View Full Version : Despre piraterie: pro sau contra?
http://img90.imageshack.us/img90/662/pirateria.jpg
pai nu?
Pitbull
31 Aug 2009, 21:47
Ups, Raptorele s-o fäcutärä portavocea lu' Oligo-Blubico!
Te-apucä râsu-plânsu', zäu-asa!!! =)) :((
paul_aramis
31 Aug 2009, 21:49
raptor are dreptate. aşa e. uită însă, atunci când "dă cu piatra", că cică cei fără de pată ar trebui să o facă primii.
pai ia lamureste-ne matale, rogu-te, cum se face ca dai ca-n targu' lu cremene adrese de torent pe forum cand stii ca nu e voie. om in etate, cu minte si intelept, nu vrabioi cu cas la gura? si mai esti si ultra-moderator?sau moderator simplu, ma rog. nu ar trebui ca promotorii acestui splendid forum sa fie, ei insisi, exemple pentru utilizatorii pe care ii pastoresc? de ce te superi pe mine, cand just ar fi sa iti ceri scuze ca sa imbunezi, smerit, divinitatea virtuala?
Pitbull
31 Aug 2009, 21:53
Gura Paularamisului (si cea a Dragomarei) ADEVAR graieste!
Dar ca sä fim corecti: Raptor nu e o cuträ, e un tip misto, dar se lasä telecomadat de täntäläul äla de Chillotel Bill, pe care l-ai fäcut tu arsice în Gägäuzia. Asta e, nobody's perfect.
raptor are dreptate. aşa e. uită însă, atunci când "dă cu piatra", că cică cei fără de pată ar trebui să o facă primii.
desigur, preaiubite, uiti ca m-am cucernicit. sunt un schivnic virtual, si nu caut galceava, doar o indreptare a pietrelor pe care coada lui Satan le deranjeaza ici-si colo pe drumul spre mantuire.
paul_aramis
31 Aug 2009, 22:08
orice intenţie bună e binevenită, oriunde, oricând. dar trebuie să nu uiţi şi ce zice vorba populară:
drumul spre iad e pavat cu bune intenţii. şi de ce nu dai matale un exemplu şi schimbi poza de la avatar, că nu crez să fii mata acolo?
PS pit, eu nu i-am făcut nimic lu' kilu bilu, şi-a făcut-o el singur. ca în chestia cu mâţa: eu doar ţineam de coadă, el trăgea.
PPS acu să vezi că intră iară (aici sau acolo) şi mă ia la spurcat. că la astea are şcoală, nu glumă!
Pitbull
31 Aug 2009, 22:18
PS pit, eu nu i-am făcut nimic lu' kilu bilu, şi-a făcut-o el singur. ca în chestia cu mâţa: eu doar ţineam de coadă, el trăgea.
Pe bune - ca de-obicei! Pathological antilopian self-destruction!
PPS acu să vezi că intră iară (aici sau acolo) şi mă ia la spurcat. că la astea are şcoală, nu glumă!
Pe si mai bune!
On-topic:
Topicul on läsati-l - e înduiosätor în ridicolul ipocriziei lui puerile...
Pe bune, Raptore - când te-am cunoscut, erai un tip de calitate... Cum ai ajuns asa, marionetizat de o nulitate ca Ambrablurica zis Blubico?
g3nov3s3
02 Sep 2009, 08:32
Mai cumpara cineva la noi in tara filme pe DVD la ora actuala?
Pitbull
02 Sep 2009, 08:57
Da, foarte multä lume, din fericire.
De cand cu revistele astea care dau la pret redus am inceput sa cumpar si independent de acestea, insa tot la pret redus si intr-o cantitate mica. Nu sunt multe filme pe care le-as cumpara la pretul lor normal insa. Momentan cred ca doar pe In the mood for love l-as cumpara indiferent de pret. Si daca tot am dat pe aici ma poate indrepta cineva spre directia dorita? Unde l-as putea gasi in Bucuresti de exemplu ca nu vreau sa dau comanda din strainatate.
illotempore2002
02 Sep 2009, 09:28
:))
Mai, ziceti-i omului ce vrea sa auda: da bah, Cinemagia sustine pirateria. Asa, si?
@Liviu-, In the mood for love s-a dat gratis la Republik acu ceva ani, poti sa iei legatura cu cei de acolo sa cumperi prin posta revista din acel umar....stiu ca permanent, si la ultimele numere, exista un talon in revista rin care puteai comanda numere mai vechi ale revistei, impreuna cu dvd-uri. De altfel tu insuti daca ai un nr Republik, poti vedea in interior pagina aceea cu talonul de comanda, sunt aproape 100% sigura ca ai sa poti sa faci rost.
Leonard
02 Sep 2009, 11:04
confirm (dar nu condamn) ce zice raptor. cinemagia e de mult timp sponsorul sitului titrari.ro. sub fiecare titrare apare sigla cinemagia şi linkul către pagina filmului.
Leonard
02 Sep 2009, 11:23
cred că ţine de simţul moral al fiecăruia să dea şi bani (fie la cinema, fie să cumpere dvd-ul) pentru filmele care merită (pot să dau exemple cînd am procedat astfel). nu trebuie să fie o lege pentru asta. aşa cum unii renunţă la carne şi devin vegetarieni, din simţul moral de a nu ucide animale sau alţii nu aruncă gunoaie pe stradă şi nu merg cu maşina ca să nu polueze, cred că se poate şi în cazul filmelor. sigur, e o idee globală, majoritatea romînilor nu prea au acest simţ (poate cu excepţia celor din vestul ţării).
cel mai corect mi s-ar părea ca plata la cinema să fie opţională. fiecare să cotizeze la final cît consideră, în funcţie de cum i-a plăcut filmul. la fel şi pe net, să fie posibilitatea să virezi nişte bani în contul producătorilor filmelor pe care le descarci de pe net (dacă ţi-au plăcut, evident). cu siguranţă, unii fanatici după un film care au şi bani vor cotiza mai mult decît costul unui bilet sau unui dvd. eu de exemplu aş vrea să pot plăti unele filme care m-au impresionat (şi le-am văzut datorită "pirateriei") dar care nu au ajuns vreodată la noi în cinema sau pe dvd. unele nu există nici pe amazon (cele asiatice îndeosebi). şi oricum nu deţin credit card cu care să am această posibilitate de a cumpăra de pe net.
utopic nu?
paul_aramis
02 Sep 2009, 14:55
confirm (dar nu condamn) ce zice raptor. cinemagia e de mult timp sponsorul sitului titrari.ro. sub fiecare titrare apare sigla cinemagia şi linkul către pagina filmului.
dăşteaptă concluzie. ţi-a luat mult ca să ajungi la ea? asta e pe logica 1 egal 2, nu?
pe acelaşi calapod: cinemagia susţine pirateria, pentru că cel puţin userul leonard practică pirateria.
Dar, tu, paul aramis, destainuie-te. Tu piratezi film românesc ?
illotempore2002
02 Sep 2009, 16:17
Dar tu raptor, stii limba ceha?
paul_aramis
02 Sep 2009, 16:18
depinde de unde priveşti lucrurile. din punctul meu de vedere, nu. conform legii, se pare că nu. că lasă loc la interpretări ... şi eu nu pun la dispoziţie nimic, ci serverul unde am uploadat. plus că nu mă supun legii române, nefiind pe teritoriul românesc;)
din punctul unora de vedere, da.
cu o excepţie: nu am să o fac niciodată cu filmu' lu ambra_blue/kilu-bilu. promit!
aşa, de curiozitate, vă uitaţi împreună cu prietenii la un dvd, acasă la voi sau acasă la ei? dar cu familia? a-ţi împrumutat la/de la prieteni sau rude dvd-uri? dacă da, felicitări, a-ţi încălcat legea.
Dragomara
02 Sep 2009, 16:30
şters!
illotempore2002
02 Sep 2009, 16:34
Mai, voi nu aveti alta treaba, de exemplu sa vedeti filme piratate?
@paul, excelenta argumentatie, acuma sper ca au inteles.
Pitbull
02 Sep 2009, 16:39
Dar, tu, paul aramis, destainuie-te. Tu piratezi film românesc ?
Hehehe, asta-mi redesteaptä savoarea acelui show cu mâta care se trägea singurä de coadä si nu stia de ce tot ea miorläia. :))
paul_aramis
02 Sep 2009, 17:27
dragomara, eu unul am citit legea, altcumva nu vorbeam. uite un exemplu la ce v-am întrebat:
http://farm4.static.flickr.com/3476/3881698572_297fb294d9.jpg
Dragomara
02 Sep 2009, 17:49
şters!
paul_aramis
02 Sep 2009, 17:52
legea nu se citeşte cu DEX-ul în faţă. ci cu jurisprudenţa în minte. ea se aplică nu numai în "litera" sa ci şi în "spiritul" ei. altcumva, avertismente de genul celui postat nu ar fi posibile. majoritatea legilor sunt interpretabile, totul depinde de cât de bun e avocatul.
Pitbull
02 Sep 2009, 17:57
Dragomara se referea la "Politist, adj." ;)
paul_aramis
02 Sep 2009, 18:00
ce legătură are asta cu subiectu'? sau e vorba de aitilop?
aşa, de curiozitate, vă uitaţi împreună cu prietenii la un dvd, acasă la voi sau acasă la ei? dar cu familia? a-ţi împrumutat la/de la prieteni sau rude dvd-uri? dacă da, felicitări, a-ţi încălcat legea.
Tot de curiozitate, faptul ca vezi un film pe un dvd original (proprietatea ta) la tine acasa (proprietetea ta) sau la ei acasa (proprietatea lor), dar cu familia (tot proprietatea ta e dvd-ul si proprietatea familiei e casa) e prezentare publica pentru ca... ?
Dragomara
02 Sep 2009, 18:06
şters!
Pitbull
02 Sep 2009, 18:07
ce legătură are asta cu subiectu'? sau e vorba de aitilop?
Sä nu facem asocieri sacrilegioase, sinapse Hepburn-Imemistice si paralelisme neeuclidesti.
scuze, mă repet, aci era vb de DEX = dicţionarul explicativ al limbii române.
Da, si-n "Politist, adj." la fel - FIX de DEX.
paul_aramis
02 Sep 2009, 18:13
Tot de curiozitate, faptul ca vezi un film pe un dvd original (proprietatea ta) la tine acasa (proprietetea ta) sau la ei acasa (proprietatea lor), dar cu familia (tot proprietatea ta e dvd-ul si proprietatea familiei e casa) e prezentare publica pentru ca... ?
pentru că singura persoană privată în discuţie eşti tu, cel care ai cumpărat DVD-ul. :P, dreptul de a viziona respectivul dvd l-ai obţinut doar tu, în momentul în care l-ai cumpărat.
ăsta e exemplu de interpretare când legea este foarte (da' foarte rău) ambiguă.
Dragomara
02 Sep 2009, 18:25
şters!
Pitbull
02 Sep 2009, 18:30
Päi aspirina nu-i pe copyright... :|
paul_aramis
02 Sep 2009, 18:33
păi, dar familia e tot o "colectivitate".
plus că judecătorii nu se uită în DEX, ci în lege. pe care o interpretează (uneori) după cum vor ei.
