PDA

View Full Version : IT şi Internet

illotempore2002
08 Sep 2009, 16:04
Va place s.o. Vista?

Sunt indragostita de el.

Cinemania
08 Sep 2009, 16:11
Windows XP, dupa care voi sari direct la 7 (nu-mi place Vista)

NOD32 ca antivirus...nu mi-a creat nici o problema pana acuma

Mozilla, desi ii trebuie la resurse de zici ca trage la plug :D

silent_one
08 Sep 2009, 16:16
Mac OS Snow Leopard cu toata carca de programe aferente
nod32 ca antivirus... bunicel

vave
08 Sep 2009, 17:08
Windows XP [mă disperă Vista]

Kaspersky [sper să îmi iau curând cu licenţă McAfee]

Mozilla Firefox - mă înţeleg chiar bine cu vulpiţa :P

Dragomara
08 Sep 2009, 17:26
şters!

Judex
08 Sep 2009, 18:43
Windows XP, Mozilla Firefox und NOD32 definitely!

legardere
09 Sep 2009, 08:41
Sa intru si eu in detalii:
SO - pana sambata fu XP, iar in prezent ruleaza Windows 7 (la munci e XP)
Antivirus - McAfee (doar ca e toata suita, cu firewal, antispyware si toate celelalte)
Browser - Opera acasa, IE la munci

Si acum intru la categoria altele:
Pinacle 12 la capitolul montaj filme
Corel draw x4 la partea de afise si ce mai tine de teatru pe partea de imagine
Adobe photoshop la prelucrari de poze
TuneUp utilities la maintainance
Klite codec pack la codecuri (asta chiar mi s-a parut imbatabil)
Si tutorialele video Lynda.com

Si cam atat imi vine acum in memorie.

vave
09 Sep 2009, 10:58
Categoria altele:

Microsoft Office 2007 - ne înţelegem perfect
Adobe Photoshop CS3 - 3-ul îl am de câteva luni şi merge chiar bine
Foxit Reader - a fost o sugestie, dar îmi place cum merge
Cool Edit Pro - am făcut rost de el curând, acum reînvăţ să îl folosesc
Winamp
BSPlayer - varianta pe care o am îmi caută singură subtitrări pe internet [evident că nu le găseşte mereu pe cele în engleză, dar parcă mai tot timpul unele în poloneză :)) ]
şi VLC - pt. când BSPlayerul face nazuri.

Mi-aş dori să pot învăţa să lucrez cu Adobe Premier, dar nu am un laptop atât de performant încât să îi satisfacă cerinţele.

Dragomara
09 Sep 2009, 11:10
şters!

aDyShor
09 Sep 2009, 13:24
Windows XP -> Windows 7 peste vreo saptamana sau doua...

Avira (antivirus)

Mozilla Firefox...

Nobody777
11 Sep 2009, 09:24
Carl Zeissa anuntat o noua versiune a ochelarilor sai, numiti Cinemizer Plus, ochelari dedicati iPhone. Cinemizer Plus sunt unicii care au eticheta “Works with iPhone”.

Efectul vizual pe care il dau acesti ochelari este acelasi ca a unui ecran de 45 inch vazut de la 2 metri distanta. Pe fiecare lentila exista un reglaj fin al dioptriilor, pentru cei care au probleme cu vederea.

Bateria are o autonomie de 4 ore. Ochelarii se pot conecta la iPhone original, Phone 3G si la iPod-urile care au iesire video.

Pretul circa 400 €.

http://www.apfelnews.eu/wp-content/uploads/2009/03/zeiss_cinemizer.jpg http://www.techshout.com/images/cinemizer-video-glasses.jpg

cinemizer

http://www.youtube.com/watch?v=Bo_0YlToQZ8

Dragomara
29 Sep 2009, 22:31
şters!

Dragomara
03 Oct 2009, 20:00
şters!

Judex
03 Oct 2009, 20:26
In general, daca nu transporti cantitati mari de informatie in mod frecvent, un hard extern este inutil si mai ocupa si spatiu aiurea. Dar... Avdand in vedere ca, tot la eMag, unul intern la 1Tb duce pe la 300 si ceva, diferenta pana la 1,5Tb este acoperita fix de diferenta de pret pana la 450. Pare cam scump, dar eu zic ca merita daca ai neaparata nevoie sa stochezi atata.
Eu folosesc dvd-uri. :D

Dragomara
03 Oct 2009, 20:39
şters!

paul_aramis
03 Oct 2009, 21:12
eu folosesc un extern de 1TB pentru filme (altele decât DVD, pe alea le scriu şi le păstrez aşa) şi unul de 500GB pentru muzică, puse într-un dual enclosure. nu îţi recomand 1,5TB, încă nu sunt destul de stabile.

Cinemania
04 Oct 2009, 00:04
continuati aici (despre pirati):

http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96065

Judex
09 Oct 2009, 19:05
Is foarte comprimate. Si ca calitate naspa.

Cinemania
09 Oct 2009, 20:32
Ce fel de fişiere sunt astea Ogg Vorbis File?! Mă rog, ştiu că sunt audio, că le citeşte WinAmp-ul, însă nu le pot încărca pe Trilulilu. E vreun format audio mai nou, sau ce?! :(

http://en.wikipedia.org/wiki/Vorbis

cremaxx
02 Dec 2009, 14:05
Folosesc Windows XP sp3 si nu o sa-l schimb decat daca alt SO v-a merge de cel putin 2x mai repede ca acesta sau daca v-a aparea ceva nou,indispensabil,iar windows nu v-a fi compatibil cu acesta(greu de crezut fiindca sunt patch-uri pt. orice care ruleaza sub windows).

