View Full Version : Iiff 2010
keepwalking
16 Jul 2010, 23:55
Iata ca va avea loc si editia a doua a Festivalului de Film de la Iasi.
cateva date:
In octombrie va avea loc Festivalul International de Film de la Iasi. Inscrierile: pina pe 15 august.
A doua editie a Festivalului International de Film de la Iasi (IIFF 2010) va avea loc in perioada 06 – 10 octombrie 2010. Fiind singurul festival international de film din zona Moldovei, IIFF aduce la Iasi regizori, actori, producatori si distribuitori de film din Romania si din strainatate, prezinta pelicule de Oscar sau inscrise in competitia pentru Globurile de Aur sau a premiilor BAFTA, filme care au avut prima si singura proiectie in Romania, creaza evenimente cinematografice in incercarea de a suplini partial lipsa tot mai acuta a salilor de cinema si de a readuce publicul in cinematografe.
Alaturi de sectiunile competitiei de lungmetraj, scurtmetraj, documentar, animatie si film experimental, festivalul de anul acesta va prezenta la Iasi avanpremiere, retrospective si evenimente cinematografice inedite dedicate tinerilor cineasti.
Data limita de inscriere a filmelor selectionate este 15 august 2010.
Competiția oficiala
Competitia oficiala va aduce in prim-plan o selectie reprezentativa a curentelor recente din cinematografia internationala. Competitia oficiala are patru sectiuni – lungmetraj fictiune, scurtmetraj fictiune, documentar si film de animatie.
Festivalul va cuprinde urmatoarele sectiuni:
•Competitia de lungmetraj de fictiune este deschisa cineastilor care se afla la inceput de cariera si se va focusa pe suflul proaspat din cinematografia interna si internationala. Durata filmului trebuie sa fie peste 60 minute. Lungmetrajele trebuie sa fie debut cinematografic si sa fi fost realizate in ultimii doi ani, pana la data festivalului.
•Competitia de scurtmetraj de fictiune se adreseaza filmelor de orice gen, cu durata de maxim 30 de minute. Filmele trebuie sa fi fost realizate in ultimi doi ani pana la data festivalului.
•Pentru competiția de animatie, filmele trebuie sa fi fost realizate in ultimii doi ani pana la data festivalului, pot apartine oricarui gen, pot avea orice abordare artistica si realizare tehnica, conditia fiind si sa nu depaseasca 30 de minute.
•Filmele care vor fi inscrise in Competitia de documentar trebuie sa fi fost realizate in ultimi doi ani pana la data festivalului.
alte detalii pe www.iasifilmfest.ro
keepwalking
21 Sep 2010, 12:05
http://www.mediafax.ro/cultura-media/morgen-si-buna-ce-faci-in-competitie-la-festivalul-international-de-film-de-la-iasi-2010-7346537/
hellsteed
21 Sep 2010, 13:26
Ia te uita cine e in juriu ! Felicitari ?! Sper sa ne tii la curent cu ce se intampla pe-acolo. Cronica personala :)
keepwalking
21 Sep 2010, 13:29
Ia te uita cine e in juriu ! Felicitari ?! Sper sa ne tii la curent cu ce se intampla pe-acolo. Cronica personala :)
multumesc.
nu, cronici, nu:)
poate niste amanunte de culise...
hellsteed
21 Sep 2010, 13:34
Da, da, da.
Chambord ca tot esti prin Bacau, poti da o fuga pe la festival :)
keepwalking
21 Sep 2010, 14:00
Competitia de la IIFF
Lungmetraj:
•Buna, ce faci, r. Alexandru Maftei, Romania 2010
•Morgen, r. Marian Crisan, Romania 2010
•Street Days, r. Levan Koguashvili, Georgia 2010
•Black Dog Barking, r. Mehmet Bahadir Er si Maryna Gorbach, Turcia 2010
•The Runaways, r. Floria Sigismondi, SUA 2010
•The Blacks, r. Goran Devic si Zvonimir Juric, Croatia 2009
•Tom Atkins Blues, r. Alex Ross, o co-productie Germania-Anglia 2010
•Desperados on the Block, r. Tomasz Emil Rudzik, Germania 2009
•Impossible Lyrics, r. Rodrigo Rodero, Spania 2010
StefanDo
21 Sep 2010, 14:42
eu pariez pe Koguashvili
keepwalking
21 Sep 2010, 14:46
sunt regizori aflati la primul sau al doilea lungmetraj...va fi o experienta interesanta...
