PDA

View Full Version : Arta razboiului - virtute, necesitate sau teribilism?

Neuptolem
25 Jul 2009, 13:41
@Neupto

Pentru luptatorul din tine,uite iti recomand sa cumperi cartea asta de a aparut la Saptamana financiara :

http://www.sfin.ro/articol_16983/sun_tzu_era_un_biet_mototol.html

Mai multe altercatii de pe acest forum si cartea achizitionata la sfatul lui redmen m-au determinat sa deschid acest thread. De asemenea, propaganda inepuizabila a capitalismului (mediul de afaceri, lumea filmului, evolutia in cariera, etc.) considerand agresivitatea o virtute necesara, aproape cruciala, m-au obligat sa-mi pun o multime de intrebari.
Ce este Razboiul? ma refer la cel din zilele noastre, la asa-zisa Arta a Razboiului? Este ea utila, necesara, ne ajuta cu ceva sau e doar o fita din pur teribilism?
De ce simtim nevoia sa ne dam in cap unii altora pe Internet?
Ce este Rzboiul Virtual? Exista el cu adevarat? Are repercusiuni? Ne conduce spre ceva bun, folositor, constructiv? Ne face mai tari? Daca refuzam sa-l purtam suntem mai slabi ori perdanti din start?
----
Scrisa de un autor care a indraznit sa adauge la "Multumiri!": "De fapt, adresez multumiri tuturor dobitocilor, a caror prostie, lacomie si aroganta i-a facut in van sa creada ca au de castigat ceva daca mi se opun in vreun fel. Vine si vremea lor." cartea cuprinde si citate de genul:
"Orice lucru care nu e construit pe echilibru se va prabusi in cele din urma." Sun Tzu
"Cea mai importanta calitate pe care o poate avea un soldat este increderea in sine, ferma, totala, ingamfata." / "Razboaiele se poarta cu arme, dar sunt castigate de barbati." - George S. Patton.
"In lupta, tot ceea ce iti trebuie e putin sange fierbinte si sa fii constient de faptul ca e mai periculos sa pierzi decat sa castigi." - George Bernard Shaw.
----
Aici putem conversa civilizat si inteligent despre Arta razboiului, cea din zilele noastre, cea intangibila (pe internet, din ziare, samd.).

Cinemania
25 Jul 2009, 15:11
Mai multe altercatii de pe acest forum

care de cele mai multe ori sunt o vanatoare de cai verzi pe pereti...cu intentie sau fara intentie

Ce este Rzboiul Virtual? Exista el cu adevarat? Are repercusiuni? Ne conduce spre ceva bun, folositor, constructiv? Ne face mai tari? Daca refuzam sa-l purtam suntem mai slabi ori perdanti din start?

"razboiul virtual" e un fel de paintball, atata timp cat nu reprezinta o confruntare civilizata de idei

e mai usor de purtat pt ca se folosesc gloante oarbe

ma intreb care ar fi varianta Hiroshimei intr-un "razboi" virtual :D

Judex
25 Jul 2009, 15:23
ma intreb care ar fi varianta Hiroshimei intr-un "razboi" virtual :D
Suspendari halucinante pe Cinemagia, atacuri pe cat de inutile pe atat de nejustificate la adresa unora sau altora si, pe cale de consecinta, exilul greucenilor pe Cinematograf, de unde cativa mai baga nasul pe la locul dezastrului pe post de cruce rosie.

redmen
25 Jul 2009, 21:03
exilul greucenilor pe Cinematograf...

Buna asta da.

Neuptolem
27 Jul 2009, 09:39
Cinemania, ai dreptate. Nu inteleg deloc gluma cu Cinematograf, n-are sens.
Okay! Vad ca nu s-au ingramadit pe-aici, in schimb adoram sa ne batem pe net si oriunde si sa ne lovim din replici cum prindem o ocazie.
E agresivitatea necesara? In urma cu decenii si secole existau razboaie reale, spiritul de lupta al omului se descatusa, astazi se pare ca nu ne simtim in largul nostru fara un razboi rece, astfel ca am inventat capitalismul cu jungla sa dintre cerere si oferta.

