu ceva slabiciune la astfel de lucruri. Sange e intr-adevar, la un moment dat parca arata si ceva muschi si chiar un nerv daca am vazut bine. Oricum, mi-a placut ideea de a-si rupe oasele inainte, dureroasa cum e ea.
Ce n-am vazut in cronica Gloriei e cum o asemenea experienta te schimba, cat de revelatoare e ea si cum te face sa renasti. Ma asteptam sa spuna ceva despre asta, insa s-a limitat doar la "motivul predestinarii", fara sa spuna ce ar reprezenta mai exact bolovanul despre care Ralston spune ca il astepta pe el. As spune ca nu trebuie privit ca pe un bolovan, ci ca pe acel obstacol din viata care te schimba intr-o masura atat de mare incat practic esti renascut, totul despre viata ta trecuta, cat si despre ce urmeaza devine iluminat. Tocmai din punctul asta de vedere nu sunt de acord cu ea cand spune "rămânâne strict la povestea individuală a acestui Aron Ralston".
buticut
01 Dec 2010, 19:13
http://scottfeinberg.com/truegrit-2
Kinda predictable, doar vorbim de Coen Bros. :D
In conditiile astea, se pare ca nominalizarile pt Best Picture, cel mai probabil, vor fi: The King's Speech, True Grit, 127 Hours, Black Swan, The Fighter, The Social Network, The Kids are All Right, Winter's Bone, Toy Story 3 si Inception.
Poate in loc de Black Swan si The Fighter isi vor face loc The Way Back sau Made in Dagenham...
omudindulap
04 Dec 2010, 14:28
Sa fie 2010 anul barbatilor?!
Daca pentru cel mai bun rol masculin ati enumerat niscaiva nume/roluri respectabile, ce previzionati pentru best female?
Nu-mi vin in minte decat doua: Natalie Portman si tipa din Winter's Bone. Sa mai fie si Annette Bening...:-? Oricum, anul asta nu prea au iesit filme construite in jurul unei personalitati feminine.
It's a Man's World, vorba lui James B.:P
buticut
04 Dec 2010, 15:18
Melissa Leo, Amy Adams - The Fighter
Made in Dagenham are si el sanse sa primeasca niste nominalizari pt fete, oricum e un film feminist :P.
Intr-adevar, Annette Bening, cat si Julianne Moore par sa fie in the race pt TKAAR, precum si Natalie Portman (sau mai bine zis, MAI ALES Natalie Portman), care inca de la Cannes era data ca un pariu sigur. De True Grit, iarasi numai de bine, cica tanara fura tot show-ul. Ar mai fi si The Winter's Bone, pe care vreau sa il vad in seara asta :D. Ah da...mai e Helena Bonham-Carter :D.
Fair Game, Rabbit Hole si Animal Kingdom au si ele parte de ceva buzz.
2011 cred ca va fi in sfarsit anul in care Bale va primi ceva dragoste din partea Academiei. I really smell an Oscar for him. Nu doar o nominalizare, ci pestele cel mare. Daca el si Colin Firth vor lua Oscarul, I'll be a happy girl :). Cred ca si Johnny ar fi avut sanse pentru Alice in Wonderland, pe cat de extravagant a fost Mad Hatter-ul. La urma urmei, si Robert Downey Jr. fusese nominalizat pt Tropic Thunder. Pacat insa ca Disney l-a bagat pe Johnny la FYC in categoria Best Actor, in loc de Supporting Actor si e clar ca la prima are sanse = 0, asa macar la Supporting ar fi avut ceva sanse pentru o nominalizare macar, desi nu e rolul pentru care as vrea sa il vad primind Oscarul. Oricum Academia a avut atatea ocazii de a i-l da (The Libertine, Sweeney Todd, Ed Wood, Edward Scissorhands etc.), ca probabil cand o vor face, nu va fi pentru rolul in sine, ci pentru intreaga cariera. Poate-poate The Rum Diary...Nu ca ar fi Oscarul foarte relevant, dar e un premiu pe care il merita de multa vreme.
