Log in

View Full Version : Venetia 2010

Chambord
06 May 2010, 19:15
Quentin Tarantino, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia 2010

http://www.mediafax.ro/life-inedit/quentin-tarantino-presedintele-juriului-festivalului-de-film-de-la-venetia-2010-6095708/

miercuri
07 May 2010, 10:35
Meh, la cum a jurizat la Cannes nu stiu ce sa cred.

Chambord
08 May 2010, 08:53
precisely :P

miercuri
24 May 2010, 17:51
Parca vad ca Venetia de anul asta o sa eclipseze Cannes-ul, se anunta o competitie promitatoare. Sper sa nu o dea Tarantino in bara. :P
http://www.screendaily.com/festivals/other-festivals/malick-coppola-could-lead-strong-crop-at-venice-2010/5014126.article
Articolul asta e destul de drool worthy...

Liviu-
24 May 2010, 17:56
Asa se zicea si de Cannes si nu a fost cazul, desi Venetia are mai multe sanse la unele dintre filmele respective pentru ca le permite regizorilor sa le termine.

Pe langa titlurile deja cunoscute si asteptate de multi sunt curios sa vad I Saw the Devil.

Windom
24 May 2010, 18:28
Promitator, intr-adevar. Malick, Bela Tarr, Miike m-au pus pe jar. Sint curios ce ne mai serveste si batrinu'. Nu stiu ce cauta Rodriguez pe acolo, se vede ca Mr. T e presedintele juriului...

buticut
24 May 2010, 20:49
Sweet! Intr-adevar, arata mult mai promitator decat Cannes-ul, sper ca de data asta sa nu ne inselam.
Excited about:
The Rum Diary B-)
The Tree of Life
Hereafter
The King's Speech
Miral
127 Hours

- mai moderat, dar totusi: Black Swan
- meh, not really: The American (Clooney is dashing, dar m-am saturat de povesti gen: "X e pe cale sa se retraga, dar inainte de asta mai are o treaba importanta de rezolvat").

Machete looks bloody entertaining, Trejo is such a bad-ass. E mai mult decat evident 'ce cauta filmul asta acolo', dar atata timp cat nu ia vreun premiu nemeritat, toate bune si frumoase :D.

Liviu-
24 May 2010, 23:41
Pai si Cannes arata la fel de promitator inainte sa se anunte filmele din competitie. Articolul ala e numai "could", asa ca sunt rezervat pana nu vad ceva oficial.

Gloria
03 Jun 2010, 13:57
Un tânăr cinfil român, ivitat la Festivalul de Film de la Veneţia

Europa Cinemas şi Venice Days (Giornate degli Autori) invită un tânăr cinefil spectator al sălii Noul Cinematograf al Regizorului (Muzeul Ţăranului Român, Bucureşti) pentru a participa la Festivalul de Film de la Veneţia, în perioada 2 – 11 septembrie 2010.
Tânărul selecţionat este invitat, împreună cu alti tineri din Europa, timp de 10 zile să descopere selecţia Venice Days dar şi alte filme, să schimbe idei şi puncte de vedere în timpul discuţiilor cu regizorii prezenti.
Invitatul ales beneficiază de cazare şi transport plătit în perioada 1 septembrie – 12 septembrie.
Această iniţiativă, în colaborare cu Parlamentul European, are ca obiective:
- permiterea tinerilor spectatori să vizioneze noi filme şi să întâlnească regizorii în etapa decisivă de prezentare la un festival;
- posibilitatea tinerilor de a participa la dezbateri şi schimburi de păreri în jurul acestor filme permiţând îmbunătăţirea vizibilităţii în momentul lansării comerciale pe marele ecran;
- valorificarea sălilor de cinema din sistemul Europa Cinemas cu direcţia către public, film şi mai ales către tinerii spectatori;
-să promoveze chestiunea reînoirii publicului în centrul dezbaterilor politice şi culturale europene şi naţionale;

În Bucureşti, evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Macondo cu sprijinul partenerului Orange.

Criterii de selecţie:
- tineri între 19 şi 25 de ani cunoscători de limbă engleză (scris, citit, vorbit);
- cinefilii interesaţi trebuie să trimită un CV în engleză, un text de maxim 10 rânduri prin care argumentează candidatura lor şi o descriere (de maxim 5 fraze pe film) a 3 scene din 3 filme vizionate recent la NCRR.
Data limită: 15 iunie 2010
Tânărul participant beneficiază de un aces prioritar la proiecţii şi se angajează:
- să vizioneze toate filmele din selecţia Venice Days;
- să participe la mesele rotunde şi discuţiile cu regizorii;
- să contribuie la un blog creat specific pentru acest eveniment;
- să scrie o carte poştală în fiecare zi pentru site-ul Europa Cinemas şi al partenerilor media;
- să atribuie o referinţă unui film prezentat în secţiunea Giornate degli
Autori în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia;
- să trimită în timpul Festivalului de la Veneţia minim 3 corespondenţe pentru LiterNet (în word, cu diacritice).
Pentru programl cinema Noul Cinematograf al Regizorului Român vă rugam să vizitaţi www.ncrr.ro