Folosesc pentium 4 HT 3,2 ghz, 2gb ram ,video GF 7600 GT. Le am de 2 ani si trebuie sa ma mai "chinui" inca cel putin 2 ani.Nu sunt adeptul imbogatirii firmelor software sau hardware.

Imi place enorm calculatorul si internetul fiindca doar imaginatia mea are limite pt. ele.

Imi place sa fac de vreo cateva ori pe an "teste" cu componentele software si hardware.Ma enervez atunci cand o dau in bara cu ele si ma bucur dupa ce rezolv situatia.

Odata am oprit pc-ul in timp ce faceam update de bios , sa vad daca mai sunt in stare sa-l pun pe picioare.Nu am mai reusit, a trebuit sa schimb placa de baza,repararea biosului fiind o optiune scumpa: Prima consta in inlocuirea cipului si costa jumatate din costul placi de baza,iar a doua,rescrierea datelor de bios, costa de 3 ori mai mult decat placa de baza in sine:-O :-/ :-? :)) (HOTII CARE MA ENERVEAZA CEL MAI MULT)

Gospin
22 Dec 2009, 18:24
Simt ca-mi crapa capu', imi vine sa cobor afara si sa ma arunc in zapada, poate ma linistesc.
Nu stiu ce dracu a facut fratemeu de cand a reinstalat pc'u ce BS Player a bagat ca nici o substitrare nu mai merge, creca' incercai la un film 10 substitrari si nici una nu mearsa!
Vrusai si eu ca omu' sa vad un film, acum chiar nu stiu ce e de facut :-S
ps: poate sa ma ajute cineva ? :)

cremaxx
22 Dec 2009, 19:42
Simt ca-mi crapa capu', imi vine sa cobor afara si sa ma arunc in zapada, poate ma linistesc.
Nu stiu ce dracu a facut fratemeu de cand a reinstalat pc'u ce BS Player a bagat ca nici o substitrare nu mai merge, creca' incercai la un film 10 substitrari si nici una nu mearsa!

Trebuie sa dezinstalezi codecul ,sa dai o curatare de registri vechi si nefolositi , apoi sa reinstalezi din nou.....Daca ai mai multe programe,codecuri instalate te sfatuiesc sa le dai pe toate afara, sa faci ce ti-am spus si apoi sa ti le reinstalezi.Baftos!

Gospin
22 Dec 2009, 20:46
cum naiba dezinstalez codecu' ? X_X

paul_aramis
22 Dec 2009, 21:01

în primul rând ia verifică mata la proprietăţi ce zice despre subtitles.

doi, de ce te complici cu BS'u? bagă un VLCPlayer, că e moca, uşor de folosit şi cu o găleată de add'uri.

Gospin
22 Dec 2009, 21:07
paule, multumesc, dar niciodata nu am folosit programu' ala, cat despre proprietati, le-am purecat la sange si nimic :)

Rapture
22 Dec 2009, 21:12
Las' ca stie Paul ce-i bun ;) .

paul_aramis
23 Dec 2009, 02:59
eu mi-am pus BS şi l-am dat jos. că nu era bun de nimic (comparativ cu VLC). ia fi atent acilea o chestie: cu VLC poţi să vezi ISO-urile după DVD-uri, fără să le montezi. asta e una. dacă ai un film cu aspect aiurea (să zicem 16:9 când el trebuie să fie 4:3) tot ce ai de făcut e să dai un click dreapta pe imagine, alegi video-raport de aspect (că eu l-am setat pe limba română) şi ai imaginea care trebuie:

http://inlinethumb08.webshots.com/46087/2726701370104321694S600x600Q85.jpg (http://good-times.webshots.com/photo/2726701370104321694hKMkeC)
imagine deformată, raport de aspect 2.21:1

http://inlinethumb42.webshots.com/37481/2264554780104321694S600x600Q85.jpg (http://good-times.webshots.com/photo/2264554780104321694rqyZgS)
imagine corectă, raport de aspect 4:3

Cinemania
23 Dec 2009, 07:52
Bine zice Paul :D

Io am folosit pana acum doar VLC sau GOM player. Momentan folosesc GOM player.

Legat de codecuri. Nu am instalat decat atat: DivX 5.2, Xvid 1.2, AC3, si niste codecuri Matroska (pt .mkv-uri). N-am avut probleme serioase deloc pana acum :D

Gospin
23 Dec 2009, 09:13
Da domle' da, exact chestia aia mi se intampla si mie, cu imaginea deformata si substitrarea in loc sa apara jos de tot este mai sus si deranjeaza la ochi.
Paule creca' pana la urma imi bag si eu VLC Player sau maybe GOM Player, eu habar nu aveam de programele astea pana acum!
multzam' :)

paul_aramis
23 Dec 2009, 12:30
bine că nu le vezi cu capul în jos:D

în ceea ce priveşte codecurile, eu folosesc ACE Mega CoDecS Pack. are tot ce îi trebuie.

Cinemania
23 Dec 2009, 17:10
Inseamna ca inca nu ti-a creat probleme pana acum.

