PDA

View Full Version : Sunetele din jurul nostru

illotempore2002
28 Jun 2009, 13:29
Ce sunete va plac, ma refer la cele care ne inconjoara, nu la muzica (dar nici nu vreau sa reduc totul la sunete naturale)?

Eu ador asa:

Sunetele unui film dat incet in timp ce citesc in pat ( imi plac atat de mult unele filme, incat le pun sa mearga si "singure" in timp ce eu imi vad de alte treburi)

Sunetul masinii de spalat in functiune, atunci cand, de asemenea, fac altceva (vad un film, citesc, fac plaja)

Sunetul tramvaielor ( ador tramvaiele si cand eram mai mica, noptile, sunetul tramvaielor imi dadea o liniste aparte, si acelasi lucru se intampla si in prezent, nu stiu de ce, dar tramvaiele ma intorc in timp)

p.s. nuvorbim de sunetele melodiilor preferate, pt asta aveti alte sectiuni (muzica, playlist, listen rock, da?? ok, pupici, mersi)

klein
28 Jun 2009, 13:38
imi place linistea. pentru orice alte zgomote (ciripiturile pasarelelor, mijloace de transport in comun, cantatul cocosilor, tunele de furtuna) imi pun dopuri de urechi. :D
pot sa suport totusi, chiar cu oarece placere, vantul care suiera la fereastra.

stefan_c
28 Jun 2009, 13:40
imi place linistea. pentru orice alte zgomote (ciripiturile pasarelelor, mijloace de transport in comun, cantatul cocosilor, tunele de furtuna) imi pun dopuri de urechi. :D
pot sa suport totusi, chiar cu oarece placere, vantul care suiera la fereastra.

da...si mie imi place asta..cu vantul ma refer...in copilarie...inainte de geamurile astea termopan din ziua de azi...imi placea sa aud ploaia care cadea pe tabla de la geam :x

illotempore2002
28 Jun 2009, 13:47
ah, si ADOR sunetul Nokia pt sms receptionat ... simply crazy about it

europe_east
28 Jun 2009, 14:34
si mie imi place sa am ca fundal unele filme, de ex nasul... si dirty dancing :)

imi plac si ploaia, tunetele

Dragomara
28 Jun 2009, 15:14
- tot ce e legat de apă, începând cu zgomotul ploii, trecând prin zarva pârâului prin munte şi terminând cu furia mării, iarna
- zgomotele pădurii
- fenomene meteo extreme, tunetele, furtunile etc
- sunetul şampaniei abia turnate-n pahar
- bolboroseala cafelei ce abia stă să dea în fiert
- gânguritul bebelilor
- respiraţia sacadată a atleţilor, şi nu numai a lor :P
- zgomotele oraşului luni dimineaţa
- zgomotul pe care-l scot picăturile de ploaie când ating pânza subţire a cortului
- respiraţia pâmântului într-o zi de primăvară când nu faci altceva decât să zaci pe spate cu ochii-n ochii cerului
- zgomotul tastaturii, suprapus peste zgomotul ventilatoarelor şi UPSului
- respiraţia celuilalt
- sfârâitul candelei (lămpii de aromaterapie)
- zgomotul pasilor pe gresia din baia
- aaa... era să uit esenţialul: zgomotul sticlei de vin căreia tocmai ce îi scoţi dopul, şi cel al hârtiei cu care-au fost împachetate cadourile

Pitbull
28 Jun 2009, 15:37
ok, pupici, mersi)
Corect: merci.
(Nu desacraliza mantra!)

On-topic
Same as:
tunetele, furtunile
ploaia, tunetele
ploaia care cadea pe tabla de la geam
vantul care suiera la fereastra

Plus:
Gâlgâitul sticlei de vodkä din care torni în primul pahar.
Vorbitul în somn al câinilor.
Chiräitul cotoilor în cälduri.
Fornäitul si nechezatul cailor.
(In genere, toate sunetele animalelor - chiar si ale mägarilor si porcilor.)

