PDA

View Full Version : Liga Colectionarilor

SoX
24 Jun 2010, 20:44
Acest topic este dedicat celor ce pun pret pe orice lucru ca vanzatoarea din magazin. Aici puteti sa va etalati colectiile voastre de orice fel si de orice culoare. Eventual se poate vorbi si despre lucruri dupa care oftati cu gandul "ce bine mi-ar sta in colectie". Bineinteles, prioritate vor avea colectiile de filme.

rrs85
24 Jun 2010, 20:48
O colectie impresionanta de peste 500 de sticle de vin, dintre cele mai bune... :">
P.S. fara poze ca nu vreau sa ma pradeasca hotii! Daca imi vand vinurile im iau lejer o masina nemteasca! ;)

rrs85
24 Jun 2010, 20:50
Si oftez dupa o Tamaioasa Romanesca '96 Vinia Iasi, pe care am degustat-o acum vreo 4 ani.... si pe care nu o mai gasesc pe nicaieri!:(

Neuptolem
24 Jun 2010, 21:57
Threadul asta o sa moara fara niscai imagination.

Am o colectie impresionanta de peste 500 de flash-back-uri in trecut, contrastand intre extaz si agonie..fara detalii, nu vreau sa ma pradeasca hotii-de-flash-back-uri, s-ar ingrozi ori si-ar roade unghiile de invidie. Daca le vand, imi iau sigur o garsoniera in Severin!
Offf (oftare)...ce bine mi-ar sta in colectie un menage a trois cu o satena, ochi mari albastri, si o blonda cu ochi caprui, in garsoniera aia!

redmen
25 Jun 2010, 09:38
O colectie impresionanta de peste 500 de sticle de vin, dintre cele mai bune... :">

Yummy.Ia zi`ne si noua care sunt vinurile alea "dintre cele mai bune".Sa vedem ca nu te lauzi degeaba.Hehe.

On: Colectionez filme si haine Adidas Originals de cele mai multe ori.Oftez dupa niste bluze Adidas ale echipelor de fotbal din anii 70` `80 dar momentan nu am bani sa investesc in ele.

Windom
25 Jun 2010, 09:52
Filme. Primesc cite o transa lunar de pe Amazon. De la erotism obscur de prin anii 40-50, la exploitation, de la steelbooks, la editii out of print, am aproape 1000 de titluri. In ultima vreme adun mai mult raritati...

rrs85
25 Jun 2010, 09:53
Antinori Tignanello 2004, 2005
Busuioaca Bohotin 1999 Rezerve XX
Mara 1967 Minis
Cadarca 1960 Minins
Cuvee Charlotte 2001,2003,2004
Carl Reh Magnum Shiraz 2002 Limited Edition
Pinot Noir 1982 Murfatlar
Cadarissima Wine Princess 2003
Sirena Dunarii Vinarte 2000
Muscat Frontignan Segarcea, nu mai stiu exact anul
Hariton Feteasca Neagra 2001, 2002 Vanju Mare
Genius Loci Stirbey 2003
Stirbey Tamanioasa Romaneasca 2004
Valdivia Sacromonte Pedro Ximenez - 15 ani vechime
Torres Reserva Real 1999...

astea-s cateva exemple, asa succint... :D

Judex
25 Jun 2010, 09:56
Si le-ai baut pe toate, RSS? :D

ooo333
25 Jun 2010, 09:57
Am o colectie de vreo 1000 de masinute de jucarie :P
Am o cloectie de vreo 2000 de carti lasate mostenire de la bunicu'.

rrs85
25 Jun 2010, 10:54
Si le-ai baut pe toate, RSS? :D

Nu, cam atatea mi-au mai ramas... aveam mai multe... hac, pardon!:"> ;)
Ce mai am prezinta mare potential de invechire, asa ca pot sa mai astepte...:)

SoX
25 Jun 2010, 12:34
@Rares, e adevarat ca unele vinuri pentru a avea o calitate superioara sunt tinute ani intregi pe vapoare ancorate in zone cu valuri mari? Astfel vinul e intr-o continua miscare.

rrs85
25 Jun 2010, 12:48
@Rares, e adevarat ca unele vinuri pentru a avea o calitate superioara sunt tinute ani intregi pe vapoare ancorate in zone cu valuri mari? Astfel vinul e intr-o continua miscare.
asta era o practica mai veche , nu cred ca mai este de actualitate, intalnita mai ales la producatorii de rom.. la vin este tocmai opus, miscarea, variatiile de temperatura ii dauneaza...