Am avut o tona de batai de cap mai demult cu pachetul ala. Bine ca in anii trecuti foloseam o versiune mai veche :D

paul_aramis
23 Dec 2009, 18:02
de mai bine de 4 ani de când folosesc ACE nu am avut probleme.

cremaxx
01 Jan 2010, 19:03
Iti recomand o plasma de 100 Cm .tind sa cred ca e extraordinara pt cei cu buget redus.

2000 ron max (in functie de calitate)

Normal daca ai un DVD original(cumparat cu timbru) nu trebuie sa ai aceast discomfort.

Doar cele piratate pot sa aiba scrisul prea mic,imagine taiata sau calitate slaba.:)

cremaxx
01 Jan 2010, 19:24
Mi-am luat Windows 7 Ultimate cu licenţă... :D Îi mai bun ca Vista (ăla piratatu'), s-au dus erorile odată cu banii :-S . Acu' o sa-mi ia ceva timp să mă acomodez cu interfaţa asta nouă, futuristă...

Si restul de programe le ai cu licenta?Sau doar windows trebe?:( :))

cremaxx
01 Jan 2010, 20:33
Atunci in cazul tau cred ca esti nemultumita de pretul care il platesti.De fapt tu esti nemultumita mereu.

Si eu puteam sa-mi iau o plasma sau lcd sau ce crezi tu ,nu ma uit pe blogul tau, dar astept sa scada preturile.

Nu dau banii aiurea chiar daca dispun.

Daca chestea cu plasma nu ti-a rezolvat pasul atcuni i-a ochelari de vedere cu dioptrii mari(dalea cu lupe).
Poate o sa vezi ca lumea e alta nu asta pe care o construesti tu in mintea ta.:))

cremaxx
01 Jan 2010, 20:43
Ia-ti o parasuta...seamana cu tine.Sincer.:))
Iar faci poze ...:)) e de la vot ?:))

Apropo...daca nu folosesti ceva cum naibii te deranjeaza?=))

Si inca ceva (asta am observat ca iti place,cand iti mai aduci aminte din mintea ta cea mare,cateceva) Cred ca tu te contazici si pe messenger,cinemagia e mica pt.tine.:))

Am cautat blogul dar nu am gasit decat asta: http://www.trilulilu.ro/Pisufnita/28712500ae561b

:))

Gospin
02 Jan 2010, 12:51
Super, ne arata ca are ignore List, so? nu poti sa-i trimiti pm, dar in rest vezi tot ce scriem, oricum esti in minoritate.
Si nu te mai supraestima, te rog, mie nu mi se pare ca ai fi cel mai sincer, lasa pe altii sa decida asta!

Cinemania
07 Jan 2010, 07:02
http://news.softpedia.com/news/Windows-7-RTM-God-Mode-GodMode-131097.shtml

paul_aramis
09 Jan 2010, 12:41
simplu. cauţi la firma care l-a produs dacă au vreun update.

Cinemania
14 Jan 2010, 08:44
http://www.brajkovic.info/books/windows-7-tips-and-tricks/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+windowsserver2008blog+%28Wind ows+Server+2008+blog%29

Cinemania
21 Jan 2010, 07:54
http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/979352.mspx

illotempore2002
03 Feb 2010, 11:52
Ah, i love the new iPad, abia astept sa vina si in romania la vara, abia.
Ati vazut prezentarea de lansare a lui Steve Jobs?

Ce va place mai mult, iPad sau kindle?

illotempore2002
03 Feb 2010, 11:57
Pentru cei cu Windows 7 :
http://www.tomshardware.com/news/GodMode-Windows-7-How-to,9345.html

A, tare, am facut folderul respectiv intrebarea e: ok, imi permite sa-mi schimb toate setarile dintr-un sngur loc, dar puteti sa-mi dati niste exemple?

HATER
04 Feb 2010, 13:00
Ah, i love the new iPad, abia astept sa vina si in romania la vara, abia.
Ati vazut prezentarea de lansare a lui Steve Jobs?

Ce va place mai mult, iPad sau kindle?

comand si eu Ipad-ul cum apare pe ebay cu worldwide shipping.. probabil o sa ajunga pe okazii dupa ce ma plictisesc de el (iphone a rezistat 2 saptamani)

pacat ca e un gadget dependent de aplicatii la care romanii nu or sa aiba prea curand acces.. decat prin alte metode
merita sa il iei doar pentru culorile si claritatea displayului
daca il pot converti intrun midi controller de pe care pot sa mixez face toti banii :))

nu sunt mare fan touchscreen
love the old fashioned qwerty (mai ales pe telefoane)

illotempore2002
04 Feb 2010, 13:41
si eu ador qwerty-ul Blackbery-ului meu .

chestia cu iPad e ca din pacate nu primeste pdf-uri, din cate am inteles.

HATER
04 Feb 2010, 13:53

ce berry ai?

ma gandeam sa imi iau zilele astea un 8900 curve.. (love the 3.5 jack chiar daca e ashezat prost)
alta varianta ar fi nokia e72 (momentan am e71 white care arata mai bine)

probabil raman la blackberry
am gasit pana si trackball de schimb pe ebay

Lecart
04 Feb 2010, 14:35

Chestia cu iPad e ca face parte din acelasi circuit inchis de Apple: gadget - iTunes - AppleStore. Un alt mare minus e lipsa suportului pentru flash (ca sa "oblige" posesorii sa cumpere jocuri/aplicatii tot din store-ul lor) lipsa USB, etc. E fancy, asa.. ah, si iPad suna ciudat. Tare treaba cu eBook-urile, dar nu stiu cati rezista sa citeasca carti pe digital.

