View Full Version : Pledoarie pentru o viaţă sănătoasă.
Dragomara
28 Oct 2009, 17:30
şters!
Buna initiativa ta, Drago!
Dar mie mi-e lene la ora asta sa mai dau pana si copy/paste - prea multe aricole aici, ceea ce va doresc si dvs:
http://www.ziare.com/articole/bere
:D
alea 3 :(( :(( :(( nu au nici un rost.
din cauza consumului de alcool, şi a vitezei excesive (peste 180 km/h)
Din partea mea, ala care moare din cauzele de mai sus e bine ca a murit...Toti cocalari care mai de care cu BMW-urile mai tunate si cu permisul luat de un an sunt un pericol pe strada! Decat sa mor eu din cauza unui cretin ca asta, mai bine sa moara el!
Uite niste sfaturi horror:
http://www.realitatea.net/salvati-planeta--mancati-un-caine_647087.html
Da, buna pentru spritz. :D
Ce nedreapta e viata cateodata :( !
paul_aramis
07 Nov 2009, 12:08
marţi unul dintre colegii noştri, ... că colegul nostru (de fapt noi lucrăm cu frate-su) ... cum că colegul meu ... cum se simte fratele colegului nostru, mi s-a sus că tipul are toată ...am aflat că tipul a murit în ...
... cât încă colegul nostru ar ...
hotărăşte-te: colegul sau fra'su!
şi btw, asta cu mai bine mort decât la închisoare nu e cam aiurea?
No more KFC for me!
Bine ca nu mancam asa des #:-S
Cinemania
11 Dec 2009, 07:04
si cacatul ala de mai sus se mai si lauda
exact, pur si simplu povesteste metodele si modul cum isi batea joc de toti clientii.
Nici asta nu e o metoda prea buna, daca esti in oras, criza de timp, fara posibilitatea de a ajunge acasa, ce faci? mori de foame? trebuie sa mananci ceva, mai ales cand esti la servici ... :) (ceea ce nu e cazul meu)
PoliFanAthic
06 Jan 2010, 08:40
Alte informatii despre oua, prezentate mai lejer:
http://www.thinkegg.com/eggfacts/
Dragomara
06 Jan 2010, 16:25
http://www.slideshare.net/Dragomara/reteta-orientala
cremaxx
13 Jan 2010, 16:31
Hm...Asta explica multe....:-?
Pitbull
11 Feb 2010, 09:33
Votez cu 2-ul - apropo, e valabil si pentru câini.
illotempore2002
10 Mar 2010, 12:12
Cum ma alimentez eu sanatos: in primul rand mananc la fiecare pranz un bol urias de salata, de obicei rosii sau morcovi cruzi cu telina cruda, rase. Am nrocul cu o cantina chiar la etajul unde lucrez eu.
Apoi iau urmatparele pastile: Omega 3, pastile de Fibre, Spirulina si Crom.Cromul este pt a elimina pofta de dulce. Si o elimina definitiv. Nu mai pot manca nici macar un mar, e prea dulce.
Nu mai pot manca nici macar un mar, e prea dulce.
Păi şi cu "An apple a day keeps the doctor away." ce facem? :-?
illotempore2002
10 Mar 2010, 12:33
Pai mananc fructe, nu le-am eliminat complet, insa zic ca cromul are un efect senzational.Eu sunt prietena cu el de multi ani.
Fug de tot ce are zahar pt ca imbatraneste pielea :-&
Cinemania
10 Mar 2010, 14:02
Si cu ce fel de fructe te mai delectezi zilele astea ? Avocado ?
illotempore2002
10 Mar 2010, 15:26
Portocale kiwi si mere.....:-*
Nu mai pot manca nici macar un mar, e prea dulce.
Portocale kiwi si mere.....:-*
M-ai încurcat. :)) 8-}
Eu pap multe clementine. :P
Bananas, baby, bananas - I'm a tennis player, wtf! B-)
hellsteed
10 Mar 2010, 15:35
I'm a pear man lately. Juicy Pears.
Sa speram ca nu vom intra prea curand intr-o istorie a foamei, ca bune-or fi toate atunci.
I'm a pear man lately. Juicy Pears.
Am citit lady. :-? :P
Ah şi mai mănânc destul de constant nuci [pe timpul iernii].
Deci daca vrei sa maninci sanatos - in zilele noastre -, casa la tara, fratilor (sau in Carpati - mai bine!), si va apucati de agricultura si gradinarit, ca sa zic asa.;) Altfel, degeaba maninci tu salate si verzituri (care atrag tot ce-i mai infect din atmosfera), ca daca au crescut linga Cernobil sau linga DN 37... se cheama c-ai bagat in tine 25 de ani de sanatate.:D Acelasi lucru despre pastilele minune: daca nu sint 100% naturale (plante - dar, iarasi, depinde unde-au crescut si alea - etc. & bla-bla), uitati-le! Definitiv, ca sa zic asa. Ficatul vostru o sa va fie recunoscator.
Judex, bananele sint si radiate, si modificate genetic - te pisi pe ele!;) (Bine, si eu maninc, dar pentru gust - atunci cind se intimpla sa-l aiba -, nu-mi fac iluzii ca ma-ndop cu cine stie ce potasiu...:) )
P.S.
Nucile, tinute in coaja - le spargi cind le maninci (altfel, acelasi lucru ca si-n cazul bananelor!:D ).
L.E.
Continuare la banane, ca sa zic asa, Cica au si astea un cod (eu nu l-am vazut pina acum), din patru cifre - si parca erau trei tipuri de combinatii. Alea care incep cu 8 - cele mai nasoale.
P.S.
Nucile, tinute in coaja - le spargi cind le maninci (altfel, acelasi lucru ca si-n cazul bananelor!:D )
Corect. ;)
copila_satanista
10 Mar 2010, 16:09
Eu care stau in Bucuresti ... cred ca trebuie sa ma bazez pe autosugestie sa fiu sanatoasa :D
Eu care stau in Bucuresti ... cred ca trebuie sa ma bazez pe autosugestie sa fiu sanatoasa :D
Clar (si cit mai multa apa de la chiuveta:D )! Noi astia (adica voi, ca eu mi-s departe;) ), din centrul progresului, sintem condamnati din start.:)
Drago, stai linistita, ca a aparut bine-mersi o industrie intreaga de falsificat produse bio & eco (nu puteau sa nu profite smecherii de asa oportunitate grasa). Nimic nu mai e ce-a fost...:) S-a dus albastrul cer senin, ca sa zic asa...:( Si in curind se va duce (Dracului) si djudetu'!:D
Neuptolem
12 Mar 2010, 00:22
Bai, trebuie sa ma reapuc si eu sa mananc legume si fructe.
illotempore2002
18 Mar 2010, 08:15
in Evenimentul Zilei de azi, o muncitoare de prin Ungaria zice:
„Am plecat din ţară în 1990 şi m-am întors în 2001. Am lucrat la o fermă din Ungaria, unde am învăţat să vopsesc roşii. De fapt, se aplică o soluţie chimică pe tulpina plantei şi în trei zile roadele se înroşesc. Nu ai voie să consumi roşiile timp de 14 zile de la vopsire, dar ei le vindeau după trei zile. La fel făceau şi cu căpşunii. Vă daţi seama, că toate aceste chimicale nu au cum să îţi facă bine. Atunci am decis să fac altceva”, povesteşte Luiza Boldizsar motivele care au făcut-o să se întoarcă în ţară şi să se apuce de agricultura ecologică, „un joc care nu este deloc ieftin”.