Pitbull
02 Sep 2009, 18:35
Totusi, Anghelache e cel mai DEXofil!
Lasand la o parte pirateria, am o intrebarea strict despre "copyright".
Daca vreau sa-mi schimb numele acum in JackSparrow, trebuie sa le cer voie celor de la Disney?
Sau ...Nickname-ul meu e Kramer, trebuie sa-i dau ceva bani lu` Jerry Seinfeld?
doar o intrebare...:)
paul_aramis
02 Sep 2009, 18:37
nu-i corect, că aspirina nu vine cu drepturi de autor decât asupra producerii ei, nu şi a utilizării ...:D
păi şi dacă iei un prezervativ, îl foloseşti şi dă rezultate, nu e corect să îl împrumuţi şi la alţii? dar pe ăla care a dat rezultate, că pe restu' nu le-ai testat!
şi dacă public e mass-media, atunci calculatorul meu propriu şi personal nu e nici public nici mass-media. deci pot să fac sală de proiecţii acasă, unde să pun la calculator, pe un ecran de 80" filme de pe dvd. şi unde să iau şi bani. nu pentru film, ci pentru că respectivul îmi trece pragul casei.
PS hai că putem să o ţinem aşa până mâine ...:))
Pai si aspirina e metoda de contraceptie: o tii stransa-ntre genunchi.
Anxious_Schizoid
02 Sep 2009, 18:39
pentru că singura persoană privată în discuţie eşti tu, cel care ai cumpărat DVD-ul. :P, dreptul de a viziona respectivul dvd l-ai obţinut doar tu, în momentul în care l-ai cumpărat.
ăsta e exemplu de interpretare când legea este foarte (da' foarte rău) ambiguă.
Dar cum dovedeşti că tu ai luat DVD-ul? Poţi să ai chitanţă, dar pe chitanţă nu e scris niciun nume, deci filmul poate fi cumpărat şi de prietena ta. Hai să vă explic eu ceva: când te dezbraci şi umbli gol prin casa ta nu poate să-ţi zică nimeni nimic, pentru că o faci într-un spaţiu privat, casa ta, dar dacă te duci aşa pe stradă, în faţa blocului, unde tu nu mai niciun drept de proprietate eşti acuzat de expunere indecentă. Concluzia: în casa ta poate să se uite o sută de oameni la film, deoarece e un spaţiu privat, dar asta nu înseamnă că poţi să-ţi faci un cinema la tine acasă. Cel puţin aşa văd eu lucrurile, public=oricine.
illotempore2002
02 Sep 2009, 18:39
Totusi, Anghelache e cel mai DEXofil!
credeam ca Dragomara e cea mai dexofila :))
cine e anghe-lache?
Pitbull
02 Sep 2009, 18:40
Lasand la o parte pirateria, am o intrebarea strict despre "copyright".
Daca vreau sa-mi schimb numele acum in JackSparrow, trebuie sa le cer voie celor de la Disney?
Sau ...Nickname-ul meu e Kramer, trebuie sa-i dau ceva bani lu` Jerry Seinfeld?
doar o intrebare...:)
Numai dacä brandul Jack Sparrow e înregistrat ca atare.
Nu cred cä legea märcilor se aplicä si în cazul numelor de persoane.
Acu' doi ani pe vremea asta, de pildä, Irinel Columbeanu si-a omologat numele, dar numai ca brand; asta nu mä împiedicä pe mine sä mä cheme ca pe el. A-ncercat zdreanta aia de "Libertatea" sä declanseze un scandal (implicându-mä si pe mine, cäcänarii - puteam sä-i dau în judecatä, da' mi-a fost lene si silä), da' n-a iesit nimic.
Nu, Angheache-i DEXofil, iar Dragomara e DEXofanä.
(Sau viceversa.)
Drago, explicä-i lui Illo cum e cu tine si Anghelache.
Okei! thanks Pitbull, m-ai lamurit!;)
Pitbull
02 Sep 2009, 18:47
We are here to serve. O:-)
Dragomara
02 Sep 2009, 18:59
şters!
Pitbull
02 Sep 2009, 19:01
Drago, lasä prezervativele publice mass-media si zi care-i treaba cu Anghelache!
Dragomara
02 Sep 2009, 19:12
şters!
Pitbull
02 Sep 2009, 19:19
Evident cä la "Politist, adj." mä refeream - nu acolo-i antologica fazä cu Anghelache, comisarul care aplicä legea dupä DEX?
Piratat, corsarat, haiducat, holdupat, nu conteazä - VEZI-L, ce mai astepti?
Cum sa nu poti face cinema la tine acasa? HBO ce-i? :D
Pitbull
02 Sep 2009, 19:28
HBO nu-i DEX!
paul_aramis
02 Sep 2009, 19:28
trecând în registru mai serios acum, precum ştiţi (sau nu) organele competente, au tot felul de acţiuni de astea de combatere a pirateriei. unii şi-au încasat-o destul de bine (parcă 5 ani de închisoare) în operaţiunea gramofonul şi alte similare. ce e mişto e că respectviii puteau să evite pedeapsa, în chiar contextul legii ...
Dragomara
02 Sep 2009, 19:31
şters!
Pitbull
02 Sep 2009, 19:32
A, bun, bun! :D D'accord! :x
Da' mâine - neapäratamente!
de ce ati schimbat titlul topic-ului? cinemagia nu doar ca incurajeaza pirateria ci foloseste si prezervative ieftine.
Pitbull
02 Sep 2009, 21:05
cine e anghe-lache?
Sä nu-mi spui cä nu st-ii!
Mistah J, te-am considerat mai demult un cretin, ti-o zic pe sleau.
Acum insa ai tot sprinjinul meu in orice demers ecumenic. Monseniore, sunt al tau, trup si suflet.
illotempore2002
02 Sep 2009, 22:12
@Raptor
Eu nu stiu de unde ai dezvoltat complexul asta cum ca Cinemagia vbeste despre tine sau Pauline kael.....zau asa, fantezezi, poate despre ambra blu s-au mai auzit unele si altele, dar despre voi doi????? Cand, unde???? :-/ S-a vbit azi cu tine ca te-ai bagat tu in seama cu acest topic, ai declansat o discutie, normal ca s-a vbit CU tine dar nu despre tine.....stick to reality :-*
Dar de fapt ce vrei tu? Sa nu se mai pirateze filme? Ei bine, asta nu are sa se intample. Case closed. Asadar, ce cauti pe pamantul asta? Zi ce vrei si noi incercam sa-ti dam daca putem.
Hai noapte buna!
Pitbull
02 Sep 2009, 22:26
Cine naiba i-a cenzurat mesajul noului idol al Raptorelui? X( Tocmai mä bucuram pentru ei, cä a tunat si i-a adunat.
Nu era nimic în neregulä acolo - doar niste prostioare färä noimä; uite:
Mistah J, te-am considerat mai demult un cretin, ti-o zic pe sleau.
*passing through all the five stages of grief*
*faints*
*recovers*
raptor, I hope you know I ripped ALL of your pictures off the wall !!!
*walks out of thread leaving raptor crying*
Deci, Illo, se pare cä nu mai au nevoie de noi - s-au gäsit, în sfârsit! :x:x
Now, he world is a better place.
And a quieter one, too.
Dragomara
02 Sep 2009, 22:29
şters!
Pitbull
02 Sep 2009, 22:49
Drago, nu-i nimic de luat în serios aici... Niste biete härtuieli präpädite si fätarnice (vezi, în cazul de fatä, cunoscuta ta aversiune fatä de ipocrizie chiar s-ar justifica perfect), reminiscente ale cäderii regimului de tristä amintire de-acum trei ani si ale amnistiei generale din martie... Päcat cä n-au nici un haz - mäcar o undä de amuzament le-ar mai atenua tristetea... Da' ce sä-i faci, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere...
paul_aramis
03 Sep 2009, 00:35
care închiseră-ţi bre Offtopic Asylum?
acu' tre' să îi răspund lu' raptor aci: taică raptore (sau tre' să zic cuvioşenia ta?) io unu' nu piratez filme româneşti. conform legii. când s-o schimba legea, mai vorbim.
Pitbull
03 Sep 2009, 01:04
"Offtopic Asylum" stä în principiu tot timpul închis, tocmai ca sä nu se-ntindä oamenii la vorbä acolo... Nu e un topic activ, ci un DEPOZITAR inert al mesajelor off-topic - pe care le-am sterge, dar dacä nu-s obscene, le internäm doar acolo, sä nu chiräie puii cä-i cenzuräm.
Pentru scandaluri, avem "In suturi!!!" (aici, la Cafenea).
Cinemania
03 Sep 2009, 07:44
da bah, Cinemagia sustine pirateria. Asa, si?
Atunci spuneţi-i cinemaniacului să nu mai închidă topicuri sub acest pretext...
desigur...sa-mi trag doua de nu promit solemn ca nu ma mai ating de astfel de topicuri daca vine acum vreun mare al site-ului si-mi spune: ba, esti un nap posedat de duhul excesului de zel si de dobitocenie, la ce dracu l-ai inchis, asa un topic se lasa in pace
keepwalking
03 Sep 2009, 10:37
Eu trag filme pe care nu am unde sa le vad sau de unde sa le cumpar (la preturi decente nu 40 $ un dvd)..
intr-adevar, sunt preturi care descurajeaza din start intentia de cumparare.
am fost in urma cu cateva zile la carturesti si, cu toate ca nu sunt un cinefil pasionat, mi-ar fi placut sa pot cumpara unele filme de acolo.
insa preturile erau peste posibilitatile financiare medii...
paul_aramis
03 Sep 2009, 11:35
păi vezi nea bremene, că n-ai citit legea? faptul că le-ai luat nu e piraterie. dacă le dai mai departe, în condiţiile legii, aia e piraterie.
paul_aramis
03 Sep 2009, 11:45
te faci şmecher şi nu dai:D
Dragomara
03 Sep 2009, 12:23
şters!
Pitbull
03 Sep 2009, 12:30
dp meu dv
Corect.
paul_aramis
03 Sep 2009, 12:45
dp meu dv multe e rele, da' legea zice că nu e. B-)
aşa cum moral nu e bine nici frumos să înjuri sau să spurci pe unul şi pe altul pe forumuri, dar legea tace chitic şi nu zice nimic de asta. aşa că văz că e liber.:))
ş-apoi ce e moral pentru unul nu e moral pentru altul. şi invers şi tot aşa.=))
illotempore2002
03 Sep 2009, 13:33
Tuuuooooamne, cata rabdare aveti.....
paul_aramis
03 Sep 2009, 13:43
io unu am. după cum zise maestrul caratase: dom'le, dumneata eşti ori prost ori ardelean. ce-a zis junele radu? şi una şi alta!
keepwalking
04 Sep 2009, 08:00
DDTV, televiziunea lui Dan Diaconescu, este acuzata de piraterie de Warner Bros
Televiziunea lui Dan Diaconescu, DDTV, a fost acuzata de piraterie de catre Warner Bros., cunoscuta companie americana transmitand o instiintare la CNA ca postul de televiziune a difuzat ilegal filme, precum "The Last Boy Scout/ Ultimul samaritean", dar si desene animate, ca "Tom & Jerry".