Chiar e a Man's World, rolurile masculine sunt mult mai compelling. Pana si Helena Bonham Carter spunea ca atunci cand a citit scenariul pentru The King's Speech, voia sa interpreteze rolul Regelui :)).
And the Oscar goes tooooooooooooooooooooooo
................
:-? :-S :-SS
Keira Knightley for London Boulevard
:-O :D <:-P :x
All you biguns lovers eat your hearts out.>:)
buticut
04 Dec 2010, 18:59
Si marmota invelea ciocolata in staniol...
omserios
05 Dec 2010, 00:12
Si iata cum The Town apare tot mai des pronuntat ca intrand in top10. (mai sunt si alte articole care sugereaza asta) (http://www.hitfix.com/blogs/awards-campaign-2009/posts/contender-countdown-experts-still-favor-the-kings-speech-for-oscar) De-a dreptul aberant sa-i ia fata lui 127 Hours la Picture si Adapted Screenplay, dupa cum la fel de aberant e Garfield la Supporting. (pentru The Social Network, macar de-ar fi fost pt Never Let Me Go, ca sa-i intelegem). Dar meh, de editia trecuta Oscarurile au o valoare strict zero barat pentru mine, dupa cum au majoritatea premiilor. Ii dau intrutotul dreptate lui Federico din punctul acesta de vedere.
Chambord
06 Dec 2010, 09:25
Biguns forever ! :P
Vreau sa fiu si eu un fel de "Baba Vanga" sau cum se intituleaza...
ATENTIE! Prezicerile nu reflecta strict, 100%, ceea ce consider ca ar merita sa fie nominalizat ci ceea ce cred ca se va nominaliza la oscare... Am luat in vedere mai multe aspecte pe langa calitatea "materialelor" precum politicul sau comercialul.
Actor in a Leading Role
* Jeff Bridges in “True Grit”
* Colin Firth in “The King's Speech”
* Javier Bardem in “Biutiful”
* James Franco in “127 Hours”
* Jesse Eisenberg in “The Social Network”
Actor in a Supporting Role
* Andrew Garfield in “The Social Network”
* Jeremy Renner in “The Town”
* Matt Damon in “True Grit”
* Christian Bale in “The Fighter”
* Vincent Cassel in “Black Swan”
Actress in a Leading Role
* Hilary Swank in “Conviction”
* Nicole Kidman in “Rabbit Hole”
* Natalie Portman in “Black Swan”
* Tilda Swinton in “I Am Love”
* Jennifer Lawrence in “Winter's Bone”
Actress in a Supporting Role
* Helena Bonham Carter in “The King's Speech”
* Hailee Steinfeld in “True Grit”
* Mila Kunis in “Black Swan”
* Jacki Weaver in “Animal Kingdom”
* Annette Benning in "The Kids Are All Right"
Animated Feature Film
* “Toy Story 3”
* “Tangled”
* “How to Train Your Dragon”
* “Legend Of The Guardians”
* “Despicable Me”
Directing
* “The Social Network” David Fincher
* “Black Swan” Darren Aronofsky
* “The King's Speech” Tom Hooper / "127 Hours" Danny Boyle
* “True Grit” Joel Coen & Ethan Coen
* “Inception” Christopher Nolan
Best Picture
* “True Grit”
* “Black Swan”
* “Inception”
* “The King's Speech”
* “127 Hours”
* “The Social Network”
* “The Fighter”
* “The Kids Are All Right”
* “Toy Story 3”
* “The Way Back”
buticut
07 Dec 2010, 21:43
Ca sa nu mai repet si eu, fac modificari pe prezicerile tale :D
Actor in a Leading Role:
same opinion :P, desi s-ar putea ca si Duvall sa isi faca locul pe acolo, in acest caz ar fi - Jeff Bridges.