:-& :-& :-& :-& :-&
Nu mai mananc rosii din comert cat oi trai.
hellsteed
18 Mar 2010, 09:52
Cred ca nu m-am ferit veci de diferite produse cu exceptia celor care-mi displac din pricina gustului (ex: pepenele verde aka. Lubenita )... Nu m-am simtit niciodata rau (ma refer la greata, voma, dureri de stomac, diaree etc..) , dupa vreo masa si nici n-am facut pe paranoicu. Ce-i drept ca modul de viata din copilarie era unul de subzistenta. IN copilarie viata sanatoasa consta in furtul de prin livezi , de pe la case, mancatul tuturor verzaciunilor comestibile, le mancam asa nespalate ori direct din pomi cu lacomie, cu cat eram mai surescitati de adrenalina ca poate e stapanul prin preajma cu atat bagam mai repede.
Cine se gandea acum 10 ani ca o banana, un mar, o para etc. contine cutare si cutare. Le mancam cu fast, cu veselie , bucurosi de ocazia data. Consider ca aceasta ignoranta substituie paranoia, implicit stresul provocat de aceasta. Fii si fiice ghilgamesiene va grabiti a trai mult si bine ? Bucurati-va de zilele pe care le-aveti fiindca sansa de-a va controla viitorul prin alimentatie sansatoase nu va substituie de nici o boala, intamplare nefericita, etc.
Probabilitatea sa ....e o certitutinde matematica care are un interval fractionar nedefinit. Dar chiar e nevoie sa ne gandim si la asta ?
illotempore2002
18 Mar 2010, 09:57
Hellsteed, asa tare-mi displace genul asta de .... relativizare.
Da, ajuta foarte mult sa nu bagi substante chimice toxice in tine. La fel cum ajuta sa nu bagi tutun in tine, la fel si coloranti chimici pusi la radacinile rosiilor. Nu trebuie sa nuantam si relativizam chiar orice, unele situatii sunt clare ca lumina zilei.
Nu ti s-a facut rau pana acum dar poate nute-ai gandit ca exista si efecte pe termen lung. Nici de tigari nu mori a doua zi dupa ce le-ai fumat, mori cam in 10 ani. Sau cat o fi.
hellsteed
18 Mar 2010, 10:29
Pot sa fiu off-topic si sa-ti spun ca nu fumez ? :D
N-am incercat o relativizare tendentioasa ci mai degraba un mesaj gen : "Calm the fuck down" sau " Nu cautati "greseli" acolo unde nu sunt " . "Greseala" e in modul de gandire aka . stress and paranoia. Si-am facut toate astea dand exemplu cateva amintiri de-ale mele, fiindca acolo deasupra fagiei era bucuria. Ori daca stai inaintea farfuriei gandindu-te cate chestii poate sa contina "ce-ai in fata ochilor" , numai bucuros nu esti. :)
POstul meu anterior nu se referea la articolul din Evz. Ala e unul din milioanele de cazuri in care avem fata neagra a capitalismului de tip consumerist.
Cinemania
18 Mar 2010, 10:33
Poti s-o incasezi celular chiar si de la materialul din care sunt facute anumite scaune care contin plastic sau cauciuc. :D
copila_satanista
18 Mar 2010, 10:36
o incasezi de la orice e din plastic! (e cancerigen) ;) ne ducem drq toti
Cinemania
18 Mar 2010, 10:40
Na, ca ai zis-o. Si io care m-am chinuit sa nu sune asa de grav. :P
copila_satanista
18 Mar 2010, 11:29
n-am zis la misto, am auzit pe la radio si tv ca s-au facut ceva studii pe tema asta
hellsteed
18 Mar 2010, 11:44
Fear... Fear... Fear...
illotempore2002
18 Mar 2010, 11:47
Este salata verde din comert buna sau nu este?
eu vreau sa stiu una si buna. Ca am mancat acum la masa 2 boluri mari. Am sa ma imbolnavesc?
Cinemania
18 Mar 2010, 13:09
Daca te-ai spalat pe maini, nu.
illotempore2002
18 Mar 2010, 13:10
M-am spalat. Deci nu o sa patesc nimic, o sa fiu binesanatoasa, ne vedem sambata.
copila_satanista
23 Mar 2010, 11:48
cred ca mai bine ai deveni tu nutritionista ca prea esti pasionata ;) :)
copila_satanista
23 Mar 2010, 11:54
macar mori de mana ta nu a altuia ;) dar la ce sfaturi ne dai pe aici nu cred eu sa te omori
Nu stiu sigur despre ce herpes vorbesti, dar ai incercat o crema de galbenele?
Pentru mine e... magica!!!
Ia incearca si extract de tuia! ;)
copila_satanista
28 Mar 2010, 19:08
o vizita la farmacie si cateva intrebari farmacistei s-ar putea sa mearga ;)
o vizita la farmacie si cateva intrebari farmacistei s-ar putea sa mearga ;)
Da, mai ales la farmacista mea. :P
Cred ca medicamentele mai degraba au ca efect un impuls emotional. Adica dupa administrarea unei pastile poate avea efect doar daca crezi ca ea te va face bine. Si o spun din proprie experenta, numai ca in ultimul timp am incetat sa mai cred in ele, nu din cauza zvonului ca 9 din 10 medicamente sunt false, ci din cauza modului neserios de gestionare in piata farmaceutica a acestora. Cat despre vitaminele si suplimentele nutritive sub forma de pastila, sunt un nimic pe langa un program alimentar normal. Si chiar ma sperie poza afisata mai sus de Dragomara...
copila_satanista
13 Apr 2010, 10:50
Eu urasc stilul in care se face reclama la medicamente... de genul cumpara 3 si primesti unu gratis! ce drq !?! Dupa mine ar trebui sa nu fie permise reclamele la medicamente. Si mai urasc tendinta generala a medicilor de a prescrie medicamente si atunci cand nu este nevoie de ele doar ca sa dea senzatia pacientului ca ei ca doctori isi fac meseria, parca mai veseli si linistiti pleaca unii daca li s-au dat nush cate buline pentru mai stiu eu ce problema minora care s-ar putea rezolva si fara. Eu iau pastile doar in cazul in care stiu ca este clar nevoie de ele. Pentru o raceala sau o durere de cap ma tratez si cu un ceai, fructe, un somn bun d-astea ....
copila_satanista
16 Apr 2010, 08:59
"gasire a curei pentru cancer" :)) misto traducerea
intr-adevar mai auzisem teoria ca leacul pt cancer nu este dezvaluit intentionat
copila_satanista
27 Apr 2010, 08:55
"Lamaile pot fi folosite atat in gospodarie, cat si pe post de cosmetice. Unde nu mai punem ca sunt si suta la suta naturale.
Cu sucul de lamaie iti poti curata unghiile. Nu de lac, ci de petele galbui de tigari sau cafea. Stoarce sucul de la o lamaie pe unghii, iar petele vor disparea. Pentru rezultate mai rapide si pentru unghii mai rezistente, le poti freca cu partea interioara a cojii de lamaie.
Indeparteaza si petele de pe haine. De multe ori, nici cei mai buni detergenti nu reusesc sa le curete de petele de ceai, sange, ketchup si cafea. Adauga un pic de suc pe o pata si freaca de cateva ori si nu vei mai avea probleme. Reteta este valabila si pentru petele de pe casoletele de plastic, fundurile de bucatarie si mobila.
Poate fi folosit si in cosmetica. Te scapa de acnee. Daca este aplicat in doze mari, sucul de lamaie poate face minuni. Pune-l intr-un recipient, imbiba o bucata de tifon in el si freaca tenul in fiecare seara, inainte de culcare. Dimineata trebuie sa te speli pe fata cu apa, iar seara s-o iei de la capat. Vei scapa de petele de pe fata, cosuri si alte urme lasate de acnee.
Pe termen scurt, poate actiona si ca deodorant. In caz ca ai transpirat foarte tare si nu ai la indemana un spray, in caz de forta majora, poti apela tot la sucul de lamaie. Va avea efect numai cateva ore, asa ca trebuie sa dai fuga pana la magazin si sa-ti cumperi un deodorant adevarat.