"Am primit o instiintare de la Warner Bros. cum ca s-ar difuza filme pentru care nu ar exista drepturi pe DDTV. Warner ne-a instiintat ca a facut aceasta informare catre post si o face si catre autoritatea din audiovizual", a spus Rasvan Popescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), joi, in sedinta Consiliului.
El a precizat ca a vorbit, miercuri, cu reprezentantii OTV, care au spus ca postul are semnate contracte cu un intermediar pentru difuzarea respectivelor productii. "Cu contractul pe masa, trebuie sa vedem care este situatia", a mai spus Popescu.
Warner Bros. International Television Distribution a trimis, in data de 28 august, adrese catre CNA, catre Diana Voiculescu, directorul general al societatii Telecroma Media SRL (detinatoarea licentei pentru DDTV), si catre Doru Iuga, directorul de programe DDTV, cu privire la difuzarea "ilegala" a filmelor "Last Boy Scout/ Ultimul samaritean", "Grumpier Old Men/ Morocanosii" si a desenelor animate "Tom & Jerry". Scrisoarea companiei Warner este semnata de departamentul juridic al companiei americane.
Prin respectiva adresa, Warner Bros. someaza DDTV sa inceteze difuzarea oricaror filme sau programe din portofoliul Warner, precizand ca este singura companie abilitata sa aprobe difuzarea filmelor respective pentru teritoriul Romaniei.
De asemenea, Warner Bros. a somat DDTV sa mentioneze daca detine licentele de difuzare de la terti si, in caz afirmativ, sa remita contractele catre Warner, in caz contrar, "televiziunea fiind singura responsabila pentru difuzarea fara licenta a programelor mentionate".
Warner Bros. mai spune ca difuzarea de catre DDTV a programelor mentionate incalca drepturile altui radiodifuzor din Romania, licentiat prin acordul scris al detinatorului de drepturi, singurul in masura sa dispuna difuzarea acestora.
In scrisoare se mai arata ca difuzarea de catre DDTV a programelor s-a facut cu incalcarea legilor din Statele Unite si a legilor internationale privind copyright-ul. Practic, difuzarea sau exploatarea programelor Warner Bros., in orice fel, nu se poate face in Romania fara aprobarea in scris din partea companiei americane.
Totodata, Warner Bros. isi rezerva dreptul de a intreprinde si alte actiuni pe care le considera necesare in acest caz.
Cristina Trepcea, membru al CNA, a declarat pentru MEDIAFAX ca in acest caz vor fi instiintate si Comisiile de Cultura din Parlament.
De cealalta parte, Doru Iuga, reprezentantul postului DDTV, a declarat pentru MEDIAFAX ca televiziunea DDTV are contract cu o companie intermediara pentru difuzarea acestor productii. "Problema nu este a noastra, ci a firmei care a facut achizitiile", a spus Doru Iuga. El a precizat ca societatea de la care DDTV a cumparat drepturile de difuzare pentru productiile Warner Bros. ii apartine lui Florin Miclaus, un om de afaceri care detine mai multe licente audiovizuale pentru posturi de televiziune si radio.
Contactat de MEDIAFAX, Florin Miclaus a declarat ca "DDTV are drepturile". El a precizat ca a depus la CNA toate documentele. Miclaus a refuzat sa faca alte declaratii.
Numai intre 23 si 28 august, DDTV a difuzat, intre orele 17.00 si 02.00, cateva zeci de titluri de filme artistice, documentare si desene animate de la mari case de productie, printre care si Warner Bros., Universal Pictures, 20th Century Fox, Walt Disney, BBC.
Astfel, in 23 august, DDTV a difuzat filmele artistice "Backdraft/ Focul ucigas" (produs de Universal City Studio Inc; Imagine Films Entertainment Inc.), "Helpmates/ Prietenul la nevoie se cunoaste" (Hal Roach Studios), "Double Trouble/ Un bucluc cu repetitie" (Metro Goldwyn Mayer).
Printre titlurile difuzate in data de 24 august de DDTV se numara documentarul "Zile care au zguduit lumea" (BBC - The History Channel), filmele artistice "Prelude to A Kiss/ Preludiu pentru un sarut" (20th Century Fox) si "Intolerable Cruelty/ Dragostea costa" (Universal Pictures - Imagine Entertainment), dar si desene animate precum "Ding Dog Daddy/ Catelul indragostit" (Warner Bros - Cartoon).
Pe 25 si 26 august, DDTV a difuzat desene animate precum "Tom si Jerry" (Metro Goldwyn Mayer), "Noi, animalele chit" si "Flori in jungla" (Warner Bros), "Ursul pacalit" (Walt Disney), filmul artistic "Casper" (Universal Pictures), "Ultimul samaritean" (distribuit de Warner Bros), "Formidabilul" (20th Century Fox) etc.
Totodata, in data de 27 august, pe DDTV au fost difuzate filmele "Breakfast at Tiffany's/ Mic dejun la Tiffany's" (Paramount), "The Sons of Katie Elder" (Paramount) si "Down periscope/ Invincibilul" (20th Century Fox), in timp ce pe 28 august televiziunea a transmis filmul "Hot shots/ Formidabilul" (20th Century Fox).
Mai mult, in emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzata pe postul OTV in data de 22 august, Dan Diaconescu a facut anunturi referitoare la noua grila de programe a postului DDTV.
"Putem da o destinatie mult mai buna televiziunii DDTV, in sensul ca dumneavoastra, pana acum, in Romania aveati cateva televiziuni de filme, cum ar fi HBO, cum ar fi Hallmark, cum ar fi Universal sau Pro Cinema ori alte televiziuni care difuzeaza filme non-stop, filme de toate genurile, desene animate sau filme de epoca, Jetix, Cartoon Network, Minimax (..) Dar a venit momentul sa aveti si dumneavoastra o televiziune romaneasca care sa emita asemenea programe non-stop, titrate in limba romana, 24 de ore din 24, si, mai ales, foarte important pentru dumneavoastra, un program de televiziune care sa nu ceara vreun cost suplimentar firmei de cablu", a spus Dan Diaconescu.
El a precizat ca a achizitionat pentru telespectatori 2.700 de filme, difuzarea lor incepand din 23 august. Dan Diaconescu a mai spus ca pentru achizitionarea acestor filme a facut o investitie uriasa, "de ordinul milioanelor de euro".
Televiziunea DDTV este controlata de Dan Diaconescu, cel care detine si postul OTV. DDTV (Direct Digital TV) are licenta audiovizuala din noiembrie 2003 si s-a lansat in 2005. Licenta DDTV este operata de societatea Telecroma Media SRL, ai carei actionari sunt: Flostoiu Ion Florin - actionar principal (66,65%) si Diaconescu Iulius Mario (33,35%), potrivit site-ului CNA.
Cinemania
07 Sep 2009, 15:05
am mutat la "in suturi" ultimele mesaje...continuati acolo
topicul ramane deschis pt ca e un subiect interesant...cel putin pt unii care nu au de impartit nimic
Pitbull
07 Sep 2009, 15:07
Bun si-asa.
Anxious_Schizoid
07 Sep 2009, 15:30
El a precizat ca a achizitionat pentru telespectatori 2.700 de filme, difuzarea lor incepand din 23 august. Dan Diaconescu a mai spus ca pentru achizitionarea acestor filme a facut o investitie uriasa, "de ordinul milioanelor de euro".
Ce înseamnă că a achiziţionat 2.700 de filme? A cumpărat DVD-urile din magazin sau a încheiat vreun contract de televizare. Merg mai mult pe varianta DVD-urile, pentru că un contract nu înseamnă achiziţionare, astfel că avem un prim exemplu de prezentare publică a unui film.
Dragomara
07 Sep 2009, 15:46
şters!
paul_aramis
07 Sep 2009, 15:55
păi după cum bate câmpii DD-ul (ca de obicei) nu prea ştii despre ce e vorba: "2700 de filme cu ... miloane de euro" şi un singur milion să fie, 400 de euroi pentru un film e cam prea mult, doar pentru achiziţie.
Anxious_Schizoid
07 Sep 2009, 15:57
no, stai că ai uitat esenţialul:
Ce înseamnă că a achiziţionat 2.700 de filme? A cumpărat DVD-urile din magazin sau a încheiat vreun contract de televizare. Merg mai mult pe varianta DVD-urile, pentru că un contract nu înseamnă achiziţionare, astfel că avem un prim exemplu de prezentare publică NEAUTORIZATĂ a unui film.
Ai dreptate, dar să fim serioşi, cine cumpără un DVD şi cere o autorizaţie de difuzare? Chiar dacă ai autorizaţie nu difuzezi filmul de pe un DVD, mai bine închei contrat şi obţii nişte copii mai bune ale filmului, cel puţin aşa cred, nu am avut ocazia să lucrez în televiziune, dar eu aşa aş proceda. Însă aici vorbim de OTV, nu cred că ei au urmat vreo regulă, scrisă sau nescrisă.
Dar şi pentru obţinea drepturile de televizare pentru 2.700 de filme, câteva milioane de euro e cam puţin.
Pitbull
07 Sep 2009, 16:02
Drago,
Tu esti dobrolteancä.
De ce începi asa de mult cu "no"?
Inteleg eu, care mi-s ardelean - da' tu?
Anxious_Schizoid
07 Sep 2009, 16:08
Drago,
Tu esti dobrolteancä.
Asta vroiam să zic şi eu de ceva timp, m-am gândit "O fi din Oltenia, se explică." Dar când am citit ceva scris de ea în legătură cu Medgidia, nu am mai ştiut cum să explic acest "no".
Drago,
Tu esti dobrolteancä.
'Io mi-s' e formula banateana. :D
Dragomara
07 Sep 2009, 17:48
şters!
paul_aramis
07 Sep 2009, 17:55
nu-i:D
Pitbull
07 Sep 2009, 17:58
Drago,
Tu esti dobrolteancä.
Io mi-s cetăţeanul Universului! :P :P :P :P
Tu ti-s cetăţeANCA Universului! :P ;) :P ;) :P ;) :P
nu-i:D
Ba da, sibiene. :D
paul_aramis
07 Sep 2009, 18:46
nu-i:D Ba da, sibiene. :D
ba ba. http://satmareanca.wordpress.com/cine-mi-s-io/
De abia ce făcuse curat Cinemania.
No... poftim la ei! :))
paul_aramis
07 Sep 2009, 18:56
da' noi nu ne certăm:D!
suntem doar off-topic;)
Cinemania
08 Sep 2009, 07:52
despre subdialecte: pro sau contra ? no amu vreti topic au ba ?
in rest "Despre piraterie: pro sau contra?"
Pai ce sa zic .. sunt si pro si contra ..
Contra , pentru ca unii chiar se chinuie sa faca muzica .. dar in Romania sunt putine formatii care chiar merita sa dai banii .
Pro pentru ca , daca tot nu le ies banii , daca le " furam" de pe net , sa faca un site , unde se posteaza melodiile si in functie de download-uri , adica cu cat se download-eaza o melodie mai mult cu atat ii ajung bani mai multi in buzunar . Ca la site-uri ..
illotempore2002
16 Sep 2009, 16:51
despre subdialecte: pro sau contra ? no amu vreti topic au ba ?
in rest "Despre piraterie: pro sau contra?"
PRO. categoric.