Judex
04 Feb 2010, 15:13
Care-mi faci si mie rost de un utilitar sa resetez cipurile cartuselor de pe un Epson Stylus C60? :D

HATER
04 Feb 2010, 16:16

Chestia cu iPad e ca face parte din acelasi circuit inchis de Apple: gadget - iTunes - AppleStore. Un alt mare minus e lipsa suportului pentru flash (ca sa "oblige" posesorii sa cumpere jocuri/aplicatii tot din store-ul lor) lipsa USB, etc. E fancy, asa.. ah, si iPad suna ciudat. Tare treaba cu eBook-urile, dar nu stiu cati rezista sa citeasca carti pe digital.

jailbreak IPAD !!!

Lecart
04 Feb 2010, 17:38
...sau raman cuminte pe MacBook Pro'u meu, e mai mare, mai greu, da'-mi raspunde la toate mofturile. B-)

HATER
05 Feb 2010, 12:43
buna asta !

illotempore2002
11 Feb 2010, 08:31

ce berry ai?

ma gandeam sa imi iau zilele astea un 8900 curve.. (love the 3.5 jack chiar daca e ashezat prost)
alta varianta ar fi nokia e72 (momentan am e71 white care arata mai bine)

probabil raman la blackberry
am gasit pana si trackball de schimb pe ebay

Black berry 8520 Curve

omudindulap
16 Feb 2010, 14:04
Heeeelp...

Am o tema de referat care ma cam depaseste si goagalul nu mi a fost de prea mare ajutor:
Suna asa:

Descrierea unui produs IT (software sau hardware) lansat pe piata cu nu mai mult de un an in urma (ian,
feb 2009) si maniera in care acesta poate influenta (pozitiv) procesul de guvernare.

Daca ma ma poate ajuta cineva, macar cu identificarea produsului respectiv...

Judex
16 Feb 2010, 14:43
Fa o baza de date in access masluita. ;)

Gospin
18 Feb 2010, 21:03
care se pricepe la fotoshop? va rog mult! :)
Am facut ceva chestii in fotoshop da' parca asta ma depaseste :|
Care binevoiti, dati add la id, am o nelamurire, multumesc!

Gospin
18 Feb 2010, 22:58
care se pricepe la fotoshop? va rog mult! :)
Am facut ceva chestii in fotoshop da' parca asta ma depaseste :|
Care binevoiti, dati add la id, am o nelamurire, multumesc!
solved!

Judex
07 Mar 2010, 15:24
Nu linkuri, ma belle, bagi direct link aici dupa ce ii stabilesti dimensiunile 640x480 pe host. :)

Judex
07 Mar 2010, 16:02
Nu thumbnail ca e aiurea - tre sa dai click s-o maresti, se deschide alt tab, plm... Duda asta e buna atunci cand e musai sa vezi poza foarte mare, iar la 640x480 nu se pot distinge anumite elemente.
Cea mai buna e formula a unde a=direct link generat de host dupa upload.

Judex
18 Mar 2010, 21:47
Ca tot vorbea Mistah J de coduri la alt topic.
Google Maps nu suporta embed decat pentru Google Video si Youtube. Eu vreau sa urc de pe alte platforme, cum ar fi Daily Motion sau Vimeo. Ultima solutie ar fi sa descarc materialele si sa le urc eu pe Youtube, care are limita de durata, plus ca procedeul e cronofag. La Google Video am reusit sa modific codul de embed pentru un material - era urcat cu ceva timp in urma si se modificase sintaxa, probabil odata cu acel merger Google-Youtube. Lucrul cu variabilele e joaca de copii, am schimbat forma si dimensiunile unor playere, ca sa dea mai bine in pagina, fara probleme. Insa n-am reusit de nici o culoare sa-i pacalesc sa accepte alta sursa.
Are careva vreo idee?

victor
20 Apr 2010, 14:31
Poza dragomarei arata un habub(furtuna de nisip) si nu valuri. Nu moare nimeni la asa ceva daca se iau masuri minime. Dupa ce trece insa iti ramane nisip in nari si in gura, probabil numai termopanele te pot salva de neplacerea asta dar de unde asa ceva pe acolo....

bremen1980
10 May 2010, 11:21
Vad ca geme forumul de programatori ,it-isti ,electronisti asa ca vin si eu cu niste intrebari :
-care este treaba cu programele astea emise prin HD in Romania ??
-care ''prindeti '' asemenea posturi si cite sunt ??
-posturile respective emit si prin aer (dvb-t ) sau numai prin cablu ??
-de ce fel de tunere tv avem nevoie pentru TVHD ??
-daca n-am( inca ) plasma dar vreau sa vad programe TVHD la monitorul calculatorului ce-mi trebuie ??

Judex
10 May 2010, 12:10
@Bremenel
In primul rand iti trebuie un televizor HD sau HD compatibil si posturi care sa emita HD.
Apoi trebuie ca providerul sa-ti permita, contra cost, accesul la programele emise in HD. Dar, dupa cum scrie in acrticolul asta (http://www.pcworld.ro/stiri/18238/Televiziune-HD-de-la-UPC), in Romania dai vreo 30 de lei in plus la un abonament UPC digital fara DVR pentru 5 posturi cu continut HD, dintre care ProTV si TVR emit astfel din an in Paste.

