PDA

View Full Version : Filme SF despre călătoritul în/prin timp

Windom
08 Jan 2010, 18:54
Los cronocrimenes si Primer - pentru o abordare mai "realista", daca pot sa spun asa, a temei...
Alte exemple - mai bune (Twelve Monkeys, Contact, Somewhere in Time (unul dintre cele mai atipice si, in acelasi timp, emotionante filme pe aceasta tema), mai putin bune (The Jacket, Deja Vu), simpatice (Groundhog Day, Les visiteurs, Idiocracy), enervante (Kate & Leopold)...
O mentiune speciala pentru Quantum Leap, serial pe care l-am urmarit cu placere pe vremuri...

Thl
29 Jan 2010, 21:32
Ar mai fi:
- Timecop - nu neaparat excelent, dar nu pot sa nu-l propun, Van Damme a fost una din slabiciunile copilariei mele... :P
- The Butterfly Effect - primul il consider un film bun, continuarile nici nu m-am obosit sa le urmaresc, deci nu imi dau cu parerea.
- Frequency - interesant... pe alocuri cam plictisitor totusi.
- Lost in Space - l-am vazut demult, nu stiu daca sa il recomand sau nu... un fel de space opera cu familia Jetson :)
- Kin-Dza-Dza - pretentios... doar pentru devoratori.
-The Girl Who Leapt Through Time - daca iti plac anime-urile. Nu se compara cu operele lui Myazaki, dar e dragut.

Apropo, filmele le-am luat de aici, dar am "dezvoltat" doar cele care le-am vazut si mi-au placut cat de cat..
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Time_travel_films

Preferatul meu este Primer, pentru ca incearca o abordare oarecum realista si intr-adevar te face sa-ti pui mintea la contributie.. dar sunt gusturi si gusturi.

Cat despre calatoria in timp... e drept ca noi - "cinefili" - suntem inclinati spre visare, dar cateodata este important sa sti unde tragi linia :) Parca Stephen Hawking spunea ceva in genul: daca vreodata calatoria in timp va deveni posibila, de ce nu ne viziteaza nimeni din viitor acum?

movie4
16 Feb 2010, 20:58
donnie darko

Jumper-Madrid
13 May 2010, 01:33
"Back to the Future" cred si ramane pentru mine cel mai comic si mai de succes film pe tema asta!Un alt succes real il are si Quantum Leap cu nenea Sam care mi-a placut la fel de mult!

AugustinPi
06 Jun 2010, 14:58
Hello there, cel mai bun film este Back to the Future al lui R. Zemeckis unde Ch. Loyd si M Fox o comit constant. Quantum Leap, uitasem de el dar cat de mult mi-a placut serialul

carmen_angelus_romila
16 Sep 2018, 10:21
remarcabil este si filmul "Somewhere in Time" (Undeva, candva)...!