PDA

View Full Version : Protectie pentru cetatenii pasnici.

Judex
18 Jul 2010, 23:37
Daca veti considera ca merge mai bine la cafenea, va rog sa mutati topicul acolo.

Sunt plin de sange, am un ochi umflat, tricoul meu e ferfenita. Am stat 4 ore la politie ca sa declar ca m-au atacat niste cocalari. Care au fraternizat, evident, cu politia care ne ridicase pe toti.

Iesisem sa-mi cumpar un pachet de tigari. Atat. Am dat si eu, ce pula mea! Voi avea nevoie de un avocat, ca unul din cocalari va ramane probabil paralizat ca i-am dat greu suturi in ceafa.

Pe bune, chiar nu mai putem iesi noaptea din casa?

Pitbull
19 Jul 2010, 00:04
Revoltätor, într-adevär...
Apropo (si nu e glumä), în cei doispe ani de când am pitbulli, si nu mai ies în cartier singur, neam, de nenumärate ori am observat cum simpla prezentä a cätelei lângä mine descuraja diverse intentii agresive altfel destul de vizibile.
Revenind la concret:
- Da, îl mut la cafenea. E un subiect de interes general.
(De-aia, îl si reintitulez: nu e vorba numai de artisti, ci de toti cetätenii pasnici.)
- Sper cä l-ai läsat infirm pe äla, si mai sper si cä vei avea un avocat destul de bun care sä te scape.
- Dacä într-adevär politia a fraternizat cu ei, sper sä-i poti da si pe äia-n gât - desi e cam imposibil de dovedit, cred... Doar niste pile mari la nivel de magistraturä te rezolvä.

Forza - si sä ne tii la curent!

Judex
19 Jul 2010, 00:16
Pit, un alt cocalar i-a rupt piciorul lui taica-meu cand inca exista aici, in buricul targului, cum se spune. Vara lui 2000 am petrecut-o cu el si nevasta-mea-n carje. Cand am vrut sa-l bat pe ala de l-a nenorocit pe tata, mi s-a spus ca-s securisti si nu se poate. Ei, de data asta se va putea.

gropitse
19 Jul 2010, 00:40
Violența e răspunsul corect pentru violență?

Judex
19 Jul 2010, 00:44
Nu, evident, nu. Si violenta si legal. :D
Adica ii nenorocesc pe carnatii astia si fizic si juridic. Ii rup! :P

Pitbull
19 Jul 2010, 00:51
Ar fi ideal sä întoarcem si obrazul celälalt.
Dacä am fi sfinti.
Nu suntem.

Sparge-i!

Judex
19 Jul 2010, 00:56
Ah, am uitat sa precizez: am si nasul spart! =))
Pisi a mea ma tot bandajeaza si ii explic ca nu e bine... Dar cine sa inteleaga?;)

Pit, iti place de ea?

Pitbull
19 Jul 2010, 01:05
Imi plac si pisicile, dar cätelele si mai mult.
("She-dogs", nu "bitches").

Judex
19 Jul 2010, 01:12
Hai ma ca e o rusoaica frumoasa. Probabil cea mai frumoasa. Iar eu sunt diform. Probabil cel mai diform! =))

Pitbull
19 Jul 2010, 01:27
Ea, probabil. Tu, sigur.

Judex
19 Jul 2010, 12:51
Acum imi astept avocatii, mergem la IML sa scot certificat, apoi vom discuta instrumentarea cazului.

Ma gandesc serios sa cer si daune - desfigurat fiind, nu voi putea lucra vreo luna altceva decat text.

Pitbull
19 Jul 2010, 13:38
(...) mergem la IML sa scot certificat, (...) Ma gandesc serios sa cer si daune - desfigurat fiind (...)
Neapärat!

Judex
19 Jul 2010, 14:02
Am vorbit acum cu unul dintre avocati care m-a sfatuit sa depun si plangere penala impotriva agresorilor, in baza certificatului medico-legal.