And, unfortunately:
DETEST sunetele Nokia...!

ricutza
28 Jun 2009, 16:10
mie imi plac sunetul apei de la acvariu, muzica de background (care uneori e singura cale de a adormi intr-o noapte foarte calduroasa), si suntele de pasi / biciclete/ masini pe drumuri nesatfaltate, care au pietris.

imi plac mult si zgomotele paraurilor din paduri si sunetele valurilor marii. Legat de mare, imi place mult si cum se aude plaja aglomerata. Imi inchid ochii si in functie de sunete incerc sa-mi dau seama ce sa intampla in jurul meu.

Sihaya
28 Jun 2009, 17:17
Sa stau intinsa in pat, langa fiul meu adormit, si sa.i ascult respiratia si zgomotele lumii de afara filtrate de geamul termopan. E ca si cum m.as afla intr.un alt univers, si ptr cateva secunde ma pot odihni.

corinka
28 Jun 2009, 22:30
Sunetul masinii de spalat in functiune, atunci cand, de asemenea, fac altceva (vad un film, citesc, fac plaja)

O auzi de la plaja?! :-/

Imi plac sunetul marii "acompaniate" de tipetele pescarusilor, scancetele cateilor bucurosi, sunetele scoase de paharele de cristal atunci cand sunt ciocnite...

Cel mai tare imi place, insa, cand merg la opera si aud membrii orchestrei care isi acordeaza instrumentele sau repeta inainte de inceperea spectacolului. Instrumentistii nu se coordoneaza, fiecare canta "de capul lui", iar sunetele se suprapun haotic! Ador zgomotele acelea!!! :x

illotempore2002
28 Jun 2009, 22:34
da, aud masina de spalat cand fac plaja la mine pe terasa.

desi ador marea si sunt o fiinta mareica (sic!) nu pot sa suport sunetul valurilor......sunt extrem de repetitive, infinit de repetitive, un soi de picatura chinezeasca distrugatoare.....normal e sa nu le puteti suporta nici voi....:-/

miercuri
28 Jun 2009, 22:57
Pisicile care torc ca niste mici mori industriale :x
Ploaia torentiala (dar nu cand picura pe tabla)
Apa care e pe cale sa ajunga la punctul de fierbere, scoate un fasait fain.
Multe sunete de prin casa care sunt greu de descris, de exemplu zgomotul pe care il fac scaunele mele din bucatarie cand le trag (fac un anume zgomot). Sau ticaitul ceasului de perete din sufragerie, foarte foarte discret, dar inconfundabil (e ceasul casei, cand ramane fara baterie nu mai sunt in stare sa urmaresc ce ora e). Nu pot sa zic ca imi plac neaparat, dar there's something reassuring about them, they mean home :)

corinka
28 Jun 2009, 23:09
Si vocea "jumatatii mele". :)] Suna foarte sexy si la telefon, dar nu numai...

silver_boy
29 Jun 2009, 01:53
Dom'le, mie imi place la nebunie cand aud - noaptea - cate-un tropait de cal.
Cand se intampla asta, inchid subit ochii si ma inchipui - aidoma Ioanei Parvulescu- undeva in interbelic, sau pe la 1500, toamna, croind tot soiul de scenarii vesperale: uneori, sunt un cavaler medieval, (mustacios si scolastic) iar ordonanta vine sa-mi aduca batista parfumata a nubilei curtate, alteori, sunt incercuit in Constantinopol asteptand pe metereze vestea care sa schimbe istoria...( anyway, io am - inca din adolescenta- doua teme predilect onirice : visez ca nu am luat bac-ul si ca impiedic caderea Constantinopolelui ) plus tot felul de reverii de-astea cu iz eroic sau gregar...Asa ca in serile cand simt ca ma inaltz la ceruri, ca dedal, imi dau regatul pentru un ( tropait de) cal !
( n-am gasit alta rima)

Chambord
29 Jun 2009, 08:49
curgerea unui izvor de munte printre pietre, fie cu ochii pierduti in limpezimea lui fie cu ei inchisi si intins pe iarba, alaturi

jactati
29 Jun 2009, 09:00
sunetele din filmele mele - atat de (ne)naturale!