Actor in a Supporting Role
- Renner, Cassel
+ Geoffrey Rush (The King's Speech), Mark Ruffalo (The Kids Are All Right)
Actress in a Leading Role
- Swank, Kidman
+ Michelle Williams (Blue Valentine) - com Weinstein are deja asigurati actori pt nominalizari, dar nu are pe nimeni in competitia femeilor, probabil ca ii vor face lobby lui Michelle
+ Hailee Steinfeld (True Grit)
Actress in a Supporting Role
- Hailee, Annette (cele doua cred ca intra la leading role, nu supporting)
- Mila Kunis
+ Melissa Leo (The Fighter), Barbara Hershey (Black Swan), Miranda Richardson (Made in Dagenham)
Animated Feature Film
Vor fi doar trei nominalizari pentru Animated Feature, din cauza nr prea mic de filme submitted, asa ca minus Legend... si Despicable Me. S-ar putea insa ca Tangled sau How to Train Your Dragon - sa fie inlocuite de Iluzionistul.
Directing
Tight race, dar cred ca fratii Coen vor ramane pe dinafara.
Best Picture
- The Way Back
+ Winter's Bone
Sper ca pana in Feb. macar sa apuc sa vad toate filmele nominalizate, ca sa vorbesc in cunostiinta de cauza, asa ma iau doar dupa buzz. Dintre filmele cu potential am vazut embarrassingly few
Cat despre castigatori, cred ca The King's Speech will prevail in the end :D, chiar daca toata lumea vede The Social Network ca favorit la BP si mai degraba Annette Bening pt Best Actress.
PS: Forget everything I said about The Tourist :)). Se pare ca e un big time flop :(...nu prea am mirosit eu vreo chimie intre cei doi, da' speram/credeam ca vazand mai mult din film imi voi schimba parerea. O sa il vad oricum de dragul lui Johnny, dar cu sperante minime.
gigabyte
13 Dec 2010, 15:18
Maine se anunta nominalizarile la Golden Globes . ( Nu mai fac un alt topic si cu Golden Globes.)
Predictile mele pentru cel mai bun film sunt :
127 Hours
Black Swan
Inception
The Social Network
The King's Speech
http://insidemovies.ew.com/2010/12/13/critics-choice-nominations-5-biggest-surprises/
JohnnyFranco
27 Dec 2010, 11:12
Maine se anunta nominalizarile la Golden Globes . ( Nu mai fac un alt topic si cu Golden Globes.)
127 Hours
Black Swan
Inception
The Social Network
The King's Speech
Dintre astea va castiga Inception sau 127 Hours
miercuri
28 Dec 2010, 15:03
127 Hours
Black Swan
Inception
The Social Network
The King's Speech
127 Hours nu e nominalizat.
buticut
28 Dec 2010, 18:27
^Probabil se referea la Oscaruri, unde mai mult ca sigur va fi nominalizat, insa ma indoiesc ca va castiga.
Nici gand. Desi... :-?
Daca faci o schema smecheroasa si iei in seama cele petrecute in 2009 ... masinatiunea ar iesi cam asa...
Golden Globes 2009 - Avatar --> Golden Globes 2010 - Inception
Academy Awards 2009 - The Hurt Locker --> Academy Awards 2010 - The Social Network
Cu toate astea, Avatar a avut un "impact" mult mai mare fata de Inception iar The Social Network a "isterizat" mai multi critici decat The Hurt Locker... :-?
ghost90
28 Dec 2010, 19:06
Inception e cu 10 clase peste Avatar...totusi sper sa castige Black Swan la Best Picture...desi ma indoiesc
Inception e cu 10 clase peste Avatar...totusi sper sa castige Black Swan la Best Picture...desi ma indoiesc
Black Swan e mult prea artsy... rar vezi filme precum Black Swan sa castige premii de genul.
gigabyte
04 Jan 2011, 20:03
Producers Guild Top Ten Heralds Oscar Contenders The Town, True Grit
http://blogs.indiewire.com/thompsononhollywood/2011/01/04/producers_guild_top_ten_heralds_oscar_contenders_t he_town_true_grit/
legolas05
05 Jan 2011, 12:45
astept sa vad filmul The Way Back.......va juca si Dragos in el....cred ca va fi ffff bun
Chambord
10 Jan 2011, 15:59
NYT
And the Nominees Should Be...
http://www.nytimes.com/interactive/2011/01/02/movies/awardsseason/20110102-oscarpicks-feature.html?ref=movies
miercuri
10 Jan 2011, 22:44
NYT
And the Nominees Should Be...
http://www.nytimes.com/interactive/2011/01/02/movies/awardsseason/20110102-oscarpicks-feature.html?ref=movies
Ce e cu Carlos asta pe toate listele cand pe imdb scrie ca e miniserie TV?
