View Full Version : The best wine that you've tasted..
Nu cred ca mai exista un topic de genul, cu siguranta nu are cum... Ma impinge curiozitate, asa ca rogu-va frumos, lasa-ti - fara mistouri, aiureli si abureli - o descriere, fie succinta, fie mai elaborata, a unui vin care v-a impresionat!
keepwalking
16 Sep 2010, 14:23
pe moment, nu retin un soi anume, dar recomand vinurile facute in cramele de la Recas, Segarcea, Hallewood, Cotnari, Samburesti, Dealu Mare, Tohani.
@ keepwalking :)
Vinul care m-a facut sa port "microbul" in mine... Cuvee Charlotte 2001 (cupaj de Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si Merlot), Dealu Mare, serie limitata produsa de SERVE ...
Prima dragoste nu se uita niciodata!
keepwalking
16 Sep 2010, 14:35
pentru mine, un vis implinit, desi poate e o vorba prea mare, a fost sa beau Beaujolais, vinul omniprezent in romanele lui San Antonio:)
rectific....da, acum imi aduc aminte, era imbuteliat in Germania, nu produs acolo...
dragonfly_drk
16 Sep 2010, 22:26
stiu ca Sangele de Taur e pentru barbati... >:) dar e foarte bun.... lasand gluma la o parte, un vin bun de crama, sau unul de coacaze e preferatul meu... desigur, se accepta si cele de genul Cotnari, Merlot,... si desigur.... piesa de rezistenta Château-rile.
un... vin vechi, bine pastrat... ah... ce pofta am acum... :)
@dragonfly_drk
cel mai bun vin este vinul care iti place! Dar - TOTUSI - sange de taur... ntz, ntz, ntz:-S
copila_satanista
17 Sep 2010, 10:41
Sange de Taur am gustat doar o data si a fost groaznic...n-am mai vrut nicio gura. A... am mai baut o data dar cu cola sa mearga :))
dragonfly_drk
17 Sep 2010, 10:43
dupa ce esti beat/a bine si asta e singura bautura pe care o mai ai in casa, e bun si asta... mai ales ca nu ii mai simti gustul la cat iti e de amortita limba... =))
copila_satanista
17 Sep 2010, 10:45
mmmai pai e diferenta mare intre un vin bun si unul pe care il bei sa fie acolo alcool ca nici nu mai simti ... ;)
oricum eu niciodata nu beau ceva ce nu imi place.
dupa ce esti beat/a bine si asta e singura bautura pe care o mai ai in casa, e bun si asta... mai ales ca nu ii mai simti gustul la cat iti e de amortita limba... =))
orice "wine lover" te-ar condamna ca incerci sau ca ai incercat sa obtii o betie groaznica cu ajutorul vinului (indiferent de natie)... Pastorel Teodoreanu zicea ca vinu-i asemeni unei fiinte, acorda-i respect! :-?
dragonfly_drk
17 Sep 2010, 11:51
you made me sad... :(
si eu care ma laudam la un moment dat ca beu numai vin... :(
e foarte sanatos sa bei vin, dar cu masura...;)
Vinul intra in categoria bauturilor vii spre deosebire de votca de ex. In primii trei ani primavara fierbe si apoi se stabilizeaza daca imi aduc bine aminte.
Vinul bun nu e nimic daca nu este insotit de o companie si o atmosfera pe masura. Amintiti-va cum a baut Paul Giamatti sticla pastrata pentru evenimente speciale in Sideways, intr-un fast food.
Sunt un wine lover dar nu un "wine lover". Cred ca cel mai bun a fost pe vremuri pe terasa la Rex, o Feteasca de Cotesti veche de 20 de ani. Am mai baut de atunci diverse frantuzisme carora nu am reusit sa le retin numele. Unele bune de tot.
In prezent la un restaurant merg pe Feteasca de Jidvei(Premiat) la albe si Merlot de Dealu mare la rosii.
Apreciez si Prince Stirbei , Cramposia la albe sau Negru de Dragasani la rosii dar astea nu se gasesc la restaurante.
Mi-e dor de vin pelin. Nu se mai gaseste.......
In principiu insa nu sunt mofturos. Atata timp cat nu ma doare capul a doua zi......merge si-o surcea.
dragonfly_drk
17 Sep 2010, 12:27
e foarte sanatos sa bei vin, dar cu masura...;)
aici ai dreptate... vinul e bun cand ii simti gustul... trebuie sa il savurezi... insa de cele mai multe ori, e asa de bun incat tind sa exagerez... trbuie sa invat sa ma abtin si sa il respect... in fon e una dintre cele mai nobile bauturi... si trebuie tratata ca atare...