Spun toate astea sa stie cum sa procedeze cei care s-ar putea afla intr-o nedorita situatie asemanatoare.

marcusARCUS
19 Jul 2010, 14:32
Ai un grup de prieteni de vreo hai sa zicem 6 oameni?Poti sa te duci si sa ii bati Clockwork Orange style.Nu,glumesc :)) Mult noroc la proces.

rvn
19 Jul 2010, 14:36
I Am dat si eu, ce pula mea! Voi avea nevoie de un avocat, ca unul din cocalari va ramane probabil paralizat ca i-am dat greu suturi in ceafa.

io zic sa te gandesti bine ce-i spui avocatului.
a fost legitima aparare? sau ai dat intentionat?
ca...s-ar putea in cazul asta sa-i platesti tu toata viata,pensie cocalarului si alte daravele, na!
ce naiba, jude, n-ai vazut filme destule? Bronx-ul nu te-a inspirat?

marius_em
19 Jul 2010, 14:38
Nu stiu daca sa mai bati acuma, ce sa mai bati? Ai apucat pe calea juridica, mergi pe asta. Cateodata imi doresc sa fiu un mafiot, un Corleone ceva, sa n-am reguli, sa n-am constiinta, sa rezolv situatii din astea simplu, fara procese, avocati, politisti.

Judex
19 Jul 2010, 15:24
Hera, evident ca am fost in legitima aparare! Eu sunt victima in acest caz!

Marcus, cel mai probabil va actiona si acel grup. ;)

Marius, si eu imi doresc asta de multe ori, la cum se prezinta Politia Romana. Am luptat pentru tara asta, iar ei mi s-au adresat cu hahaieli... X(

rvn
19 Jul 2010, 15:38
Hera, evident ca am fost in legitima aparare! Eu sunt victima in acest caz!
(

Amice, trebuie sa dovedesti asta in instanta!
tu ai impresia ca aia vor sta cu mainile in san?
va fi cuvantul tau impotriva cuvantului lor.
sa vedem care pe care...
si chiar sunt curioasa: Floyd ce parere ar putea sa aiba despre cazul asta? doar e avocat..

Judex
19 Jul 2010, 15:56
Normal ca va conta cuvantul meu! In alt caz nu mai reprezint Romania nicaieri!

rvn
19 Jul 2010, 16:26
Normal ca va conta cuvantul meu! In alt caz nu mai reprezint Romania nicaieri!

eu vorbeam serios, jude.
daca tu crezi ca e asa de simplu, te inseli amarnic!
intereseaza-te inainte, vezi cum decurge judecata in cazuri similare.
si daca merita efortul, timpul si banii cheltuiti, bine..
in caz contrar, nu stiu...e mai bine sa va impacati si sa ajungeti la o intelegere..
tine cont ca ai dat si tu, ceea ce cred, ca nu-i un aspect neimportant, mai ales daca loviturile aplicate aluia s-au lasat cu spitalizare. eu zic ca nu-i de gluma, zau!

Judex
19 Jul 2010, 17:00
Auzi, Hera, tu stii cat sunt de sictirit de astia ca tine? Eu chiar insemn ceva pentru tara asta si nu mi se pare normal nici sa se atinga de mine toti cocalarii si nici sa se dea rotunzi toti carnatii platiti de stat sa ne protejeze. Clar?

rvn
19 Jul 2010, 17:19
Auzi, Hera, tu stii cat sunt de sictirit de astia ca tine? Eu chiar insemn ceva pentru tara asta si nu mi se pare normal nici sa se atinga de mine toti cocalarii si nici sa se dea rotunzi toti carnatii platiti de stat sa ne protejeze. Clar?

ho! ho! ho!
ce-ai mai, de te-ai impacientat asa? eu doar te-am pus putin pe ganduri...
am incercat sa-ti tai avantul. esti prea increzator!

si ma doare-n cot de cine esti tu sictirit, pana la urma, na!