Aia ar fi calea oficiala. Dar mai exista si asta, ca tot vorbesti de PC:
http://www.hdtvtunerinfo.com/
B-)

keepwalking
02 Jul 2010, 09:02
am un mp4 player pe care as vrea sa vad filme subtitrate, bineinteles:)
prin urmare, am folosit un program, pocket si nu mai stiu cum, care "imprima" subtitrarea pe imagine.
numai ca, atunci cand il convertesc ca sa-l pot vedea pe mp4 player, la rezolutia suportata de acesta, subtitrarea nu mai apare pe film.
ce sa fac? :)

paul_aramis
02 Jul 2010, 14:52
să "imprimi" subtitrarea la o mărime de font mai mare

keepwalking
02 Jul 2010, 15:25
să "imprimi" subtitrarea la o mărime de font mai mare

merci, incerc si asa.

andreiu7z
27 Nov 2010, 18:53
Am şi eu nevoie de sfatul vostru. Doresc să îmi achizitionez un laptop Asus K52F-SX384D şi vreau să postaţi păreri despre el(caracteristici, fiabilitate, preţ etc.)

http://www.mediagalaxy.ro/catalog/index.jsp?categoryId=71&itemId=34952

arnoldroland
30 Jun 2011, 12:51
....pentru ca imi face feste memoria calculatorului!!!! off, cand am 1 GB memoria de pe C:, cand mai apoi ma trezesc cu doar cateva sute de MB, apoi, in scurt timp 100 MB, iar acum, are doar 10 MB, mereu se mareste si se micsoreaza memoria asta ciudata, nu stiu ce sa-i fac, ajutorrrr!!!!! :((

copila_satanista
30 Jun 2011, 12:57
Posibil sa ai virusi ;) o deratizare mica ti-ar prinde bine cred.

danonino
30 Jun 2011, 13:09
disk cleanup

arnoldroland
30 Jun 2011, 13:12
am facut si disk cleanup de nu stiu cate ori, m-a ajutat putin si ieri, dar astazi, iarasi, aceeasi problema, desi mi-e greu sa cred, dar, posibil sa am si virusi, iar in cazul asta, e cam grav pt mine, de obicei, n-am altfel de probleme, decat asta cu memoria, nu stiu ce sa zic.....multumesc, totusi, de sugestii. :(

copila_satanista
30 Jun 2011, 13:18
Chiar sunt multi virusi care de obicei iti fac memoria sa varieze pentru ca se folosesc de ea ;). Da-i un full scan macar cu antivirusuri free. Mai poti incerca si un defragment, desi nu cred sa fie asta problema ...

caessar
30 Jun 2011, 13:47
in primul rand da-ne mai multe detalii: ce marime are hard disk-ul si fiecare partitie in parte, ce programe care mananca memoria multa cu savarile ce si le creeaza ai instalate (manager de torrente, jocuri) si daca cu disk cleanup ai bifat manual sa stergi si fisierele temporare

arnoldroland
30 Jun 2011, 14:29
in primul rand multumesc din nou pt sugestii....
pai, am sters fisierele temporale cam la saptamana, desi de multe ori a trecut mult mai mult timp fara sa le sterg:P
deocamdata, ce sa spun, am descarcate multe programe, am memoria de pe Vista (C:) de 39,9 Gb (initial) acum mai am doar cativa MB si, evident, este si memoria Data (E:), ce avea initial 253
Gb, dar nu am nicio problema cu asta, nu are legatura, cred, cu memoria de pe Vista, oricum. nu stiu ce detalii pot sa mai dau, doar ca am Antivirus free numit AVG (ala cu 4 patratele, rosu, verde, albastru si galben) :P

iiii
30 Jun 2011, 15:07
in primul rand multumesc din nou pt sugestii....
pai, am sters fisierele temporale cam la saptamana, desi de multe ori a trecut mult mai mult timp fara sa le sterg:P
deocamdata, ce sa spun, am descarcate multe programe, am memoria de pe Vista (C:) de 39,9 Gb (initial) acum mai am doar cativa MB si, evident, este si memoria Data (E:), ce avea initial 253
Gb, dar nu am nicio problema cu asta, nu are legatura, cred, cu memoria de pe Vista, oricum. nu stiu ce detalii pot sa mai dau, doar ca am Antivirus free numit AVG (ala cu 4 patratele, rosu, verde, albastru si galben) :P
uitate ca nu cumva sa ai downloadu de la odc sau de la torrente in C. si tu cand downloadezi sa scoata acolo, chit ca ai scos deja 500 de mega dintr-un film de 700, ala ocupa spatiu acolo pana cand tu il downloadezi de tot ca sa il muti in D.

ia verifica folderu de torrente sau downloads sau ala de odc.

arnoldroland
30 Jun 2011, 15:11
mda, merci, dar, nu asta e problema, e primul lucru de care m-am asigurat, ca torrentele sa se descarce in Data (E: ), am verificat si nu am nimic descarcat vreodata din vreun torrent in C:, asa ca, asta cade :(

marllenn
30 Jun 2011, 15:16
mda, merci, dar, nu asta e problema, e primul lucru de care m-am asigurat, ca torrentele sa se descarce in Data (E: ), am verificat si nu am nimic descarcat vreodata din vreun torrent in C:, asa ca, asta cade :(
Sfat reinstaleaza windows. Am patit si eu si acum merge f bine :) Nu mai instalez prostii:)) ;)

arnoldroland
30 Jun 2011, 15:27
Sfat reinstaleaza windows. Am patit si eu si acum merge f bine :) Nu mai instalez prostii:)) ;)
merci, m-am gandit demult la asta, da` totusi, mi-e asa greu sa fac asta, parca as fi ramas deocamdata cu ce am, dar, in fine, cred ca asta-i unica solutie, multa lume i-a dat problemei acest "diagnostic" si, in viitorul apropiat o sa reinstalez Windows-ul, e cam dificil deoarece eu vreau tot Vista sau W7, dar nu stiu daca gasesc, nu are nimeni.....cred ca inchei aici subiectul asta, o zi buna tuturor si multumesc de sfaturi!