Chambord
21 Sep 2010, 18:35
Festivalurile sunt pentru snobi !!!
I mean: HELLO !!!
Chambord
23 Sep 2010, 08:52
Am incheiat citatul
buticut
24 Sep 2010, 07:21
Festivalurile sunt pentru snobi !!!
I mean: HELLO !!!
Ah...Cannes 2009!
Good one :))
And ahoy...
Iar eu, la fel ca anul trecut, o sa fiu in spate la insert subtitrari la Victoria...cred
So far...nu mai sunt postere pe strada cum au fost anul trecut, site-ul nu e aranjat complet, conferinta de presa si pagina de facebook fiind chestiile care se misca si misca la randul lor...
Anul trecut am primit cateva mustrari de la o amica de IIFF (salut Ana) ca de ce am zis acele adevaruri despre festival. Eh...nici anul asta nu ma astept la o organizare ca la carte dar sa zicem ca e din cauza titlului de "festival de criza". Dar atata timp cat ma distrez ca anul trecut, I'm goood.
keepwalking
01 Oct 2010, 08:46
ma bucur, mono, ca te alaturi festivalului si la aceasta editie!:)
da, sunt unele constrangeri financiare, dar sunt convins ca va iesi misto.
felicitari pentru alegerea in juriu, keep.
poate prin intermediul vom afla si alte stiri despre festival,poate chiar impresii despre filmele aflate in afara concursului.
keep,
cum e festivalul?
asteptam vesti direct de la sursa.
ce faci, nu ne fericesti in sensul asta?
keepwalking
08 Oct 2010, 12:08
deocamdata, nu.
tot ce pot spune e ca in lume se fac filme si mai proaste decat ale noastre.
asta suna ca o consolare?
sau ca un regret ca la festivalurile romanesti nu se prezinta productii straine de calitate?
apropos, organizatorii ce principiu au urmat cand au facut selectia?
keepwalking
08 Oct 2010, 12:25
in competitie sunt doar filme de debut.
banuiesc ca nu a fost singurul criteriu.
oricum, ce-am vazut pana acum acopera o paleta destul de larga de genuri.
cred ca marele plus al festivalului e competitia de documentare.
oricum, detalii despre atmosfera si culise, dupa ce se termina festivalul.:)
multumim, domnule membru de vaza al juriului.
sa speram ca nu vei uita.
keepwalking
08 Oct 2010, 12:35
oricum, imi dau seama ca postura de membru al juriului iti confera o senzatie foarte interesanta.
dreptul de viata si moarte asupra destinului unui film ma ajuta sa inteleg placerea de a fi critic cinematografic:)
da. ar trebui sa te simti mandru.
sunt convinsa ca cei care te-au ales in juriu nu au facut-o din cauza faptului ca esti localnic, ci din cauza faptului ca esti un adevarat profesionist in domeniu si mai ales ca ai capacitatea de a analiza obiectiv.
oricum, e o pozitie privilegiata.
iti doresc mai multe asemenea si in continuare, keep.
StefanDo
08 Oct 2010, 13:26
nu acorda atata importanta functiei de jurat, ca nici criticii nu o acorda cronicilor lor :)
un premiu la iiff nu va schimba viata niciunui regizor, asa cum o cronica pozitiva la marti, dupa craciun, de exemplu, nu va convinge niciun amarastean sa intre in sala de cinema
atunci, nu inteleg rostul festivalurilor de pe la noi.
sa fie doar, o buna ocazie de a mai sta la o sueta(bufet suedez) pe banii CNC si-atat?
keepwalking
08 Oct 2010, 13:35
merci, rvn, sper ca sunt sincere incurajarile tale:)
nu, recunosc, m-am simtit mandru si surprins de numirea in juriu.
apoi, vazand filmele, m-am gandit la asteptarile celor care le-au trimis in competitie.