Lamaile nu sunt insa pe gustul insectelor. Daca esti in vacanta cu cortul si ai ramas fara insecticid, poti pulveriza suc de lamaie prin cort. Contine o substanta numita d-limonene si vei fi surprins cum va tine la departare mai ales tantarii si capusele.
Da stralucire metalului, daca vei combina un pic de suc de lamaie cu un pic de sapun. Proprietatile lui acide fac minuni pe suprafetele de metal si portelan. Unii chiar isi curata cu suc de lamaie chitarele. Sucul curata mizeria care se aduna pe corzi si, in plus, ii da luciu lemnului. "
sursa: HotNews
eu una sunt fan infocat al limonadei :) mai ales vara, cu gheatza e numai buna pentru un refresh :D
Rapture
28 Apr 2010, 08:55
Nu esti bolnav, doar ti-e sete
Într-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a sustinut-o in Romania , ilustrind prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa are puterea magica de a da nastere tuturor lucrurilor si de a pastra informatia.
In stadiul de fata, suntem aproape in totalitate apa, dupa nastere suntem peste 80 la suta apa, apoi sintem 70 la suta apa, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, sa devenim apa tot mai putin.
Ce se intimpla cind sintem doar 50 la suta apa? Ne ridicam la ceruri. (murim) !De ce nu putem trai fara apa?
Pentru ca "ea transforma energia si informatia''. Experimentele lui Emoto demonstreaza faptul ca apa asculta rugaciunile noastre, modificindu-si structura.
"Eu sint budhist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pina cind am facut aceste experimente care mi-au schimbat viata", a mai spus Masaru Emoto la conferinta sustinuta in Romania.
Dar, aceleasi experimente demonstreaza ca apa asculta si muzica, asa cum reproduce structura emotionala a cuvintelor, precum si forma si structura emotionala a imaginilor.
Emoto a prezentat un esantion de apa care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum si Lacul Lebedelor a lui Ceaikovschi.. "Cind apa din corpul nostru asculta o muzica frumoasa, se schimba corpul nostru. Muzica este o forma de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umana. Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare", a mai spus Emoto. Asadar, trebuie sa bem mai multa apa, trebuie sa vedem imagini cit mai placute in jurul nostru, sa ascultam muzica vindecatoare si sa auzim - atit de la propria noastra constiinta, cit si de la cei din jur - cit mai multe cuvinte vindecatoare. Trebuie sa retinem ca aceleasi extraordinare experimente au aratat ca apa reproduce formele emotionale ale alimentelor pe care le mincam.
Ce se intimpla in corp cind bem sau nu bem apa?
Independent de Masaru Emoto, un medic arestat in trecut intr-un context politic in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cind arestatii beau apa, multe dintre durerile corpului fizic dispareau.
Multi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea ca sint cauzate de stresul din inchisoare. A inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite feluri de apa: apa sarata, apa dulce, apa amara si surpriza colosala era ca, in 90 la suta din cazuri, spasmele stomacului dispareau. Medicul a constatat ca nu toate simptomele erau cauzate de stresul din inchisoare, dimpotriva; 90 la suta din ele erau cauzate de deshidratare. Observind faptul ca apa avea aceste efecte, el si-a spus ca nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Cind a fost eliberat, el a infiintat o clinica si a efectuat nenumarate studii, vindecind si multi bolnavi.
"Ce se intimpla in corp cind bem apa?".
Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corpul omenesc, incepind cu celulele, sîngele, neurotransmitatorii si terminind cu organele mai mari. Creierul are in componenta sa 90 la suta apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Emoto). De asemenea, neurotransmitatorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - contin tot 90 la suta apa. Este de inteles de ce, cind nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete.
Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incit setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de deshidratare) si patologia multor organe..
Ralph Vornehm a spus ca "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii". Cind apa din corp este murdara, ce se intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cind membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare.
Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza. Este colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, in 90 la suta din cazuri,
colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90 la suta din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.
Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica intre ele. Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer.
Sarea este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara ei cu ajutorul sarii.
Aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital pentru sanatatea celulara. Pentru a se hidrata, singele trage apa din organele vitale.
Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)? Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de singe pentru a efectua procesul digestiv, iar singele este compus 80 la suta din apa. Singele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa.
Pentru a efectua corect procesul de digestie, singele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa. Altfel, singele se ingroasa si de aceea, pentru a se hidrata trage apa din corp. Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare
celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.
Singele nu face exceptie de la acest principiu, asa incit - iata - vedem de ce este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Singele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramine sanatos.
"Sint oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe care ne dor dupa ce mincam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph Vornehm.
Cercetarile efectuate arata ca 90 la suta din durerile de stomac sint cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Daca cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sint cau de deshidratare.
Ce se intimpla cind luam un calmant pentru dureri sau cind avem un soc? Luam calmantul cu apa si ni se da apa cind sintem in stare de soc. De fapt, cind iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90 la suta din durerile din corpul nostru sint semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!". Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de singe sint cauzate de lipsa apei din corp.
Presupunem, insa, ca durerile sint mai mult decit o rugaminte ce corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot !".
copila_satanista
29 Apr 2010, 15:44
chiar vroiam sa intreb ce metode anti-stres aveti de povestit? :D
paul_aramis
03 May 2010, 18:46
aia de zici tu e din găinaţ. voi regăţenii îi spuneţi pretenţios "ţuică". la 22-25 de grade e de abia la tăria alcoolică a sake-ului, care e mai nimic. ca şi cum ai bea apă.
ţi-am mai spus: vrei să bei o ţuică adevărată? fă rost de una din Ardeal sau din Maramureş (aia de Bistriţa ...). şi dacă prinzi fruntea (asta ajunge la 80 de grade) şi a mai fost ţinută şi vreo 2 ani în butoi de fag, dacă dai pe gât două ţoiuri, îl iei pe popa de gât şi cântaţi amândoi veşnica pomenire pe trei voci.
în privinţa efectelor terapeutice, astea sunt de necontestat. cum altcumva crezi că ar fi putut ţăranul ardelean să bage atâta pită şi cu slană (clisă pentru cunoscători) în el? bând un gât de ţuică înainte fiecare demâncare. sau sarmalele alea cum se fac pe la noi (nu amărăciunile alea de le mănâncă domnii, de-s cât deştiu' meu mare şi de abia ajung de o îmbucătură). sau o ciorba de fusaică. sau o supă de găină. da' supă, nu zeama aia chioară de prin sud ...
(no offense people)
moşu o trăit 83 de ani. şi toată viaţa o mâncat slană (ca să vă lămuresc, o slană adevărată are vreo 3 deşte grosime e rozalie la mijloc, fragedă de se topeşte în gură şi se taie de pe spinarea porcului; talpa aia de pantofi care se vinde prin magazine provine de pe burta animalului; la noi se fac jumări din ea şi unsoare), sarmale cât pumnu' şi ciorbe de astea grase. la 80 de ani trăgea la coasă. da' la fiecare masă, imediat după doamne' ajută trăgea un gât de ţuică.
care ţuică se poate folosi cu folos la tratatul febrelor musculare, răceală, curăţatul ficatului, etc.
paul_aramis
04 May 2010, 16:25
de letală e letală, dacă bei prea mult. da, ţuica obişnuită (aia de la noi, nu aia de regat) de regulă e pe la 60 până spre 70 de grade. şi noi când facem vişinată, dacă nu avem la dispoziţie ţuică ca lumea, o spurcăm cu alcool dublu rafinat. ştii la cât ajunge ăla?
a, şi ai băut vreodată o ţuică care să îţi facă gura pungă? zici că ţi s-au strâns obrajii şi nu mai poţi căsca gura ...