Neuptolem
28 Jul 2009, 23:29
Neuptolem, agresivitatea e necesara in capitalism, fara ea nu poti progresa, agresivitatea e una din bazele capitalismului. Nu stiu daca putem echivala capitalismul cu un razboi real.

keepwalking
28 Jul 2009, 23:34
Neuptolem, agresivitatea e necesara in capitalism, fara ea nu poti progresa, agresivitatea e una din bazele capitalismului. Nu stiu daca putem echivala capitalismul cu un razboi real.

ce faci, iti raspunzi singur? :)

Neuptolem
28 Jul 2009, 23:42
Da. Cum te-ai prins? :))

Judex
28 Jul 2009, 23:58
Userita Illotempore2002 va avea o problema cu iesitul din tara. Adica are deja.

Neuptolem
29 Jul 2009, 00:00
Sper sa ramana acolo! Glumesc! Mi-e mila de ea dar si-a facut-o cu mana ei. Asta e. Se intampla si la case mai mari.

Judex
29 Jul 2009, 00:05
Problema e ca s-ar putea sa intervuina pt ai ei. No way!

keepwalking
29 Jul 2009, 00:09

No(r)way! :)

Neuptolem
29 Jul 2009, 00:15
Se descurca. Nu era o tipa agresiva? Parca asa-mi amintesc...

Judex
29 Jul 2009, 00:23
Nu e agresiva, e doar rea.

Neuptolem
29 Jul 2009, 00:29
http://www.nemira.ro/poze_produse/1204/supermari/0.jpg
So?:-/

Pitbull
29 Jul 2009, 00:32
Parc-ati fi babele de pe banca din fata blocului.

Neuptolem
29 Jul 2009, 09:33
Ce-mi pasa mie de userita illotempore2002 ori de Judex? >:) :))

Pitbull
29 Jul 2009, 09:37

Sä intervuinä pt ai ei
Când e sä plece în Norway?
Räspunsul, orisicum îl iei,
Nu poate fi decât: No way!

keepwalking
29 Jul 2009, 09:54
Parc-ati fi babele de pe banca din fata blocului.

Asta pe forum. Pe privat parcă am fi moşii care joacă table în parc. Recent am primit mesaje prin care un anumit user mă întreba de sănătate... :D

Chiar sa stii ca asta e un semn de batranete.
Si eu am constatat ca imi inchei convorbirile telefonice cu diversi prieteni urandu-le "Sanatate!" :)

Judex
29 Jul 2009, 09:56
Keepy, vezi ca ti-am dat accept pe mess.

Neuptolem
29 Jul 2009, 10:49
Keepy, vezi ca ti-am dat accept pe mess.
Si ce rost are mesajul asta pe topicul "Arta razboiului"???

Recent am primit mesaje prin care un anumit user mă întreba de sănătate...
Nu dude! Eu aruncam pastila cu intalnitu' la o bere - peste 3 ani de exemplu - iar tu spuneai ca te opresc "impedimente personale". Iar eu automat - ca orice om intreg la minte - m-am gandit ca ai fi intr-un scaun cu rotile sau ai vreo boala grava. Iar tu ca o "concluzie" intelegi ca te intreb de sanatate.
PS: Daca vrei sa-mi divulgi mesaje private anunta-ma dinainte ca sa stiu ce sa-ti scriu. Pai facem rating or not?:|

Judex
29 Jul 2009, 10:52
Pai are sens, mai dilimache, ca sunt la pace cu Keep.

Neuptolem
29 Jul 2009, 10:56
mai dilimache
Nu era cazu'.

Judex
29 Jul 2009, 11:07
Bine. Scuze.

Neuptolem
29 Jul 2009, 11:53
Bine. Scuze.
Scuze neacceptate!
Nu-ti cere scuze mie. Te-au nenorocit si pe tine femeile. Las' ca trece.:)

Pitbull
29 Jul 2009, 12:08
Judex nu "si-a cerut scuze tie".
El ti-a PREZENTAT SCUZELE LUI.