Pitbull
19 Jul 2010, 17:32
@Judex:

Ii doare pe äia-n cur.
Tu chiar ai încredere în Justitia Românä?
Legislatie aberantä, incompetentä, coruptie - si mai sunt...

Judex
19 Jul 2010, 17:51
Nu, normal ca n-am, tocmai de-aia ma seaca oameni ca Hera care vin cu basini.

rvn
19 Jul 2010, 17:57
Nu, normal ca n-am, tocmai de-aia ma seaca oameni ca Hera care vin cu basini.

te inseli!
eu sunt in aceeasi tabara cu tine! nu sunt....dincolo!

esti nervos, amice, d-aia nici nu ma supar...ma poti jigni cat vrei!

Judex
19 Jul 2010, 18:09
Eu nu te jignesc, tu ma jignesti..

Dar da, sunt nervos, cine n-ar fi?

rvn
19 Jul 2010, 20:17
Eu nu te jignesc, tu ma jignesti..

intentia mea a fost subtila: am vrut sa te fac sa meditezi asupra situatiei incredibile in care poti ajunge intr-o tara unde sistemul juridic e asa cum e...

daca tu crezi ca asta e jignire....
imi pare rau...asta e.

Judex
20 Jul 2010, 02:10
Eu am inteles ce vrei tu sa scoti in evidenta, Hera, dar ai un stil deseori insuportabil de a pune problema. Nu ma asteptam si nici nu am nevoie sa fiu consolat pe forum, pentru asta exista o persoana care si-asa se-ntrece cu masura in plan real. Tot ce-mi doresc acum aici este solidaritate intru normalitate.

Blocul asta in care locuiesc si cartierul in general erau percepute ca fiind populate de oameni fini, cu o stare sociala peste medie. De cativa ani situatia asta s-a degradat infiorator si am ajuns la lupte de strada. Culmea, interventia autoritatilor a fost prompta, dar nu sunt foarte convins ca lucrurile se vor desfasura simplu, intrucat agresorii pareau a se intelege de minune cu politistii. Probabil ca oamenii legii incercau sa zambeasca pentru a tine situatia sub control, dar nu poti fi sigur niciodata. Apropo, erau foarte incantati de filmul 'Politist, adjectiv' - le-am tinut o scurta prelegere despre constiinta, asa cum reiese din pelicula lui Porumboiu, de se stransese toata sectia in juru-mi si le-am castigat simpatia, desi dobitocii aia de cocalari facusera tot posibilul sa ma zugraveasca intr-o lumina nefavorabila, pentru ca genul asta de indivizi prezinta o caracteristica esentiala: tupeul. Tupeu de borfas nu e vorba-n vant. Noroc ca arta filmului este o arma puternica si eficienta. ;)

LE
Pit, sa-i fi vazut cum se chinuiau sa pronunte Österreichische! =))

Floydman
20 Jul 2010, 15:50
[oe-ste-raih-i-she] , adjectiv = ceva ce tine de Imparatia de la Est / austriac

nu?;)

Judex
20 Jul 2010, 16:02
Cam asa, dar era legat de locul meu de munca. :D

Judex
21 Jul 2010, 10:46
Update: am fost la IML, am luat hartoagele, m-au trimis la Coltea la ORL, de-acolo merg acus - dupa ce termina unul din avocati orele de pilotaj :D - sa fac radiografie si examen neurochirurgical. Pe urma merg iar la IML.

Aseara am jucat si-un bowling unde m-am clasat al treilea din patru, desi bratul meu e aproape nefunctional. :))

FreakDoll
22 Jul 2010, 11:30
Şi tatălui meu i'au rupt maxilarul nişte retardaţi într'o noapte .I'a dat unul dintre ei un pumn şi avea o chestie de metal în mână .Desigur că s'a ajuns la proces şi a fost cuvântul nostru împotriva cuvântului lor . Martori se pot aduce şi de o parte şi de alta .Mincinoşi sau nu .Ideea e că am aruncat nişte bani degeaba .N'am câştigat nimic . Şi avea şi el documente clare de la IML şi tot ce trebuie . Asta e situaţia .