SoX
25 Jun 2010, 13:58
Sa colectionez lucruri a fost intodeauna o slabiciune pentru mine. Am avut multe colectii de la capace de bere, pachete de tigari, abtibilduri Turbo, celebrele albume de fotbal marca Panini, pana la monede respectiv bancnote.

Momentan am o colectie de bancnote, aproximativ 200 din 56 de tari. Deocamdata e cam micuta si singurele piese cu care m-as putea lauda sunt acestea:

5 Ruble (Rusia 1909) din hartie de mac ( calitate UNC)
http://farm5.static.flickr.com/4012/4221562864_650e4eae90.jpg

1000 marci (Germania 1910) ( calitate UNC)
http://www.cherza.be/members/2301/13-6-8-2009_1000RBN1910.jpg

Cat despre ce mi-as dori in colectie ar fi orice bancnota cu greseli gramaticale (sunt foarte rare) si cele comemorative (in special bancnota de 2 dolari).

Recent am inceput sa colectionez filme.
A, da, uitasem de mica colectie de romane scise de Karl May traduse in romana. Am doar 15 romane(Corint) si oftez dupa cele din editura Adevarul (cu coperta maro) dar nu prea imi permite buzunarul...

StefanDo
25 Jun 2010, 14:10
pentru mine colectiile sunt extrem de frustrante, se transforma in obsesii

in adolescenta colectionam nu stiu ce abtibilduri de-alea "3D" cu chocapic sau nu mai stiu cum se numea personajul din ambalajele de croissante. A fost cat pe ce sa ma duc la fabrica din popesti leordeni sa negociez toata colectia :D de atunci m-am lecuit...

SoX
25 Jun 2010, 14:24
Chipicao? :))

StefanDo
25 Jun 2010, 15:07
DA!

iar ultima colectie mi-a transformat balconul in jungla, un tigru mai lipseste

BigOvi
25 Jun 2010, 16:47
cartele telefonice colecționează cineva?

marllenn
25 Jun 2010, 17:08
Da eu am coelctat si inca mai coectez :))

spriamarierose18
25 Jun 2010, 17:39
Stefane, pe undeva ai dreptate, marii colectionari fac echilibristica intre pasiune si nebunie. Doar ca echilibristica asta nu e pe o lama de catana. Nu te taie in doua ! Trebuie sa ai simtul masurii si a adevaratelor valori ca sa nu-ti transformi casa si viata, pana la urma, din Rai in Iad. Mama mea colectiona poze alb negru de actori. Colectia ei e acum intr-o cutie care in loc sa miroasa "a timp" miroase a mucegai (a prins anii in care Ceausescu ne lua caldura, nu ne-o taiam singuri ca acum cand "traim bine")X( Eu am crescut intr-un cinematograf (mama lucra acolo ) si evident colectionez poze de actori dar in foldere... Alte timpuri... Mai colectionez si datorii la banca dar asta e alta poveste...X( Cat despre balconul tau...sorteaza ce-ti place cu adevarat, restul fa-le cadou. Daca poti sa-ti faci un mic loc unde sa-ti bei cafeaua in timp ce ne raspunzi la lacrimatii, s-ar putea sa te simti chiar relaxat. In loc de tigru, o pisica neagra (obligatoriu) te-ar ajuta sa scapi si de radiatile negative . A mea doarme pe turn cat timp stau la computer !!!:))

paul_aramis
25 Jun 2010, 18:23
bani vechi (da' toată colecţie îmi e acasă:() şi filme româneşti (776 :D până acum)

SoX
25 Jun 2010, 18:27
bani vechi (da' toată colecţie îmi e acasă:()
Ce piese ai? :D

paul_aramis
25 Jun 2010, 18:46
o, multe. 3.000 de monezi (cea mai veche de pe la 120) şi vreo 200 de bancnote (cea mai veche 1895 sau '85, dar nu mai ştiu dacă de 1, 3 sau 5 ruble)

rrs85
25 Jun 2010, 18:53
Nici nu stiu daca mai are rost sa enumar zecile de modele de tirbusoane si tot felul de accesorii pentru vin, cele vreo 800 de filme... Foarte multe cutii de chibrituri, am sute... Ce-ar mai fi?
Aaa, cand eram mai micut colectionam "glaji" (bilutele acelea de sticla), cred ca am in beci si acum o ditamai cutia plina!!!:D