copila_satanista
30 Jun 2011, 15:38
Hehe fix la thread-ul asta m-am gandit si eu dar nu mai stiam deloc cum ii zice :D mai ales pe la Aici puteti intreba orice va trazneste(nu despre film) (http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94958&highlight=aici+puteti+intreba)sunt ceva discutii care isi aveau locul aici.

Bafta arnold, urma sa iti spun si eu ca in cel mai rau caz trebuie reinstalat windowsul...

arnoldroland
30 Jun 2011, 15:42
multumesc, copila.... apropo, am intrebarea pusa si la topicul ala :)

caessar
30 Jun 2011, 18:54
desi o instalare proaspata de windows este tot timpul o solutie buna pentru marea majoritate a problemelor legate de calculator nu vad de ce este necesara in cazul tau. oricum daca reintalezi sistemul de operare eu iti recomand o marire substantiala a partitiei pentru sistem, cel putin dublu. inainte de asta incearca sa mai verifici spatiul ocupat de folderul "users" si toate subfolderele ocupate. Apropo, sunt multe jocuri care ocupa excesiv de mult spatiu cu salvarile create in my documents, eventualele capturi din filme sunt salvate tot in folderul asta, logari ale diferitelor programe, etc. Verifica asta mai inainte de toate. Si eu am avut impresia ca spatiul liber de pe partitia logica (C) mi se micsoreaza de la sine intr-un timp, ca sa descopar ca programul care il foloseam pentru a face capturi imi salva backup pentru fiecare imagine si un joc ce de abia il instalasem imi ocupase 4GB de spatiu pentru doar 20 de salvari.
P.S. Schimba antivirusul ala, este unul din cele mai slabe. o alternativa foarte buna este Avast antivirus, care este gratis in varianta standard pe site-ul lor oficial si problemele legate de virusi vor disparea complet.

arnoldroland
30 Jun 2011, 23:34
multumesc, caessar, maine cand voi avea timp o sa ma concentrez asupra indicatiilor tale si, cred ca asta chiar pare o solutie pentru problema mea B-) nb!

paul_aramis
01 Jul 2011, 15:26
....pentru ca imi face feste memoria calculatorului!!!! off, cand am 1 GB memoria de pe C:, cand mai apoi ma trezesc cu doar cateva sute de MB, apoi, in scurt timp 100 MB, iar acum, are doar 10 MB, mereu se mareste si se micsoreaza memoria asta ciudata, nu stiu ce sa-i fac, ajutorrrr!!!!! :((

pentru că aia e memoria "virtuală" şi aşa funcţionează ea. nu ai ce să faci cu ea, e modul în care calculatorul foloseşte o parte a HDD-ului pentru a suplimenta memoria fizică (RAM). tot ce ai de făcut e să faci în mod regulat "curăţenie" în HDD (temp files, cache, IE)

arnoldroland
01 Jul 2011, 16:31

pentru că aia e memoria "virtuală" şi aşa funcţionează ea. nu ai ce să faci cu ea, e modul în care calculatorul foloseşte o parte a HDD-ului pentru a suplimenta memoria fizică (RAM). tot ce ai de făcut e să faci în mod regulat "curăţenie" în HDD (temp files, cache, IE)
am facut curatenia de care zici, dar rezultatul nu a fost pre mare, cu timpul mi-a ocupat degeaba peste 10-20 GB intr-un an si ceva....nu stiu ce sa zic, azi am sters din nou si din temp, am dezinstalat unele programe nefolositoare si am economisit doar 100 Mb, care, ce-i drept, ma ajuta un pic. ok, merci si de sfatul tau, oricum :)

vave
13 Jul 2011, 22:59
Laptopul meu nu se mai deschide, adică nu mai intră în windows. Am intrat în BIOS şi se pare că nu îmi mai recunoaşte hardul. Cînd îl deschid îmi cere să îl bootez. Am uitat să precizez că de mai bine de jumătate de an nu îmi mai poate citi DVD-uri sau CD-uri. Ceva idei ce aş putea să îi mai fac? [în afară de a-l arunca]
Era de la firma MSI [sau mă-sii, cum mai zic eu]. Cred că îmi voi cumpăra altul în toamnă, dar până atunci.... am bulit-o!

danonino
13 Jul 2011, 23:34
Pai, in cazul asta, mai nimic.

BIOS-ul l-ai putea restarta, dezasamblezi laptopul si vezi ca pe placa de baza ai o baterie, ca din aia pentru ceas doar ca e mai mare, scoate-o si tine-o scoasa cam o zi. Bag-o la loc, aprinde pc, iar BIOS-ul va reveni asa cum a fost la inceput, virgin de atingerile tale.

victor
14 Jul 2011, 07:55
Daca sunt persoane care imi pot da un ajutor, va rog.