PS lasă-mă cu legea, aia e pentru ţuica fabricată industrial. eu vorbesc de aia de casă ... că e ca la telemea par de un exemplu: de făcut se face peste tot în ţară, da' dacă nu ai apucat să mănânci una de aia de la noi, apăi nu se cheamă c-ai mâncat telemea. şi tot de aia de casă e vorba, nu de aia făcută la fabrică ...
paul_aramis
04 May 2010, 21:36
de regulă una singură. că de aia îi spune "fruntea". funcţie de instalaţia pe care o ai sau de cum te pricepi să menţii temperatura, obţii o cantitate mai mare sau mai mică (oricum e destul de mică faţă de restul ţuicii "normale"). dacă ai grăbit fierberea şi e prea slabă atunci o mai "întorci" odată.
cantităţi? e funcţie de ce cazan are fiecare. oricum doar simpla fermentare a fructelor şi apoi fierberea lor nu îţi asigură obţinerea unui produs de calitate. sunt câteva chestii pe care ( ca şi în bucătărie de altfel, unde gătitul strict după reţetă nu îţi dă siguranţa obţinerii unei mâncări gustoase) trebuie să le stăpâneşti şi nu le poţi învăţa decât din experienţă.
copila_satanista
05 May 2010, 11:43
De la tuica o dam la ceai :D
Din toate timpurile ceaiul a fost "elixirul care creeaza lacasul de nestramutat al nemuririi", dupa cum spun scrierile vechi ale chineziior. Legendele care insotesc fiecare ceasca de ceai sunt multe. Una dintre ele vorbeste despre descoperirea ceaiului si e legata de imparatul chinez Shen Nung (2737-2797 I.C.). Imparatul Shen Nung, ca o precautie igienica, bea numai apa fiarta fierbinte. Bucatarii trebuiau sa fiarba permanent apa, 24 ore din 24.
Legenda spune ca, intr-o buna zi, imparatul intra in bucatarie sa bea apa si in acel moment un vant puternic a adus in incapere frunze si crengute din gradina.
Acestea cazura in vasul cu apa clocotita. In fata bucatarilor stupefiati, imparatul se apropie de vasul in care apa incepu sa-si schimbe culoarea si in acelasi timp sa emane o aroma necunoscuta.
Imparatul a pus bucatarii sa guste, si vazand ca acestia au supravietuit, a gustat el insusi "licoarea". Si astfel, spune legenda, era ceaiului incepu. Era anul 2700 I.C., aceasta fiind data in care s-a preparat primul ceai.
Ceaiul este o bautura produsa de frunzele uscate ale plantei Camellia sinesis.
Compozitia chimica a ceaiului variaza in functie de recolta, conditii pedoclimatice si metoda de prelucrare. Ca si cofeina din cafea, theina continuta in ceai este un alcaloid care excita sistemul nervos central, facand sa dispara senzatia de oboseala. Frunzele tinere de ceai contin theina in cantitati mai mari decat cele mature si ceaiul obtinut din ele este de calitate superioara. Productia mondiala de ceai este estimata la 1,3 milioane tone anual.
Se cultiva in China, India, Banglades, Pakistan, Iran, Coreea de Sud, Sri Lanka, Taiwan, Japonia, Indonezia, Nepal, Australia, Argentina, Kenya.
Exista cinci feluri principale de ceai.
Ceai alb
Ceaiul alb este pregatit din muguri sau frunze tinere pe care se disting mici perisori albi. In ceasca este mai limpede. Gustul lui e putin mai pronuntat. Ceaiul Yin Zhen "ac de argint" este facut din muguri, iar ceaiul Ming Mei "spranceana zeului longevitatii" din frunze. Bai Mu Dan "Bujorul alb", intermediar intre "ace" si "sprancene", este produs din muguri si din primele doua frunze. Ceaiul alb este un ceai rezervat pentru momente speciale.
Ceai verde
Ceaiul verde este, pe langa apa, cea mai consumata bautura din lume.
Spre deosebire de ceaiul negru, ceaiul verde este nefermentat. Frunzele ceaiului sunt expuse aerului fierbinte care face ca enzima din frunze sa dispara si astfel procesul de fermentare nu mai are loc. Ceaiurile verzi au cea mai delicata aroma din toate ceaiurile si sunt considerate a avea mai multe beneficii si aplicatii terapeutice decat cele negre.
Daca ceaiul negru, chinezesc, este fermentat si apoi uscat, cel verde este uscat direct la o temperatura care nu degradeaza clorofila. Frunzele de ceai verde fiind lasate sa se oxideze putin, au mai putina cafeina decat alte tipuri de ceai. Majoritatea ceaiurilor verzi sunt oprite din procesul de fermentatie prin metode termice. Ceaiul preparat din frunze nefermentate are o usoara nuanta verde-galbuie, aroma delicata si gust natural. Uneori gustul ceaiului poate fi parfumat cu petale de iasomie.
Ceaiul verde a fost apreciat din timpuri stravechi ca un puternic medicament. Devine din ce in ce mai clar pentru oricine ca ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor. Cercetatorii afirma ca ceaiul verde este folosit in Asia de mii de ani atat ca bautura, cat si ca medicament natural, iar astazi se dovedeste ca previne si trateaza foarte multe afectiuni, avand cea mai mare valoare medicala.
Ceaiul verde contine foarte putina cafeina, fiind cel mai natural ceai clasic. De la descoperirea sa, ceaiul verde a fost recunoscuta pentru proprietatile sale farmacologice:
taninul din compozitia sa impiedica formarea tumorilor si intareste sistemul imunitar
contine fluorina, indispensabila pentru sanatatea dintilor, iar baut zilnic, reduce riscul aparitiei cariilor cu 50%
un consum de 4-5 cesti ceai verde /zi previne si combate cancerul de piele, reduce nivelul colesterolului, blocand radicalii liberi sau reducand riscul pentru anumite tipuri de cancer cu 60%
substantele active din compozitia ceaiului verde (catechina, theanina si saponina) ajuta la scaderea in greutate si la tratarea unor afectiuni ale prostatei
are efect diuretic, fiind si un excelent laxativ, este recomandat in constipatia cronica
ceaiurile verzi sunt capabile sa linisteasca durerile de stomac, ajuta in timpul procesului de digestie, este energizant, combate somnolentta, satisface senzatta de sete.
Ceai oolong
In ceaiul oolong, oxidarea este oprita dupa aproximativ trei zile dupa culegere, si este procesat ca si ceaiul verde. Mai este denumit si Wulong sau ceai bleu-verde.
Ceaiurile oolong sunt deosebit de apreciate de chinezii bogati. Oolongurile din Formosa (sau Taiwan) sunt fermentate mai multa vreme, obtinandu-se ceaiuri mai intunecate, mai tari, cu savoare de fruct. Mai parfumate, mai dulci, mai putin bogate in teina decat ceaiurile verzi, ceaiurile oolong corespund mai bine "cerului gurii" occidentalilor.
Ceai negru
Pentru producerea ceaiului negru, frunzele de ceai sunt lasate sa se oxideze natural pentru un timp indelungat, pana la o luna. Aceasta forma de ceai este cea mai comuna in tarile occidentale. Ceaiul negru este cunoscut si ca ceai rosu.
Ceaiul negru este cel mai popular ceai din lume, fiind un ceai de consum zilnic in vest si nord-vest. Este ceaiul cel mai folosit in prepararea ceaiului cu gheaja (Ice Tea) si a ceaiului englezesc (English Tea).
Cu un continut mai ridicat de cafeina decat al ceaiurilor verzi, ceaiul negru contine, totusi, mai putina cafeina decat cafeaua. Exista un mare numar de dovezi care confirma faptul ca ceaiul negru protejeaza organismul impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. De asemenea, ceaiul negru este util la curatarea canalului digestiv deoarece este emulsificator pentru grasimi, ajutand totodata la reglarea greutatii corpului.