mi-am adus aminte cum asteptam eu nerabdator ziua in care se afisau rezultatele la festivalurile unde a fost "Amatorul", de pilda.
e mare lucru sa nu te joci cu astfel de asteptari.
e bine sa te gandesti ca, undeva in Croatia sau in Georgia, un scenarist sau un regizor asteapta o veste buna de la festivalul unde a fost selectat.
bine, poate IIFF inca nu e un festival foarte important, dar fiecare om se bucura cand primeste si un pix, darmite un premiu:)
asta voiam sa aud de la tine!
ei, da! incurajarile mele sunt sincere.
dincolo de toate "disputele" de pe forum, nu sunt ipocrita.
si sper ca poti deosebi momentele de gluma de alea cand vorbesc serios(asa cum fac si eu in cazul tau).
bineinteles ca te apreciez si tu stii asta foarte bine.
Bullshit! Nu urmezi instructiunile cum trebuie. Pitbull banuiesc ca e foc si para pe tine. >:)
Keep, da-i in gati, zi pe bune ce-ai de zis. Un film este bun cand este bine conceput si realizat. Nu te mai gandi la sentimentele autorilor. Da verdictul corect. ;)
keepwalking
10 Oct 2010, 22:10
asa cum miza si Stefan, "Street Days" este marele castigator de la Iasi, primind trofeul IIFF.
"Morgen" a primit Premiul pentru cel mai bun film romanesc, iar "Buna, ce faci?", Premiul special al juriului.
sper sa revin maine cu detalii.
Bullshit! Nu urmezi instructiunile cum trebuie. Pitbull banuiesc ca e foc si para pe tine. >:)
ESTI JALNIC!
Nu. Tu esti jalnica. Nu ai cultura cinematografica si iti dai cu parerea exclusiv sugand de la Pitbull. Acum sunt convins ca il pupi in cur pe Keep la recomandarea lui. Si am sa fac tot posibilul sa zbori de la Adm. Fin. Deja imi pare rau ca n-am pus sa te aresteze la Viena, ba ti-am mai dat si indicatii ce sa vizitezi! :-&
ricutza
10 Oct 2010, 23:31
atunci, nu inteleg rostul festivalurilor de pe la noi.
sa fie doar, o buna ocazie de a mai sta la o sueta(bufet suedez) pe banii CNC si-atat?
Din pacate festivalurile sunt singura modalitte de a mai aduce oamenii in sala de cinema la filme necomerciale
Pitbull
10 Oct 2010, 23:53
Rvn, te-am mai rugat: nu mai baga in seama cantitatile neglijabile, lasa-le sa se bage singure; ästa e rostul lor.
[QUOTE=rvn]Din pacate festivalurile sunt singura modalitte de a mai aduce oamenii in sala de cinema la filme necomerciale
din fericire mai sunt si alte ocazii in afara de festivaluri.
uneori se organizeaza si vizionari gratis, pe cheltuiala diverselor firme sau cu bani de la primarii. se intampla destul de des chestia asta, chiar mai des decat se organizeaza un festival.
@Pit
Prim pas. Ti se va explica.
c.ghevara
11 Oct 2010, 07:25
asa cum miza si Stefan, "Street Days" este marele castigator de la Iasi, primind trofeul IIFF.
"Morgen" a primit Premiul pentru cel mai bun film romanesc, iar "Buna, ce faci?", Premiul special al juriului.
sper sa revin maine cu detalii.
Keep, au fost două filme româneşti şi unul a primit Premiul pentru cel mai bun film romanesc? :-/
keepwalking
11 Oct 2010, 08:13
che,
da.
gandeste-te ca la premiile Gopo se alege tot din doua-trei nominalizari.
asa ca...
c.ghevara
11 Oct 2010, 08:27
Nu e o problemă, dar... :))
Presupun că, la un festival, categoriile de premii sunt stabilite înainte de a se înscrie participanţii. Asta o fi explicaţia ;)
Mare noroc că nu au participat "Marţi..." sau "Felicia...", cu un "jurat" ca tine! :)) Deşi, ca în orice concurs, se judecă prin comparaţie cu ceilalţi participanţi, nu la modul absolut.