Cinemania
29 Jun 2009, 09:10
ploaia

vantul (daca se poate pe furtuna e perfect)

fosnetul frunzelor

trenul in departare

urletul lupilor (tot in departare) :D

keepwalking
29 Jun 2009, 09:14
vocile actorilor din filmele americane vechi...

Chambord
29 Jun 2009, 09:20
trenul in departare

Si mie imi place asta. Uneori in noptile linistite aud in departare trecerea cate unui tren (desi stau destul de departe de orice linie ferata). Trupe ca Godspeed You Black Emperor sau Agalloch chiar au utilizat acest sunet in musica lor B-)

Pt mine trenul (la clasa I :P ), e cel mai fain mijloc de transport. Mor sa privesc apusuri sau munti si paduri in departare sau campii cu flori, in timp ce calatoresc cu trenul. It's a masterpiece movie-shot right in front of me :)

Cinemania
29 Jun 2009, 09:25
same here :D

klein
29 Jun 2009, 09:43
ce s-a transformat topicul asta intr-un cenaclu de poezie!!! =D>
ia imaginati-va acum ca in trenul ala, la clasa I, este o familie cu un bebelus, sau si mai rau, cu un copil de 2-3 ani foarte alintat. genu "marinel" =)) linistea o sa vi se para un miracol.

Chambord
29 Jun 2009, 09:49
Linistea e, obviously "sine qua non". Nu te poti bucura de un sunet (e valabil si pt orice altceva pe lume) daca in jurul lui nu ai liniste ;)

redmen
29 Jun 2009, 09:56
Sunetul facut de vant printre frunzele copacilor.
Imi place sa aud cucul.
Imi place si mie sa las filmele sa mearga fara sa ma uit la ele neaparat.
Gafaitul (nu stiu daca e cuvantul potrivit) dupa o partida de sex.
Sunetul facut cand deschizi o cutie de suc sau de bere.
Sunetul lemnelor in soba.
Sunetul/fosnetul banilor.

redmen
29 Jun 2009, 09:57
imi place linistea..

Biensur.

miercuri
29 Jun 2009, 11:15
Cand eram mica dormeam uneori la bunica care statea pe vremea aia prin Unirii, imi placea foarte mult sa aud zgomotul traficului de pe bulevard, vara, pe la 10-11 dimineata. Leneveam in pat si ascultam. Si tot acolo, imi placea zgomotul facut de transperante dimineata.

ricutza
29 Jun 2009, 11:22

desi ador marea si sunt o fiinta mareica (sic!) nu pot sa suport sunetul valurilor......sunt extrem de repetitive, infinit de repetitive, un soi de picatura chinezeasca distrugatoare.....normal e sa nu le puteti suporta nici voi....:-/

well, eu sunt anormala :P
Si chiar imi plac. E drept ca nu izolez sunetul asta fata de celelalte prea mult timp, deci probabil ca de-asta nu ajung sa fie repetitive. Si probabil ca de-asta nici nu-mi plac inregistrarile alea cu sunete de mare care se presupune ca te linistesc si te clameaza...

Legat de alte sunete care imi plac, mai este si zgomotul vreascurilor care pocnesc in soba/ semineu. Super marfa.

corinka
29 Jun 2009, 11:39

well, eu sunt anormala :P
Si chiar imi plac. E drept ca nu izolez sunetul asta fata de celelalte prea mult timp, deci probabil ca de-asta nu ajung sa fie repetitive. Si probabil ca de-asta nici nu-mi plac inregistrarile alea cu sunete de mare care se presupune ca te linistesc si te clameaza...

Legat de alte sunete care imi plac, mai este si zgomotul vreascurilor care pocnesc in soba/ semineu. Super marfa.