Atat ceaiul verde, cat si cel negru au actiune diuretica, necesara, in special, persoanelor care sufera de rinichi. Sunt antiadipoase, laxative si stimulente respiratorii. Sunt indicate persoanelor hipotensive, fiind excelente stimulatoare cardiace. Ceaiurile contin antioxidanti care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, vitamine, dintre care cea mai importanta este vitamina C si saruri minerale.
Un consum zilnic de 2-3 cesti de ceai asigura un aport important de vitamine precum: B1, B2, B6, acid folic. De asemenea, frunzele arborelui Theea Sinesis contin tanin, aminoacizi, glucide si uleiuri volatile. O cana de ceai negru bauta zilnic previne si vindeca ateroscleroza.
Toate aceste tipuri de ceai provin din frunzele aceleiasi plante, Camellia sinesis. Doar procesarea acestor frunze duce la obtinerea a doua ceaiuri diferite. Frunzele de ceai negru sunt complet oxidate, in timp ce frunzele de ceai verde sunt usor prelucrate termic inainte de a fi uscate. Ceaiul este o bautura importanta, bauta deseori la evenimente sociale, in multe tari din lume.
Astazi, locuri unde se consuma ceai se pot gasi in majoritatea cartierelor si localitatilor chinezesti. Casele de ceai chinezesti ofera zeci de varietati si combinatii de ceaiuri calde si reci. China este patria ceaiului, avand o istorie de 4-5 mii de ani de cultivare a acestei plante. Calitatea ceaiului este determinata atat de regiunea de cultivare, de mediul inconjurator, cat si de metoda de preparare.
Un pahar de vin corect pe zi si va scapa de multe... neplaceri!
copila_satanista
11 May 2010, 11:15
Cat de adevarata este aceasta nebunie este mai putin important, ceea ce este insa foarte ingrijorator este ca persoanele sunt cu adevarat in suferinta: se simt depasite de ceea ce le cere societatea moderna, viteza cu care se intampla lucrurile duce la neimplinire si frustrare, timpul alocat serviciului este din ce in ce mai mare in cursa pentru atingerea standardelor lumii de azi. Fiecare zi aduce cu sine un preaplin de reviste, prospecte, pliante, corespondenta de toate felurile, din care cea mai mare parte neceruta. Bucuria de odinioara a primirii unei scrisori de departe s-a transformat in supliciul deschiderii cutiei postale. Lucrurile nu se opresc aici, chinul continuand cu accesarea cutiei postale electronice in care gasim nesfarsite informatii mai mult sau mai putin folositoare.
Omul modern, bombardat de informatii
Indiferent unde mergem, in aproape fiecare clipa a existentei noastre ni se livreaza informatia, oferita sub o forma supraprelucrata astfel incat sa nu mai necesite o procesare ulterioara din partea propriei noastre minti, sa fie luata ca atare. Fiecare rand se transforma intr-o mica axioma, ce nu mai trebuie demonstrata si este depozitata automat in ungherele mintii noastre. Ne trezim in diverse momente vorbind sau gandindu-ne la chestiuni despre care habar nu avem, despre care nu avem un punct de vedere propriu si ne intrebam de unde ne-au venit.
Omul modern este din ce in ce mai apasat de povara responsabilitatii: trebuie sa performeze in orice domeniu si in orice directie ar apuca-o, sa ingrijeasca mediul inconjurator, marile, oceanele, fauna si flora, planeta. Este "in direct" cu conflictul din Kosovo, razboiul din Somalia, falimentul bancilor americane, gripa porcina de aiurea. Este un om al planetei, de peste tot si de nicaieri. Aceasta responsabilizare este atat de puternica incat omul se simte agresat. Sentimentul de responsabilitate se loveste insa de revelatia incapacitatii de a face ceva pentru aceasta, omul este invins de propria neputinta, conflictul sfarsindu-se prin acumularea unei frustrari ce ia in timp forma tristetii, a depresiei, a fricii. Informatia este agresiva, indiferent de subiectul ei: crime, accidente, suferinte de toate felurile, dar si reclame: "vino Acum", "cumpara Acum", "Trebuie sa...".
Anxietatea, boala vremurilor in care traim
Supraaglomeratul agresat de toate aceste informatii oscileaza intre a avea, a sti, a putea. I s-au livrat deja povestile cu "informatia inseamna putere", "timpul inseamna bani", "secolul vitezei", "multitasking" etc. Mintea ii intra intr-un mod ciudat de suprafunctionare, de prelucrare de nenumarate informatii in acelasi timp. In acest vartej nici un gand nu mai poate fi oprit, nici o informatie retinuta, nici un element memorat corect.
Anxietatea creste sub imperiul propriei neputinte: viteza de reactie a persoanei scade, apar problemele de concentrare si atentie, de memorie, creste irascibilitatea si nervozitatea, suprastimularea mintii duce la oboseala, iar aceasta duce la depresie si anxietate. In momentul acesta cercul vicios este inchis. Persoana a devenit sclavul unui mod de functionare gresit, ce nu-i apartine si nu o caracterizeaza: a pierdut controlul propriei vieti. Ca sa faca fata ritmului nebun apeleaza la solutii de toate felurile: cafea, energizante, dulciuri, tigari, mai putine ore pentru odihna, mai putine ore cu familia, mai putine ore cu prietenii, mai multe ore la volan, mai multe ore la serviciu. Solutii gresite, desigur. Toate acestea nu fac decat sa-i ruineze sanatatea si asa subrezita de consumul intelectual intens.
Ce putem face impotriva "atacului informatiilor"?
Scenariul va este desigur cunoscut: fiecare din noi il vedem, il traim in fiecare zi. Putem insa sa facem ceva, sa schimbam cu adevarat ceva in toata aceasta poveste? Desigur! Sta in puterea noastra sa schimbam ceea ce ni se intampla. Suntem agresati in masura in care ne lasam agresati. Este cu adevarat o informatie sau alta interesanta sau importanta pentru noi? Trebuie neaparat sa tinem televizorul sau radioul deschis in permanenta? Ce pierdem daca nu cumparam in fiecare zi un teanc de ziare pe care nu apucam sa-l citim?
Poate ca ar trebui sa invatam sa ne raspundem la intrebarile: "ce conteaza cu adevarat pentru noi?", "ce este cu adevarat important in viata noastra" si, mai ales, "ce luam cu noi din aceasta lume?".
Omul poate fi asemuit cu o oala sub presiune, in care fierbe insasi viata, existenta lui. Atat timp cat supapa de presiune, care ajuta la pastrarea unor conditii normale de functionare, este in regula, omul merge mai departe, traieste propria viata. In momentul in care insa supapa se defecteaza, tensiunea interioara creste pana la punctul descarcarii: insomnie, nervozitate, agresivitate crescuta, probleme de tot felul si, in cele din urma explozia. Va intrebati cum insa putem "unge" supapa unei minti/vieti omenesti? Destul de simplu: timp petrecut cu familia, cu prietenii, miscare/sport, calatorii, dans, muzica, hobbyuri. Adica timp petrecut cu adevarat pentru noi, in care uitam de toate problemele existente. Doar asa putem sa ostoim tumultul unei vieti care tinde sa se scurteze printr-o traire nefiresc de intensa.
Vad in fiecare zi oameni ce sufera dupa propria viata, goliti de puteri si lipsiti de idealuri, punandu-si necontenit intrebarea "ce-ar fi fost daca...". Niciodata nu este prea tarziu sa incepi sa-ti traiesti propria viata.
Dragomara
07 Jun 2010, 11:30
100 de alimente fara calorii
1. Afine - normalizeaza glicemia si au calorii negative.
2. Agar - este un gel extras dintr-o alga sub forma de pulbere. Ajuns in organism, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, captand grasimile si zaharurile. Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grasimi si zaharuri. Cantitatea optima este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe si sosuri.
