PDA

View Full Version : Stan Laurel

keepwalking
28 Sep 2010, 09:38
562

Printr-o uluitoare parafrazare vizuala a ermetismului circumvolutional intalnit poate doar la “Ganditorul” lui Rodin, formidabilul Stan provoaca spectatorilor o subtila atingere tangentiala a angoaselor existentiale. Desi incearca sa ne menajeze structura psihica, prin purtarea unor manusi exceptional scoase in evidenta de tehnicitatea marcanta a regizorului, totusi, puterea hipnotica a mimicii lui Stan navaleste prin toti porii, dominandu-ne covarsitor, facandu-ne sa ne simtim o cantitate neglijabila intr-un univers abil crosetat de intreaga mizanscena. Sprancenele inalt ridicate intr-un arc voltaic, care ne scurtcircuiteaza linistea interioara, nu reprezinta altceva decat un “cui prodest” subtil insinuat in intregul ansamblu facial, aparent de natura clovniana. Totul in antiteza flagranta si de o duritate vizuala greu de suportat cu sobrietatea salopetei, al carei material rigid, aspru, parca il simti cum iti netezeste abrupt constiinta, ca o rindea metafizica aflata intr-un dute-vino apasator, neintrerupt, brutal.

Memeito
28 Sep 2010, 10:22
Aham........si mai pe romaneste ce vrei de fapt sa zici?

keepwalking
28 Sep 2010, 10:24
Aham........si mai pe romaneste ce vrei de fapt sa zici?

bai, tu de aparat critic ai auzit?

Memeito
28 Sep 2010, 10:28
E vorba de "Stan si Bran".......Ce "aparat critic"

cetateanu
28 Sep 2010, 12:41
Unul din cei mai mari comedianti ai cinematografiei universale .

dragonfly_drk
28 Sep 2010, 21:31
Memeito... iar ti-ai bagat mustetile in lapte si te-ai murdarit pe botic... pacat ca nu te-ai prins din nou... nu stiu de ce, cred ca ai probleme cu prostata si nu apuca lapticul sa stea in stomac, sa se mai prinda ceva de capsorul tau.

@ KEEP... !!!X_X @-) :-t ... si in final:NO COMMENT!

Ok! Am inteles ce ai vrut tu sa spui acolo... aparat critic, ca aparatu critic... da de unde pana unde, Stan... marele Stan : "provoaca spectatorilor o subtila atingere tangentiala a angoaselor existentiale"... hmmm... this si verry ciudat... nu ma pricep, stiu si recunosc, dar... de unde pana unde ANGOASA?

ANGOÁSĂ s. f. 1. neliniște, tulburare cauzată de o teamă puternică fără obiect real, concret, adesea patologică. 2. (fil.) sentimentul înstrăinării omului; conștiința condiției umane de ființă muritoare.

oare sa fie chiar atat de profund Stan?

buticut
29 Sep 2010, 00:11
Pfff s-a despicat marea in doua si s-a pierdut (printre altele) postul in care Keep spunea ca textul lui ar fi o ironie la adresa criticilor "profunzi"...

Can't you just agree to disagree? Prea mult o lungiti cu atacurile astea prostesti, in loc sa discutati despre lucruri cu adevarat importante ~X(. Vorba aia, build a bridge and get over it, oricum nu veti ajunge la un numitor comun.

miercuri
29 Sep 2010, 12:55
Pfff s-a despicat marea in doua si s-a pierdut (printre altele) postul in care Keep spunea ca textul lui ar fi o ironie la adresa criticilor "profunzi"...

THIS.
ENTIRELY

hellsteed
29 Sep 2010, 13:23
Cu trimitere la StefanDo care a inchis topicul acestui frate geaman. Nu inteleg de ce tindeti sa subminati apartul critic a lui Keep . E de neoprit.