Cei interesati trebuie să lase materialele menţionate într-un plic adresat Asociaţiei Culturale Macondo/Festivalul de Film de la Veneţia (CV, motivaţie şi descriere – toate materialele în limba engleză) la casieria NCRR (str. Intrarea Monetariei nr. 3, Muzeul Tăranului Român) sau să le trimită prin email la [email protected]. Casieria cinematografului se deschide cu 30 de minute înainte de prima proiecţie.

buticut
04 Jun 2010, 00:42
Damn you, Bucharest :(!

Gloria
04 Jun 2010, 13:35
ai o adresa de mail la care sa trimiti materialele; grabeste-te

kanibalo
13 Jun 2010, 20:03
cred ca festivalul de la Transilvania incepe sa-mi para mai bun ca asta,oricum undeva pe acolo

Liviu-
13 Jun 2010, 20:43
Daca apar intr-adevar titlurile vehiculate sunt sanse slabe sa poata fi comparate festivalurile.

StefanDo
29 Jul 2010, 15:40
competitia (inca un titlu va fi anuntat in timpul festivalului)

Black Swan, regia Darren Aronofsky, SUA
La Pecora Nera, regia Ascanio Celestini, Italia
Somewhere, regia Sofia Coppola, SUA
Happy Few, regia Antony Cordier, Franţa
The Solitude of Prime Numbers, regia Saverio Costanzo, Italia/Germania/Franţa
Silent Souls, regia Aleksei Fedorchenko, Rusia
Promises Written in Water, regia Vincent Gallo, SUA
Road To Nowhere, regia Monte Hellman, SUA
Balada Triste de Trompeta, regia Alex de la Iglesia, Spania/Franţa
Venus Noire, regia Abdellatif Kechiche, Franţa
Post Mortem, regia Pablo Larrain, Chile/Mexic/Germania
Barney's Version, regia Richard J. Lewis, Canada/Italia
We Believed, regia Mario Martone, Italia/Franţa
La Passione, regia Carlo Mazzacurati, Italia
13 Assassins, regia Takashi Miike, Japonia/Marea Britanie
Potiche, regia Francois Ozon, Franţa
Meek's Cutoff, regia Kelly Reichardt, SUA
Miral, regia Julian Schnabel, SUA, Franţa/Italia/Israel
Norwegian Wood, regia Tran Anh Hung, Japonia
Attenberg, regia Athina Rachel Tsangari, Grecia
Detective Dee and the Mystery of Phantom Flame, regia Tsui Hark, China
Three, regia Tom Tykwer, Germania

Chambord
29 Jul 2010, 20:18
Nu-i rea. Iar daca intra si The Tree of Life pana la urma, devine mai mult ca perfecta :P

StefanDo
30 Jul 2010, 11:11
mda, dar kechiche parca e singurul motiv pentru care imi pare rau ca nu merg anul asta la venetia

Chambord
02 Aug 2010, 14:10
Merge Gloria anul asta ?

StefanDo
02 Aug 2010, 14:49
nimeni :)

Judex
03 Aug 2010, 12:51
Hai ma, vorbiti cu o agentie de turism sa sponsorizeze o deplasare, ce mare smecherie?

Chambord
03 Aug 2010, 14:37
nimeni :)

naspa :(

Chambord
01 Sep 2010, 08:40
It's happening !

http://www.indiewire.com/article/venice_guide/

Pe langa ultimul Kelly Reichardt, asta e filmul pe care il astept cel mai mult de la Venetia 2010:

http://www.indiewire.com/film/machete/

It's gonna be every bit as fun as Death Proof, adica huge fun. Tot ce ai putea astepta de la un "all star game" de genul asta.