Iar listele astea trei in general mi se par complet haotice. :-/ Un Prophete si Secret Sunshine, inteleg ca in America au ajuns de abia in 2010, dar e complet neverosimil sa le propui. Un Prophete a si fost nominalizat anul trecut pentru Film Strain.
buticut
11 Jan 2011, 03:54
^E si una si alta. Adica a aparut si ca film de trei ore parca, dar si ca mini-serie. Trebuie sa ii acord si eu o vizionare, se pare ca intr-adevar e the real deal. In plus, Edgar arata destul de bine, asa ca un bonus si zvonurile spun ca si Edgar Jr. arata la fel de bine :)). Intr-adevar, prezenta unor filme precum Un Prophet si Secret Sunshine ma cam surprinde. S-a vorbit la un moment dat si de o nominalizare pentru actorul principal din Un Prophet...I mean, n-ar fi trebuit ca Academia sa faca asta anul trecut? Dupa mine, Profetul are 0 sanse sa mai pupe vreo nominalizare...no way! Nici nu cred ca s-au mai facut special screenings pentru el.
Cat despre restul...Manohla Dargis are 2 documentare in Topul ei BP, A.O. Scott pare sa fi fost intr-un FEMINIST MODE: ON cand a facut top-ul regizorilor :P, iar la actori vad ca Edgar apare pe lista tuturor, Tahar pe una, iar Cassel pe doua. Acu' intrebarea ar fi pentru care Mesrine sa fie nominalizat Vinnie: primul sau al doilea? La capitolul supporting actor, situatia sta ceva mai bine. Vad multa dragoste pentru Bale, ceea ce e bine :D, dar ma intreb ce face Chris Cooper acolo, fiindca nu cred ca The Company Men e eligibil pentru vreo nominalizare. La scenarii Manohla pare sa aiba din nou o slabiciune pentru filmele documentare...
I don't know, mi se par niste liste care se forteaza cam prea mult in a fi neconventionale.
miercuri
11 Jan 2011, 11:44
^
I don't know, mi se par niste liste care se forteaza cam prea mult in a fi neconventionale.
Same. Din punctul asta de vedere mi se par cam neprofesioniste. Adica e ok sa-si faca topul lor personal, dar daca e vorba de nominalizari, ar trebui macar sa incerce sa informeze mai exact.
Probabil de asta au zis "And the Nominees Should Be..." si nu "will be" :P
Ok, de cateva saptamani incoace, de cand e nebunia cu Golden Globes and Oscars si alte "not so" important festivals, vad ca multi nu isi doresc ca filme precum True Grit sau Inception sa fie nici macar nominalizate. Desigur, par subiectiv aici, pentru mi-au placut, dar daca Inception are aceeasi soarta ca Inglorious Basterds anul trecut ar fi cam nasol.
Asta am vazut si pe unele din acele liste. What is the point?
Apropo intrebare, Shuter Island nu se califica pentru Oscarul de anul asta, sau a fost lansat prea tarziu, mi-ar fi placut sa il vad pe Leonardo DiCaprio la Best Actor. :-?
buticut
11 Jan 2011, 15:38
^Shutter Island e eligibil, insa nu a avut parte de o receptie prea buna
miercuri
11 Jan 2011, 22:42
Probabil de asta au zis "And the Nominees Should Be..." si nu "will be" :P
Dar should-ul ala are trebui sa se limiteze la un realm of possibilities si macar la regulile competitiei. :P
smiley3abe
12 Jan 2011, 18:12
Are The Way Back vreo sansa sa apara in Romania? :-/
omserios
15 Jan 2011, 14:43
Probabil la fel cum are sa prinda o nominalizare la Oscar. Eventual poate aparea la un NCRR sau Studio, de dragul actorilor romani ce joaca in el, dar asta mai incolo.
