PDA

View Full Version : film coproductie, regizor roman, am uitat numele

elara
21 Aug 2010, 12:38
Salut.
Am vazut acum vreo 4 ani difuzat de HBo intr-o noapte, un film minunat, cu o coloana sonora excelenta (parca erau si ceva piese ale lui Gh Zamfir). Am uitat insa cum se numea. :(
In fiml e prezentata viata unui baietel, parca israelian...care se salveaza dintr-o zona de razboi printr-un program umanitar...Mama lui vine cu el la organizatia respectiva, noaptrea la o granitza, unde erau cozi interminabile de oameni care vroiau sa iasa din acea zona de razboi dar erau acceptati doar cei care apartineau unei anumite religii, dac anu am inseala memoria cred ca evrei.
Mama lui nu il putea insoti asa ca il da altei femei sa il declare ca fiind copilul ei. Scena e foarte emotionanta. E un film lung, foarte foarte foarte frumos si cu multe intorsaturi ed situatie..un film real, despre VIATA.
Regizorul este un roman dar spre rusinea mea nu-mi amintesc nici numele acestuia.

Imi mai amintesc ceva despre niste teste la care era el supus ca sa-si dovedeasca apartenenta la religia aceea, apoi despre cum cunoaste un barbat care ii devine mentor spiritual....parca schimba si niste scrisori...In final..cand e deja adult isi regaseste mama.
Muzica e absotul minunata...m-a impresionat enorm.

Isi aminteste cineva daca a vazut acest film si cum se numeste?
Multumesc anticipat pentru ajutor.

Ipu
21 Aug 2010, 13:15
Copilul era negru? Dacă da, atunci cel mai probabil e vorba de filmul Trăiește! (www.cinemagia.ro/filme/va-vis-et-deviens-traieste-13349)

Apropo, pentru că niciodată nu știi de unde sare iepurele, imaginea asta (www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1536612) îți spune ceva? Sau astalaltă (www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1537248)?

elara
21 Aug 2010, 15:03
wwwwooooowwwwwwwwwwww
DAAAAAAAAA, DAAAAAAA, DAAAAAAAAAAAA
Asta e filmul.
M-ai facut asa fericita!
De mult il cautam si iata ca azi mi-am amintit iar de el si mi-a venit ideea sa ma inscriu aici si sa intreb niste cunoscatori.
Multumesc mult. :x

Din pacate nu am solutia la ghicitorile tale dar multumesc pt provocare.

Ipu
22 Aug 2010, 01:28
Mă bucur că am putut să te ajut. Dacă ai fi spus copil negru, Africa, probabil că mai mulți te-ar fi putut ajuta.