PDA

View Full Version : Profesii

marius_em
14 Apr 2010, 14:43
Ce profesie aveti?

Eu sunt programator. Chicks dig it! :)

copila_satanista
14 Apr 2010, 14:45
ce programezi?

marius_em
14 Apr 2010, 14:54
programe.

copila_satanista
14 Apr 2010, 14:58
interesant :-?

marius_em
14 Apr 2010, 14:59
Da, mirobolant. Spune si tu ce faci.

copila_satanista
14 Apr 2010, 15:03
ma joc cu tastatura si cateodata si cu mouse-ul

marius_em
14 Apr 2010, 15:06
Naughty, naughty girl.

copila_satanista
14 Apr 2010, 15:16
:D
intersant ar fi sa se faca si o paralela intre profesia actuala si cea dorita ;)
eu tot cu astea vreau sa ma joc dar in alt scop 8->

marius_em
14 Apr 2010, 15:30
Esti web designer?
Eu programez, de fapt intretin si implementez noi funcitionalitati unei aplicatii web de gestionare a unor brief-uri. E o interfata intre un client (IBM), si cel ce ofera sevicii (Harte-Hanks). Problema e ca e in ASP, dar cum face tot ce trebuie sa faca, nu e o urgenta in o trece in .NET. In timpul meu mai liber ma chinui sa trec pagina cu pagina (sunt vreo 200 de pagini).
Si mai nou am citit despre WPF, si vreau sa fac o aplicatie desktop in WPF care sa acceseze aplicatia asta principala prin niste servicii WEB.
Mi-ar placea sa spun ca fac programare .NET, dar deocamdata fac doar ASP (ASP, VBscript, HTML, CSS, Javascript, si mult SQL).

marius_em
14 Apr 2010, 15:38
Am terminat FEAA in Iasi.

Dar spuneti si despre voi, nu numai sa ma interogati pe mine.

copila_satanista
14 Apr 2010, 15:39
Esti web designer?
Asta vreau sa fiu .. web-designer/ programmer si ce mai e prin oala p-acolo..... Stiu cate ceva, dar mai am foarte multe de invatat. Deocamdata stiu destul de bine HTML, CSS, FLASH, SEO ... dar e cam putintel fatza de cate altele sunt pusa sa invat. Vreau sa aprofundez acum JavaScript, PHP si ce tine de baze de date. Sper sa nu mai dureze prea mult si sa imi gasesc si un job in domeniu oricat de mic si amarat, m-ar trage mult mai usor in sus.

illotempore2002
14 Apr 2010, 15:43
Esti web designer?
Asta vreau sa fiu .. web-designer/ programmer si ce mai e prin oala p-acolo..... Stiu cate ceva, dar mai am foarte multe de invatat. Deocamdata stiu destul de bine HTML, CSS, FLASH, SEO ... dar e cam putintel fatza de cate altele sunt pusa sa invat. Vreau sa aprofundez acum JavaScript, PHP si ce tine de baze de date. Sper sa nu mai dureze prea mult si sa imi gasesc si un job in domeniu oricat de mic si amarat, m-ar trage mult mai usor in sus.

Pune mana si invata Java, J2EE, scripturi de ce nu si invechitele bean-uri.....flash si html si php stie mai toata lumea, toti randasii adica si nu se platesc bine deloc. Cu Java daca tin bine minte faci si aplicatii desktop object oriented si web-based....Din punct de vedere financiar cele mai bine platite sunt joburile pe C++ (dar este evident doar pt privilegiati) pe Java si C# platforma .NET.

copila_satanista
14 Apr 2010, 15:45
Nici nu ma bazez doar pe ce stiu acum, asta e clar ;). Insa am o mica problema cu pusul pe treaba, ca ma pierd in zapaceala de zi cu zi si de multe ori o las balta vremuri lungi. Bine ai revenit illo ca sa mor de nu-mi era dor de tine :D

illotempore2002
14 Apr 2010, 15:48
Daca pierzi vrmea pe cinemagia....mersi de dor.

Chambord
15 Apr 2010, 12:13
illo IT-ista ?!?! :-O :)) wow I didn't see that coming !

hellsteed
15 Apr 2010, 12:19
illo IT-ista ?!?! :-O :)) wow I didn't see that coming !

Tell me about it !

corinka
15 Apr 2010, 12:27
He-he, lucrand la resurse umane stie ce se plateste cel mai bine si ce se cere pe piata de munca.