gigabyte
20 Jan 2011, 12:29
9 Foreign Language Films Continue to Oscar® Race
The films, listed in alphabetical order by country, are:
Algeria, “Hors la Loi” (“Outside the Law”), Rachid Bouchareb, director;
Canada, “Incendies,” Denis Villeneuve, director;
Denmark, “In a Better World,” Susanne Bier, director;
Greece, “Dogtooth,” Yorgos Lanthimos, director;
Japan, “Confessions,” Tetsuya Nakashima, director;
Mexico, “Biutiful,” Alejandro Gonzalez Inarritu, director;
South Africa, “Life, above All,” Oliver Schmitz, director;
Spain, “Tambien la Lluvia” (“Even the Rain”), Iciar Bollain, director;
Sweden, “Simple Simon,” Andreas Ohman, director.
http://www.oscars.org/press/pressreleases/2011/20110119.html
Disciple
20 Jan 2011, 16:24
Sa inteleg ca "Eu cand vreau sa fluier, fluier" nu a trecut?
intrebare de baraj pt mine: anul acesta vor fi tot 10 filme nominalizate? Totodata am auzit ca vor fi 5 locuri de pretendenti pt Best Animation. :-?
10 la film, 3 la animatie.
ghost90
25 Jan 2011, 15:25
Best Motion Picture of the Year
Nominees:
127 Hours (2010)
Black Swan (2010)
The Fighter (2010)
Inception (2010)
The Kids Are All Right (2010)
The King's Speech (2010)
The Social Network (2010)
Toy Story 3 (2010)
True Grit (2010)
Winter's Bone (2010)
Best Performance by an Actor in a Leading Role
Nominees:
Javier Bardem for Biutiful (2010)
Jeff Bridges for True Grit (2010)
Jesse Eisenberg for The Social Network (2010)
Colin Firth for The King's Speech (2010)
James Franco for 127 Hours (2010)
Best Performance by an Actress in a Leading Role
Nominees:
Annette Bening for The Kids Are All Right (2010)
Nicole Kidman for Rabbit Hole (2010)
Jennifer Lawrence for Winter's Bone (2010)
Natalie Portman for Black Swan (2010)
Michelle Williams for Blue Valentine (2010)
Best Performance by an Actor in a Supporting Role
Nominees:
Christian Bale for The Fighter (2010)
John Hawkes for Winter's Bone (2010)
Jeremy Renner for The Town (2010)
Mark Ruffalo for The Kids Are All Right (2010)
Geoffrey Rush for The King's Speech (2010)
Best Performance by an Actress in a Supporting Role
Nominees:
Amy Adams for The Fighter (2010)
Helena Bonham Carter for The King's Speech (2010)
Melissa Leo for The Fighter (2010)
Hailee Steinfeld for True Grit (2010)
Jacki Weaver for Animal Kingdom (2010)
Best Achievement in Directing
Nominees:
Darren Aronofsky for Black Swan (2010)
Ethan Coen, Joel Coen for True Grit (2010)
David Fincher for The Social Network (2010)
Tom Hooper for The King's Speech (2010)
David O. Russell for The Fighter (2010)
Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen
Nominees:
Another Year (2010): Mike Leigh
The Fighter (2010): Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
Inception (2010): Christopher Nolan
The Kids Are All Right (2010): Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
The King's Speech (2010): David Seidler
Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published
Nominees:
127 Hours (2010): Danny Boyle, Simon Beaufoy
The Social Network (2010): Aaron Sorkin
Toy Story 3 (2010): Michael Arndt, John Lasseter, Andrew Stanton, Lee Unkrich
True Grit (2010): Joel Coen, Ethan Coen
Winter's Bone (2010): Debra Granik, Anne Rosellini
Best Animated Feature Film of the Year
Nominees:
How to train your dragon (2010)
Iluzionistul (2010)
Toy Story 3 (2010)
Best Foreign Language Film of the Year
Nominees:
Biutiful (2010): Alejandro González Iñárritu(Mexico)