3. Alge marine - contin multe fibre.
4. Ananas - contine enzime care dizolva grasimile.
5. Anason - degreseaza organismul.
6. Andive - au calorii negative, stimuleaza secretia biliara.
7. Anghinare - diuretic, scade colesterolul.
8. Ardei iute - intensifica metabolismul.
9. Avocado - are proteine vegetale usor digerabile.
10. Broccoli - are calorii negative.
11. Busuioc - degreseaza organismul, are calorii negative.
12. Caise - laxative, ajuta digestia.
13. Cardamonul - este un condiment traditional arab numit si "hell". Cateva seminte luate inainte de masa cu 10 minute, stimuleaza digestia, iar puse in cafea neutralizeaza toxicitatea ei.
14. Carne de curcan - are putine calorii si putine grasimi.
15. Cartofi - se consuma fara grasimi si doar cu alte legume.
16. Castane - ard grasimile.
17. Castravete - are calorii negative, elimina toxinele.
18. Capsune - elimina toxine din organism, au calorii negative.
19. Ceapa - degreseaza organismul, are calorii negative.
20. Chimen - regleaza secretia de enzime.
21. Cicoare - stimuleaza digestia.
22. Cimbru - degreseaza organismul.
23. Cirese - sunt depurative.
24. Coacaze negre - reechilibreaza metabolismul.
25. Coada-calului - mareste procesele de eliminare a toxinelor
26. Conopida - are calorii negative.
27. Coriandru - reduce balonarea.
28. Cresonul - se poate consuma ca salata, suc, supa sau pentru condimentarea carnii si a legumelor. Are efect antibiotic fara a afecta flora stomacala, intareste sistemul imunitar, e un bun diuretic si detoxifiant si ajuta la eliminarea grasimii. Ceaiul e bun si contra tusei. Atentie, planta uscata isi pierde puterile curative!
29. Cuisoare - au calorii negative.
30. Dafinul - are marea proprietate de a dizolva si elimina grasimile, iar pentru asta nu trebuie consumat in cantitati mari, cateva frunze puse in mancare sunt suficiente, insa trebuie folosite frecvent pentru ca efectul sa fie vizibil.
31. Dovlecel - are calorii negative.
32. Fasole patata - este purgativa.
33. Fasole verde - are calorii negative.
34. Ghimbir - intensifica metabolismul.
35. Ginseng - elimina toxinele.
36. Graham - are multe fibre.
37. Grepfrut - contine enzime care dizolva grasimile.
38. Gulie - regleaza nivelul glucozei.
39. Hrean - degreseaza organismul.
40. Kiwi - este puternic antioxidant.
41. Lamaie - degreseaza organismul, are calorii negative.
42. Lemn dulce - stimuleaza ficatul si secretia vezicii biliare si imbunatateste digestia. Se foloseste radacina si se consuma ca ceai, infuzie: 2 lingurite la o cana. Se bea dupa masa. Atentie, mareste fertilitatea, iar consumul pe o perioada mai mare de cateva saptamani poate duce la hipertensiune sau edeme!
43. Izma - are efect racoritor.
44. Mandarine - reduce indigestia.
45. Mango - are calorii negative
46. Macese - alunga oboseala.
47. Macris - este detoxifiant.
48. Marar - degreseaza organismul, are calorii negative.
49. Mei - are multe fibre.
50. Menta - are calorii negative, este diuretica.
51. Mere - au calorii negative.
52. Miere - scade pofta de mancare.
53. Migdale - scad colesterolul.
54. Morcovi - au calorii negative.
55. Mure - sunt laxative.
56. Musetel - usureaza digestia.
57. Napi - diuretic, purifica sangele.
58. Nectarine - au putine calorii.
59. Oregano - intensifica functiile hepatice.
60. Orez basmati - intensifica digestia, racoritor.
61. Orez brun - intensifica digestia.
62. Orz - intensifica functiile hepatice.
63. Papaya - regleaza glicemia.
64. Paducel - reduce aciditatea gastrica.
65. Papadia - intensifica arderile.
66. Pastarnac - este diuretic.
67. Patrunjel - are calorii negative, elimina grasimea.
68. Pepene rosu - este diuretic.
69. Peste - reduce colesterolul, are grasimi bune.
70. Piper - degreseaza organismul.
71. Portocale - au calorii negative.
72. Ridichi - au calorii negative.
73. Rodii - scad colesterolul.
74. Rosmarin - este diuretic.
75. Rosii - degreseaza organismul
76. Salata verde - stimuleaza metabolismul.
77. Salvia - are calorii negative.
78. Schinduf - se consuma semintele sau frunzele, pisate si amestecate cu mancare. Ajuta la digestie si scade nivelul colestrolului. Sub forma de ceai: 2 lingurite la o cana cu apa; are efect antitusiv si laxativ, se bea caldut dupa 3 ore de infuzare.
79. Scoici - regleaza functia tiroidiana.
80. Scortisoara - degreseaza organismul.
81. Secara - grabeste digestia intestinala.
82. Seminte de dovleac - au efect de purificator intestinal.
83. Seminte de floarea-soarelui - au grasimi bune, nu ingrasa.
84. Seminte de in - dreneaza intestinul.
85. Seminte de susan - previn osteoporoza.
86. Sfecla - are calorii negative.
87. Sovarf - este tonic gastric.
88. Spanac - are calorii negative si multe fibre.
89. Sparanghel - are calorii negative.
90. Sofran - accelereaza metabolismul.
91. Tapioca - este un fel de faina obtinuta din tuberculii maniocului, care ajuta la scaderea colestrolului si reducerea stratului adipos.
92. Tarhon - dizolva grasimile.
93. Tofu - contine fibre.
94. Telina - are calorii negative.
95. Urzica - e detoxifianta si laxativa
96. Usturoi - degreseaza organismul, are calorii negative.
97. Varza - este diuretica si purgativa.
98. Varza chinezeasca - are calorii negative, este foarte satioasa.
99. Varza de Bruxelles - are calorii negative.
100. Vinete - contin multe fibre
FreakDoll
07 Jun 2010, 16:27
Cum ma alimentez eu sanatos: in primul rand mananc la fiecare pranz un bol urias de salata, de obicei rosii sau morcovi cruzi cu telina cruda, rase. Am nrocul cu o cantina chiar la etajul unde lucrez eu.
Apoi iau urmatparele pastile: Omega 3, pastile de Fibre, Spirulina si Crom.Cromul este pt a elimina pofta de dulce. Si o elimina definitiv. Nu mai pot manca nici macar un mar, e prea dulce.
Interesant .O sa incerc si eu fiindca sunt dependenta de dulciuri . Sper sa ma ajute :D
Interesant .O sa incerc si eu fiindca sunt dependenta de dulciuri . Sper sa ma ajute :D
Imi plac ţâţele tale. :P
iondindeal
07 Jun 2010, 20:53
daca vedeti ca nu merge cu nimic , datii cu rachiu
abureala
08 Jun 2010, 10:11
Asta da pledoarie sanatoasa :))
Asta da pledoarie sanatoasa :))
I like them to ! :-*
Cum zic anunturile alea retarde: pentru o viatza sanatoasa, salvati poza, mariti-o un pic, alimentati imprimanta cu hirtie (foto e mai indicat), dati un print, mergeti cu poza la buda si faceti o laba, dar, in numele tuturor sfintilor si heruvimilor, nu mai postati aici doar sa va aflati in treaba...