Pitbull
16 Sep 2009, 20:15
Uneori PRO, alteori CONTRA. Cu discernämânt.
halebardul
16 Sep 2009, 20:25
Salutare, frate!
paul_aramis
16 Sep 2009, 20:28
io-s contra.
PS tocmai ce apăru' Cel mai iubit dintre pământeni
Pitbull
16 Sep 2009, 20:49
Salutare, frate!
Nu mä pripesc, dar sunt sanse sä retractez ceea ce ti-am trimis prin ultimul SMS. Acum, astept un pic...
io-s contra.
PS tocmai ce apăru' Cel mai iubit dintre pământeni
Apropo de roman , mi-a placut super mult !
paul_aramis
03 Oct 2009, 22:22
DECI PIRATEZI FILME
nu, conform legii ... române.
Admiti insa ca, de fapt, PIRATEZI FILME
paul_aramis
03 Oct 2009, 22:39
păi ... nu. când ceea ce fac eu o să fie calificat de lege ca şi piratare, atunci da, o să admit. până atunci, aşa scrie, aşa este.
dacă vrei să discutăm pe tema asta, deschide un topic separat, că suntem off-topic. rău de tot.
nu mi se apre deloc offtopic faptul ca tu piratezi filme
paul_aramis
03 Oct 2009, 23:00
pe topicul ăsta e off-topic. dar dacă tu ai rămas blocat pe ideea asta, dăi-nainte. pe mine nu mă deranjează.
PS diferenţa între mine şi ăla care pirata filme, e că eu, deşi sunt doar un inginer şi nicidecum un "intelectual" ca el, eu nu te înjur, indiferent cât de mult o să postezi aceeaşi întrebare/afirmaţie. aşa că ... spor la făcut trafic.
illotempore2002
04 Oct 2009, 03:26
nu mi se apre deloc offtopic faptul ca tu piratezi filme
Si eu piratez filme.
Tu alta treaba n-ai? (:|
adhpliz
06 Oct 2009, 20:39
piraterie pro sau contra ? Eu sunt mai mult decat pro si am mai multe motive ca sa fac chestia asta
1 pot sa downladez filme VECHI de calitate pe care nu le gasesc NICAIERI !!!!!!!
2 apar filme noi dar care NU AJUNG IN ORASUL meu si pentru asta trebuie sa :
ma duc la brasov sa le vad platesc 20 lei bilet de tren + 20 de lei bilet film + 10 lei suc,popcorn=50 lei!!!!! plus o zi f****a pe tren dus intors asa ca (NO WAY)
3 muzica pentru ca sunt abonata la r.d.s. idiotii astia tiampiti ca altfel nu le pot spune MI-au taiat canalele De MUZICA STRAINE si acum am ramas sa ascult ca**turile de canale romanesti cu muzica lalaita (si o engleza de balta =>inna) de aceea prefer sa scot muzica de pe torrenti(straina in general)
4 o alta chestie descoperita e downloadarea la bulan ->am luat cateva filme suedeze,germane si unu finlandez si am ramas inmarmurita la prezenta scenica a actorilor , in final niste filme de exceptie
= as pune o poza dar mi-e sa nu ajunga pe unde nu trebuie (dar ca sa va fac o idee am 406 de torrenti la share si 16 la downloadat
=ce ma supara(X( X( X( furioasa) FOARTE tare e ca pirate bay a fost cumparat si vor sa ne faca sa platim pentru torrenti dar lasa ca in 6 luni o sa apara alt site mai bun si FREE :)
Pitbull
06 Oct 2009, 20:48
Nu-ti face griji, virtualmente toatä lumea pirateazä filme.
Totul e cä unii o fac firesc, iar altii se dau mironosite.
Ii prefer pe primii, îi compätimesc pe ceilalti.
Disciple
06 Oct 2009, 20:52
Eu piratez deoarece nu am banii destui sa imi cumpar originale(si totusi fac eforturi si imi cumpar cand am ocazia).
De as avea de nu mi-as construi o camera in care sa depozitez colectia mea.:D
adhpliz
06 Oct 2009, 21:12
Disciple ai dreptate cateodata cand am chef ( am bani in buzunar ) ma duc si eu sa cumpar filme . ... am filme pe care le-am vazut piratate dar cum a aparut dvd m-am dus si l-am cumparat . si chiar as vrea si eu o camera pt dvd dar deocamdata nu am decat vreo 20 :( ce sa faci is cam scumpe
Disciple
06 Oct 2009, 21:19
Famelie mare,renumeratie mica...:))
Ei bine , sa revenim la intrebarea principala.
Teoretic nu sunt de acord, practic da , nu cred ca e cineva de pe acest forum care sa nu ia vreun film de pe strong/filelist sau mai stiu eu ce, in afara de stimatul domn raptor.Am si eu filme cumparate dar nu asa multe, eu am o regula: iau un film il vad @ ori il sterg , ori consider ca trb bagat pe DVD :)
In Romania piata de DVD e minuscula.
Apar numai filme de (oarecare) succes pentru a exista o garantie ca se si vand.
In schimb, pe torente se gasesc filme care la noi nu vor fi disponibile niciodata, de ce m-as priva de placerea de a le viziona?
Ma refer aici la filme de arta, filme clasice, europene, independente, etc... astea nu se gasesc in Romania nici pe DVD si nici nu ruleaza in cinematografe.
Descarcati fratilor cit puteti ca doara nu mor aia de foame ca nu le platiti lor drepturile de autor.Si inca ceva,eu nu cred sa existe unul pe lumea asta care-i conectat la net sa nu fi descarcat ceva in viata lui,pai pt. cei netul numa o fereastra catre informatie?
cremaxx
30 Nov 2009, 15:53
Daca nu ar fi filmele pe internet atunci acesta ar fi plin de hackeri,iar site-uri ca acesta nu ar mai fi existat.
Piraterie inseamna atunci cand vinzi ceva si nu platesti acele taxe de autor,la stat,impozit etc.
Daca nu ar fi filmele pe internet atunci acesta ar fi plin de hackeri,iar site-uri ca acesta nu ar mai fi existat.
?
Piraterie inseamna atunci cand vinzi ceva si nu platesti acele taxe de autor,la stat,impozit etc.
Si faptul ca tu iei produsul fara sa platesti nimic cum se cheama? Taxele de autor, impozit etc. fac parte din acel nimic pe care il platesti?
cremaxx
30 Nov 2009, 16:03
?
Si faptul ca tu iei produsul fara sa platesti nimic cum se cheama? Taxele de autor, impozit etc. fac parte din acel nimic pe care il platesti?
Platesc cablu tv ca sa vad emisiunile tv.
Platesc internet si o anumita viteza sau cantitate de download ca sa iau ceea ce gasesc pe net.
Dupa cum ai observat cine nu vrea sa iei gratis ,pot pune parole sau cer carti de credit etc.
Daca noi nu am plati : o bucata PC,energie electrica,internet atunci da ,ar fi piraterie!
StefanDo
30 Nov 2009, 16:05
cremaxx, te rog modifica-ti semnatura, e mai lunga decat multe dintre postarile tale
Andreeaaa
30 Nov 2009, 16:07
Eu piratez deoarece nu am banii destui sa imi cumpar originale(si totusi fac eforturi si imi cumpar cand am ocazia).
Probabil daca ar scadea preturile,pirateria ar face la fel,dar ma indoiesc.. :)
cremaxx
30 Nov 2009, 16:09
cremaxx, te rog modifica-ti semnatura, e mai lunga decat multe dintre postarile tale
Un mesaj privat ar fi de ajuns .Nu trebuie neaparat sa postezi aici + ca poate eu fac un post si apoi nu mai dau pe aici cateva zile,luni.:)
StefanDo
30 Nov 2009, 16:10
uite c-ai dat
cremaxx
30 Nov 2009, 16:13
Probabil daca ar scadea preturile,pirateria ar face la fel,dar ma indoiesc.. :)
Eu cred ca doar daca puterea de cumparare ar creste in romania ,atunci pirateria ar scade.
Cum sa nu furi daca nu ai unde sa muncesti si sa castigi bani indeajuns de mult incat daca cumperi un DVD,un CD Audio,o carte aparuta noua, ramai sa nu mai ai bani de salam sau cascaval si vb lui Mirciulica o dai pe iaurt?:))
Platesc cablu tv ca sa vad emisiunile tv.
Si cei care iti furnizeaza tie filmele prin TV platesc drepturile de autor si ce taxe or mai fi. Deci ei nu le iau pe gratis ca sa scoata bani pe ele dupa.
Platesc internet si o anumita viteza sau cantitate de download ca sa iau ceea ce gasesc pe net.
Si ce legatura are asta cu pirateria. Tu nu net-ul trebuie sa-l platesti ca sa vezi filme, ci filmul in sine. Compania de internet pe care tu o platesti iti pune la dispozitia capacitatea de a naviga pe net, dar nu a dat nici un ban pentru a achizitiona filmele pe care tu le descarci.
Dupa cum ai observat cine nu vrea sa iei gratis ,pot pune parole sau cer carti de credit etc.
Ma faci sa cred ca esti intr-o mare ceata legat de piraterie, dar nu e nici o problema. Site-urile care cer bani sa iei ceva de la ei au platit pentru acele drepturi sau sunt distribuitori ai firmei careia ii apartine produsul. Cele care iti dau gratis o fac ori pentru ca e un produs nelicentiat, ori pentru ca nu vrea compania sa-ti ceara bani pe el ori (si aici trebuie sa fii atent) pentru ca produsul nu le apartine, nu au dat nici un ban pentru a-l obtine si ar fi ilegal sa-ti ceara bani pe el. Pot exista mai multe discutii asupra legalitatii ultimului caz, cel care ne intereseaza pe noi de fapt.
Daca noi nu am plati : o bucata PC,energie electrica,internet atunci da ,ar fi piraterie!
Ce legatura are faptul ca tu platesti tot ce ai zis cu faptul ca tu iei filme fara sa platesti nimic companiei care le-a facut? Crezi ca ei baga zeci de mii/sute de mii/milioane/zeci de milioane/sute de milioane de dolari in ele ca sa le ia oricine de pe internet fara sa le plateasca lor nimic?
cremaxx
30 Nov 2009, 18:23
Atunci cand copiez un film de pe un site care nu e inchis vizitatorilor,cum este si acesta de ex.,eu nu fac nimic altceva decat sa descarc niste informatii la care pot sa iau o mare teapa si sa nu fie intocmai ceea ce doream eu.Pot sa iau virusi,pot sa iau un film porno in locul celui dorit,pot sa nu iau nimic sau ..o multime de posibilitati.Asta e riscul meu iar furnizorul de internet nu imi interzice asta.Cei care pun filme pe net pt. a fi descarcate fac piraterie, iar daca filmul de la mine din pc il poate lua si altii la randul lor singurii vinovati sunt firmele gen: RDS etc(sa nu fac reclama).
Si Posta Romana ar putea face o reclamatie ca ei nu castiga bani fiindca s-a inventat E-Mailul,sau ca eu ti-am scris acest mesaj fara sa platesc timbru postal.