Kynodontas (2009): Giorgos Lanthimos(Greece)
Hævnen (2010): Susanne Bier(Denmark)
Incendies (2010): Denis Villeneuve(Canada)
Hors-la-loi (2010): Rachid Bouchareb(Algeria)
Best Achievement in Cinematography
Nominees:
Black Swan (2010): Matthew Libatique
Inception (2010): Wally Pfister
The King's Speech (2010): Danny Cohen
The Social Network (2010): Jeff Cronenweth
True Grit (2010): Roger Deakins
Best Achievement in Editing
Nominees:
127 Hours (2010): Jon Harris
Black Swan (2010): Andrew Weisblum
The Fighter (2010): Pamela Martin
The King's Speech (2010): Tariq Anwar
The Social Network (2010): Kirk Baxter, Angus Wall
Best Achievement in Art Direction
Nominees:
Alice in Wonderland (2010): Robert Stromberg, Karen O'Hara
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010): Stuart Craig, Stephenie McMillan
Inception (2010): Guy Hendrix Dyas, Larry Dias, Douglas A. Mowat
The King's Speech (2010): Eve Stewart, Judy Farr
True Grit (2010): Jess Gonchor, Nancy Haigh
Best Achievement in Costume Design
Nominees:
Alice in Wonderland (2010): Colleen Atwood
Io sono l'amore (2009): Antonella Cannarozzi
The King's Speech (2010): Jenny Beavan
The Tempest (2010/II): Sandy Powell
True Grit (2010): Mary Zophres
Best Achievement in Makeup
Nominees:
Barney's Version (2010)
The Way Back (2010)
The Wolfman (2010)
Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score
Nominees:
127 Hours (2010): A.R. Rahman
How to train your dragon (2010): John Powell
Inception (2010): Hans Zimmer
The King's Speech (2010): Alexandre Desplat
The Social Network (2010): Trent Reznor, Atticus Ross
Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song
Nominees:
127 Hours (2010): A.R. Rahman, Rollo Armstrong, Dido("If I Rise")
Country Strong (2010): Bob DiPiero, Tom Douglas, Hillary Lindsey, Troy Verges("Coming Home")
Tangled (2010): Alan Menken, Glenn Slater("I See the Light")
Toy Story 3 (2010): Randy Newman("We Belong Together")
Best Achievement in Sound Mixing
Nominees:
Inception (2010)
The King's Speech (2010)
Salt (2010): Jeffrey J. Haboush, William Sarokin, Scott Millan, Greg P. Russell
The Social Network (2010)
True Grit (2010)
Best Achievement in Sound Editing
Nominees:
Inception (2010)
Toy Story 3 (2010)
TRON: Legacy (2010)
True Grit (2010)
Unstoppable (2010)
Best Achievement in Visual Effects
Nominees:
Alice in Wonderland (2010)
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)
Hereafter (2010)
Inception (2010)
Iron Man 2 (2010)
Best Documentary, Features
Nominees:
Exit Through the Gift Shop (2010): Banksy
GasLand (2010): Josh Fox
Inside Job (2010): Charles Ferguson
Restrepo (2010): Tim Hetherington, Sebastian Junger
Waste Land (2010): Lucy Walker
Best Documentary, Short Subjects
Nominees:
Killing in the Name (2010)
Poster Girl (2010)
Strangers No More (2010)
Sun Come Up (2010)
The Warriors of Qiugang (2010)
Best Short Film, Animated
Nominees:
Day & Night (2010)
The Gruffalo (2009) (TV)
Let's Pollute (2009)
The Lost Thing (2010)
Madagascar, carnet de voyage (2010)
Best Short Film, Live Action
Nominees:
The Confession (2010/IV)
The Crush (2009)
God of Love (2010)
Na Wewe (2010)
Wish 143 (2009)
Ne mutam la sectiunea Oscar (http://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=255) :P
din punctul meu de vedere, eu cred ca filmul asta chiar are sanse la Oscar ;) ;) ;)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.