"They just fucked with the wrong mexican" :))

StefanDo
01 Sep 2010, 16:51
decat machete (pe care il vad maine), mai bine the black swan
care cica... http://www.cinemagia.ro/stiri/black-swan-si-the-wrestler-initial-un-singur-film-16307/

miercuri
01 Sep 2010, 17:32
Vai, e si filmul lui Vincent Gallo, ala cu care se tot screme de nu stiu cati ani. Inclin sa cred ca o sa fie un fiasco.

omudindulap
01 Sep 2010, 17:47
Te bazezi pe intuitie cand faci aceasta afirmatie?
Tocmai ce am citit un rezumat al filmului si, cel putin ca premisa, mi se pare ciudatel-interesant.
Adica numai bun. Acu-i de vazut si modul in care este executat.

miercuri
02 Sep 2010, 00:10
Mmm, in general n-am o parere foarte buna despre ambitiile lui Gallo (dupa ce a tinut mortis sa dea peste nas cu Brown Bunny). Iar tipul are o atitudine asa kkcioasa, incat merita prezumptia de ineptie mult mai mult decat altii.
Apoi mai zice chestii de genul asta:
"Whether we’ll ever get the chance to see Promises Written in Water is a moot point. Gallo made it for himself, not for the world at large. “I have no intention of expecting anyone to see it. I am so tuned into it that I can’t imagine if it will have the same impact for someone else who doesn’t know all the things I know.”
Atunci de ce e in circuit de festival? :P
Daca o sa fie de fapt o capodopera, imi retrag cuvintele.

omudindulap
02 Sep 2010, 00:31
O fi modestia proverbiala a artistilor. Sau o scuza pentru un eventual esec.
V-am spus eu ca nu o sa-l intelegeti.

Capodopera nu ma astept sa fie.
Macar de nivelul lui Buffalo 66.

miercuri
02 Sep 2010, 08:49
O fi modestia proverbiala a artistilor.

Gallo si modestia :))

Windom
02 Sep 2010, 09:04
Apoi mai zice chestii de genul asta:
"Whether we’ll ever get the chance to see Promises Written in Water is a moot point. Gallo made it for himself, not for the world at large. “I have no intention of expecting anyone to see it. I am so tuned into it that I can’t imagine if it will have the same impact for someone else who doesn’t know all the things I know.”
Atunci de ce e in circuit de festival? :P
Faptul ca a facut filmul "pentru sine" nu cred ca exclude prezentarea sa la festival. Cred ca ai luat exprimarea prea ad literam. Eu vad "facutul asta pentru mine" ca pe un efort artistic cu o puternica tenta personala. Omul e un miserupist atunci cind vine vorba de public. Cinste lui. Asta nu inseamna ca dupa post-production isi ia filmul si il incuie undeva, pentru a-l admira apoi singur, in intimitatea propriei camere. Inseamna ca omul isi urmeaza viziunea si nu da doi bani pe ce cred altii. Vezi si cazul John Cassavetes. Exista artisti si exista businessmen-i...

miercuri
02 Sep 2010, 10:34
Citeste restul interviului
http://mubi.com/topics/6232
Comportamentul lui Vincent Gallo din ultimii multi ani nu sugereaza deloc ca nu da doi bani pe ce cred altii. :P Ba dimpotriva, mi se pare exemplul cel mai bun de 'artist' troll. He gets off to being obnoxious, chestie care pe mine ma dezgusta. Altfel imi place Buffao 66 si el e un actor destul de bun, but it doesn't make him less of a troll.

Chambord
02 Sep 2010, 10:39
Day fucking One:

http://www.indiewire.com/article/roundup/

Meanwhile in Venice, Anne Thompson caught a screening of Robert Rodriguez’s “Machete” and declared the film to be “the return to form that Rodriguez fans have been waiting for. It’s profane, political, hilarious, sexy, packed with masterfully choreographed action and hugely entertaining.” The film opens wide this Friday. The Shit ! :-bd

despre Black Swan ... idunno ... McCarthy then adds: “But when the script by Mark Heyman and Andres Heinz, based on the latter’s story, struggles to carve out a real-world parallel to the life-and-death struggle depicted in the dance story, it goes over the top in something approaching grand guignol fashion.”

mai degraba sunt curios de celalalt Gallo: ”Essential Killing” de Jerzy Skolimowski. Faptul ca nu se vorbeste in el ma atrage :)

Chambord
02 Sep 2010, 10:45
obnoxious e cel mai tzeava (cool, marfa) cuvant din limba engleza. Not for what it means but for how it looks

Chambord
06 Sep 2010, 14:49
It burns !

http://mubi.com/notebook/posts/2231

miercuri
06 Sep 2010, 15:49
Am dat de un blurb/review atat de dubios la Nrowegian Wood

" I'm not being entirely facetious when I say that there is intense 'emo' quality to the film — almost a Twilight for the arthouse set — but it is beautifully made, well acted and offers a swoon of pleasure."

http://www.guardian.co.uk/film/2010/sep/05/venice-film-festival

miercuri
08 Sep 2010, 22:34
Vai, e si filmul lui Vincent Gallo, ala cu care se tot screme de nu stiu cati ani. Inclin sa cred ca o sa fie un fiasco.
Ce ziceam :D
http://www.guardian.co.uk/film/2010/sep/07/promises-written-in-water-venice