@victor :)
Ma bucur sa gasesc si pe cinemagia persoane care apreciaza vinul!!! Sa stii ca vei gasi Stirbey si in restaurante, dar in cele mai selecte... Prince Stirbey se gaseste dincolo de baricada cantitaii, putin dar bun, dar si cam rar!
@dragonfly_drk :)
That's more like it!
Medicate
18 Sep 2010, 13:29
rrs :) iti spun sincer ca singura grasuta care-mi place e Grasa de Cotnari :)! In rest, nu prea ma pricep la vinuri !
omserios
19 Sep 2010, 16:40
Daca am ocazia, imi cumpar vinurile de la Metro, acolo gasesc o gama larga de vinuri din Grecia, Spania, Italia, Franta, vinuri produse in crame locale, micute, dar care dupa gustul meu, de cele mai multe ori depasesc cu mult ceea ce se mai gaseste in comert. Altfel, consum destul de frecvent de la Jidvei.
estera12
20 Sep 2010, 12:47
Cotnari si Murfatlar au unele din cele mai bune vinuri dar totul este sa fie originale.
rrs :) iti spun sincer ca singura grasuta care-mi place e Grasa de Cotnari :)! In rest, nu prea ma pricep la vinuri !
nu trebuie neaprat sa te pricepi, trebuie sa-ti placa...:)
Loredana-
05 Jan 2011, 16:11
Pentru ale mele tinere si patimase gusturi cea mai delicoasa bahica bautura este fara doar si poate Busuioaca de Bohotin, produsa la Bohotin, in 1999, de Vinia Iasi, vinificata in demi-dulce...:)
Floydman
07 Jan 2011, 15:03
e oarecum absurd sa te gandesti care e cel mai bun vin pe care l-ai gustat vreodata, daca ai gustat deja o gramada. vinul bun e pur si simplu bun. si nici un vin bun nu e ca alt vin bun....
Fara niciun afront, daca am pastra aceasi nuantare si pentru filme, atunci e oarecum absurd sa mentionezi cel mai bun film pe care l-ai vazut daca tot am vazut cu miile si toate sunt cam la fel, nu?;)
Gebeleizis
27 Jun 2011, 01:21
Negru de Purcari.
Cristina_
29 Jun 2011, 11:32
Unul dintre cele mai bune vinuri pe care le-am degustat a fost de la bunicii mei.Vinul avea mai mult de 20 ani vechime.=P~
Sorin87
03 Jul 2011, 11:15
un vin alb demisec Grasa de Cotnari din 1978
bornfree
14 Oct 2011, 12:06
un Tokay
Twinsen
14 Oct 2011, 12:34
Inca sunt in cautarea celui mai bun vin pe care l-am gustat vreodata. ;) Imi pun sperantele intr-un Roques Mauriac Premier Vin 2005 pe care nu l-am deschis inca. Dar cautarea va continua si dup-aia. :)
Koonunga Hill de la Penfolds e unul din preferatele mele. E un cupaj de Cabernet Sauvignon cu Shiraz care se gaseste in multe magazine.
Tamaioasa Romaneasca dulce de la Stirbey e foarte buna ca vin usor de desert.
cel mai bun vin pe care l-am gustat pana acum, a fost un Murfatlar din 1976. sticla am deschis-o nu la vreun eveniment special, ci fiindca am fost curioasa sa vad daca depunerile de pe fundul ei, nu erau similare cu cele din apa de la robinet, daca o lasi intr-o sticla identica cateva zile...
in fine...
tin minte ca acum doi ani cand am fost in concediu, am avut cazare o noapte intr-un hotel din Basel, destul de simandicos. asa s-a nimerit. mare mi-a fost mirarea a doua zi, dimineata, la micul dejun, cand mancarea era destul de "subtire", spre deloc, dar in schimb, in mijlocul mesei din restaurant, trona o frapiera cu sampanie....
am baut o gura, din curiozitate, sa vad cum e. excelenta!nu cred ca era extraordinar de scumpa, dar cel putin, stiu sigur ca era frantuzeasca....
mustul se pune?
daca da, cel mai bun must pe care am avut ocazia sa il sorb, a fost un must facut de MINE , la bunicii mei, si da, tinand cont ca eu am dat la storcatoru ala, parca avea alt gust. astept vinu
Twinsen
14 Oct 2011, 14:04
In paranteza fie spus , eu as avea grija cu vinurile alea vechi. Marea majoritate a vinurilor nu sunt facute sa reziste mai mult de zece ani, iar o parte dintre ele intra in declin chiar si dupa 4-5 ani...