De la o vreme cand deschid laptopul se deschide automat internet explorer si se duce pe siteul mucea.com

Nu stiu de ce, nu obisnuiesc sa instalez preostii. Nu face nimic rau chestia e ca eu folosesc Opera, macar daca mi se deschidea in Opera. Home pageul la Internet explorer e blank. Am dat scan pt antivirusi, spamuri, anti malware, curat registrii cu program de curatire, ce pot sa fac sa scap de mucea?

paul_aramis
14 Jul 2011, 08:35
victor, te duci frumusel în msconfig şi ştergi internet explorerul de la pornire automată.
vave, fă rost de un cd bootabil şi vezi dacă mai ai HDD...

bremen1980
14 Jul 2011, 10:17
Poate sa ruleze si un Ubuntu de pe cd sau de pe stick USB.

vave
14 Jul 2011, 10:28
Bună ideea cu Ubuntu, totuşi am o mică nelămurire. USB-ul ar trebui să fie gol?

bremen1980
14 Jul 2011, 10:34
Asta cu USB-ul nu stiu dar eu am bootat de de pe cd si mi-a mers .Ideea este sa fie setat din BIOS ca sa booteze de pe cd sau de pe stick USB .Intra si tu pe http://ubuntu.ro/

vave
14 Jul 2011, 10:42
Intrasem pe ubuntu.com pentru informaţii.
Te întrebam de USB, pentru că laptopul meu nu mai citeşte CD-uri.
Mă mai documentez şi voi încerca. Mersi pentru pont.

crin3l
16 Jul 2011, 21:48
Folosesc Windows XP si inainte de a intra in windows imi apare ca atunci cand ii dau restart fortat la calculator sau cand scaneaza el niste erori (disk checked cred ca se cheama si daca nu apas o tasta in 10 secunde pentru a intra in windows isi face treaba de a scana, repara sau ce naiba face el acolo). Problema e ca la mine nu e vorba de a da restart fortat sau alta chestie ci cred ca e de la hard, deoarece mi-am reinstalat windows-ul si apare aceeasi chestie.
L-am lasat sa isi faca damblaua, a durat vreo 2 ore, dar tot degeaba.
Am uitat sa mentionez ca apare ceva de "bad clusters" si unitatea s-a rasturnat putin cu o seara inainte.
Intrebarea mea este ca daca formatez tot hardul nu voi mai avea aceasta problema sau hardul meu e pe moarte din cauza cazaturii ?

paul_aramis
17 Jul 2011, 06:25
ai setat în tasks să facă un check la hard. rade task-ul.

crin3l
17 Jul 2011, 09:52
Ai putea sa imi spui de unde :"> ?
Si totusi, hardul e pe terminate ?

Cristina_
17 Jul 2011, 10:42
Folosesc Windows XP si inainte de a intra in windows imi apare ca atunci cand ii dau restart fortat la calculator sau cand scaneaza el niste erori (disk checked cred ca se cheama si daca nu apas o tasta in 10 secunde pentru a intra in windows isi face treaba de a scana, repara sau ce naiba face el acolo). Problema e ca la mine nu e vorba de a da restart fortat sau alta chestie ci cred ca e de la hard, deoarece mi-am reinstalat windows-ul si apare aceeasi chestie.
Am uitat sa mentionez ca apare ceva de "bad clusters" si unitatea s-a rasturnat putin cu o seara inainte.
Intrebarea mea este ca daca formatez tot hardul nu voi mai avea aceasta problema sau hardul meu e pe moarte din cauza cazaturii ?

Din ce stiu "bad clusters" sunt parti ale hardului care sunt stricate cel mai probabil iremediabil.Se poate si din cauza socului daca ai zis tu ca s-a rasturnat pc-ul tau.Tasku cu verificarea hardului cum a zis aramis se poate face doar cand dai dreapta click pe hard si vrei sa faci un diafragment sau check erros dar ma indoiesc ca tu ai bifat asa ceva.Ca recomandare cel mai bine cumpara un hard nou.Pe parcurs o sa iti faca tot felul de surprize neplacute vechiul hard si tot ajungi sa il schimbi.Salveaza de acum pe un dvd ce ai tu mai important.

Cristina_
17 Jul 2011, 11:13
Daca sunt persoane care imi pot da un ajutor, va rog.

De la o vreme cand deschid laptopul se deschide automat internet explorer si se duce pe siteul mucea.com

Nu stiu de ce, nu obisnuiesc sa instalez preostii. Nu face nimic rau chestia e ca eu folosesc Opera, macar daca mi se deschidea in Opera. Home pageul la Internet explorer e blank. Am dat scan pt antivirusi, spamuri, anti malware, curat registrii cu program de curatire, ce pot sa fac sa scap de mucea?