keepwalking
11 Oct 2010, 08:39
Felicia n-ar fi avut nici o sansa, comparativ cu filmele aflate in competitie.
pe masura ce vad tot mai multe filme, din diverse tari, si vorbind cu oameni mai tineri sau mai cu experienta din breasla, sunt tot mai convins de greseala pe care critica romana o face ridicand in slavi absolut orice vine din partea "noului val".
ne amagim singuri.
inteleg perfect necesarul rol de promovare asumat de catre critica, dar s-a sarit mult calul.
ne pierdem spectatorii, oamenii nu mai au incredere sa vina la filmele romanesti.
filmul trebuie sa-si castige succesul prin el insusi, nu prin cronici.
am ajuns sa ne vedem intre noi, sa ne citim intre noi, sa ne laudam intre noi, in timp ce filmul romanesc pierde elementul esential oricarei arte: publicul.
.
am ajuns sa ne vedem intre noi, sa ne citim intre noi, sa ne laudam intre noi, in timp ce filmul romanesc pierde elementul esential oricarei arte: publicul.
filmul romanesc nu pierde nimic, din contra incepe, sa castige.
si publicul la care te referi este marea masa consumatoare de filme 3d si desene animate sofisticate.nu despre acest public vorbim, atunci cand e vorba de arta si in nici un caz despre filmele romanesti ale noului val.
ar fi bine sa continuam in topicul cu pricina. aici suntem off.
keepwalking
11 Oct 2010, 09:15
nu, nu continuam nicaieri.
stiu pozitia unora, de o incapatanare absurda.
chiar nu mai am chef sa discut cu oameni care iti spun scurt: "nu te pricepi, te faci de ras, o dai cu mucii in fasole, etc"
marius_em
11 Oct 2010, 10:03
Am avut doua contacte cu IIFF 2010, respectiv debutul si finalul festivalului, "Morgen" si "Medalia de Onoare", ambele doua filme exceptionale, organizatorii trebuie felicitati ca le-au adus iesenilor. Insa trebuie certati pentru salile goale, pentru lipsa de vizibilitate, chiar si in comparatie cu editia trecuta, pentru frigul din Victoria, pentru scara prea abrupta din fata scenei pe care vedeam doamnele chinuindu-se sa coboare, dar mai ales pe un Dinu Cocea de 81 de ani (de altfel foarte vioi si cu chef de vorba) pus in situatia jenanata de a se catara efectiv cu mainile pe scena.
Trebuie felicitati pentru Nunta in Basarabia, la care salile au fost pline, eu nereusind sa intru, insa asta se datoreaza mai mult PR-ului filmului, nu al festivalului, deci niste felicitari mai cu jumatate de gura.
Una peste alta, Dinu Cocea a rostit un epilog frumos editiei 2010, e un festival important pentru Iasi, e un lucru de care trebuie sa tinem cu dintii, sa ne bucuram ca se intampla chiar si asa, cu toate carentele datorate majoritatea constrangerilor financiare, pentru ca avem pentru ce, avem o cinematografie romaneasca care merita promovata. Scopul nu e bufetul suedez cum scria cineva mai sus, nu e nici confortul moral sau fizic al regizorilor, actorilor, criticilor, etc, nu e snobism, ci necesitate, e readucerea publicului roman in fata filmului romanesc, pentru ca regizorii s-au reintors cu fata catre public, doar ca publicul si-a pierdut increderea. Si in acest sens vor trebui sa se concentreze organizatorii la o eventuala editie viitoare.
Keep, ai fost si aseara? Te-am vazut, ai fost vizibil, ai urcat pe scena? Ai stat si la finalul Medaliei?
keepwalking
11 Oct 2010, 10:13
marius,
nu, eu am urcat pe scena la gala de deschidere, impreuna cu ceilalti membri ai juriului.
aseara am fost in sala, la decernarea premiilor.
ai subliniat foarte bine plusurile si minusurile festivalului:)
stiu, scara aceea a dat ocazia unor momente extrem de penibile.
dar ai vazut ce sprint a bagat dinu cocea spre scena:)
keep,
nu pui si niste poze?
sa vedem si noi lumea buna a Iasiului.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.