Deci nu mi se pare si chiar nu e piraterie sa descarci un film ,muzica,poze ,etc orice gasesti pe net si sa le folosesti asa cum sti tu cel mai bine.:)
Hai sa dau un exemplu simplu. O firma face un film pe bani proprii, deci firma aia are toate drepturile asupra filmului si nimeni altcineva. Oricine ia produsul fara acordul ei il fura. Acest furt se numeste piraterie. E extrem de simplu. Daca iei un mar din piata fara sa-ti dea voie vanzatorul nu e furt? Conteaza ca nu il vinzi mai departe si il consumi? Nu.
cremaxx
30 Nov 2009, 18:31
Hai sa dau un exemplu simplu. O firma face un film pe bani proprii, deci firma aia are toate drepturile asupra filmului si nimeni altcineva. Oricine ia produsul fara acordul ei il fura. Acest furt se numeste piraterie. E extrem de simplu.
Deci eu fur acel film de la ei apoi il distribui cu ajutorul internetului,sau mai bine il multiplic si il trimit prin posta la 100000 de persoane.Ce vina au ei ca au primit acel film prin posta si pot sa-l vizioneze gratis si chiar sa il urce pe internet si sa-l timita mai departe.
Care e piratul sau care e faza?nu am voie sa ma uit la acel film?:))
Pitbull
15 Jan 2010, 13:04
Foarte bun articol - multumim, Bremene!
Meritä chiar reprodus:
Pirateria. Doar eu sînt vinovat. Ăia care mă ajută să fur filme şi muzică se numesc progres
Costi Rogozanu
14 Jan la 04:31
Tot felul de războaie internautice între casele de producție (muzică, film, tv) și monștrii Internetului (YouTube, Yahoo! etc.). Ce să mai vorbim de războiul declarat p2p‑ului, pirateriei de diverse forme și, evident, de ipocrizii cât casa?
O primă comparație care mi‑a venit în minte a fost cu fumatul de chestii ilegale (iarbă, hașiș și ce mai vreți voi). Dacă ar fi să pun alături fumatul de iarbă și downloadarea unui film de pe net, aș avea o situație destul de ciudată. În cazul drogurilor ușoare, lucrurile sunt mai clare, pedepsele, mai mari: nu ai voie să vinzi, nu ai voie să distribui, nu ai voie să fumezi, iar când o faci, îți asumi anumite riscuri (din ce în ce mai mici).
În cazul pirateriei, o întreagă industrie s‑a dezvoltat promovând indirect ceea ce oficialitățile numesc „hoție“. Merg prin supermarketuri și văd: stick‑uri de mărimi uriașe la prețuri modice, DVD‑uri, CD‑uri goale la preț de nimic, pe care poți să scrii și să rescrii, aparate de citit orice, inclusiv stick‑uri, pentru redarea pe orice suport, și câte și mai câte. Mari rețele de distribuție a Internetului s‑au ridicat aici promovând ușurința la descărcat filme și muzică. Chiar așa sunau reclamele: descarci mai ușor filme și muzică! Să nu‑mi spuneți că se refereau mai ales la downloaduri legale. Nu, invitau oamenii să cumpere servicii de net performante, ca să poată fura la greu. La fel și în cazul zecilor de forme de stocare.
Nu‑ți trebuie 16 giga să poți avea tot timpul cu tine trei referate și două CV‑uri: sunt pentru filme și muzică. Comparația merge mai departe: e ca și cum ar fi interzis să fumezi iarbă, dar comerțul ar fi tolerat, iar rulatul țigărilor ar fi ultralegal, ba chiar indicat.
Nimeni nu se plânge de marile industrii care au profitat la greu de ușurarea accesului către furt. Credeți că ajungeau să poată fura un film și copiii de 3 ani dacă n‑ar fi fost puse în joc miliarde de dolari și dacă cineva n‑ar fi câștigat la greu din aceste facilități? N‑am auzit ca cineva să ceară ferm taxe grase pentru drepturi de autor de la producătorii de stick‑uri sau de la difuzorii de net. Folosirea netului pentru downloadarea filmelor și muzicii poate fi destul de ușor cuantificată – de ce nu se încearcă mutarea discuției într‑acolo? Dacă cineva vrea să salveze industria muzicală, a filmului etc., trebuie obligatoriu să discute cu cei care au profitat real de pe urma pirateriei – adică megacompaniile.
Dar nu. Singurii incriminați sunt consumatorii. Cum ar fi fost să fiu un tip corect, să nu downloadez nimic ilegal, să respect toate licențele și toate legile? Practic, m‑aș fi autoexclus din societate, din propria generație. N‑aș fi avut ce să vorbesc cu prietenii. Ce să fac? Să nu‑mi trag o bandă puternică acasă? Să nu‑mi stochez filme și muzici preferate? Ar fi însemnat să nu țin pasul cu lumea. Și nu sunt doar eu în situația asta, vă asigur. Doar consumatorul e de vină, așa se pune acum problema. Iar asta mi se pare cea mai mare ipocrizie la nivel global. Trebuie luptat doar pentru a pune discuția în termeni corecți. Să mai amintesc că industria muzicală o fi pierdut bani, dar asta s‑a întâmplat pentru că nu a știut să se adapteze la realități – Radiohead a dat lecții despre cum se pot câștiga bani din difuzare gratis. Să mai amintesc că anul trecut Hollywoodul a stabilit un nou record de încasări?
L‑am văzut și pe regele cauzelor snoabe pierdute, Bono de la U2, semnând un editorial în „New York Times“, în care amintește și de problema pirateriei. Și de dimensiunea fișierelor traficate – el spune că dimensiunile mari au salvat pentru moment, cât de cât, filmele și tv‑ul, dar nu va dura mult până vei putea downloada 24 de ore în 12 secunde. Atinge, deci, problema foarte timid! Nu atacă naiv și romantic problema, cum i‑ar sta bine unui star rock, ci se ferește frumușel. Spune doar că urma conținutului poate fi luată – că s‑a demonstrat în China, unde sunt urmăriți disidenții. Am citat exact. Deci, să folosim exemplul Chinei ca să‑i urmărim pe furăcioșii de muzică. E adevărat că artiștii tineri sunt cei care suferă, cei care câștigă foarte puțin și după ce se impun cât de cât. Dar ei nu pot fi salvați persecutând consumatorii tineri aflați de aceeași parte a baricadei, căutători de nou, dar cu prea puține resurse pentru a putea plăti.
Ăsta e viitorul? Probabil vor fi scoase în comerț, în curând, aparate de clonat carduri. Și vor fi pedepsiți doar cei care le vor clona și vor încerca să fure, nu și cei care vor produce aparatele respective. Lumea Internetului și cea tehnică, complementară, au schimbat lumea reală. Iar aceasta din urmă se încăpățânează să funcționeze după vechile legi. Au câștigat unii foarte mult. Cine suferă? Consumatorul de rând, în Vest, disidentul, în Est. Se anunță vremuri nostime.
Pitbull
15 Jan 2010, 14:06
Din päcate, bäiatul ästa, Värzaru, e cum i-i si numele... :(
Idealist, visätor, moralizator, sentimental, complet ilogic, rupt de realitate.
Päcat... Ca discurs, suna bine. Ca fond... cam nexam...
Cei ca el vor fi cei din urmä.
cremaxx
15 Jan 2010, 14:43
Ce sa inteleg cand am vazut la TV pe Conect-R care o intreba pe aia de la antena 1,unde a acordat interviul,daca poate sa spuna numele site-ului pe post pt. ca cei care vor sa-i asculte melodia respectiva ,atunci lansata,sa intre pe acel site fiindca o gaseste acolo in format MP3.
Deci? Nu credeti ca aceste downloadari are si un scop comercial?Nu credeti ca firmele de televiziune,telefonie,internet(tot pachetul) promoveaza filmele si muzica si tot altceva pe post de reclama?
Ce sa inteleg daca autorul ne da melodia gratis?Vine altul si zice ca e piratata?Explicati fenomenul,sunt curios.
Ce sa inteleg cand am vazut la TV pe Conect-R care o intreba pe aia de la antena 1,unde a acordat interviul,daca poate sa spuna numele site-ului pe post pt. ca cei care vor sa-i asculte melodia respectiva ,atunci lansata,sa intre pe acel site fiindca o gaseste acolo in format MP3.
Sunt site-uri unde se gasesc melodii ce trebuie platite pentru a fi descarcate. Nu stiu daca era cazul aici insa. Depinde si de ce persoana a declarat asta. In Romania exista asa o conceptie ca tot ce se gaseste pe net e gratis. Mai este o posibilitate, ca acea melodie sa fie gratis pentru publicitate.
Deci? Nu credeti ca aceste downloadari are si un scop comercial?Nu credeti ca firmele de televiziune,telefonie,internet(tot pachetul) promoveaza filmele si muzica si tot altceva pe post de reclama?
Pai cum au scop comercial daca nu platesti pentru ele? Tot ce platesti tu in pirateria asta sunt DVD-urile si stick-urile pe care iti stochezi ceea ce descarci. Apropo de astea mi se pare o aberatie articolul lui Rogozeanu in cea mai mare parte a lui. Firmele de Tv, telefonie (???), internetul nu-ti vand produsele altora. Internetul e un mijloc prin care poti cumpara produsele altcuiva, nu ale companiei de internet. Faptul ca firma de internet iti zice ca acum descarci cu o viteza de x mb nu inseamna ca trebuie sa descarci ilegal. Sunt foarte multe chestii gratis pe care le poti descarca si pentru care ti-ai dori o viteza mai mare.
Ce sa inteleg daca autorul ne da melodia gratis?Vine altul si zice ca e piratata?Explicati fenomenul,sunt curios.
Cati autori vezi tu care dau melodia gratis? Cati zic asta? Crezi ca ceilalti care nu zic o dau oricum, doar ca nu se chinuie sa-si mai dea acordul verbal?
cremaxx
15 Jan 2010, 19:12
Oricum..observ ca vorbesc degeaba....
Cauta si tu niste documentatii in privinta asta si incepi cu anii 2000.O sa vezi ca atunci rata de piraterie era mare si chiar se punea accent pe ea.Acum dupa cum observi cine vorbeste de piraterie BATE CAMPII.Asa cum bati si tu cand nu intelegi ca nu exista piraterie decat atunci cand cineva reclama asta si pierde drepturile asupra acelei chestii pe care voi o credeti "arta" sau mai stiu eu cum.
Dupa cum observi un film cum este Avatare a fost pus pe net in 50 de variante si asta nu l-a impiedicat sa faca profit.Daca nu era netul si oportunitatea de a vedea ,cunoaste,scene din film ,cred ca aveau o mai mica audienta la public.Asa ca piraterie nu prea mai exista azi decat in gura celor ramasi in urma.
Oricum..observ ca vorbesc degeaba....
Asa as zice si eu cand tu crezi ca platind abonamentul la internet platesti pentru toate produsele pe care le descarci prin intermediul lui.
cremaxx
16 Jan 2010, 17:49
Atunci va urez paranoia indelungata fiindca a lua filme si muzica de pe net nu e piraterie.Sau aceasta piraterie nu este ilegala,ci foarte normala,exact ca si cum ai semnal la cablu tv si te uiti la orice post vrei.Care nu platesti este codat intr-un anume fel(HBO),iar cei care sunt prinsi cu decodoare fabricate sunt buni de plata.