Poti incerca la browseru care il folosesti, mergi la Settings---->Preferences------> Home page iar acolo vezi daca nu cumva este mucea.com.Daca este atunci setezi o alta adresa web.Exemplu google.ro.Daca mucea.com nu este setata ca Home Page atunci ai un Spyware pe care antivirusul tau nu l-a detectat.Update antivirusul tau la cea mai noua database si mai fa un scan.

paul_aramis
17 Jul 2011, 14:24

Din ce stiu "bad clusters" sunt parti ale hardului care sunt stricate cel mai probabil iremediabil.Se poate si din cauza socului daca ai zis tu ca s-a rasturnat pc-ul tau.Tasku cu verificarea hardului cum a zis aramis se poate face doar cand dai dreapta click pe hard si vrei sa faci un diafragment sau check erros dar ma indoiesc ca tu ai bifat asa ceva.Ca recomandare cel mai bine cumpara un hard nou.Pe parcurs o sa iti faca tot felul de surprize neplacute vechiul hard si tot ajungi sa il schimbi.Salveaza de acum pe un dvd ce ai tu mai important.

nu. n-am zis. eu vorbesc de alt check disk, care nu e tot una cu ce zici tu și se face sub bios.

crin3l, te duci la Start→ All Programs→ Accesories→ System Tools→ Scheduled Tasks și vezi ce ai pe acolo. dar cel mai bine îl lași să-și facă treaba până la capăt. care poate dura ore, funcție de cât de mare e HDD-ul.

Cristina_
17 Jul 2011, 21:56
@paul_aramis, un hard e KO cand iti apare bad clusters.

paul_aramis
18 Jul 2011, 00:02
sigur, e ok. ca nou-nouț. cin' te-a învățat IT?

Paraiah
18 Jul 2011, 17:06

Format sau hard format ( programel de dos ce face un fomat mai special dureaza o vesnicie). la tot hdd-ul fara sa pastrezi partiti. Dupa ce reinstalezi win-ul daca inca mai face cu el la garantie sau ingropat urmat de altul nou.
Sau in windows ia HD Tune un programel de pe net instaleaza si vezi ce zice acolo daca iti apar chestii rosii hdd-ul moare vrea schimbat
Spor

crin3l
19 Jul 2011, 08:33
Multumesc frumos pentru recomandari.

vave
20 Jul 2011, 09:08
Se pare că hardul era de vină. Mi s-a înlocuit cu altul şi acum funcţionează şi îmi poate citi şi DVD-uri/CD-uri.
Hardul cel vechi îmi este la recuperat, deşi s-ar putea să nu mai pot salva nimic de pe el. :|

Chambord
21 Jul 2011, 11:11
"Cele mai trasnite clipuri video care parodiaza gigantii IT&C"

http://www.gadgetreport.ro/home-stuff/top-10-cele-mai-trasnite-clipuri-video-care-parodiaza-gigantii-itc/

valskript
24 Jul 2011, 00:11
@ vave:
pune hardul cu probleme în alt calculator, dă click dreapta pe ”My computer” și apoi: - Manage - Storage - Disk Management și dacă acolo îți vede hardul cu probleme ai mari șanse să recuperezi datele
---> caută apoi un program numit „R studio” și vezi ce se întâmplă.

v

alextreme93
09 Aug 2011, 11:13
As vrea sa-mi recomandati o carte de programare in limbajul C sau C++ ptr.incepatori,cu teorii,aplicatii si am gasit 2 carti care mi s-ar parea bune ptr.amatori

PS:Am si pe pc tutoriale,dar mi s-ar parea mai usor daca as invata direct de pe carte.

1.http://www.polirom.ro/catalog/carte/programarea-in-limbajul-c-c++-pentru-liceu-1792/ (3 volume)

2.
http://img12.imageshack.us/img12/2391/unledue.jpg

victor
18 Aug 2011, 11:57
O noua problema.

Cand deschid laptopul apare prompter-ul alb pe fond negru si clipeste cca 5 minute si abia apoi incepe sa se deschida windows.

Virus nu e ca am scanat, cineva mi-a spus ca ar fi semn ca ma lasa placa de baza. O a doua opinie ?

iiii
18 Aug 2011, 14:19
eu cred ca iti lipseste un driver.... cel mai bine e sa il duci la un mester sa se uite atent la el. banuiesc ca e vechiut laptopul nu?

victor
18 Aug 2011, 15:23
e din 2005, anul trecut am reinstalat totul. si a mers pana acum vreo 2 saptamani cand a inceput sa faca asta. daca e vreun driver inainte de ce nu facea?

iiii
18 Aug 2011, 15:41
poate ca nu mai e driveru sau ceva de genu.
posibil sa fie de la foliile de legatura dintre ecran si laptop.
pot fi multe, mai ales ca e vechiut.
sfatul meu mergi la un servis.... daca e ceva , in timp de la 5 secunde o sa se faca 10, apoi 15.

victor
18 Aug 2011, 17:13
ok mersi, o sa-l duc

victor
19 Aug 2011, 19:01
cand lucrurile sunt mai simple decat logica.

acum ceva timp am vrut sa scriu un dvd. pentru nu stiu ce motiv a dat eroare. am lasat dvd-ul in laptop si nu l-am mai scos. de atunci imi face chestia cu startul greoi pt ca are prima optiune de bootare de pe dvd.

azi am vrut sa bag un disc, l-am gasit surprins ca nu il scosesem, l-am aruncat si mi-am facut treaba. cand am redeschis calculatorul pornirea a fost ca in zilele bune.

am salvat banii de service. cum ar fi fost sa duc laptopu si aia sa ma pacaleasca cu niste explicatii savante cum l-au rezolvat........

iiii
22 Aug 2011, 09:33
ehhhh, in cazul asta.. e bine ca ai rezolvat... oricum , sper sa fi constient ca o sa il schimbi .

FreakDoll
22 Aug 2011, 09:37
Bine ca atragi tu raul asupra laptop'ului sau.

iiii
22 Aug 2011, 09:39
nu nu nu......
nu cobesc! sunt doar realist.
victor, sper ca nu te-ai suparat?