Back on topic.X(
Dragomara
09 Jun 2010, 11:33
Io tocmai ce studiez catalogul Vita Crystal Reserch. Nu că aş mai avea bani de dat pe remedii naturiste, însă vreau să mă duc săpt viitoare să fac nişte analize şi să constat că iar am dat banii degeaba ungurilor. ;) :P
De fapt m-ar bate Dumnezeu dacă aş spune că nu mă simt super, şi nici măcar nu am respectat doza, unde ăştia au tot interesul să iei cât mai multe hapuri o dată, pentru a cumpăra din nou cât mai rapid, asta ca să nu mai zic că m-am mâncat în cur să iau direct de la sursa, cea care este EVIDENT mult mai scumpă ca distribuitorii. =)) =)) Chestia asta cred că numai la români/ unguri se-ntâmplă! :D
Nu prea imi place sa ma mentin sanatos , e prea greu . Tot ce spun nutritionistii de pe la tv fara cartofii prajiti , fara hamburger , fara pizza . Tot ce e nesanatos e delicios iar Tot ce e sanatos e scarbos
copila_satanista
09 Jun 2010, 12:16
fleoshk! :))) mai repede salivez dupa o salata cu tot felul de legume, verdeturi si branza (moartea mea =P~) decat dupa pizza de care foarte foarte rar mai am pofta
Hihi, io daca n-as baga atata bere la ghiozdan as fi slab ca Girafel, desi mananc absolut nesanatos. >:)
Cat despre branzeturi, ele sunt si pasiunea mea, copilo - cam o data la doua saptamani ma aprovizionez din supermarket cu vreo sapte soiuri diferite. ;)
Hihi, io daca n-as baga atata bere la ghiozdan as fi slab ca Girafel, desi mananc absolut nesanatos. >:)
Cat despre branzeturi, ele sunt si pasiunea mea, copilo - cam o data la doua saptamani ma aprovizionez din supermarket cu vreo sapte soiuri diferite. ;)
Mie imi place branza topita mai mult , dar imi palce si cea normala .
Dragomara
09 Jun 2010, 15:38
@Judex - slab ca ea ai fi numai dacă ai fi anorexic - sau Doamne fereşte - bolnav! Nu că anorexia ar fi dovadă de sănătate, cel puţin nu psihică! ;) :P
Eu sunt de parere ca persoanele mai slabe sunt mai sanatoase, mai ales in cazul femeilor. Nu sunt adeptul conceptului popular de 'grasa si frumoasa'. B-)
Dragomara
09 Jun 2010, 19:09
Eu sunt de părere că atunci când arăţi ca o stafie şi mai şi afirmi public că vrei să mai slăbeşti încă 3 kile ori ai ceva pe creier, iar n-ai creier deloc.
Şi apoi tb. să facem diferenţa între femei (oameni, mă rog) slabi de la Dumnezeu (=metabolism deficitar), cei care au delicateţea aceea serafică a oaselor, dar totuşi posedă şi ceva forme etc. şi cele/ cei care se înfometează, cei pe care-i recunoşti după trăsăturile caprine ale feţei, după expresia hămesită a ochilor etc. Am trăit şi lângă unii şi lângă ceilalţi, aproape jumătate de viaţă, aşa că am învăţat şi ajuns să-i cunosc şi dincolo de piele, şi pe unii şi pe ceilalţi.
PS: Şi acum, evident că-i prefer pe cei pe care i-a lăsat Dumnezeu astfel.
dragonfly_drk
15 Nov 2010, 09:15
multumesc pentru sfaturi, Danonino... voi incerca sa imbin ceea ce ai spus tu si ana cu programul meu... sa vad ce va iesi...
P.S. sunt dezamagita... azi chiar aveam de gand sa mananc cartofi prajiti... :((
@Danonino : te pomenesti ca oi fi instructor de fitness si nutritionist acuma.Stii tu lucrurile in mare,dar ai scris si niste aberatii pe acolo prin sfaturile alea.
dragonfly_drk
15 Nov 2010, 09:36
redmen... eu nu glumesc cand vine vorba de sanatate... daca a spus niste aberatii, te rog sa imi spui care sunt... ;)
doll,
felicitari pentru preparate. arata senzational.
danone are dreptate.
din pacate nu exista educatie prea multa in sensul asta si nici veniturile nu permit de cele mai multe ori ca modul asta de viata sa fie adoptat de tot mai multi romani.
odata ce am adoptat stilul de a ne hrani al occidentalilor ar fi trebuit sa tinem cont si de riscurile la care ne supunem odata cu practicarea lui.
Nu faceti jogging, e frectie la picior de lemn. Mai bine o alergare (ceva intre jogging si sprint) sau un sprint. In mare, 5 minute de sprint e cat o ora si ceva de jogging.
Efortul intens are un efect puternic asupra metabolismului, acesta incepe sa "arda" grasimi pentru energie.
Inca un mit care trebuie desfintat. Daca transpiri, nu dai burta jos. Nu te duci la alergat imbracat pentru o expeditie la polul nord.
Un profesor mi-a spus cam altceva. Ca exercitiile de intensitate mica, dar sustinute sunt cele mai bune. Asta pentru ca cele de intensitate mare ar folosi rezervele din muschi, care oricum trebuie refacute, deci practic puse inapoi atunci cand exercitiile inceteaza. Invers, in exercitiile lente, s-ar folosi nutrimente din sange, efortul fiind mai lejer, muschiul are timp sa primeasca nutrimentele din rezervele de grasime, care nu trebuie refacute la fel ca cele din muschi. Practic la incetarea efortului nu pui la loc asa de usor ce ai dat deja jos. Desigur, se ard mai greu caloriile, dar se ard alea care trebuie in principal. Acum eu nu pot fi 100% sigur de corectitudinea informatiei, dar tind sa-i dau dreptate, poate o sa si verific pe undeva. Oricum, as zice ca alergatul intra aici.
PS: Grasimi si lipide sunt acelasi lucru, probabil ce vroiai sa mai adaugi erau glucidele. Probabil nu ti-ai dat seama din cauza ca ai scris rapid, dar am precizat mai degraba pentru altii.
FreakDoll
15 Nov 2010, 10:19
Mersi, rvn si redmen :D
ma refeream la banii cheltuiti pentru abonamentul la sala de fitness si nu in ultima instanta pentru a cumpara alimente de calitate superioara.
ca tii o dieta sanatoasa, costa si e vorba si de timp. sunt mai multe cauze care ne determina sa fim comozi si sa ne multumim cu mancarea "fastfoodista".
in plus, avem tendinta de a petrece cat mai putin timp in bucatarie pentru a gati si mai mult in fata oglinzii. inca nu ne permitem sa mancam sanatos, cheltuind leafa in restaurante bune.
Adica, la sala daca vrei sa pui masa musculara trebuie sa fortezi corpul, serii scurte cu greutati mari, un antrenament intens.
Pai vorbeam despre slabit, nu despre dezvoltarea musculara. Sunt doua procese diferite, chiar daca exista si o anume conexiune intre cele doua.
@danonino ... da ai dreptate nu exista adevarat absolut in chestiile astea cu sportul si cu dietele.Oricum eu personal nu as (mai) da sfaturi unei femei despre asta.Nu se merita.Chiar am o vorba mai nou cand sunt intrebat de asta : Felul femeii de a sarbatori 1 ora in sala de sport? 10 minute de shaorma!
dragonfly_drk
15 Nov 2010, 23:16
Felul femeii de a sarbatori 1 ora in sala de sport? 10 minute de ...SEX!
n-am putut sa nu ma abtin sa fac o gluma.
si stii de ce?
am mancat o singura data in viata shaorma...:-&
de la fast-food... daca mananc o data pe luna, e mult...
prefer sa mananc sandwichurile alea din magazine... cele de care zicea danonino ca mai arata cat de cat a mancare (atunci cand chiar nu am de ales).
dupa ce fac sport prefer sa ma abtin de la mancare... pentru ca nu sunt atat de tampita sa pun inapoi ce am dat jos.
si pana la un punct, va inselati cam toti de pe aici... nu iti trebuie nici sala, nici sprinturi, nici viteza, nici ore intregi de alergari...