Judex
15 Apr 2010, 12:50
Eu am ras cu lacrimi cand i-am citit interventiile ieri, de-aici si dedicatia. =))

illotempore2002
15 Apr 2010, 13:59
@ Mistah J
Nu e asa. In primul rand nu vbeam de web programming, tocmai asta am zis, ca nu o sfatuiesc pe Copila sa mearga in zona php/html (e piata saturata etc, nu am timp acum sa-ti fac un benchmarking). Vbeam de programare pt aplicatii desktop. Cat priveste C++ eu te cred pe cuvant ca se face inca din liceu, dar este cel mai greoi atat de invatat cat si de lucrat in el limbaj de programare, drept urmare, e greu sa fii bun pe limbajul asta. In combinatie cu SunSolaris sau Linux, devine cu atat mai pretios. Asa se face ca sunt putini profesionisti pe nisa asta, de aici si salariile mari pt ei. Si sunt mai multe de zis dart ce rost are. Tot ce am vrut sa fac a fost s-o incrajez pe copila sa bage Java, asa cum ea insasi si-a propus.

@all the rest

ce a fost asa amuzant in interventia mea? :">

Judex
15 Apr 2010, 14:03
Hai ca esti o dulce - Illo the IT nerd. =))

illotempore2002
15 Apr 2010, 14:05
B-)

Chambord
15 Apr 2010, 14:05
illo, eu vreau sa-ti spun ca te iubesc ! :"> Esti simpatica foc :-*

illotempore2002
15 Apr 2010, 14:09
Vai, Chambord, mereu ma surprinzi cu declaratiile astea care ma fac sa-mi pierd efectiv capul! Si tu sa stii ca esti mereu in inima mea si in inconstientul meu! B-)

copila_satanista
15 Apr 2010, 14:10
Am facut si eu pogramare in liceu. Pascal chiar :)) (e grav depasit dar foarte bun pentru a prinde bazele programarii), e echivalent cu C++ . Eram chiar foarte buna :D. Intr-adevar sunt multi care stiu elemente de baza, dar e cu totul altceva sa devii expert, iar eu spre asta tind(dar-ar cine-o vrea sa-mi si iasa). Ca iei niste scripturi gata facute de pe net si le trantesti pe un site e o treaba, ca stii tot ce trebuie si ai minte sa gandesti un site / program, sa-l faci de la 0 e altceva pentru ca devii mult mai liber sa creezi ceea ce vrei si te poti intinde cu usurinta si spre alte ramuri. Cred si simt ca am capacitatea sa devin ceva in domeniu. Am mai zis ... problema la mine de obicei este comoditatea, nu mintea...

Judex
15 Apr 2010, 14:11
Bai, cum e viata asta... Eu ii dedic esoterisme muzicale si ea-l iubeste pe Chambord. It's unfair! :P

Pitbull
15 Apr 2010, 14:59
ma joc cu tastatura si cateodata si cu mouse-ul
Sper cä nu esti blondä!
(Stiu cä nu esti, cä te-am väzut în poze, dar eu tot mai sper. Cä nu esti.)
Stii de ce?

copila_satanista
15 Apr 2010, 15:04
Nu-s blonda si n-am sa fiu, departe de mine :| . De ce teorie am scapat? :D

Pitbull
15 Apr 2010, 15:30
"Cum stii când o blondä s-a jucat pe computer?"

corinka
15 Apr 2010, 15:32
Joystick-ul e pe scaun.

Pitbull
15 Apr 2010, 15:43
Nuuu...!!!! ~X(
Arghgg, stricasi bunätate de banc! X(X(X(

E UMED!!!

corinka
15 Apr 2010, 16:08
=))
Nu cred ca l-am stricat, din contra.
Stiind doar mizeria aia cu joystick-ul am ras mai bine la asta.

Ipu
15 Apr 2010, 17:40
Pitbull, scuză-mă că mă bag în discuțiile tale cu femeile, dar... (www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84294&page=54#1065)

RomaniaMare
15 Apr 2010, 18:49
Văd că sunteți cam toți cu IT-ul.
Eu sunt jurist.Mai este cine va din jursprudenta pe aici?

marius_em
15 Apr 2010, 20:11
Şi ce treabă au ştiinţele economice cu programarea? Curios lucru... :)
Câştigi bine?

FEEA are specializare de informatica economica.
Si da, se castiga enorm. Si lucrez acasa... in Ibiza.

Judex
16 Apr 2010, 01:39
Şi ce treabă au ştiinţele economice cu programarea? Curios lucru... :)
Câştigi bine?

FEEA are specializare de informatica economica.
Si da, se castiga enorm. Si lucrez acasa... in Ibiza.
Asa fac eu misto de un coleg absolvent de cibernetica la ASE. >:)

Chambord
16 Apr 2010, 10:04
Eu is sofer pa TIR. Dar as vrea sa fiu parlamentar. Sau guvernator. Sau rege. Sau boier.

vave
16 Apr 2010, 12:13
Dar as vrea sa fiu parlamentar. Sau guvernator. Sau rege. Sau boier.
Exact ca bunicul meu, diferenţa fiind că el e convins să se trage din neam de boieri. :P