Da, lemnele trosnesc foarte fain, iar sunetul [repetitiv] al marii este acoperit de tipete de pescarusi si sirene de vapoare... Iar zgomotul valurilor, chiar daca se repeta, nu pastreaza mereu acelasi ritm!

Cinemania
29 Jun 2009, 12:04
sunetul lemnoaselor ce trosnesc imi place si mie...mai ales cand sunt la bunici la munte in iernile geroase

PS: Judex imi spune ca adora sunetele capetelor de girafe sparte de elicea sa :D

Chambord
29 Jun 2009, 12:24
PS: Judex imi spune ca adora sunetele capetelor de girafe sparte de elicea sa :D

that was mean =)) si-a dat si el seama cat de rautacios e si n-a avut curajul sa posteze public :P
Hai ma illo scoate-l de pe ignore, ce ai cu el ?! ;)

redmen
29 Jun 2009, 12:37
Judex e banat parca.

corinka
29 Jun 2009, 12:51
De ce a fost bannat din nou? Duminica parca nu mai era bannat. Sau s-a facut o debannare generala numai pentru o zi, respectiv ziua lui ALS?

redmen
29 Jun 2009, 12:59
A fost banat pentru sex in grup io stiu.Anumite topicuri deschise au fost sterse de moderatori probabil.

Pitbull
29 Jun 2009, 14:41
A existat un topic sordid la Condicä, închis de mine si sters de Stefan. Continea probleme private, aduse nejustificat în public, pe un ton violent. Nu e cazul sä inträm în detalii.

corinka
29 Jun 2009, 14:51
A existat un topic sordid la Condicä, închis de mine si sters de Stefan. Continea probleme private, aduse nejustificat în public, pe un ton violent. Nu e cazul sä inträm în detalii.

Stiu de acel topic si stiu ca a fost bannat sambata, dar duminica, sub nick-ul lui aparea "guru", nu "banned". Am crezut ca a fost bannat doar pentru o zi si ca acum l-ati rebannat.

Btw, nu-i iau partea lui Judex, dar, totusi, s-a luat vreo masura si impotriva persoanei care a deschis acel topic publicand conversatia purtata pe mess cu Judex?

Chambord
29 Jun 2009, 15:01
What ???? Judex bannat ? :-O Ca sa vezi ca daca lipsesti fo doo zile de pe forumu asta deja esti depasit de evenimente.

Pauline Kael
29 Jun 2009, 15:21

Stiu de acel topic si stiu ca a fost bannat sambata, dar duminica, sub nick-ul lui aparea "guru", nu "banned". Am crezut ca a fost bannat doar pentru o zi si ca acum l-ati rebannat.

Btw, nu-i iau partea lui Judex, dar, totusi, s-a luat vreo masura si impotriva persoanei care a deschis acel topic publicand conversatia purtata pe mess cu Judex?
Draga tovarasha moderatoare,Cori(Cori e apozitie),
vezi sa nu iei si tu ban de la Pitbull si Stef ca te bagi.da,exista topicul,dar fiind sordid a fost sters,impricinatii,inculpatii au scapat fara vatamari corporale,mai putin unu' care l-a plagiat pe Garcia(nu Andy Garcia) etc.Hai sa facem un topic la Condica sa ne radem despre cazul acesta civil,si aproape penal.B-)

copila_satanista
26 Mar 2010, 13:16
imi plac suntele de clape noaptea cat mai tarziu ... sunt total altfel decat ziua :D
si tanjesc foarte mult dupa sunete din natura .. :( (ploaie,vant, mare, rauri de munte si alte minuni de genul ...)

vave
26 Mar 2010, 13:31
Acum aud doar vantul ce atinge copacii, numerosii copaci.
Mai inainte tipa cineva pe coridor iar in departare se auzea o ambulanta.

vlad4s
31 Mar 2010, 20:49
Eu o sa va zic de sunetele pe care le urasc!Urasc atunci cand sunt in pat incercand sa adorm si se aude o picatura de apa sau un caine... imi ingheata inima si imi vine sa injur sau beau o Coca - Cola!Depinde cat de rea e situatia!B-)