Neuptolem
29 Jul 2009, 12:17
Aha'...
Ce facem dom'lor acia, forumizam?
Chiar atat de neinteresant e topicul initiat de mine?
Nu va place arta razboiului? Sau nu o detestati?
On-topic, please!

illotempore2002
30 Jul 2009, 00:44

Keep, ai o intuitie geniala! Chiar plec in Norway :-*

corinka
30 Jul 2009, 07:54
Ce facem dom'lor acia, forumizam?

Pai... suntem pe un forum.

Cinemania
30 Jul 2009, 09:24
faceti arta razboinica

Neuptolem
30 Jul 2009, 09:44
Fireste ca Domnul Administrator StefanDo n-are pic de respect pt un topic initiat de mine si se face ca nu vede toate bazbaldacurile aruncate aici ca la groapa de gunoi.
Daca nu va intereseaza acest topic inseamna ca (una din doua):
a) ma credeti retardat; (eroare!)
b) va convin situatiile stresante cand tipa careva la voi sau va ataca caci (desigur, nu?) aveti apoi dreptul sa-l faceti cu ou si otet pe interlocutor.
----
Din acest moment nu mai scrie nimeni nimic aici daca nu e serios si nu dezvolta subiectul initiat de mine in primul mesaj!

Pitbull
30 Jul 2009, 10:00
Ce-i aia bazdaldac?
Exemple, ceva...?

Pitbull
30 Jul 2009, 12:22
bazbaldacurile
Ce-i aia bazdaldac?
Exemple, ceva...?
Scuze... BAZBALDAC.
(Nu "bazdaldac".)
Reiau:

Ce-i aia bazbaldac?
Exemple, ceva...?

Neuptolem
30 Jul 2009, 12:40
Ce-i aia bazbaldac?
Exemple, ceva...?
E chestia aia neagra de-l mananca pe Spidey in partea a treia..
Mda...halal constructivitate.
Deschideti voi threaduri si scrieti tot voi.

Pitbull
30 Jul 2009, 13:02
Stai putin!:-S
Dä-le-n mä-sa de threaduri si de constructivitate, stai cä nu-i clar! :-/

Nu-i deloc clar... :|

Te referi la "Venom"...?:-?

Neuptolem
30 Jul 2009, 13:19
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90771&page=2
Good-bye!!

Pitbull
30 Jul 2009, 14:16
Nici un good-bye, hai înapye, ää înapoy... îna-POI (ptiu!) cä mai räu ne-ai încurcat!:-O
toate bazbaldacurile aruncate aici ca la groapa de gunoi.
un amarat de asteroid ce are in interior nush ce bazbalbac
Bazbaldac eu una, bazbalbac e alta!
Deci, explicä:
Ce-i aia bazbaldac?
Ce-i aia bazbalbac?

illotempore2002
30 Jul 2009, 14:19
pITBUL, AI FACUT O OBSESIE.

Pitbull
30 Jul 2009, 14:30
aSA E.

N-o sä am liniste pânä nu mä lamuresc ce-i cu BAZDABACU'.

corinka
30 Jul 2009, 15:47
On topic: străbunica Maria era foarte iscusită în arta asta a războiului. Avea un război dintr-ăla vechi, masiv, din lemn de dud, şi se pricepea să ţeasă tot felul de carpete şi covoare, cu cele mai variate modele florale. Din păcate, datorită necesităţilor materiale, au vândut războiul după moartea ei... :|

Si bunica-mea [pe care o cheama tot Maria] se pricepe la tesut si obisnuia sa puna in functiune razboiul pe timp de iarna, cand nu muncea la camp. Intre timp a renuntat la practicarea acestui mestesug datorita varstei inaintate.
Totusi, Mistah, desi ai fost on topic, te-ai invartit in jurul cozii si nu ai dat un raspuns concret dilemei lui Neuptolem: virtute, necesitate sau teribilism?
As raspunde da in cazul virtutii [sa fii iscusit in arta razboiului denota harnicie si pricepere, care sunt virtuti, nu?] si al necesitatii [bunica tesea cearsafuri si cuverturi care sunt foarte utile, de altfel, cearsafurile tesute de bunica sunt mult mai rezistente decat cele din comert, numai ca nu sunt la fel de fine].
In ceea ce priveste teribilismul, nu cred ca bunica este o teribilista pentru ca a imbratisat aceasta arta. Era ceva obisnuit la ea in sat pe vremea cand era mai tanara. Intre timp a cam trecut moda razboaielor.
Eu nu sunt casnica, am o slujba destul de solicitanta si obisnuiesc sa cumpar ce imi trebuie prin casa, nu sa confectionez singura. Daca mi-as cumpara un razboi si as incepe de maine sa tes covoare as putea trece drept teribilista, Bunica, insa, nu.