e de ajuns sa te plimbi si tot faci miscare. sa ai grija la ce mananci si cat mananci... eu in fiecare zi am de urcat un deal, destul de abrupt... pe jos. uneori chiar de doua, trei ori... cam doua ore din zi mi le petrec pe jos. in vacanta mare mergeam si mai mult asa. faceam cam un tur de oras pe zi... si e mare al dracu orasul asta. da nu m-am plans... nu mi-o trebuit nici sala, nici fitnes, nici alergari... pur si simplu, am umblat pana am facut basici pe talpi... :))
deci, in fond, cred ca fiecare trebuie sa gaseasca cea mai convenabila alternativa pentru el sa slabeasca...
si redmen... alea care muncesc o ora ca sa "sarbatoreasca" dupaia cu nush ce, is niste prefacute si niste proaste... merg la sala numa ca sa se laude... ;)
N-a zis nimeni ca nu poti slabi si cu 2 ore de mers pe jos, dar asta presupune sa te infometezi in mare. Mai degraba te mentii asa, de slabit cam greu, desi la mine a mers intr-un timp cand aveam grija la alimentatie (mai multe legume, putine lipide si glucide) si mergeam destul de mult pe jos, plus ore intregi de facultate si invatat. Pana la urma tot la balanta caloriilor ajungi.
dragonfly_drk
15 Nov 2010, 23:36
da, ai dreptate... ma cam infometam... mai mult si pentru ca imi era frica sa nu pun inapoi kilogramele pe care le dadeam jos. pana cand mi-am dat seama ca daca ma abtin de la anumite mancaruri, poat manca linistita...
conteaza sa experimentezi, sa vezi ce se potriveste cel mai bine stilului tau de viata. sa nu iei sub nicio forma pastile de slabit, etc.
acum, depinde si de metabolism... unele persoane au un metabolism mai tampit... dar si asta se poate rezolva... trebuie doar sa ai vointa si sa ai mare grija sa nu pici in extreme...
anaemona
16 Nov 2010, 04:51
Libelula, maninca ceva sanatos dimineata inainte sa pleci de-acasa, stiu ca e greu, nu esti obisnuita, organismul nu-ti cere, etc. Forteaza-te! Incepi in week-end sa maninci niste mic dejunuri mai serioase si in timpul saptaminii macar niste cereale, da sa fie din alea adevarate, porridge, mincarea saracului si-a familiei Sylvester (who ever heard a cat eating porridge? why can't we have a mouse like other cats? :D ) cu nuci, fructe uscate, sint chiar gustoase. In timpul zilei ia-ti o banana, un mar la tine si maninca intre sandwich-urile alea, macar o ora inainte. Ce vreau sa spun ca fructele nu trebuiesc amestecate cu alte mincaruri, doar dimineata sau in timpul zilei daca ai timp si chef sa skip a meal ai putea sa-ti faci un smoothie (http://www.google.ca/images?hl=en&source=imghp&biw=1280&bih=583&q=smoothie&gbv=2&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai= uite ce fain arata :P ). Ah, renunta la cola si alte sucuri artificiale, dar ocazional poti bea, la fel ca orice altceva ce se spune ca nu e bun pentru sanatate, doar cantitatea conteaza ca sa-ti faca rau, pentru cantitati mici corpul are destule sisteme de eliminare.
In rest, terminati cu numaratul caloriilor la 20 de ani. Doar daca sinteti bolnavi de ceva e cazul sa tineti un regim. Atita timp cit mincati ce mincati si beti alcool :D cu moderatie totu-i bine si frumos. Cred eu ca abia peste 30/35 de ani metabolismul devine mai lenes, mai ales daca pina atunci ati cam fost sedentari si la virsta aia e cazul sa va chinuiti sa faceti ceva miscare, dar prostiile astea ca doar sala/fitness e buna sint niste aiureli. Inotul e unul din cele mai complexe sporturi, antreneaza o multime de muschi si te dezvolta armonios. Ar mai fi si yoga, chiar mai buna, dar in discutia asta nu ma avint, cred ca sint destui mult mai priceputi decit mine.
eu sunt pentru miscarea in aer liber. pe langa efectele benefice fizice le apreciez si pe acelea asupra psihicului. conteaza enorm si asta.
in plus, oxigenul inspirat in mijlocul naturii nu poate fi inlocuit cu nimic, ca efect pentru relaxare.
dragonfly_drk
16 Nov 2010, 09:19
http://www.google.ca/images?hl=en&source=imghp&biw=1280&bih=583&q=smoothie&gbv=2&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=
ca tot suntem la arta gatitului... =P~
multumesc pentru sfaturi ana... :-*
ei, acum nu mai am timp sa imi fac micul dejun, dar imi voi face un ceai verde :x si poate niste paine prajita... :-S
dragonfly_drk
16 Nov 2010, 11:58
de la fast-food... daca mananc o data pe luna, e mult...
prefer sa mananc sandwichurile alea din magazine... cele de care zicea danonino ca mai arata cat de cat a mancare (atunci cand chiar nu am de ales).
dupa ce fac sport prefer sa ma abtin de la mancare... pentru ca nu sunt atat de tampita sa pun inapoi ce am dat jos.
si pana la un punct, va inselati cam toti de pe aici... nu iti trebuie nici sala, nici sprinturi, nici viteza, nici ore intregi de alergari...
e de ajuns sa te plimbi si tot faci miscare. sa ai grija la ce mananci si cat mananci... eu in fiecare zi am de urcat un deal, destul de abrupt... pe jos. uneori chiar de doua, trei ori... cam doua ore din zi mi le petrec pe jos. in vacanta mare mergeam si mai mult asa. faceam cam un tur de oras pe zi... si e mare al dracu orasul asta. da nu m-am plans... nu mi-o trebuit nici sala, nici fitnes, nici alergari... pur si simplu, am umblat pana am facut basici pe talpi... :))
deci, in fond, cred ca fiecare trebuie sa gaseasca cea mai convenabila alternativa pentru el sa slabeasca...
Cu siguranta ca vei slabi si vei avea un abdoment tonifiat peste vreo 4-5 ani, mai devreme nu se poate in felul acesta.
da cine o zis ca ma grabesc? :)) am vreme. sunt tanara, ce naiba...
P.S. intr-un final, nu am mai avut vreme nici de ceai nici de paine prajita... incep de maine
sau nu? :))
FreakDoll
16 Nov 2010, 12:02
Nu vad de ce multumirile mele au fost mutate aici, dar, probabil, s'au strecurat printre celelalte mesaje.Bine ca am scris doar atat.
ricutza
16 Nov 2010, 21:15
Am avut o perioada in care ma ingrasam cam jumatate de kg in fiecare saptamana fara sa mananc mai nimic. Atunci am tinut un regim dintr-o carte a unui francez (cred ca se numea Mananc deci Slabesc) si am revenit la normal. Ideea de baza pe care o promova el (in afara de amestecarea diverselor animente) era mancatul des si la ore fixe. Regimul ala a fost foarte dur dar a functionat si am revenit la greutatea si metabolismul normal.
Am vazut acelasi sistem recomandat si de nutritionisti, si e o chestie care eu chiar cred ca functioneaza. Evident nu mi-e foarte usor sa manac in fiecare zi la aceleasi ore, dar ma straduiesc pe cat se poate. Momentan manac de 6 ori pe zi, doua dintre "mese" reprezentand fructe iar una iaurt. Celelalte 3 sunt micul dejun, pranzul si cina, dar avand evident cantitati mai mici decat as fi mancat de obicei.
Eu cred ca uneori mai conteaza si cum maananci nu numai ce si cat.
andreiu7z
21 Nov 2010, 20:24
M-am reapucat, la modul serios, sa fac sport. B-)
Mai exact? Ce sport practici?
andreiu7z
22 Nov 2010, 08:10
Da, am înțeles. Este absolut vital să faci mișcare, mai ales dacă duci o viață sedentară.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.