Deci poti sa urli cat vrei tu: tot ce iau de pe internet si nu imi trebuie decat o inregistrare pe acel site,inseamna trafic de date, nu de carne vie.:))
Sau aceasta piraterie nu este ilegala,ci foarte normala
Desigur. Daca toata lumea o face inseamna ca e normal, nicidecum ilegal.
Ca sa dau un exemplu ajutator domnului cu articolul de mai sus. Faptul ca poti cumpara arme in SUA de la orice colt de strada, legal, e ca si cum societatea te incurajeaza sa ucizi, nu? Daca am incepe cu totii sa ne impuscam pe strada ar fi normal, doar toti am face-o si cum am face-o cu totii ar fi si legala. Propun sa fie chiar sport national.
Imi cer scuze pentru comparatia la extrema, dar merge pe aceeasi logica sau pe aceeasi inexistenta a ei mai bine zis.
Nu e legal, pur si simplu cei care sunt lezati nu cer daune, ca daca ar cere si s-ar dovedi ca le-ai luat programele fara acordul lor ai plati. Invata sa faci diferenta.
1. Eu downloadez filme, si nu numai, dar nu mi-e rusine sa o spun.
2. Eu nu latru, eu vorbesc, la fel ca tine.
3. Am inteles punctul tau de vedere, dar nu cred ca esti omu' care daca vrea sa se uite la un film il CUMPARA, nu-i asa?
buticut
17 Jan 2010, 00:27
Copying is not theft:
http://www.youtube.com/watch?v=H8JDEsfK6Qs :D
Eu personal sunt pro piraterie, fiindca desi putini sunt de acord cu mine, pirateria ajuta mai mult decat dauneaza.
In primul rand, datorita pirateriei ajungi sa vezi filme care probabil nu vor ajunge la tine in tara si daca ti-au placut, exista sanse sa iti cumperi si DVD-ul ulterior. Pirating means knowing. E putin probabil ca cei care nu au piratat in viata lor ceva sa fie foarte in tema cu domeniul - asta insemnand ca nu stiu ce sa cumpere, ceea ce inseamna, pe scurt, ca nu cumpara. Articolul asta se refera la muzica, dar cred ca la fel e situatia si in industria filmelor:
http://arstechnica.com/media/news/2009/04/study-pirates-buy-tons-more-music-than-average-folks.ars
In al doilea rand, vazand un film piratat de unul singur sa zicem, care din nou ti-a placut, poti sa ii faci reclama printre prietenii tai. C'mon, people, stiu ca va place sa va laudati ca ati vazut filmele inaintea tuturor :P. O sa le spuneti: "Hey, haideti sa mergem la cinema sa vedem filmul asta, l-am vazut eu si e foarte tare!". Va fi placut sa primesti laudele prietenilor ca ai ales cum trebuie.
In al treilea rand, pirateria nu afecteaza filmele de la care se asteapta incasari mari. Cel mai elocvent exemplu e X-Men Origins: Wolverine, al carui workprint a aparut pe internet cu luni bune inainte de lansare si nu a afectat deloc incasarile, filmul avand aproape 400 de milioane de $ worldwide, mult mai mult decat merita.Toata lumea credea ca vazand filmul inainte, oamenii nu se vor mai osteni sa dea banii pe bilet, dar n-a fost asa. Apropos, sustin aparitia workprint-urilor, imi place sa vad un film neslefuit, pe care sa il compar apoi cu varianta finala.
In al patrulea rand, foarte putini oameni se uita la filme piratate in timp ce acestea ruleaza in cinematografe. Sa fim seriosi, cine isi pierde vremea cu jafuri de CAMs, la care se ridica oamenii de pe scaune sau suna telefoanele? Majoritatea variantelor decente apar dupa saptamani bune de rulare. Pentru unele filme e de ajuns 3-4 saptamani ca sa faca bani frumosi. Singurul box office afectat ar putea fi cel strain, atunci cand data lansarii nu coincide cu cea din State. Dovada: ieri a aparut prima varianta foarte buna pentru Sherlock Holmes, dar filmul deja are 300 milioane $ incasari worldwide si numarul o sa mai creasca.
In al cincilea rand, nu toate orasele dispun de cinematografe decente. La Arad, de ex, in mod exceptional ruleaza Avatar la Dacia, dar pana acum au rulat filme din 2007-2008, unele chiar cu reluari. Nu demult rula Sexdrive. La Arta e "comedia" Bangkok Dangerous, care intre timp a fost data si la TV :|. E de inteles intr-un fel ca nu suntem cu filmele la zi, fiindca putina lume se duce la cinema, avand in vedere stadiul in care se afla, asa ca nu are rost. Poate mai avem o speranta cu Mall-ul care se construieste, n-ar fi rau sa dispuna de un cinematograf ca lumea B-). Exista optiunea de a-l vedea in Timisoara, dar....dai bani pe biletul de tren dus, dai bani pe taxi/bilet de autobuz care sa te duca pana la Mall, dai bani pe biletul de film si pe suc sau popcorn sau amandoua, dai bani pe taxi-ul care sa te duca la gara si mai dai bani si pe biletul de tren si poate intr-un final nici nu-ti va placea filmul. Desigur exista varianta de a merge pe jos si de a economisi bani,dar...
In al saselea rand, nimeni nu vrea sa mearga la un film fara sa fie sigur ca nu-si va irosi banii. Din cate stiu, poate/sper sa ma insel, cinematografele noastre inca nu ofera posibilitatea de refund. Altfel ar fi simplu, ai intrat la un film, constati ca e o mizerie, parasesti sala si iti iei banii inapoi.
In al saptelea rand, in cazul meu multe dintre filmele pe care le-am piratat nu au fost date vreodata la TV in perioada mea de activitate :D si daca au fost, nu le-am prins. Chiar se asteapta cineva sa cumpar filme pe DVD la risc, fara sa le fi vazut inainte sau sa astept cine stie cata vreme pana cand vor fi date la TV,fara sa stiu daca acest lucru se va intampla ? Pot sa numar pe degete filmele pe care le am si pe care le-am vazut si la TV. Desigur, te-ai putea lua dupa criticii care au hyper-laudat un film, de aici deducand ca e bun, dar gusturile mele nu sunt mereu in concordanta cu cele ale criticilor sau invers. Nu trebuie sa cumperi un film doar pentru ca the critics liked it si nici sa ignori un posibil guilty pleasure, doar pentru ca the critics hated it. Nu poti merge nici pe principiul ca "actorul asta de obicei joaca in filme bune/ regizorul asta de obicei face filme bune". Imagineaza-ti vazand JFK-ul lui Oliver Stone si cumparand mizeria de Alexander, pentru ca Oliver Stone e "regizorul care a facut filmul ala fain".Toate filmele pe care le am pe DVD-uri au fost vizionate inainte, minus unele dintre cele castigate.
Ii condamn pe piratii care iau filme de pe net si care evita mersul la cinema sau cumpararea de DVD-uri. Se poate invoca scuza: "prea scump, n-am bani!", dar din moment ce iti permiti sa iti platesti abonamentul de Internet, iti permiti si sa renunti la vreo 10-20 de RON pe luna pentru a-ti lua macar un DVD "slim" de la chioscuri,insotit de revista, ca multe care apar asa merita avute in colectie. Daca industria te ajuta sa iti omori timpul util, give 'em something back too. Oamenii nu muncesc pe gratis, working on a movie is a job too, au si ei nevoie de bani la fel ca tine. Ca unii iau poate mai mult decat merita, asta e alta treaba :D.
Datorita pirateriei, singurele filme care au de pierdut sunt cele cu adevarat proaste, pentru ca nimeni care a vazut un film in alte "circumstante" nu il va mai vedea o data la cinema, daca a dat stop la player dupa 20 de minute. In plus, incasarile unui film sunt mult influentate de campania de marketing, nu atat de piraterie, asa cum si cantaretii fac bani din turneele care le aduc venituri uriase si nu atat din vanzarile de discuri.
Me, I'm a honest (private) pirate :)), total in concordanta cu legea...iau pentru mine si dau in acelasi timp. Cum imi place sa spun, I'm a movie-lover, movie-buyer and movie-goer. Vad un film, imi place, il trec pe lista de must see in cinema/must buy si in cele din urma o voi face. Cele 193 de filme pe care le am puse pe raft in ordine alfabetica, separate de cele ale lui Johnny si biletele de la Cinema City puse la loc sigur, sunt dovada onestiei mele :D. Anihilarea pirateriei va fi reprezentata probabil de filmele 3D, datorita experientei total diferite, but I don't care about 3D, asa ca in cazul meu, situatia ramane la fel. Cel care afirma ca pirateria dauneaza grav studiourilor e ori nebun, ori ipocrit. Idem pentru cei care nu vad nimic gresit in a pirata fara "a rasplati" studiourile care i-au incantat cu filmele lor. Nu te poti numi cinefil fara DVD-uri, Blu-Ray-uri, doar cu DVD-Rip-uri. Plain and simple.
paul_aramis
17 Jan 2010, 00:54
buticut, un punct de vedere rezonabil. singurii care ar trebui să fie traşi la răspundere pentru piratare sunt cei scot profit din asta.
buticut
17 Jan 2010, 01:03
Thanks :) ! Sper sa nu ajungem vreodata in situatia de Three Strikes Law, adica legea aprobata in Franta si in the UK parca, prin care la al 3-lea download ilegal ti se taie definitiv si irevocabil internetul. Cel putin nu pana nu ajung milionara in euro sa-mi pot cumpara orice film fara sa-l fi vazut inainte si fara sa-l injur, daca e o porcarie. De acord, vanzatorii trebuie pedepsiti asa cum zice legea, daca o fac public (suna asa de kinky :D). Pe ceilalti, sa-i lase in pace :P.
paul_aramis
17 Jan 2010, 01:13
păi o fac. sunt câteva site-uri care practică asta şi încă la nişte preţuri de toată jena (mă refer doar la filme româneşti aici, 9 dolari pentru un film TVrip, luat de pe siteurile care le oferă gratis).
cred că ăia de pe lângă unirea şi cocor sunt tot acolo ...
acuma revenind la lege, ea există dar dacă ai un pic de minte poţi să faci piraterie (mă refer la partea de upload, cea care este în principal incriminată de lege) în condiţiile legii. până or să schimbe legea ...
buticut
17 Jan 2010, 01:27
Hehe cred ca am dat si eu peste site-ul ala, intr-o zi insorita cand vroiam sa verific daca nu cumva E Pericoloso Sporgersi fusese lansat pe DVD fara stirea mea. Mi se paruse mie prea suspect ca era singurul site care "cica" il avea disponibil pe DVD, asa ca m-am gandit ca trebuie sa fie ceva putred in toata treaba asta. Upload-ul este in principiu incriminat de lege, dar te poti "scoate" cu ratia daca faci donatie site-urilor cu torrente, care sa iti creasca numarul de GB pe care ii ai la upload. Daca il opresti de indata ce l-ai luat, voila, teoretic esti clean. Chiar ma bucura ca ziarele si revistele noastre vand tot mai multe DVD-uri cu carcase slim si fara bonusuri, la preturi de criza, pentru ca toata lumea sa si le permita. Poti gasi pana si DVD-urile standard, cu bonusuri si carcase normale care au preturi decente. FFS, I found this:
http://www.amazon.com/Wolf-Man-Collection-Werewolf-Frankenstein/dp/B0001CNRNE/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1263687808&sr=1-2
(Nu colectia Legacy, doar The Wolf Man) pentru 8 RON. That's a bargain, really. Dar the King of All Bargains a fost What's Eating Gilbert Grape, cu 5 RON, desi am simtit lipsa bonusurilor :(.Si am cumparat Cloverfield-ul si No Country For Old Men, ambele STEELBOOK, 20 RON each. Cred ca am 9 filme cu carcasa metalica, am o slabiciune pentru ele.
cremaxx
17 Jan 2010, 04:22
Hai sa va mai spun una: Datorita pirateriei si nu CHINEZOILOR e criza.