Neuptolem
30 Jul 2009, 23:15
Aproape frumos, C'orinka! Dar nu stiu pt ce ai scris toate acele randuri, nu cred ca pt bunica ta...
Okay, ideea e ca, ai fost mai mult distructiva, ai contribuit la ingroparea acestui thread in vagaunile forumului, cand putea iesi ceva interesant, discutii despre arta razboiului, nevoia noastra de a fi rai unii cu altii pe Internet, in final rezultand o atmosfera a pace si liniste.
Cand iti infrunti temerile - iar aici temerile ar fi fost toate acele lucruri cu care noi luptam, ne fac agresivi - devii mai puternic.

Pitbull, bazbalbac am scris despre smoala insufletita ce-l cuprinsese pe Spidey in partea a 3-a, o idiotenie de altfel, si filmul, si ideea inovatoare din film si cuvantul.
Bazbaldac - in prima faza ma refeream la acelasi lucru, doar ca atunci cand l-am folosit a doua oara am pus in loc de litera "b", pe "d", (#23):
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=92095&page=2
E o prostie scrisa, creata, fara rost, "bazbaldac", "bazbalbac", o aiureala. Stiu, cuvantul nu exista, nici nu am pretentia unei descoperiri, asa ca orice tentativa a ta de a continua un "dialog serios" pe "tema" asta n-o inteleg decat batjocura imbracata in haina docta (mai degraba, sferto-docta). Nu mai insista, please!

In timp ce scriam acest mesaj, am dat Preview Post sa verific daca mi-a intrat corect link-ul prin care-i explicam lui Pitbull terminologia "bazbaldac"-ului folosita de mine, versiunea asta a vBulletinului ma condusese doar la pagina de forum care e link-ata mai sus, aceasta din care tastez nemaiexistand (disparuse), apoi cand dau Back imi spune ca pagina a expirat, tot dau back-uri si forward-uri pana ce ma resemnasem ca mesajul de fata nu mai poate fi salvat. Numai ca am vazut recomandarea Explorer-ului cu butonul Refresh. Imi vine apoi ideea sa dau de la meniuri de sus View -> Refresh, si una peste alta, uite pagina cu mesajul meu reloadata exact asa cum era inainte si priveste-mi mesajul care nu mi-a disparut, mesajul cu nr. 2222 daca poti citi. Cum timpul pierdut cu scrierea acestui mesaj nu mai poate fi recuperat, si cum acest timp pierdut se cauzeaza doar fitelor absurde ale unor forumisti, imi iau - pe merit - dreptul de a-mi incheia activitatea pe acest forum. Nu! De data asta chiar o merit! Locul meu nu este aici!

Deci acest mesaj disparuse, intelegeti? chiar disparuse, pt totdeauna, nu stiu daca l-as mai fi rescris, cel putin nu in forma asta si nu atat de categoric. Dar si nervii mei sunt intinsi la maxim in clipa asta si e destul de dificil sa tastezi atunci cand tastele sunt greu de dibuit si nu mai are rost sa le cauti.

Probabil acest thread nu trebuia deschis. Am avut o presimtire si nu tocmai una buna.
Cum spunea si Sun Tzu:
"Orice lucru care nu e construit pe echilibru se va prabusi in cele din urma."

Cat mai multe realizari!

corinka
31 Jul 2009, 07:56
E vorba de necesitate. Nu imi plac razboaiele, nu vad o virtute in a fi priceput la asta, nu vad legatura cu teribilismul, dar e mai degraba necesar sa stapanesti aceasta arta, pentru aparare [si, implicit, pentru atac, de asemenea, doar e cea mai buna strategie de aparare].