Florin09
25 Jun 2010, 19:28
Si eu pot spune ca am o mica colectie de monede vechi, in jur de vreo 250-300(fara dubluri), printre care 2 de argint, romanesti daca nu ma insel, si cel mai vechi, unu din perioada antica..
Bancnote am colectionat la un moment dat, dar am ramas doar la monede, mai am prin casa pe undeva vreo 10 bancnote..
SI pe langa mica colectie de monede vechi, mai am 2 carti de timbre..

marius93
29 Jun 2010, 19:31
Cand eram mic am colectionat aproape toate albumele cu abtibliduri de le diferite promotii care erau cu Chpicao, Star Chips etc. :))

rrs85
30 Jun 2010, 22:45
Am uitat sa precizez ca imi face o deosebita placere sa colectionez dopurile sticlelor de vin ce le consum...;)

redmen
01 Jul 2010, 12:45
Dintre toate sticlele alea de vin ... care e cel care iti face cel mai mult placere cand il bei?

Disciple
01 Jul 2010, 13:08
Ma chinui cu benzile desenate ( i'm a big fan):

- World War Hulk 1: Jenkins, Bachs, Milla, Truccone
- Hulk 7: Jones, Immonen, Koblish
- Hulk The Movie: Jones, Bagley, Hanna
- Superman 19 with Masters Of The Universe
- Superman 20
- Superman 21 with Superman And Batman
- Alpha: L'echange: Jigunov, Renard
- Cannonball Carmody: Operation Psy: Leonard Starr
- Le retour de la bete: Cosey
- Cyberforce10: Silvestri, Hoguin, Finch
- Dragon Ball 75: La Conspiration de Babidi: Toriyama
- DragonBall 16: L' heritier: Toriyama

Toate sunt cumparate din Franta. :D

rrs85
01 Jul 2010, 13:10
@redmen
Depinde de moment, de ce mananc, cu cine il beau... Sunt foarte multi factori care determina indragirea unui vin. Ce-i drept, de foarte multe ori o sticla de vin transforma o zi obisnuita intr-o sarbatoare!
Spre exemplu, ieri am deschis o Busuioaca de Bohotin din 1999 (sticla 617), editie limita doar 3000 sticle, ca sa sarbatoresc savarsirea studiilor superioare, impreuna cu logodnica mea, si a fost o adevarata desfatare, un rasfat...

Disciple
01 Jul 2010, 13:18
Se pot pune si cartile unui autor anume?
Daca, da, eu mi-am propus sa am in biblioteca cat mai multe de la Stephen King. Pana acum:

Duma Key - 2008
Green Mile - 1996
Gerald's Game - 1992
Misery - 1987
The Stand - 1978
Christine - 1983
Colorado Kid - 2005

alextreme93
01 Jul 2010, 14:58
Colectionam acu cativa ani,pachete de tigari ptr.a construi roboti.

shadowofnight
01 Jul 2010, 16:48
Se pot pune si cartile unui autor anume?
Daca, da, eu mi-am propus sa am in biblioteca cat mai multe de la Stephen King.

Eu am asa:

The eyes of the dragon
Lisey's Story
Gerald's Game
It
Bag of Bones
Christine
From a Buick 8
:x

Windom
01 Jul 2010, 16:55
The Stand
Dolores Clairborne
Dead Zone
Needful Things
Dreamcatcher
From a Buick 8
Lisey's Story
Gerald's Game
It
Bag of Bones
Christine
The Dark Half
The Green Mile
Half Past Midnight
Salem's Lot
Misery
Shining
Pet Cemetery
Carrie
B-) :> <):)

shadowofnight
01 Jul 2010, 17:23
=P~

De Pet Cemetery am uitat, o am si pe aia.