Cutu cutu ham ham
Una bucata din 1.5 e made in china..0,5 bucata made in china e componeta care serveste la "piraterie" si totusi nu asta e chestiunea ci : Fiecare om are dreptul la viata: aici e pirateria despre care vorbiti voi si tot aici e si criza care eu cred ca intradevar nu mai e sony atat de scump ,fiindca toti PLUGarii sau omamenii mai marginalizati,VB cuiva,(eu le spun pe nume: mai prosti fiindca nu toti pot sa faca o anume scoala),dupa ce isi fac treaba(munca pt.cei mai dstpti care nu stiu ce e aia) se duc si ei la Dolce sau la etc sa vada un alt film si nu reclame la tv.Probabil ar trebui sa moara de foame daca nu cumpara CD-ul de 50 d eli de la taraba.
Oricum: cand nu o sa mai fie cel de jos care acum voi ii ziceti ca fura.....>:) nu o sa mai fie nici piraterie,,atunci o sa vi le bagati in cur si o sa va lingeti pe labe .Atentie la chinezi:
Cica: o sa va mancati ca cainii!:))
Asta cred ca e o sansa la viata pt.voi astia care stati in scaune cu rotile si totusi: nu sunteti handicapati;doar va faceti...stiti doar sa macaniti,dar intotdeauna muriti mai repede decat un pui de gaina care e mai rezistent la greutati.
Am vorbitb putin mai mult fiindca asa vreau eu.Prostilor.Nu ca >si aci faceti voi paranteze<.Piraterie? Cand o sa ti-0 four3 pe mata Ai1 atunci sa v05bwkr39rfd90 de pirateri839785) .:-? Vb lu Dragomara : ce recu am scris aici? ca nici eu nu vad bine..Dar ii vad pe altii.
Bai, din combaterea pirateriei castiga distribuitorii. Adica marea masa a cacanarilor care lucreaza cu d-astea si care ar putea activa fara nici o problema in industria capacelor de WC, sa zicem. Producatorii (creatori, executanti, meseriasi etc) au fix pula, cam 1,5% din zona legala. Deci da, lasati oamenii sa aiba acces la filme, ca pentru ei le facem!
cremaxx
17 Jan 2010, 04:59
Cine a facut acest topic? Vreu sa-i spun doar atat: atunci cand la creat, ultima tehnologie in (chiar am lapsus fiindca cei care cunosc termenele se abtin s-o faca,adica sa zica sau sa scrie) era una bucata de x111.Acum cand discut acest topic exista DEJA (a se pronunta in silabe) altta tehnologie pt.pirateria despre care vorbiti voi.
Iau orice de pe net si daca dispun de bani ma duc sa vad acel film acolo unde trebuie,daca nu imi iau mertan si ma plimb cu el pe la tara prin baltoace.Cred ca va dati seama cat pot sa castig sau etc din chestea asta ca in loc sa ies in parc cu catelul(fara pitbul.eu am techel) ma duc frumos si imi iau un film de pe net,asa cum vrea muschii mei,si cu muschii celor care imi da net,si cu muschii celor care pune acele fisiere pe servere,si cu muschii celor care le da voie,ca sa vada si ala de undeva ca Uit ce mare si proasta e lumea. Iar catelul meu (chiar daca e techel) se pise pe roata lu vecinul.:))
marius_em
20 Jan 2010, 13:50
Cum cine? Distribuitorii de film. Aia de ne fac sa asteptam filmele.
Eu nu astept nimic. Cum apare ceva, daca il am pe net il iau. Sugeti, daca nu va convine, sau aduceti filmele mai repede. Masinaria de marketing hollywoodian functioneaza global, iar eu sunt o victima a sa, nu ma pot abtine, sunt manipulat, sunt spalat pe creier, sunt curios. Voi pleda nebunie temporara in tribunal, si chiar voi cere daune Hollywood-ului. :)
Intre timp am vazut pe retea, Invictus, The Blind Side, Up in the air, filme pe care cu siguranta le-as fi vazut la cinema, daca ar fi fost la cinema.
Si dintre toti, cea mai mare raca o am pe Cinema City. Urasc Cinema City. Le sunt client fidel si ii urasc. Filmele care apar in Bucuresti, sau Cluj, apar la Iasi dupa 2 saptamani. Am asteptat sa vad Dr. Parnassuss, desi e pe net de jumatate de an, dar am zis ca asa ceva trebuie sa vad doar pe ecranul mare. Si apoi stire pe cinemagia, in sfarsit vine Dr. Parnassus... in Iasi bate vantul. Aceleasi titluri de doua saptamani, au mai bagat Old Dogs, pe care l-am vazut la ei, in cea mai de rahat sala a lor, si atat. Si urmatoare saptamana nici o schimbare. FUCK YOU, Cinema City, I hope you get cancer in your dick!
StefanDo
20 Jan 2010, 15:04
dick cancer
nu te inghesui la cinema pentru dr. parnassus, nu e rau, dar arata ieftin
Federico
20 Jan 2010, 15:15
Mai suparator ,pentru mine, decat faptul ca le aduc cu intarziere e faptul ca pe unele care- de acord- nu vor avea succes la public, nu le aduc deloc si a caror absenta e de-a dreptul scandaloasa.
Chiar si asa, imi voi rezerva dreptul de a edita toate postarile care se refera la downloadul ilegal de filme de pe net. Cinemagia este impotriva acestor practici.
Pitbull
21 Jan 2010, 10:53
Cinemagia este impotriva acestor practici.
Cred cä o politicä mai rationalä ar fi:
Cinemagia este neuträ în privinta acestor practici, asa cä preferä sä nu-i fie folosit spatiul pentru sprijinirea lor practicä, prin postarea de linkuri.
Chambord
21 Jan 2010, 15:40
Pai StefanDo tocmai a zis sa nu ne obosim pana la cinema daca vrem sa vedem Dr. Parnassus :D
marius_em
21 Jan 2010, 16:55
da, corect. Pirateria e EVIL. Cah, cah...
Cildren around the world, i stand here before you, a destroyed man, to serve to you asa an example. Don't do torrents, kids. Also, drugs.
cremaxx
21 Jan 2010, 23:17
Nu exista piraterie pe net.Asta e o aberatie.Pe net gasim doar informatii.Cine creeaza ceva are tot dreptul de a-si proteja opera de arta si are tot dreptul sa-si ia toate masurile de precautie pt. asta.
Nu trebuie sa zbiere intru-na : piraterie,piraterie...ca un copil mic si decat atat....
Cred ca se confunda furtul de filme si vanzarea acestora in masa cu gramada de biti care o gasim pe internet.
V-am mai dat un exemplu: eu fur un film si apoi trimit mii de copii prin posta la toate adresele care le stiu sau la nimereala.Ce credeti....aia care le primesc nu trebuie sa vada ce e pe acel DVD?
:)) ..PIRATERIE FRATE!
Pitbull
22 Jan 2010, 03:17
ca un copil mic si decat atat....
Try again.
Art. 139-8. - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual
Art. 139-9. - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 4 ani sau cu amenda reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator in oricare dintre urmatoarele modalitati: instalare, stocare, rulare sau executare, afisare ori transmitere in retea interna.
Art. 143 - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta persoanei care, fara drept, produce, importa, distribuie sau inchiriaza, ofera, prin orice mod, spre vanzare sau inchiriere, ori detine, in vederea comercializarii, dispozitive ori componente care permit neutralizarea masurilor tehnice de protectie sau care presteaza servicii care conduc la neutralizarea masurilor tehnice de protectie sau care neutralizeaza aceste masuri tehnice de protectie, inclusiv in mediul digital.
(2) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda fapta persoanei care, fara a avea consimtamantul titularilor de drepturi si stiind sau trebuind sa stie ca astfel permite, faciliteaza, provoaca sau ascunde o incalcare a unui drept prevazut in prezenta lege:
a) inlatura in scop comercial, de pe opere sau de pe alte produse protejate, ori modifica pe acestea orice informatie sub forma electronica privind regimul drepturilor de autor sau al drepturilor conexe aplicabil;
A fi ipocrit nu inseamna a nu fi sincer!
A fi ipocrit inseamna sa crezi in niste valori doar de dragul de a crede. A fi ipocrit inseamna sa minti desi stii ca nimeni nu te crede. A fi ipocrit inseamna sa nu-ti asumi responsabilitatea a ceea ce faci. A fi ipocrit inseamna sa spui ceva doar de dragul de a spune.
Sau nu am zis bine? :-?
cremaxx
24 Jan 2010, 09:47
Cat a donat CINEMAGIA SI ACTORII SI TOATE STARURILE DIN ROMANIA PT ORICE FENOMEN NEASTEPTAT CARE S_A LASAT CU MORTACIUNI PRECUM CEL DIN HAITI?
Niciun leu! Dece? Fiindca noi piratam.
Peste 200o de ani.......
Cat a donat CINEMAGIA SI ACTORII SI TOATE STARURILE DIN ROMANIA PT ORICE FENOMEN NEASTEPTAT CARE S_A LASAT CU MORTACIUNI PRECUM CEL DIN HAITI?
Niciun leu! Dece? Fiindca noi nu avem MERTANE din 4010!!!!!
Peste inca 2000 de ani ( e cifra rotunda daca va intrebati):Cat a donat CINEMAGIA SI ACTORII SI TOATE STARURILE DIN ROMANIA PT ORICE FENOMEN NEASTEPTAT CARE S_A LASAT CU MORTACIUNI PRECUM CEL DIN HAITI?
Raspunsul este: au donat mertanele dar din cauza ca si-au luat avioanele.
:D Abia astept sa-mi fac o sala de cinema 3 d cu suround ca sa vezi daca ma mai duc sa vad avatare la moll...Prostilor.Imi bag si motoare la scaune ca sa fie 5D si tot tacamu.
Ca să fiu neutră şi totuşi să răspund la întrebarea Cine încurajează pirateria?
Păi... să fie piraţii?
illotempore2002
24 Jan 2010, 15:42
Si eu incurajez pirateria, absolut.
