View Full Version : cine a scris_
paul_aramis
05 Aug 2010, 18:36
n-are legătură cu filmul dar vreau să ştiu: cine a scris povestirea cu tânărul care întorcându-se de la Paris, se dă franţuzit şi că a uitat cum îi spune la greblă, până când îşi trage una cu coada peste nas?
Pitbull
05 Aug 2010, 19:15
Hmm... tot ce-mi amintesc, este cä am citit-o când eram mic, într-o cärticicä ilustratä. Se intitula "I-a dat peste nume!", iar replica-cheie din final era: "Tii, afurisitä greblä!" Din päcate, la vârsta aia nu prea retineam autorii.
innascumpica
16 Aug 2010, 18:55
Cn a scris cartea Aventurile lui Tom Sawer?
miercuri
16 Aug 2010, 19:14
De Google ai auzit?
buticut
16 Aug 2010, 19:32
You mean Sawyer? Mark Twain
Eu auzisem de cartea asta inainte sa stiu de Google :). Hey,macar fatuca e interesata de citit, e si asta ceva.
omudindulap
16 Aug 2010, 19:34
De Google ai auzit?
Asta-i ala de-a scris el Suflete moarte?
sunt obligaţi la şcoală să citească. bine,acu, dacă sunt obligaţi asta nu însemnă că vor pune mâna pe vreo carte.
paul_aramis
16 Aug 2010, 22:22
bineînţeles! ştiţi ce fac? caută filmu'! s-a făcut film? foarte bine! o oră juma' de vizionare şi gata tema.
Hahahahah.Welcome to the 21st century !!!
s-a făcut film?
Înainte vreme se turnau ecranizări fidele cărților. Mi-amintesc că singura dată când am văzut o sală aproape plină la Cinemateca Eforie fără să fie seară de gală a fost la Blestemele lui Mureșan. Un nene, de o infinită naivitate, îi întreba pe numeroșii tineri prezenți, dacă sunt studenți la facultăți de film, neînțelegând că ei erau liceeni care se pregăteau pentru examenul de bacalaureat.
Bonus: Un „ghidușism” (www.imdb.com/search/title?roles=nm0878494,nm0406210) ;)
dragonfly_drk
18 Aug 2010, 23:31
Bonus: Un „ghidușism” (www.imdb.com/search/title?roles=nm0878494,nm0406210) ;)
bravo... in loc sa incurajezi oamenii sa citeasca, sa simta cartea, sa o cumpere, sa o imprumute de la biblioteca... u dai linkuri... frumos iti sade?... :-/
:))
MariaMona
19 Aug 2010, 15:49
sunt obligaţi la şcoală să citească. bine,acu, dacă sunt obligaţi asta nu însemnă că vor pune mâna pe vreo carte.
Nu cred ca Twain e obligatoriu la scoala. Poate la liceele de filologie sau la faculta' cu acelasi profil (in alte licee nu se face literatura universala, din cate stiu). Cu toate astea, si eu zic ca e laudabila dorinta unei persoane de a citi orice carte, iar Aventurile lui Tom Sawyer, dar mai ales Aventurile lui Huckleberry Finn sunt doua carti scrise cu atat de mult umor incat eu pe ultima am re-savurat-o chiar acum vreun an. Le recomand din inima!
dragonfly_drk
19 Aug 2010, 17:51
nu sunt obligatorii nici la filologie... ele exista intr-o lista de lecturi suplimentare dar care nu sunt obligatorii... in rest, ce se citeste la filologie e pentru bac si ceva in plus... dar in general carti mai grele de atat... cat despre faculta... mai mult literatura de specialitate din cate am auzit...
MariaMona
19 Aug 2010, 18:27
In faculta sigur se studiaza Twain la engleza.
miercuri
20 Aug 2010, 00:43
Se stuidaza Huck Finn la literatura americana, secolul XIX.
Am vrut să le atrag atenția celor mai tineri și mai neștiutori că:
1. Opera unor autori „exotici” precum Mark Twain nu numai că e iubită la noi dar a fost și ecranizată înainte de `90. Așadar, cinematografia noastră a realizat și ecranizări ale unor scrieri din literatura universală.
2. Pe pagina personală a fiecărei persoane de pe saitul IMDb.com există un instrument de căutare a colaborării cu o secundă persoană („credited alongside another name”).
innascumpica
07 Sep 2010, 13:46
De Google ai auzit?
da!
paul_aramis
07 Sep 2010, 14:04
Cn a scris cartea Aventurile lui Tom Sawer? De Google ai auzit? da!
nu te credem! sâc!
innascumpica
13 Oct 2010, 10:51
nu te credem! sâc!
daca nu as fi auzit nu as fi descoperit saitu cinemagia
Pitbull
13 Oct 2010, 12:41
nu te credem! sâc!
daca nu as fi auzit nu as fi descoperit saitu cinemagia
Aia din pozä esti tu?
paul_aramis
13 Oct 2010, 14:46
ar vrea ea! de fapt cine nu ar vrea ...
Pitbull
13 Oct 2010, 14:59
Eu n-as vrea!
Apropo, "Sawer" înseamnä "Fierästräietorul", nu?
(Adicä: "Tom Caretaiecufierästräul", sau "Tom Celcaretaiecumiscäricadefierästräu"; deci, ar merge si "Fierästäietorul", si "Fierästräietorul". Ba chiar si "Fierästräitorul", dacä am vrea sä spunem, "Tom Celceträiestecaunfierästräu".)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.