marllenn
01 Jul 2010, 17:36
Eu am un robot din pachete de tigari :)) dar nu sunt fumatoare, mi la facut unchiul meu

anaemona
01 Jul 2010, 18:26
rrs, nu te supara ca te intreb, da sticlele alea de vin, tu le-ai colectionat sau ai preluat colectia si continuat-o? Eu sint total necunoscatoare, dar din auzite, vinul se pastreaza in niste conditii speciale ca sa nu-i scada valoarea, asa il pastrezi?

rrs85
01 Jul 2010, 19:52
rrs, nu te supara ca te intreb, da sticlele alea de vin, tu le-ai colectionat sau ai preluat colectia si continuat-o? Eu sint total necunoscatoare, dar din auzite, vinul se pastreaza in niste conditii speciale ca sa nu-i scada valoarea, asa il pastrezi?
Este o colectie proprie, nedobandita.. O colectie in care am investit multa pasiune, dar si multi bani! Lucrez in domeniu de vreo cinci anisori...Cand vine vorba de vin inca de la alegerea lui si pana in ultima instanta, cea inspre consum orientata, sunt numai conditii!

Judex
01 Jul 2010, 20:03
Eu am o colectie decenta de doamne. RSS, daca ne-mpreunam colectiile iese un chef pe cinste! ;)

rrs85
01 Jul 2010, 20:22
Eu am o colectie decenta de doamne. RSS, daca ne-mpreunam colectiile iese un chef pe cinste! ;)
Am si o colectie de domnisoare...:D

rrs85
01 Jul 2010, 20:25
Aaa, care ar fi paritatea, cate sticle la cate doamne?!
P.S. doamnele tale sunt si dintre cele care imbraca haina de"milf"?

Judex
01 Jul 2010, 20:30
Domnisoare ne-minore??? Alea chiar ar fi o raritate. :D

Exista si cateva ca vinurile... ;)

Nu stiu paritatea, negociem. :P

rrs85
01 Jul 2010, 22:12
Bineintels, ca au peste 18 anisori... inaltute, slabute, dotate, versate!;)
Pai, cred ca este okay 2 doamne la o sticla, nu?!

Judex
01 Jul 2010, 22:16
Doamnele rezista mai mult. :D

spriamarierose18
03 Jul 2010, 09:01
Ma chinui cu benzile desenate ( i'm a big fan):

- World War Hulk 1: Jenkins, Bachs, Milla, Truccone
- Hulk 7: Jones, Immonen, Koblish
- Hulk The Movie: Jones, Bagley, Hanna
- Superman 19 with Masters Of The Universe
- Superman 20
- Superman 21 with Superman And Batman
- Alpha: L'echange: Jigunov, Renard
- Cannonball Carmody: Operation Psy: Leonard Starr
- Le retour de la bete: Cosey
- Cyberforce10: Silvestri, Hoguin, Finch
- Dragon Ball 75: La Conspiration de Babidi: Toriyama
- DragonBall 16: L' heritier: Toriyama

Toate sunt cumparate din Franta. :D
Apropos de Franta, eu am o colectie de peste 1000 de reviste Vaillant (Pif} de prin 1960 -1965, ma mai uit si acum la multele povesti, benzile desenate sunt superbe... erau desenatori cu scoala Disney. O parte din reviste au fost legate in doua volume mari.... Oricum caut cumparatori pentru ea. Nu stiam ca in Romania exista cineva caruia sa-i placa benzile desenate. Cu multi ani in urma, un grup de entuziasti am incercat sa publicam o revista de benzi desenate in Romania, am facut desenele pentru primel 3 numere, dar dupa publicarea primului numar, vazarile nu au atins costurile si revista a murit in fasa. Toti cei care am lucrat la ea au avut parinti care colectonasera Pifuri si practic toti am crescut cu magia benzilor desenate...:) :) :)

marllenn
03 Jul 2010, 15:32
AM o colectie de servetele :)) de fiecare fel pentru sarbatori, animale, desene etc :)

djinjis
03 Jul 2010, 15:59
Vaillant-urile nu sunt Pif-uri, sunt mari ca niste ziare si naspa. Pif-urile sunt mai mici si mai groase. Desi subiectul e asemanator, adica benzile desenate au cam aceiasi eroi, in Vaillant-uri sunt mai slabe.
Bune si servetelele, sa ma sterg cu ele la c.. , ca si cu colectia de Vaillanturi.