Cristina_
14 Oct 2011, 14:44
In paranteza fie spus , eu as avea grija cu vinurile alea vechi. Marea majoritate a vinurilor nu sunt facute sa reziste mai mult de zece ani, iar o parte dintre ele intra in declin chiar si dupa 4-5 ani...
Vinurile se strecoara in timp altfel devin ca otetul.Sa nu uiti de temperatura si in ce il pastrezi.
deosebirea unui vin bun de unul prost, sau recunoasterea soiului si a anului dupa o simpla degustare este similara cu recunoasterea unui obiect de arta ca fiind autentic sau fals...
apreciez persoanele care au aceasta educatie si intotdeauna mi s-a parut frapant de dizgratios, gestul de a "clati gura" cu minunata licoare, pentru a-l degusta. gestul acesta, contrasteaza oarecum, cu eleganta cu care plimbi paharul prin fata nasului, pentru a-i simti buchetul.
Presedintele
23 Nov 2011, 04:31
Nu sunt un bautor de vinuri, ci de bere. Eram la Buenos Aires, iar cei doi amici ai mei au comandat la cina o sticla de vin, un Malbec. Probabil pentru a-mi inchide gura, ca nu mai conteneam vorbind despre Borges si Sabato, a caror fotografie trona undeva in stanga mea. Am gustat din acel vin rosu, elegant si consistent deopotriva, dar m-am intors urgent la berea mea - oficial am motivat ca nu as vrea sa-i privez pe cei doi, un elvetian si un italian, de acel deliciu al degustarii. >:)
Twinsen
29 Nov 2011, 23:36
Vedeti ca e seria La Cetate la promotie in perioada asta. Shirazul la 30 de lei are un raport calitate/pret excelent.
cristi88
03 Dec 2011, 02:25
de fata mare
Inca sunt in cautarea celui mai bun vin pe care l-am gustat vreodata. ;) Imi pun sperantele intr-un Roques Mauriac Premier Vin 2005 pe care nu l-am deschis inca. Dar cautarea va continua si dup-aia. :)
Koonunga Hill de la Penfolds e unul din preferatele mele. E un cupaj de Cabernet Sauvignon cu Shiraz care se gaseste in multe magazine.
Tamaioasa Romaneasca dulce de la Stirbey e foarte buna ca vin usor de desert.
Ete bre si pata aia de culoare...
Twinsen
07 Dec 2011, 23:02
Vinul si filmele sunt o potrivire perfecta. La fel ca filmul, vinul e o arta, disponibil oricand in forme simple, dar care ascunde numeroase surprize si taine care se vor descoperite. Vinul nu e nici spirt nici sprit, ci spirit, contine personalitatea locurilor si oamenilor care l-au creat. Vinul traieste, anul asta nu mai e la fel ca anul trecut, castiga experienta si isi rotunjeste asprimea, dar in final slabeste si moare...
Ati incercat vreodata sa vedeti un film bun, dupa ce ati baut 1-2 pahare de vin? Efectul e unic, nu poate fi comparat cu nimic altceva. Taria duce la un declin al judecatii, berea creeaza un buzz care impiedica partial perceptia filmului. Vinul insa deschide constiinta, stimuleaza gandirea si emotiile, fara sa le falsifice sau sa le forteze. E drept ca efectul poate fi diferit pentru fiecare, dar poate merita sa incercati o data sa vedeti ce iese.
Si cateva recomandari, toate in jur de 10-15 lei:
alb dulce: Tamaioasa Romaneasca Cotnari
alb sec: Francusa
rosu dulce: Rai de Murfatlar (sau mai puneti 5 lei si luati Mavrodaphne Patras de la real, mult mai bun)
rosu sec: Castle Rock Cabernet Sauvignon Recas
Am unit două topicuri: despre vin în general și despre vinul cel mai bun. Prin urmare continuați să scrieți despre vin aici.
Fac o recomandare: Tamaioasa Romaneasca 2011 Domeniul Coroanei Segarcea!;)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.