Judex
22 Jul 2010, 14:24
Eu am vrut initial s-o dau la pace cu cocalarii, exact pe principiul ala ca nu voi avea constiinta impacata daca ii arunc in penal. Dar aroganta si nesimtirea de care au dat dovada la sectie eu devenit hotaratoare. Daca macar se purtau civilizat dupa incident, eram dispus sa ii scap. Dar asa, no way Jose...

Judex
26 Jul 2010, 12:01
Update iar.
Care-ai vazut Darjeeling Ltd., stii cum era bandajat Owen Wilson. Ei, cam asa-s si eu, dupa ce mi-a pus nasul la loc o doctorita foarte faina. :))

Judex
06 Aug 2010, 02:24
Faza interesanta azi. In fine, ieri...

Nu mai am atela cu bandaj de cateva zile, mi-a cazut intr-o noapte, in somn. Am un pat din ala rabatabil si am gasit-o dupa aia, cam unde ar trebui sa se odihneasca salteaua cand sta la verticala.
Dar un control tot trebuia sa fac. M-am luat cu altele profesionale si am decis sa-ncerc marea cu degetul joi dupa-masa. Fut buha vreo juma' de ora, pana realizez ca in cabinet este foarte posibil sa nu presteze doctorita mea.
Cum mi-era cam jena sa bag nasul acolo, o prind pe hol pe asistenta si-o abordez:
- Fiti amabila, nu stiu daca ma tineti minte, am fost operat acum vreo 10 zile, dar nu mai stiu cum o cheama pe doamna doctor...
- Daca sunteti si dumneavoastra amabil sa mi-o descrieti...
- Blonda, cam 35, ochi verzulii...
- Aaaaaa, doamna doctor Grecu!
- Nu va lasati influentata de tricoul meu, sper!
Aveam un tricou cu un mare steag al Greciei. :D

Altfel, nu c-ar interesa pe cineva, dar ma simt foarte bine si respir perfect. Pregatesc totodata o contraofensiva strasnica de care agresorilor ar cam trebui sa le fie cel putin teama... ;)

Judex
11 Aug 2010, 01:08
Revin cu o precizare care ma umple de tristete. Desi acest caz se va rezolva curand, cel mai probabil in favoarea mea, colaborarea cu autoritatile mi-a lasat un gust atat de amar incat am luat o decizie drastica: renuntarea la cetatenia romana!

Imi pare extrem de rau ca fac acest pas, in conditiile in care acum trei ani si cateva saptamani am fost la doua fotograme distanta de a-mi da viata pentru Tara, dar voi expune motivele mai pe larg atunci cand va fi cazul.

Mi-e dor deja...

LE
Datorita unor servicii de avocatura extrem de competente m-am calmat. ;)

In alta ordine de idei, news flash: ma indragostesc usor-usor de doctorita. :">

omudindulap
11 Aug 2010, 16:19
Imi pare extrem de rau ca fac acest pas, in conditiile in care acum trei ani si cateva saptamani am fost la doua fotograme distanta de a-mi da viata pentru Tara, dar voi expune motivele mai pe larg atunci cand va fi cazul.

Que passo?

Judex
11 Aug 2010, 17:43
Ei lasa, poveste lunga, plictiseala... ;)

Floydman
11 Aug 2010, 18:42
ai spus ca era sa mori pt tara...tell us about it....

Judex
11 Aug 2010, 18:45
Too personal, nu pot evita detalii nedorite. ;)

omudindulap
11 Aug 2010, 19:04
Egoistule :P

Judex
11 Aug 2010, 20:01
Nu, pe bune, si-asa dau pe goarna prea mult, mi s-a atras atentia. Oricum, topicul asta e pentru chestii serioase, chiar imi pare rau ca m-am bagat in seama prea mult de nervi. Treceti si voi cu vederea. E bine ca se rezolva si eu m-am calmat si nu mai sunt inversunat atat de tare impotriva autoritatilor. ;)