PoliFanAthic
24 Jan 2010, 21:41
Oricum ne-am plange, ce-i acuma e net net net superior fata de ce era acuma cinci ani. Poate nu la Bucuresti, dar in Timisoara erau trei cinematografe, din care unul dadea filme europene, si doua erau axate pe filme mai mainstream. Pai asteptati dupa niste filme cu lunile, ca sa nu spun ca majoritatea nu veneau.
anaemona
25 Jan 2010, 17:15
La capitolul piraterie, eu zic sa arunce piatra cine n-a facut-o niciodata, altfel sa ramina ca la Ploiesti. Oricum cinematografia americana se bazeaza pe atragerea talentelor straine in ograda lor, asa ca ei n-ar trebui sa aduca in discutie copiile de filme pirat, iar alte tari sint mai putin vehemente. Ca sa nu mai spun ca americanii au practicat ba chiar s-au imbogatit cu succes de-acum 100 de ani pe ceea ce acum condamna. Un exemplu ar fi asta:
http://www.imdb.com/title/tt0000417/trivia
Pitbull
25 Jan 2010, 17:20
Si eu incurajez pirateria, absolut.
Auleo, sä te-audä lupii moralisti ambrabluriti (sau ...blurati - dintre care cel mai preistoric încä mai are acces p-acilea), ce mai terminologie reproductiv-zäbräuteascä ti-ar mângâia urechiuzdele!
marius_em
26 Jan 2010, 15:41
Pirateria era o idee secundara in post-ul original. Poate nu m-am exprimat bine, dar am incercat sa-mi exprim frustrarile pe faptul ca as vrea sa dau mai des bani la cinematograf, si nu pot, ca mi se baga aceleasi filme pe gat timp de 2-3 saptamani. Dar nu-i bai, mai este teatru, mai e opera, dar si aici nu ai o varietate atat de mare, lucru de inteles de altfel, pentru ca un spectacol de teatru inseamna foarte multa munca, nu se pot baga la foc automat unul dupa altul. Mergi o luna, si ai vazut toata stagiunea.
Deci, ideea era ca ma enerveaza sa citesc despre un titlu nou aparut si sa trebuie sa astept, mai ales cand net-ul e la indemana. M-a enervat ca am asteptat Public Enemies, desi in tara era de 2 saptamani, m-a enervat ca am asteptat District 9, care rula in Chisinau de 2 luni, ma enerveaza sa astept Dr. Parnassus. Sunt foarte enervat.
Si pe mine ma enerveaza cat trebuie sa mai astept pentru The Road, desi probabil se termina rabdarea mea inainte sa-l vad la cinema.
mamitau
29 Jan 2010, 18:49
Filmele piratate sunt ca un cadou pentru voi,asa ca nu faceti nazuri.Bucurativa de ele si multumiti celor care vi le ofera.:) :D
buticut
29 Jan 2010, 23:22
Pfff...am rezistat cat am rezistat, fiindca Gloria mi-a spus ca va aparea Parnassus in cinematografe, dar nu mai am rabdare :)) :)).
Pitbull
10 Feb 2010, 19:55
Pfff...am rezistat cat am rezistat, fiindca Gloria mi-a spus ca va aparea Parnassus in cinematografe, dar nu mai am rabdare :)) :)).
Hai, mä Booty, c-a apärut!
Tu pânä si pe Jack Sparrow îl piratezi? Esti Depplorabilä, pe cinstea mea!
copila_satanista
19 Feb 2010, 10:16
Atunci cand iei originalul adev e ca il apreciezi mult mai mult. Mi-aduc aminte cand eram mici si asteptam cu nerabdare cate o melodie la tv sau radio si cand aveam cate o caseta sau chiar disc pt pick-up :d apoi mai tarziu cd-uri etc le savuram mult mai intens. plus ca iti rasplateai artistii preferati contribuind la buzunarele lor :). dar asta e... totusi acum ca sunt atatea ocazii sa asculti/vezi ce vrei profiti de ele la max
Mie-mi plac chestiile originale, si probabil ca de aceea nu prea descarc asa mult de pe net, nu prea la am cu asta, imi place sa merg in magazin si sa-mi aleg albume, sa-mi iau dvd uri, sa le am in mana
copila_satanista
19 Feb 2010, 12:24
categoric si mie mi-ar placea dar mereu am alte treburi de facut cu banii (de multe ori de mers la concerte :)) )
Eu sunt si una si alta.De ex filmele care chiar nu merita la cinema,dar vreau sa le vad,sau filme pe care nu le gasesc pe dvd le mai downloadez si eu.In rest mg pe la cinema,cumpar niste dvd - uri...
foxyroxy
08 Apr 2010, 17:42
Cand am bani merg la cinema.Dar cand chiar nu am bani si vreau sa vad filmul respectiv il urmaresc online.
Parerea mea este ca daca mai multi oameni ar avea bani ne-am duce mult mai des la cinema si am cumpara filme si muzica fara sa le downloadam de pe internet.Eu asta as face.
danonino
23 Feb 2011, 02:42
Ce discutii! Ce moralisti! Cinemagia nu este de acord cu pirateria. Incredibil!
( Cata ipocrizie! )
Poate ati uitat ca in subforumul cu seriale sunt discutate ultimile aparitii din Calfornication, Dr. House si Dexter. Absolut toti fac cate un drum in America in fiecare saptamana.
bremen1980
23 Feb 2011, 10:47
Ce discutii! Ce moralisti! Cinemagia nu este de acord cu pirateria. Incredibil!
( Cata ipocrizie! )
Poate ati uitat ca in subforumul cu seriale sunt discutate ultimile aparitii din Calfornication, Dr. House si Dexter. Absolut toti fac cate un drum in America in fiecare saptamana.
Serialele le vad direct de pe anumite situri legale fara sa le piratez.La unele poti plati un abonament cu un sms, la altele ai un numar redus de vizionari fara plata.
Ipocrizia cea mare vine din partea celor care fac calcule stupide de felul asta :80 de milioane de utilizatori au descarcat ilegal Little Fockers ,deci compania care a produs aceasta capodopera a fost prejudiciata cu 800 de milioane de dolari ( 80 milioane de useri car ar fi dat 10 $ pe fiecare bilet ).Hai sa fim seriosi ca 90 % dintre cei care au piratat acest film nici nu s-au gindit macar sa se duca la acest film. L-au vazut pe torrenti si au sarit pe el.
danonino
23 Feb 2011, 11:05
Ce te face sa crezi ca e legala treaba cu site-urile alea?
Ca platesti prin telefon? Nu are nici o treaba. Cu niste bani pot avea si eu un nr din 4 cifre.
bremen1980
23 Feb 2011, 11:09
Unele sunt legale dar sa fac diferenta intre ele chiar nu pot.Se poate lipsi firma de citiva euroi dati pe sms.E spre bine ei ca doar angajatul trebuie sa fie motivat prin diverse metode :P
RomaniaMare
23 Feb 2011, 21:18
Eu personal sunt contra pirateriei.
chuckyfan
24 Feb 2011, 17:01
Si eu sunt contra dar abuzez de ea :">
ionutt-
24 Feb 2011, 17:30
La noi lumea e rupta in gura de foame si voi nu mai vreti piraterie =)). Ca sa respecti legea la tre` sa existe si conditii, la noi nu au toti. Sunt oameni care sa`si ia un cd original tre sa`si dea juma' de leafa ...cum sa nu rupa omu downloadu' :))
paul_aramis
04 Mar 2011, 21:20
fain principiu! deci conform vouă (ceştia doi de aţi postat ultimii) lumea fiind rupă de foame, pirateria e ok. bravo! pe aceeaşi idee, pen'că nu le "ajunge" banii, o să fie ok dacă or să dea la lume-n cap pe stradă.
o veche vorbă românească zice: întinde-te cât ţi-e plapuma.
Nu vad ce legatura are ce zici tu paul_aramis cu pirateria. Ce lumea o sa-si dea in cap pt bani ca sa i-a originale sau ce? Nu toata lumea are bani pt asa cv si nici no sa-si dea in cap pt asta......in sensul pirateriei ma refer la faptul ca sa iei de pe net cv si sa il folosesti in interesul propriu nu sa faci afaceri de pe urma acestuia, sa profiti.........................................
paul_aramis
05 Mar 2011, 03:04
ba are foarte mare legătură. dacă e ok să piratezi că nu îţi permiţi (pentru că nu ai bani) atunci e ok să şi furi (dai în cap la oameni pe stradă) pentru că n-ai şi ai vrea să ai.
nu vă mai tot învârtiţi ca alea două într-o găleată: vă place- nu vă place, pirateria nu e legală. şi nici morală. indiferent cum vreţi s-o luaţi. că ea există, e altă mâncare de peşte.
şi ca să nu zice-ţi că o fac pe lupul moralis: eu însumi am uploadat aproapre 750 GB de materiale...
bornfree
29 Mar 2011, 18:57
dar a pune copyright pe orice e moral ? :) arta de exemplu e o forma de exprimare - ai pus copyright pe ea - o limitezi doar la cei care isi permit sa o vada. eu sunt pro - in cazul asta
Am si eu cativa Tera de materiale insa mi-ar placea mai mult sa fi avut sansa si banii sa le cumpar pe toate. Oricum eu sunt de parere ca pirateria, indirect, este si un fel de reclama pana la urma. Mai ales pentru cantareti :)
KrissKringle
29 Mar 2011, 22:06
Pro!
spriamarierose18
30 Mar 2011, 21:30
Pirateria e un furt , iar eu insaemna ca sunt hoata si pacatuiesc cand ma uit online la filme si seriale pe care nu le-as putea vedea niciodata in viata pentru ca ele se difuzeaza in estul Asiei ? Si ce-ar trebui sa fac sa vad un serial Taiwanez care nu va fi niciodata difuzat in Romania si nici nu va aparea pe DVD in patria mea ? Stiu ca l-am "furat" pe producatorul serialului pe care il ador ca om si artist....poate ca i-am facut o mica gaura in bugetul de 30 mil de dolari americanesti, nu moare el de foame, dar cu siguranta eu nu as fi putut respira fara sa-i vad creatia. Si pentru ca sunt o fana saraca dar totusi FANA, desi i-am vazut serialele pe YT pe 2 din ele le-am comandat tocmai in America de unde mi le-a trimis o prietena si m-au costat 60 $ care sa fim seriosi nu sunt putini bani. Le am de un an si inca nu le-am urmarit de teama sa nu stric DVD-urile =))
sergiuseling
30 Mar 2011, 21:44
Răspunsul e da la prima întrebare.
Altfel ce facem, trasăm noi linia între ce e furt și ce nu e prin considerente morale după propria plăcere?
Adică dacă unul are un copil ce-i moare de foame are scuză că fură o pâine să-i dea copilului? Dar unu care fură salariile oamenilor să-și ia o vilă fără de care nu poate trăi viața pe care o vrea n-are scuză? Sau are și el?
Si pro dar si contra cu mici inclinatii spre contra
Cristina_
27 Apr 2011, 12:34
Pro in momentul de fata.Prea mari preturile dvd-urilor originale in raport cu puterea de cumparare a romanilor.
AndreiStefan
27 Apr 2011, 19:10
Singurele situatii in care cumpar DVD-uri sunt zilele de nastere ale prietenilor/rudelor...in rest n-as da bani pentru o colectie personala atat timp cat merg de cel putin 2 ori pe luna la film si am altele pe cap.
Daca as sti ca cel putin 10% din costul unui DVD(aparte de TVA) se duc catre invatamant, cultura sau poate chiar medicina...atunci probabil mi-as schimba complet viziunea asupra pirateriei. Nu spun ca e corect cum gandesc...insa deocamdata ma lasa rece problema asta...
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.